Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες


miriki

Recommended Posts


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το ανθόγαλα είδα ότι είναι η κρέμα από το γάλα. Επιτρέπεται άραγε?

 

Δεν νομίζω γιατί δεν έχει υποστεί ζύμωση.

Η φρέσκια κρέμα απαγορεύεται' date=' το ίδιο και το clotted cream

 

Επίσης θα μπορούσα να χρησιμοποιησω αντί για κρέμα γάλακτος γιαούρτι στην μαγειρική? Το ξέρω ότι η ζέστη θα καταστρέψει όλα τα προβιοτικά του γιαουρτιού, αλλά το σκέφτομαι για το gourmet της υπόθεσης.

Η γνώμη σας?

 

Εγώ πάντα βάζω κρέμα καρύδας (κάθεται πάνω-πάνω στο τενεκεδάκι).

Ή μπορείς να φτιάξεις πολύ πηχτό γάλα αμυγδάλου.

Υπάρχει και στο εμπόριο κρέμα αμυγδάλου αλλά έχει και άλλα διάφορα...

 

Θα το κοιτάξω απόψε για το μουρουνέλαιο και θα σου στείλω πμ.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θέλω για μένα και για τα παιδιά. Θα παραγγείλω διαφορετικά; Η μητέρα μου είναι Καλλιθέα, είναι κάποια κοντά της για να βρεθούνε να τις τα δώσει;

Γιώτα αν και ο άντρας μου δουλεύει γενικά σε αρκετές περιοχές, η Καλλιθέα δεν του είναι καθόλου εύκολη. Αυτήν την εποχή έχει περιοριστεί κυρίως σε Β. προάστεια (μαρούσι, εκάλη κλπ), αν εξυπηρετεί, κι εγώ μένω Ζωγράφου.

 

Ποιες γεύσεις είναι gaps illegal;

Ξέρω για την κανέλα σίγουρα.

Εγώ θα πάρω πορτοκάλι, αν και θα το ψάξω πρώτα για να είμαι απόλυτα σίγουρη.

 

Εγώ πάντα βάζω κρέμα καρύδας (κάθεται πάνω-πάνω στο τενεκεδάκι).

Ή μπορείς να φτιάξεις πολύ πηχτό γάλα αμυγδάλου.

Υπάρχει και στο εμπόριο κρέμα αμυγδάλου αλλά έχει και άλλα διάφορα...

 

Θα το κοιτάξω απόψε για το μουρουνέλαιο και θα σου στείλω πμ.

Ρόζυ πώς κάνεις το πιο πηκτό γάλα αμυγδάλου? Εγώ βάζω πάντα μία μεζούρα αμύγδαλα και νερό το μινιμουμ που έχει μέσα η συσκευή και το χτυπάω 6-7 φορές. Βάζεις λιγότερο νερό? Επιτρέπεται? Γιατί φοβόμουν μήπως χαλάσει η συσκευή.

 

Δείτε καλά το σάιτ γιατί έχει αρκετά πράγματα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ρόζυ πώς κάνεις το πιο πηκτό γάλα αμυγδάλου? Εγώ βάζω πάντα μία μεζούρα αμύγδαλα και νερό το μινιμουμ που έχει μέσα η συσκευή και το χτυπάω 6-7 φορές. Βάζεις λιγότερο νερό? Επιτρέπεται? Γιατί φοβόμουν μήπως χαλάσει η συσκευή.

 

Δεν κάνει το Soyabella για κρέμα, χρειάζεσαι μούλτι.

 

Πολύ μικρή δεν είναι αυτή η μεζούρα;

Εγώ δεν τη χρησιμοποιώ ποτέ για γάλα αμυγδάλου, βάζω ένα κανονικό ποτήρι νερού αμύγδαλα με 1 λίτρο νερό και βγαίνει η αναλογία 1:4 περίπου.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

http://www.healthhomehappy.com/2011/12/review-paleo-comfort-foods-cookbook-and-brussels-sprouts-slaw-recipe.html

 

Μόλις το πήρα από το Book Depository.

Βαρέθηκα να ψάχνω συνεχώς το ίντερνετ για συνταγές!

 

Τέλειο το βιβλίο!

