Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Το καλό είναι ότι όταν έχεις στο μυαλό σου ότι μπορεί η συμπεριφορά να οφείλεται σε οργανικό θέμα απενεχοποιείς το παιδί και του συμπειρφέρεσαι διαφορετικά, καθώς κατανοείς ότι δεν φταίει αυτό. Έτσι τα πράγματα γίνονται αυτόματα καλύτερα.

Σιγουρα το πως θα αντιδρασει ο γονιος παιζει ρολο. Αν φωναζεις φωναζει και αυτο, υπαρχει ενταση. Αν εισαι κουρασμενος ειναι τα δυσκολα, που απλα δεν εχεις το κουραγιο να παρεις τα σωστα μετρα. Αυτο που λες ομως βοηθαει παρα πολυ. Οταν βλεπεις οτι όσο και του χαρακτηρα του να ειναι, αυτη η συμπεριφορα απλα δεν ειναι φυσιολογικη, δε θυμωνεις, λυπασαι, θες μονο να το βοηθησεις. Το αλλο που βοηθαει ειναι να μιλησεις εκ των προτερων..να κανεις συμφωνια απο πριν οτι δεν θα εχουμε παρατραγουδα. Δε μπορεις να τα προβλεψεις και ολα ομως..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το κεφιρ ειναι πολυ ξυνο;

Όσο το αφήνεις τόσο πιο ξυνό γίνεται. Εξαρτάται από το πόσο το αφήνεις και νομίζω ότι εξαρτάται και από το γάλα.

Εγώ το αφήνω 24-48 ώρες και δεν είναι πολύ ξινό. Αυτό είναι και υποκειμενικό βέβαια. Της μικρής της αρέσει.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Εγώ αυτή τη συμπεριφορά που περιγράφετε την είχα περισσότερο στη μεγάλη και λιγότερο στη μικρή. Ο ψυχοθεραπευτής μου έλεγε ότι ήταν ζήτημα δικό μου και δικής μου αντίδρασης. Τι να πω, ίσως όντως να είναι και θέμα εντέρου. Φοβάμαι μόνο μήπως κάνουμε το λάθος που κάνουν και πολλοί επιστήμονες με τις έρευνες τους, δηλαδή να βρίσκουν ό,τι ψάχνουν.

+1 , Καλή παρατήρηση ...

πᾶν μέτρον ἄριστον

Όσο το αφήνεις τόσο πιο ξυνό γίνεται. Εξαρτάται από το πόσο το αφήνεις και νομίζω ότι εξαρτάται και από το γάλα.

Εγώ το αφήνω 24-48 ώρες και δεν είναι πολύ ξινό. Αυτό είναι και υποκειμενικό βέβαια. Της μικρής της αρέσει.

Μπορούμε να το βάλουμε και στο ψυγείο / μπαλκόνι για να γίνεται με ποιό αργό ρυθμό.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Χτες διαβαζα οτί περίπου στον 3ο μήνα της διατροφής μπορεί να υπαρξει πισωγύρισμα ( εν μερει) κ οτί συμβαίνει σε πάρα πολλές περιπτώσεις για λόγους που δεν έχουν ξεκαθαριστεί. Πολλοί πιστεύουν οτί πεθαίνουν οι τελευταίοι αντίπαλοι του εντέρου.... Τέλος πάντων εγώ εδώ κ μια βδομάδα έχω την μικρή με κοκκινίλα κ απειροελάχιστη βλέννα ( οχι σε κάθε κένωση ) χωρίς όμως να τρώει κάτι που να την ενοχλεί. Στην αρχή είχα στεναχωρηθεί πολύ αλλά λέτε να είναι αυτό που διάβασα??? Πραγματικά δεν μπορώ να βρώ άλλη αιτία εκτος από το σκόρδο που προανέφερα....:( Εμείς είμαστε στον 4ο μήνα τωρα...

