Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

To γάλα και τα φρέσκα τυριά είναι οφ νομίζω. Δοκίμασε κρέμα ή γάλα καρύδας στον καφέ είναι τέλειο!

ευχαριστωω πολυ ,θα δοκιμασω!το ανθοτυρο ειναι φρεσκο τυρι?το κασερι?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δοκίμασε κρέμα ή γάλα καρύδας στον καφέ είναι τέλειο!

miriki,τι εννοεις με τη "κρεμα καρυδας"? Το γαλα καρυδας υπαρχει μονο σε κονσερβα ή και σε αλλη συσκευασια?Ευχαριστω εκ των προτερων!!

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Για το αλευρι αμυγδάλου που μπορω να δω τις οδηγίες?...Πολλά εμπόδια..Είμαι σε επαρχιακή πόλη και δεν μπορώ να βρω βιολογικό κρεας πέρα απο κότα ελευθέρας..Επειδή αργω πολύ με την αναγνωση του βιβλίου με δυσκολευει η μετάφραση αν μπορεί καποια για να μην χάνω επιπλέον χρόνο ας μου στειλει τι χρειαστήκατε στην αρχη και παραγγειλατε απο ξένα site να τα παραγγείλω..

Κοίτα σελ. 12 του θέματος... επίσης για τα αμύγδαλα τα βάζεις σε φιλτραρισμένο νερό για μία μέρα με λίγο θαλασσινό αλάτι. Μετά τα βάζεις στο φουρνο να αφυδατωθουν στους 50-55 C μεχρι να γίνουν τραγανά. Τέλος τα βάζεις στο μπλέντερ ή food processor κ σε μικρές ποσότητες( 1,2 κούπες) κ αλέθεις λίγο μετά τα ανακατεύεις με μια σπάτουλα κ ξανααλέθεις..Αν θές λεπτό το περνάς από κόσκινο κ ξανααλέθεις τα χοντρά κοκ... Πρόσεξε μην επιμένεις στην άλεση γιατί μετά βγάζουν το λάδι τους κ κολλάνε..

Yugup3.png

ευχαριστωω πολυ ,θα δοκιμασω!το ανθοτυρο ειναι φρεσκο τυρι?το κασερι?

Αν δεν έχεις θέματα με τα γαλακτοκομικά μπορεις να χρησιμοποιείς κ creme fraiche ( sour cream) σπιτική αν σου αρέσει..

Από τυριά κάπου πρέπει να έχουμε βάλει κατάλογο με αυτά που επιτρέπονται...πρέπει να δουμε το λινκ

Yugup3.png

Κορίτσια εγώ στεναχωρήθηκα σήμερα....:(

Πήγαμε στον όμοιο να δει την μικρή επειδή έβηχε κ θα πηγαίναμε ταξίδι κ δεν πήρε καθόλου βάρος σε 2 περίπου μήνες :(. Παρόλο που τρώει βρε παιδιά καμμία σχέση με πριν..αλλά φαίνεται της κόστισε που δεν τρώει τα απαγορευμένα..

Και θηλάζει όσο θήλαζε κ περισσότερο κάποιες μέρες κ τρώει κ πολύ περισσότερο από πριν...Υψος πήρε σχεδον κανονικά..

Τι έχετε να σχολιάσετε??

Yugup3.png

Διαφημίσεις

οτι πια δεν παιρνουν βαρος τοσο ευκολα, γιατι κινουνται πολυ. το διαστημα 2 μηνων δεν το θεωρω κ τοσο μεγαλο. μην ανησυχεις, αφου τρωει το παιδι:) αν υπηρχε θεμα, δεν θα σας το ελεγε κ ο γιατρος;

χτες μου ελεγε μια φιλη που ταξιδευει πολυ, οτι οι περσες φτιχνουν τουρσι με σκορδα κ το βαζουν παντου στο φαγητο, το τρωνε κ σκετο. επισης μου ελεγε οτι το ζουμι του τουρσιου (απο παντζαρι κυριως) συνοδευει γευματα στην τουρκια, εβλεπε στην κων/πολη να το σερβιρουν στις ταβερνες!

