Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Εμείς θα ξεκινήσουμε την ίντρο στην μεγάλη στις 2/1 το έχω πάρει απόφαση ότι δεν γίνεται να περιμένω να συγχρονιστούμε.

Με το μωρό τώρα συμβαίνει το εξής παράδοξο. Έχω ξεκινήσει και τρώω - περισσότερο δοκιμάζω - επικίνδυνα αλλεργιογόνα πχ ξηρούς καρπούς, ελάχιστο αυγό σε μείγμα μπιφτεκιού κλπ και το μωρό αντιδράει μόνο με λίγα σπυθουράκια στο πρόσωπο και όχι πάντα, κάποιες μέρες θα μου κάνει έναν καλό εμετό, η γοπ δλδ συνεχίζει αλλά αισθητά πιο μειωμένη αλλά το κυριότερο για μένα, κάνει κακά χωρίς βλένες! Υπό άλλες συνθήκες η βλένη θα πήγαινε σύννεφο. Εγώ τώρα πώς το αξιολογώ όπως ρωτάς κι εσύ Κατερίνα? Συνεχίζω αυτά τα πειράματα πολύ αργά και σταθερά ή όχι? Εδώ θα ήθελα κι εγώ την βοήθεια ενός ειδικού!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ευχαριστω για τις απαντήσεις....:D

Πάντως ειναι καλύτερα η μικρη απο χτες...ίσως συνπεφτουν κ πολλα μαζί, να μην ηταν μόνο ενα..συνεχίζουμε κ βλέπουμε!!

Νεραιδομαμα δεν φταις εσυ εγω δεν το είχα γραψει στο φόρουμ, έπεσε η κακομοιρα απο 1,5 μετρο...κ δεν ημουν κι εγω εκει οπότε διπλό το κακο..:cry:

Ευτυχως ειναι μια χαρα...

Πιστευω οτι ηταν συνδυασμός καταστάσεων...

ΥΓ κρίμα γιατι αυτα ακριβως ήθελα να ρωτησω....:(

Yugup3.png

Εμείς θα ξεκινήσουμε την ίντρο στην μεγάλη στις 2/1 το έχω πάρει απόφαση ότι δεν γίνεται να περιμένω να συγχρονιστούμε.

Με το μωρό τώρα συμβαίνει το εξής παράδοξο. Έχω ξεκινήσει και τρώω - περισσότερο δοκιμάζω - επικίνδυνα αλλεργιογόνα πχ ξηρούς καρπούς' date=' ελάχιστο αυγό σε μείγμα μπιφτεκιού κλπ και το μωρό αντιδράει μόνο με λίγα σπυθουράκια στο πρόσωπο και όχι πάντα, κάποιες μέρες θα μου κάνει έναν καλό εμετό, η γοπ δλδ συνεχίζει αλλά αισθητά πιο μειωμένη αλλά το κυριότερο για μένα, κάνει κακά χωρίς βλένες! Υπό άλλες συνθήκες η βλένη θα πήγαινε σύννεφο. Εγώ τώρα πώς το αξιολογώ όπως ρωτάς κι εσύ Κατερίνα? Συνεχίζω αυτά τα πειράματα πολύ αργά και σταθερά ή όχι? Εδώ θα ήθελα κι εγώ την βοήθεια ενός ειδικού![/quote']

Μπράβο!! Κατάλαβες ακριβως τι ρωτάω... Ποτε χρειάζεται αποχή κ ποτε οχι...

Ο Χρ. Όταν το είχα ρωτησει μου είχε πει ( φυσικά για την περίπτωση μας μόνο λεω) οτι δεν πειραζει αν εμφανίσει 1,2 σπυθουρακια πχ που φευγουν γιατι ετσι δείχνει πως αντιδρα ο οργανισμος...αλλα μου ειπε αν δω βλεννες να το κοψω αμέσως...

Yugup3.png

Μπράβο!! Κατάλαβες ακριβως τι ρωτάω... Ποτε χρειάζεται αποχή κ ποτε οχι...

