Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

αυτο ακριβως σκεφτομουνα κι εγω σημερα...δειχνει οτι δεν ειναι ετοιμοι για τα γαλακτοκομικα; ή το αλλο που εγραφε και η fairysmom οτι λογω της βλαβης στο εντερο δεν υπαρχουν σε ισορροπια οι νευροδιαβιβαστες;

και εμεις τα ιδια εχουμε..εχω κοψει το γαλα εδω και καιρο (το εκοψα σταδιακα γιατι φωναζαν-τελοσπαντων) αλλα οχι τα υπολοιπα γαλακτοκομικα, δηλ γιαουρτι τυρια...και ο ενας μου μικρος εχει τελευταια (που επιδεινώθηκε με την γαστρεντεριτιδα) πολλες κρισεις..οχι κακο εαυτο απλως...γινεται εκτος εαυτου χωρις λογο (γιατι θελει να κατσει στο αλλο καρεκλακι του αυτοκινητου πχ)...σκεφτομαι οτι πρεπει να κοψω κι εγω τα γαλακτοκιμικα αλλα το γιαουρτι εχει τα προβιοτικα, απο που θα παιρνει προβιοτικα μετα (εκτος απο τις καψουλες);; μπερδεμα...μπορει να ειναι και συμπτωματικο βεβαια λογω της αρρωστιας που επιδεινωσε την κατασταση στο εντερο...παντως σε εμας ειναι ηλιου φαεινοτερο που λενε οτι ειναι οργανικο το προβλημα δηλ σε σχεση με τη διατροφη και οχι ψυχολογικο

Κατερινα εσυ βλεπεις αμεσα αντιδραση απο τα γαλακτοκιμικα ,δηλ αν δωσεις το ζουμι μια μερα βλεπεις αμεσως αντιδραση;; και οταν τα κοβεις, τοτε λειπουν αυτα τα ξεσπασματα;

Οχι τόσο άμεσα.. μεσα σε 2,3 μέρες φαίνεται η διαφορά προς το καλύτερο γιατί προς το χειρότερο δεν το καταλαβαίνεις αμέσως...θέλω να πω πως βρίσκεις δικαιολογίες αλλά αν φτάνει η συμπεριφορά στο απροχώρητο ( όπως είπες κι εσύ) τότε δεν μπορείς να κλέινεις τα μάτια άλλο....Τώρα που έχω δυο τρεις φορές την "εμπειρ'ια" μου φαίνεται πως όταν πάρει κάποια ποσότητα μέσα σε κάποιες ώρες αρχίζει η επιδύνωση..

Κι εγώ είμαι πάρα πολύ μπερδεμένη με αυτό το θέμα...όπως έχω γράψει κ παλαιότερα το καταλαβαίνουν κ οι άλλοι πλέον στην οικογένεια οτί σχετίζεται με την διατροφή...

Πάντως καταναλώνοντας ghee, βούτυρο, τυρί cheddar κ παρμεζάνα δεν κάνει ΚΑΝΕΝΑ άλλο συμπτωμα. Με το whey μου έκανε 2 σπυθουράκια, λίγες βλέννες κ λίγη κοκκινίλα αλλά όπως μου είπατε ενδέχεται να ήταν κ die off ( δεν εκανα 2η δοκιμή )...

Yugup3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μήπως απλώς τα παιδιά μεγαλώνουν και αλλάζουν συμπεριφορά;

Δεν είναι αυτό πίστεψε με... Το έχω παρατηρήσει 3 φορές κ συμφωνουν κ η μαμά μου κ ο άντρας μου σε αυτό... Το λέει κ η Camouflage. Το καταλαβαίνεις οτί κάτι δεν πάει καλά. Δεν μιλάμε μόνο για δύσκολη συμπεριφορά αλλά για παραλογη σε σημείο που να αγανακτεις...

Yugup3.png

¨Οσες έχετε ψωνίσει από το Mercola πειτε μου..

