Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Εγώ δεν έχω κάνει εξέταση αίματος, εξάλλου δεν κάνω και πολύ καιρό την GAPS.

Αλλά αξιολογώ τα αποτελέσματα του μπαμπά μου χρόνια τώρα που δυστυχώς δεν μ' ακούει (γιατί δεν είμαι γιατρός!) και επιλέγει να ακούει το φίλο του το μικροβιολόγο που του προτείνει στατίνες εφ' όρου ζωής :roll:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γειά σας! Έχω ένα αγοράκι 7 μηνών με ΓΟΠ, πίνει μητρικό όμως κάναμε εισαγωγή στις στέρεες και το παιδί έκανε πισωγύρισμα. Εδώ και μια βδομάδα έχω κόψει όλα τα γεύματα στερεων τροφων και πίνει μονο γάλα. Έχω ξεκινησει να διαβάζω το βιβλίο της cambell και έχω ψιλοπελαγωσει.... πέρα από τη δική μου διατροφή, με βάση τη gaps με ποιες στέρεες ξεκινάει ένα παιδί με ευαισθησία στο πεπτικό όπως το δικό μου?

Υπάρχει ξεχωριστό κεφάλαιο στο βιβλίο για το πως κάνουμε εισαγωγή τροφών στα μωράκια με προβλήματα στο πεπτικό.

Και μιας και πιάσαμε ιατρικά θέματα, να μου πεις τη γνώμη σου για κάτι. Η μικρή μού έκανε ένα ελαφρύ σύγκαμα γύρω από το πουλάκι της (στα εξωτερικά χείλη). Αυτό που με παραξενεύει είναι ότι μέχρι τώρα όποτε έκανε σύγκαμα (κοκκινίλα κ.τλ.) γινόταν συνήθως εξωτερικά γύρω από την περιοχή του πρωκτού και συνδεότανε με τα κακά που έκανε (συνήθως υδαρά, με δυσάρεστη οσμή κ.τ.λ.). Τώρα φαίνεται ότι τ πρόβλημα είναι στα ούρα. Διάβασα λίγο τις ερωτήσεις και λέει ότι αν έχεις ευαίσθητο πεπτικό υπάρχουν τροφές με οξαλικό οξύ το οποίο είναι υπεύθυνο για ερεθισμούς και τσούξιμο στην περιοχή της ουρήθρας. Σε αυτές τις τροφές συγκαταλλέγονται και τα αμύγδαλα και τα φυστίκια.

Σήμερα η μικρή έφαγε αρκετά αράπικα. Λες να την πείραξαν αυτά. Επίσης προτείνει επάλειψη με γιαούρτι στην περιοχή έξω από τα γενητικά όργανα ώστε οι καλοί μύκητες να εισχωρήσουν στην ουρήθρα και να επουλώσουν το όλο σύστημα. Αυτό πώς σου φαίνεται (και όποια άλλη έχει καμιά ιδέα);

0A53p3.png

oC8dp2.png

Πόσο γιαούρτι σας βγαίνει σε αναλογία με το γάλα; Εμένα στα 2,5 λίτρα γάλα βγήκε 1 κιλό γιαούρτι και περίπου 1 λίτρο τυρόγαλα. Είναι εντάξει;

Μην απαντήσετε θα το βάλω στις συνταγές.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Το μόνο λάθος στη θεωρία θα ηταν αν τελικα τα αμυλουχα όπως η πατάτα τελικα ηταν απορροφησιμα απο gaps εντερα.. Αυτη ειναι η βάση της όλης Θεωρίας..

