Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

υγ.το δικο μου die off κρατησε 10 μερες περιπου και ηταν ενα χαλι. πρεπει να βρω χρονο να σας τα γραψω αναλυτικα....

Γράψε μας please, θα είναι ενδιαφέρον να διαβάζουμε πως η καθεμία μας βιώνει το die-off!

Περίμενα να έχει και η κόρη μου die-off άσχημο γιατί αύξησε πολύ την ποσότητα του τουρσιού που τρώει (το έχει σαν σνακ!) και χθες ήπιε και μισό ποτήρι whey από κεφίρ αλλά τίποτα ακόμη! :shock:

Θυμάστε που σας είπα ότι της έδωσα γιαούρτι και κόκκινισε γύρω από το στόμα της αλλά το τεστ βγήκε αρνητικό;

Διάβασα κάπου που έγραφε η Campbell ότι όταν υπάρχει αντίδραση στο γιαούρτι και το κεφίρ τότε αυτή συσχετίζεται σχεδόν πάντα με die-off και δεν θα πρέπει να το σταματήσουμε.

Άρα ίσως τελικά το sensitivity test να μην δίνει ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

αχ, να βρω χρονο!!(θα τα καταφερω, που θα παει)

ροζυ διαβαζα το yahoo support και τονιζαν (καπου, μην ρωτησεις που!ειναι μπερδεμα τα ποστ τους....) οτι η καντιντα επανερχεται στο τριμηνο περιπου της διατροφης με ισχυρη 'επιθεση' εντονων συμπτωματων κ ενω δεν εχει αλλαξει κανεις τη διατροφη του πολυ (στη δικη μου περιπτωση δεν ισχυει αυτο) ...ενδεχομενως να εχει σχεση δλδ με αυτο που περνας κ καλα κανεις κ συνεχιζεις τις προβιοτικες τροφες. δοκιμασες το boulardii? εγω σκεφτομουν σοβαρα να το δοκιμασω ...

Πραγματι, υπολόγισα ότι είμαι γύρω στους τρεις μήνες τώρα στην GAPS!

Φαντάζομαι ότι αυτό σε συνδιασμό με το πολύ κεφίρ (και τους σπόρους που είχα τη φαϊνή ιδέα να φάω! :lol:) προκαλέσανε το die-off.

Πάντως τις τελευταίες μέρες δεν μπορώ να πιω ζωμό από την κούπα σαν ρόφημα, μόνο στις σούπες. Δεν ζορίζω τον εαυτό μου, δεν ξέρω αν είναι σωστό αυτό.

Έχω όρεξη όμως για πολύ τουρσί και σκόρδο! :-P

Τα Yahoo Groups δυσκολεύομαι κι εγώ να τα ακολουθήσω, η δομή τους είναι τελείως χαώδης!

Τώρα που λέμε για die off... Στη μικρη μου ποτε δεν παρατήρησα εκτός απο γκρινια... Προχτες κατα λάθος μου έπεσε μεγαλύτερη ποσοτητα προβιοτικων κ το απογεύμα εκανε αρκετή κοκκινιλα ( δεν είχε φάει κατι καινούργιο ) κ χτες μου έβγαλε 2 σπυθουρακια...

Εγω το καταλάβαινα απο πονοκεφάλους που είχα μια βδομάδα όπως οι περισσότερες νομιζω απο σας κ αυτο ηταν.

Μάλλον μάνα κ κόρη δεν το βιώνουμε πολυ έντονα.

Για το ζωμο που λες Ροζυ η δικη μου μικρη τον θελει μόνο με το κουταλακι να της το δινω. Όταν της τον βάζω σε ποτηράκι η παρεμφερες δεν το θελει καθολου!! Με το κουταλακι αδειάζει ολόκληρο μπαλάκι :D αλλα της το δινω μια φορα την ημέρα. Μήπως να μείωνα την ποσοτητα κ να της έδινα 2 πχ;;;

Αυτο για το τρίμηνο το γραφει κ η Baden.

