Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Οκ Rosie ,

Fairy's οταν μπορεις να κανεις παραγγελια στειλε μου μην.να συννενοηθουμε για να αρχισω κι εγω αμεσα τωρα με την εγκυμοσυνη που εχω αναγκη μεγαλη και για τον μικρο και δεν μπορουμε να παρουμε biocult εμεις.Ελπιζω να μην αργουν πααααρα πολυ οταν στελνουν ρε γμτ...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Θα τα επαιρνα αλλα μου πε η Κατερινουλα οτι εχουν μεσα ιχνη σογιας κι εμεις ειχαμε πολυ εντονο προβλημα στη σογια οσο και στο γαλα και το αυγο.Δεν το διακινδυνευω φοβαμαι μετα απο αυτα που περασαμε...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Όσες φορές έκανα παντζάρι τουρσί το πετάξαμε, δεν μας άρεσε καθόλου ακόμη και σε συνδιασμό με το λάχανο και το καρότο ή με μαγιονέζα.

Ναι?? Εφαγα στην Κύπρο ενα πολύ ωραίο...οχι αγοραστό.

Yugup3.png

Είμαι προβληματισμένη με την κόρη μου και το γιαούρτι...

Συχνά όταν της δίνω γιαούρτι (το αποφεύγω, αλλά όταν τρώει ο αδερφός της ουρλιάζει να φάει κι αυτή!) και πάει λίγο έξω από το στοματάκι της κοκκινίζει στην περιοχή αυτή για λίγη ώρα!

Εντωμεταξύ όποτε της έκανα το sensitivity test για το γιαούρτι δεν υπάρχει καμία απολύτως αντίδραση!

Και ούτε πρόσεξα καμία άλλη αντίδραση όταν καταναλώνει γιαούρτι.

Αλλά γιατί να κοκκινίζει; :confused:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

Ναι?? Εφαγα στην Κύπρο ενα πολύ ωραίο...οχι αγοραστό.

Με ξύδι το κάνουνε εκεί.

Είναι νόστιμο αλλά δεν είναι αυθεντικό τουρσί, ό,τι γίνεται με ξύδι δηλαδή δεν είναι αυθεντικό με προβιοτικά, απλά διατηρούνε τα λαχανικά σε ξύδι.

Είμαι προβληματισμένη με την κόρη μου και το γιαούρτι...

Συχνά όταν της δίνω γιαούρτι (το αποφεύγω, αλλά όταν τρώει ο αδερφός της ουρλιάζει να φάει κι αυτή!) και πάει λίγο έξω από το στοματάκι της κοκκινίζει στην περιοχή αυτή για λίγη ώρα!

Εντωμεταξύ όποτε της έκανα το sensitivity test για το γιαούρτι δεν υπάρχει καμία απολύτως αντίδραση!

Και ούτε πρόσεξα καμία άλλη αντίδραση όταν καταναλώνει γιαούρτι.

Αλλά γιατί να κοκκινίζει; :confused:

Kι εμένα έτσι εκανε οταν εγλυφε την κρέμα για τον καφέ..στην αρχή δεν είχε κανένα σύμπτωμα μόνο εβγαζε κοκκινιλίτσες στα χείλια κ όταν έπεσε το ανοσοποιητικό έκανε κ διάρροια...:(

Yugup3.png

Με ξύδι το κάνουνε εκεί.

Είναι νόστιμο αλλά δεν είναι αυθεντικό τουρσί, ό,τι γίνεται με ξύδι δηλαδή δεν είναι αυθεντικό με προβιοτικά, απλά διατηρούνε τα λαχανικά σε ξύδι.

Δηλαδή εννοείς οτί δεν ακολουθούν την διαδικασία της ζύμωσης? Αν κάνω το κλασσικό απλά κ με ξύδι??

Yugup3.png

Ναι, είναι απλά ξυδάτα όπως και όλα τα λαχανικά που διατηρούνται στο ξύδι.

Στη φυσική διαδικασία ζύμωσης δεν χρειάζεται να βάλεις ξύδι γιατί οι μικροοργανισμοί που δημιουργούνται παράγουνε και το συγκεκριμένο οξύ που έχει και το ξύδι (δεν θυμάμαι την ονομασία του τώρα, lactic acid? )γι' αυτό και έχουνε και τη γεύση ξυδιού χωρίς να έχουνε ξύδι.

Ένα τουρσί είναι αυθεντικό και ζωντανό μόνο όταν το βρεις στο ψυγείο χωρίς ξύδι.

Κατερινούλα όμως η κόρη σου αντιδρούσε στο sensitivity test για την κρέμα;

Ναι, είναι απλά ξυδάτα όπως και όλα τα λαχανικά που διατηρούνται στο ξύδι.

