Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

I found one supplement in the health food store that had the GABA and some

cofactors in it. I had to purchase the 5-HTP seperately. I haven' t found it to

be helpful though. So, no, I haven't found a product that specifically has all

of these things, but take the list to your health food store, and see if someone

can help you.I just ran across this supplement (link below), but haven't had a chance to read

through the information thoroughly to make sure it is GAPS OK. It looks

promising though.

http://www.lidtke.com/slumber-ez

Κατερινα βρηκα αυτό αλλά ακομα δεν έχω προλάβει να το ψαξω καλά το όλο θεμα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κοριτσια το μεδουλι το βαζετε και αυτο καταψυξη ή πρεπει να καταναλωθει σε μια μερα; Κοντα μισο μετρο ποδι μοσχαριου εβγαλε πολυ μεδουλι..

Για κανα 2μερο θα το έβαζα και στο ψυγείο. Αλλιώς βαλτο καταψυξη

Kt0tp2.png NaAfp3.png

I found one supplement in the health food store that had the GABA and some

cofactors in it. I had to purchase the 5-HTP seperately. I haven' t found it to

be helpful though. So' date=' no, I haven't found a product that specifically has all

of these things, but take the list to your health food store, and see if someone

can help you.I just ran across this supplement (link below), but haven't had a chance to read

through the information thoroughly to make sure it is GAPS OK. It looks

promising though.

[/font']http://www.lidtke.com/slumber-ez

Κατερινα βρηκα αυτό αλλά ακομα δεν έχω προλάβει να το ψαξω καλά το όλο θεμα.

Όταν είχα ρωτήσει την ομοιοπαθητικό μου για τέτοιου είδους σκευάσματα μου είχε πει ότι είναι καλύτερα να μην τα δοκιμάζουμε γιατί δεν έχουν γίνει επαρκείς έρευνες για το κατά πόσο είναι εθιστικές οι ουσίες που περιέχουν.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Γεια σας!

Μετα από συζητηση στο τόπικ της αλλεργίας κ στο τόπικ των ομοιο παιδιατρων με παρεπεμψαν 4 συμφορουμιτισσες στο συγκεκριμενο τόπικ.

Προς το παρόν γραφω απλά γαι παρακολουθηση του θεματος αφού από όσο το έχω δει μου φαινεται βουνο όλη αυτή η διαιτα....

Αναρωτιέμαι όμως αν δεν την τηρήσω αυστηρα αλλά κάποιες γενικες αρχές της όπως πχ ζωμοι, τουρσια αποφυγή ζαχαρης(όχι τελείως:oops::oops:), λήψη προβιοτικών, θα βοηθησω τον οργανισμό μου (κ του μωρού) ή όχι??

Ευχαριστω πολύ!

D9kvp2.png?3X2batCM

Γεια σας!

Μετα από συζητηση στο τόπικ της αλλεργίας κ στο τόπικ των ομοιο παιδιατρων με παρεπεμψαν 4 συμφορουμιτισσες στο συγκεκριμενο τόπικ.

Προς το παρόν γραφω απλά γαι παρακολουθηση του θεματος αφού από όσο το έχω δει μου φαινεται βουνο όλη αυτή η διαιτα....

Αναρωτιέμαι όμως αν δεν την τηρήσω αυστηρα αλλά κάποιες γενικες αρχές της όπως πχ ζωμοι, τουρσια αποφυγή ζαχαρης(όχι τελείως:oops::oops:), λήψη προβιοτικών, θα βοηθησω τον οργανισμό μου (κ του μωρού) ή όχι??

Ευχαριστω πολύ!

φαινεται βουνο γιατι εχεις πολλα καινουρια να φτιαξεις και θεωρητικα κοβεις πολλα απο αυτα που καταναλωνεις τωρα..θεωρητικα ομως..αλλα ειναι απλα ενας τροπος ζωης.

Οπωσδηποτε πιστευω οπως και να την ακολουθησεις βοηθαει...αναλογα και με το προβλημα που εχεις να λυσεις βεβαια...οσο πιο σοβαρο ειναι τοσο μεγαλυτερη αυστηροτητα χρειαζεται..αλλιως η ιαση καθυστερει ή και παει προς τα πισω. Αυτο εχω καταλαβει εγω. Οποτε δεν αξιζει..