Ουσιαστικά είναι σχεδόν GAPS-legal (πρόσεξα μόνο τις γλυκοπατάτες και το arrowroot σε μια συνταγή), δεν έχει συνταγές με όσπρια (γιατί οι Paleo δεν τρώνε όσπρια) και δεν χρησιμοποιεί γαλακτοκομικά, οπότε είναι και ιδανικό γι' αυτούς που τα αποφεύγουνε.

 

Έχει συνταγές για ψωμιά (τουλάχιστον στις φώτο φαίνονται πολύ ελκυστικά!) ακόμη και για tortillas!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Γιώτα αν και ο άντρας μου δουλεύει γενικά σε αρκετές περιοχές' date=' η Καλλιθέα δεν του είναι καθόλου εύκολη. Αυτήν την εποχή έχει περιοριστεί κυρίως σε Β. προάστεια (μαρούσι, εκάλη κλπ), αν εξυπηρετεί, κι εγώ μένω Ζωγράφου.

[/quote']

 

Υπάρχει καμιά κοπέλα που θα σου παραγγείλει και θα σε συναντήσει και μένει πιο κοντά στην Καλλιθέα; Αν υπάρχει και μπορεί να τα πάρει από τη Νεραιδομαμά, θα περάσει η μητέρα μου να τα πάρει.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια συγγνώμη που σας πρήζω με τις ερωτήσεις μου αλλά μήπως ξέρετε αν επιτρέπετε ο παστός μπακαλιάρος (το έχω ξαναρωτήσει); Μας αρέσει πολύ και τον φτιάχνω με διάφορους τρόπους (με τσιγαριαστά χόρτα, κροκέτες κ.τ.λ.). Θα είναι κρίμα να τον στερηθούμε και αυτόν.

Για φρέσκο βιολογικό βούτυρο ποιο αγοράζετε; Θα ήθελα να δω αν μπορώ να φτιάξω ghee όπως λεέι στο βιβλίο της η Κάμπελ.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites

Επειδή την εισαγωγική την περνάμε στα πολύ γρήγορα (έχει πέσει πολύ πείνα μιλάμε) θα ακολουθήσω την εισαγωγική στα γαλακτοκομικά μόνο για τη μικρή. Η Κάμπελ αναφέρει πότε εισάγονται όλα τα γαλακτοκομικά εκτός από το whey. Τι γίνεται με αυτό. Εγώ σήμερα έδωσα στη μικρή με καροτοχυμό και περιμένω αντιδράσεις. Επίσης το ghee δεν την πειράζει (έτσι φαίνεται αλλά μάλλον θα επαναλάβω το τεστ δυσανεξίας).

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κορίτσια συγγνώμη που σας πρήζω με τις ερωτήσεις μου αλλά μήπως ξέρετε αν επιτρέπετε ο παστός μπακαλιάρος (το έχω ξαναρωτήσει); Μας αρέσει πολύ και τον φτιάχνω με διάφορους τρόπους (με τσιγαριαστά χόρτα, κροκέτες κ.τ.λ.). Θα είναι κρίμα να τον στερηθούμε και αυτόν.

 

Τα παστά επιτρέπονται, τα καπνιστά όμως όχι.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια συγγνώμη που δεν γράφω αλλα ειμαι εξωτερικό κ δεν έχω πρόσβαση στο net..

 

Νεραιδομαμα την πέρασα κι εγω αυτη τη γαστρεντεριτιδα ( Δράμα :shock:) κι εγω εφαγα λαπα δυστυχως αλλα νόμιζα οτι θα πέθαινα ενα πράγμα με τόσους εμετους...:? Ζουμια κ τετοια ουτε να τα δω... Τέλος πάντων τώρα συνεχίζουμε κανονικά :D

 

Γιωτα δεν θυμαμαι απέξω τις γεύσεις αλλα εγω κατεληξα στο απλό μιας κ το μόνο το πορτοκαλι που επιτρεπόταν εχουμε αλλεργια:( αν θες το στέλνω εγω με μεταφορική στη μαμα σου έχω πολυ καλές τιμες λογω του άντρα μου που στέλνει παρα πολλα πακέτα την ημέρα..θα δεις κ στην πράξη αν το ghee την ενοχλει κ μετα απο καποιες βδομαδες ( αν εχετε πρόβλημα ) θα μπει το γιαουρτακι κ τα τυρακια..( cheddar κ παρμεζανα) ή σπιτικό cottage..