μπραβο, αυτο τελικα...δεν ειναι λαθος αλλα, οπως εχει αναφερθει, μηπως για καθε ανθρωπο μπορει να εφαρμοστει κατι διαφορετικο. Δηλαδη για καποιο λογο σε ορισμενους ανθρωπους ειναι καλυτερα παρα κανουν κακο να συμπεριληφθουν ορισμενοι υδατανθρακες. Υπαρχουν παραδειγματα στα λινκς που εβαλα παραπανω, υπαρχουν και οι αλλες θεωριες που το υποστηριζουν αυτο. Χρειαζεται περισσοτερο διαβασμα..ωστε να αξιολογηθουν. Αλλα ειναι μεγαλος ο ογκος!!:shock:

Για παράδειγμα, αυτό με τη χοληστερινή δεν με έχει πείσει απόλυτα. Αν κρατήσουμε τελικά τη διατροφή μέχρι το Πάσχα, όπως λέμε, μετά θα κάνουμε όλοι εξετάσεις αίματος για όλα. Είμαι περίεργη για τα αποτελέσματα. Εντούτοις, πιστεύω ότι σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα δεν προλαβαίνεις να κάνεις και πολύ κακό.

μακαρι να υπηρχαν εξετασεις αιματος για τις τοξινες, τα θρεπτικα συστατικα (για ορισμενα νομιζω υπαρχουν αλλα ειναι ακριβες) και να βλεπαμε τα αποτελεσματα της διατροφης...Τωρα για τη χοληστερινη ειναι ενα θεμα οπως πολλα που εχει ανατρεψει η Καμπελ. Προσωπικα δεν ανησυχω για τις τιμες αυτες, μου φαινεται πολυ αυστηρο και γενικο να πεις αν εισαι πανω απο 200 θα παθεις καρδια. Ναι, αν εισαι κατω απο 200 αλλα τρως μπισκοτα λαιτ ή και καπνιζεις πχ εισαι οκ. Δηλ ειναι ενας μεμονωμενος παραγοντας και δε δειχνει τιποτα. Ισως οπως λες ειναι μια ενδειξη για τον οργανισμο και το μεταβολισμο του αλλα οχι για το τι μπορει να παθει...

Φυσικά δεν είναι και ούτε ποτέ ισχυρίστηκε ότι είναι!

Και δεν υπάρχει ούτε η μοναδική ούτε η αλάνθαστη αλήθεια.

Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και ευημερεί με διαφορετικό συνδιασμό τροφών, κάποιοι με Άτκινς, κάποιοι με χορτοφαγία, άλλοι με ωμοφαγία κτλ.

Σκοπός του καθενός από μας θα πρέπει να είναι να βρει το συνδιασμό τροφών που του ταιριάζει.

Αυτό η Campbell το τονίζει πολύ όμορφα στο άρθρο της One man's meat is another man's poison

Αυτο ακριβως...το πως αντιδρα ο οργανισμος εχει σχεση με τη διατροφη του και αλλους παραγοντες. Μακαρι να υπηρχε η μαγικη διαιτα που θα εδινε τη λυση στα προβληματα...χωρις να δημιουργει ερωτηματικα..

Αξιόλογη δουλειά πάνω στις παραδοσιακές δίαιτες έχει κάνει και το Dr Weston Price αν σε ενδιαφέρει το θέμα.

πεφτω συνεχως σε διαμαχες μεταξυ των διαφορων θεωριων..δε τα διαβαζω ολα...οχι η SCD ειναι καλυτερη απο τη Gaps, η optimal diet ή δε ξερω και εγω πως τις εχουν ονομασει..

Δε χρειαζομαστε ομως μονο μια θεωρια, χρειαζομαστε το πως θα προσαρμοστει η διαιτα στο καθε ατομο ξεχωριστα βασιζομενοι στη μελετη και τα αποτελεσματα που βλεπουμε (οσο μπορουμε να τα ερμηνευσουμε)...

Διαφημίσεις

Γιώτα προσωπικά δεν θα έδινα αράπικα φυστίκια στο παιδί, ούτε και φυστίκια αιγίνης δεν τους δίνω ποτέ γιατί και τα δύο φυτά είναι πολύ επιρρεπή σε κάποιο μύκητα ο οποίος παράγει τις τοξικές και καρκινογόνες αφαλατοξίνες (οι οποίες επηρεάζουνε και ουροποιητικό σύστημα).

Φυστικοβούτυρο παίρνω πάντα ένα από το iherb της Arrowhead Mills που είναι από φυστίκια Βαλένσιας ελεγμένα για αφαλατοξίνες.

