Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Tα συγκεκριμένα κορίτσια είχαν έντονη διάσπαση προσοχής. Αλλά έχεις δίκιο ότι το ιστορικό της μεγάλης είναι σχετικά βεβαρημένο. Και δυστυχώς είχα κάνει ένα 5απλο και έναν πνευμονιοκοκο. :cry: Με αυτό θυμώνω πολύ με μένα που κινήθηκα ενάντια στο ένστικτο μου τότε!

Όχι τα προβιοτικά τα αυξάνω εξαιρετικά αργα. Ακόμα δεν έχουμε φτάσει την μισή κάψουλα σαν δόση' date=' για να καταλάβεις.

Κατερίνα ίδιες φοβίες έχει και μένα. Ξέρεις πόσες φορές έχει μείνει στήλη άλατος στον δρόμο επειδή ένα μηχανάκι είναι δίπλα μας? Χθες πήγα να πετάξω την πάνα στην τουαλέτα και την έπιαναν σπαρακτικά κλάμματα που πήγαινα να φύγω από το σαλόνι. Άστα τι να σας λέω... Εσύ μου φαίνεται καταλαβαίνεις απόλυτα!

Αυτήν την βδομάδα έχω ραντεβού με τον Κ και σκοπεύω να τα συζητήσω μαζί του.

Όσο για τα απαγορευμένα, μου λείπουν αλλά δεν με νοιάζει. Το αγχος μου είναι το παιδί!

Από το πρωί έχει πιει μόνο 3 ζωμούς, μία μικρή μπριζόλα χοιρινή με το ζουμάκι της, ελάχιστο μπρόκολο και τώρα με το ζόρι και υπό απειλή τιμωρίας έφαγε και αλεσμένη μία ακόμα μπριζόλα ανακατεμένη με τον 3ο ζωμό. Δεν θέλει να φάει και μου ζηταει χυμό ή φρούτα. Γι αυτό φοβάμαι μην μου πάθει τίποτα. Τι να κάνω? Είχατε καμία παρόμοιο πρόβλημα με άρνηση φαγητού?[/quote']

Αχ ασε εμένα όταν λεω φοβίες να τρέμει ολόκληρη!! Ο άντρας μου όταν την είχε δει κ δεν το ήξερε τρόμαξε!! Κ ειδικα όταν είχαμε κόσμο αστα να κλαιει ολη την ώρα, το ίδιο κ αν απομακρυνομαι εγω ή κάποιος δικός της απο το οπτικό της πεδίο..

Απο φαγητο τρώει καλύτερα απο την δικια μου πάντως όταν αρχίσαμε την διατροφη...κ την αντιδραση αυτη τη θεωρώ φυσική. Βαριουνται να τρώνε συνεχεια τα ίδια. Στην αρχη κι εμένα το κατσίκι το καταιβαζε να κ τώρα ουτε να το δει. Αν της δώσεις μαγείρεμενο μήλο;; Για αλλαγή;; Νομιζω οτι επιτρέπεται.. Κανε υπομονή πάντως η όρεξη ανοίγει σιγα σιγα μην αγχωνεσαι και γί αυτο..

Τώρα αυτο που σκεφτομαι ειναι πως η δικια μου θηλαζει κ παρα πολυ κ παίρνει κ απο εκει προβιοτικα κ σε συνδυασμό με την αποφυγή των απαγορευμένων να γινεται πιο γρηγορη βελτίωση...ίσως τι να πω;; Ίσως να χρειάζεται να περιμένεις λιγο περισσοτερο..

Οσο για τις ερωτήσεις που λέτε..στο gaps guide έχει ενα link για το yahoo. Έχει μπει κάποιος;; ( απο δω δεν έχω καλη πρόσβαση ουτε τις απαντήσεις δεν μπορω να γράψω..:mad:)

Yugup3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γιατί αναμένετε να υποχωρήσουνε οι φοβίες με την GAPS?