Απο την πλευρα μου, οσον αφορα τη ζαχαρη και τους 'κακους' υδατανθρακες (ψωμι, ζυμαρικα, ρυζι, επεξεργασμενα τροφιμα κλπκλπ), οσο τους αποφευγεις τοσο το σωμα δε τους ζηταει κιολας. Παλια το βραδυ μπορει πχ να ετρωγα μια μακαροναδα και το σωμα ηθελε και κατι αλλο...ετρωγα μετα μια σοκολατα, γλυκα κλπ. Οταν σταματησα την ταχτικη αυτη, χορταινω πχ με γιαουρτι με φρουτα, ή ομελετα, δε ζηταω συνεχεια και κατι αλλο..

εντιτ Και εχει παρα πολλες λιχουδιες αυτη η διαιτα οποτε για μενα μονο διαιτα δεν ειναι ;)

Μιλαω παντα για τη full...

Διαφημίσεις

Se ευχαριστώ για την απάντηση..

Ακριβως αυτό που είπες με ενοχλει για να την ακολουθησω...

εχω καταλαβει πως ειναι αλλαγή τροπου ζωής.. είδα δηλαδή από τις συζητήσεις σας οτι αφιερώνετε πολύ χρόνο σας (για καλό το λεω:P) για να είστε ενταξει... εγω σε αυτη τη φάση νοιωθω ποοοολυ πελαγωμενη..

Είμαι με δυο μικρακια στο σπίτι μαζί μου αφού καμμια βοήθεια δεν υπάρχει κ ο μπαμπας μας λειπει πολλες ώρες...

αφού θελω να διαβασω να δω ακριβως τι ειναι αυτη η διαιτα τελοσπάντων κ εκει που θα κατσω δυο βραδυα να ξενυχτησω για να διαβασω μετα το βρίσκω μπουμερανγκ αφού ξενυχτησμενη δεν λειτουργω καλά την επόμενη μερα...ξαναξεκιναω να σας παρακολουθησω κ βρίσκω ξανα αγνωστες λεξεις...

Να τωρα μολις ξυπνησαν κ τα 2 (κ πολύ που ήταν τοση ωρα)..

Επίσης μια αλλη μου απορια είναι οτι βλεπω πως εχει σαν βασικά τροφιμα πραγματα που το μωρο το πειραζουν (αυγα, γιαουρτι, ψαρι)

Κ το άλλο... νομιζω πως πρεπει να ειναι ακριβό να την τηρησεις...κ οι καιροι ειναι... δυσκολοι...

Τι λέτε?? τα παραλέω??

Ευχαριστω κ σας αφηνω προς το παρον:P

D9kvp2.png?3X2batCM

Γεια σας!

Ευχαριστω πολύ!

Καταλαβαίνω ακριβώς πώς αισθάνεσαι γιατί έτσι ήμουνα και εγώ πριν 2,5 μήνες περίπου όταν άρχισα να παρακολουθώ το θέμα.

Η αλήθεια είναι ότι θέλει πολύ μελέτη πριν ξεκινήσεις τη διατροφή. Να μάθεις όσα είναι απαραίτητα και να προετοιμαστείς κατάλληλα με τα βασικά είδη για τη διατροφή. Αν σε ενδιαφέρει να ενημερωθείς πάρε το βιβλίο να διαβάσεις που είναι όλα μαζεμένα γιατί εδώ είναι σκόρπια και σου φαίνονται πιο πολύ βουνό.

Όταν πρωτοξεκίνησα νόμιζα και εγώ ότι είναι στερητική διατροφή. Κάθε άλλο, Ειδικά το θέμα της ζάχαρης να μην το σκέφτεσαι καθόλου αφού υπάρχει το μέλι που την αντικαθιστά αλλά και ζάχαρη από αποξηραμένα φρούτα. Η πιο ριζική αλλαγή για μένα είναι ότι δεν παώ πια σουπερ για να αγοράσω οτιδήποτε συσκευασμένο και τυποποιημένο. Αυτό φυσικά απαιτεί πολύ χρόνο στην κουζίνα για να αντικαταστήσεις τις διάφορες τυποποιημένες σαβούρες με τις οποίες τρεφόμασταν ως τώρα. Τα χρήματα είναι ένα θέμα, αν και εμείς πάντα αγοράζαμε βιολογικά φρούτα και λαχανικά.