Ο Χρ. Όταν το είχα ρωτησει μου είχε πει ( φυσικά για την περίπτωση μας μόνο λεω) οτι δεν πειραζει αν εμφανίσει 1,2 σπυθουρακια πχ που φευγουν γιατι ετσι δείχνει πως αντιδρα ο οργανισμος...αλλα μου ειπε αν δω βλεννες να το κοψω αμέσως...

Ωραία..μας βλέπω να στέλνουμε μαζί το μέιλ! :lol:

Με έχει μπερδέψει που γράφει στη σελ 357 ότι πρώτα κοιτάς τις κενώσεις και μετά κάθε νέο skin rash or eczema flare up. Άρα αξιολογεί και τα σπυθουράκια? :confused:

Πρέπει να ξαναδιαβάσω το βιβλίο ή μάλλον τα βιβλία (και το gaps guide), να τα μελετήσω με σημειώσεις αναλυτικές, γιατί τώρα μου έχουν μείνει γενικότητες, αλλά δεν νιώθω ότι το κατέχω ακόμα το θέμα. Και χρόνος δεν υπάρχει...:-(

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Ωραία..μας βλέπω να στέλνουμε μαζί το μέιλ! :lol:

Με έχει μπερδέψει που γράφει στη σελ 357 ότι πρώτα κοιτάς τις κενώσεις και μετά κάθε νέο skin rash or eczema flare up. Άρα αξιολογεί και τα σπυθουράκια? :confused:

Πρέπει να ξαναδιαβάσω το βιβλίο ή μάλλον τα βιβλία (και το gaps guide)' date=' να τα μελετήσω με σημειώσεις αναλυτικές, γιατί τώρα μου έχουν μείνει γενικότητες, αλλά δεν νιώθω ότι το κατέχω ακόμα το θέμα. Και χρόνος δεν υπάρχει...:-([/quote']

Aχ θυμησε μου τι λέει γιατι το έχω δανείσει το βιβλιο σε μια φίλη μου..

Εγω έχω μπερδευτει με τις ερωτήσεις στο gaps.me..

Εν τω μεταξύ κι η μικρη μην νομίζετε οτι κανει κ πολυ την full...δηλαδη ειναι σαν να κανει την intro σε προχωρημένο στάδιο..αλλα τα πρώτα στάδια ειναι τα δύσκολα... Πχ γενικώς δεν τρώει τα ψωμοειδη με αλευρι αμυγδαλου καθημερινα αλλα όταν πάμε εξω θελει να φάει γιατι ζηλεύει...μέλι δεν το θελει πάντως καθολου μόνο στα κεκακια οτι βάλω...σκέτο όσες φορες που της έχω δώσει να γλυψει κλαιει:lol:... Φρούτα τρώει αλλα μην φανταστείτε κ ποσότητες... Οι σπόροι κολοκυθας της αρέσουν παρα πολυ απο την full κ τρελαινεται για ζωμο ψαριού με μπρόκολο κ καροτο...

Yugup3.png

θα τρελαθώ! Έκανε κακά η μπέμπα σε κανονική πάνα μετά από καιρό (χρησιμοποιουμε υφασμάτινες) και ήταν γεμάτη αίμα! Παντού! Δεν μπορώ να φανταστώ τι άλλο μπορεί να ήταν. Χωρίς βλενες. Από αυριο θα της βάζω μόνο τέτοια πάνα, για να την πάω για μάγιερ. Πραγματικά θα τρελαθώ! Τόσο αίμα δεν έχω ξαναδεί ποτέ! Ούτε καν στην Σήλια!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Νεραϊδομαμά περαστικά. Αν δεν έχουν προηγηθεί βλέννες μήπως είναι ραγαδούλα βρε κορίτσι; Επίσης δεν έχει φάει τίποτα με πατζάρι ε;

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

θα τρελαθώ! Έκανε κακά η μπέμπα σε κανονική πάνα μετά από καιρό (χρησιμοποιουμε υφασμάτινες) και ήταν γεμάτη αίμα! Παντού! Δεν μπορώ να φανταστώ τι άλλο μπορεί να ήταν. Χωρίς βλενες. Από αυριο θα της βάζω μόνο τέτοια πάνα' date=' για να την πάω για μάγιερ. Πραγματικά θα τρελαθώ! Τόσο αίμα δεν έχω ξαναδεί ποτέ! Ούτε καν στην Σήλια![/quote']

Ωχ τι κρίμα βρε κορίτσι μου... Τι κενωση είχε;;

Miriki όταν λες ραγαδουλα απο τι μπορει να ερεθιστει;;;

Yugup3.png

Δεν εχω πάρει παιδιατρο γιατί το αποδίδω στην αλλεργία. Παντζαρι είχα φάει πριν από 6-7 μέρες. Κάτι μου λέει ότι έχει ξανακάνει αίμα και το απορροφούσε η υφασμάτινη.