Κατά τα άλλα δεν αγοράζω ούτε και για μας φυστίκια, ούτε αράπικα ούτε αιγίνης, παρόλο που μας αρέσουνε πολύ, γιατί φοβάμαι πολύ της αφαλατοξίνες.

Ναι, το αγνό γιαούρτι θα της κάνει πολύ καλό, όπως επίσης και το λαδάκι καλέντουλας.

Εγώ δεν έχω κάνει εξέταση αίματος, εξάλλου δεν κάνω και πολύ καιρό την GAPS.

Αλλά αξιολογώ τα αποτελέσματα του μπαμπά μου χρόνια τώρα που δυστυχώς δεν μ' ακούει (γιατί δεν είμαι γιατρός!) και επιλέγει να ακούει το φίλο του το μικροβιολόγο που του προτείνει στατίνες εφ' όρου ζωής :roll:

δυστυχως δυστυχως οι περισσοτεροι ανθρωποι (και ειδικα οι μεγαλοι) προτιμουν να παρουν φαρμακα παρα να αλλαξουν τη διατροφη τους..παρα πολλες αρρωστιες - και αυτο δε χρειαζεται να διαβασεις το βιβλιο για να το καταλαβεις - μπορουν να αντιστραφουν με τη διατροφη..αλλαααα 'μια ζωη την εχουμε αμα δε τρωμε και αυτα που θελουμε...'

Ναι, ο μπαμπάς μου παίρνει τα χαπάκια του κάθε πρωί αλλά αργότερα θα περάσει και από το φούρνο να πάρει την τυρόπιτα του... τι να πεις, πια δεν λέω τίποτα, βλέπω, στεναχωριέμαι, θυμώνω και το βουλώνω!

Το δύσκολο είναι όταν βλέπω γονείς να ταϊζουνε τα παιδάκια τους με αηδίες, πχ προχθές είδα μωράκι ενός έτους που γεννήθηκε πολύ πρόωρο, μισό κιλο, να τρώει γαριδάκια που του έδινε η μαμά του... γιατροί εντωμεταξύ και οι δύο γονείς!

Φυστικοβούτυρο παίρνω πάντα ένα από το iherb της Arrowhead Mills που είναι από φυστίκια Βαλένσιας ελεγμένα για αφαλατοξίνες.

Αχ βρε Rosie, τώρα μου το λες. Μόλις παρήγγειλα από το Keimling. Δεν πειράζει, την άλλη φορά.

Όσο για τα φυστίκια, όλοι μας τρελαινόμαστε, να κόψουμε και αυτά. Αμάν πια. Οι ηλιόσποροι;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Τα έχω πάρει κι εγώ αυτά του keimling αλλά δεν μου αρέσανε, είναι άγρια και συνεπώς πιο μικρά και πιο γλυκιά για τα γούστα μου.

Μην τα φας ωμά πάντως, μούλιασέ τα με λίγο αλάτι και αφυδάτωσέ τα, όπως κάνουμε και με τα αμύγδαλα.

Ηλιόσπορους βάζω λίγους στις πράσινες σαλάτες, αλλά κι αυτούς τους μουλιάζω και τους αφυδατώνω.

Διαφημίσεις

Τα έχω πάρει κι εγώ αυτά του keimling αλλά δεν μου αρέσανε, είναι άγρια και συνεπώς πιο μικρά και πιο γλυκιά για τα γούστα μου.

Μην τα φας ωμά πάντως, μούλιασέ τα με λίγο αλάτι και αφυδάτωσέ τα, όπως κάνουμε και με τα αμύγδαλα.

Ηλιόσπορους βάζω λίγους στις πράσινες σαλάτες, αλλά κι αυτούς τους μουλιάζω και τους αφυδατώνω.