Θέλω να αγοράσω ποσότητα coconut oil (1galon) τι φόρους περίπου έχει αυτό κ πόσες μέρες περίπου θα κάνει??

Yugup3.png

Πάντως καταναλώνοντας ghee, βούτυρο, τυρί cheddar κ παρμεζάνα δεν κάνει ΚΑΝΕΝΑ άλλο συμπτωμα. Με το whey μου έκανε 2 σπυθουράκια, λίγες βλέννες κ λίγη κοκκινίλα αλλά όπως μου είπατε ενδέχεται να ήταν κ die off ( δεν εκανα 2η δοκιμή )...

το whey ταιριαζει με το die off γιατι εχει προβιοτικα ετσι δεν ειναι;

τα υπολοιπα περιεχουν καζεινη που μαλλον δεν μπορουν να τις δεκτουν ακομα... οι τοξινες που παραγονται δεν ξερεις τι προκαλουν στο μυαλουδακι τους :confused::confused:

Μήπως απλώς τα παιδιά μεγαλώνουν και αλλάζουν συμπεριφορά;

οπως λεει και η Κατερινα δεν ειναι συμπεριφορα, ειναι κρισεις θυμου και πεισματος, χωρις τους γνωστους λογους που μπορει να κλαινε τα μωρα (κουραση, αγχος, κατι λογικο τελοσπαντων)...στο μυαλο του διογκωνεται αυτο που θελει τοσο πολυ που γινεται εμμονη, δεν ακουει, δεν σκεφτεται τιποτα αλλο..Ε εκει λες αυτο δεν ειναι φυσιολογικο...εγω το ειδα στα πολυ παραλογα με τη γαστρεντεριτιδα, γιαυτο ειμαι σιγουρη οτι ειναι απο το εντερο..καθε βραδυ μεσα στη νυχτα ουρλιαζε γιατι ηθελε 'να σηκωθουμε' :cry:

Διαφημίσεις

Οι διάρροιες δηλαδή σε εσάς είναι καλύτερα;

Οι διαρροιες εχουν σταματησει. Πλεον εναλλασσόμαστε μεταξύ μους, ****** και σχηματισμένα και μερες χωρίς τιποτα. Αρα πάμε καλά..φανταζομαι ή τεσπα επρεπε να προχωρησουμε σταδιο

Μάλλον εννοεί καταληκτική θεραπευτική δόση.

Αυτο εννοουσα ;)

Συνολικά τρώει σε ζωμούς και σούπες τέσσερεις με πέντε κουταλιές της σούπας ζουμί από το τουρσί και γύρω στις τρεις σκελίδες σκόρδο (μαγειρεμένο όμως) την ημέρα. (βρωμάει ο μερακλής και οι πάνες του).

Εγω ακομα το φοβαμαι το σκορδο. Θα περιμενω λιγο ακομη. Τωρα αυξάνω το γιαούρτι.

Άλλη μια ερώτηση για την γνώμη σας....

Πόσο μετράει για σας η αλλαγή συμπεριφοράς απο κατανάλωση τροφής;;;

Η Baden στο βιβλιο της λεει ότι για το παιδί της ένδειξη για τις τροφές δεν ήταν ποτέ τα κακά αλλά αποκλειστικά σχεδόν η αλλαγή συμπεριφοράς του. Πρόλαβες να το διαβάσεις?

¨Οσες έχετε ψωνίσει από το Mercola πειτε μου..

Θέλω να αγοράσω ποσότητα coconut oil (1galon) τι φόρους περίπου έχει αυτό κ πόσες μέρες περίπου θα κάνει??

Μία φίλη νομίζω μου είπε ότι τα μεταφορικά του παίζουν γύρω στα 50 ευρώ, αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς ήθελε να πάρει. Πάντως σίγουρα όχι λάδι καρύδας. Εμείς πάντα ψωνιζουμε 2 φορες του χρόνου με τα δωρεαν μεταφορικά. Τώρα νομίζω πάλι τον Μάιο είναι. Δεν πας να κανεις την αγορά για να δεις τι σου βγάζει και αν είναι ποσό υπερβολικό δεν προχωράς με την πληρωμή.