Έχω φάει διάφορα αλλεργιογόνα, οπότε μπορεί να φταίνε πολλά, αλλά δεν άντεχα και αντιαλλεργική διάτροφή και γκαπς. Ήταν πολύ δύσκολο κι έτσι άρχισα σιγα σιγά να δοκιμάζω. Και να τα τώρα!

Είμαι να σκάσω! Δεν μπορώ να σας το περιγράψω!

Και τι κάνω τώρα? Κόβω την γκαπς και ξεκινάω την αυστηρώς αντιαλλεργική διατροφή? Κάνω την ίντρο παρόλο που θηλάζω?

Θέλω να βάλω τα κλάμματα

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Δεν εχω πάρει παιδιατρο γιατί το αποδίδω στην αλλεργία. Παντζαρι είχα φάει πριν από 6-7 μέρες. Κάτι μου λέει ότι έχει ξανακάνει αίμα και το απορροφούσε η υφασμάτινη.

Έχω φάει διάφορα αλλεργιογόνα' date=' οπότε μπορεί να φταίνε πολλά, αλλά δεν άντεχα και αντιαλλεργική διάτροφή και γκαπς. Ήταν πολύ δύσκολο κι έτσι άρχισα σιγα σιγά να δοκιμάζω. Και να τα τώρα!

Είμαι να σκάσω! Δεν μπορώ να σας το περιγράψω!

Και τι κάνω τώρα? Κόβω την γκαπς και ξεκινάω την αυστηρώς αντιαλλεργική διατροφή? Κάνω την ίντρο παρόλο που θηλάζω?

Θέλω να βάλω τα κλάμματα[/quote']

Πρώτα απο όλα μην τρελαινεσαι!!! Ολες μας εχουμε περάσει τετοια σοκ δυστυχως...ψυχραιμία να δεις ξεκάθαρα...

Λοιπόν ποιες τροφές υποπτευεσαι;;

Η μικρη τρώει στέρεες;;

Yugup3.png

Και ξηρους καρπους και το γκι και τους χουρμάδες ακόμα και τις φλούδες καρύδας. Υποπτεύομαι τα πάντα! Είχα φάει και πολύ λίγο μοσχάρι σε μπιφτέκι με ένα αυγό στον 1 κιλό κιμά. Και τι δεν υποπτεύομαι!

Είχα ξεκινήσει ζωμούς κοτόπουλου πριν από τους περισσότερους θηλασμούς και θα έβαζα και χορτόσουπα από αυτην την βδομάδα. Είχα σκοπό να κανω και τεστ ευαισθησίας στο whey για να της το βάλω όπως έλεγαν οι οδηγίες της.

Θα τρελαθώ ρε Κατερινα! Δεν φαντάζεσαι πόσο αίμα είχε! Αφού φοβάμαι μήπως πάθει κάτι το παιδί με τόση απώλεια. Πρέπει να της κάνω εξετάσεις επειγόντως! Για να φτιάξει το έντερο τώρα ξέρεις πόσο αγώνα θέλει και πού αυστηρή διατροφή. Πώς θα το κάνω αυτό με την γκαπς? Τι θα τρώω?

Πρεπει να τα κοιμίσω. Θα επανέλθω με την πρώτη ευκαιρία.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Από το σοκ ούτε καν το θυμήθηκα!

Χθες ήπιε η μπέμπα καροτόχουμο γύρω στα 2 κουταλάκια γλυκού.

Υπάρχει περίπτωση να είναι από αυτό ο χρωματισμός?

