Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μακάρι αν κ όταν έχεις σπουδάσει κατι δύσκολα αναθεωρεις..

Εντάξει εγω δεν θορυβηθηκα καθολου μιας κ η Cambell ειναι πολυ πολυ προσεκτική κ εξηγεί παντα τα υπέρ κ τα " κατα" χωρις να κρύβει κατι. Επιπλέον έχω διαβάσει τόσες μαρτυρίες απο τα blogs που όλο κ κάποιος θα είχε εμπειρευτει κατι αντίστοιχο... Απλα πλεον βαρέθηκα να λεω οτι κανω ειδικη διατροφη κ λεω οτι κ η γλουτενη κ το αμυλο την πειράζουν κ τελειώνει η υπόθεση...

Ειναι ΤΌΣΟ δυσκολο σε αυτη την χώρα κάποιος να μην ειναι κολλημένος στις απόψεις του!! Δεν λεω να μην υπερασπίζεσαι αυτο που πιστευεις αλλα να είσαι ανοικτός κ σε κατι καινούργιο...:rolleyes:

Yugup3.png

Μακάρι αν κ όταν έχεις σπουδάσει κατι δύσκολα αναθεωρεις..

Εντάξει εγω δεν θορυβηθηκα καθολου μιας κ η Cambell ειναι πολυ πολυ προσεκτική κ εξηγεί παντα τα υπέρ κ τα " κατα" χωρις να κρύβει κατι. Επιπλέον έχω διαβάσει τόσες μαρτυρίες απο τα blogs που όλο κ κάποιος θα είχε εμπειρευτει κατι αντίστοιχο... Απλα πλεον βαρέθηκα να λεω οτι κανω ειδικη διατροφη κ λεω οτι κ η γλουτενη κ το αμυλο την πειράζουν κ τελειώνει η υπόθεση...

Ειναι ΤΌΣΟ δυσκολο σε αυτη την χώρα κάποιος να μην ειναι κολλημένος στις απόψεις του!! Δεν λεω να μην υπερασπίζεσαι αυτο που πιστευεις αλλα να είσαι ανοικτός κ σε κατι καινούργιο...:rolleyes:

ειδα και αυτο, εχει καποιες ενδιαφερουσες εμπειριες. Εγω το βρισκω παντως πολυ μπερδεμα και δε θεωρω αυθεντια την καμπελ, εχει και αυτη μια θεωρια. Ολοι οι ανθρωποι δεν ειναι ιδιοι...γιαυτο χρειαζεται στενη παρακολουθηση η οποια διαιτα εφαρμοζουμε

http://www.thenourishinggourmet.com/2011/10/does-the-gaps-diet-work-well-long-term-for-everyone.html

• Επιστημονική συνεργάτιδα
Αλήθεια:shock:; Γιατί; Αφού παντού (σχολείο, μέσα ενημέρωσης, όλοι οι διατροφολόγοι- διαιτολόγοι) αυτή δίνουν ως σωστή.

βάλε στο google images τις λέξεις food pyramid και θα δεις ότι οι διατροφικές πυραμίδες είναι πάρα πολλές

Προφανώς εννοείς αυτή την πυραμίδα

mediterranea_gr.jpg

Αλλά υπάρχει και αυτή

935b.jpg

αλλά και αυτή (με την υπογραφή του Harvard University)

PyramidWebSmall.jpg

Kαι για να σε μπερδέψω ακόμη περισσότερο και αυτή

zone-food-pryamid.jpg

right-pyramid.png

και ακόμη χειρότερα αυτή

paleo-pyramid.jpg

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Διαφημίσεις

Όπως βλέπεις, σε άλλες πυραμίδες τα δημητριακά είναι η βάση, σε άλλες τα δημητριακά είναι στην κορυφή, μαζί με τα γλυκά.

Επίσης το κρέας βρίσκεται στη μεσογειακή διατροφή στην κορυφή, αλλά σε άλλα διατροφικά συστήματα βρίσκεται στη μέση ή στη βάση.

Οι Εσκιμώοι πάντως δεν έχουν και πολλές επιλογές!

Αυτές οι πυραμίδες είναι πραγματικές (αν και έχουν παραλείψεις πολύ σημαντικές...). Δηλαδή αποτελούν συστήματα διατροφής που έχουν εφαρμοστεί για χιλιάδες χρόνια.

