Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Μπράβο σας που αντέχετε. Νομίζω ότι η Κάμπελ λέει να παραμείνεις στο στάδιο που είσαι μέχρι να υποχχωρήσουν οι διάρροιες. Δοκίμασε να της δώσεις προβιοτικά που είναι για τη διάρροια. Έχει δύο σελίδες για αυτό.

Εμείς ξεκινήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα την ιντρο και δεν την αντέξαμε ούτε δυο μέρες. Από την επόμενη μέρα είχανε όλοι τους παντελή άρνηση για οτιδήποτε σουποειδές. Τώρα δεν θέλουνε ούτε να την ακούσουνε τη σούπα.

Όπως καταλαβαίνεται ιντρο στοπ. Τώρα είμαστε στην φουλ.

Το καλό είναι ότι ο άντρας μου δεν έχει κανένα πρόβλημα με το στομάχι του. 10 μέρες σχεδόν και ούτε ένα ζαντάκ, εκεί που έπαιρνε σχεδόν κάθε μέρα. Επιπλέον, εχθές φάγαμε γίγαντες με λουκάνικο (σπιτικό δικό μας) και πρωί και βράδυ και δεν τον πειράξανε καθόλου. Αυτό είναι θαύμα γιατί τα όσπρια πάντα τον πειράζανε στο στομάχι και για αυτό τα έτρωγε μόνο το μεσημέρι.

Δεν ξέρω όμως μήπως όλα αυτά οφείλονται στο ότι έκοψε τον καφέ.

Μπράβο!! Πολυ ευχάριστα νεα!! Τώρα για το προηγούμενο post... Δεν μου έχει κανει ποτε τόσο σοβαρό εκζεμα η μικρη παντα έχει αυτο το ροζε που λες ( το πιο βαρυ ηταν με λιγο αγριο δερμα ) κ ειναι στα χειλακια στο πιπι κ στο πωπουδακι οχι καντα στον πρώτο ( δηλαδη εκει που ακουμπανε..:?).. Εγω τελικα δεν ειμαι σιγουρη οτι την πειραξε το τυρι γιατι για πρώτη φορα στη ζωή της την ενόχλησε η πανα!! Της πήραμε απο εδω κατι αγγλικές κ ερεθιστηκε κ στα μπουτια στο κλείσιμο :shock: έλεος!! Οπότε τώρα περιμένω να ξεκοκκινησει απο την πανα για να δοκιμάσω το τυρι :roll:

Στο ψάρι που είχα αναφερθεί κ παλαιότερα μου εκανε ροζε τις 3 πρώτες φορες που της έδωσα...έκτοτε δεν ξαναεμφανισε τιποτα κ μου το είχε πει κ ο όμοιο οτι μπορει να δείχνει μια μικρη αντιδραση ο οργανισμος στην εισαγωγη μιας τροφής... Τι να πω;; Κι εγω έχω καταμπερδευτει με αυτα!!:confused:

Yugup3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μπράβο!! Πολυ ευχάριστα νεα!! Τώρα για το προηγούμενο post... Δεν μου έχει κανει ποτε τόσο σοβαρό εκζεμα η μικρη παντα έχει αυτο το ροζε που λες ( το πιο βαρυ ηταν με λιγο αγριο δερμα ) κ ειναι στα χειλακια στο πιπι κ στο πωπουδακι οχι καντα στον πρώτο ( δηλαδη εκει που ακουμπανε..:?).. Εγω τελικα δεν ειμαι σιγουρη οτι την πειραξε το τυρι γιατι για πρώτη φορα στη ζωή της την ενόχλησε η πανα!! Της πήραμε απο εδω κατι αγγλικές κ ερεθιστηκε κ στα μπουτια στο κλείσιμο :shock: έλεος!! Οπότε τώρα περιμένω να ξεκοκκινησει απο την πανα για να δοκιμάσω το τυρι :roll:

Στο ψάρι που είχα αναφερθεί κ παλαιότερα μου εκανε ροζε τις 3 πρώτες φορες που της έδωσα...έκτοτε δεν ξαναεμφανισε τιποτα κ μου το είχε πει κ ο όμοιο οτι μπορει να δείχνει μια μικρη αντιδραση ο οργανισμος στην εισαγωγη μιας τροφής... Τι να πω;; Κι εγω έχω καταμπερδευτει με αυτα!!:confused:

Μεγάλο μπέρδεμα αυτό με την κοκκινίλα και τον ερεθισμό πραγματικά. Και εγώ προβληματίζομαι γιατί τώρα που έχει τον ερεθισμό τα κακά της είναι μια χαρά, ενώ παλιότερα όταν κοκκίνιζε είχε πάντα διάρροια. Εντωμεταξύ γενικότερα είναι καλά χωρίς ιδιαίτερη γκρίνια. Όμως πίνει πολύ νερό και κάνει πάρα πολλά τσίσια εδώ και 2 μέρες. Όσες δηλαδή έχει και την κοκκινίλα. Ευελπιστώ ότι πρόκειται για σύνδρομο της αποτοξίνωσης του οργανισμού της και όχι για κάτι πιο σοβαρό. Τι να πω.

Κατερινούλα που είσαι ακριβώς Αγγλία; Αν είσαι κοντά στο Κεμπριτζ δεν πετάγεσαι μέχρι την κλινική της Κάμπελ να της κάνεις καμιά ερώτηση;

Πλάκα πλάκα, να σου πω την αλήθεια το έχω σκεφτεί πολύ σοβαρά αυτό. Αν βοηθούσε το οικονομικό δεν θα το πολυσκεφτόμουνα.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Γιατί δεν τις βάζεις οικολογικές μη-τοξικές πάνες, έστω και μιας χρήσεως;

Οι συμβατικές πάνες είναι μέσα στο χημικό και το χλώριο, σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο να βάζεις σ' ένα GAPS παιδάκι.

Στην κόρη μου βάζω υφασμάτινες από βιολογικό βαμβάκι από τότε που γεννήθηκε, με εξαίρεση το βράδυ ή όταν ταξιδεύουμε που παίρνω οικολογικές μιας χρήσεως.

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν πρόσεξα κοκκινίλες στην περιοχή της πάνας όπως περιγράφετε, ίσως λόγω των πανών μας, ποιος ξέρει...

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Τα διάβαζα το πρωί και σκέφτηκα να αντιγράψω μερικά ποστς για να εμψυχωθούμε λίγο!

http://www.mothering.com/community/t/1342056/gaps-or-gaps-curious-support-thread

If you have done GAPS, how did it go?

It went great! Hard during the intro (6 yr old and I just laid around the first 2 weeks) but then amazing healing went on. 6 yr old starting eating meat and veggies. She actually turned into a different child (that I once remembered)...very calm in her body again, no acting out, no screaming. And the 2 yr old made major strides with her sensory issues and now all her sensory issues have since resolved (thank you God!). Neither one of them are that picky about foods anymore and both love a large variety veggies! We're still doing full gaps and have no plans on ever going back to our original diet (that was still healthy) because it's worked for us so well.

Kαι αυτό για τη fairy's mom: ;)

Anyway, the diet has gone fabulous. I noticed a difference as soon as my body 'cleared' most of the toxic food in my digestive tract and I was no longer eating those foods that I couldn't tolerate and digest. The process of healing and detoxing has taken many, many months and actually continues today. I was in real detox mode for at least 6 months. My symptoms were on and off, severe and then less severe and then severe again. New symptoms emerged as my body began to detox. After about six months it seemed to all level off. The diet itself was far easier since I was used to it, and a great many of the severe symptoms have gone and not returned. I think there are deeper levels of healing that take place the longer I remain on the diet... I will always eat this way... and in fact think everyone should:)

Γιατί δεν τις βάζεις οικολογικές μη-τοξικές πάνες, έστω και μιας χρήσεως;

Οι συμβατικές πάνες είναι μέσα στο χημικό και το χλώριο, σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο να βάζεις σ' ένα GAPS παιδάκι.

Στην κόρη μου βάζω υφασμάτινες από βιολογικό βαμβάκι από τότε που γεννήθηκε, με εξαίρεση το βράδυ ή όταν ταξιδεύουμε που παίρνω οικολογικές μιας χρήσεως.

