Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Λοιπόν Νεραιδομαμά, είμαι σχεδόν σίγουρη ότι πρέπει να πάρει προβιοτικά η μικρή.

Σκέφτομαι και εγώ να αγοράσω αυτό για τη μικρή μου

Bio K+

Το βρήκα από τη λίστα που έγραψε η Αγλαία.

Έχει δύο βάκιλους, Lactobacillus acidophilus CL1285 & Lactobacillus casei Lbc80rl.

Και οι δύο είναι κατά της διάρροιας και για την καλύτερη πέψη της λακτόζης. Ο πρώτος συνδέεται και με τα προβλήματα πέψης των τροφών που περιέχουν oxalates.

Λοιπόν, τι λέτε;

εχεις βρει καποιο σαιτ που να το πουλαει; το επισημο απο οτι ειδα δεν στελνει Ελλαδα

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Επιστημονική συνεργάτιδα
Βλέπω ότι και τα biokult έχουν τους συγκεκριμένους βάκιλους

Ήμουν έτοιμη να σου το γράψω.

Τα υπόλοιπα έχουν άμυλα μέσα, το λινκ το έβαλα για να δούμε τις μελέτες που έχουν ήδη γίνει για κάθε προβιοτικό, τα οποία δεν έχουν ακόμη μελετηθεί επαρκώς.

Νομίζω ότι τα Biokult είναι από τα καλύτερα σκευάσματα από την άποψη ότι περιέχουν πολλά είδη προβιοτικών. Τα περισσότερα προβιοτικά έχουν 1-3 είδη μόνο.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Βλέπω ότι και τα biokult έχουν τους συγκεκριμένους βάκιλους

Ingredients: Probiotic cultures [bacillus subtilis PXN 21, Bifidobacterium spp. (B. bifidum PXN 23, B. breve PXN 25, B. infantis PXN 27, B. longum PXN 30), Lactobacillus spp. (L. acidophilus PXN 35, L. delbrueckii ssp. bulgaricus PXN 39, L. casei PXN 37, L. plantarum PXN 47, L. rhamnosus PXN 54, L. helveticus PXN 45, L. salivarius PXN 57), Lactococcus lactis ssp. lactis PXN 63, Streptococcus thermophilus PXN 66], Cellulose (bulking agent), Vegetable Capsule (Hydroxypropylmethyl Cellulose).

Αλλάζουν τα νούμερα. Ξέρει κάποιος ποιες είναι οι διαφορές τους;

edit: Το βρήκα.

http://www.isapp.net/docs/Consumer_Guidelines_final.pdf

Τα γράμματα και οι αριθμοί δηλώνουν διαφορετικό strain του ίδιου βάκιλου. Άρα δεν είναι ακριβώς ίδια η σύνθεσή τους.

Νεραιδομαμά, δίνεις προβιοτικά στη μικρή; Αν ναι, σε ποια δοσολογία;

Βέβαια το πρόβλημα είναι ότι αν αυξήσουμε τη δοσολογία να έχουμε συμπτώματα από το die-off (χρειαζόμαστε επιγόντως έναν practicioner:cry:).

Γιώτα χωρις να είμαι καθόλου ειδική συμφωνώ μαζί σου... Κι εγώ για την διαρροια μόνο με προβιοτικά σώθηκα.. Δεν ξέρω αν έκανα λάθος αλλά δεν εδωσα τόσο σταδιακά τα προβιοτικά.. Δηλαδή στην αρχή 'εδινα στην μυτη του κουταλιού κ όσο έβλεπα οτι ήταν εντάξει πρόσθετα ποσότητα. Τώρα εδ'ω κ καιρό παίρνει την κανονική ποσότητα για τα baby 1/4 του κουταλιού κ δεν ξέρω αν κι εγώ θα πρέπει να τα αυξήσω... Τι λετε??