Αν πάντως ψωνίσεις πάρε και αλάτι Ιμαλαίων. Και πες μας αν θες και τα μεταφορικά του.

οπως λεει και η Κατερινα δεν ειναι συμπεριφορα, ειναι κρισεις θυμου και πεισματος, χωρις τους γνωστους λογους που μπορει να κλαινε τα μωρα (κουραση, αγχος, κατι λογικο τελοσπαντων)...στο μυαλο του διογκωνεται αυτο που θελει τοσο πολυ που γινεται εμμονη, δεν ακουει, δεν σκεφτεται τιποτα αλλο..Ε εκει λες αυτο δεν ειναι φυσιολογικο...εγω το ειδα στα πολυ παραλογα με τη γαστρεντεριτιδα, γιαυτο ειμαι σιγουρη οτι ειναι απο το εντερο..καθε βραδυ μεσα στη νυχτα ουρλιαζε γιατι ηθελε 'να σηκωθουμε' :cry:

Ωραία το περιγράφεις καμουφλαζ!

Είναι πολύ άσχημο να περιμένω το πρωί να σηκωθεί με μία αγωνία αν θα έχει τα κέφια της ή όχι. Γιατί αν δεν τα έχει, καταλήγω και με τα 2 στην αγκαλιά μου ακόμα και να περπατάω (το καθιστό παλεύεται)...γιατί θέλει αγκαλιά και δεν γίνεται να μην την πάρω! Κλαιει με σπαραγμούς!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ωραία το περιγράφεις καμουφλαζ!

Είναι πολύ άσχημο να περιμένω το πρωί να σηκωθεί με μία αγωνία αν θα έχει τα κέφια της ή όχι. Γιατί αν δεν τα έχει' date=' καταλήγω και [b']με τα 2 στην αγκαλιά μου[/b] ακόμα και να περπατάω (το καθιστό παλεύεται)...γιατί θέλει αγκαλιά και δεν γίνεται να μην την πάρω! Κλαιει με σπαραγμούς!

τα ιδια και εδω...και που εισαι ακομα :roll:...εχω και ζηλιες..κι εμενα εχουν μεγαλωσει παρα πολυ, ειναι τεραστιοι :wink: 1μετρο, 15+κιλα επι 2 :roll:

Ναι το διάβασα οτι είχε κ φοβερή βελτίωση με την gaps... Θα το ξανά διαβάσω όμως γιατι το είχα ξεχάσει τελειως..:roll:

Για το whey τι λες;; Επειδη οι απόψεις διίστανται αλλου λενε πρώτα ghee κ μετα whey ή το ανάποδο... Μήπως να της δωσω whey να δούμε τί γινεται;;;; Αλλα αν έχει βλεννες όπως μου εκανε πως να συνεχίσω μετα;;;

Yugup3.png

Βρε κορίτσια απο τη μια στεναχωριεμαι που τόσα παιδάκια ταλαιπωρούνται ( γιατι σιγουρα ειναι πολλα ) αλλα απο την άλλη χαίρομαι που δεν ειμαι η μονη που έχω αυτο το θέμα της συμπεριφοράς... Φανταστείτε μια φορα ένας πολυ αγαπητός μου φίλος με ολη του την καλοσύνη με είχε ρωτησει αν είχαμε επισκεφτεί ποτε ειδικό για την συμπεριφορά της....:-( ( επειδη την είχε ζησει για μερικές μερες στις διακοπές ).. Οπότε καταλαβαίνετε πως νιώθω με αυτο το θέμα..