Τέλος, όσον αφορά τα απαγορευμένα τρόφιμα που πειράζουν το μωρό πιθανόν να δεις ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά από ότι νομίζεις. Και εγώ νόμιζα ότι τη μικρή μου την ενοχλούσαν τα αυγά και το ψάρι αλλά αυταπατόμουν. Όταν άρχισα τη διατροφή και περιορίστηκαν κάποιες τροφές το τοπίο ξεκαθάρισε πιο γρήγορα και είδα ότι αυτές οι τροφές δεν την ενοχλούσαν καθόλου.

Ανακεφαλαιώνοντας, σου λέω ότι, ναι χρειάζεται μελέτη, χρόνος, υπομονή και θέληση για να ακολουθήσεις αυτή τη διατροφή αλλά το αποτέλεσμα διακαιώνει.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Βρήκα ένα ενδιαφέρον αρθρο ενος νευροχειρούργου για τους νευροδιαβιβαστες κ πως επηρεάζονται από την διατροφή μας. Αναφέρεται κ η Gaps μεσα...

Εξηγεί κάποια πράγματα λίγο πιό αναλυτικά από την Καμπελ..

http://jackkruse.com/your-gutneurotransmitters-and-hormones/

Yugup3.png

O oμοιπαθητικος σου εχει δικιο Γιώτα! Αυτα πρεπει να δίνονται με ιατρικη επιβλεψη και μόνο για μικρό χρονικό διάστημα.

Διαβάστε κι εδώ κάποια ενδιαφέροντα σχόλια από μία κοπέλα που ξεκίνησαν να την πειράζουν το λάχανο τουρσί κα. Το παραθέτω κυρίως για να δείτε ότι κάθε οργανισμός είναι διαφορετικος και χρειάζεται πολύ παρατήρηση, γιατί μπορεί να μας πειράζει και κάτι που δεν το φανταζόμασταν!

The thing you have to be careful

about with 5HTP is it can lead to too much free neurotransmitters in the system,

which also leads to the same problem of moodiness, clinginess, obsessiveness,

etc. I wouldn't add this supplement without discussing it in detail with an ND

or DAN Doctor, and even then maybe only after testing (if there is a test that

can be done).

Tryptophan naturally boosts these neurotransmitters, so you can try adding more

turkey meat to the diet. I'm not sure if a damaged gut can make

neurotransmitters out of tryptophan efficiently, however. I am now three weeks into the GAPS protocol and as a result from the

experience last year, I knew to stay away from fermented vegetables. Now, I

don't know if this will apply to all vegetable but I did some research on the

internet and found that other people also had experienced these kinds of

symptoms with fermented cabbage juice - my guess is that it has something to do

with the high levels of sulphur that cabbage contains (which could be

intensified when fermented?) in it as I had the same experience with MSM

supplements. These foods did not affect me prior to my nervous breakdown I

should add.

have left out these foods as well as fruit juices and raw honey which may pose a problem for me, to

avoid the anxiety returning and have been feeling better especially with my mood

and energy so it might be worth exploring the impact on some of these foods

further as you progress. Instead I mainly stick to fermented dairy to get my

probiotics which I knew before starting that I tolerate ok.

). I

don't really understand why I developed these sensitivities/intolerances to

certain foods post nervous breakdown but I hope to find someone who will be able

to tell me just what happened to my body after the nervous breakdownTo boost serotonine

production we need an amino acid 5HTP (5-hydroxytryptophan), for GABA we need

taurine and glutamine. These amino acids need co-factors to be converted into

neurotransmitters: niacin, vitamin B6, folic acid, biotic, zinc, magnesium,

vitamin B1, vitamin B12 and pantothenic acid. There are supplements on the

market, which contain all these ingredients with about 100mg of 5HTP, 500mg of

glutamine and 500mg of taurine. Always start with a low dose and build

gradually; the optimal dose is very individual. In many people just boosting

production of serotonine and GABA is enough to remedy insomnia. If it is not

enough, then try to add melatonin. Melatonin is produced in the brain at night,

however in order to produce it in the dark we need a good dose of light during

the day. Spending some time in bright sunlight every day will boost your

melatonin production (no sunglasses, as the light needs to reach the brain

through the eyes). Supplements of melatonin are available ready made; start from

a low dose at bedtime (1-3 mg) and, if it is not making any difference, slowly

increase the dose."

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαβασα ότι στην ίντρο η Καμπελ λέει το μουρουνέλαιο εισάγεται στο 3ο στάδιο και μόνο αν το άτομο έχει δεχτεί τα fermented τροφιμα. Εγώ νόμιζα ότι τα εισάγουμε στο 2ο στάδιο...Καλά που το διάβασα!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Βρήκα ένα ενδιαφέρον αρθρο ενος νευροχειρούργου για τους νευροδιαβιβαστες κ πως επηρεάζονται από την διατροφή μας. Αναφέρεται κ η Gaps μεσα...