Yugup3.png

Για το ζωμο που λες Ροζυ η δικη μου μικρη τον θελει μόνο με το κουταλακι να της το δινω. Όταν της τον βάζω σε ποτηράκι η παρεμφερες δεν το θελει καθολου!! Με το κουταλακι αδειάζει ολόκληρο μπαλάκι :D αλλα της το δινω μια φορα την ημέρα. Μήπως να μείωνα την ποσοτητα κ να της έδινα 2 πχ;;;

Eγώ της το βάζω το απόγευμα στο καλό σερβίτσιο του τσαγιού και κάνουμε ότι πινουμε και οι δύο τσάι. Μήπως αν κάνεις τέτοια κολπάκια? Να της το πασάρεις σαν κάτι που πίνεις/τρως εσύ και το ζηλευει?

Με το κουταλάκι της δίνω μόνο στο τέλος που μένει το λάδι και δεν θέλει να το πιει, ενώ αν της το ταίσω τότε το πίνει τις περισσότερες φορες.

DaF, Rosie ευχαριστώ για την βοήθεια σήμερα!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Κι εμείς στο φλιντζάνι του καφέ του μπαμπά πίνουμε.

Τελικά όντως τον πειράζει το βουβάλι :(.

Μικρό (ευτυχώς σύγκαμα), λίγη βλέννα, ανήσυχος ύπνος και σπυράκι δίπλα στο στόμα την ώρα που έτρωγε. Οπότε πάει το βουβαλάκι για λίγο καιρό.

Την άλλη εβδομάδα θα δοκιμάσω κουνέλι.

Νεραϊδομαμά σας άρεσε τελικά το μοσχάρι; Αν ξαναπαραγγείλεις θα με υπολογίσεις κι εμένα;

FLcUp3.png0BQfp3.png

αχ αχ..μπερδεψα τα θεματα-για τις συνταγες, δειτε το αλλο!

νεραιδομαμα, δεν κανει τιποτα!εσεις να ειστε καλα;)

μιρικι, το πολυ πολυ να το δοκιμασεις σε ενα μηνα ξανα..κ εγω εφαγα μια ηττα με το αυγο (!!) κ θα δοκιμασω ξανα την τριτη-τεταρτη.

Μάλλον δεν καταλάβατε τι ήθελα να γράψω :mrgreen:

Η μικρούλα μου τρελαίνεται για ζωμό (αρκεί να είναι ψαριού- μακάρι το μοσχάρι να μην την πειράξει κ να πίνουμε κ τέτοιο ) δεν θέλει ομως με τίποτα να το πίνει μόνη της :cool: Με λίγα λόγια π΄ρεπει να της ταιζω κουταλάκι κουταλάκι ολόκληρο μπωλ κ να μου βγαίνει το χέρι :mrgreen:

Τελικά καλύτερα μαζεμένο κ μία φορά 'η μικρότερες κ περισσότερες δόσεις??

Yugup3.png

Νεραϊδομαμά σας άρεσε τελικά το μοσχάρι; Αν ξαναπαραγγείλεις θα με υπολογίσεις κι εμένα;

Έκανα χθες ποντίκι και ήταν μες στο ζελέ, πολυ μαλακο και νόστιμο. Το έφαγε όλο το παιδί!

Το κακό είναι ότι αν ήμουν μπροστά δεν θα επαιρνα και καποια κομματια που μου έβαλε. Βεβαια μπορεί να βγουν μαλακά και αυτά, οπότε ας περιμένω πρώτα να τα μαγειρεψω και μετά να βαθμολογήσω. Το ποντικι πάντως ήταν άψογο!

Θα ρωτήσω πότε θα ξαναπάρουν και αυτοί γιατί το κακό είναι ότι πρεπει καποιος να τα φέρει από το βουνό!

Τελικά καλύτερα μαζεμένο κ μία φορά 'η μικρότερες κ περισσότερες δόσεις??

Ναι αλλιώς το είχα καταλάβει.

Πολλές!! Πριν από κάθε γεύμα!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Υπάρχει κανείς/καμια από Θεσσαλονίκη εδώ; Από πού αγοράζετε κρέας; Μ' ενδιαφέρει να βρω κάποιο βιολογικό κρεοπωλείο εμπιστοσύνης και θα εκτιμούσα πολύ τη βοήθειά σας!

697577wcowvfyq3s.gif

Διαφημίσεις

Κορίτσια τη γνώμη σας.

Τον άντρα μου μάλλον τον πειράζει τελικά το ψωμί. Λοιπόν, σκέφτηκα να ξανακάνω με κινόα. Να φτιάξω μόνη μου το αλεύρι, αφού μουλιάσω τους σπόρους και να φτιάξω και προζύμι από κινόα (γίνεται; αν ναι ας μου το γράψετε στις συνταγές).