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν πρόσεξα κοκκινίλες στην περιοχή της πάνας όπως περιγράφετε, ίσως λόγω των πανών μας, ποιος ξέρει...

Rosie μου, είμαι σίγουρη ότι δεν είναι λόγω της πάνας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι κοκκινίλες δεν είναι μόνιμη κατάσταση αλλά εμφανίζονται όταν φάει κα΄τι καινούριο, κυρίως γαλακτοκομικά. Τις ίδιες πάνες χρησιμοποιώ συνέχεια εξεπίτηδες για να παρατηρώ τυχόν αλλαγές. Εκτός πια αν σε κάθε πακέτο αλλάζει η σύστασή τους. Τι να πω. Η αλήθεια έιναι ότι δεν έχω καθόλου χρόνο για πλύσιμο των ρούχων, πόσο μάλλον και για τις πάνες.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διαφημίσεις

Ευτυχως της πέρασε η κοκκινιλα μόνο το τραχυ δερματακι έμεινε λιγο... Μάλλον απο τις παλιό πάνες ηταν :mad:. Ειμαι στην Κύπρο κ οχι στην Αγγλία.. Εδω τα βιολογικα δεν ειναι κ πολυ διαδεδομένα εώς καθολου :roll: κ δυσκολευόμαι παρα πολυ... Μου φαίνεται οτι είδα καπου τις moltexoco ( δεν θυμαμαι να το γράψω σωστά ) θα πάω το απόγευμα να ξαναψαξω.. Το μόνο καλο εδω ειναι οτι υπάρχουν παντού mejool χουρμάδες!! Καταναλώνουν παρα πολλούς κ έχει μεχρι κ το τελευταίο μπακαλικο!! Επισης έχει αγνά γιαούρτια κ τουρσια γιατι τα τρώνε πολυ παραδοσιακά.. Όπως κ cranberries φρέσκα κ αποξηραμενα gaps legal... Αυτα τα καλα γιατι για βιολογικα λαχανικα ουτε λόγος!!:roll:

Yugup3.png

Για τα ω3 δίνετε στα παιδια και krill oil και cod liver oil ή το ενα απο τα δύο; Και εφοσον το cod liver oil εχει βιταμινη D θα πρεπει να δινουμε και τις σταγονες; (Rosie?)

Katerinoula σε ποια πόλη είσαι; Σ' όλες τις πόλεις υπάρχουνε αρκετά μαγαζιά με βιολογικά που έχουνε πολύ καλά πράγματα (πάω κι εγω συχνά και πολλές φορές βρίσκω πράγματα που δεν έχει εδώ, και φρούτα αλλά και λαχανικά!).

Επίσης πρόσεξε τους χουρμάδες, σχεδόν όλοι οι συμβατικοί που βρίσκεις στα μανάβικα κτλ είναι επικαλυμμένοι με γλυκόζη! :(

Στείλε μου πμ αν θες να σου πω που να πας αν είσαι σε κάποια πόλη που ξέρω.

Κορίτσια μην με μαλωσετε για την ερώτηση...:rolleyes:

Έστω οτι εγω πεπτω σωστά την λακτοζη κ την καζεινη πχ.. Στο γάλα τι εγκρίνεται;;; Μετα απο το λεπτό εντερο που έχει γινει η διάσπαση ή πιο πριν. Δηλαδη θελω να πω πόσο ασφαλές ειναι εγω να καταναλωσω γιαουρτι ή τυρι σε αυτη τη φάση;; Τι περναει στο γάλα μου;; Δεδομένου οτι θηλαζω κ παρα πολλες φορες...

Yugup3.png

για τη διαρροια το μονο που εχω σκεφτει σαν λυση ειναι τα προβιοτικα...εχω κι εγω το ιδιο προβλημα..αλλα δεν εχω βρει λυση (δηλ δεν εχω δει βελτιωση μεχρι τωρα ουτε με τα προβιοτικα) (κανουμε τη full)

Tης δινω μονο τα προβιοτικα το πρωι και φοβαμαι να αυξησω αποτομα την δοση. Επίσης της βάζω ζουμι γιαουρτιου ή τουρσιου στο φαγητο. Χθες της εδωσα και 1 κσ γιαουρτι στην σουπα της.