Εξηγεί κάποια πράγματα λίγο πιό αναλυτικά από την Καμπελ..

http://jackkruse.com/your-gutneurotransmitters-and-hormones/

Το έβαλα στα αγαπημενα μου για αν το διαβάσω αργότερα. Ευχαριστούμε!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Εμείς αποτυχία και με την κολοκύθα! Αυπνία, πόναγε η κοιλιτσα της κατά τις 2:30 το βράδυ και αργησε πολύ να κοιμηθεί και σήμερα έκανε κάτι μεταξύ σε μους και διαρροια. Ο άντρας μου αρχίζει και χάνει την υπομονή του. Εψαξα και αυτήν που μου σύστησαν και είναι διατροφολόγος, όντως αναλαμβάνει μέσω σκάιπ από όλο τον κόσμο, αλλά την έψαξα στην λίστα της Κάμπελ και δεν την βρήκα. Γι αυτό και δεν εμπιστεύομαι να μας αναλάβει...

Καμία ιδέα?

Ο άντρας μου λέει ότι αν κάποιος μας πει ότι αυτό θα συνεχισει για 1-2 μήνες και μετά θα αρχίσει να φτιάχνει, τότε να συνεχίσουμε. Αλλιώς θέλει να σταματήσουμε. Και δεν μπορώ να πω ότι δεν τον καταλαβαίνω. Κι εμένα με παίρνει απο κάτω.

Μα και με την κολοκύθα???!!!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Εμείς αποτυχία και με την κολοκύθα! Αυπνία' date=' πόναγε η κοιλιτσα της κατά τις 2:30 το βράδυ και αργησε πολύ να κοιμηθεί και σήμερα έκανε κάτι μεταξύ σε μους και διαρροια. Ο άντρας μου αρχίζει και χάνει την υπομονή του. Εψαξα και αυτήν που μου σύστησαν και είναι διατροφολόγος, όντως αναλαμβάνει μέσω σκάιπ από όλο τον κόσμο, αλλά την έψαξα στην λίστα της Κάμπελ και δεν την βρήκα. Γι αυτό και δεν εμπιστεύομαι να μας αναλάβει...

Καμία ιδέα?

Ο άντρας μου λέει ότι αν κάποιος μας πει ότι αυτό θα συνεχισει για 1-2 μήνες και μετά θα αρχίσει να φτιάχνει, τότε να συνεχίσουμε. Αλλιώς θέλει να σταματήσουμε. Και δεν μπορώ να πω ότι δεν τον καταλαβαίνω. Κι εμένα με παίρνει απο κάτω.

Μα και με την κολοκύθα???!!![/quote']

Ποση ποσότητα προβιοτικών δίνεις?? Μήπως δίνεις λίγη?? Κ χρειάζεται περισσότερο για να τονωθει το έντερο??

Yugup3.png

Εμείς αποτυχία και με την κολοκύθα! Αυπνία' date=' πόναγε η κοιλιτσα της κατά τις 2:30 το βράδυ και αργησε πολύ να κοιμηθεί και σήμερα έκανε κάτι μεταξύ σε μους και διαρροια. Ο άντρας μου αρχίζει και χάνει την υπομονή του. Εψαξα και αυτήν που μου σύστησαν και είναι διατροφολόγος, όντως αναλαμβάνει μέσω σκάιπ από όλο τον κόσμο, αλλά την έψαξα στην λίστα της Κάμπελ και δεν την βρήκα. Γι αυτό και δεν εμπιστεύομαι να μας αναλάβει...

Καμία ιδέα?

Μα και με την κολοκύθα???!!![/quote']

Απο αυτα που ειχες γραψει, ειχα την εντυπωση οτι τελικα η διαρροια ειναι die off και δεν ειναι ανησυχητικο...ισα ισα.. :roll: Τωρα ο πονος και η αυπνια υποθετω πανε μαζι..Αν επικοινωνουσες με την διατροφολογο για να παρεις μια γνωμη;; Ολο και κατι περισσοτερο θα εχει διαβασει...