Yugup3.png

Επίσης αν έχει κάποιος υποψία ιδιαίτερα για Candida είχα διαβάσει οτί ο μήκυτας bullardi βοηθάει πολύ..για αυτό βλέπουμε βελτίωση στα μωράκια ακόμα κι αν δίνουμε ultra levure..

http://www.shop.gapsdiet.com/product.sc?productId=16&categoryId=6

Yugup3.png

Κατερίνα γι' αυτό με το γιαούρτι έχει σε μια από τις ερωτήσεις στο gapsme, νόμίζω στις πρώτες πρώτες. Προτείνει ακριβώς αυτό που λέει η Γιώτα, να μειώσεις την ποσότητα και να συνεχίσεις, γιατί μάλλον πρόκειται για die off. Αντί για γιαούρτι δώσε αρχικά whey.

Κορίτσια ο μικρός μου ξεκίνησει ίντρο μόνος του, σήμερα. Θέλει να τρώει μόνο κρεατικά και δέχεται και τους ζωμούς. Δεν τρώει το τουρσί απλά του βάζω σε ό,τι τρώει ζουμί από το ξινολάχανο. Αναρρώνει ακόμη από τη ρημαδοΐωση που του έκανε τη λαρυγγίτιδα, αλλά λέω να τον ακολουθήσω στην όρεξή του. Σπάνια κάνει λάθος.....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Γιώτα χωρις να είμαι καθόλου ειδική συμφωνώ μαζί σου... Κι εγώ για την διαρροια μόνο με προβιοτικά σώθηκα.. Δεν ξέρω αν έκανα λάθος αλλά δεν εδωσα τόσο σταδιακά τα προβιοτικά.. Δηλαδή στην αρχή 'εδινα στην μυτη του κουταλιού κ όσο έβλεπα οτι ήταν εντάξει πρόσθετα ποσότητα. Τώρα εδ'ω κ καιρό παίρνει την κανονική ποσότητα για τα baby 1/4 του κουταλιού κ δεν ξέρω αν κι εγώ θα πρέπει να τα αυξήσω... Τι λετε??

Από ότι λες σταδιακά τα αύξησες. Έχω μια ερώτηση για όταν έρθουν τα biokult.

Στο σάιτ λέει τη μίση ποσότητα σε παιδιά κάτω των 12 (εμένα η μια είναι 11 και η άλλη 2,5 περίπου). Εννοεί τη μισή κάψουλα; Εσείς πώς τα δίνετε ακριβώς;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Στο σάιτ λέει τη μίση ποσότητα σε παιδιά κάτω των 12 (εμένα η μια είναι 11 και η άλλη 2,5 περίπου). Εννοεί τη μισή κάψουλα; Εσείς πώς τα δίνετε ακριβώς;

Οχι τόσο σταδιακά όσο νομίζετε :P...σε λίγες μέρες πήρε την ποσότητα που προτείνεται... Πάντα με παρακολούθηση βέβαια οτί αντέχει...βέβαια δεν είναι κ τα biokult που θεωρούνται πολύ ισχυρά αλλά κ τα baby εχουν πολλα είδη μέσα.

Τώρα πρέπει να της δώσω κ παραπάνω?? Γιατί η Κάμπελ δίνει ισχυρές ποσότητες ή δεν είναι ασφαλή πέρα από τη συνηστόμενη??

Yugup3.png

μπορεις να ανοιξεις την καψουλα και να δωσεις τη μιση..Ξεκινας απο πιο μικρη δόση ομως, πχ 1/4 της καψουλας. Στα δικα μου (που εχουνε ιδια ηλικια με τη μικρη σου) ξεκινησα απο 1/4 καψουλας, τωρα αρκετο καιρο ειμαστε στο 1/2 και λεω να το αυξησω σε 1 καψουλα.. Για τη μικρη σου ειναι 1-2 καψουλες τη μερα (μαξιμουμ), για τη μεγαλη δεν ξερω.. εχει παντως τις δοσεις πισω και μπορεις να δεις και το βιβλιο γραφει ποσα προβιοτικα πρεπει να παιρνεις αναλογα με την ηλικια, δηλ αλλο 2-3χρ, αλλο 11-12χρ..