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Χτες διαβαζα οτί περίπου στον 3ο μήνα της διατροφής μπορεί να υπαρξει πισωγύρισμα ( εν μερει) κ οτί συμβαίνει σε πάρα πολλές περιπτώσεις για λόγους που δεν έχουν ξεκαθαριστεί. Πολλοί πιστεύουν οτί πεθαίνουν οι τελευταίοι αντίπαλοι του εντέρου.... Τέλος πάντων εγώ εδώ κ μια βδομάδα έχω την μικρή με κοκκινίλα κ απειροελάχιστη βλέννα ( οχι σε κάθε κένωση ) χωρίς όμως να τρώει κάτι που να την ενοχλεί. Στην αρχή είχα στεναχωρηθεί πολύ αλλά λέτε να είναι αυτό που διάβασα??? Πραγματικά δεν μπορώ να βρώ άλλη αιτία εκτος από το σκόρδο που προανέφερα....:( Εμείς είμαστε στον 4ο μήνα τωρα...

Μήπως την περιτριγυρίζει καμιά ίωση;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Κατερινούλα εγώ απ' όσα διάβασα κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αν δεν κάνεις κανονικά την Ίντρο τότε δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική επούλωση του εντέρου.

Κι εγώ βλέπω διάφορες λεπτομέρειες στην κόρη μου και δεν μπορώ να βγάλω άκρη τι την ενοχλεί, αλλά έχω όμως υπόψη μου ότι αν δεν ξεκινήσω από το μηδέν με την Ίντρο δεν θα μπορέσω ίσως ποτέ να βγάλω άκρη!

Δες και τι λέει εδώ η Campbell στα FAQs:

I am mostly doing GAPS because of multiple food intolerances in my kids and a history of the same for myself. It seems that it really is only getting worse. I need to understand the ‘science’ of why that is.

There is a so-called masking phenomenon in food allergies. When the person keeps eating offending foods, reactions to them overlap with each other and it is impossible to know what exactly the person is reacting to. When you start removing foods hidden allergies get unmasked, which is often a nasty surprise. In GAPS people their gut is damaged and porous, so they may react to most foods, if not all of them. As we cannot starve ourselves, we need to ignore those reactions and get on with healing the gut lining. If a particular food is causing an unacceptably severe reaction, then keep it out for a while. But if the reactions are not too drastic, just live with them, while working on your GAPS Introduction diet.

In the meantime bio-resonance therapy, medical neutralisation, homeopathy, NES and other vibrational forms of medicine can help you to reduce the severity of reactions.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Κατερινούλα εγώ απ' όσα διάβασα κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αν δεν κάνεις κανονικά την Ίντρο τότε δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική επούλωση του εντέρου.

Κι εγώ βλέπω διάφορες λεπτομέρειες στην κόρη μου και δεν μπορώ να βγάλω άκρη τι την ενοχλεί, αλλά έχω όμως υπόψη μου ότι αν δεν ξεκινήσω από το μηδέν με την Ίντρο δεν θα μπορέσω ίσως ποτέ να βγάλω άκρη!

Δες και τι λέει εδώ η Campbell στα FAQs:

Aχ να ξερες πόσες φορές έχω σκεφτεί την ιντρο.... Αλλά το βλέπω βουνό απίθανο...:( Δεν είμαι σίγουρη αν κάνει που θηλάζω ΤΟΣΟ πολύ... Αλλάαπό την άλλη το σκέφτομαι σοβαρά κάποια στιγμή να την κάνω... Πιστεύεις αρκεί μόνο στη μικρή ή πρέπει κι εγώ???

Yugup3.png

Aν δεν αντέχεις εσύ λόγω θηλασμού κάνε μόνο στη μικρή, σίγουρα θα τη βοηθήσει πολύ.

Εγώ θέλω να κάνω μαζί της γι' αυτό όλο και το αναβάλλω για διάφορους λόγους.