Αυτές ενδέχεται να είναι καθαρά ψυχολογικής φύσεως, πχ από τη γέννα ("βίαιος" αποχωρισμός από τη μαμά λόγω καισαρικής τομής, παραμονή μακριά από τη μαμά τις πρώτες μέρες μετά τον τοκετό κτλ).

Και η δικιά μου είναι πολύ προσκολλημένη πάνω μου αλλά ευτυχώς δεν εκφράζεται ακραία όταν με χάνει.

Ακραία άρχισε να εκφράζεται τελευταία λόγω ζήλιας, ζηλεύει πάρα πολύ τον αδερφό της!

Πολλές φορές ξαφνιάζομαι με την αντίδρασή της αλλά μετά σκέφτομαι ότι είναι κάπως λογικό να ζηλεύει, δεν έχω προσδοκίες ότι αυτό θα ξεπερασθεί με την GAPS, αλλά ίσως οι αντιδράσεις της να γίνουνε πιο ήπιες, ποιος ξέρει...

Στα yahoo groups για την GAPS είχα κάνει εγγραφή κάποτε αλλά έπαθα information overload και σταμάτησα ν' ασχολούμαι, άλλωστε δεν είναι επαγγελματίες αυτοί που γράφουνε.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Σχετικα με τις φοβίες το αναφέρει καθαρά στα πρώτα κεφάλαια, επειδη ο εγκεφαλος λογω των τοξικών ουσιών μπερδεύεται δεν μπορει να διαχειριστεί καλα ολες τις πληροφορίες...γί αυτο κ καποιες περνουν με την διατροφη.

Σου λεω εγω για μηνες υπέφερα με το θέμα του κόσμου, τρελενομουν ημουν ολη την ώρα σε ενα δωμάτιο κ θηλαζα γιατι εξω έκλαιγε κ σπαραζε μετα απο λιγο καιρο στη διατροφη το έκοψε... Όπως κ το τρεμουλο στα μηχανάκια.. Μήπως ωριμασε;; Τι να πω;; Μπορει να υπέπεσε κ τυχαία....

Τώρα για το κλάμα του αποχωρισμού δεν περιμένω να περάσει με την διατροφη δεν ειναι ανεξήγητη φοβία όπως οι άλλες δυο...γιατι ειναι πολυ κολλημένη μαζι μου, ουτε η δικια σου να ξεπεράσει την ζήλια αυτα τα εχουν όλα τα παιδάκια αλλα καποια πραγματα νιώθεις οτι δεν ειναι φυσιολογικά.. Αυτα περιμένω να φύγουν.. ( όπως κ έφυγαν :D)... Πλεον απολάμβανω το παιδι μου όπως στους πρώτους μηνες της ζωης του.. Έχει αλλάξει παρα πολυ μέσα σε 2 μηνες.. Μπορει τυχαία μπορει κ οχι..:)

Yugup3.png

Σχετικα με τις φοβίες το αναφέρει καθαρά στα πρώτα κεφάλαια, επειδη ο εγκεφαλος λογω των τοξικών ουσιών μπερδεύεται δεν μπορει να διαχειριστεί καλα ολες τις πληροφορίες...γί αυτο κ καποιες περνουν με την διατροφη.

Σου λεω εγω για μηνες υπέφερα με το θέμα του κόσμου, τρελενομουν ημουν ολη την ώρα σε ενα δωμάτιο κ θηλαζα γιατι εξω έκλαιγε κ σπαραζε μετα απο λιγο καιρο στη διατροφη το έκοψε... Όπως κ το τρεμουλο στα μηχανάκια.. Μήπως ωριμασε;; Τι να πω;; Μπορει να υπέπεσε κ τυχαία....