Αυτή που γνωρίζουμε εμείς είναι η Μεσογειακή. Η βάση της είναι τα δημητριακά, το λάδι βρίσκεται καπου στη μέση γιατί το έχουμε και το κρέας βρίσκεται αναγκατικά στην κορυφή γιατί είναι σπάνιο. Η μεσόγειος ποτέ δεν είχε απέραντα λιβάδια στα οποία έβοσκαν ευτυχισμένα βοοειδή. Τα βοοειδή ήταν περιορισμένα όπως και τα αιγοπρόβατα, τα είχαν κυρίως για τα γαλακτοκομικά τους.

Αυτή που έχει το κρέας ως βάση, είναι η παλαιολιθική δίαιτα. Ο άνθρωπος που κυνηγούσε αποτελεσματικά και οι καρποί που έτρωγε είναι αυτοί που έβρισκε (ξηροί καρποί, βατόμουρα, μήλα) όπως και τα λαχανικά που μπορούσε να φάει όπως ήταν. Στην παλαιολιθική εποχή δεν υπήρχε ούτε γεωργία και κτηνοτροφία, άρα δεν υπήρχαν ούτε σιτηρά, ούτε γαλακτοκομικά. Αυτή η δίαιτα είναι δοκιμασμένη για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από τα 8.000 χιλιάδες χρόνια της νεολιθικής και θεωρείται ότι είναι πιο κοντά στις γενετικές προδιαγραφές του ανθρώπου.

Τα λάδια ανεβοκατεβαίνουν στις διάφορες πυραμίδες, από την κορυφή μέχρι έναν "όροφο" πάνω από τη βάση. Στην παλαιολιθική δεν υπάρχει καθόλου λάδι γιατί δεν είχαμε γεωργία και καλλιέργεια ελιάς, ούτε ελαιοτριβεία.

Η πρώτη πυραμίδα που βλέπουμε είναι σύγχρονη δυτική και έχει σοβαρά λάθη, βάζει το γλυκά για πιο συχνή κατανάλωση από ότι το κρέας. Ακόμη και αν θα με συνέφερε να είναι και στη βάση της διατροφής icon_cool.gif δεν μπορώ να δεχθώ ότι ένα τόσο επεξεργασμένο τρόφιμο όσο και το πιο απλό γλυκό, είναι δυνατό να συμμετέχει στη διατροφή περισσότερο από ότι μια πραγματική τροφή (που δεν μου αρέσει το ίδιο πολύ όσο τα γλυκά, αλλά είπαμε, αυτό είναι άλλο θέμα).

Τα γαλακτοκομικά επίσης παίζουν από όροφο σε όροφο, στις πυραμίδες που υπάρχουν. Τη μία πηγαίνουν πάνω από το ισόγειο, την άλλη ανεβαίνουν πιο ψηλά.

Υπάρχουν και άλλες πυραμίδες...

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Αγλαια πολύ ενδιαφέρον το παραπάνω αλλά η μεσογειακή διατροφή πότε περίπου ξεκίνησε?? Μ'ηπως ο καθένας μας ε'ιναι φτιαγμένος για να καταναλώνει την πυραμ'ιδα της περιοχής του?? ( δεν εννοώ τα γλυκά :roll:) απλά με την σωστη παρασκευή κ επεξεργασία που γινόταν παλαιότερα?? Δεν ξέρω τίποτα πάνω στο θέμα απλές ερωτήσεις κάνω..

Γιώτα καλύτερα να πάρεις από το http://www.specialhealthstore.co.uk ή από το http://www.feelunique.com αυτά που προτεινει η Καμπελ τα babybiotic ή τα biokult...

Yugup3.png

Βρήκα στα carrefour εδώ ενα αγγλικό βουτυρο οχι βιολογικό από grassfed αγελαδες που είναι κιτρινοπό το λέει Double Devon Cream.. μου φαίνεται αρκετά καλό το ξέρετε??

Επίσης είδα κατσικίσιο βουτυρο με :shock: Χρωστική καροτινη :shock: οπότε μην βλεπετε μονο τα χρώμα αλλά κ στα συστατικά μήπως έχει χρωστικές!!:rolleyes:

Yugup3.png

Βρήκα στα carrefour εδώ ενα αγγλικό βουτυρο οχι βιολογικό από grassfed αγελαδες που είναι κιτρινοπό το λέει Double Devon Cream.. μου φαίνεται αρκετά καλό το ξέρετε??

Eίναι πολύ καλό, αυτό χρησιμοποιώ συνήθως αλλά είναι αλατισμένο και επομένως δεν κάνει για ζαχαροπλαστική.

Εννοείς ότι το βρήκες σε Carrefour στην Ελλάδα; :shock:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Όπως βλέπεις, σε άλλες πυραμίδες τα δημητριακά είναι η βάση, σε άλλες τα δημητριακά είναι στην κορυφή, μαζί με τα γλυκά.