Yugup3.png

Βρε κορίτσια απο τη μια στεναχωριεμαι που τόσα παιδάκια ταλαιπωρούνται ( γιατι σιγουρα ειναι πολλα ) αλλα απο την άλλη χαίρομαι που δεν ειμαι η μονη που έχω αυτο το θέμα της συμπεριφοράς... Φανταστείτε μια φορα ένας πολυ αγαπητός μου φίλος με ολη του την καλοσύνη με είχε ρωτησει αν είχαμε επισκεφτεί ποτε ειδικό για την συμπεριφορά της....:-( ( επειδη την είχε ζησει για μερικές μερες στις διακοπές ).. Οπότε καταλαβαίνετε πως νιώθω με αυτο το θέμα..

το δυσκολο ειναι να τους πεισεις οτι δεν ειναι θεμα συμπεριφορας ή χαρακτήρα είναι θεμα διατροφης!! ασε, δε το προσπαθω, σε κοιτανε :roll: και σκεφτονται οτι ειναι κακομαθημενο, γκρινιαρικο, πεισματαρης κλπ κλπ. :(

Διαφημίσεις

το δυσκολο ειναι να τους πεισεις οτι δεν ειναι θεμα συμπεριφορας ή χαρακτήρα είναι θεμα διατροφης!! ασε, δε το προσπαθω, σε κοιτανε :roll: και σκεφτονται οτι ειναι κακομαθημενο, γκρινιαρικο, πεισματαρης κλπ κλπ. :(

Με τους εκτός οικογένειας δεν ασχολούμαι πλεον στο να δινω εξηγήσεις...γιατι απλούστατα κατα βάλω υπερπροσπάθεια να πείσω τους εντός οικογένειας που με το ζόρι πειθονται μιας κ την βλέπουν σε καθημερινή βάση...

Yugup3.png

Εγώ αυτή τη συμπεριφορά που περιγράφετε την είχα περισσότερο στη μεγάλη και λιγότερο στη μικρή. Ο ψυχοθεραπευτής μου έλεγε ότι ήταν ζήτημα δικό μου και δικής μου αντίδρασης. Τι να πω, ίσως όντως να είναι και θέμα εντέρου. Φοβάμαι μόνο μήπως κάνουμε το λάθος που κάνουν και πολλοί επιστήμονες με τις έρευνες τους, δηλαδή να βρίσκουν ό,τι ψάχνουν.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Οι διαρροιες εχουν σταματησει. Πλεον εναλλασσόμαστε μεταξύ μους' date=' ****** και σχηματισμένα και μερες χωρίς τιποτα. Αρα πάμε καλά..φανταζομαι ή τεσπα επρεπε να προχωρησουμε σταδιο [/quote']

Μπράβο, πολύ χαίρομαι:D:D:D:D:D

Ποιο βιβλίο είναι αυτό της Baden ;

Πώς ξέρετε κάθε πότε έχει δωρεάν μεταφορικά στο Mercola; Μπαίνετε κάθε μέρα στο σάιτ του.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Εγώ αυτή τη συμπεριφορά που περιγράφετε την είχα περισσότερο στη μεγάλη και λιγότερο στη μικρή. Ο ψυχοθεραπευτής μου έλεγε ότι ήταν ζήτημα δικό μου και δικής μου αντίδρασης. Τι να πω, ίσως όντως να είναι και θέμα εντέρου. Φοβάμαι μόνο μήπως κάνουμε το λάθος που κάνουν και πολλοί επιστήμονες με τις έρευνες τους, δηλαδή να βρίσκουν ό,τι ψάχνουν.

