Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Κατέληξα στον δικό μου γιατί θεωρείται καλύτερος στα πράσινα/φυλλώδη' date=' [b']δεν ζεσταίνεται όπως οι άλλοι και είναι πιο αθόρυβος[/b]. Έχει και ένα μειονέκτημα: συγκριτικά με τους άλλους 2 καθαριζει πιο μπελαλίδικα (όχι τρελά πράγματα μην φανταστείτε. Ίσως αν είχα κάποιον άλλο τότε να μου φαινόταν η διαφορά)

Γιατί υπάρχουνε αποχυμωτές τέτοιου τύπου που θερμαίνονται; :shock:

Υποτίθεται η μη-χρήση θερμότητας είναι βασικό χαρακτηριστικό γι' αυτούς τους αποχυμωτές.

Και γενικά είναι αθόρυβοι, ο δικός μου δηλαδή είναι πολύ αθόρυβος.

Και υποτίθεται ότι ο δικός μου είναι απ' αυτούς που καθαρίζονται εύκολα, αλλά και πάλι μπελαλίδικο τον βρίσκω... δεν ξέρω βρε κορίτσια, αλλά εγώ ανάμεσα στα 2 παιδιά, τα μαγειρέματα, τους ζωμούς, τα τουρσιά, τα γλυκά, το γάλα αμυγδάλου κτλ το βρίσκω αδύνατον να τον χρησιμοποιώ συχνά, δεν αντέχω αυτό το βγάλε-πλύνε σχολαστικά τα λαχανικά από το ψυγείο, κάθησε κανένα μισάωρο πάνω από τον αποχυμωτή να κάνεις 3 μικρά ποτήρια χυμό με τα παιδιά να ουρλιάζουνε ταυτόχρονα για να καθήσουνε πάνω στον πάγκο να βάζουνε τα λαχανικά στον αποχυμωτή, έπειτα το καθάρισμα από το pulp, το προσεκτικό πλύσιμο, το σκούπισμα των εξαρτημάτων και μετά την επανατοποθέτησή τους στον αποχυμωτή... nut.gif

Αν τα καταφέρεις fairy's mom να κάνεις χυμό καθημερινά ακόμη και όταν περάσει ο ενθουσιασμός του πρώτου καιρού πραγματικά θα σε προσκυνήσω

bow.gif

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ερωτησουλες

1.πηρα αμυγδαλα λευκα ,ειναι απλα ξεφλουδισμενα η ειναι διαφορετικο ειδος αμυγδαλου που δεν εχει φλουδα ,? ειναι κ λιγο πικρα

παντως τα περασα απο μπλεντερ ,εβαλα σταφιδες ηταν να κανω κρακερακια αλλα τελικα τα φαγαμε με κουταλακι (αρεσε πολυ στα παιδια )

2.αμυγδαλα σερρεου παραγωγου (Παπαδοπουλου )στο βιολογικο μαγαζι 17,5 ευρω ,εσεις για ποιον λεγατε με 7 ευρω?

3.χουρμαδες κατι ζουμεροι 20 ευρω το κιλο:shock::shock::shock:

4.τα κασιους τα χρησιμοποιειται ,επειδη δεν εχουν φλουδα σκεφτομουν να τα παρω

5.κουκουναρι ,πολυ ακριβο ?40 ευρω

ερωτησουλες

1.πηρα αμυγδαλα λευκα ,ειναι απλα ξεφλουδισμενα η ειναι διαφορετικο ειδος αμυγδαλου που δεν εχει φλουδα ,? ειναι κ λιγο πικρα

παντως τα περασα απο μπλεντερ ,εβαλα σταφιδες ηταν να κανω κρακερακια αλλα τελικα τα φαγαμε με κουταλακι (αρεσε πολυ στα παιδια )

2.αμυγδαλα σερρεου παραγωγου (Παπαδοπουλου )στο βιολογικο μαγαζι 17,5 ευρω ,εσεις για ποιον λεγατε με 7 ευρω?