Επίσης το κρέας βρίσκεται στη μεσογειακή διατροφή στην κορυφή, αλλά σε άλλα διατροφικά συστήματα βρίσκεται στη μέση ή στη βάση.

Οι Εσκιμώοι πάντως δεν έχουν και πολλές επιλογές!

Αυτές οι πυραμίδες είναι πραγματικές (αν και έχουν παραλείψεις πολύ σημαντικές...). Δηλαδή αποτελούν συστήματα διατροφής που έχουν εφαρμοστεί για χιλιάδες χρόνια.

Αυτή που γνωρίζουμε εμείς είναι η Μεσογειακή. Η βάση της είναι τα δημητριακά, το λάδι βρίσκεται καπου στη μέση γιατί το έχουμε και το κρέας βρίσκεται αναγκατικά στην κορυφή γιατί είναι σπάνιο. Η μεσόγειος ποτέ δεν είχε απέραντα λιβάδια στα οποία έβοσκαν ευτυχισμένα βοοειδή. Τα βοοειδή ήταν περιορισμένα όπως και τα αιγοπρόβατα, τα είχαν κυρίως για τα γαλακτοκομικά τους.

Αυτή που έχει το κρέας ως βάση, είναι η παλαιολιθική δίαιτα. Ο άνθρωπος που κυνηγούσε αποτελεσματικά και οι καρποί που έτρωγε είναι αυτοί που έβρισκε (ξηροί καρποί, βατόμουρα, μήλα) όπως και τα λαχανικά που μπορούσε να φάει όπως ήταν. Στην παλαιολιθική εποχή δεν υπήρχε ούτε γεωργία και κτηνοτροφία, άρα δεν υπήρχαν ούτε σιτηρά, ούτε γαλακτοκομικά. Αυτή η δίαιτα είναι δοκιμασμένη για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από τα 8.000 χιλιάδες χρόνια της νεολιθικής και θεωρείται ότι είναι πιο κοντά στις γενετικές προδιαγραφές του ανθρώπου.

Τα λάδια ανεβοκατεβαίνουν στις διάφορες πυραμίδες, από την κορυφή μέχρι έναν "όροφο" πάνω από τη βάση. Στην παλαιολιθική δεν υπάρχει καθόλου λάδι γιατί δεν είχαμε γεωργία και καλλιέργεια ελιάς, ούτε ελαιοτριβεία.

Η πρώτη πυραμίδα που βλέπουμε είναι σύγχρονη δυτική και έχει σοβαρά λάθη, βάζει το γλυκά για πιο συχνή κατανάλωση από ότι το κρέας. Ακόμη και αν θα με συνέφερε να είναι και στη βάση της διατροφής icon_cool.gif δεν μπορώ να δεχθώ ότι ένα τόσο επεξεργασμένο τρόφιμο όσο και το πιο απλό γλυκό, είναι δυνατό να συμμετέχει στη διατροφή περισσότερο από ότι μια πραγματική τροφή (που δεν μου αρέσει το ίδιο πολύ όσο τα γλυκά, αλλά είπαμε, αυτό είναι άλλο θέμα).

Τα γαλακτοκομικά επίσης παίζουν από όροφο σε όροφο, στις πυραμίδες που υπάρχουν. Τη μία πηγαίνουν πάνω από το ισόγειο, την άλλη ανεβαίνουν πιο ψηλά.

Υπάρχουν και άλλες πυραμίδες...

Μπράβο Αγλαία. Σε ευχαριστούμε πολύ.

Κορίτσια είμαι πολύ χαρούμενη που καταρρίπτω ιδέες βαθιά ριζωμένες μέσα μου. Ακόμη και αν αυτή η διατροφή δεν κάνει τη μεγάλη διαφορά για εμάς, θα έχω μάθει τόσα που σίγουρα θα τα χρησιμοποιώ για μια ζωή. Επίσης η μεγάλη μου έχει αρχίσει να αλλάζει ως προς την άποψή της για τα επεξεργασμένα φαγητά με βάση τη γνώση αυτή τη φορά και όχι γιατί της το επιβάλλω.

Άλλο τώρα. Μπορεί κανείς να μου πει γιατί τα παιδιά μου πεινάνε συνέχεια ενώ τρώνε συνέχεια; Και μιλάμε για φαγητό, όχι αστεία. Βέβαια και πριν έτρωγαν αλλά τώρα το έχουν παρακάνει. Έτσι είστε και εσείς που κάνετε αυτή τη διατροφή; Νόμιζα ότι με τόσα λίπη θα χόρταιναν πιο εύκολα. Μήπως κάτι δεν κάνω σωστά;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διαφημίσεις

Τις πρώτες δύο μέρες το είχα κι εγώ αυτό. Από χθες δεν πεινάω τόσο (βέβαια έφαγα μισό κουνουπίδι σχεδόν και τρία τέσσερα καρότα κι έχω τσακίσει το κοτόζουμο).