Οχι τόσο σταδιακά όσο νομίζετε :P...σε λίγες μέρες πήρε την ποσότητα που προτείνεται... Πάντα με παρακολούθηση βέβαια οτί αντέχει...βέβαια δεν είναι κ τα biokult που θεωρούνται πολύ ισχυρά αλλά κ τα baby εχουν πολλα είδη μέσα.

Τώρα πρέπει να της δώσω κ παραπάνω?? Γιατί η Κάμπελ δίνει ισχυρές ποσότητες ή δεν είναι ασφαλή πέρα από τη συνηστόμενη??

καλυτερα δωσε τη συνιστωμενη ποσοτητα λεω..

οταν παει 2+ δε θα παρεις τα biokult;

Επίσης αν έχει κάποιος υποψία ιδιαίτερα για Candida είχα διαβάσει οτί ο μήκυτας bullardi βοηθάει πολύ..για αυτό βλέπουμε βελτίωση στα μωράκια ακόμα κι αν δίνουμε ultra levure..

http://www.shop.gapsdiet.com/product.sc?productId=16&categoryId=6

υπαρχει και αυτο..που εχει περισσοτερους οργανισμους αλλα οχι το bullardi..λεω να το παρω για μενα

http://www.protexin.com/products/bio-kult-candea/35

Διαφημίσεις

καλυτερα δωσε τη συνιστωμενη ποσοτητα λεω..

οταν παει 2+ δε θα παρεις τα biokult;

Aν έχουμε ακόμη πρόβλημα με σογια κ γάλα δεν θα πάρω τα biokult αλλά τα adult της ετσιρείας που παίρνω κι εγώ τώρα...

Yugup3.png

...

Σχετικά με πρακτίσιονερ:Υπάρχει μια γιατρός ισπανίδα η Isabel Rosas, γυναικολογος, αλλά νομιζω πως είναι κ ολιστικός που νομίζω πως πρέπει να ασχολειται με το θεμα... κανει μια γνωστή μου δίαιτα( αφού είχε φοβερό προβλημα με μηκυτες) κ μου θυμίζει αυτά που διαβάζω για την γκαπς...Εχετε κάτι υπόψη σας? Αν ισχυει αυτό ίσως να σας βοηθησει νεραϊδομαμα...Πολλά ''νομιζω'' είπα!!!

Καληνυχτα

Τυχαίνει και είναι στα friends μου http://www.facebook.com/profile.php?id=100000010867026 και την ρώτησα... Σύμπτωση;

Ουδεμία σύμπτωση είναι τυχαία :P

πᾶν μέτρον ἄριστον

• Επιστημονική συνεργάτιδα
Δεν είναι αυτή, δεν γνωρίζει καν τι είναι gaps! Συνωνυμία μάλλον

Δεν νομίζω να είναι συνωνυμία.

Η Youpi ανέφερε ότι μια γνωστή της που έχει πρόβλημα με μύκητες κάνει μια δίαται που της θυμίζει τη GAPS. Οι anticandida δίαιτες θυμίζουν πολύ τη GAPS. Υπάρχουν πολλοί γιατροί που τις γνωρίζουν αλλά δεν γνωρίζουν τη GAPS

H λίστα με τους practitioners

http://gaps.me/preview/?page_id=496

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Διαφημίσεις

Νεραιδομαμά, τι γίνεται;

Πώς είστε;

Σας παρακολουθούσα στα κλεφτά, αλλά δεν μπορούσα να γράψω.

Νομίζω είχες δίκιο για τα προβιοτικά και έχω ξεκινήσει να τα αυξάνω.