Πήγαμε στον όμοιο να δει την μικρή επειδή έβηχε κ θα πηγαίναμε ταξίδι κ δεν πήρε καθόλου βάρος σε 2 περίπου μήνες :(. Παρόλο που τρώει βρε παιδιά καμμία σχέση με πριν..αλλά φαίνεται της κόστισε που δεν τρώει τα απαγορευμένα..

Και θηλάζει όσο θήλαζε κ περισσότερο κάποιες μέρες κ τρώει κ πολύ περισσότερο από πριν...Υψος πήρε σχεδον κανονικά..

Τι έχετε να σχολιάσετε??

μηπως οφειλεται στο οτι στην αρχη κανατε την ιντρο και δεν ετρωγε πολυ; καπου ειχα διαβασει παρομοια περιπτωση οπου το μωρο - οντας ηδη αδυνατο -ειχε χασει κι αλλο βαρος. Αλλα μετα, με αυξανομενη την ποσοτητα που ετρωγε τελικα αρχισε να παιρνει και παχυνε πιο πολυ απο οτι πριν. Απεκτησε δηλ το βαρος που επρεπε..

Απο καμπυλες πως ειναι; Αν ειναι καλα και δεν εχει πεσει στην καμπυλη τοτε παλι νομιζω οτι δεν υπαρχει λογος ανησυχιας (εφοσον πηρε και υψος).

Στην τελικη κανεις και μια εξεταση ουρων μηηηπως εχει κατι ανησυχητικο..Ο ομοιο τι ειπε;

εμενα παλι τωρα εχω αρχισει να παρατηρω καλυτερα την πεψη τους και βλεπω σημερα απεπτα τα σπανακια..και διαρροια..αντι να πηγαινουμε καλυτερα παμε χειροτερα..επειδη τωρα παιρνουν μεγαλες ποσοτητες απο φυτικες ινες, φαινεται το εντερο δεν ειναι ετοιμο..ενω με τα μακαρονια μια χαρα (δυσκοιλιοτητα) ειχαν

Μαλλον πρεπει να παμε προς τα πισω και αρχιζω να αφαιρω τροφες. ουφ :|:(

O παιδίατρος δεν ανησυχει καθόλου ούτε που το σχολίασε μόνο εγώ επέμενα..Αφου την βλέπει φυσιολογική απλά μου ειπε πως δεν θα ειναι κ από τα μεγαλόσωμα παιδιά..απλά έπεσε κ στις καμπύλες στο βάρος.

Ιντρο δεν κάναμε μόνο για λίγες μέρες.. αλλά κι εγώ έχω αδυνατίσει πάρα πολύ κ όλοι μου το λένε..

Ελπίζω σε αυτό που λέει η Campbell οτί στην αρχή χάνεις κ μετά κάνεις μυικό ιστό αλλά ποτέ δεν θα είσαι παχύς..

Μάλλον θα αρχίσω να την μπουκώνω περισσότερο είχα αφεθεί λιγάκι γιατί έβλεπα πως έτρωγε τις μεριδούλες της θα τις δίνω περίσσότερα γεύματα..

Yugup3.png

εμενα παλι τωρα εχω αρχισει να παρατηρω καλυτερα την πεψη τους και βλεπω σημερα απεπτα τα σπανακια..και διαρροια..αντι να πηγαινουμε καλυτερα παμε χειροτερα..επειδη τωρα παιρνουν μεγαλες ποσοτητες απο φυτικες ινες, φαινεται το εντερο δεν ειναι ετοιμο..ενω με τα μακαρονια μια χαρα (δυσκοιλιοτητα) ειχαν

Μαλλον πρεπει να παμε προς τα πισω και αρχιζω να αφαιρω τροφες. ουφ :|:(

Ισως να μην έδινες πολλά λαχανικά για αρχή αλλά κρέας, λίπος κ ζωμούς. Διάρροια δεν θέλουμε σε καμμία περίπτωση αλλά όπως είπε κ η Αγλαια άπεπτες τροφές είναι φυσιολογικό να βλέπουμε πχ εμένα τώρα έχει αδυναμία στα macadamia κ βλέπω κ αμασητα κομματάκια :roll: ή blueberries :roll:

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Τι έχετε να σχολιάσετε??

Ούτε κι η κόρη μου βάζει βάρος, δεν το θεωρώ ανησυχητικό για την ηλικία τους!

Ακόμη και ο γιος μου που δεν είχε κάποιο πρόβλημα θυμάμαι δεν έβαζε βάρος για κάποιους μήνες.