Τώρα για το κλάμα του αποχωρισμού δεν περιμένω να περάσει με την διατροφη δεν ειναι ανεξήγητη φοβία όπως οι άλλες δυο...γιατι ειναι πολυ κολλημένη μαζι μου, ουτε η δικια σου να ξεπεράσει την ζήλια αυτα τα εχουν όλα τα παιδάκια αλλα καποια πραγματα νιώθεις οτι δεν ειναι φυσιολογικά.. Αυτα περιμένω να φύγουν.. ( όπως κ έφυγαν :D)... Πλεον απολάμβανω το παιδι μου όπως στους πρώτους μηνες της ζωης του.. Έχει αλλάξει παρα πολυ μέσα σε 2 μηνες.. Μπορει τυχαία μπορει κ οχι..:)

Και εγώ το είχα διαβάσει και για αυτό ελπίζω για τη μεγάλη μου.

Για να δούμε.

Μπορείτε σας παρακαλώ να μου γράψετε ακριβώς τα λινκ για το ποια ακριβώς προβιοτικά να πάρω για μένα και τα παιδιά γιατί δεν έχω καθόλου χρόνο να ψάξω. Συγγνώμη κορίτσια αν τα έχετε ξαναγράψει.

Κατερινούλα έχεις πμ.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Σε συνεχεια της συζητησης για τους υδατανθρακες υπαρχει και η αποψη για τα safe starches.

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/01/07/dr-paul-jaminet-interview.aspx?e_cid=20120115_SNL_MC_1

http://judytsafrirmd.com/gaps-protocol-gaps-diet-gaps-and-safe-starches-massachussetts/

αποσπασματα απο το αρθρο του Μερκολα

.......................

In terms of macronutrients, Dr. Jaminet recommends:

20-30 percent of daily calories: carbs, mainly from "safe starches" such as rice or potatoes, partly from fruits, berries, and vegetables

15 percent of daily calories: animal protein (or about 200-600 calories a day)

55-65 percent: healthy fats, especially low-omega-6 fats such as beef tallow, butter, fish oil, coconut oil, palm oil, and olive oil

.......................

"Breast milk is only seven percent protein. That's a pretty good clue," Dr. Jaminet says."If you feed young children too much protein, then they'll tend to have health problems later on. They are more likely to become obese or have some other issues. During pregnancy, you don't want too much protein either."

μηπως τελικα αυτα τα δημητριακα, δηλ ρυζι και πατατες χρειαζονται για τη σωστη αναπτυξη των παιδιων; ιδιαιτερα ανησυχω και εγω για το βαρος..

απο το αλλο λινκ

The GAPS protocol is not intended as a life long dietary prescription. It is meant to heal psychiatric, digestive and auto-immune conditions. After healing has occurred, an individual may return to eating properly prepared grains and starchy tubers. We all know that one size does not fit all, and that each individual needs to take any health protocol, and adjust it to her/his needs and monitor the effect. It would be wonderful if some omniscient doctor could tell us exactly what we need to do, but we all need to take responsibility for tailoring any dietary recommendations and adapting them to our own unique physiology.

εχω λιγο μπερδευτει..φτανουν οι γνωσεις που εχουμε αποκτησει απο το ιντερνετ για να εφαρμοσουμε τη διαιτα; ακομα και αυτες οι πληροφοριες ειναι πολυ λιγες σε σχεση με τον ογκο της επιστημης της διατροφης..οπως λεει και ο Μερκολα.

Διαφημίσεις

Ζήτησα το πιο απλό cheddar κ μου δώσανε mature white ( κίτρινο ειναι όμως ) cheddar.. Κανει αυτο για να το καταναλωσω;; Παρόλο που πήρα mature δεν ειναι ιδιαίτερα σκληρό.. Μήπως πήρα λάθος;;

Yugup3.png

μηπως τελικα αυτα τα δημητριακα, δηλ ρυζι και πατατες χρειαζονται για τη σωστη αναπτυξη των παιδιων; ιδιαιτερα ανησυχω και εγω για το βαρος..

Τα θεωρώ και τα δύο εντελώς άχρηστα, άδειες θερμίδες.