Στη φυσική διαδικασία ζύμωσης δεν χρειάζεται να βάλεις ξύδι γιατί οι μικροοργανισμοί που δημιουργούνται παράγουνε και το συγκεκριμένο οξύ που έχει και το ξύδι (δεν θυμάμαι την ονομασία του τώρα, lactic acid? )γι' αυτό και έχουνε και τη γεύση ξυδιού χωρίς να έχουνε ξύδι.

Ένα τουρσί είναι αυθεντικό και ζωντανό μόνο όταν το βρεις στο ψυγείο χωρίς ξύδι.

Κατερινούλα όμως η κόρη σου αντιδρούσε στο sensitivity test για την κρέμα;

Τότε δεν ήξερα για το sensivity... ήταν πριν ξεκινησουν οι χρόνιες διαρροιες...τότε ετρωγε κ τυριά κ γιαουρτια κ μπισκότα τα πάντα με γάλα αλλά οταν εγλυφε αυτή την κρέμα ( που είναι 10% λιπ. για τον καφέ ) έβγαζε αυτά..

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Κι ο δικός μου το παθαίνει αυτό με το γιαούρτι. Όπως και με τα πικάντικα τυριά (π.χ. γραβιέρα ή παρμεζάνα). Το πρικ για το γάλα έχει βγει αρνητικό.

ίσως απλά να μην είναι έτοιμα ακόμη.

Θα την πω την αμαρτία μου. Μου αρέσει που τρώω του σκασμού (και ως επί το πλείστον πράγματα που μου αρέσουν) και κοντεύω τα κιλά που είχα ως συλφίδα στο Λύκειο....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Κι ο δικός μου το παθαίνει αυτό με το γιαούρτι. Όπως και με τα πικάντικα τυριά (π.χ. γραβιέρα ή παρμεζάνα). Το πρικ για το γάλα έχει βγει αρνητικό.

ίσως απλά να μην είναι έτοιμα ακόμη.

Θα την πω την αμαρτία μου. Μου αρέσει που τρώω του σκασμού (και ως επί το πλείστον πράγματα που μου αρέσουν) και κοντεύω τα κιλά που είχα ως συλφίδα στο Λύκειο....

Eμένα μου φαίνεται πως έχω αρχίσει να παίρνω τωρα..;) Τέρμα η περίοδος της χάριτος :lol::lol: Μαλλον συνηθισε ο οργανισμος χωρις αυτου του τύπου τους υδατανθρακες κ παίρνει από τα υπόλοιπα τωρα..

Yugup3.png

sos κοριτσια εχουμε κυμα γαστρεντεριτιδας στο σπιτι..μονο εγω εχω γλυτωσει..τι βοηθαει εκτος απο προβιοτικα και κρεας; λαχανικα οχι; φρουτα οχι; ρυζι; χαμομηλι; αυγο κανει; ο ομοιο ως συνηθως μεσω της γραμματεας χαλασμενο τηλεφωνο , η κλασσικη παιδιατρος λεει τα γνωστα..τα παιδια ζητανε γαλα και μακαρονια, η γκαπς περιπατο

Δηλαδή έχουνε γαστρεντερίτιδα τα παιδιά και πεινάνε; Περίεργο αυτό...

Κάνουνε εμετό; Αν ναι τότε για 2 ώρες μετά τον εμετό να μην φάνε ή να πιούνε απολύτως τίποτα, αυτό μου το τόνισε πάρα πολύ η παιδίατρος μας.

Σίγουρα ΟΧΙ γαλακτοκομικά, αυτό πάλι μου το τόνισε πολύ.

Αν μπορούνε ζωμό καλώς, αμφιβάλλω όμως, δοκίμασε λίγο σως μήλου ζεστού με ωμό μέλι μέσα.

Διαφημίσεις

Δηλαδή έχουνε γαστρεντερίτιδα τα παιδιά και πεινάνε; Περίεργο αυτό...

Κάνουνε εμετό; Αν ναι τότε για 2 ώρες μετά τον εμετό να μην φάνε ή να πιούνε απολύτως τίποτα, αυτό μου το τόνισε πάρα πολύ η παιδίατρος μας.

Σίγουρα ΟΧΙ γαλακτοκομικά, αυτό πάλι μου το τόνισε πολύ.

Αν μπορούνε ζωμό καλώς, αμφιβάλλω όμως, δοκίμασε λίγο σως μήλου ζεστού με ωμό μέλι μέσα.

οχι ειναι τοσο αδυναμα ουτε το κεφαλι δε σηκωνουν

ο ενας ειναι απο χτες στην αναρρωση..του εχει περασει ο εμετος κ΄πολυ διαρροια αλλα δεν θελει να φαει παρα μονο γαλα κ μακαρονια

ο αλλος εχει ξεκινησει σημερα (του δινω το χαμομηλι)

ο μπαμπας ξεκιναει

εγω κραταω ακομα

καλη ιδεα η σως μηλου

ευχαριστω

Εάν έχουνε περάσει οι εμετοί τότε μπορείς να δώσεις κάτι απ' αυτά εκτός από το χαμομήλι:

μήλο, μπανάνα, αχλάδι, καρότο βρασμένο και κοτόπουλο.