Φυστικοβούτυρο παρήγγειλα όχι φυστίκια. Όταν μιλάω για ηλιόσπουρους αναφέρομαι σε αυτούς που δεν είναι καθαρισμένοι. Ξέρεις, κάθεσαι μπροστά στην τβ και φυτεύεις και μασάς.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Γιατί εγώ δεν πρόσεξα ποτέ φυστικοβούτυρο στο Keimling? :confused:

Λες να κάνω λάθος; Έκανα μια μεγάααλη παραγγελία προχθές και είμαι σίγουρη ότι παρήγγειλα όλων των είδών τα βούτυρα από ξηρούς καρπούς που βρήκα. Κάτσε να δω. Επανέρχομαι αμέσως.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Το δύσκολο είναι όταν βλέπω γονείς να ταϊζουνε τα παιδάκια τους με αηδίες, πχ προχθές είδα μωράκι ενός έτους που γεννήθηκε πολύ πρόωρο, μισό κιλο, να τρώει γαριδάκια που του έδινε η μαμά του... γιατροί εντωμεταξύ και οι δύο γονείς!

γιατροι που εθελοτυφλουν..εχω κι εγω κοντινο παραδειγμα..

το αλλο: σε γιορτη δημοτικου (πρωτη φορα πηγαμε φετος, δεν ηξερα!!) το φαγητο ηταν παραγγελια πιτσα και αναψυκτικα :shock:

σορυ για το οφφ, απλα να, δε θελω να σκεφτομαι τι θα κανω αν στο σχολειο πρεπει να φανε το φαγητο που τους δινουν εκει

Διαφημίσεις

η Καμπελ κάνει την εισαγωγή των στέρεων με ζωμό κοτόπουλο αραιωμένο σε δυο κουταλιές σπιτικό γιαούρτι (για τα προβιοτικά φαντάζομαι). Εμείς που απέχουμε από τα γαλακτοκομικά λόγω αλλεργίας, να δώσω σκέτο το ζωμό?

η Καμπελ κάνει την εισαγωγή των στέρεων με ζωμό κοτόπουλο αραιωμένο σε δυο κουταλιές σπιτικό γιαούρτι (για τα προβιοτικά φαντάζομαι). Εμείς που απέχουμε από τα γαλακτοκομικά λόγω αλλεργίας, να δώσω σκέτο το ζωμό?

Ναι αν φοβάσαι τα γαλακτοκομικα ξεκινά με ζωμο κ μετα με λαχανικα.. Βασικά λέει κ πως να κανεις ασφαλή εισαγωγή γαλακτοκομικών οπότε κινήσουν με βάση αυτο..

Yugup3.png

Κορίτσια εγω κατα τις 12:30 σήμερα της έδωσα μια γωνιτσα cheddar ( Rosie τελικα πήρα kerrygold ) γιατι φοβήθηκα λιγο το αλλο είδα κ τα συστατικά οτι ηταν οκ ( δεν έγραφε κανένα όμως για grass fed ) . Το απόγευμα όταν είχε κενωση άργησα λιγο να την αλλάξω γιατι είμασταν στο γυρισμο για το σπιτι κ μου εκανε ελαφρα κοκκινιλα στον πωπο κ στο πιπακι της. Το ίδιο κ το βράδυ που ξανά είχε κενωση...

Τώρα υπάρχει περίπτωση να κοσκινισει επειδη δεν την άλλαξα αμέσως ή σημαίνει οτι την ενόχλησε κατι οπωσδήποτε;; Αν την ενόχλησε το τυρι να περιμένω καποιες μερες κ να ξανά δωσω ή να το ξεχάσω προς το παρόν;;; Θυμαμαι κ στην παρμεζανα τις πρώτες φορες που της είχα δώσει μου εκανε λιγο κοκκινιλα αλλα μετα εξαφανίστηκε. Κατα τ΄αλλα όλα φυσιολογικά..

Αχ η καημενη μόλις είδε το cheddar άρχισε να φωνάζει " τυρι τυρι !!!" κ μου ζητάγε κι αλλο κ το απόγευμα το ίδιο:( τι κρίμα να την πειραζει κατι που της αρέσει ΤΌΣΟ πολυ!!! Φανταστείτε πριν την αλλεργια την φώναζα " τυρακι " επειδη καταιβαζε μπαστουνια ολόκληρα!!!:(

Yugup3.png

Άσχετο, αλλά νόστιμο δεν φαίνεται;

Λέω να παραγγείλω ένα να δοκιμάσω!

http://www.iherb.com/Nuttzo-Organic-Omega-3-Seven-Nut-Seed-Butter-16-oz-454-g/40755?at=0

Είδα ότι εχει ίχνη σόγια;. Κρίμα και φαίνεται πολύ λαχταριστό!