Εμένα μου κάνει εντύπωση που δεν έχω πάαααααρα πολύ έντονα συμπτώματα. Σίγουρα δεν τα τηρώ όλα κατά γράμμα (π.χ. δεν έχω ακόμη προβιοτικά σε κάψουλα), αλλά τρώω αρκετό από το τουρσί ή τις ελιές μου (είχαν ξίδι αλλά τις ξέπλυνα καλά και τις ξαναέβαλα με άλμη).

Επίσης η στάνταρ ατασθαλία μου είναι ότι στις φάσεις της πολύ μεγάλης υπογλυκαιμίας έφαγα από ένα αποξηραμένο φρούτο π.χ. ένα χουρμά ή ένα ξερό δαμάσκηνο ή μια κουταλιά μέλι. Την πρώτη μέρα έφαγα τρία φρούτα, τη δεύτερη ένα χτες μισό που άφησε ο μικρός και σήμερα κανένα.

Ο δε μικρός είναι άρρωστος με το λαιμό του, οπότε μια χαρά έκατσε η κοτόσουπα, αλλά επειδή πεινάει πολύ στο σβήσιμο της ίωσης κι επειδή όταν είμαστε άρρωστοι καίμε πολλές θερμίδες του έδωσα σήμερα λίγο παστελάκι με μέλι (μόνο μέλι και σουσάμι) και όσα ξερά φρούτα θέλει.

Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι τώρα άνοιξε ζαχαροπλαστείο δίπλα στο σπίτι μου με τέλεια τρίγωνα πανοράματος (που τους έχω αδυναμία) και λίγο πιο κάτω φούρνος με τα νοστιμότερα κρουασάν βουτύρου που έχω δοκιμάσει ποτέ. ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ! Αλλάαααα βράχος.....

Τι να κάνω ρε κορίτσια να προχωρήσω πιο γρήγορα στην ίντρο ή οι ατασθαλίες μου είναι σημαντικές τελικά;

Καλά Αγλαϊα ζωγράφισες πάλι!

FLcUp3.png0BQfp3.png

Αγλαια πολύ ενδιαφέρον το παραπάνω αλλά η μεσογειακή διατροφή πότε περίπου ξεκίνησε?? Μ'ηπως ο καθένας μας ε'ιναι φτιαγμένος για να καταναλώνει την πυραμ'ιδα της περιοχής του??

Η μεσογειακή διατροφή είναι αναγκαστικά νεολιθική, αφού εχει γαλακτοκομικά (=κτηνοντροφία) και σιτηρά (=γεωργία).

Η νεολιθική εποχή ξεκίνησε 8.000 - 10.000 χρόνια πριν και για τη γενετική αυτό είναι αμελητέο διάστημα. Δηλαδή σε αυτό το διάστημα τα γονίδια παραμένουν σταθερά στο πληθυσμό ή οι γενετικές προδιαγραφές μας δεν έχουν αλλάξει από την παλαιολιθική εποχή μέχρι σήμερα. Προδιαγραφές έχουμε για palaiodiet.

Η μεσογειακή διατροφή είναι αναγκαστικά νεολιθική, αφού εχει γαλακτοκομικά (=κτηνοντροφία) και σιτηρά (=γεωργία).

Η νεολιθική εποχή ξεκίνησε 8.000 - 10.000 χρόνια πριν και για τη γενετική αυτό είναι αμελητέο διάστημα. Δηλαδή σε αυτό το διάστημα τα γονίδια παραμένουν σταθερά στο πληθυσμό ή οι γενετικές προδιαγραφές μας δεν έχουν αλλάξει από την παλαιολιθική εποχή μέχρι σήμερα. Προδιαγραφές έχουμε για palaiodiet.

Το θέμα είναι πόσα χρόνια ζούσαν με την παλαιολιθική διατροφή και πόσα με τη νεολιθική.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Το θέμα είναι πόσα χρόνια ζούσαν με την παλαιολιθική διατροφή και πόσα με τη νεολιθική.

Έχει φανεί ότι οι συνθήκες ζωής επηρεάζουν πολύ περισσότερο τη μακροζωία: καθαρό νερό, προστασία από τις καιρικές συνθήκες, φροντίδα και περίθαλψη.

Η διατροφή επιδρά κυρίως στην ποιότητα ζωής.