Ο άντρας μου με έβρισε που το ξέχασα και λέει ότι ανησυχήσαμε άδικα και είναι σίγουρος ότι εκεί οφείλεται ο χρωματισμός. Το θεωρείτε πιθανό?

Ήταν σαν σημάδια παντού, όχι τριχούλες ή βλένες με αίμα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Και ξηρους καρπους και το γκι και τους χουρμάδες ακόμα και τις φλούδες καρύδας. Υποπτεύομαι τα πάντα! Είχα φάει και πολύ λίγο μοσχάρι σε μπιφτέκι με ένα αυγό στον 1 κιλό κιμά. Και τι δεν υποπτεύομαι!

Είχα ξεκινήσει ζωμούς κοτόπουλου πριν από τους περισσότερους θηλασμούς και θα έβαζα και χορτόσουπα από αυτην την βδομάδα. Είχα σκοπό να κανω και τεστ ευαισθησίας στο whey για να της το βάλω όπως έλεγαν οι οδηγίες της.

Θα τρελαθώ ρε Κατερινα! Δεν φαντάζεσαι πόσο αίμα είχε! Αφού φοβάμαι μήπως πάθει κάτι το παιδί με τόση απώλεια. Πρέπει να της κάνω εξετάσεις επειγόντως! Για να φτιάξει το έντερο τώρα ξέρεις πόσο αγώνα θέλει και πού αυστηρή διατροφή. Πώς θα το κάνω αυτό με την γκαπς? Τι θα τρώω?

Πρεπει να τα κοιμίσω. Θα επανέλθω με την πρώτη ευκαιρία.

Κατα την ταπεινή μου γνώμη, αφού μιλήσεις με γιατρο κ σου πει την γνώμη του, ξεκινά με πραγματα απλα που θεωρείς οτι σιγουρα δεν την ενοχλούν αλλα να ειναι συμφωνα με την gaps...αν το γυρίσεις στην τυπική αποχή μπορει κ να μην καλυτερεύσει η κατασταση...μήπως να την γυρίζες αρχικά σε αποκλειστικό θηλασμο;; Λεω εγω τώρα;;

Γιατι όμως ξαφνικα τόσο πολυ αίμα εε;; Μπορεις να σκεφτείς τι έφαγες χτες ή προχτες;;; Οι χουρμάδες κ η καρύδα απο οτι έχω διαβάσει σπάνια να προκαλέσουν κατι...εμένα πιο ύποπτο θεωρείται το αυγο ή κάποιος ξηρος καρπός όπως peanuts ας πουμε... To ghee όπως λέει κ η Rosie δυσκολο να ενοχλήσει αλλα θα μπορούσες να κανεις κ sensivity σε όλα αυτα να δεις κ μονη σου...με τόσο μεγάλη αντιδραση σιγουρα θα δείξει ( όπως στα patch )..

Yugup3.png

ξενια αν ειναι αλλεργια, οι ξηροι καρποι, το αυγο κ το μοσχαρι ειναι τα πιο επιφοβα. το γκι, αν εχει, θα εχει ελαχιστα ιχνη και η καρυδα δεν θεωρειται απο τα τοπ αλλεργιογονα στις θηλαζουσες...νομιζω, απλη εκτιμηση κανω, οτι αυτο που προεχει τωρα ειναι να δεις τι θα σου πει ο παιδιατρος και καποιος αλλεργιολογος, εαν δεν εχεις ηδη επισκεφτει καποιον...και μετα να σκεφτεις για την γκαπς, μην ζοριστεις περισσοτερο εαν το παιδι απαιτει πολυ συγκεκριμενη διατροφη που δεν ταιριαζει αυτη τη στιγμη, πρεπει να τρως κι εσυ κατι τελοσπαντων!

θα σου στειλω κ ενα μειλ, ελπιζω να πανε ολα καλα.

Από το σοκ ούτε καν το θυμήθηκα!

Χθες ήπιε η μπέμπα καροτόχουμο γύρω στα 2 κουταλάκια γλυκού.

Υπάρχει περίπτωση να είναι από αυτό ο χρωματισμός?

Ο άντρας μου με έβρισε που το ξέχασα και λέει ότι ανησυχήσαμε άδικα και είναι σίγουρος ότι εκεί οφείλεται ο χρωματισμός. Το θεωρείτε πιθανό?