Στο μεταξύ μου είπε μία κοπέλα ότι έχει μείνει πολυ καιρό στο ίδιο στάδιο και πρέπει να προχωρήσω. Της έδωσα λοιπόν ωμό κρόκο (σήμερα η 3η μέρα) και μάλλον το δέχεται. Την 1η μέρα έκανε το γνωστό εξάνθημα κάτω από το μάτι, αλλά πέρασε αμέσως και δεν μου το ξαναβγαλε.

Συνεχίζω όμως να υποπτεύομαι τα οxalates και θέλω πάρα πολύ να τα αποκλείσω γιατί αυτόματα θα έχουμε προβλημα με πολλές γκαπς τροφές.

Το πάω όμως αργά. Ας δούμε το αυγό, το γιαούρτι και μετά θα πάμε στα λαχανικά.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Για την μικρή σου η θεραπευτική δόση είναι 2-4 κάψουλες. Για την μεγάλη είναι 4-6.

Ξεκινάς με το ένα όγδοο της κάψουλας και αυξάνεις. Θέλει προσοχή γιατί έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις που έπρεπε να ξεκινήσουν και με το 1/16. Περισσότερη ποσότητα τους πείραζε.

Οπότε αν δεν βλέπεις die off αυξάνεις σταδιακά.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Απλά για τα πρακτικά να πω ότι αυτό που έκανες εσύ Γιώτα με το κεφίρ δεν είναι το προτεινόμενο από την Κάμπελ. Χωρίς παρεξήγηση, το λέω για να μην το κάνει κάποια μαμά θεωρώντας το σωστό. Το κεφίρ είναι πολύ πιο δυνατό από το γιαούρτι, γι αυτό πρέπει να έπεται του γιαουρτιού.

Πάντως μπράβο σας! Μεγάλη επιτυχία να κατοχυρώσεις γιαούρτι και κεφίρ!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Απλά για τα πρακτικά να πω ότι αυτό που έκανες εσύ Γιώτα με το κεφίρ δεν είναι το προτεινόμενο από την Κάμπελ. Χωρίς παρεξήγηση' date=' το λέω για να μην το κάνει κάποια μαμά θεωρώντας το σωστό. Το κεφίρ είναι πολύ πιο δυνατό από το γιαούρτι, γι αυτό πρέπει να έπεται του γιαουρτιού.

Πάντως μπράβο σας! Μεγάλη επιτυχία να κατοχυρώσεις γιαούρτι και κεφίρ![/quote']

Πολύ καλά κάνεις και το λες. Λοιπόν, η σειρά για τα γαλακτοκομικά είναι (σελ.121-125 από το βιβλίο):

Γιαουρτόζουμο (εφόσον το δίνει και στην εισαγωγική ως πρώτο προβιοτικό), γκι, βούτυρο, γιαούρτι, sour creme (πώς μεταφράζεται αυτό;), κεφιρ, τυριά.

Το δικό μου σκεπτικό ήταν το εξής: Ξεκινήσαμε με γιαουρτόζουμο, γκι, βούτυρο (για πολύ λίγο). Μετά διάβασα κάπου ότι το κεφίρ είναι λιγότερο αλλεργιογόνο από το γιαούρτι και επειδή είναι πιο πλούσιο σε προβιοτικά το ξεκινήσαμε.

Τώρα μάλλον θα πάμε στο γιαούρτι.

Τώρα και 2 μέρες έχει πυρετό οπότε δεν κάνουμε καμιά αλλαγή.

Οι διάρροιες δηλαδή σε εσάς είναι καλύτερα;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Για την μικρή σου η θεραπευτική δόση είναι 2-4 κάψουλες. Για την μεγάλη είναι 4-6.

Ξεκινάς με το ένα όγδοο της κάψουλας και αυξάνεις. Θέλει προσοχή γιατί έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις που έπρεπε να ξεκινήσουν και με το 1/16. Περισσότερη ποσότητα τους πείραζε.

Οπότε αν δεν βλέπεις die off αυξάνεις σταδιακά.