Αύτα μου τα είπε και πάλι η γιατρός μας.

Camouflage περαστικά.

Σήμερα μιλούσαμε με τον άντρα μου για τη διατροφή και τα συμπτώματα που έχουμε.

Ο άντρας μου εκτός από το στομάχι του είχε πάντα και έντονο αυχενικό με αποτέλεσμα έντονους πονοκεφάλους. Όταν ξεκινήσαμε τη διατροφή με την εισαγωγική (που δυστυχώς την αντεξάμε μόνο 2-3 μέρες), ο άντρας μου είχε έντονα συμπτώματα από το αυχενικό και έντονο πονοκέφαλο για όλες αυτές τις μέρες. Σήμερα μου είπε ότι από τότε δεν τον έχει ξαναπιάσει καθόλου το αυχενικό του. Και μιλάμε για ΤΟ πρόβλημα, όχι αστεία.

Διαβάζοντας, είδα ότι η gaps επηρεάζει και τους μύες. Λέτε να τον βοήθησε η διατροφή και στο αυχενικό ή είναι κανένα πλασέμπο;

Πάντως το στομάχι του είναι τέλειο όσο διάστημα κάνουμε τη διατροφή. Αισθάνεται τόσο καλά που λέει ότι δεν θα τη σταματήσει.

Τώρα η μικρή. Το κεφίρ μάλλον την πειράζει. Βέβαια τα συμπτώματα δεν είναι έντονα: έχει αυξήσει τους θηλασμούς, είναι λίγο πιο ανήσυχη και θέλει πιο πολύ αγκαλιά ανώ δεν απασχολείται πολύ μόνη της και έχει αυτά τα λίγα σπιθουράκια ακριβώς πάνω από το πάνω χείλος αριστερά. Έχει ελαττώσει την κατανάλωση του κεφίρ τις 2 τελευταίες μέρες και σήμερα το απόγευμα έκανε λίγη κοκκινίλα (ερεθισμό) στο πουλάκι της. Τι λέτε να το συνεχίσω;

0A53p3.png

oC8dp2.png

να ρωτησω ? με τη στεβια τι γινεται ?

Aπό γλυκαντικά η Καμπελ μόνο το μέλι κ τους χουρμάδες επιτρέπει. Εκτος από τα τεχνιτά γλυκαντικά που τα απαγορεύει, τα υπολοιπα από οτι θυμάμαι λέει πως δεν έχουν δοκιμαστεί μακροπροθεσμα κι έτσι καλό είναι να αποφεύγονται....Περισσότερα δεν ξερω δυστυχως..

Yugup3.png

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/01/23/wheat-or-rice-as-safe-starch.aspx?e_cid=20120123_DNL_art_1

ένα ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με το σιτάρι και τους υδατάνθρακες..

Τι σχολιάζετε πανω σε αυτο;; Εμένα μου κανει εντύπωση που αναφέρεται στο άσπρο ρύζι..

Yugup3.png

Δεν βρε παιδια εγω τώρα τελευταία πιάνω τον εαυτό μου να τρώω όλο υδατάνθρακες φρούτα κ λαχανικα , αντι για πρωτεΐνες.. Λέτε να πειραζει;;; Τρώω κ αυγά απλα το χοιρινο κ το κατσίκι τα μπουχτισα λιγο η αλήθεια ειναι..

Yugup3.png

• Επιστημονική συνεργάτιδα
Aπό γλυκαντικά η Καμπελ μόνο το μέλι κ τους χουρμάδες επιτρέπει. Εκτος από τα τεχνιτά γλυκαντικά που τα απαγορεύει, τα υπολοιπα από οτι θυμάμαι λέει πως δεν έχουν δοκιμαστεί μακροπροθεσμα κι έτσι καλό είναι να αποφεύγονται....Περισσότερα δεν ξερω δυστυχως..

Και το πετιμέζι πρέπει να είναι πολύ καλό. Από τη στιγμή που τα μαγειρεμένα φρούτα είναι εντάξει, το πετιμέζι είναι μούστος που συμπυκνώνεται με βρασμό.:wink:

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Και το πετιμέζι πρέπει να είναι πολύ καλό. Από τη στιγμή που τα μαγειρεμένα φρούτα είναι εντάξει, το πετιμέζι είναι μούστος που συμπυκνώνεται με βρασμό.:wink:

Η στάχτη που βάζουνε δεν είναι τοξική;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...