Έχει φανεί ότι οι συνθήκες ζωής επηρεάζουν πολύ περισσότερο τη μακροζωία: καθαρό νερό, προστασία από τις καιρικές συνθήκες, φροντίδα και περίθαλψη.

Η διατροφή επιδρά κυρίως στην ποιότητα ζωής.

Ίσως είμαστε λίγο οφ τοπικ αλλά νομίζω ότι υποστηρίζεται πως η μεσογειακή διατροφή ευθύνεται για τη μακροζωία. Τεσπα, ας ελπίσουμε ότι η διατροφή της Καμπελ δεν θα επηρεάσει το δικό μας προσδοκιμο ζωής προς το αρνητικό. Άλλωστε δεν θα την ακολουθήσουμε και για πολύ καθώς δεν νομίζω ότι θα αντέξω για πολύ καιρό με τόσους εντατικούς ρυθμούς στην κουζίνα. Αλήθεια, εσείς δεν είστε συνέχεια στην κουζίνα;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διαφημίσεις

Eίναι πολύ καλό, αυτό χρησιμοποιώ συνήθως αλλά είναι αλατισμένο και επομένως δεν κάνει για ζαχαροπλαστική.

Εννοείς ότι το βρήκες σε Carrefour στην Ελλάδα; :shock:

Για πες μου Katerinoula σε ποιο Carrefour το βρήκες γιατί ήρθε η μαμά μου σήμερα και περίμενα να μου φέρει καμπόσα Devon Double Cream βούτυρα και μου είπε ότι δεν βρήκε τη μέρα που πήγε :-(

Και σαν να μην έφτανε αυτό περίμενα και Kerrygold αναλάτα και κατά λάθος μου έφερε αλατισμένα... τι θα βάζω στα γλυκά τώρα; :confused:

Για πες μου Katerinoula σε ποιο Carrefour το βρήκες γιατί ήρθε η μαμά μου σήμερα και περίμενα να μου φέρει καμπόσα Devon Double Cream βούτυρα και μου είπε ότι δεν βρήκε τη μέρα που πήγε :-(

Και σαν να μην έφτανε αυτό περίμενα και Kerrygold αναλάτα και κατά λάθος μου έφερε αλατισμένα... τι θα βάζω στα γλυκά τώρα; :confused:

Δυστυχώς είμαι εξωτερικό :cool: δεν ξερω κι εγώ πόσες ώρες αφιέρωσαν κοιτώντας ετικέτες :roll:

Yugup3.png

Koρίτσια είμαι πολύ απογοητευμένη! Η κόρη μου χθες είχε μία μεγάλη κρίση φοβίας, είμασταν και σε φιλικό σπίτι, τα χάσαμε όλοι με αυτά που βλέπαμε! Τι να σας λέω τώρα... Οι δε κενώσεις της πάλι χάλια!

Όσο για φαγητό δεν τρώει αρκετά και πραγματικά ανησυχώ πολύ!

Εγώ από την άλλη αισθάνομαι τόσο αδύναμη, που δεν μπορω να σηκώνω καν το μωρό. Μετά την γαστρεντερίτιδα, ό,τι και να φάω μου φαίνεταο ότι δεν μπορώ να ανακτήσω δυνάμεις.

Φοβάμαι μήπως μας κάνω κακό! :cry:

Πήρα λοιπόν μία απόφαση. Θα αρχίσω πάλι σήμερα την ίντρο στην μεγάλη μου και αν δεν δω κάποια πρόοδο μέσα σε κανά 15μερο το πολύ, θα την σταματήσω την γκαπς στο παιδί.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Fairy's mom γιατί βιάζεσαι καλή μου; Εδώ χρειάζεται περίπου 2 χρόνια για να επουλωθεί το έντερο, πως μπορείς να βγάζεις συμπεράσματα για τη μικρή τόσο σύντομα ιδιαίτερα μια και δεν έχει κάνει την Ίντρο ακόμη;

Όταν λες να σταματήσεις την GAPS εννοείς ότι θα της δίνεις αλεύρι και ζάχαρη; Αυτό δεν νομίζω να την ωφελέσει εκτός από το βάρος που ενδέχεται να πάρει.

η μεσογειακή διατροφή ευθύνεται για τη μακροζωία.

Σε όλα τα παραδοσιακά συστήματα διατροφής το κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι η τροφή είναι λίγη, δηλαδή δεν υπάρχει υπερφαγία, οπότε αυτό και μόνο σημαίνει και καλύτερη ποιότητα ζωής και περισσότερα χρόνια.