Αλλά εφόσον πιστεύεις ότι τα παιδάκια σου είναι GAPS γιατί σκέφτεσαι να τους δώσεις άμυλο; Το άμυλο απλά θα συμβάλλει στην τοξικότητα του οργανισμού τους, αξίζει να το κάνεις αυτό προκειμένου να αυξήσεις το βάρος τους;

Ζήτησα το πιο απλό cheddar κ μου δώσανε mature white ( κίτρινο ειναι όμως ) cheddar.. Κανει αυτο για να το καταναλωσω;; Παρόλο που πήρα mature δεν ειναι ιδιαίτερα σκληρό.. Μήπως πήρα λάθος;;

Δεν κατάλαβα τι ακριβώς ρωτάς...

Το cheddar το βρίσκεις σε μορφή mild, medium και mature. Το mature έχει την εντονότερη γεύση γιατί έχει ωριμάσει για μεγαλύτερο διάστημα.

Το πoιο θα πάρεις είναι θέμα γούστου, εμένα μ' αρέσει το mature και στο γιο μου το mild.

Διαφημίσεις

Τα θεωρώ και τα δύο εντελώς άχρηστα, άδειες θερμίδες.

Αλλά εφόσον πιστεύεις ότι τα παιδάκια σου είναι GAPS γιατί σκέφτεσαι να τους δώσεις άμυλο; Το άμυλο απλά θα συμβάλλει στην τοξικότητα του οργανισμού τους, αξίζει να το κάνεις αυτό προκειμένου να αυξήσεις το βάρος τους;

σκεφτομαι το εξης, αν οι πληροφοριες/γνωσεις μας για τη διαιτα δεν ειναι επαρκεις,αν η καμπελ δεν ειναι αλανθαστη, καθως υπαρχουν και οι θεωριες οπως οι παραπανω, μηπως αν αποκλεισουμε τελειως αυτα που απο αλλους αποκαλουνται 'ασφαλη' τελικα κανουμε περισσοτερο κακο παρα καλο. Το χασιμο ή η μη προσληψη βαρους ειναι ενδειξη οτι δεν παιρνουν αρκετες θερμιδες ετσι; Δεν εχω διαπιστωσει βεβαια οτι αυτη τη στιγμη χανουν βαρος ή κατι τετοιο, ετσι κι αλλιως δεν κανουν τη διαιτα πολυ καιρο. Σκεψεις κανω και προβληματιζομαι. Οκ, το ξερω οτι ισως αυτο ειναι προσωρινο και αργοτερα πιθανο να φτασουν στο σωστο βαρος σιγα σιγα. Η μονη αλλαγη που εχω δει ειναι οτι τους πειραζουν καποια φαγητα (διαρροια) που παλια δεν τους πειραζαν. Αυτο δειχνει οτι το εντερο τους δεν αντεχει τοσες φυτικες ινες. Καπου σε αυτα τα αρθρα διαβασα οτι σε ενα προβληματικο εντερο δεν ειναι καλο τοσες φυτικες ινες..οποτε τι; Μονο πρωτεινες ολη μερα; Την ιντρο δεν τη σκεφτομαι καθολου, για πολλους λογους, το μονο που βρισκω σαν λυση ειναι να προσθεσω περισσοτερα προβιοτικα και ζωμους... Ταυτοχρονα σκεφτομαι μηπως αυτες οι τροφες, δηλ ρυζι και πατατες συμφωνα με τα παραπανω αρθρα δεν ειναι τοσο επιζημια τελικα.. Γιατι τα παιδια χρειαζονται πολυ περισσοτερη ενεργεια απο οτι εμεις.