Μιλάς για τα biokult; Πολλές δεν είναι 4 κάψουλες για τη μικρή;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Μάλλον εννοεί καταληκτική θεραπευτική δόση.

Εμείς κορίτσια είμαστε συνεχίζουμε με κρέας κυρίως, αλλά χθες και σήμερα ήθελε και λίγα λαχανικά. Μοναδική παρασπονδία ένα (1) αμύγδαλο. Εξερχόμενα όμως δεν έχουμε σήμερα δεύτερη μέρα, οπότε περιμένω αύριο χαμό.

Συνολικά τρώει σε ζωμούς και σούπες τέσσερεις με πέντε κουταλιές της σούπας ζουμί από το τουρσί και γύρω στις τρεις σκελίδες σκόρδο (μαγειρεμένο όμως) την ημέρα. (βρωμάει ο μερακλής και οι πάνες του).

Χμμμ. Αν θυμάμαι καλά λέει ότι στις φάσεις της δυσκοιλιότητας να προχωρείς στους χυμούς. Ε, τι λέτε; Σκοπεύω να δοκιμάσω το γιαουρτόζουμο στο τέλος της εβδομάδας (ξέρω ότι αντενδείκνυται στη δυσκοιλιότητα, αλλα ελπίζω να έχουμε συντονίσει).

Παντως πολλήηηηηηηη γκρίνια και πολύ θηλασμός.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Μάλλον εννοεί καταληκτική θεραπευτική δόση.

Εμείς κορίτσια είμαστε συνεχίζουμε με κρέας κυρίως, αλλά χθες και σήμερα ήθελε και λίγα λαχανικά. Μοναδική παρασπονδία ένα (1) αμύγδαλο. Εξερχόμενα όμως δεν έχουμε σήμερα δεύτερη μέρα, οπότε περιμένω αύριο χαμό.

Συνολικά τρώει σε ζωμούς και σούπες τέσσερεις με πέντε κουταλιές της σούπας ζουμί από το τουρσί και γύρω στις τρεις σκελίδες σκόρδο (μαγειρεμένο όμως) την ημέρα. (βρωμάει ο μερακλής και οι πάνες του).

Χμμμ. Αν θυμάμαι καλά λέει ότι στις φάσεις της δυσκοιλιότητας να προχωρείς στους χυμούς. Ε, τι λέτε; Σκοπεύω να δοκιμάσω το γιαουρτόζουμο στο τέλος της εβδομάδας (ξέρω ότι αντενδείκνυται στη δυσκοιλιότητα, αλλα ελπίζω να έχουμε συντονίσει).

Παντως πολλήηηηηηηη γκρίνια και πολύ θηλασμός.

Τώρα που είπες για μυρωδιά πανας... Τις τελευταίες μερες μου μύριζει σαν ξύδι ενα πράγμα :confused: δεν ξέρω.. Η μονη αλλαγή ειναι η αύξηση του σκορδου ( μαγειρεμενου κι εμάς ) καθώς επισης εχουμε κ πολυ ελαφριά κοκκινιλα στο πιπι χωρις να καταναλώνουμε κατι καινούργιο. Μπορει να οφείλεται στο σκόρδο;;;

Καλα εμεις θηλαζουμε ΟΛΗ μέρα δεν το συζητω πια....:rolleyes:

Yugup3.png

Άλλη μια ερώτηση για την γνώμη σας....

Πόσο μετράει για σας η αλλαγή συμπεριφοράς απο κατανάλωση τροφής;;;

Ειναι πανω απο μήνας τώρα που η μικρη έτρωγε ghee κ βούτυρο χωρις συμπτωματα αλλεργιας...όμως καποιες μερες έβγαζε έναν πολυ κακο εαυτό ( τα έχω ξαναγράψει )... Λοιπόν δίνοντας το γιαουρτοζουμο μου κανει αυτα που είπα παραπανω κ δεν ξέρω τί με παρακίνησε ( αγανάκτηση μάλλον ) της έκοψα ΌΛΑ τα γαλακτοκομικα. Λοιπόν το παιδι έχει φοβερή βελτίωση στη συμπεριφορα...