Το δεύτερο κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι όλα τα τρόφιμα είναι φυσικά, χωρίς φυτοφάρμακα, ορμόνες, αντιβιοτικά, γενετικά τροποιημένα, χωρίς αφύσικη διατροφή των ζώων (πχ δημητριακά σε μυρηκαστικά), παράγοντες που επίσης συμβάλλουν και στην υγεία και στη μακροζωία.

Το τρίτο κύριο χαρακτηριστικό είναι η ελάχιστη επεξεργασία, γιατί κάθε παραδοσιακό σύστημα διατροφής είναι αναγκαστικά αιφόρο, που σημαίνει μεταξύ άλλων, ότι κάνει τη μέγιστη δυνατή οικονομία σε πόρους (=υλικά) και ενέργεια και η μόνη τεχνολογία που απαιτείται για να ετοιμαστούν όλα τα τρόφιμα είναι αυτή που υπάρχει σε ένα φτωχό σπίτι.

Όλα αυτά αποτελούν χαρακτηριστικά κάθε συστήματος υγιεινής διατροφής, συμπεριλαμβανομένου και της GAPS, oπότε δεν είναι εκτός θέματος.

Fairy's mom γιατί βιάζεσαι καλή μου; Εδώ χρειάζεται περίπου 2 χρόνια για να επουλωθεί το έντερο, πως μπορείς να βγάζεις συμπεράσματα για τη μικρή τόσο σύντομα ιδιαίτερα μια και δεν έχει κάνει την Ίντρο ακόμη;

Όταν λες να σταματήσεις την GAPS εννοείς ότι θα της δίνεις αλεύρι και ζάχαρη; Αυτό δεν νομίζω να την ωφελέσει εκτός από το βάρος που ενδέχεται να πάρει.

Περίμενα βρε Ρόζυ μου μία μικρή αλλά σταθερή πρόοδο. Είχα διαβάσει για ανθρώπους που δεν έκαναν την ίντρο και είχαν δει βελτίωση. Η δικιά μου όλο πισωγυρίσματα είναι. Χθες από ωμά, έφαγε μπανάνα και μήλο. Η μόνη ένστανση που έχω είναι μήπως την πείραξαν 3-4 δαγκωματιές από μήλο μη βιολογικό που βούτηξε μόνη της και ξεκίνησε να το τρώει έτσι άπλυτο με την φλούδα, μέχρι που την πήρα είδηση και της το πήρα. :?

Πάντως έχεις δίκιο για την ίντρο. Με αυτην πιστεύω να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Σήμερα την ξεκινήσαμε και ήδη ζητάει φρούτα και διάφορα άλλα. Αύριο θα είναι μία δύσκολη μέρα..Τι να πω...Είμαι επηρεασμενη ακόμα πολύ απο την χθεσινή της συμπεριφορά. :cry:

Όταν λέω να σταματήσω την γκαπς δεν εννοώ ότι θα αρχίσω ζάχαρη και το επεξεργασμένο αλεύρι! Δεν πιστεύω ότι μπορείς να επιστρέψεις σε αυτά αν έχεις κάνεις έστω και λίγο αυτήν την δίαιτα. Αλλά δεν μπορώ να πω ότι προσωπικά δεν μου λείπει η πατάτα, το ρύζι, το ψωμί από ντίνκελ και οι πίτες. Τελοσπαντων. Πιστεύω αυτό να γίνει μετά από 2 χρόνια κάποια στιγμή και όχι άμεσα.

Όσες κοπέλες θέλετε τελικά cod liver θα μου στείλετε ένα μήνυμα, για να συγκεντρώσω παραγγελίες και να δω αν μας συμφέρει να παραγγείλουμε? Θα περιμένω μέχρι την Τετάρτη και θα στείλω το μέιλ την Πέμπτη το πρωί, οκ?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Περίμενα βρε Ρόζυ μου μία μικρή αλλά σταθερή πρόοδο. Είχα διαβάσει για ανθρώπους που δεν έκαναν την ίντρο και είχαν δει βελτίωση. Η δικιά μου όλο πισωγυρίσματα είναι. Χθες από ωμά' date=' έφαγε μπανάνα και μήλο. Η μόνη ένστανση που έχω είναι μήπως την πείραξαν 3-4 δαγκωματιές από μήλο μη βιολογικό που βούτηξε μόνη της και ξεκίνησε να το τρώει έτσι άπλυτο με την φλούδα, μέχρι που την πήρα είδηση και της το πήρα. :?