Λετε να σταματησετε, εντελως εννοεις; Δε θα ηταν πιο χρησιμο να κανετε τη φουλ; Ειναι δυσκολο να δεις καλα αποτελεσματα απο τοσο νωρις, εφοσον παντου λεει οτι χρειαζεται πολλους μηνες. Με τη φουλ κρατας μια ισορροπια νομιζω, αυτο εχω σκεφτει και για τα δικα μου, οτι κακα κι αν κανουν μενω σε αυτη...καποτε θα φτιαξουν...Ετσι κι αλλιως χωρις τη διατροφη και τα κακα και τα αλλα συμπτωματα χειροτερα θα ειναι...δικες μου σκεψεις

YOUPI το βιβλίο όποτε το θέλεις περνάω και σου το αφήνω να το ρίξεις μια ματιά....

Νεραϊδομαμά πολύ προβληματίζομαι..... Νιώθω ότι πάμε στα τυφλά. Ένας ρημαδοπρακτίσιονερ δε μπορεί να υπάρξει και στην Ελλάδα.... (και να μη δίνουμε 3000 ερώ επίσκεψη βέβαια).

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Se ευχαριστώ για την απάντηση..

Ακριβως αυτό που είπες με ενοχλει για να την ακολουθησω...

εχω καταλαβει πως ειναι αλλαγή τροπου ζωής.. είδα δηλαδή από τις συζητήσεις σας οτι αφιερώνετε πολύ χρόνο σας (για καλό το λεω:P) για να είστε ενταξει... εγω σε αυτη τη φάση νοιωθω ποοοολυ πελαγωμενη..

Είμαι με δυο μικρακια στο σπίτι μαζί μου αφού καμμια βοήθεια δεν υπάρχει κ ο μπαμπας μας λειπει πολλες ώρες...

αφού θελω να διαβασω να δω ακριβως τι ειναι αυτη η διαιτα τελοσπάντων κ εκει που θα κατσω δυο βραδυα να ξενυχτησω για να διαβασω μετα το βρίσκω μπουμερανγκ αφού ξενυχτησμενη δεν λειτουργω καλά την επόμενη μερα...ξαναξεκιναω να σας παρακολουθησω κ βρίσκω ξανα αγνωστες λεξεις...

Να τωρα μολις ξυπνησαν κ τα 2 (κ πολύ που ήταν τοση ωρα)..

Επίσης μια αλλη μου απορια είναι οτι βλεπω πως εχει σαν βασικά τροφιμα πραγματα που το μωρο το πειραζουν (αυγα, γιαουρτι, ψαρι)

Κ το άλλο... νομιζω πως πρεπει να ειναι ακριβό να την τηρησεις...κ οι καιροι ειναι... δυσκολοι...

Τι λέτε?? τα παραλέω??

Ευχαριστω κ σας αφηνω προς το παρον:P

ολες μια απο τα ιδια...και εγω δουλευω και οταν γυρναω ειμαι με τα μωρα και οταν τα απασχολει ο αντρας μου μαγειρευω...καθε βραδυ ξενυχτι..τι να κανεις συνηθιζεται :roll: Σωστα σου ειπε η Γιωτα να διαβασεις το βιβλιο καλυτερα και οχι σκορπιες πληροφοριες. Και αν εχεις καμια απορια ρωτας...

Θελει προσπαθεια και οργανωση του χρονου βασικα. Στο κατω κατω μπορεις να μη μαγειρευεις τιποτα καινουριο αν δεν προλαβαινεις. Απλως κανε τα φαγητα gaps legal για αρχη. Μια μερα που θα εχεις μιση ωρα (δεν ειναι πολυπλοκα τα φαγητα) φτιαξε κατι καινουριο, ενα τουρσι, ενα ψωμακι (αν το τρωτε), ζωμο...κλπ. Σιγα σιγα θα κανεις κατι καινουριο μενοντας παντα στο γκαπς προγραμμα σου. Αρχικα αφαιρεις τροφες, μετα σταδιακα εισαγεις αυτα που δεν εφτιαχνες πριν...

Για τα χρηματα ναι ειναι περισσοτερα αν δεν ετρωγες πριν βιολογικα. Αλλα αν ετρωγες ντελιβερι και ενα σωρο επεξεργασμενα απο το σουπερ μαρκετ πιστεψε με αν τα κοψεις αυτα, τα βιολογικα που θα παιρνεις θα σου ερχονται φθηνοτερα (γιατι δε κανεις υπερκαταναλωση).

YOUPI το βιβλίο όποτε το θέλεις περνάω και σου το αφήνω να το ρίξεις μια ματιά....