Πιστεύετε ότι έτσι θα το ανεχτεί καλύτερα; Ή μήπως πρέπει να ξεκινήσω από άλλο δημητριακό;

Την κινόα την βρίσκετε εύκολα, γιατί εδώ στα βιολογικάδικα δεν βρίσκω.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Κορίτσια τη γνώμη σας.

Τον άντρα μου μάλλον τον πειράζει τελικά το ψωμί. Λοιπόν, σκέφτηκα να ξανακάνω με κινόα. Να φτιάξω μόνη μου το αλεύρι, αφού μουλιάσω τους σπόρους και να φτιάξω και προζύμι από κινόα (γίνεται; αν ναι ας μου το γράψετε στις συνταγές).

Πιστεύετε ότι έτσι θα το ανεχτεί καλύτερα; Ή μήπως πρέπει να ξεκινήσω από άλλο δημητριακό;

Την κινόα την βρίσκετε εύκολα, γιατί εδώ στα βιολογικάδικα δεν βρίσκω.

Μήπως να έκανες την σταδιακή εισαγωγη που προτείνει η Καμπελ;; Κάποιο λόγο θα έχει που τα βάζει σταδιακά.

Ασε κι εγω θυμαμαι πριν μερικές βδομαδες μου φέρανε μαρεγκα για τα γενέθλια μου " ειδικα " γίανα μπορω να φαω κ για να μην τους προσβαλω εφαγα τρεις κουταλιτσες ( κυριολεκτικά ) είχα να φαω με μηνες ζάχαρη κ δυστυχως με πειραξε κ είχα πόνους στην κοιλιά παρα πολυ έντονους μεχρι που δεν μπορούσα να σταθώ όρθια.

Οπότε μήπως θελει πρώτα απο πατάτα κ να συνεχίσεις;;; Τον καταλαβαίνω που θελει το ψωμι αλλα μήπως ειναι απότομη εισαγωγη. Βέβαια εγω δυο τρεις μπουκιες που είχα τσιμπήσει καποιες φορες στα κλέφτα δεν με ενόχλησαν καθολου αλλα εγω δεν είχα κ ποτε θέμα σοβαρο. ( προζυμενιο σίτου )

Yugup3.png

Να ρωτήσω κάτι κι εγώ για τους ζωμούς?

Εχετε διαβάσει πουθενά πόσο πρέπει να είναι το minimum καθημερινά για ένα παιδί?

Όπως καταλάβατε η κορη μου περνάει φάση αρνησης ζωμών.

Χθες έβαλα αβοκάντο 1 κγ και φαίνεται να το δεχεται. Σήμερα θα δώσω 2 κγ και θα αυξάνω. Θέλω να πάμε στο λάδι!

Τελικά αφαίρεσα και αυγό και whey. Θα ξεκινήσω πάλι το αυγό στο τέλος της βδομάδας.

Εγώ έφαγα 2 μέρες από έναν τηγανιτό κρόκο αυγού (και μάλιστα σε βούτυρο) παρέα με πεπτικά ένζυμα και δεν είχαμε κάποια ντίδραση από την μπέμπα, ούτε στα κακά, ούτε εμετούλι, ούτε καν σπυθουράκια! :-) Για να δω σήμερα που τσάκισα γαρίδες (πάντα με πεπτικά εννοείται)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ασε κι εγω θυμαμαι πριν μερικές βδομαδες μου φέρανε μαρεγκα για τα γενέθλια μου " ειδικα " γίανα μπορω να φαω κ για να μην τους προσβαλω εφαγα τρεις κουταλιτσες ( κυριολεκτικά ) είχα να φαω με μηνες ζάχαρη κ δυστυχως με πειραξε κ είχα πόνους στην κοιλιά παρα πολυ έντονους μεχρι που δεν μπορούσα να σταθώ όρθια.

Μετά από πόση ώρα σε έπιασε Κατερίνα?