Κ δεν ξέρω τι να κανω... Απο οτι φαίνεται δεν ειναι έτοιμη για καζεινες κ τετοια αλλα δεν έχει καθολου συμπτωματα περα της συμπεριφοράς..... Φοβάμαι τώρα να ξανά ξεκινήσω.. Ειμαστε 3 μηνες κ παραπανω τώρα στην gaps... Δεν πρέπει να τρώει τουλαχιστον το whey??? Τι δείχνει αυτο;;;

Yugup3.png

Άλλη μια ερώτηση για την γνώμη σας....

Πόσο μετράει για σας η αλλαγή συμπεριφοράς απο κατανάλωση τροφής;;;

Ειναι πανω απο μήνας τώρα που η μικρη έτρωγε ghee κ βούτυρο χωρις συμπτωματα αλλεργιας...όμως καποιες μερες έβγαζε έναν πολυ κακο εαυτό ( τα έχω ξαναγράψει )... Λοιπόν δίνοντας το γιαουρτοζουμο μου κανει αυτα που είπα παραπανω κ δεν ξέρω τί με παρακίνησε ( αγανάκτηση μάλλον ) της έκοψα ΌΛΑ τα γαλακτοκομικα. Λοιπόν το παιδι έχει φοβερή βελτίωση στη συμπεριφορα...

Κ δεν ξέρω τι να κανω... Απο οτι φαίνεται δεν ειναι έτοιμη για καζεινες κ τετοια αλλα δεν έχει καθολου συμπτωματα περα της συμπεριφοράς..... Φοβάμαι τώρα να ξανά ξεκινήσω.. Ειμαστε 3 μηνες κ παραπανω τώρα στην gaps... Δεν πρέπει να τρώει τουλαχιστον το whey??? Τι δείχνει αυτο;;;

αυτο ακριβως σκεφτομουνα κι εγω σημερα...δειχνει οτι δεν ειναι ετοιμοι για τα γαλακτοκομικα; ή το αλλο που εγραφε και η fairysmom οτι λογω της βλαβης στο εντερο δεν υπαρχουν σε ισορροπια οι νευροδιαβιβαστες;

και εμεις τα ιδια εχουμε..εχω κοψει το γαλα εδω και καιρο (το εκοψα σταδιακα γιατι φωναζαν-τελοσπαντων) αλλα οχι τα υπολοιπα γαλακτοκομικα, δηλ γιαουρτι τυρια...και ο ενας μου μικρος εχει τελευταια (που επιδεινώθηκε με την γαστρεντεριτιδα) πολλες κρισεις..οχι κακο εαυτο απλως...γινεται εκτος εαυτου χωρις λογο (γιατι θελει να κατσει στο αλλο καρεκλακι του αυτοκινητου πχ)...σκεφτομαι οτι πρεπει να κοψω κι εγω τα γαλακτοκιμικα αλλα το γιαουρτι εχει τα προβιοτικα, απο που θα παιρνει προβιοτικα μετα (εκτος απο τις καψουλες);; μπερδεμα...μπορει να ειναι και συμπτωματικο βεβαια λογω της αρρωστιας που επιδεινωσε την κατασταση στο εντερο...παντως σε εμας ειναι ηλιου φαεινοτερο που λενε οτι ειναι οργανικο το προβλημα δηλ σε σχεση με τη διατροφη και οχι ψυχολογικο

Κατερινα εσυ βλεπεις αμεσα αντιδραση απο τα γαλακτοκιμικα ,δηλ αν δωσεις το ζουμι μια μερα βλεπεις αμεσως αντιδραση;; και οταν τα κοβεις, τοτε λειπουν αυτα τα ξεσπασματα;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...