Νεραϊδομαμά πολύ προβληματίζομαι..... Νιώθω ότι πάμε στα τυφλά. Ένας ρημαδοπρακτίσιονερ δε μπορεί να υπάρξει και στην Ελλάδα.... (και να μη δίνουμε 3000 ερώ επίσκεψη βέβαια).

Ναι μιρικιους!!Να το κανονίσουμε!Ας εχω τις πληροφορίες όλες κ βλέποντας κ κάνοντας στη συνέχεια!Αν θες στειλε με πμ το κιν σου ή όπως αλλιως θελεις να επικοινωνήσουμε (αφού συνελθω από την ιωση, μη σε κολλησω κιολας)

Ουπς έφαγα φλας... εσυ προλαβαινεις το σουφλε κ την παστουλα καρύδα στο φρες στη γειτονια μας κ μένω με την όρεξη???:P

Ευχαριστω πολύ κορίτσια για το χρόνο κ τα τιπς!!

Αλήθεια μηπως μπορείτε να μου πειτε αν δεν σας επιβαρύνω τι διαφορά έχει η γκαπς με την κλασική προσεγγιση στην εισαγωγή στερεών... πλησιαζει η ωρα για να ξεκινησει κ η τουλουμπίτσα μου:roll::roll:

Σχετικά με πρακτίσιονερ:Υπάρχει μια γιατρός ισπανίδα η Isabel Rosas, γυναικολογος, αλλά νομιζω πως είναι κ ολιστικός που νομίζω πως πρέπει να ασχολειται με το θεμα... κανει μια γνωστή μου δίαιτα( αφού είχε φοβερό προβλημα με μηκυτες) κ μου θυμίζει αυτά που διαβάζω για την γκαπς...Εχετε κάτι υπόψη σας? Αν ισχυει αυτό ίσως να σας βοηθησει νεραϊδομαμα...Πολλά ''νομιζω'' είπα!!!

Καληνυχτα

D9kvp2.png?3X2batCM

Αχ, Νεραιδομαμά, πολύ λυπάμαι που δεν έχετε βελτίωση. Μου θυμίζετε τη μικρή μου. Η δικιά σου πόσο ακριβώς είναι, γιατί δεν είμαι σίγουρη ότι το τικεράκι είναι σωστό.

Λοιπόν, όταν πέρισυ η μικρή μου ήταν 1,5 χρονών έκανε διάρροια για 20 μέρες συνεχόμενα (με όλα τα παρελκόμενα). Τότε η παιδογαστρεντερολόγος μου είχε πει να της κόψω σχεδόν τα πάντα, δηλαδή φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά και μια εβδομάδα αφού υποχωρήσει η διάρροια να αρχίσω να βάζω τροφές σιγά σιγά σαν να ξεκινούσε τότε με τις στερεές.

Περνάτε δύσκολα και το καταλαβαίνω. Περάσαμε και εμείς πολύ ασχημα σαν και εσάς. Ίσως τελικά να μην πιάνει καμιά διατροφή αλλά απλώς να είναι θέμα ωριμότητας του πεπτικού. Εμένα τώρα είναι πολύ καλύτερα αλλά έχουμε περάσει από 40 κύματα και πολύ αυστηρή αποχή από πολλά.

Παρεπιπτόντως, το κεφίρ δεν της το σταμάτησα και τα συμπτώματα δεν υπάρχουν πια. Ούτε κοκκινίλα, ούτε σύγκαμα, ούτε σπιθουράκια. Είναι τελείως καθαρή εδώ και μέρες.

Την άλλη εβδομάδα, αν συνεχίσει έτσι, θα τη βάλω στο γιαούρτι.

Νεραιδομάμα σας σκέφτομαι συνέχεια και εύχομαι να βρείτε μια άκρη.

Φιλιά και υπομονή.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Αχ, Νεραιδομαμά, πολύ λυπάμαι που δεν έχετε βελτίωση. Μου θυμίζετε τη μικρή μου. Η δικιά σου πόσο ακριβώς είναι, γιατί δεν είμαι σίγουρη ότι το τικεράκι είναι σωστό.

Λοιπόν, όταν πέρισυ η μικρή μου ήταν 1,5 χρονών έκανε διάρροια για 20 μέρες συνεχόμενα (με όλα τα παρελκόμενα). Τότε η παιδογαστρεντερολόγος μου είχε πει να της κόψω σχεδόν τα πάντα, δηλαδή φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά και μια εβδομάδα αφού υποχωρήσει η διάρροια να αρχίσω να βάζω τροφές σιγά σιγά σαν να ξεκινούσε τότε με τις στερεές.