Στο τσάι που ρωτήσατε η κρέμα καρύδας δεν κάνει, τη δοκίμασα.

Καλύτερο είναι το πηκτό σπιτικό γάλα αμυγδάλου.

Αλλά ομολογώ ότι τις πιο πολλές φορές βάζω κανονικό γάλα, η ποσότητα είναι ελάχιστη!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Στο τσάι ομολογώ δεν τη δοκίμασα. Πήρα αυτή http://www.biona.co.uk/product-272-4.html

με χαλάει η ζελατίνα στη συσκευασία όμως και μάλλον δεν θα την ξαναπάρω.

Ξεκίνησα ίντρο σήμερα. Έπινα ζωμό ψαριού το πρωί (δε θα το ξανακάνω το ορκίζομαι όμως) και λύσσαξε και ο μικρός να πιει. Του έδωσα μία γουλίτσα (το sensitivity είχε βγει αρνητικό, αλλά φοβάμαι). Τώρα που έχω λυσάξει στην πείνα θα φάω φασολάκια βρασμένα σε ζωμό κοτόπουλο.

Ήρθε το κρέας. Είναι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια και όλα έχουν από ένα κοκκαλάκι στη μέση. (Δυστυχώς δεν μπορούσα σε αυτή τη φάση να κάνω απευθείας συνεννόηση με τον άνθρωπο). Λέω να μαγειρέψω τα κομμάτια (π.χ. σούπα ή στη γάστρα) και να φυλάω τα κόκκαλα για να κάνω ζωμό στο τέλος τι λέτε έχει νόημα;

Κατερίνα ο μικρός μου είχε φρενάρει πολύ πιο πριν. Έχει πάρει τώρα ένα κιλό σε ένα χρόνο χωρίς τη δίαιτα και τρώει τον άμπακο.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Αν δεν έχεις θέματα με τα γαλακτοκομικά μπορεις να χρησιμοποιείς κ creme fraiche ( sour cream) σπιτική αν σου αρέσει..

πως φτιαχνεται αυτη ? μηπως ειναι αυτη που εκανε η νεραιδομανα?

η κορουλα σου ειναι μια χαρα βρε ,εσυ εισαι ο γιατρος της ,εχεις καταφερει απιστευτα πραγματα ,μπραβο σου

πως φτιαχνεται αυτη ? μηπως ειναι αυτη που εκανε η νεραιδομανα?

Θα το εκτιμούσα πολύ αν κάποιος έβαζε τη συνταγή sour creme πολύ αναλυτικά στα ελληνικά γιατί από το βιβλίο μπερδεύτηκα. Ευχαριστώ πολύ.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διαφημίσεις

Κατέγραψα τα στάδια της εισαγωγικής στα ελληνικά και σας τα παραθέτω. Παρακαλώ διορθώστε με αν έχω κάνει λάθος.

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ GAPS

Πρώτο στάδιο

1. Σπιτικός ζωμός από κρέας ή ψάρι όλη μέρα ανάμεσα ή μαζί με τα γεύματα.

2. Σούπα φτιαγμένη με το ζωμό μαζί με προβιοτικά.

3. Σταδιακή εισαγωγή προβιοτικών (1-2 κοταλάκια γλυκού για 1-5 μέρες, 3-4 κ.γλ. για τις επόμενες κ.τλ.): ζωμός από το τουρσί, τουρσί λαχανικών, medley λαχανικών μαζί με τυρόγαλα, γιαούρτι κεφίρ, sour κρέμα αν έχουν διάρροια.

4. Τσάι τζίτζερ μέντα ή χαμομήλι με μέλι.

Δεύτερο στάδιο

1. Όλα τα προηγούμενα.

2. Ωμός κρόκος αυγού μέσα στη σούπα. Στη συνέχεια ελαφρώς βρασμένα αυγά το ασπράδι βρασμένο και ο κρόκος ρευστός).

3. Στιφάδο και κοκκινιστά χωρίς μπαχάρια, μόνο αλάτι και φρέσκα μυρωδικά, μαζί με προβιοτικά.

4. Αυξάνουμε την ποσότητα των προβιοτικών.

5. Παστά ψάρια.

6. Σπιτικό γκι (ghee) ένα κ.γλ. και αυξάνοντας κάθε μέρα.