σκεφτομαι το εξης, αν οι πληροφοριες/γνωσεις μας για τη διαιτα δεν ειναι επαρκεις,αν η καμπελ δεν ειναι αλανθαστη, καθως υπαρχουν και οι θεωριες οπως οι παραπανω, μηπως αν αποκλεισουμε τελειως αυτα που απο αλλους αποκαλουνται 'ασφαλη' τελικα κανουμε περισσοτερο κακο παρα καλο. Το χασιμο ή η μη προσληψη βαρους ειναι ενδειξη οτι δεν παιρνουν αρκετες θερμιδες ετσι; Δεν εχω διαπιστωσει βεβαια οτι αυτη τη στιγμη χανουν βαρος ή κατι τετοιο, ετσι κι αλλιως δεν κανουν τη διαιτα πολυ καιρο. Σκεψεις κανω και προβληματιζομαι. Οκ, το ξερω οτι ισως αυτο ειναι προσωρινο και αργοτερα πιθανο να φτασουν στο σωστο βαρος σιγα σιγα. Η μονη αλλαγη που εχω δει ειναι οτι τους πειραζουν καποια φαγητα (διαρροια) που παλια δεν τους πειραζαν. Αυτο δειχνει οτι το εντερο τους δεν αντεχει τοσες φυτικες ινες. Καπου σε αυτα τα αρθρα διαβασα οτι σε ενα προβληματικο εντερο δεν ειναι καλο τοσες φυτικες ινες..οποτε τι; Μονο πρωτεινες ολη μερα; Την ιντρο δεν τη σκεφτομαι καθολου, για πολλους λογους, το μονο που βρισκω σαν λυση ειναι να προσθεσω περισσοτερα προβιοτικα και ζωμους... Ταυτοχρονα σκεφτομαι μηπως αυτες οι τροφες, δηλ ρυζι και πατατες συμφωνα με τα παραπανω αρθρα δεν ειναι τοσο επιζημια τελικα.. Γιατι τα παιδια χρειαζονται πολυ περισσοτερη ενεργεια απο οτι εμεις.

Οχι ενα προβληματικο εντερο μπορουν οι φυτικες ινες να το κανουν κομματια. Το παθαινω εγω που ΕΧΩ προβληματικο εντερο. Οποτε θελει προσοχη. Οι υδατανθρακες δεν ειναι μονο δηλητηριο, ειναι ενεργεια για τον οργανισμο. Ενεργεια που δεν μπορει να την προσλαβει μονο με φρουτα και λαχανικα. Συγνωμη για την παρεμβαση. Τωρα θα μου πεις τι θες εσυ εδω μεσα. Βασικα εγω εχω θεμα με προδιαβητικη κατασταση και κανω διαιτα για διαβητη που ειναι ΠΟΛΥ πιο σκληρη απο την gaps που βλεπω εδω μεσα και ψαχνω κουτσοδεξια και αριστερα για συνταγουλες που ταιριαζουν με την διαιατα που κανω εδω. Εχει ενδιαφερουσες συνταγες παντως και βρηκα και μια πολυ καλη να φτιαχνεις δικη σου κετσαπ γιατι αρεσει στην μικρη με μακαρονια και δεν ηθελα να παιρνω απο εξω......:rolleyes: !!!!!!

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Camouflage το βιβλίο της Campbell το διάβασες;

ναι, αλλα ειναι η μοναδικη και η πιο αλανθαστη επιστημονικη περιγραφη για το πως δουλευει ο ανθρωπινος οργανισμος και η επιδραση των ομαδων των τροφών σε αυτον; οκ, ειναι πειστικη για εμενα που δεν εχω ιατρικες γνωσεις, αλλα σε πολλα σημεια αναφερει για καποια θεματα 'δεν εχει διερευνηθει'. Δεν αμφισβητω τη θεωρια απλως προβληματιζομαι γιατι δεν εχω τις ιατρικες γνωσεις για να επεξεργαστω αυτες τις πληροφοριες και λεω μηπως χρειαζεται να διαβασω κι αλλες θεωριες/πηγες. Μιλαω προσωπικα μονο για μενα και τους προβληματισμους μου...

Για τον βιοσυντονισμό ακούσει, διαβαζα ότι μια γιατρός που έκανε η ίδια βιοσυντονισμούς ξεπέρασε το μωράκι της την ατοπική δερματίτιδα..Το έχετε ακουστα? Κανει όντως δουλειά ή είναι απάτη?

Πιστεύω πως κάνει.

Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά με τις πυραμίδες.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Διαφημίσεις

ναι, αλλα ειναι η μοναδικη και η πιο αλανθαστη επιστημονικη περιγραφη για το πως δουλευει ο ανθρωπινος οργανισμος και η επιδραση των ομαδων των τροφών σε αυτον; οκ, ειναι πειστικη για εμενα που δεν εχω ιατρικες γνωσεις, αλλα σε πολλα σημεια αναφερει για καποια θεματα 'δεν εχει διερευνηθει'. Δεν αμφισβητω τη θεωρια απλως προβληματιζομαι γιατι δεν εχω τις ιατρικες γνωσεις για να επεξεργαστω αυτες τις πληροφοριες και λεω μηπως χρειαζεται να διαβασω κι αλλες θεωριες/πηγες. Μιλαω προσωπικα μονο για μενα και τους προβληματισμους μου...

Σιγουρα υπάρχουν σχολές κ σχολές... Κι εγω έχω ακούσει ιδιαίτερα για την πατάτα πολυ καλα πραγματα αλλα το θέμα μας εδω ειναι πως δεν τα πέπτουν σωστά τα εντερακια τους.. Αυτο ειναι το πρόβλημα οχι οτι απλα θεωρουνται κενές θερμίδες. Ετσι η Campbell το πρώτο που βάζει μετα την επούλωση ειναι η πατάτα που οντως ειναι η πιο ευπεπτη απο τα υπόλοιπα απαγορευμένα, ύστερα τα ψευδοδημητριακα κ τέλος όσα περιεχουν γλουτενη που ειναι η πιο δυσπεπτη...

Το μόνο λάθος στη θεωρία θα ηταν αν τελικα τα αμυλουχα όπως η πατάτα τελικα ηταν απορροφησιμα απο gaps εντερα.. Αυτη ειναι η βάση της όλης Θεωρίας..

Δεν ξέρω αν καταλάβατε τι θελω να πω :roll:

Yugup3.png

Το πιο σημαντικό για το Cheddar είναι να είναι από grass-fed cows.

Αυτο πως το ελέγχουμε;; Ποια μάρκα προτίμας;; Δεν είχα ασχοληθεί ποτε ιδιαίτερα με το cheddar παρόλο που με τρελαίνε σαν γεύση είχε πολλα λιπαρά :rolleyes: με τις παλιές θεωρίες κ το απεφευγα.. Απλα πήρα το mature γιατι όσο ωριμαζει κατι ειναι κ καλύτερο. Αλλα δεν κατάλαβα γιατι το έλεγε white..

Yugup3.png

οκ, ειναι πειστικη για εμενα που δεν εχω ιατρικες γνωσεις, αλλα σε πολλα σημεια αναφερει για καποια θεματα 'δεν εχει διερευνηθει'.

Για μένα αυτό το 'δεν εχει διερευνηθει', όπως και από την άλλη οι πολλαπλές παραπομπές σε επιστημονική βιβλιογραφία, είναι που με έπεισαν ότι η Κάμπελ είναι ειλικρινής επιστημόνας και όχι τσαρλατάνος.

Φυσικά και αυτά που γράφει γενικότερα με έπεισαν, αλλά όπως λες και εσύ δεν είμαι γιατρός, οπότε έχω και τις επιφυλάξεις μου, όπως ακριβώς εσύ.

Για παράδειγμα, αυτό με τη χοληστερινή δεν με έχει πείσει απόλυτα. Αν κρατήσουμε τελικά τη διατροφή μέχρι το Πάσχα, όπως λέμε, μετά θα κάνουμε όλοι εξετάσεις αίματος για όλα. Είμαι περίεργη για τα αποτελέσματα. Εντούτοις, πιστεύω ότι σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα δεν προλαβαίνεις να κάνεις και πολύ κακό.