Περνάτε δύσκολα και το καταλαβαίνω. Περάσαμε και εμείς πολύ ασχημα σαν και εσάς. Ίσως τελικά να μην πιάνει καμιά διατροφή αλλά απλώς να είναι θέμα ωριμότητας του πεπτικού. Εμένα τώρα είναι πολύ καλύτερα αλλά έχουμε περάσει από 40 κύματα και πολύ αυστηρή αποχή από πολλά.

Παρεπιπτόντως, το κεφίρ δεν της το σταμάτησα και τα συμπτώματα δεν υπάρχουν πια. Ούτε κοκκινίλα, ούτε σύγκαμα, ούτε σπιθουράκια. Είναι τελείως καθαρή εδώ και μέρες.

Την άλλη εβδομάδα, αν συνεχίσει έτσι, θα τη βάλω στο γιαούρτι.

Νεραιδομάμα σας σκέφτομαι συνέχεια και εύχομαι να βρείτε μια άκρη.

Φιλιά και υπομονή.

Γιώτα θύμισε μου σε παρακαλ'ω τι εγινε με το κεφιρ.. Δηλαδή τί συμπτωματα είχε γιατί της εδωσα λίγο γιαουρτακι κ μου εκανε κάτι περιεργα.. τώρα περασαν 3 μερες κ θα ξαναδοκιμασω...

Yugup3.png

Γιώτα θύμισε μου σε παρακαλ'ω τι εγινε με το κεφιρ.. Δηλαδή τί συμπτωματα είχε γιατί της εδωσα λίγο γιαουρτακι κ μου εκανε κάτι περιεργα.. τώρα περασαν 3 μερες κ θα ξαναδοκιμασω...

Όταν της το ξεκίνησα για 3-4 μέρες ήταν όλα ο.κ. Μετά μου έκανε πολύ ελαφριά κοκκινίλα γύρω από το πουλάκι της, έβγαλε σπιθουράκια πάνω από το δέξι χείλος της και κοκκίνησε λίγο το δεξί μάγουλό της. Της μείωσα την ποσότητα του κεφίρ (εκεί που έπινε σχεδόν ένα κρασοπότηρο της το έκανα μισό) και μέτα από κάποιες μέρες όλα καλά. Επίσης εκείνες τις ημέρες αύξησε τους θηλασμούς και από μόνη της δεν ήθελε να πίνει κεφίρ. Τώρα της το βάζω μέσα στο χυμό της που πίνει κάθε πρωί.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Αυτό είναι το λινκ αποό τις 03/02

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=2295537&highlight=%EA%E5%F6%DF%F1#post2295537

Είναι πολύ καλό που γράφουμε εδώ τι συμβαίνει με τη διατροφή γιατί έτσι είναι σαν να κρατάμε ημερολόγιο. Για παράδειγμα σε εμάς μόλις διαπίστωσα ότι σε μια εβδομάδα ο οργανισμός της συνήθισε το κεφίρ. Βέβαια σε μεγαλύτερη ποσότητα δεν ξέρω τι θα γίνει.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Αυτό είναι το λινκ αποό τις 03/02

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=2295537&highlight=%EA%E5%F6%DF%F1#post2295537

Είναι πολύ καλό που γράφουμε εδώ τι συμβαίνει με τη διατροφή γιατί έτσι είναι σαν να κρατάμε ημερολόγιο. Για παράδειγμα σε εμάς μόλις διαπίστωσα ότι σε μια εβδομάδα ο οργανισμός της συνήθισε το κεφίρ. Βέβαια σε μεγαλύτερη ποσότητα δεν ξέρω τι θα γίνει.

Eυχαριστω πολύ!! Κι εμένα μου έβγαλε 2 σπυθουράκια στη πλάτη όμως :( κ κοκκινίλα στο πιπάκι.... Μάλλον δεν είναι έτοιμη ακόμη αλλά θα κάνω αλλη μία δοκιμή σήμερα με λίγο whey μπας κ ήταν τίποτε άλλο.... Κρίμα πάντως γιατί ξετρελάθηκε με το γιαούρτι εγλυφε το κουταλάκι το καημένο...κ μια σταγονιτσα που έπεσε στο τραπέζι την πήρε με το δαχτυλάκι της :(...

