Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

valeri πήρα από έναν παραγωγό που βρήκα εδώ www.peliti.gr Aν επιλέξεις από την αριστερή μπάρα "προϊόντα καλλιεργητών" είναι ο δεύτερος στη σειρά, από Σέρρες. Έχει και σουσάμι.

Χθες μας είπε ότι θα τα πήγαινε ταχυδρομείο, οπότε αν προλάβω θα τα λάβω μέχρι Παρασκευή αλλιώς μετά τις γιορτές.

ευχαριστω

το ρωτησα γιατι εχω επαφες με τις Σερρες ,οποτε μπρουν να μου τα φερουν

παντως σε αυτην την λιστα ο καλλιεργητης δεν ειναι ο Παπαδοπουλος

Ότι ο χυμός είναι χωρίς ίνες' date=' γι αυτό και η Κάμπελ λέει ότι μπορεί το άτομο να καταναλώνει ταυτόχρονα και φρούτα, αρκεί να μην εχει διαρροιες. Αν υπάρχουν διαρροιες πρέπει να πίνει μόνο χυμό.

Ενώ το smoothy είναι όλο το φρούτο μαζί με τις ίνες του.

:?[/quote']

μα και εγω αυτο ξερω ;););)

για αυτο ειπαμε οτι το vitamix δεν ειναι και αποχυμωτης

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ρε παιδια τι γινεται με το φυστικοβουτυρο ? η μητερα μου επιμενει οτι δεν ειναι καλο να τρωμε φυστικια

ενταξει ξερω για τις τοξινες που εχει αλλα αυτες με το ελαφρυ ψησιμο ,αν θυμαμαι καλα, καταστρεφονται

ρε παιδια τι γινεται με το φυστικοβουτυρο ? η μητερα μου επιμενει οτι δεν ειναι καλο να τρωμε φυστικια

ενταξει ξερω για τις τοξινες που εχει αλλα αυτες με το ελαφρυ ψησιμο ,αν θυμαμαι καλα, καταστρεφονται

Εννοείς τα peanuts ή γενικά όλα τα nuts?? (απλά τα γράφω αγγλικά για να ξεχωρίζουμε τις λέξεις)

Yugup3.png

Εννοείς τα peanuts ή γενικά όλα τα nuts?? (απλά τα γράφω αγγλικά για να ξεχωρίζουμε τις λέξεις)
τα peanuts

δεν ειναι φυστικια αιγινης?

οταν λεω τοξινες εννοω τις αφλατοξινες (δεν ειμαι σιγουρη για τον ορο για αυτο και εγραψα απλα "τοξινες" στο προηγουμενο ποστ)

Διαφημίσεις

τα peanuts

δεν ειναι φυστικια αιγινης?

οταν λεω τοξινες εννοω τις αφλατοξινες (δεν ειμαι σιγουρη για τον ορο για αυτο και εγραψα απλα "τοξινες" στο προηγουμενο ποστ)

Είναι τα λεγόμενα "αραπικα" φυστίκια..δεν είναι τα αιγίνης..

Yugup3.png

ευχαριστω

το ρωτησα γιατι εχω επαφες με τις Σερρες ,οποτε μπρουν να μου τα φερουν

παντως σε αυτην την λιστα ο καλλιεργητης δεν ειναι ο Παπαδοπουλος

μα και εγω αυτο ξερω ;););)

για αυτο ειπαμε οτι το vitamix δεν ειναι και αποχυμωτης

Βάλερι ποιός είναι ο Παπαδόπουλος;;:)

Διαφημίσεις

Βάλερι ποιός είναι ο Παπαδόπουλος;;:)

ενας παραγωγος αμυγδαλων απο τις Σερρες που τα αμυγδαλα του σε ενα βιολογικο καταστημα της Θεσνικης κοστιζουν 17.5 ευρω

Δεν ψωνίζει κανεις απο λαϊκή;;

Επειδή ξέρω ότι στη Λάρισα έχουν παραγωγή αμυγδάλου έβαλα μια θεία μου να κοιτάξει και μου είπε ότι στη βιολογική λαική τα βρίσκει με 12 ευρώ το κιλό. Της είπα να μου πάρει 10 κιλά και της έκανε καλύτερη τιμή (10 ευρώ). Τώρα τι να σας πω, βιολογικά θα είναι; Ένας θεός ξέρει γιατί είμαστε και στην Ελλάδα.

Επίσης ήθελα να σας ρωτήσω κάτι για το μέλι.

Πήρα μέλι από έναν παραγωγό εδώ στα χανιά που έχει μελίσσια μέσα στο φαράγγι (της Σαμαριάς) και έχει δικαίωμα να πουλάει και σε βιολογικάδικα. Μου είπε ότι δεν του κάνει καμιά επεξεργασία. Έχει φοβερό άρωμα και γεύση και είναι ρευστό αλλά και πολύ πηχτό. Όμως δεν ζαχαρώνει. Λέτε να είναι μούφα; Πρέπει να ζαχαρώνει για να είναι καλό; Τι λέτε;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Επειδή ξέρω ότι στη Λάρισα έχουν παραγωγή αμυγδάλου έβαλα μια θεία μου να κοιτάξει και μου είπε ότι στη βιολογική λαική τα βρίσκει με 12 ευρώ το κιλό. Της είπα να μου πάρει 10 κιλά και της έκανε καλύτερη τιμή (10 ευρώ). Τώρα τι να σας πω, βιολογικά θα είναι; Ένας θεός ξέρει γιατί είμαστε και στην Ελλάδα.