Αυτο το παθαινα για πολλά χρόνια, αν έτρωγα οποιοδηποτε γαλ/κο το πρωί. Διπλωνόμουν από τον πόνο και επρεπε να ξαπλώσω! Αν τα έτρωγα μετά το μεσημέρι δεν είχα πρόβλημα. Ή αν έτρωγα γάλα με δημητριακα παλι θυμάμαι δεν με πειραζε. Και η μάνα μου μου φώναζε γιατί δεν έπινα γάλα κάθε πρωι... :(

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Θα ήθελα να ρωτήσω τη Ρόζι ποια συμπτώματα είχε όταν κατανάλωνε δημητριακά. Τελικά ο άντρας μου αποφάσισε να απέχει άλλο ένα μήνα από τους υδατάνθρακες και μετά να πάμε σταδιακά όπως λέει η Κάμπελ. Το είπε από μόνος του. Φανταστείτε πόσο χάλια αισθάνεται. Μιλάμε 2 μήνες όσο έκανε τη διατροφή (και αυτή δεν την ακολουθούσε αυστηρά όπως πρέπει) πετούσε. Ούτε στομάχι ούτε κοιλιά, ούτε τίποτα.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Μετά από πόση ώρα σε έπιασε Κατερίνα?

Αυτο το παθαινα για πολλά χρόνια' date=' αν έτρωγα οποιοδηποτε γαλ/κο το πρωί. Διπλωνόμουν από τον πόνο και επρεπε να ξαπλώσω! Αν τα έτρωγα μετά το μεσημέρι δεν είχα πρόβλημα. Ή αν έτρωγα γάλα με δημητριακα παλι θυμάμαι δεν με πειραζε. Και η μάνα μου μου φώναζε γιατί δεν έπινα γάλα κάθε πρωι... :([/quote']

Αν θυμαμαι καλα μέσα σε ενα 3 ωρο με 4 ωρο πρέπει να ηταν. Ακομα το θυμαμαι:? για την ακρίβεια ίσως να μην έχω ξανά νιώσει τέτοιο εντερο πόνο.

Yugup3.png

Θα ήθελα να ρωτήσω τη Ρόζι ποια συμπτώματα είχε όταν κατανάλωνε δημητριακά. Τελικά ο άντρας μου αποφάσισε να απέχει άλλο ένα μήνα από τους υδατάνθρακες και μετά να πάμε σταδιακά όπως λέει η Κάμπελ. Το είπε από μόνος του. Φανταστείτε πόσο χάλια αισθάνεται. Μιλάμε 2 μήνες όσο έκανε τη διατροφή (και αυτή δεν την ακολουθούσε αυστηρά όπως πρέπει) πετούσε. Ούτε στομάχι ούτε κοιλιά, ούτε τίποτα.

Πολλά και διάφορα, το πιο σοβαρό όμως ήτανε οι ημικρανίες.

Πάρα πολύ άσχημες, τίποτα δεν με ανακούφιζε, ούτε και τα πιο δυνατά φάρμακα.

Και διαρκούσανε μέρες, δεν σας κρύβω ότι πολλές φορές σκεφτόμουνα την αυτοκτονία σαν λύση!

Ήμουνα βέβαια και χορτοφάγος για περίπου 8 χρόνια.

Θυμάμαι όταν ήρθα στην Αθήνα τα τέλη του 2004 και έμενα κοντά στο κέντρο (Ν. Ψυχικό) και βέβαια δούλευα στο κέντρο δεν περνούσε μέρα που δεν είχα ημικρανία, ήτανε δράμα η κατάσταση, σκέψου να πρέπει να κάνεις διάλεξη σ' ένα αμφιθέατρο με 300 φοιτητές και με το ζόρι να στέκεσαι στα πόδια σου από τον πόνο!

Ήμουνα σίγουρη ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση χειροτέρευε το πρόβλημά μου, αλλά και πάλι δεν ήξερα τι το προκαλούσε.

Και εννοείται ότι δοκίμασα όποια εναλλακτική θεραπεία υπάρχει!

Μόνο όταν άρχισα να ακολουθώ λίγο-πολύ Παλαιολιθική δίαιτα άρχισα να συνέρχομαι, αλλά και πάλι ήμουνα χορτοφάγος και βασιζόμουνα πολύ στα όσπρια και στο ρύζι, στους υδατάνθρακες δηλαδή, και απλά απόφευγα τη γλουτένη.

Μέτα τη γέννηση του γιου μου το 2007 μετά από παρότρυνση μιας γιατρού εδώ στην Αθήνα (φυσικοπαθητικός) άρχισα να τρώω κρέας και φυσικά άρχισα να είμαι πολύ καλύτερα.