Εμείς τελικά δεν τα καταφέραμε με την εισαγωγική. Τους ζωμούς και τις σούπες ούτε να τα δούνε. Προχωράμε κανονικά στην πλήρη εκτός από τη μικρή και εμένα που κάνουμε την εισαγωγική στα γαλακτοκομικά (αν και έχω την αίσθηση ότι και τα ψαριά την πειράζουνε, παρόλο που το τεστ δυσανεξίας δεν έδειξε τίποτα).

0A53p3.png

oC8dp2.png

Να ρωτήσω κάτι για τις τοξίνες στους ξηρούς καρπούς γιατί τα παιδιά τρελαίνονται γενικότερα για αυτούς. Εσείς τους μουλιάζετε για να φεύγουν; Και αν ναι, με τα αράπικα με κέλυφος τι κάνετε (άσε που δεν βρίσκω βιολογικά με τίποτα); Γενικότερα, ποιος είναι ο πιο ασφαλής τρόπος κατανάλωσης των ξηρών καρπών;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Αυτο πως το ελέγχουμε;; Ποια μάρκα προτίμας;; Δεν είχα ασχοληθεί ποτε ιδιαίτερα με το cheddar παρόλο που με τρελαίνε σαν γεύση είχε πολλα λιπαρά :rolleyes: με τις παλιές θεωρίες κ το απεφευγα.. Απλα πήρα το mature γιατι όσο ωριμαζει κατι ειναι κ καλύτερο. Αλλα δεν κατάλαβα γιατι το έλεγε white..

Να σου πω τον όρο White Cheddar δεν το έχω συναντήσει ποτέ στην Αγγλία.

Υπάρχει το κανονικό cheddar και το Red Leicester που είναι cheddar με πορτοκαλί χρώμα λόγω φυσικής χρωστικής ουσίας.

Σπάνια παίρνω cheddar από την Ελλάδα γιατί υπάρχει ελάχιστη ποικιλία, όλο και κάποιος μου φέρνει από το εξωτερικό.

Γιώτα ακόμη και αν οι τιμές για τη χοληστερίνη δείξουνε "ανεβασμένες" μετά από τα τεστ αυτό δεν σημαίνει κάτι.

Μην ξεχνάς ότι τα όρια για τις τιμές τα βάζουνε οι φαρμακευτικές εταιρείες προκειμένου να πουλήσουνε τις στατίνες τους.

Σκέψου μόνο ότι τα τελευταία χρόνια έπεσαν τα όρια... :rolleyes:

Γιώτα ακόμη και αν οι τιμές για τη χοληστερίνη δείξουνε "ανεβασμένες" μετά από τα τεστ αυτό δεν σημαίνει κάτι.

Μην ξεχνάς ότι τα όρια για τις τιμές τα βάζουνε οι φαρμακευτικές εταιρείες προκειμένου να πουλήσουνε τις στατίνες τους.

Σκέψου μόνο ότι τα τελευταία χρόνια έπεσαν τα όρια... :rolleyes:

Κοίτα, επειδή κάνουνμε συχνά εξετάσεις ρουτίνας θα έχω να συγκρίνω, οχι τόσο με τα ανώτατα φυσιολογικά όσο με τις προηγούμενες τιμές. Αν π.χ. είσαι στο 20 και ανεβείς στο 120 αυτό κάτι σημαίνει για τον οργανισμό σου, έτσι δεν είναι; Η Κάμπελ λέει ότι τη χοληστερίνη τη ρυθμίζει ο οργανισμός ανάλογα με τις εξωτερικές προσλαμβάνουσες, δηλαδή αν παίρνεις από τις τροφές πολλή χοληστερίνη τότε μειώνει την παραγωγή ο οργανισμός και το αντίστροφο. Αν οι τιμές ανεβούν πολύ σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά στον οργανισμό μας, οπότε θα πρέπει να διαφοροποιηθεί και η διατροφή ανάλογα.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Εγώ θα ανησυχούσα μόνο αν έπεφτε η καλή χοληστερίνη HDL ή/και ανέβαινε η κακή LDL.

Η συνολική τιμή δεν μας λέει κάτι αξιόλογο.