Επίσης ήθελα να σας ρωτήσω κάτι για το μέλι.

Πήρα μέλι από έναν παραγωγό εδώ στα χανιά που έχει μελίσσια μέσα στο φαράγγι (της Σαμαριάς) και έχει δικαίωμα να πουλάει και σε βιολογικάδικα. Μου είπε ότι δεν του κάνει καμιά επεξεργασία. Έχει φοβερό άρωμα και γεύση και είναι ρευστό αλλά και πολύ πηχτό. Όμως δεν ζαχαρώνει. Λέτε να είναι μούφα; Πρέπει να ζαχαρώνει για να είναι καλό; Τι λέτε;

μωρε 10 ευρω κ βιολογικα ? 10 ευρω τα περνω τα κανωνικα εδω στην λαρισα μπασ κ σε κοροιδεψανε ?

.....

Διαφημίσεις

Όχι, δεν είναι ανάγκη να ζαχαρώνει, αυτό το καθορίζει το είδος του μελιού.

Για παράδειγμα τα θυμαρίσια δεν ζαχαρώνουνε, ενώ τα ανθόμελα συνήθως ζαχαρώνουνε.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

μωρε 10 ευρω κ βιολογικα ? 10 ευρω τα περνω τα κανωνικα εδω στην λαρισα μπασ κ σε κοροιδεψανε ?

Αυτό σκέφτηκα και εγώ. Έχεις πάει καθόλου στη βιολογική λαική; 12 έκαναν αλλά επειδή ήταν μεγάλη ποσότητα της είπε 10. Μάλιστα δεν είχε τόσα στη λαική και της είπε ότι θα της τα φέρει. Ξέρεις αν μαζεύουν αυτή την περίοδο;

Και πώς μπορούμε να είμαστε σίγουρες; Σε προηγούμενα ποστ μια κοπελιά ανέφερε για αμύγδαλα με 7 ευρώ το κιλό. Μπορούμε να ελέγξουμε αν είναι βιολογικά ή όχι;

Αυτός είπε ότι θα μαζέψει και θα δώσει στη θεία μου (ή θα σπάσει, δεν είμαι και σίγουρη).

0A53p3.png

oC8dp2.png

Για παράδειγμα τα θυμαρίσια δεν ζαχαρώνουνε, ενώ τα ανθόμελα συνήθως ζαχαρώνουνε.

Να πω την αλήθεια δεν ρώτησα αν είναι ανθόμελο ή θυμαρίσιο, αλλά πιθανότατα είναι θυμαρίσιο γιατί εκεί που έχει τις μέλισσες είναι μέσα στο άγριο φαράγγι.

0A53p3.png

oC8dp2.png

το αν ζαχαρωνουν η οχι εχει σχεση και με την περιεκτικοτητα τους σε φρουκτοζη

Δεν ξέρω να σου απαντήσω γιατί πάντα ψωνίζω από τη βιολογική λαϊκή, όχι για το κόστος αλλά για τη φρεσκάδα των προϊόντων, καμία σχέση απ' αυτή την άποψη!

ενας παραγωγος αμυγδαλων απο τις Σερρες που τα αμυγδαλα του σε ενα βιολογικο καταστημα της Θεσνικης κοστιζουν 17.5 ευρω

σπασμενα ή ασπαστα;

εγω στη λαικη βιολογικη τα βρηκα κοντα 6ε το κιλο ασπαστα και σπασμενα στο βιολογικαδικο 24 ευρω το κιλο (δηλ πανω κατω η ιδια τιμη) Στο κειμλινκ -οπως εχουμε ξαναπει -κανουν 12ε το κιλο τα σπασμενα.

http://www.healthhomehappy.com/2011/12/review-paleo-comfort-foods-cookbook-and-brussels-sprouts-slaw-recipe.html

Μόλις το πήρα από το Book Depository.

Βαρέθηκα να ψάχνω συνεχώς το ίντερνετ για συνταγές!

σπασμενα ή ασπαστα;

εγω στη λαικη βιολογικη τα βρηκα κοντα 6ε το κιλο ασπαστα και σπασμενα στο βιολογικαδικο 24 ευρω το κιλο (δηλ πανω κατω η ιδια τιμη) Στο κειμλινκ -οπως εχουμε ξαναπει -κανουν 12ε το κιλο τα σπασμενα.

Αν σκεφτείς βέβαια ότι στο βιολογικάδικο μου έδωσαν προσφορά για 16 ευρώ το κιλό, ενώ τα πουλάνε 20 (βάλε ότι εδώ έχουν περισότερα μεταφορικά), τότε είναι πιθανό να τα βρεις από παραγωγό 12, έτσι δεν είναι; Νομίζω ότι στην τελική βγάζουν πολλά. Οπότε είναι δυνατόν ο παραγωγός να στα δώσει κατευθείαν 10 ή και 7, όπως ειπώθηκε παραπάνω. Τι να πω και εγώ.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...