Στο βιβλιο της Καμπελ δεν προσεξες εκει που λέει για την καζεινη κ την γλουτενη στα gaps άτομα;; Αν ψάξεις κ στο διαδίκτυο θα δεις blogs κ forums μόνο για τετοια ζητήματα... Επιπλέον αν βλεπεις οτι με το που αφαίρεις την τροφη αλλαζει η συμπεριφορα πως το εξηγεις;;; Κι εγω το φοβάμαι αυτο που λες γί αυτο κ δοκιμάζω πολλες φορες κατι μεχρι να παρω απόφαση.. Απλα απο την πρώτη στιγμή που διάβασα την συνέντευξη της Καμπελ ηταν σαν να διάβαζα το παιδι μου... Εσυ είχες απευθυνθεί ειδικα για την κόρη σου στο θεραπευτη;;

Yugup3.png

Σήμερα διάβαζα αυτό, αφορά τα δημητριακά και τη συμπεριφορά των παιδιών αλλά φαντάζομαι ότι αυτό ισχύει για ό,τι μπορεί να τα πειράζει:

The Connection Between Grains and Child Behavior

Δεν είμαι σίγουρη όμως για ποιες συμπεριφορές μιλάτε, δηλαδή ποτέ δεν παρατήρησα κάποια περίεργη συμπεριφορά στα παιδιά μου που να μην σχετιζότανε με κάποια αιτία, πχ κούραση, ζήλια, υπερένταση λόγω τηλεορασης, φασαρίας κτλ.

Αυτό που με προβληματίζει με την κόρη μου είναι η εμμονή της με το θηλασμό.

Δεν το βρίσκω καθόλου φυσιολογικό ένα παιδάκι 20 μηνών να θηλάζει 20 φορές τη μέρα!

Αλλά φυσικά την κόρη μου τη θεωρώ παιδάκι GAPS και αυτός είναι ένα σημαντικός λόγος για μένα.

Εδώ και αρκετές μέρες ταλαιπωρούμαστε με βροχοπνευμονία!

Πέρυσι είχε πάθει 2 φορές ασθματική βροχίτιδα, αλλά καμία σχέση με το τι περάσαμε τις προηγούμενες μέρες.

Αυτά για μένα είναι επαρκείς ενδείξεις ότι είναι παιδάκι GAPS, το αναφέρει η Campbell ότι τα παιδάκια GAPS έχουνε προβληματικό ανοσοποιητικό και ταλαιπωρούνται με ουρολοιμώξεις, ωτίτιδες, chest infections κτλ.

Ευτυχώς η γιατρός μας είναι σούπερ και cool και μας βοηθάει να το ξεπεράσουμε χωρίς αντιβίωση!

Έχουμε ακόμη όμως δρόμο μπροστά μας, τώρα είναι εδώ και γκρινιάζει αφάνταστα...

Και κάτι ακόμη στα γρήγορα, έφτιαξα κεφίρ από βιολογικό πρόβειο γάλα, παστεριωμένο αλλά μη-ομογενοποιημένο.

Δεν το γεύτηκα ακόμη, θα σας γράψω εντυπώσεις!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

Στο βιβλιο της Καμπελ δεν προσεξες εκει που λέει για την καζεινη κ την γλουτενη στα gaps άτομα;; Αν ψάξεις κ στο διαδίκτυο θα δεις blogs κ forums μόνο για τετοια ζητήματα... Επιπλέον αν βλεπεις οτι με το που αφαίρεις την τροφη αλλαζει η συμπεριφορα πως το εξηγεις;;; Κι εγω το φοβάμαι αυτο που λες γί αυτο κ δοκιμάζω πολλες φορες κατι μεχρι να παρω απόφαση.. Απλα απο την πρώτη στιγμή που διάβασα την συνέντευξη της Καμπελ ηταν σαν να διάβαζα το παιδι μου... Εσυ είχες απευθυνθεί ειδικα για την κόρη σου στο θεραπευτη;;

Ναι, το είδα και το διάβασα πολύ προσεκτικά. Δεν μου είναι άγνωστα αυτά που λέτε. Μάλιστα σε παλιότερα ποστ έχω πει ότι με τη διατροφή ελπίζω ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στη συμπεριφορά της μεγάλης αλλά δυστυχώς είναι πολύ δύσκολα τώρα λόγω του ότι έχουν παγιωθεί κάποιες συμπεριφορές και από τη δική της και από τη δική μου τη μεριά. Στο θεραπευτή πήγα ειδικά για αυτήν.

