Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Είχε καμία από σας έντονο die-off από το κεφίρ;

Έφτιαξα πρόβειο κεφίρ και έφαγα περίπου μισό ποτήρι για 2 μέρες συνεχόμενες.

Έφαγα και λίγους σπόρους κεφίρ...

Και αμέσως έπαθα μυκητίαση! :shock:

Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο λόγο για τη μυκητίαση, κάνω κάποιες μικρές παρασπονδίες στην GAPS όπως λίγα ποπ-κορν από το γιο μου ή λίγο cream cheese προχθές αλλά όχι ζάχαρη, αλεύρι ή πατάτα για να δικαιολογούνται οι μύκητες... :confused:

Δεν ξέρω, εσείς τι λέτε;

Έχει τόσους μήνες που παίρνω προβιοτικά, τρώω τουρσί και γιαούρτι σχεδόν καθημερινά και δεν περίμενα να με "πειράξει" τόσο το κεφίρ παρόλο που γνώριζα ότι είναι πιο ισχυρό από τα υπόλοιπα, αλλά τόσο πολύ πια; :(

Εγώ εδώ και 15 μέρες δίνω στη μικρή σχεδόν μισό κρασοπότηρο καθημερινά και δεν την έχει πειράξει. Μήπως είναι από κάτι άλλο; Πόσες ώρες το αφησες; Νομίζω ότι όσο πιο πολύ το αφήνεις τόσο πιο δυνατό γίνεται. Έτσι δεν είναι; Από την άλλη αν δεν έχει υποστεί και αρκετά καλή ζύμωση μάλλον θα παραμένουν τα συστατικά του γάλακτος αναλοίωτα. Μήπως αυτό έγινε και σε πείραξε;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το άφησα σχεδόν τρεις μέρες.

Όσο πιο πολύ διαβάζω τόσο πιο πολύ πείθομαι ότι φταίει το κεφίρ...

Because it is such a rich probiotic food, be sure to start with one teaspoon on the first day and work up slowly. Otherwise, the product can cause intense detox or die-off symptoms.

Η Baden προτείνει ν' αρχίσεις με απειροελάχιστη ποσότητα:

... start with the amount that would be on the tip of a knife and work up very slowly.

Κι εγώ έφαγα μισό ποτήρι μαζί με σπόρους...

:(

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Το άφησα σχεδόν τρεις μέρες.

Όσο πιο πολύ διαβάζω τόσο πιο πολύ πείθομαι ότι φταίει το κεφίρ...

Η Baden προτείνει ν' αρχίσεις με απειροελάχιστη ποσότητα:

Κι εγώ έφαγα μισό ποτήρι μαζί με σπόρους...

:(

Μάλλον το άφησες πολύ και έγινε πολύ δυνατό. Θα δείξει αν φταίει αυτό ή όχι. Φαντάζομαι ότι θα διακόψεις για λίγο και θα ξαναξεκινήσεις με μικρότερη ποσότητα. Ενημέρωσέ μας πώς πήγε για να ξέρουμε και εμείς. Περαστικά.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Το Φάγε σίγουρα δεν είναι GAPS legal, πρέπει να περιέχει πολύ λακτόζη.

Είναι γλυκό σαν κρέμα :?

Γι' αυτό και κολλάνε στα ευρωπαϊκα τυριά, γιαούρτια, βούτυρα κτλ οι real foodists αν δεν έχουνε πρόσβαση σε τοπικά ωμά γαλακτοκομικά.

Εγώ όταν τους είπα ότι το τοταλ δεν το είχα σε εκτιμηση ακόμα και προ γκαπς, αδιαφόρησαν παντελώς! Δεν πιστεύουν ότι δεν είναι legal...

ΟΦ τόπικ αλλά χρήσιμο.

Νεραϊδομαμά πάτα το λοβό του αυτιού σου ( από τη μεριά που πονάει το κεφάλι σου) με τα δυο σου δάχτυλα αρκετά δυνατά και κράτα το πατημένο μέχρι να το νιώσειες να ψιλομουδιάζει (τουλάχιστον 40 δευτερόλεπτα) . Την τελευταία φορα χρειάστηκα γύρω στο ένα λεπτό, αλλά υποχώρησε τελείως.

Ετσι και σωθώ με αυτό, θα σου στήσω ανδριάντα!

Είχε καμία από σας έντονο die-off από το κεφίρ;

Έφτιαξα πρόβειο κεφίρ και έφαγα περίπου μισό ποτήρι για 2 μέρες συνεχόμενες.