Αχ ασε εμένα όταν λεω φοβίες να τρέμει ολόκληρη!! Ο άντρας μου όταν την είχε δει κ δεν το ήξερε τρόμαξε!! Κ ειδικα όταν είχαμε κόσμο αστα να κλαιει ολη την ώρα, το ίδιο κ αν απομακρυνομαι εγω ή κάποιος δικός της απο το οπτικό της πεδίο..

Το ΄διο ακριβώς είχε και έχει με κάποια πράγματα, όχι με όλα. Πχ την σκούπα την ξεπεράσαμε (έτρεμε ολοκληρη). Τα μηχανάκια ακόμα. Το ίδιο και τα τριγωνικα καπελάκια του πάρτυ κα. Γι αυτό σου λέω καταλαβαίνω.

Το να κλαίει επειδή χάνομαι από το οπτικό της πεδίο πλέον μου φαίνεται το πιο φυσιολογικό από όλα...

Γιατί αναμένετε να υποχωρήσουνε οι φοβίες με την GAPS?

Αυτές ενδέχεται να είναι καθαρά ψυχολογικής φύσεως, πχ από τη γέννα ("βίαιος" αποχωρισμός από τη μαμά λόγω καισαρικής τομής, παραμονή μακριά από τη μαμά τις πρώτες μέρες μετά τον τοκετό κτλ).

Γιατί δεν τις θεωρώ φυσιολογικές στον βαθμό που τις έχει. Μα τα καπελάκια?? Έχουμε φύγει από πάρτυ γι αυτόν τον λόγο. Και κάποια την πιανουν ξαφνικά.

Αν θες το ένστικτό μου μου λέει ότι κάποια δεν είναι φυσιολογικά. Έχουν ρίζες αλλού. Και γι αυτό όταν διάβασα την Κάμπελ άρχισα να έχω μία ελπίδα ότι είχα δίκιο και ότι ίσως και να τα ξεπεράσει.

Μιλούσα με την αδερφή μου και μου θυμισε κάτι που είχα ξεχασει. Εβλεπε εφιαλτη κάθε βράδυ σε όλο το δημοτικό μεχρι και το γυμνάσιο και γενικά είχε πάρα πολλές φοβίες μέχρι τότε. Δεν θέλω να περάσει τα ίδια και το παιδάκι μου...

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Μπορείς να βάλεις ζουμί από τουρσί. Και για τα γαλακτοκομικά ξεκινάς πάντα με whey.

Τώρα υπάρχει περίπτωση να κοσκινισει επειδη δεν την άλλαξα αμέσως ή σημαίνει οτι την ενόχλησε κατι οπωσδήποτε;; Αν την ενόχλησε το τυρι να περιμένω καποιες μερες κ να ξανά δωσω ή να το ξεχάσω προς το παρόν;;; Θυμαμαι κ στην παρμεζανα τις πρώτες φορες που της είχα δώσει μου εκανε λιγο κοκκινιλα αλλα μετα εξαφανίστηκε. Κατα τ΄αλλα όλα φυσιολογικά..

Αχ η καημενη μόλις είδε το cheddar άρχισε να φωνάζει " τυρι τυρι !!!" κ μου ζητάγε κι αλλο κ το απόγευμα το ίδιο:( τι κρίμα να την πειραζει κατι που της αρέσει ΤΌΣΟ πολυ!!! Φανταστείτε πριν την αλλεργια την φώναζα " τυρακι " επειδη καταιβαζε μπαστουνια ολόκληρα!!!:(

Καλυτερα να το αφησεις 2-3 μερες και μετά να ξαναδώσεις.

Εμένα μου ζητάει γιαουρτάκι με μέλι και με κοιτάει και λιώνει το κακόμοιρο. :-(

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Να σας πω την πορεία μας και να μου πείτε γνώμες.