Ωραία εσείς πάτε καλά..!:)

Yugup3.png

Eυχαριστω πολύ!! Κι εμένα μου έβγαλε 2 σπυθουράκια στη πλάτη όμως :( κ κοκκινίλα στο πιπάκι.... Μάλλον δεν είναι έτοιμη ακόμη αλλά θα κάνω αλλη μία δοκιμή σήμερα με λίγο whey μπας κ ήταν τίποτε άλλο.... Κρίμα πάντως γιατί ξετρελάθηκε με το γιαούρτι εγλυφε το κουταλάκι το καημένο...κ μια σταγονιτσα που έπεσε στο τραπέζι την πήρε με το δαχτυλάκι της :(...

Ωραία εσείς πάτε καλά..!:)

Εγώ θα έλεγα αν τα συμπτώματα δεν είναι έντονα να της μειώσεις τη δόση και να συνεχίσετε για να δεις. Και εγώ δεν ήξερα τι να κάνω αλλά τελικά είπα αφού δεν είναι έντονα συμπτώματα ας συνεχίσουμε. Τελικά φάνηκε ότι χρειάστηκε μια εβδομάδα για να προσαρμοστεί ο οργανισμός της. Για να δούμε.

Γιατί δεν δοκιμάζεις πρώτα με κεφίρ; Εγώ ξεκίνησα με αυτό γιατί διάβασα στο θέμα για το κεφίρ ότι μια κοπελιά με πραγματική αλλεργία το έπινε χωρίς να την πειράζει. Άλλος λόγος που το επέλεξα αντί για το γιαούρτι είναι γιατί έχει πιο πολλά προβιοτικά οπότε θα ενισχύει καλύτερα τον οργανισμό της.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Λοιπόν Νεραιδομαμά, είμαι σχεδόν σίγουρη ότι πρέπει να πάρει προβιοτικά η μικρή.

Σκέφτομαι και εγώ να αγοράσω αυτό για τη μικρή μου

Bio K+

Το βρήκα από τη λίστα που έγραψε η Αγλαία.

Έχει δύο βάκιλους, Lactobacillus acidophilus CL1285 & Lactobacillus casei Lbc80rl.

Και οι δύο είναι κατά της διάρροιας και για την καλύτερη πέψη της λακτόζης. Ο πρώτος συνδέεται και με τα προβλήματα πέψης των τροφών που περιέχουν oxalates.

Λοιπόν, τι λέτε;

Να πω βέβαια ότι περιέχουν βάση είτε από σόγια είτε από ρύζι και αυτό είναι ένα πρόβλημα για την gaps. Αν και από ότι είδα και τα biokult έχουν ίχνη από σόγια και γάλα

http://shop.gapsdiet.com/product.sc?productId=2&categoryId=6

Allergen Statement: Contains soy and milk ingredients in trace amounts. The levels of milk ingredients should not affect those who are lactose intolerant.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Βλέπω ότι και τα biokult έχουν τους συγκεκριμένους βάκιλους

Ingredients: Probiotic cultures [bacillus subtilis PXN 21, Bifidobacterium spp. (B. bifidum PXN 23, B. breve PXN 25, B. infantis PXN 27, B. longum PXN 30), Lactobacillus spp. (L. acidophilus PXN 35, L. delbrueckii ssp. bulgaricus PXN 39, L. casei PXN 37, L. plantarum PXN 47, L. rhamnosus PXN 54, L. helveticus PXN 45, L. salivarius PXN 57), Lactococcus lactis ssp. lactis PXN 63, Streptococcus thermophilus PXN 66], Cellulose (bulking agent), Vegetable Capsule (Hydroxypropylmethyl Cellulose).

Αλλάζουν τα νούμερα. Ξέρει κάποιος ποιες είναι οι διαφορές τους;

edit: Το βρήκα.

http://www.isapp.net/docs/Consumer_Guidelines_final.pdf

Τα γράμματα και οι αριθμοί δηλώνουν διαφορετικό strain του ίδιου βάκιλου. Άρα δεν είναι ακριβώς ίδια η σύνθεσή τους.

Νεραιδομαμά, δίνεις προβιοτικά στη μικρή; Αν ναι, σε ποια δοσολογία;

Βέβαια το πρόβλημα είναι ότι αν αυξήσουμε τη δοσολογία να έχουμε συμπτώματα από το die-off (χρειαζόμαστε επιγόντως έναν practicioner:cry:).

0A53p3.png

oC8dp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...