Έφαγα και λίγους σπόρους κεφίρ...

Και αμέσως έπαθα μυκητίαση! :shock:

Είμαι 1000% σίγουρη ότι έφταιγε αυτό. Ξεκινάμε το κεφίρ από πολύ μικρή ποσότητα και ποτέ μα ποτέ δεν τρώμε τους σπόρους στην αρχή. Για να φας σπόρους θα πρέπει να έχεις δεχτεί το κεφίρ σε ποσότητα πρωτα.

Κάνε ένα break μίας βδομαδας και ξεκίνα πάλι με κουταλιά.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Κορίτσια τελικά κατάλαβα γιατί έβγαζε αυτη την κοκκινίλα κ είχε τα λοιπά συμπτώματα η μικρή τις τελευταίες μέρες! Πριν από ένα μήνα ο όμοιο μας έκοψε την αγωγή κ ετσι κι εγω χαλάρωσα κ την τελευταία βδομάδα αρχισα να πίνω καφε φίλτρου.... Ξαφνικά θυμίθηκα οτί οταν ήταν βρεφάκι της έκανε κολικούς κ επινα πολύ σπανια. Ετσι η καθημερινή κατανάλωση της προκάλεσε τα συμπτωματα. Μολις σταμάτησα της περάσανε όλα...:D

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Επειδή είδα το διπλανό θέμα με τα γιαουρτάκια...

Εχετε βρει κατσικίσιο γαλα κ μαγιά αντιστοιχα του Λιβαδερου, εβολ κλπ για να φτιάξουμε? Θυμάμαι που κ η Καμπελ αναφέρεται στο κατσικίσιο οτί είανι καλύτερα ανεκτο...

Yugup3.png

Επειδή είδα το διπλανό θέμα με τα γιαουρτάκια...

Εχετε βρει κατσικίσιο γαλα κ μαγιά αντιστοιχα του Λιβαδερου, εβολ κλπ για να φτιάξουμε? Θυμάμαι που κ η Καμπελ αναφέρεται στο κατσικίσιο οτί είανι καλύτερα ανεκτο...

Εγώ θα δοκιμαζα του Σταμου που δεν είναι ομογενοποιημένο κι ας μην είναι βιολογικό

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Εγώ θα δοκιμαζα του Σταμου που δεν είναι ομογενοποιημένο κι ας μην είναι βιολογικό

Το βρίσκουμε στα super δηλαδή?? κ από γιαούρτι το ίδιο??

Yugup3.png

Είμαι 1000% σίγουρη ότι έφταιγε αυτό. Ξεκινάμε το κεφίρ από πολύ μικρή ποσότητα και ποτέ μα ποτέ δεν τρώμε τους σπόρους στην αρχή. Για να φας σπόρους θα πρέπει να έχεις δεχτεί το κεφίρ σε ποσότητα πρωτα.

Ναι' date=' δεν έπρεπε να φάω σπόρους, διάβασα και στο MDC ότι τους σπόρους τους τρώμε [b']πολύ[/b] σταδιακά...

Δεν σκέφτηκα όμως ότι θα έπρεπε ν' αρχίσω το κεφίρ με πολύ μικρή ποσότητα γιατί όπως ανέφερα ήδη έχει τόσους μήνες που κάνω τη full GAPS και τρώω τουρσιά, γιαούρτι και παίρνω και προβιοτικά... τόσο καιρό και ακόμη έχω καντίτα στο έντερό μου! :(

Κι απ' αυτό μόνο πραγματικά πιστεύω ότι αν δεν κάνει κάποιος την Ίντρο δεν θα θεραπευθεί τελείως!

(οι μύκητες ευτυχώς είναι αρκετά ήπιοι, τους κάνω επίθεση κάθε 3-4 ώρες με κομμένες σκελίδες σκόρδου! :lol:)

Διαφημίσεις

Κατερινούλα δοκίμασε πρόβειο από τη βιολογική λαϊκή.

Ο Mercola λέει ότι το πρόβειο γάλα είναι το καλύτερο απ' όλα, και αυτός μόνο ωμό πρόβειο καταναλώνει.

Μετά από 2 μέρες χωρίς κένωση (περάσαμε στην άλλη πλευρά) μόλις τώρα έκανε τα πιο τέλεια κακά που έχω δει ποτέ από την κόρη μου!! :-))

Κερνάω ό,τι θέλετε!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Κατερινούλα δοκίμασε πρόβειο από τη βιολογική λαϊκή.