 

Αγλαια εγω με τα προβιοτικα σώθηκα στην γαστρεντεριτιδα!!! ( θα γράψω ενα θέμα στο θηλασμο αν μπορέσεις ρίξε μια ματιά σε παρακαλώ )

 

Κατερίνα 24 ειναι 10600 κ η προηγουμενη μέτρηση ηταν 10700 πριν 2 μηνες... Δεν ανησυχεί ο Χρ. απλα μου κακό φαίνεται που παλια ηταν στο 90% κ τώρα κοντά στο 35% :?

 

Το κακο εδω ειναι οτι δεν έχω φτιάξει ακομα ζωμους κ τουρσια κ την κάνουμε στραβά την δίαιτα μόνο με τα προβιοτικα στις καψουλες... Ελπίζω να βρω ρυθμό :roll:

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Προς τους πολυ διαβασμένους:mrgreen:

 

Μια φίλη μου που ασχολείται πολυ με διατροφη μου ειπε πως αν αντι στρέψουμε την πυραμίδα ενεργειακής πρόσληψης κ αντι για υδατάνθρακες καταναλώνουμε πρωτεΐνες τοτε προκαλείται κετονωση;;;; Καπως ετσι συγγνώμη αν δεν το γράφω σωστά, η οποια ειναι πολυ επιζήμια για τον οργανισμο...

 

Γνωρίζετε κατι;;

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Προς τους πολυ διαβασμένους:mrgreen:

 

Μια φίλη μου που ασχολείται πολυ με διατροφη μου ειπε πως αν αντι στρέψουμε την πυραμίδα ενεργειακής πρόσληψης κ αντι για υδατάνθρακες καταναλώνουμε πρωτεΐνες τοτε προκαλείται κετονωση;;;; Καπως ετσι συγγνώμη αν δεν το γράφω σωστά, η οποια ειναι πολυ επιζήμια για τον οργανισμο...

 

Γνωρίζετε κατι;;

 

ενδιαφερον, βρηκα αυτα, ισως πρεπει να το ψαξουμε λιγο, οπως ελεγαν και τα κοριτσια μονο απο το ιντερνετ ειναι δυσκολο να εφαρμοζεις μια θεωρια :(

 

http://www.medicum.gr/news/index.cfm?pageID=3&areaID=36&naID=18&newsCategoryID=82&articleID=1249

 

http://judytsafrirmd.com/gaps-protocol-gaps-diet-gaps-and-safe-starches-massachussetts/

 

 

και στο gapsguide

 

Hi Baden,

 

Thanks for the great web site and helpful guide. When we tell people weʼre not eating grains, they start freaking out about ketosis and damaging our kidneys, etc. Can you or Dr. NCM directly address the issue of ketosis? Specifically, what is the difference between die-off and ketosis? What role, if any, does it play in the introduction diet? Is ketosis an issue on the full GAPS diet?

 

Reply:

 

Although I have heard the concern numerous times, I donʼt know of anyone to have experienced ketosis via GAPS. Unfortunately, I have no further information about this.

 

http://pecanbread.com/new/aboutscd.html

Are There Carbohydrates On This Diet?

 

SCD is about the type of carbohydrates that will heal and not hurt. It is not about the quantity of carbohydrates and should not be confused with "low carb diets" or even the Paleo or "Caveman" diets to which it is sometimes compared. Elaine Gottschall was emphatic in stressing that SCD is a balanced and wholesome diet.

 

Thinking of SCD as a low carb diet is one of the most common mistakes made by those who are not sufficiently informed. Eliminating carbohydrates can lead to a condition called "ketosis" which is why it is essential to include adequate carbohydrates in the daily menu. Carbohydrates contribute energy, essential nutrients, and fiber. People who have validated concerns about yeast may moderate the use of fruit and honey until things improve but should not have to eliminate them.

 

Rest assured! You may include plenty of carbohydrates on SCD. Former choices of starchy foods like rice and potato are replaced with filling items like squash, bananas, peas, apples (and applesauce), avocados, almond flour muffins and others. These are carbohydrates that are easier to digest and more nutritious. Their nutrients are absorbed directly into the bloodstream without taxing a compromised digestive system.