[/quote']

Δεν νομίζω όμως να είχανε τα προβλήματα που είχε η Σήλια, ε;

Γιατί αν θυμάμαι καλά είχε πολλές αλλεργίες και ταλαιπωρηθήκατε πολύ, σωστά;

Και αν της έχεις κάνει έστω και ένα πολλαπλό εμβόλιο τότε το toxic load της είναι ψηλό γιατί όπως ήδη θα διάβασες τα GAPS παιδάκια δεν μπορούνε να διαχειριστούνε ούτε καν ένα μονό εμβόλιο!

Άρα χρειάζεται αποτοξίνωση η μικρή πάνω απ' όλα πριν αρχίσετε να βλέπετε κάποιες σημαντικές βελτιώσεις στα προβλήματα της.

Εγώ που δεν εμβολίασα τη μικρή μου καθόλου και που τα προβλήματα που αντιμετώπισε με αλλεργίες ήτανε μικρά (ίσως γιατί δεν την εμβολίασα!) πιστεύω ότι αν δεν κάνει την Ίντρο δεν θα επουλωθεί το έντερό της πλήρως.

Σιγά σιγά όμως, ακόμη προσπαθώ να εισάγω στη διατροφή της ζωμούς και τουρσί, προχωράμε με αργούς ρυθμούς αλλά δεν βιάζομαι.

Σας έχω πει ότι εδώ και περίπου 2 μήνες δίνω στο γιο μου προβιοτικά (τη σκόνη της Garden of Life) γιατί ανησυχούσα που έβλεπα μερικές φορές άπεπτα φρούτα, ειδικά τα πιο ινώδη όπως τα πορτοκάλια - η Campbell λέει ότι σ' ένα βαθμό είναι φυσιολογικό αυτό) και τώρα οι κενώσεις του είναι νορμάλ!

Χάρηκα πάρα πολύ.

Ακόμη και σ' αυτόν προσπαθώ να δίνω ζωμούς και τουρσί, αν και ζωμούς παίρνει σίγουρα από τις σουπίτσες αλλά θα ήθελα να πίνει λίγο και από κούπα.

(έφτιαξα ψωμί από αμύγδαλο χωρίς καθόλου καρύδα και βούτυρο, θα το δοκιμάσω και θα γράψω εντυπώσεις το βράδυ)

Fairy's mom η Cambell αναφέρει οτί με την αποτοξίνωση μπορεί να έρθουν στην επιάνεια διάφορα τέτοια θέματα..μήπως της έδωσες λίγο μεγαλύτερη δόση προβιότικών ή κάτι τέτοιο??

Εμένα είχε προ gaps θέμα με φοβίες.. Οταν άκουγε μηχαν'η αυτοκινήνου μοτοσυκλέτας ή όταν βρισκόμασταν σε πολύ κόσμο..τώρα αυτά έχουν υποχωρίσει πάρα πολύ κ πιστεύω πως οφείλεται στην διατροφή αυτό. Εκλαιγε κ ήθελε στήθος κ πάθαινε συγχηση μεγάλη.Τώρα έχει θέμα με τον υπνο τις τελευταίες μέρες. Ουρλιάζει κλαίει κ δεν ανοίγει τα ματάκια της όταν της μιλάω ( λογικά θα κοιμάται ακόμα) κ ηρεμεί μόνο αν την σηκωσω που ξυπνάει..

Μπορείς να το αναφέρεις κ στον ομοιο να της δώσει κάτι μήπως έχει ανάγκη..κ η Cambell υποστηρίζει την ομοιοπαθητική.. Εμένα με ρωτάει ο Χρ. για τέτοιες συμπεριφορές..

Πιστεύω πρέπει να δώσεις λίγο χρόνο στη διατροφή..εγώ είδα βελτίωση στην ποσότητα του φαγητού μετά από βδομάδες οπότε περίμενε λιγάκι.. Σε όλες μας λείπουν τα απαγορευμένα αν αυτό σε παρηγορεί λιγάκι... κάνουμε υπομονή για τα παιδιά μας κ για μας..Οσο κρατήσει τόσο το καλύτερο..

Εγώ από εδώ δράμα gaps κάνω αλλά τουλάχιστον κρατάω τα απαγορευμένα...Από nourishing όμως χάλια... Αλήθεια οι ελιές έχουν προβιοτικά?? (προαναφέρθηκε) Βιολογικές παίρνω..αν έχουν η μικρή τις τσακίζει..

Yugup3.png

Δεν νομίζω όμως να είχανε τα προβλήματα που είχε η Σήλια, ε;

Γιατί αν θυμάμαι καλά είχε πολλές αλλεργίες και ταλαιπωρηθήκατε πολύ, σωστά;

Και αν της έχεις κάνει έστω και ένα πολλαπλό εμβόλιο τότε το toxic load της είναι ψηλό γιατί όπως ήδη θα διάβασες τα GAPS παιδάκια δεν μπορούνε να διαχειριστούνε ούτε καν ένα μονό εμβόλιο!