Αλλά το έχω στο μυαλό μου γι' αυτό και δεν με βλέπετε να βγάζω συμπεράσματα για το τι την πειράζει ή όχι κτλ, ειδικά τώρα που έμαθα ότι το sensitivity test μπορεί να δώσει και ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα.

Η full βοηθάει στο ότι δεν επιδεινώνει περαιτέρω την κατάσταση του εντέρου, αλλά πιστεύω ότι επούλωση προέρχεται μόνο με την Ίντρο.

Διαφημίσεις

Aν δεν αντέχεις εσύ λόγω θηλασμού κάνε μόνο στη μικρή, σίγουρα θα τη βοηθήσει πολύ.

Εγώ θέλω να κάνω μαζί της γι' αυτό όλο και το αναβάλλω για διάφορους λόγους.

Αλλά το έχω στο μυαλό μου γι' αυτό και δεν με βλέπετε να βγάζω συμπεράσματα για το τι την πειράζει ή όχι κτλ, ειδικά τώρα που έμαθα ότι το sensitivity test μπορεί να δώσει και ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα.

Η full βοηθάει στο ότι δεν επιδεινώνει περαιτέρω την κατάσταση του εντέρου, αλλά πιστεύω ότι επούλωση προέρχεται μόνο με την Ίντρο.

Για το sensivity κι εγω ποτε δεν ημουν σιγουρη.. Απλα σου δείχνει αν έχεις έντονη αντιδραση κ οχι γενικα αν κατι ενοχλει έστω κ λιγο... Αυτο πιο καλα το δείχνει το patch κατα τη γνώμη μου γιατι αυτού του είδους οι αλλεργιες εξελίσσονται πιο αργά...

Πιστευω πως με την intro έχεις γρηγορότερη κ αποτελεσματικότερη επούλωση αλλα έχω διαβάσει ιστορίες που δεν ξέρανε καν για την intro κ οι αλλεργιες θεραπευτηκαν με την full.

Εσυ για το whey τι λες να το ξανά προσπαθήσω σαν πρώτο γαλακτοκομικο;;; Η να περιμένω με ghee να ξεκινήσει πάλι;;;( αργότερα βέβαια )

Χτες έφαγε κ μια τριχουλα λαχανο :mrgreen:

Yugup3.png

Κατ αρχας Ρόζυ μου περαστικά στην μικρούλα σας! Και καλή δύναμη σε σένα!

Για το whey τι λες;; Επειδη οι απόψεις διίστανται αλλου λενε πρώτα ghee κ μετα whey ή το ανάποδο... Μήπως να της δωσω whey να δούμε τί γινεται;;;; Αλλα αν έχει βλεννες όπως μου εκανε πως να συνεχίσω μετα;;;

Τα ξαναδιάβαζα σήμερα και τελικά κατέληξα στο εξής.

Ασφαλέστερο όλων είναι το γκι. Αν δεν ανεχεται το γκι μαλλον δεν θα ανεχτεί κανένα άλλο γαλ/κο ποτέ.

Ωστόσο, σε περιπτώσεις διαρροιας προηγείται το whey για να βοηθήσει την διαρροια. Όπως επίσης και αν δεν υπάρχει πρόβλημα με τα γαλ/κα, τότε μπορεί να προηγηθεί το whey και το γιαούρτι ακόμα. Αλλιώς πρέπει να ξεκινάμε με γκι.

το δυσκολο ειναι να τους πεισεις οτι δεν ειναι θεμα συμπεριφορας ή χαρακτήρα είναι θεμα διατροφης!! ασε, δε το προσπαθω, σε κοιτανε :roll: και σκεφτονται οτι ειναι κακομαθημενο, γκρινιαρικο, πεισματαρης κλπ κλπ. :(

Χθες πηγαμε σε παιδότοπο και φύγαμε στα 2 λεπτά γιατί άρχισε να κλαίει σπαρακτικά και ζήταγε να πάμε σπίτι. Σήμερα το πρωί μου είπε ότι δεν φοβήθηκε τον Μπομπ τον Σφουγγαράκη που είδε χθες κάτω από το τραπέζι, γιατί ο μπομπ είναι καλός...Δεν ξέρω τι είδε και τι της καρφώθηκε, πάντως σφουγγαρακης δεν υπήρχε πουθενά.