Επειδή όμως ένιωθα γενικά καλύτερα άρχισα και πάλι τα δημητριακά με τη γλουτένη αν και μόνο ψωμί με προζύμι της μαμάς μου έτρωγα ή ψωμί από φύτρες.

Οι ημικρανίες εξακολουθούσανε να υπάρχουνε αλλά όχι τόσο συχνές, αλλά δυνατές στην ένταση.

Και όπως σας είπα μόνο όταν άρχισα την GAPS μειωθήκανε δραματικά, και σε ένταση και σε συχνότητα, και διστακτικά λέω ότι τώρα εξαφανιστήκανε! :D

Και μαζί μ' αυτές όλα τα υπόλοιπα, πολυκυστικές ωοθήκες, φούσκωμα μετά από τα γεύματα και κατά τη διάρκεια της περιόδου, ούτε ένα σπυράκι δεν βγάζω πια κτλ.

Και σκέψου ότι δεν την ακολουθώ 100%, αλλά οι παρανομίες μου δεν είναι συχνές και είναι σχετικά αθώες, δηλ. δεν θα φάω ψωμί και πατάτες ή ζάχαρη αλλά έχω μεγάλη αδυναμία στο ποπ-κορν... :oops:

Λοιπόν Ρόζι, δεν θα το πιστέψεις αλλά και ο άντρας μου υποφέρει από τρομερούς πονοκεφάλους που τους αποδίδει στο αυχενικό (όλοι του λένε για αυχενικό αλλά η μαγνητική δεν έδειξε τα τυπικά συμπτώματα). Ακριβώς όπως το λες. Με ένα κάρο παυσίπονα και πάλι για μέρες να μην του περνάνε.

Και 2 μήνες τώρα με τη διατροφή τον έπιαναν αλλά σε πολύ λιγότερη συχνότητα (μιλάμε για 4-5 φορές ενώ παλιά σχεδόν καθημερινά) και με ένα ντεπονάκι, γιοκ πονοκέφαλος.

Ένας λόγος που αποφάσισε να σταματήσει το ψωμί ξανά είναι και αυτός. Μιλάμε ότι 2 μήνες ήταν άλλος άνθρωπος γενικά.

Λες δηλαδή ότι αυτό είναι παρενέργεια των υδατανθράκων; Μπορούμε να το ελέγξουμε κάπως αυτό με βεβαιότητα; Εννοώ υπάρχει κανένα τεστ; Έχεις κάτι τεκμηριωμένο να διαβάσω;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Να συμπληρώσω ότι ο άντρας μου (ούτε και οι υπόλοιποι βέβαιαι) σε καμιά περίπτωση δεν ακολουθούμε κατά γράμμα τη διατροφή. Για παράδειγμα δεν πινούμε ζωμούς και σούπες. Βέβαια σχεδόν καθημερινά καταναλώνουμε κρέας και βάζω το ζωμό στα κοκκινιστά ή ακόμη και στα όσπρια. Αλλά γενικότερα δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένοι από το πως την κάνουμε. Απέχουμε όμως από όλα τα απαγορευμένα.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Και ο άντρας μου με την ομοιοπαθητική καταπολέμησε τις αλλεργίες. Μετά βαρέθηκε και σταμάτησε να ακολουθεί τις αγωγές όπως έπρεπε, οπότε συνέχισε το στομάχι του και η ΓΟΠ. Βέβαια τα συμπτώματα ήταν πιο ελαφριά αλλά πάλι ήταν ενοχλητικά και του προκαλούσε δυσφορία. Το μόνο που παρέμενε άλυτο ήταν οι πονοκεφάλοι. Αλλά ξαναλέω ότι δεν ακολούθησε συστηματική ομοιοπαθητική αγωγή για αυτό.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Γιώτα επειδή το έψαξα πολύ το θέμα των πονοκεφάλων (όπως λένε και φίλοι μου γιατροί θα μπορούσα να είχα πάρει και διδακτορικό πάνω στο θέμα αυτό! :lol:) είμαι σίγουρη ότι οι υδατάνθρακες συμβάλλουνε σημαντικά στους πονοκεφάλους.

Και αυτό λόγω της καντίτας (gut dysbiosis). Ένα απλό άρθρο πάνω στην καντίτα να διαβάσεις και θα δεις ότι οι ημικρανίες είναι συχνό σύμπτωμα των ανθρώπων που έχουνε καντίτα.