3.χουρμαδες κατι ζουμεροι 20 ευρω το κιλο:shock::shock::shock:

4.τα κασιους τα χρησιμοποιειται ,επειδη δεν εχουν φλουδα σκεφτομουν να τα παρω

5.κουκουναρι ,πολυ ακριβο ?40 ευρω

1. Τα αμυγδαλα αυτα ειναι blanched δηλαδη αφαιρείται η φλουδα μετα απο παραμονή σε καυτό νερό..ετσι χάνονται οι περισσότερες βιταμίνες λογω θερμοκρασίας..

2. Τα αμυγδαλα σου ειναι πανάκριβα:shock: ακομα κ μικρη ποσοτητα στο keimling κανει 12,... ? . Με 7? έγραψε η Ζαχαρινη αλλα δεν μας έγραψε ακομα πως ηταν..

3. Στο keimling εχουν σχεδον μισή τιμή..

4. Τα κασιους ειναι τέλεια!!! Αλλα δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμη στη μικρη

5. Τα κουκουναρια ειναι πανάκριβα κ στο keimling 48?/κιλό...

Yugup3.png

Ξέρετε κάποιον προμηθευτή που να φέρνει σε ποσότητες αλατα μαγνησιου;;; Πήρα απο το iherb ( καλή τιμη μάλλον :roll:) αλλα πολυ λίγα...τα θελω για το μπάνιο κ ξοδευεις μεγάλη ποσοτητα σε σχέση με την απο του στόματος χρήση που κανονικά προορίζονται...

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Valeri μου μ' όλο το θάρρος, πολλές φορές μου δίνεις την εντύπωση ότι έχεις έρθει από κάποιο άλλο πλανητή! :lol:

1. Τα αμυγδαλα αυτα ειναι blanched δηλαδη αφαιρείται η φλουδα μετα απο παραμονή σε καυτό νερό..ετσι χάνονται οι περισσότερες βιταμίνες λογω θερμοκρασίας..

μαλιστα το φανταστηκα και αυτο

αρα δεν χρειαζονται

2. Τα αμυγδαλα σου ειναι πανάκριβα:shock: ακομα κ μικρη ποσοτητα στο keimling κανει 12,... ? . Με 7? έγραψε η Ζαχαρινη αλλα δεν μας έγραψε ακομα πως ηταν..

δεν τα πηρα ,απλα εμεινα ετσι :shock::shock:

σε ποσες μερες ερχονται?

4. Τα κασιους ειναι τέλεια!!! Αλλα δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμη στη μικρη

ναι γιατι δεν θελουν κ ξεφλουδισαμα,η φλουδα ακομη κ μετα την ζυμωση ειναι δυσπεπτη

5. Τα κουκουναρια ειναι πανάκριβα κ στο keimling 48?/κιλό...

αρα στο βιολογικο ειχε καλυτερη τιμη

Τους Medjool μάλλον θα εννοεί.

Η διαφορά τιμής δεν είναι και τόσο μεγάλη, έχει € 17.90 /kg στα 2.5 κιλά.

Όμως οι υπόλοιποι χουρμάδες δεν είναι και τόσο νόστιμοι, πήρα κι αυτούς χωρίς κουκούτσι αλλά δεν μας αρέσανε.

Διαφημίσεις

Κοριτσια, τους ξηρους τους περνατε παντα απο τη διαδικασια μουλιασματος/αποξηρανσης; αυτη ειναι η διαδικασια για το fermentation που λεμε; Και αυτη εξασφαλιζει καλυτερη απορροφηση των θρεπτικων του; Και κατι αλλο, η αποξηρανση στο φουρνο γινεται απλως για να στεγνωσουν ή για κατι αλλο; σορυ για τις πολλες ερωτησεις :oops:

Κοριτσια, τους ξηρους τους περνατε παντα απο τη διαδικασια μουλιασματος/αποξηρανσης; αυτη ειναι η διαδικασια για το fermentation που λεμε; Και αυτη εξασφαλιζει καλυτερη απορροφηση των θρεπτικων του; Και κατι αλλο, η αποξηρανση στο φουρνο γινεται απλως για να στεγνωσουν ή για κατι αλλο; σορυ για τις πολλες ερωτησεις :oops:

Phytic Acid in Nuts, Seeds, Cocoa, and Coconut

Ενδιαφέρον κι αυτό που αναφέρει για το κακάο, από τότε που το διάβασα (το έψαξα κι αλλού) δεν ξαναπήρα ωμό κακάο, ούτε και ωμή σοκολάτα.

Q & A: Should We Soak Almond Flour?

Ενδιαφέρον κι αυτό που αναφέρει για το κακάο, από τότε που το διάβασα (το έψαξα κι αλλού) δεν ξαναπήρα ωμό κακάο, ούτε και ωμή σοκολάτα.

Και τι παίρνεις Rosie?? Απο που;;

Yugup3.png

Μ' αρέσει πολύ το Green n' Black's, υπάρχει στα μαγαζιά με βιολογικά.

Επίσης το κακάο του Fairtrade shop.

Και λέω να δοκιμάσω κι αυτό γιατί γενικά μ' αρέσουνε οι σοκολάτες Dagoba:

http://www.iherb.com/Dagoba-Organic-Chocolate-Cacao-Powder-8-oz-226-g/32526?at=0

Valeri μου μ' όλο το θάρρος, πολλές φορές μου δίνεις την εντύπωση ότι έχεις έρθει από κάποιο άλλο πλανητή! :lol:

ε οχι και πολλες φορες :(:(:( πολυ με στεναχωρησες τωρα

δεν κανω καμια αλλη ερωτηση .....πλακα κανω

παντως δεν ειμαι και η πιο ντοπια

Διαφημίσεις

ευχαριστω!

Μ' αρέσει πολύ το Green n' Black's, υπάρχει στα μαγαζιά με βιολογικά.

Επίσης το κακάο του Fairtrade shop.

Και λέω να δοκιμάσω κι αυτό γιατί γενικά μ' αρέσουνε οι σοκολάτες Dagoba:

http://www.iherb.com/Dagoba-Organic-Chocolate-Cacao-Powder-8-oz-226-g/32526?at=0

ΗGreen black έχει κ σκέτο κακαο;; Γιατι όλο σοκολάτες βλεπω...

Yugup3.png

ερωτησουλες

valeri πήρα από έναν παραγωγό που βρήκα εδώ www.peliti.gr Aν επιλέξεις από την αριστερή μπάρα "προϊόντα καλλιεργητών" είναι ο δεύτερος στη σειρά, από Σέρρες. Έχει και σουσάμι.

Χθες μας είπε ότι θα τα πήγαινε ταχυδρομείο, οπότε αν προλάβω θα τα λάβω μέχρι Παρασκευή αλλιώς μετά τις γιορτές.

Γιατί υπάρχουνε αποχυμωτές τέτοιου τύπου που θερμαίνονται; :shock:

Υποτίθεται η μη-χρήση θερμότητας είναι βασικό χαρακτηριστικό γι' αυτούς τους αποχυμωτές.

Και γενικά είναι αθόρυβοι, ο δικός μου δηλαδή είναι πολύ αθόρυβος.

Αν τα καταφέρεις fairy's mom να κάνεις χυμό καθημερινά ακόμη και όταν περάσει ο ενθουσιασμός του πρώτου καιρού πραγματικά θα σε προσκυνήσω

bow.gif

Και όμως το διάβαζα σε reviews στο amazon! Και μου έκανε κι εμένα εντύπωση. Και φυσικά αναρωτιόντουσαν και οι ίδιοι οι άνθρωποι αν τελικά ο αποχυμωτής αποδίδει όπως υπόσχεται, αφού θερμαίνεται αρκετά μετά από κάποιο συγκερκιμένο χρονικό διάστημα.