Είμαστε ακόμα στο 1ο στάδιο. Από την Κυριακή. Έχει μία αρνηση να φάει πλέον κρέας (το κρατάει σαν τσίχλα) και αρχίζει να βαριέται αι τους ζωμούς. Γενικά ζητάει πράγματα.

Προχθές έκανε διάρροια, χθες τιποτα, σήμερα διαρροια. Εγώ τώρα πρέπει να κρατήσω κι αλλο το 1ο στάδιο έτσι? Μέχρι να γίνουν σωστά τα κακά?

Και τι μπορεί να την πειράζει σε αυτό το στάδιο?

Δίνω μπροκολο, κουνουπίδι, κολοκύθα, κρεμμύδι και κρέας. Μπορεί αυτες οι κενώσεις να είναι από τους πολλούς ζωμούς?

Θέλω να την προχωρήσω στο 2ο στάδιο και φοβάμαι ότι ακόμα δεν κάνει.

Καμία συμβουλή?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Είμαστε ακόμα στο 1ο στάδιο. Από την Κυριακή. Έχει μία αρνηση να φάει πλέον κρέας (το κρατάει σαν τσίχλα) και αρχίζει να βαριέται αι τους ζωμούς. Γενικά ζητάει πράγματα.

Προχθές έκανε διάρροια' date=' χθες τιποτα, σήμερα διαρροια. Εγώ τώρα πρέπει να κρατήσω κι αλλο το 1ο στάδιο έτσι? Μέχρι να γίνουν σωστά τα κακά?

Δίνω μπροκολο, κουνουπίδι, κολοκύθα, κρεμμύδι και κρέας. Μπορεί αυτες οι κενώσεις να είναι από τους πολλούς ζωμούς?

Καμία συμβουλή?[/quote']

για τη διαρροια το μονο που εχω σκεφτει σαν λυση ειναι τα προβιοτικα...εχω κι εγω το ιδιο προβλημα..αλλα δεν εχω βρει λυση (δηλ δεν εχω δει βελτιωση μεχρι τωρα ουτε με τα προβιοτικα) (κανουμε τη full)

Προχθές έκανε διάρροια' date=' χθες τιποτα, σήμερα διαρροια. Εγώ τώρα πρέπει να κρατήσω κι αλλο το 1ο στάδιο έτσι? Μέχρι να γίνουν σωστά τα κακά?

[/quote']

δεν νομίζω να την πειράζει κάτι, απλά αποτοξινώνεται.

κανονικά θα πρέπει να επιμείνεις μέχρι να σταματήσει η διάρροια.

Μπράβο σου πάντως, σε θαυμάζω!

Δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα η Ίντρο!

Κι εγώ θέλω να την κάνω στη μικρή αλλά επειδή θηλάζει φοβάμαι ότι δεν θα τρώει τίποτα και θα ψάχνει την εύκολη λύση, το θηλασμό...

και δεν μπορώ να κάνω αυτό που προτείνει η Campbell, δηλ. να αρνούμαι το θηλασμό μέχρι να φάει, θα πάθω νευρικό κλονισμό μου φαίνεται!

Κορίτσια εγω κατα τις 12:30 σήμερα της έδωσα μια γωνιτσα cheddar ( Rosie τελικα πήρα kerrygold ) γιατι φοβήθηκα λιγο το αλλο είδα κ τα συστατικά οτι ηταν οκ ( δεν έγραφε κανένα όμως για grass fed ) . Το απόγευμα όταν είχε κενωση άργησα λιγο να την αλλάξω γιατι είμασταν στο γυρισμο για το σπιτι κ μου εκανε ελαφρα κοκκινιλα στον πωπο κ στο πιπακι της. Το ίδιο κ το βράδυ που ξανά είχε κενωση...