Το καλό είναι ότι όταν έχεις στο μυαλό σου ότι μπορεί η συμπεριφορά να οφείλεται σε οργανικό θέμα απενεχοποιείς το παιδί και του συμπειρφέρεσαι διαφορετικά, καθώς κατανοείς ότι δεν φταίει αυτό. Έτσι τα πράγματα γίνονται αυτόματα καλύτερα.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Ναι, το είδα και το διάβασα πολύ προσεκτικά. Δεν μου είναι άγνωστα αυτά που λέτε. Μάλιστα σε παλιότερα ποστ έχω πει ότι με τη διατροφή ελπίζω ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στη συμπεριφορά της μεγάλης αλλά δυστυχώς είναι πολύ δύσκολα τώρα λόγω του ότι έχουν παγιωθεί κάποιες συμπεριφορές και από τη δική της και από τη δική μου τη μεριά. Στο θεραπευτή πήγα ειδικά για αυτήν.

Το καλό είναι ότι όταν έχεις στο μυαλό σου ότι μπορεί η συμπεριφορά να οφείλεται σε οργανικό θέμα απενεχοποιείς το παιδί και του συμπειρφέρεσαι διαφορετικά, καθώς κατανοείς ότι δεν φταίει αυτό. Έτσι τα πράγματα γίνονται αυτόματα καλύτερα.

Γιώτα είσαι φοβερή μαμά σου το έχει πει ποτέ κανείς; Κάνεις εξαιρετικές κινήσεις. Αυτό το τελευταίο που γράφεις μας το τονίζουν πάντα οι σύμβουλοι ειδικής αγωγής και όντως βοηθάει και τους γονείς και εμάς τους εκπαιδευτικούς (και τελικά και τα παιδιά).

Εμάς πάντως αυτή η υπέρμετρη γκρίνια και τα πείσματα ξεκίνησαν μαζί με τη διατροφή. Ένα θέμα με το θηλασμό το είχαμε αλλά τώρα έχει παραγίνει. Προς το παρόν το αποδίδω στο die off, αλλά και στις διαρκείς ιώσεις που ναι μεν τις ξεπερνά μέχρι στιγμής (φτου φτου) σχετικά εύκολα και χωρίς φάρμακα και αντιβιώσεις, αλλά μας έχουν κουράσει κι εκείνον (κυρίως) κι εμένα.

Να σημειώσω ότι εμείς άλλα προβιοτικά πέραν των τροφών δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμη και γιαυτό και οι μεγάλες ποσότητες και η εισαγωγή του σκόρδου.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Rosie αρχικά να πω μιας κ ανεφερες την τηλεόραση...όταν ηταν περιπου 1 έτους κ κατι απο βλακεία μου άρχισα να της δείχνω βιντεακια κ τραγουδάκια για να δω την αντιδραση της κ να χαίρεται....ΌΜΩΣ....μετα απο λιγο διάστημα έπαθε ψύχωση με τα DVD μεχρι που έφτασε σε σημείο να μην παίζει καθολου με τα παιχνίδια της, να μην τρώει κ γενικα να ειναι πολυ επιθετική. Ώσπου μου έκοψε ( δεν ξέρω πως ) κ είπα DVD τέλος!!! Μισή βδομάδα τα ζητούσε ύστερα είδα ενα αλλο παιδι... Απο τοτε δεν έχει ξαναδεί τιποτα ουτε για 5 λεπτά περα απο photos της στο iPad που της αρέσει να χειρίζεται...