Kαι ακόμη πολύ απλοϊκά τα λέω μια και το θέμα μας δεν είναι η χοληστερίνη.

Ο δείκτης τριγλυκερίδια προς HDL είναι πολύ πιο αξιόπιστος δείκτης για καρδιοπάθειες από τις απόλυτες τιμές της καλής, της κακής και της συνολικής.

Όσο πιο ψηλός είναι τόσο πιο μεγάλο το ρίσκο για καρδιακό επεισόδιο.

Φυσικά δεν είναι και ούτε ποτέ ισχυρίστηκε ότι είναι!

Και δεν υπάρχει ούτε η μοναδική ούτε η αλάνθαστη αλήθεια.

Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και ευημερεί με διαφορετικό συνδιασμό τροφών, κάποιοι με Άτκινς, κάποιοι με χορτοφαγία, άλλοι με ωμοφαγία κτλ.

Σκοπός του καθενός από μας θα πρέπει να είναι να βρει το συνδιασμό τροφών που του ταιριάζει.

Αυτό η Campbell το τονίζει πολύ όμορφα στο άρθρο της One man's meat is another man's poison.

Tώρα για το αν τα δημητριακά/πατάτα είναι απαραίτητα στη διατροφή μας και στην ανάπτυξη των παιδιών νομίζω ότι η Αγλαϊα εξήγησε ωραία πιο πάνω την Παλαιολιθική δίαιτα. Ο άνθρωπος επέζησε μια χαρά για εκατομμύρια χρόνια πάνω στη γη χωρίς αυτά, και ακόμη υπάρχουνε άνθρωποι σε παραδοσιακές φυλές που δεν καλλιεργούνε τα γη και έχουνε άριστη υγεία.

(παλαιότερα θεωρούσανε ότι η Παλαιολιθική δίαιτα δεν περιλάμβανε γαλακτοκομικά, τώρα αυτό έχει αλλάξει γιατί έχουνε ανακαλύψει ότι πολύ πριν την καλλιέργεια της γης οι άνθρωποι κρατούσανε ζώα για το γάλα τους - γι' αυτό και αρκετοί Paleo dieters συμπεριλαμβάνουνε και λίγα ανεπεξέργαστα γαλακτοκομικά στη διατροφή τους)

Αξιόλογη δουλειά πάνω στις παραδοσιακές δίαιτες έχει κάνει και το Dr Weston Price αν σε ενδιαφέρει το θέμα.

Εγώ θα ανησυχούσα μόνο αν έπεφτε η καλή χοληστερίνη HDL ή/και ανέβαινε η κακή LDL.

Η συνολική τιμή δεν μας λέει κάτι αξιόλογο.

Kαι ακόμη πολύ απλοϊκά τα λέω μια και το θέμα μας δεν είναι η χοληστερίνη.

Ο δείκτης τριγλυκερίδια προς HDL είναι πολύ πιο αξιόπιστος δείκτης για καρδιοπάθειες από τις απόλυτες τιμές της καλής, της κακής και της συνολικής.

Όσο πιο ψηλός είναι τόσο πιο μεγάλο το ρίσκο για καρδιακό επεισόδιο.

Συμφωνώ σε αυτά που λες. Και εμείς με τις εξετάσεις μας αξιολογούμε όλους αυτούς τους δείκτες. Το έχεις ψάξει έτσι;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Γειά σας! Έχω ένα αγοράκι 7 μηνών με ΓΟΠ, πίνει μητρικό όμως κάναμε εισαγωγή στις στέρεες και το παιδί έκανε πισωγύρισμα. Εδώ και μια βδομάδα έχω κόψει όλα τα γεύματα στερεων τροφων και πίνει μονο γάλα. Έχω ξεκινησει να διαβάζω το βιβλίο της cambell και έχω ψιλοπελαγωσει.... πέρα από τη δική μου διατροφή, με βάση τη gaps με ποιες στέρεες ξεκινάει ένα παιδί με ευαισθησία στο πεπτικό όπως το δικό μου?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...