δεν νομίζω να την πειράζει κάτι, απλά αποτοξινώνεται.

κανονικά θα πρέπει να επιμείνεις μέχρι να σταματήσει η διάρροια.

Κι εγώ θέλω να την κάνω στη μικρή αλλά επειδή θηλάζει φοβάμαι ότι δεν θα τρώει τίποτα και θα ψάχνει την εύκολη λύση, το θηλασμό...

και δεν μπορώ να κάνω αυτό που προτείνει η Campbell, δηλ. να αρνούμαι το θηλασμό μέχρι να φάει, θα πάθω νευρικό κλονισμό μου φαίνεται!

Κι εγω αυτό σκεφτομαι. Οτι πρεπει να σταματησει η διαρροια. Σημερα ακομα δεν εχει κανει τπτ. Μαλλον το παει μερα παρα μερα.

Σε καταλαβαινω σε αυτό που λες για τον θηλασμο. Και η δικια σου ειναι και αρκετα μεγαλο παιδί πλέον και θα δυσκολευτείς λίγο.

Μπράβο σας που αντέχετε. Νομίζω ότι η Κάμπελ λέει να παραμείνεις στο στάδιο που είσαι μέχρι να υποχχωρήσουν οι διάρροιες. Δοκίμασε να της δώσεις προβιοτικά που είναι για τη διάρροια. Έχει δύο σελίδες για αυτό.

Επιπλέον, εχθές φάγαμε γίγαντες με λουκάνικο (σπιτικό δικό μας) και πρωί και βράδυ και δεν τον πειράξανε καθόλου. Αυτό είναι θαύμα γιατί τα όσπρια πάντα τον πειράζανε στο στομάχι και για αυτό τα έτρωγε μόνο το μεσημέρι.

Δεν τα εχω αυτα που λες! Επρεπε να τα ειχα παρει αλλα τα τσιγγουνευτηκα τοτε τα λεφτά.. :-(

Τα διάβαζα το πρωί και σκέφτηκα να αντιγράψω μερικά ποστς για να εμψυχωθούμε λίγο!

Ευχαριστούμε!

Λες να κρατησει τόσο πολύ? Θα τρελαθω σας το λέω!

Πραγματικά μόνο όταν μπαίνω εδώ παίρνω κουράγιο. Δεν σας λεω πόσες φορές την μέρα σκέφτομαι να σταματήσω...Σας ευχαριστώ κορίτσια! Πραγματικά δεν καταλαβαίνετε τι δυναμη αντλω από εδώ!

Έστω οτι εγω πεπτω σωστά την λακτοζη κ την καζεινη πχ.. Στο γάλα τι εγκρίνεται;;; Μετα απο το λεπτό εντερο που έχει γινει η διάσπαση ή πιο πριν. Δηλαδη θελω να πω πόσο ασφαλές ειναι εγω να καταναλωσω γιαουρτι ή τυρι σε αυτη τη φάση;; Τι περναει στο γάλα μου;; Δεδομένου οτι θηλαζω κ παρα πολλες φορες...

Εχεις ξεκινησει με ζουμι γιαουρτιού? Αν ναι (γιατί δεν θυμάμαι) τότε μπορείς να περάσεις στο γιαούρτι που θα έχεις φτιάξει εσύ. Και μετά το τυρί.

Εγώ πάλι νομίζω ότι καλύτερα να δοκιμάζουμε πρώτα εμείς και αν το δεχεται το μωρό, τότε να το δίνουμε και σε αυτό. Εσενα ήδη τρώει γαλακτοκομικά, οπότε σίγουρα θα μπορούσες να δοκιμάσεις κι εσύ.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Το καλό είναι ότι ο άντρας μου δεν έχει κανένα πρόβλημα με το στομάχι του. 10 μέρες σχεδόν και ούτε ένα ζαντάκ, εκεί που έπαιρνε σχεδόν κάθε μέρα. Επιπλέον, εχθές φάγαμε γίγαντες με λουκάνικο (σπιτικό δικό μας) και πρωί και βράδυ και δεν τον πειράξανε καθόλου. Αυτό είναι θαύμα γιατί τα όσπρια πάντα τον πειράζανε στο στομάχι και για αυτό τα έτρωγε μόνο το μεσημέρι.