Υποψιάστηκα το αυγό. Σήμερα δεν της έδωσα και ήταν μία πολύ καλή μέρα. Θα ξαναπροσπαθήσω αυγό σε λίγες μέρες με πιο μικρή ποσότητα. Επίσης δεν είχε κάνει κακά για 2 μέρες και σήμερα έκανε.

Με προβληματίζει όμως το ότι την πονάει η κοιλίτσα της κάθε βραδυ εδώ και 2 μέρες.

Φοβάμαι μόνο μήπως κάνουμε το λάθος που κάνουν και πολλοί επιστήμονες με τις έρευνες τους, δηλαδή να βρίσκουν ό,τι ψάχνουν.

σελ 49 της Καμπελ

One only sees what one looks for

one only looks for what one knows

Γκαίτε :wink:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Χτες διαβαζα οτί περίπου στον 3ο μήνα της διατροφής μπορεί να υπαρξει πισωγύρισμα ( εν μερει) κ οτί συμβαίνει σε πάρα πολλές περιπτώσεις για λόγους που δεν έχουν ξεκαθαριστεί.

Κι εγώ το διάβαζα αυτό και ηθελα να το ποστάρω! Είναι πολύ σημαντικό!

Επίσης ότι για τον πρώτο χρόνο συμβαίνει με αυτήν περίπου την περιοδικότητα (ανά 3μηνο).

Aχ να ξερες πόσες φορές έχω σκεφτεί την ιντρο.... Αλλά το βλέπω βουνό απίθανο...:( Δεν είμαι σίγουρη αν κάνει που θηλάζω ΤΟΣΟ πολύ... Αλλάαπό την άλλη το σκέφτομαι σοβαρά κάποια στιγμή να την κάνω... Πιστεύεις αρκεί μόνο στη μικρή ή πρέπει κι εγώ???

Το ιδανικό είναι να την κάνετε μαζί. Αλλά με τόσους θηλασμούς είναι αδύνατον! Ξεκίνα την μικρή μόνο και εσύ περιορισε τα πολύ επικίνδυνα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Σκεφτομαι πάντως οτι η κόρη μου δεν παίρνει επαρκείς ποσότητες προβιοτικων. Δεν τρώει τουρσι, ουτε whey μόνο το θηλασμο κ τις καψουλες...

Λέτε να προσπαθήσω το whey πάλι να δούμε τι γινεται;;; Η όσες δίνετε τουρσι τί τους αρέσει περισσοτερο μήπως δοκιμάσω;; Απο λαχανικα ωμά της αρέσουν πολυ το αγγουρι κ το μπροκολο αυτα γινονται τουρσι;;

Η δικιά μου ούτε να τα δει δεν θέλει τα τουρσιά, το σκόρδο το καταλαβαίνει και αρνείται να φάει, οπότε δεν δίνω τπτ άλλο εκτός από γιαουρτοζουμο. Λέω όμως να αρχίσω να αυξάνω την δόση των προβιοτικών δίνοντας και το απόγευμα.

Ποιο βιβλίο είναι αυτό της Baden ;

Πώς ξέρετε κάθε πότε έχει δωρεάν μεταφορικά στο Mercola; Μπαίνετε κάθε μέρα στο σάιτ του.

http://www.specialhealthstore.co.uk/ShowDetails.asp?id=189

Το βιβλίο

Για τον Μέρκολα ξερουμε ότι είναι κάπου τον Μαιο στην γιορτή της μητέρας και τον Νοεμβριο στη γιορτή των Ευχαριστιών και έχουμε το νου μας. Άσε που μία να το δει, πέφτει αμέσως σύρμα στο θέμα με τα βιολογικά!