Άρα χρειάζεται αποτοξίνωση η μικρή πάνω απ' όλα πριν αρχίσετε να βλέπετε κάποιες σημαντικές βελτιώσεις στα προβλήματα της.

Tα συγκεκριμένα κορίτσια είχαν έντονη διάσπαση προσοχής. Αλλά έχεις δίκιο ότι το ιστορικό της μεγάλης είναι σχετικά βεβαρημένο. Και δυστυχώς είχα κάνει ένα 5απλο και έναν πνευμονιοκοκο. :cry: Με αυτό θυμώνω πολύ με μένα που κινήθηκα ενάντια στο ένστικτο μου τότε!

Fairy's mom η Cambell αναφέρει οτί με την αποτοξίνωση μπορεί να έρθουν στην επιάνεια διάφορα τέτοια θέματα..μήπως της έδωσες λίγο μεγαλύτερη δόση προβιότικών ή κάτι τέτοιο??

Εμένα είχε προ gaps θέμα με φοβίες.. Οταν άκουγε μηχαν'η αυτοκινήνου μοτοσυκλέτας ή όταν βρισκόμασταν σε πολύ κόσμο..τώρα αυτά έχουν υποχωρίσει πάρα πολύ κ πιστεύω πως οφείλεται στην διατροφή αυτό. Εκλαιγε κ ήθελε στήθος κ πάθαινε συγχηση μεγάλη.Τώρα έχει θέμα με τον υπνο τις τελευταίες μέρες. Ουρλιάζει κλαίει κ δεν ανοίγει τα ματάκια της όταν της μιλάω ( λογικά θα κοιμάται ακόμα) κ ηρεμεί μόνο αν την σηκωσω που ξυπνάει..

Μπορείς να το αναφέρεις κ στον ομοιο να της δώσει κάτι μήπως έχει ανάγκη..κ η Cambell υποστηρίζει την ομοιοπαθητική.. Εμένα με ρωτάει ο Χρ. για τέτοιες συμπεριφορές..

Πιστεύω πρέπει να δώσεις λίγο χρόνο στη διατροφή..εγώ είδα βελτίωση στην ποσότητα του φαγητού μετά από βδομάδες οπότε περίμενε λιγάκι.. Σε όλες μας λείπουν τα απαγορευμένα αν αυτό σε παρηγορεί λιγάκι... κάνουμε υπομονή για τα παιδιά μας κ για μας..Οσο κρατήσει τόσο το καλύτερο..

Όχι τα προβιοτικά τα αυξάνω εξαιρετικά αργα. Ακόμα δεν έχουμε φτάσει την μισή κάψουλα σαν δόση, για να καταλάβεις.

Κατερίνα ίδιες φοβίες έχει και μένα. Ξέρεις πόσες φορές έχει μείνει στήλη άλατος στον δρόμο επειδή ένα μηχανάκι είναι δίπλα μας? Χθες πήγα να πετάξω την πάνα στην τουαλέτα και την έπιαναν σπαρακτικά κλάμματα που πήγαινα να φύγω από το σαλόνι. Άστα τι να σας λέω... Εσύ μου φαίνεται καταλαβαίνεις απόλυτα!

Αυτήν την βδομάδα έχω ραντεβού με τον Κ και σκοπεύω να τα συζητήσω μαζί του.

Όσο για τα απαγορευμένα, μου λείπουν αλλά δεν με νοιάζει. Το αγχος μου είναι το παιδί!

Από το πρωί έχει πιει μόνο 3 ζωμούς, μία μικρή μπριζόλα χοιρινή με το ζουμάκι της, ελάχιστο μπρόκολο και τώρα με το ζόρι και υπό απειλή τιμωρίας έφαγε και αλεσμένη μία ακόμα μπριζόλα ανακατεμένη με τον 3ο ζωμό. Δεν θέλει να φάει και μου ζηταει χυμό ή φρούτα. Γι αυτό φοβάμαι μην μου πάθει τίποτα. Τι να κάνω? Είχατε καμία παρόμοιο πρόβλημα με άρνηση φαγητού?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Άσχετο, αλλά νόστιμο δεν φαίνεται;

Λέω να παραγγείλω ένα να δοκιμάσω!

http://www.iherb.com/Nuttzo-Organic-Omega-3-Seven-Nut-Seed-Butter-16-oz-454-g/40755?at=0

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...