Ξεχασα να σου γραψω πριν προσοχη με τα όσπρια. Οκ δεν αντεξατε την ίντρο, αλλά μην περνάτε αμέσως στα "σκληρά". :) Άσε τα όσπρια για λίγο αργότερα και πάντα να τα προετοιμάζεις, όπως λέει, με νερό και ζουμι γιαουρτιού για κάποιες μέρες.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Katerinoula σε ποια πόλη είσαι; Σ' όλες τις πόλεις υπάρχουνε αρκετά μαγαζιά με βιολογικά που έχουνε πολύ καλά πράγματα (πάω κι εγω συχνά και πολλές φορές βρίσκω πράγματα που δεν έχει εδώ, και φρούτα αλλά και λαχανικά!).

Επίσης πρόσεξε τους χουρμάδες, σχεδόν όλοι οι συμβατικοί που βρίσκεις στα μανάβικα κτλ είναι επικαλυμμένοι με γλυκόζη! :(

Στείλε μου πμ αν θες να σου πω που να πας αν είσαι σε κάποια πόλη που ξέρω.

:shock::shock: Δηλαδή και οι χύμα του σούπερμαρκετ έχουν γλυκόζη;;;; Υποθετώ οι συσκευασμένοι όχι...θα έπρεπε να το γράφουν στα συστατικά σωστά;;

Ξεχασα να σου γραψω πριν προσοχη με τα όσπρια. Οκ δεν αντεξατε την ίντρο' date=' αλλά μην περνάτε αμέσως στα "σκληρά". :) Άσε τα όσπρια για λίγο αργότερα και πάντα να τα προετοιμάζεις, όπως λέει, με νερό και ζουμι γιαουρτιού για κάποιες μέρες.[/quote']

Έτσι τα έκανα, με προετοιμασία. Άλλωστε δεν το παρακάνουμε.

Η αλήθεια είναι ότι ήταν κάτι σαν πείραμα και ευτυχώς πέτυχε. Τι να πω, ίσως τελικά ο άντρας μου να μην είναι τόσο βαριά περίπτωση και μόνο με την full να βελτιώθηκε. Για παράδειγμα εχώ είχα πρόβλημα (φούσκωμα, αέρια, πονόκοιλος) κάτι που σε καμιά περίπτωση δεν περίμενα. Λέτε τελικά εγώ να έχω μεγαλύτερο πρόβλημα από ότι νομίζω; Τα παιδιά πάλι τέλεια.

Θα δείξει την άλλη εβδομάδα που θα ξαναδοκιμάσουμε.

Να προσθέσω στην κατάσταση τηες μικρής ότι εδώ και δύο μέρες, παράλληλα με την ελαφριά κοκκινίλα χαμηλά, έχει βγάλει και σπιθουράκια δεξιά πάνω από τα χείλη της. Είναι και πολύ αδρη η περιοχή και έχει και ένα ελαφρό ροζέ στο δεξί μάγουλο. Όλα αυτά μου κάνουν για σημάσια αλλεργίας. Η Κάμπελ αναφέρει ότι και στο στόμα κατοικούν πολλά παθογόνα. Λέτε τελικά να δρα η διατροφή και να είναι die off σύμπτωματα και όχι απώς αλλεργία;

Ο χρόνος θα δείξει.

Πάντως το ghee δεν την πειράζει. Το βούτυρο θα της το ξαναδοκιμάσω όταν περάσουν τελείως τα συμπτώματα μετά από κανα 2 μέρες.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Έτσι τα έκανα, με προετοιμασία. Άλλωστε δεν το παρακάνουμε.