Έχω την εντύπωση ότι αυτό το αναφέρει και η Campbell κάπου στο βιβλίο της.

Εγώ ομολογώ ότι δεν καταναλώνω συχνά ζωμούς όπως θα έπρεπε, κυρίως μέσα σε σούπα/φαγητό, αλλά πιστεύω ότι με βοήθησαν πάρα πολύ τα τουρσιά που ετοιμάζω και καταναλώνω σε καθημερινή βάση. Όχι τα προβιοτικά, γιατί αυτά τα παίρνω χρόνια τώρα.

Και τώρα που ανακάλυψα πόσο ισχυρό είναι το σπιτικό κεφίρ θα συνεχίσω και ' αυτό (περάσανε οι μύκητες, ήτανε όντως die-off τελικά).

Και ο άντρας μου με την ομοιοπαθητική καταπολέμησε τις αλλεργίες. Μετά βαρέθηκε και σταμάτησε να ακολουθεί τις αγωγές όπως έπρεπε, οπότε συνέχισε το στομάχι του και η ΓΟΠ. Βέβαια τα συμπτώματα ήταν πιο ελαφριά αλλά πάλι ήταν ενοχλητικά και του προκαλούσε δυσφορία. Το μόνο που παρέμενε άλυτο ήταν οι πονοκεφάλοι. Αλλά ξαναλέω ότι δεν ακολούθησε συστηματική ομοιοπαθητική αγωγή για αυτό.

Εγώ ακολούθησα, δεν πιστεύω ότι η ομοιοπαθητική λύνει το πρόβλημα μόνιμα και γενικώς δεν πιστεύω ότι λύνει το οποιοδήποτε πρόβλημα ουσιαστικά και μόνιμα.

Για τις ψιλοιώσεις των παιδιών φαίνεται ΟΚ, αλλά δύο φορές που τη δοκίμασα σε χρόνια προβλήματα δεν είδα αποτέλεσμα.

Έχει τώρα 5 μήνες που κάνω την GAPS, επίσημα 3 μήνες.

Στην αρχή είχα κάποιους πονοκεφάλους, κυρίως όταν είχα περίοδο, μετά πέρασα μια φάση όπου μπορεί να είχα πολύ ελαφριά ημικρανία για μια περίπου βδομάδα (die-off νομίζω) και τώρα δεν εμφανίζονται ούτε στην περίοδο.

Γιώτα επειδή το έψαξα πολύ το θέμα των πονοκεφάλων (όπως λένε και φίλοι μου γιατροί θα μπορούσα να είχα πάρει και διδακτορικό πάνω στο θέμα αυτό! :lol:) είμαι σίγουρη ότι οι υδατάνθρακες συμβάλλουνε σημαντικά στους πονοκεφάλους.

Και αυτό λόγω της καντίτας (gut dysbiosis). Ένα απλό άρθρο πάνω στην καντίτα να διαβάσεις και θα δεις ότι οι ημικρανίες είναι συχνό σύμπτωμα των ανθρώπων που έχουνε καντίτα.

Έχω την εντύπωση ότι αυτό το αναφέρει και η Campbell κάπου στο βιβλίο της.

Εγώ ομολογώ ότι δεν καταναλώνω συχνά ζωμούς όπως θα έπρεπε, κυρίως μέσα σε σούπα/φαγητό, αλλά πιστεύω ότι με βοήθησαν πάρα πολύ τα τουρσιά που ετοιμάζω και καταναλώνω σε καθημερινή βάση. Όχι τα προβιοτικά, γιατί αυτά τα παίρνω χρόνια τώρα.

Και τώρα που ανακάλυψα πόσο ισχυρό είναι το σπιτικό κεφίρ θα συνεχίσω και ' αυτό (περάσανε οι μύκητες, ήτανε όντως die-off τελικά).

Θεωρείς ότι αυτό σημαίνει πως δεν θα ξανακαταναλώσεις υδατάνθρακες; Το λέω γιατί χλωμό το κόβω ο άντρας μου να κόψει το ψωμί για πάντα. Για τα υπόλοιπα δεν τον νοιάζει αλλά για το ψωμί τρελαίνεται. Ειδικά αν τα φαγητά είναι σαλτσερά.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...