Τώρα εφόσον πέρασε αυτο είχαμε άλλες συμπεριφορές. Ακριβως ίδιες περιέγραψαν κ η Camouflage κ η Fairy mom κ σε μαρτυρίες που ακολουθούν gaps. Σιγουρα επιδεινωνονται αν ειναι κουρασμένη αλλα μεχρι εκει. Τα υπόλοιπα δεν ειναι φυσιολογικά πχ παθαίνει εμμονές με κατι που θα δει κ αν δεν εκπληρωθεί δεν μπορείτε να φανταστείτε τί γινεται απο το να χτυπιέται κάτω, μεχρι να χτυπάει εμένα ( μόνο ) ουρλιαζει κ.α. αυτα όμως Φαντασου να γινονται πολλες φορες την ημέρα. Γολγοθας το ντύσιμο , γδυσιμο , πλύσιμο , κοκκαλακια κλπ που μας παίρνουν τουλαχιστον μισή ώρα το καθένα. Απίστευτη αντικοινωνική συμπεριφορα με φωνες κλάματα πατωματα κα.. Ανεξηξητες φοβίες απο θορύβους, απο πολυκοσμία... Το να πάμε μια βόλτα ειναι μαρτύριο γιατι δεν θελει το καρότσι , δεν θελει να περπατήσει , δεν θελει αγκαλιά κλπ κλπ Γενικότερα κλαιει πολυ συχνά κ ευκολα........εντάξει για την εμμονή με το θηλασμο δεν την συζητω καν.. Μέσα στην ώρα θηλαζει 2 ή 3 φορες οπότε φανταστείτε πόσους θήλασμους κάνουμε ολη μέρα κ δεν εννοω μόνο πιπιλισμα..

Λοιπόν όλα αυτα Φαντασου να μειώνονται σε παρα πολυ μεγαλο ποσοστό όταν κόβω τα γαλακτοκομικα.. Σταματάνε αμέσως τα πατωματα, γινεται πολυ πιο συνεργασιμη μπορει να γκρινιαξει λιγο αλλα σε φυσιολογικά πλαισια, πάμε βόλτα κ κάθεται στο καρότσι ή περπατάει ήρεμα, δεν ειναι επιθετική ή αν της ξεφύγει το διορθώνει αμέσως κ γενικα έχεις ενα φυσιολογικό παιδι με απλα λιγο πιο δυσκολο χαρακτήρα...

Yugup3.png

Σκεφτομαι πάντως οτι η κόρη μου δεν παίρνει επαρκείς ποσότητες προβιοτικων. Δεν τρώει τουρσι, ουτε whey μόνο το θηλασμο κ τις καψουλες...

Λέτε να προσπαθήσω το whey πάλι να δούμε τι γινεται;;; Η όσες δίνετε τουρσι τί τους αρέσει περισσοτερο μήπως δοκιμάσω;; Απο λαχανικα ωμά της αρέσουν πολυ το αγγουρι κ το μπροκολο αυτα γινονται τουρσι;;

Yugup3.png

Τα υπόλοιπα δεν ειναι φυσιολογικά πχ παθαίνει εμμονές με κατι που θα δει κ αν δεν εκπληρωθεί δεν μπορείτε να φανταστείτε τί γινεται απο το να χτυπιέται κάτω, μεχρι να χτυπάει εμένα ( μόνο ) ουρλιαζει κ.α. αυτα όμως Φαντασου να γινονται πολλες φορες την ημέρα. Γολγοθας το ντύσιμο , γδυσιμο , πλύσιμο , κοκκαλακια κλπ που μας παίρνουν τουλαχιστον μισή ώρα το καθένα. Απίστευτη αντικοινωνική συμπεριφορα με φωνες κλάματα πατωματα κα.. Ανεξηξητες φοβίες απο θορύβους, απο πολυκοσμία... Το να πάμε μια βόλτα ειναι μαρτύριο γιατι δεν θελει το καρότσι , δεν θελει να περπατήσει , δεν θελει αγκαλιά κλπ κλπ Γενικότερα κλαιει πολυ συχνά κ ευκολα........εντάξει για την εμμονή με το θηλασμο δεν την συζητω καν..