Τρίτο στάδιο

1. Όλα τα προηγούμενα εφόσον είναι καλά ανεκτά.

2. Πολύ ώριμο αβοκάντο μέσα στις σούπες (1-3 κουταλιές τη μέρα και αυξάνοντας).

3. Κρέπες: 1 την ημέρα και αυξάνοντας σταδιακά. Υλικά: Βούτυρο από ξηρούς καρπούς, αυγά, καλά αλεσμένη γλυκοκολοκύθα ή κολοκύθι και τηγανίζω με ζωικό λίπος ή ghee.

4. Αυγά ομελέτα με αρκετό ζωικό λίπος ή ghee συνοδευόμενα με αβοκάντο ή βρασμένα λαχανικά. Πολύ σημαντικό το κρεμμύδι ψημένο για περίπου μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά μέσα σε ζωικό λίπος ή ghee (4-5 κουταλιές λίπος για ένα μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες) μέχρι να γλυκάνει και να μαλακώσει.

5.Εισάγουμε το τουρσί (1-4 κουταλάκια του γλυκού σε κάθε γεύμα).

Τέταρτο στάδιο

2. Κρέας ψημένο στο φούρνο ή στο γκριλ.

3. Ελαιόλαδο, ξεκινώντας από σταγόνες και αυξάνοντας σταδιακά σε 1-2 κουταλιές σε κάθε γεύμα.

4. Χυμοί. Ξεκινάμε με καροτοχυμό (καλά σουρωμένο) από κουταλιές αυξάνοντας στο ένα φλυτζάνι την ημέρα. Μετά προσθέτουμε σέλινο, λάχανο, μαρούλι και φρέσκια μέντα. Πάντα με άδειο στομάχι και μπορούμε να προσθέσουμε σπιτικό γιαούρτι ή τυρόγαλα.

5. Ψωμί από αλεύρι αμυγδάλου ή άλλους ξηρούς καρπούς και σπόρους (αλεύρι, αυγά, γλυκοκολοκύθα ή κολοκύθι και ζωικό λίπος, ghee ή λάδι καρύδας).

Πέμπτο στάδιο

2. Πουρέ από ψημένο μήλο στον ατμό μαζί με ghee ή άλλο ζωικό λίπος και μέλι αν θέλουμε. Από μερικές κουταλιές τη μέρα αυξάνουμε σταδιακά εφόσον είναι καλά ανεκτό.

3. Ωμά λαχανικά χωρίς τον ινώδη ιστό (ρίζες). Ξεκινάμε με μαρούλι και αγγούρι. Αν είναι καλά ανεκτά συνεχίζουμε με καρότο ντομάτα, κρεμύδι, κ.τ.λ. Προσοχή: Αν κάνουμε διάρροια σταματάμε.

4. Προσθέτουμε χυμούς φρούτων: μήλα, ανανάς, μάνγκο. Αποφεύγουμε τα εσπεριδοειδή σε αυτό το στάδιο.

Έκτο στάδιο

2. Ωμό καθαρισμένο μήλο.

2. Σταδιακά εισάγουμε ψημένα κέικ και άλλα γλυκά που επιτρέπονται στη διατροφή με αποξηραμένα φρούτα σαν γλυκαντικό στο ψήσιμο.

0A53p3.png

oC8dp2.png

στην gaps απαγορευεται η φετα.

το εχω το βιβλιο που λεει η Αγλαια με τις κρητικες συνταγες,ειναι πολυ καλο,μην πω το αγαπημενο μου!

Αγλαια πηχτη κανει αραγε να τρωμε?κανει συνεχεια η μαμα μου!!!

Γραβιέρα κατσικίσια κάνει;

.pngy3DLp3.png

εχεις απολυτο δικιο!!αλλα οπως ειπα στο πρωτο μου μηνυμα ξεκινησα γιατι πονουσα στο στομαχι μου και επρεπε να γινει αμεσα.ξεκινησα μονο με ζωμο για δοκιμη.

σημερα ξεκιναω κανονικα....

καλη μας αρχη λοιπον!!!