 

That is why the word "SPECIFIC" was chosen to name SCD.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Προς τους πολυ διαβασμένους:mrgreen:

 

Μια φίλη μου που ασχολείται πολυ με διατροφη μου ειπε πως αν αντι στρέψουμε την πυραμίδα ενεργειακής πρόσληψης κ αντι για υδατάνθρακες καταναλώνουμε πρωτεΐνες τοτε προκαλείται κετονωση;;;; Καπως ετσι συγγνώμη αν δεν το γράφω σωστά, η οποια ειναι πολυ επιζήμια για τον οργανισμο...

 

Γνωρίζετε κατι;;

 

Δεν είμαι πολύ διαβασμένη αλλά επειδή κάπου το πήρε το μάτι μου όταν διάβαζα για την gaps, μήπως σου είπε για κίτωση (ελπίζω να το γράφω σωστά). Βρήκα αυτό το λινκ ( και άλλα πολλά αλλά αυτό είναι το πιο απλό). Ελπίζω να είναι αυτό που ψάχνεις:

http://www.myhealthpointe.com/Program/faq/ketosis.htm#dangerous

 

What is ketosis? Is it dangerous to be in ketosis? Ketosis is among the most maligned and misunderstood concepts in nutrition because it is often confused with ketoacidosis, which is a life-threatening condition. Ketosis is the accumulation of ketone bodies in the body, which is the end result of fat metabolism. When carbohydrate intake, as well as calorie intake, is sufficiently limited for a long enough period of time, the body is forced to use the fat stores for energy. When fat is burned (metabolized) it produces ketone bodies, which are then used instead of carbohydrates for energy. Excess ketones are excreted through the urine and their presence can be measured by testing the urine with a ketone stick. Ketosis is a natural adjustment to the body's reduced intake of carbohydrates as the body shifts its primary source of energy from carbohydrates to stored fat.

 

Ketosis is not an abnormality nor does it present any medical danger to the patient. Ketosis only presents a danger to the patient if the patient is an insulin-requiring diabetic, i.e. a Type 1 diabetic. Everyone is in SOME degree of ketosis all day. The most sensitive tests of ketosis ("NMR" and "blood ketone level") show that we all have ketones under any condition. For instance, anyone off the street (not dieting or exercising, having just eaten) may have a ketosis reading of 0.003 to 0.01; most of us are up to about 50 after not eating overnight; after completing a marathon, runners have readings of over 100; in the first week of a diet (whether or not it's "ketogenic"), the readings are around 200-300. It would be difficult to make a credible argument against ketosis, which has been used so successfully with both healthy people seeking improved fitness and nutritionally fragile children with epilepsy, diabetes, and cancer.

 

Από ότι κατάλαβα δεν υπάρχει συμφωνία απόψεων για το αν πράγματι είναι επικίνδυνη ή όχι.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites

Προς τους πολυ διαβασμένους:mrgreen:

 

Μια φίλη μου που ασχολείται πολυ με διατροφη μου ειπε πως αν αντι στρέψουμε την πυραμίδα ενεργειακής πρόσληψης κ αντι για υδατάνθρακες καταναλώνουμε πρωτεΐνες τοτε προκαλείται κετονωση;;;; Καπως ετσι συγγνώμη αν δεν το γράφω σωστά, η οποια ειναι πολυ επιζήμια για τον οργανισμο...

 

Γνωρίζετε κατι;;

 

Ketosis το ξέρω εγώ, κέτοση νομίζω στα ελληνικά.

 

Η πρώτη φάση της δίαιτας Άτκινς, η νηστιοθεραπεία και η GAPS Intro βάζουνε τόν οργανισμό σε κατάσταση κέτωσης προκειμένου να αποτοξινωθεί.

Το αναφέρει και κάπου στο βιβλίο της η Campbell, νομίζω εκεί που γράφει για τη σχιζοφρένεια.

 

Δεν είναι επιζήμια καθόλου ειδικά μια και είμαστε σ' αυτή τη φάση για ένα μικρό χρονικό διάστημα, είναι απαραίτητη για να αποτοξινωθούμε.

 

Τώρα για τη full GAPS δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα.