Και εμένα έτσι ακριβώς είναι. Όταν την ενοχλεί κάτι κοκκινίζει στον ποπό της. Δεν έχει σημασία πότε θα την αλλάξω. Αν δεν την ενοχλεί κάτι και μια ώρα να την αφήσω δεν θα κοκκινίσει, αν την έχει ενοχλήσει κάτι και αμέσως να την αλλάξω θα κοκκινίσει. Σήμερα για παράδειγμα της έδωσα βούτυρο από γίδινο γάλα βιολογικό και σίγουρα την πείραξε γιατί κοκκίνισε ελαφρώς. Θα το αφήσω για μερικές μέρες και θα της ξαναδώσω για να δω.

Μια απορία τώρα και θέλω τη γνώμη σας. Η μικρή όσες φορές μέχρι τώρα την πείραζε κάτι κοκκίνιζε στην περιοχή των γεννητικών οργάνων εξωτερικά, κυρίως γύρω από την περιοχή του πρωκτού αρχικά και αν ήταν πολύ σοβαρά μέχρι και το πουλάκι της μέσα. Συνήθως ήταν πολύ κόκκινισμένη η περιοχή και μέχρι που μπορούσε να ματώσει και πάρα πολύ κόκκινη μέχρι και εωτερικά στα χείλη του αιδίου.

Αυτές τις ημέρες είναι ελαφρώς κόκκινη η περιοχή αλλά η απόσταση από τα γεννητικά όργανα της είναι πιο μακρινή. Επίσης η κοκκινίλα είναι πιο εκτεταμένη αλλά δεν είναι έντονη και είναι τελείως διαφορετική από ότι έχω συνηθίσει. Δηλαδή είναι πολύ ροζέ και σαν να είναι έτοιμη να βγάλει σπιθουράκια. Υπάρχει δηλαδή διαφορά και στην έκταση (μεγαλύτερη) και στην απόσταση από τα εσωτερικά γεννητικά όργανα (πιο μακριά) και στο χρώμα (όχι έντονο κόκκινο). Τώρα εγώ πρέπει να χαίρομαι; Λέτε αυτό να σημαίνει βελτίωση;

Να γιατί είπα πιο πριν ότι κανονικά χρειαζόμαστε ιατρική συμβουλή. Μήπως να στέλναμε κανένα μέιλ σε κανέναν; Είδα ότι υπάρχουν στην Αμερική κάποιες ελληνίδες (τουλάχιστον το όνομά τους ήταν ελληνικό) που είναι gaps practicioners. Πάντως εμείς που κάνουμε ομοιοπαθητική τις περισσότερες φορές η διάγνωση είναι τηλεφωνική με βάση το ιστορικό που δίνω εγώ (βέβαια μας έχουν δει ήδη κάμποσες φορές). Δεν θα μπορούσε να γίνει το ίδιο και με την gaps;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Καμία συμβουλή?[/quote']

Μπράβο σας που αντέχετε. Νομίζω ότι η Κάμπελ λέει να παραμείνεις στο στάδιο που είσαι μέχρι να υποχχωρήσουν οι διάρροιες. Δοκίμασε να της δώσεις προβιοτικά που είναι για τη διάρροια. Έχει δύο σελίδες για αυτό.

Εμείς ξεκινήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα την ιντρο και δεν την αντέξαμε ούτε δυο μέρες. Από την επόμενη μέρα είχανε όλοι τους παντελή άρνηση για οτιδήποτε σουποειδές. Τώρα δεν θέλουνε ούτε να την ακούσουνε τη σούπα.

Όπως καταλαβαίνεται ιντρο στοπ. Τώρα είμαστε στην φουλ.

Το καλό είναι ότι ο άντρας μου δεν έχει κανένα πρόβλημα με το στομάχι του. 10 μέρες σχεδόν και ούτε ένα ζαντάκ, εκεί που έπαιρνε σχεδόν κάθε μέρα. Επιπλέον, εχθές φάγαμε γίγαντες με λουκάνικο (σπιτικό δικό μας) και πρωί και βράδυ και δεν τον πειράξανε καθόλου. Αυτό είναι θαύμα γιατί τα όσπρια πάντα τον πειράζανε στο στομάχι και για αυτό τα έτρωγε μόνο το μεσημέρι.

Δεν ξέρω όμως μήπως όλα αυτά οφείλονται στο ότι έκοψε τον καφέ.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...