Μαρία αύριο θα βρεθείτε με τον άντρα μου επιτέλους. Συγνώμη για την αργοπορία αλλά είχε περιεργο πρόγραμμα αυτές τις μέρες.

Κορίτσια ήρθαν τα πράγματα σήμερα. Μιλαμε με μειλ για το πως θα τα παρετε.

Ροζυ εσένα θα στα φέρει ο άντρας μου. Μην ξεσηκώνεστε με την μικρή άρρωστη.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Λεω να Συνεχίσουμε για λιγο ακομα την full κ αν δεν δω βελτίωση ( βεβαια τα συμπτωματα της ειναι παρα παρα πολυ ήπια κ κάποιος που δεν ειναι μανιακος σαν κ μένα ίσως να μην το καταλάβαινε :roll:) θα το γυρίσω στις σούπες....

Δεν ξέρω μεχρι τώρα τα πηγαίναμε εξαιρετικα καλα κ δεν έδειχνε να έχει πρόβλημα.. Στο ταξίδι πιστευω έγινε ( αν έγινε τελικα ) η ζημια... Ίσως να μην άντεξε το βούτυρο κ να ήθελε πιο σταδιακή εισαγωγη γιατι με το ghee τα πηγαίναμε καλα....

Στο ghee όμως ποια πρωτεΐνη μένει που να ενοχλει;;

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Ερώτηση σημαντική για μας:

Το μωρό που εξαρχής κάνει γκαπς, θα πρέπει καποια στιγμη να μπει και στην ίντρο ή θα μπορώ καποια στιγμή να της δώσω αμυλούχα ή υδατανθρακες και πόσο μετά από γκαπς θα μπορεί να γίνει αυτό?

Επίσης μήπως το ότι δεν έρχεται σε επαφή με αυτές τις τροφές την κάνει αργότερα ευαίσθητη σε αυτές?

Σε αυτό ίσως να έχει άποψη και η Αγλαια.

Η σύμβουλος είπε στην φίλη μου ότι δεν πρέπει επ΄ουδενί να καθυστερήσει να εισάγει τροφές γιατί αυτό μπορεί να κάνει κακό. Μήπως το ίδιο ισχύει και για μας παρόλο που κάνουμε την γκαπς?

Στα μωρά νομίζω ότι είναι κάπως θολό το τοπίο..καμία άποψη ή γνώση επί του θέματος?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Στο ghee όμως ποια πρωτεΐνη μένει που να ενοχλει;;

Δεν ξέρω.

Αλλά είναι το πιο αθώο γαλακτοκομικό. Άρα το ότι το ανεχόταν χωρίς πρόβλημα, είναι ενθαρρυντική ένδειξη ότι θα καταναλώνει καποτε όλα τα γαλακτοκομικά! :)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ερώτηση σημαντική για μας:

Το μωρό που εξαρχής κάνει γκαπς' date=' θα πρέπει καποια στιγμη να μπει και στην ίντρο ή θα μπορώ καποια στιγμή να της δώσω αμυλούχα ή υδατανθρακες και πόσο μετά από γκαπς θα μπορεί να γίνει αυτό?

Επίσης μήπως το ότι δεν έρχεται σε επαφή με αυτές τις τροφές την κάνει αργότερα ευαίσθητη σε αυτές?

Σε αυτό ίσως να έχει άποψη και η Αγλαια.

Η σύμβουλος είπε στην φίλη μου ότι δεν πρέπει επ΄ουδενί να καθυστερήσει να εισάγει τροφές γιατί αυτό μπορεί να κάνει κακό. Μήπως το ίδιο ισχύει και για μας παρόλο που κάνουμε την γκαπς?