Η αλήθεια είναι ότι ήταν κάτι σαν πείραμα και ευτυχώς πέτυχε. Τι να πω, ίσως τελικά ο άντρας μου να μην είναι τόσο βαριά περίπτωση και μόνο με την full να βελτιώθηκε. Για παράδειγμα εχώ είχα πρόβλημα (φούσκωμα, αέρια, πονόκοιλος) κάτι που σε καμιά περίπτωση δεν περίμενα. Λέτε τελικά εγώ να έχω μεγαλύτερο πρόβλημα από ότι νομίζω; Τα παιδιά πάλι τέλεια.

Θα δείξει την άλλη εβδομάδα που θα ξαναδοκιμάσουμε.

Να προσθέσω στην κατάσταση τηες μικρής ότι εδώ και δύο μέρες, παράλληλα με την ελαφριά κοκκινίλα χαμηλά, έχει βγάλει και σπιθουράκια δεξιά πάνω από τα χείλη της. Είναι και πολύ αδρη η περιοχή και έχει και ένα ελαφρό ροζέ στο δεξί μάγουλο. Όλα αυτά μου κάνουν για σημάσια αλλεργίας. Η Κάμπελ αναφέρει ότι και στο στόμα κατοικούν πολλά παθογόνα. Λέτε τελικά να δρα η διατροφή και να είναι die off σύμπτωματα και όχι απώς αλλεργία;

Ο χρόνος θα δείξει.

Πάντως το ghee δεν την πειράζει. Το βούτυρο θα της το ξαναδοκιμάσω όταν περάσουν τελείως τα συμπτώματα μετά από κανα 2 μέρες.

Διάβασε στο gaps.me τις ερωτήσεις ( δεν μου ειναι εύκολο το λινκ ) όπως το περιγραφεις ειναι αντιδραση σε τροφη κ οχι die off. Αυτα τα σπυθουρακια κ το κοκκινισμα στο μάγουλο ειναι ύποπτα.. Το ghee πρέπει να το δώσεις καποιες εβδομάδες κ μετα να περάσεις στο βούτυρο.. Ψάξε στο gaps.me καπου έλεγε για διάφορα die off με αλλεργιας.

Yugup3.png

Ερωτηση ΣΟΣ! Επιτρεπεται στην 1η φαση της ιντρο η ντομάτα απλά βρασμένη? Δεν έχω δει πουθενά να απαγορεύεται αλλά ούτε και να προτείνεται. Θελω να κάνω τύπου κοκκινιστό, για να της κάνει μία διαφορά..

Δυσκολεύομαι πολύ όσο περνάνε οι μέρες με το φαγητό της!

έχει και ένα ελαφρό ροζέ στο δεξί μάγουλο.

Ακριβώς το ίδιο έχει και σε μένα που όταν ερεθίζεται βγάζει και σαν σπυθουράκια που περνάνε και μένει το ροζέ. Αλλά δεν το έχει μόνιμα. Και με αυτά που τρώει το μόνο που υποπτεύομαι είναι το γιαουρτοζουμο. Αλλά την βοηθάει πολύ στην διαρροια και αν μπορέσω θέλω να τα κρατήσω.

Και ο ομοιοπαθητικος που το είδε πάντως, αλλεργικό το θεώρησε.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Η ντομάτα ειδικά η φρέσκια την μικρη μου την ερεθίζε πολυ όχι όμως κ η κονκασε κ εννοώ στο φαγητο έτσι;; Δεν ξέρω το λόγο.. Παλιά την ενοχλούσε;; Ίσως αν έβαλες λίγο.. Πόσες μέρες είναι στο 1ο στάδιο;;

Yugup3.png

το μητρικο γαλα ειναι γεματο λακτοζη ανεξαρτητα εαν τρως εσυ λακτοζη η οχι

συγκεκριμενα στην δικη σου περιπτωση το σπιτικο γιαουρτι δεν νομιζω να πειραξει ,θελει δοκιμη

Ακριβώς το ίδιο έχει και σε μένα που όταν ερεθίζεται βγάζει και σαν σπυθουράκια που περνάνε και μένει το ροζέ. Αλλά δεν το έχει μόνιμα. Και με αυτά που τρώει το μόνο που υποπτεύομαι είναι το γιαουρτοζουμο. Αλλά την βοηθάει πολύ στην διαρροια και αν μπορέσω θέλω να τα κρατήσω.