 

Αλλά να πεις στη φίλη σου ότι η διατροφική πυραμίδα είναι τελείως λανθασμένη έτσι κι αλλιώς.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Αλλά να πεις στη φίλη σου ότι η διατροφική πυραμίδα είναι τελείως λανθασμένη έτσι κι αλλιώς.

 

Αλήθεια:shock:; Γιατί; Αφού παντού (σχολείο, μέσα ενημέρωσης, όλοι οι διατροφολόγοι- διαιτολόγοι) αυτή δίνουν ως σωστή.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites

ναι τη δινουν ως σωστη, εχεις δικιο,... οπως ομως μας εχουν ζαλισει τοσα χρονια να πινουμε αγελαδινο γαλα για το ασβεστιο κ να τα τοσα ποτηρια γαλα την ημερα κ να οι διαφορες μελετες κ συνιστωμενες ημερησιες ποσοτητες....ολα για την καταναλωση...

 

εγω εκατσα κ ξαναδιαβασα λιγο το παλιο θεμα (σαν τη 'μανουλα' αυτου μου φαινεται:-)) το υγιεινη δια(σ)τροφη....δες το κ εσυ γιωτα, αν δεν εχεις ηδη ριξει μια ματια..

Link to comment
Share on other sites

ΑΝτιγράφω από το βιβλίο της cara για την ιντρο και την κέτωση:

 

Symptoms of Low Carb

I personally have had bad experiences when my diet gets too low in carbohydrate, and I choose not to allow my diet to get so low in carbs that it affects me. Ketosis comes from a low carbohydrate diet, where the body is running on fat and not carbohydrates. Some people do not react poorly, or they choose to push through the symptoms.

Symptoms of ketosis:

• Excessive thirst

• Excessive urination

• Lightheadedness

• Nausea

• Vomiting

• Loss of desire to eat

• Lethargy

• Headache

How to get out of ketosis:

Increase the amount of carbs immediately, even if you donʼt feel like eating. This can be done with fruit, juice, dates, or by eating a lot of squash or cooked onions (pureed is easiest).

What weʼve done:

I accidentally went too low carb a few times when breastfeeding, and both times a cup of juice or apple sauce and a nap had me better in a few hours. My children did well on the Intro diet for the first couple days, but the third and fourth day they didnʼt eat enough vegetables and they started excessive thirst and urination, so I opted to give them some peeled cooked apples ahead of schedule, and then once they got back on track I took it back out and carried on. The last time I did intro, I was only breastfeeding a couple times a day (a toddler) and was able to avoid any bad symptoms on just the vegetables allowed on the GAPS intro as outlined here.

Link to comment
Share on other sites

Ξέχασα να σας γράψω και για τα αμύγδαλα που είχα πάρει από Σέρρες. Είχαν 7/κιλό με τα μεταφορικά μου βγήκαν 8,5/κιλό χωρίς το κέλυφος. Καλά μου φαίνονται, σίγουρα καλύτερα από του σουπρμάρκετ. από keimling δεν έχω πάρει για να συγκρίνω...

Link to comment
Share on other sites

Ξέχασα να σας γράψω και για τα αμύγδαλα που είχα πάρει από Σέρρες. Είχαν 7/κιλό με τα μεταφορικά μου βγήκαν 8,5/κιλό χωρίς το κέλυφος. Καλά μου φαίνονται, σίγουρα καλύτερα από του σουπρμάρκετ. από keimling δεν έχω πάρει για να συγκρίνω...

 

Βιολογικά είναι;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites

ΑΝτιγράφω από το βιβλίο της cara για την ιντρο και την κέτωση:

 

Symptoms of Low Carb

I personally have had bad experiences when my diet gets too low in carbohydrate, and I choose not to allow my diet to get so low in carbs that it affects me. Ketosis comes from a low carbohydrate diet, where the body is running on fat and not carbohydrates. Some people do not react poorly, or they choose to push through the symptoms.

Symptoms of ketosis:

• Excessive thirst

• Excessive urination

• Lightheadedness

• Nausea

• Vomiting

• Loss of desire to eat

• Lethargy

• Headache

How to get out of ketosis:

Increase the amount of carbs immediately, even if you donʼt feel like eating. This can be done with fruit, juice, dates, or by eating a lot of squash or cooked onions (pureed is easiest).