Παρόμοια με όσα περιγράφεις είχε η μεγάλη μου. Οι εμμονές και φοβίες μαζί με άλλα συνεχίζονται ακόμη.

Πάντως βλέπω ότι μεγάλο ρόλο παίζει και η δική μου αντίδραση. Εγώ πάντα ψαρώνω και συνεχίζω να μιλάω ή εκνευρίζομαι και φωνάζω. Οπότε αυτή συνεχίζει. Αν δεν δώσω σημασία η συμπεριφορά τώρα πια είναι διαφορετική. Πιο μικρή χτυπιότανε άσχημα. Μιλάμε τρελές καταστάσεις. Η αλήθεια είναι ότι τώρα ένα μήνα με τη διατροφή οι αντιδράσεις της είναι πιο ήπιες, παρόλο που κάνει αρκετές παρασπονδίες.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Σκεφτομαι πάντως οτι η κόρη μου δεν παίρνει επαρκείς ποσότητες προβιοτικων. Δεν τρώει τουρσι, ουτε whey μόνο το θηλασμο κ τις καψουλες...

Λέτε να προσπαθήσω το whey πάλι να δούμε τι γινεται;;; Η όσες δίνετε τουρσι τί τους αρέσει περισσοτερο μήπως δοκιμάσω;; Απο λαχανικα ωμά της αρέσουν πολυ το αγγουρι κ το μπροκολο αυτα γινονται τουρσι;;

Δεν της δίνεις κάψουλες;

Πιστεύω ότι θα αλλάξουν γεύση όταν γίνουν τουρσί και μπορεί να μην της αρέσουν.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Δεν της δίνεις κάψουλες;

Ναι καψουλες κ απο θηλασμο παίρνει αλλα δεν πιστευω να αρκούν. Εσυ έχεις κανει κατι απο τα δυο αυτα;; Πως βγήκαν;;

Yugup3.png

Ναι καψουλες κ απο θηλασμο παίρνει αλλα δεν πιστευω να αρκούν. Εσυ έχεις κανει κατι απο τα δυο αυτα;; Πως βγήκαν;;

Δεν έχω κάνει αλλά λογικά αφού αλλάζει η γεύση του λάχανου δεν θα αλλάζει και στα άλλα;

Εμένα της δικιάς μου της αρέσει το λάχανο αλλά όταν είναι τουρσί δεν το τρώει, για αυτό το είπα.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Εμένα το μπρόκολο δε μου άρεσε και είμαι και .... μπροκολομανής.

Ο δικός μου δεν τρώει το τουρσί (με εξαίρεση την κάπαρη, που όμως είχε ξίδι στην άλμη της δεν την έφτιαξα εγώ. Την ξέπλυνα και την έβαλα με δική μου άλμη, αλλά υποθέτω ότι το ξύδι συνεχίζει να υφισταται). Πίνει όμως το ζουμάκι σχεδόν σε κάθε κουταλιά φαγητού ή ζωμού που καταναλώνει.

Θα δοκιμάσω και την sour cream που προτείνει με γιαούρτι (φοβάμαι ότι το ίδιο γιαούρτι θα τον σφίξει, αν και ακόμη δεν έχει κατασταλάξει).

Πάντως αυτά που περιγράφετε ως συμπεριφορές καμία σχέση με τον δικό μου, τώρα αρχίζει κάποια τέτοια που θυμίζουν terrible twos, αλλά προς το παρόν κατορθώνουμε και τα ξεπερνάμε . Όμως Γκρίνιααααααα, φουλ.

Ρόζυ περαστικά. Καλό κουράγιο....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Δεν της δίνεις κάψουλες;

εγω προσπαθησα τουρσι λαχανο να τους δωσω, με τιποτα! ουτε το ζουμακι (που γενικα τα ζουμακια τους αρεσουν) ουτε κρυμμενο στο φαγητο...οποτε εχω μεινει μονο καψουλες και γιαουρτι. Το κεφιρ ειναι πολυ ξυνο;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...