σε καταλαβαινω γιατι κ εγω ειχα επειγον θεμα κ επρεπε ΚΑΤΙ να γινει. καλυτερα σταδιακα κ με μερικα λαθη, παρα καθολου. ετσι κ αλλιως ειναι τοσο εμπειρικη αυτη η διατροφη που ο,τι ταιριαζει σε σενα μπορει να μην ταιριαζει καθολου σε μενα. πχ με τους ξηρους καρπους κ την καρυδα εχω θεμα ακομα, ενω ξεκινησα να τρωω ωμη μπανανα χωρις κανενα απολυτως προβλημα, εδω κ 10 μερες περιπου.

τις καψουλες των προβιοτικων τις ανοιγετε και δινετε λιγοτερο πχ 1/4 του γλυκου; νομιζω το περιβλημα προστατευει το περιεχομενο απο τα οξεα του στομαχου, απο την αλλη για αρχη δεν κανει ολοκληρη καψουλα ετσι;

Λοιπόν, νεώτερα από το μέτωπο της gaps.

Η δεύτερη μέρα στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία. Η μικρή ξεκίνησε τη μέρα της με παλινδρόμηση και εμετούς (από τις 6 ως τις 10 το πρωί). Όλη μέρα σχεδόν γκρίνια και το απόγευμα πονόκοιλο. Είμαι σχεδόν σιγουρη ότι την πείραξε η ψαρόσουπα, μάλλον ο σολωμός που δεν είχε ξαναδοκιμάσει, γιατί κάτι άλλο για πρώτη φορά δεν έφαγε. Ο σύζυγος έχει έντονους πονοκεφάλους (έκοψε και τον καφέ οπότε άστα) και αφού δοκίμασε χθες το πρωί σούπα ούτε που ξανακούμπησε. Προτίμησε να λιμοκτονήσει για δυο μέρες. Η μεγάλη μου ακολουθεί αλλά μουρμουρίζει.

Τελικό συμπέρασμα: αφήνουμε το π΄ρωτο στάδιο, πηδάμε το δεύτερο και πάμε βουρ στο τρίτο και όσο αντέξουμε.

Πάντως τη μικρή την λυπήθηκα. Πισωγύρισε όπως τότε που ήτανε βρφάκι με την παλινδρόμηση. Το καλό είναι ότι ο σύζυγος πήρε ένα σωρό παυσίπονα αλλά το στομάχι του δεν πόνεσε. Κάτι είναι και αυτό.

Νεραϊδομαμά, εσείς πώς πάτε;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Γιώτα γιατί τα χαρακτηρίζεις αυτά αποτυχία;

Εγώ λέω ότι είχατε μεγάλη επιτυχία!

Προφανώς η τοξικότητα της μικρής και του συζύγου είναι μεγάλη γι' αυτό και είχατε αυτά τα έντονα die-off συμπτώματα.

Τι περίμενες δηλαδή; Όλα αυτά είναι αναμενόμενα.

Εγώ θα έλεγα να επιμείνεις.

(κι εγώ δεν κατάλαβα που κολλάει ο σολομός...)

Κι εμείς χρειαζόμαστε την Ίντρο όταν επιστρέψουμε σπίτι (είμαστε Θεσσαλονίκη εδώ και μια βδομάδα)...

Κάναμε αρκετές παρανομίες, όχι τόσο στο φαγητό (δεν έκανα καμία προσωπικά στο φαγητό) αλλά έφαγα κάποια γλυκά και ψωμί.

Δεν είχα ούτε ζωμούς ούτε τουρσί.

Στη μικρή προσπάθησα να μην δίνω απαγορευμένα αλλά το αποτέλεσμα ήτανε να πεινάει και να θηλάζει συνεχώς!

Ο γιος μου από τις πολλές τις πίττες έκανε κόκκινους κύκλους κάτω από τα ματάκια του :(

γιατί ξεκινήσατε με σολομο; Ήταν σολομός ιχθυοτροφείου;

Ήταν κατεψυγμένος σολωμός Ειρηνικού, Αλάσκας με πιστοποίηση απο το Μαρινόπουλο. Τον έβαλα μέσα στη σούπα μαζί με διάφορα άλλα φρέσκα ψάρια και έκανα ζωμό. Όλα τα άλλα τα έχει ξαναδοκιμάσει η μικρή και δνε την πείραξανε στο παρελθόν. Πιθανόν βέβαια τώρα να ήταν και η ποσότητα μεγάλη που έφαγε.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...