What weʼve done:

I accidentally went too low carb a few times when breastfeeding, and both times a cup of juice or apple sauce and a nap had me better in a few hours. My children did well on the Intro diet for the first couple days, but the third and fourth day they didnʼt eat enough vegetables and they started excessive thirst and urination, so I opted to give them some peeled cooked apples ahead of schedule, and then once they got back on track I took it back out and carried on. The last time I did intro, I was only breastfeeding a couple times a day (a toddler) and was able to avoid any bad symptoms on just the vegetables allowed on the GAPS intro as outlined here.

 

Ναι ακριβως αυτα τα συμπτωματα μου περιεγραφε!! Εγω θυμομουν οτι παίζει ρόλο κ η πρόσληψη λίπους αλλα δεν είπα τιποτα γί αυτο γιατι ξέρω οτι θεωρείται πολυ κακο απο τις γνωστές πυραμίδες:rolleyes: είπα μόνο οτι τρέφομαστε με πολλα φρούτα, λαχανικα κ ξηρούς καρπούς κ μέλι...

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι πολύ διαβασμένη αλλά επειδή κάπου το πήρε το μάτι μου όταν διάβαζα για την gaps, μήπως σου είπε για κίτωση (ελπίζω να το γράφω σωστά). Βρήκα αυτό το λινκ ( και άλλα πολλά αλλά αυτό είναι το πιο απλό). Ελπίζω να είναι αυτό που ψάχνεις:

http://www.myhealthpointe.com/Program/faq/ketosis.htm#dangerous

 

What is ketosis? Is it dangerous to be in ketosis? Ketosis is among the most maligned and misunderstood concepts in nutrition because it is often confused with ketoacidosis, which is a life-threatening condition. Ketosis is the accumulation of ketone bodies in the body, which is the end result of fat metabolism. When carbohydrate intake, as well as calorie intake, is sufficiently limited for a long enough period of time, the body is forced to use the fat stores for energy. When fat is burned (metabolized) it produces ketone bodies, which are then used instead of carbohydrates for energy. Excess ketones are excreted through the urine and their presence can be measured by testing the urine with a ketone stick. Ketosis is a natural adjustment to the body's reduced intake of carbohydrates as the body shifts its primary source of energy from carbohydrates to stored fat.

 

Ketosis is not an abnormality nor does it present any medical danger to the patient. Ketosis only presents a danger to the patient if the patient is an insulin-requiring diabetic, i.e. a Type 1 diabetic. Everyone is in SOME degree of ketosis all day. The most sensitive tests of ketosis ("NMR" and "blood ketone level") show that we all have ketones under any condition. For instance, anyone off the street (not dieting or exercising, having just eaten) may have a ketosis reading of 0.003 to 0.01; most of us are up to about 50 after not eating overnight; after completing a marathon, runners have readings of over 100; in the first week of a diet (whether or not it's "ketogenic"), the readings are around 200-300. It would be difficult to make a credible argument against ketosis, which has been used so successfully with both healthy people seeking improved fitness and nutritionally fragile children with epilepsy, diabetes, and cancer.

 

Από ότι κατάλαβα δεν υπάρχει συμφωνία απόψεων για το αν πράγματι είναι επικίνδυνη ή όχι.

 

Ναι μου ειπε κ γί αυτο ketoacidosis γί αυτο το μπέρδεψα όπως το έγραφα..

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Ναι ακριβως αυτα τα συμπτωματα μου περιεγραφε!! Εγω θυμομουν οτι παίζει ρόλο κ η πρόσληψη λίπους αλλα δεν είπα τιποτα γί αυτο γιατι ξέρω οτι θεωρείται πολυ κακο απο τις γνωστές πυραμίδες:rolleyes: είπα μόνο οτι τρέφομαστε με πολλα φρούτα, λαχανικα κ ξηρούς καρπούς κ μέλι...

 

ναι, αλλα της ανεφερες ηδη δυο σημαντικοτατες πηγες υδατανθρακων, τοσο πλουσιες, που απαγορευονται σε διαβητικους!

παντως...πως ριζωνουν πεποιθησεις μεσα μας και ποσο δυσκολα τις αναθεωρουμε....(το λεω για τη φιλη σου χωρις να με βγαζω απεξω)

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...