Στα μωρά νομίζω ότι είναι κάπως θολό το τοπίο..καμία άποψη ή γνώση επί του θέματος?[/quote']

Aπ' όσα κατάλαβα η εισαγωγή στερεών τροφών που προτείνει η Campbell σε GAPS μωράκια είναι παρόμοια με την Ίντρο και σκοπό έχει τη γρήγορη επούλωση του εντέρου. Δεν νομίζω να χρειάζεται η Ίντρο στο μωρό, εκτός βέβαια και αν δημιουργηθεί πρόβλημα με τις στερεές τροφές.

Τα αμυλούχα όπως τα δημητριακά κατά τη γνώμη μου πρέπει να αποφεύγονται τον πρώτο χρόνο της ζωής του παιδιού έτσι κι αλλιώς.

Αν θυμάμαι καλά το εξηγεί όμορφα αυτό η Nina Planck στο βιβλίο της Real Food for Mother and Baby.

Νομίζω ότι το έχω ξαναγράψει ότι στο γιο μου λίγο-πολύ έκανα διατροφή GAPS τον πρώτο χρόνο της ζωής του, δεν του έδωσα καθόλου δημητριακά, ελάχιστη πατάτα αλλά του έδινα πρόβειο γιαούρτι.

Τα δημητριακά τα εισήγαγα με μέτρο μετά τον πρώτο χρόνο και δεν αντέδρασε αρνητικά, βέβαια δεν είναι παιδάκι GAPS και αυτά που του έδινα/δίνω ακόμη είναι προσεγμένα, πχ μουλιασμένο ρύζι/βρώμη/κινόα και ψωμί με φύτρες.

Πιστεύω ότι το μωράκι σου δεν θα έχει πρόβλημα αν αποφύγεις τις απαγορευμένες τροφές της GAPS τον πρώτο χρόνο και προσπαθήσεις να εισάγεις πατάτα, κάποια όσπρια και δημητριακά τον δεύτερο χρόνο ειδικά αν συνεχίσει να θηλάζει, don't worry! :wink:

Κορίτσια ήρθαν τα πράγματα σήμερα. Μιλαμε με μειλ για το πως θα τα παρετε.

Ροζυ εσένα θα στα φέρει ο άντρας μου. Μην ξεσηκώνεστε με την μικρή άρρωστη.

Κατερινούλα και Νεραιδομαμά έχετε μέιλ.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Χτες το βράδυ διάβαζα πάλι το gapsguide κ έλεγε οτί αν κάνει κάποιος skip την intro θα πρέπει να δώσει πρώτα ghee για 6:shock: μήνες, μετά βούτυρο επίσης 6 κ υστερα γιαούρτι κ τυριά σε ανάλογα χρονικά διαστήματα.... Στο βιβλίο δεν κατάλαβα να λέει για ΤΟΣΟ πολύ...απλά λέει several weeks.

Εγώ τα έδωσα σε 6 βδομάδες ενδιάμεσα :roll:

Yugup3.png

Χτες το βράδυ διάβαζα πάλι το gapsguide κ έλεγε οτί αν κάνει κάποιος skip την intro θα πρέπει να δώσει πρώτα ghee για 6:shock: μήνες, μετά βούτυρο επίσης 6 κ υστερα γιαούρτι κ τυριά σε ανάλογα χρονικά διαστήματα.... Στο βιβλίο δεν κατάλαβα να λέει για ΤΟΣΟ πολύ...απλά λέει several weeks.

Εγώ τα έδωσα σε 6 βδομάδες ενδιάμεσα :roll:

Ίσως θα πρέπει να λα΄βουμε υπόψη μας ότι αναφέρεται σε πολύ βαριές περιπτώσεις και φυσικά σε ανθρώπους που θα κρατήσουν τη διατροφή για το διάστημα των 2 ετών που προτείνει.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Aπο το σαιτ του Λιβαδερου

Στη διαχείριση των αγελάδων (καλλιέργεια βοσκότοπων, ζωοτροφών, κλπ.) εφαρμόζονται και βιοδυναμικά παρασκευάσματα. Έχει ενταχθεί, το αγρόκτημα, στο σύστημα Demeter και με την ολοκλήρωση των διαδικασιών θα αποκτήσει και πιστοποίηση Demeter..... Δεν είναι ομογενοποιημένο για να έχει την αυθεντική παραδοσιακή υφή και γεύση.