Και ο ομοιοπαθητικος που το είδε πάντως' date=' αλλεργικό το θεώρησε.[/quote']

Ναι, πρέπει να είναι αλλεργία.Όταν ήταν βρέφος τα είχε σχεδόν μόνιμα, όπως και τα κόκκινα μάγουλα, αλλά τότε δεν μπορούσαμε να τα αξιολογήσουμε.

Το θέμα είναι ότι τώρα δεν είναι τόσο έντονα τα συμπτώματα.

Εγώ της δίνω όλη αυτή την εβδομάδα γιαουρτόζουμο (whey) αλλά δεν νομίζω ότι την ενοχλεί. Κάπου διάβασα ότι σε αυτό δεν έχει μείνει καμια πρωτεινή, αλλά πρέπει να το ξαναδώ.

Το απόλυτα ενθαρρυντικό είναι ότι δεν έχει καμια ενόχληση από το στομάχι της και την παλινδρόμηση της. Ούτε γουλιές ούτε τίποτα. Επίσης ενεργείται 2-3 φορές την ημέρα χωρίς δυσκολία και τα κακά της είναι σχηματισμένα και όχι πολύ σκληρά.

Σίγουρα με τις αλλεργίες θέλει περισσότερο χρόνο πιστεύω και ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διάβασε στο gaps.me τις ερωτήσεις ( δεν μου ειναι εύκολο το λινκ ) όπως το περιγραφεις ειναι αντιδραση σε τροφη κ οχι die off. Αυτα τα σπυθουρακια κ το κοκκινισμα στο μάγουλο ειναι ύποπτα.. Το ghee πρέπει να το δώσεις καποιες εβδομάδες κ μετα να περάσεις στο βούτυρο.. Ψάξε στο gaps.me καπου έλεγε για διάφορα die off με αλλεργιας.

Ναι, μάλλον θα της συνεχίσω με το ghee ακόμη μια εβδομάδα (συνολικά 3) και μετά θα δοκιμάσω βούτυρο.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Κορίτσια μια άμεση βοήθεια.

Παραλαμβάνω σπόρους κεφίρ αύριο και δεν έχω ιδέα τι να κάνω. Φοβάμαι μην μου πεθάνουν. Χρειάζομαι απλές, λίγες και εύκολες συμβουλές για αρχάριους.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Κορίτσια μια άμεση βοήθεια.

Παραλαμβάνω σπόρους κεφίρ αύριο και δεν έχω ιδέα τι να κάνω. Φοβάμαι μην μου πεθάνουν. Χρειάζομαι απλές, λίγες και εύκολες συμβουλές για αρχάριους.

http://www.managaia.gr/forum/16-%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1,-%CE%98%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%91%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7/3318-%CE%9A%CE%B5%CF%86%CE%B9%CF%81-%CE%A4%CE%BF-%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CE%A6%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%BF/

πᾶν μέτρον ἄριστον

Η ντομάτα ειδικά η φρέσκια την μικρη μου την ερεθίζε πολυ όχι όμως κ η κονκασε κ εννοώ στο φαγητο έτσι;; Δεν ξέρω το λόγο.. Παλιά την ενοχλούσε;; Ίσως αν έβαλες λίγο.. Πόσες μέρες είναι στο 1ο στάδιο;;

Den είχα καταλαβει κατι για την ντομάτα, αλλά την είχα εντάξει στο διαιτολογιο της αρκετά αργά. Λέω να την δοκιμάσω. Είναι σήμερα η 7η μέρα στο 1ο στάδιο. Μία μέρα κάνει κακά και μία όχι. Δεν το αξιολογώ ετοιμο το παιδί να προχψρήγσει στάδιο. Εσύ?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Den είχα καταλαβει κατι για την ντομάτα' date=' αλλά την είχα εντάξει στο διαιτολογιο της αρκετά αργά. Λέω να την δοκιμάσω. Είναι σήμερα η 7η μέρα στο 1ο στάδιο. Μία μέρα κάνει κακά και μία όχι. Δεν το αξιολογώ ετοιμο το παιδί να προχψρήγσει στάδιο. Εσύ?[/quote']

Όταν κανει τί κανει;;

Yugup3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...