Ο Mercola λέει ότι το πρόβειο γάλα είναι το καλύτερο απ' όλα, και αυτός μόνο ωμό πρόβειο καταναλώνει.

Σε ποια λαική το παίρνεις? Μπορείς να ρωτήσεις σε ποιες άλλες λαικές πάει και να μας πεις?

Στην Καισαριανή πάντως δεν έχουμε. :(

Έχει έρθει όμως ένας με κοτόπουλα! Και με ψωμί! Και βρήκα και φανταστικές ελιές! (το παιδί ήταν φανταρος και γι αυτό δεν ερχόταν).

Επίσης τώρα που δίνω ωμό κρόκο, εδώ και 2 βδομάδες πρέπει να πω ότι έχω πάρει πολύ φρεσκα αυγά από την λαική. Σκεφτείτε ότι πήγα να χωρίσω το κρόκο για να ξεκινήσω με μικρή ποσότητα και δεν κοβόταν εύκολα!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Μπράβο!! Πολύ ωραία νέα!!

Rosie θα δω αν πουλάνε στην δικιά μας κ θα πάρω...τώρα που είπατε για λαική πέρα από τα κανονικά φασόλια κ γίνταντες πήρα κ κατι φασόλια πολύ μικρά που ο΄πωλητης ισχυριζόταν οτί είναι τα πιο νόστιμα για φασολάδα.

Είναι τώρα αυτά legal ή τσάμπα τα πήρα?

Yugup3.png

Νομίζω στον Βεροπουλο ότι το έχει.

Μαγιά θα έβαζα το κατσικίσιο της εβολ.

Ακριβώς έτσι το έφτιαξα χτες βράδυ και περιμένω σήμερα το βράδυ να δω τα χαΐρια μου.

Στάμου κατσικίσιο έχει πάντα ο μεγάλος σκλαβενίτης και ο Βερόπουλος από την άνοιξη και μετά.

Νεραϊδομαμά εγώ πάντως έχω στήσει αδριάντα στη φιλη μου τη ρεφλεξολόγα για το τιπ της ημικρανίας. Χάρηκα πολύ με τα νέα σας.

Καλέ πείτε μου τη γνώμη σας για το βουβαλίσιο κρέας;

Ωχ Ρόζι πακέτο. Τουλάχιστον ξέρεις τι είναι....

Κατερινούλα μια δοκιμή θα σε πείσει!

Εμείς προσθέσαμε χυμούς (σήμερα κατ' απαίτηση του μικρού) και λίγα κομμάτια ωμό φρούτο τη μέρα (γιατί το τρώνε στο σχολείο και είναι δύσκολο να τον ξεχωρίζω). Χτες έφαγε ένα κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι από της ΕΒΟΛ. (από αύριο δικό μου).

Πάντως έχει φουντώσει το έκζεμα στο προσωπάκι του (φταίει λίγο και το κρύο βέβαια, αλλά και κάτι με πείραξε εμένα που δεν μπορώ να βρω τι είναι). Αρχίζω να πιστεύω ότι ίσως θα έπρεπε να αποθηλάσω και μετά να κάνουμε κι οι δυο τη διατροφή. Αλλά ίσως απλά να ξανακάνουμε ίντρο πιο επισταμένα αργότερα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

http://www.red23.co.uk/Healthy-Oils-...7c26rla16783p4

Εχει δωρεαν μεταφορικά για βαρος μεχρι 6 κιλά μέχρι και σήμερα το βράδυ

Νεραιδομαμά, είσαι σίγουρη για τα δωρεάν μεταφορικά; Εμένα μου βγάζει 15 λίρες μεταφορικά. Και να σου πω δεν τους έχω εμπιστοσύνη για την επιστροφή τους. Το έχεις κάνει ποτέ;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Ξέχασα να σας γράψω και για τα αμύγδαλα που είχα πάρει από Σέρρες. Είχαν 7/κιλό με τα μεταφορικά μου βγήκαν 8,5/κιλό χωρίς το κέλυφος. Καλά μου φαίνονται, σίγουρα καλύτερα από του σουπρμάρκετ. από keimling δεν έχω πάρει για να συγκρίνω...

Zaharini πόσα κιλά πήρες;

Βρήκες σάπια; Από γεύση τι λένε;

Σκέφτομαι να κάνω παραγγελία.