Τους τηλεφωνώ για να δω και τι παστερίωση κάνουν αλλά δεν μου απαντάει κανείς. Αν μάθω θα σας πω. Αν είναι ελαφριά η παστερίωση, τότε παίζει να είναι το μόνο αγελαδινό gaps συμβατό.

Το κατσικίσιο της Εβόλ θυμάστε αν είναι ομογενοποιημένο? Λογικά ναι, γιατί δεν το βλέπω να ξεχωρίζει καθόλου.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Aπ' όσα κατάλαβα η εισαγωγή στερεών τροφών που προτείνει η Campbell σε GAPS μωράκια είναι παρόμοια με την Ίντρο και σκοπό έχει τη γρήγορη επούλωση του εντέρου. Δεν νομίζω να χρειάζεται η Ίντρο στο μωρό, εκτός βέβαια και αν δημιουργηθεί πρόβλημα με τις στερεές τροφές.

Πιστεύω ότι το μωράκι σου δεν θα έχει πρόβλημα αν αποφύγεις τις απαγορευμένες τροφές της GAPS τον πρώτο χρόνο και προσπαθήσεις να εισάγεις πατάτα, κάποια όσπρια και δημητριακά τον δεύτερο χρόνο ειδικά αν συνεχίσει να θηλάζει, don't worry! :wink:

Κι εγώ αυτό είχα καταλάβει, απλά δεν της δίνω κάθε μέρα ζωμό. Ξεχνίεμαι λόγω της μεγάλης :oops:

Γενικά την έχω παραμελημένη και καταφεύγω συχνά στον θηλασμό για δική μου ευκολία. Από την άλλη φαντάζομαι ότι αυτό δεν της κάνει και κακό..

Άμυλο και δημητριακά ναι είχα σκοπό μετά τον χρόνο και πολύ επιλεγμένα. Απλά αναρωτιόμουν μήπως πρέπει και μετά τα δύο. :confused:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διάβασα κάτι πολυ σημαντικό που με στεναχώρησε γιατί έκαν μέγα λάθος με το παιδί!

Μα να μην το γράφει κανένα βιβλιο και να το δω σε ένα μπλογκ???!!!

Θέλει πάααααρα πολύ διάβασμα! Εγώ να που έκανα ένα μέγα σφάλμα λόγω ημιμάθειας!

Moving From Stage to Stage (“Pacing”)

Where there is bleeding, cramping or true diarrhea (not simply three or fewer “looser stools” per day), stay on Stage 1 until that resolves, or a maximum of 7 days, whichever comes first.

Other than that, simply keep moving forward with a new prep, amount or food every few days unless you get an obvious reaction to one of those new foods. If obviously reacting to newly introduced food, take that food out, allow a few days to recover, skip the reactive food and move on to the subsequent one.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ίσως θα πρέπει να λα΄βουμε υπόψη μας ότι αναφέρεται σε πολύ βαριές περιπτώσεις και φυσικά σε ανθρώπους που θα κρατήσουν τη διατροφή για το διάστημα των 2 ετών που προτείνει.

Μα αν κάνεις την ίντρο, νομίζω ότι 1,5 χρόνο τον έχεις στον τσεπάκι σου!

Μπαίνουν τόσο σταδιακά οι τροφές που πρέπει να είναι πολύ ελαφριά περίπτωση για να κρατήσει κάτω του χρόνου. Και οι αλλεργίες δεν είναι από τις ελαφριες περιπτώσεις δυστυχώς.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...