:lol::lol:

Θα θυμάμαι τα λεφτά μου και θα ενεργοποιείται η αυτόματη εκτόξευση από τον καναπέ!

Πάντως τώρα που είναι αρχή εκμεταλλεύομαι τον ενθουσιασμό του συζύγου :-D

τι εννοεις ?

Ότι ο χυμός είναι χωρίς ίνες, γι αυτό και η Κάμπελ λέει ότι μπορεί το άτομο να καταναλώνει ταυτόχρονα και φρούτα, αρκεί να μην εχει διαρροιες. Αν υπάρχουν διαρροιες πρέπει να πίνει μόνο χυμό.

Ενώ το smoothy είναι όλο το φρούτο μαζί με τις ίνες του.

Ξέρετε κάποιον προμηθευτή που να φέρνει σε ποσότητες αλατα μαγνησιου;;; Πήρα απο το iherb ( καλή τιμη μάλλον :roll:) αλλα πολυ λίγα...τα θελω για το μπάνιο κ ξοδευεις μεγάλη ποσοτητα σε σχέση με την απο του στόματος χρήση που κανονικά προορίζονται...

Κι εγώ είχα την ίδια απορία. Πρόσφατα τα παρήγγειλα κι εγώ από το iherb και μου φάνηκε πολύ μικρή συσκευασία.. :?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Πώς τα χρησιμοποιείς στο μπάνιο;

697577wcowvfyq3s.gif

Katerinoula πώς πάει η γαστρεντερίτιδα;

Ενα βράδυ κ ενα πρωί κράτησε μόνο!!:D ουτε ναυτιες, ουτε πόνους τιποτα!! Πήρα κ μερικές καψουλες κ αν μου κράταγε κι αλλο θα έπαιρνα κ ομοιο.. Δεν έχω ξανά περάσει τόσο ελαφριά γαστρεντεριτιδα ;)

Εσυ;; Επανηλθες;;

Yugup3.png

Πώς τα χρησιμοποιείς στο μπάνιο;

Πήρα ενα μπανακι που να την χωράει...το γέμιζε ζεστό νεράκι κ διαλυω μισή κουπα αλατα..κάθεται η μικρη μέσα κ παίζουμε με το νερό!! Ξετρελαινεται γιατι εδω κ καιρο που μεγάλωσε την κάναμε ντουσακι..:P Δεν θελει σαπούνι η διαδικασία μόνο νεράκι..

Yugup3.png

Ενα βράδυ κ ενα πρωί κράτησε μόνο!!:D ουτε ναυτιες, ουτε πόνους τιποτα!! Πήρα κ μερικές καψουλες κ αν μου κράταγε κι αλλο θα έπαιρνα κ ομοιο.. Δεν έχω ξανά περάσει τόσο ελαφριά γαστρεντεριτιδα ;)

Εσυ;; Επανηλθες;;

Ωραία!

Εγώ μετά από τη γαστρεντερίτιδα γριππώθηκα (κλασικά συμπτώματα, πονόλαιμος και μύξα) και έτσι μόλις σήμερα άρχισε να επανέρχεται η όρεξή μου και άρχισα να τρώω τα πάντα (έφαγα και κάτι που δεν είναι legal, έφτιαξα κριτσίνια για το γιο μου, ούτε που τα δοκίμασε και έτσι έφαγα εγώ 5-6 :oops: )!

Η μικρή και πάλι δεν κόλλησε, αλλά με πέθανε στους θηλασμούς αυτές τις μέρες!

Σήμερα μάλλον κι αυτή συνειδητοποίησε ότι ξεπέρασε τον "κίνδυνο" και άρχισε να τρώει και στερεές.

Αλλά έχει 2 μέρες να ενεργηθεί, το βρίσκω περίεργο γιατί δεν έτρωγε και τίποτα αυτές τις μέρες...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...