Αυτός είναι;

Νίκος ΜπατινόςΚαλόκαστρο ΣερρώνΣουσάμι ΛάδιΑμύγδαλαΤηλ: 2322063619 - 6976621190Ενημερώθηκε στις 16/11/2011

• Επιστημονική συνεργάτιδα

Βιολογικά είναι;

(η τιμή είναι συμβατικών, γι' αυτό ρωτώ)

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Σε ποια λαική το παίρνεις? Μπορείς να ρωτήσεις σε ποιες άλλες λαικές πάει και να μας πεις?

Στην Καισαριανή πάντως δεν έχουμε. :(

Φάρμα Παπαμαρίνου, 69-36 13 83 42

Παλαιότερα ερχότανε η κόρη τους στη λαϊκή στο Ν. Ηράκλειο αλλά τους τελευταίους μήνες δεν εμφανίζεται.

Πέτυχε κάποιο πωλητή τους ο άντρας μου στη βιολ. λαϊκή του Γέρακα μια Πέμπτη (τον έστειλα να πάρει κρέας) και πήρε το γάλα για το κεφίρ.

Αλλά θα τον πάρω κι εγώ τηλέφωνο να δούμε πως μπορεί να μας εξυπηρετήσει με το γάλα, μ' άρεσε πολύ το πρόβειο κεφίρ, έγινε σαν πρόβειο γιαούρτι που είναι το αγαπημένο μου!

Μας έφτιαξες την όρεξη! :lol:

:lol::lol:

Kαι η 2η φορά το βράδυ ήταν το ίδιο καλή. Με προβληματίζουν μόνο κάτι σποράκια να τα πω? άμμος? Πρέπει να αποκλείσω τα oxalates

πήρα κ κατι φασόλια πολύ μικρά που ο΄πωλητης ισχυριζόταν οτί είναι τα πιο νόστιμα για φασολάδα.

Είναι τώρα αυτά legal ή τσάμπα τα πήρα?

Πρεπει να είναι τα baby. Νομίζω ότι επιτρέπονται. Με τα φασόλια έχω πονοκεφαλιάσει!

Καλέ πείτε μου τη γνώμη σας για το βουβαλίσιο κρέας;

Πάντως έχει φουντώσει το έκζεμα στο προσωπάκι του (φταίει λίγο και το κρύο βέβαια, αλλά και κάτι με πείραξε εμένα που δεν μπορώ να βρω τι είναι).

QUOTE]

Εγώ θα το δοκίμαζα και το βουβαλίσιο

Κάτι σας πειράζει. Αλλα αυτό το έχεις ήδη καταλάβει...

Κρατα ημερολογιο, μηπως βοηθηθείς..

Νεραιδομαμά, είσαι σίγουρη για τα δωρεάν μεταφορικά;

Για ευρώπη έλεγε μέχρι 6 κιλά

Φάρμα Παπαμαρίνου, 69-36 13 83 42

Ωραια θα τον παρω. Ευχαριστω

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Αυτός είναι;

Rosie είχαμε πάρει 8 κιλά μαζί με έναν συνάδελφο, συν 4 κιλά σουσάμι.

Μας έχουν σχεδόν τελειώσει, και όχι δεν βρήκα κανένα σάπιο. Από γεύση ήταν αρκετά καλά. Δεν πίκριζαν. Βέβαια δεν έχω πάρει από keimling για να κάνω σύγκριση...

Ο παραγωγός είναι αυτός που έβαλες.

Βιολογικά είναι;

(η τιμή είναι συμβατικών, γι' αυτό ρωτώ)

Αγλαΐα για το αν είναι βιολογικά δεν παίρνω όρκο. Δεν έχουν πιστοποιήση, ούτε αναφέρει κάτι στο σάιτ του Πελίτι. Ο συνάδελφος που μίλησε μαζί του, λέει πως είναι... Για να είμαι ειλικρινής δεν το έψαξα πολύ γιατί δεν μπορούσα να διαθέσω περισσότερα χρήματα οπότε θα τα έπαιρνα ούτως ή άλλως...

Eμάς μας πείραξε το ghee. Και την μεγάλη και την μικρή.

Η μεγάλη έκανε 3 φορές σήμερα κακά (ευτυχώς καλής σύστασης :mrgreen:) αλλά μου έκανε σύγκαμα στο πουλάκι της.

Η μικρή αρκετούς εμέτους.

Το λάθος ήταν ότι αύξησα απότομα ποσότητα. Μιλάμε ότι θέλει πολύυυυ σταδιακά να αυξάνεις.

Σήμερα κάνω και ένα...γαστρονομικό? πείραμα. Θα σας πω αυριο βράδυ τι θα βγει :roll:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...