Ήταν σαν σημάδια παντού' date=' όχι τριχούλες ή βλένες με αίμα.[/quote']

Μμμμ δεν γνωρίζω καθολου..κι εγω δεν έχω ξεκινήσει ακόμη τους χυμούς απο λαχανικά...πάρε τον γιατρο να σου πει την γνώμη του καλύτερα..

Yugup3.png

Συμφωνώ με την DaF. Γύρνα το για λίγο στον αποκλειστικό ή έστω μόνο στους ζωμούς και κόψε ξηρούς καρπούς, αβγά και μοσχάρι (από εσένα εννοώ το ξέρω ότι δε δίνεις στο παιδί).

Εσύ από συμπτώματα πώς είσαι; Να σου πω την αλήθεια μου τα δικά συμπτώματα άρχισα να τα παρατηρώ αφότου διαβασα για τη gaps. Για τσέκαρε αν είσαι και εσύ καλά. Κουράγιο κορίτσι θα φτιάξουν τα πράγματα.

Αλλά πάρε το γιατρό αύριο το πρωί να σου δώσει κατευθύνσεις και να σου πω η σκέψη σου για τις έτοιμες πάνες ίσως και να είναι σωστή, αφού ξέρεις τι ψάχνεις να δεις εκεί.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Fairy's mom ψυχραιμία!

Πιθανόν να είναι από τον καροτοχυμό:

Certain foods will color stools, beets and carrots especially. Carrot juice will cause orange stools.

http://imsorawkin.blogspot.com/2008/01/poop-post-warning-not-for-currently.html

(Ένα απλό google search έκανα! :cool:)

Θυμάμαι παρόμοια τρομάρα πήρα όταν η μικρή το καλοκαίρι είχε φάει μια μικρή ποσότητα από καρπούζι για πρώτη φορά, άνοιξα την πάνα της και φρίκαρα!

Μέχρι να πάει το μυαλό μου στο καρπούζι...

Αλλά μην ξεχνάς όταν τρως κάτι ενδεχομένως αλλεργιογόνο να παίρνεις και 1-2 πεπτικά ένζυμα μαζί.

Σε κλασικό αλλεργιολογό προσωπικά δεν θα πήγαινα ποτέ, από την αρχή το ένστικτό μου μου έλεγε ότι δεν θα με βοηθήσει και γι' αυτό δεν πήγαμε, αλλά τώρα μετά τα τόοοσα που διάβασα για αυτού του τύπου τις αλλεργίες και την GAPS τους εμπιστεύομαι ακόμη λιγότερο, μην σου πω και καθόλου! :rolleyes:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

νεραιδομανα χαλαρωσε, απο το καροτο θα ειναι ,σκεψου λιγο τι χρωμα ηταν ακριβως ροζ η πορτοκαλι?

στα παιδακια σαν τα δικα μας η εισαγωγη καθε καινουργιας τροφης πρεπει να γινεται πολυ αργα επειδη δεν τους επαρκουν τα ενζυμα και δεν εχει ισορροπησει ακομη η φυσιολογικη χλωριδα ,οποτε ξεκινας με σταγονουλες και αυξανεις σταδιακα την δοση μεχρι και 10 μερες ,ετσι ενεργοποιεις σιγα σιγα το παγκρεας για να αυξησει την παραγωγη των ενζυμων και δεν το σοκαρεις και δινεις την δυνατοτητα και στην φυσιολογικη χλωριδα να διαχειριστει μικρες ποσοτητες φαγητου

Σας ευχαριστώ όλες για το ενδιαφέρον σας!!

Τώρα κάπως έχω ηρεμήσει και τα βλέπω πιο λογικά. Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι μία μαγιερ.

Κι εγω πλέον θεωρώ ύποπτο τον καροτοχυμό γιατί το μωρό δεν έκανε σήμερα ούτε έναν εμετό, ούτε καν γουλιά, έχει καθαρό πρόσωπο και πολύ καλή διάθεση. Μου φαίνεται απίθανο με τέτοια εικόνα να ήταν όλο αυτό αίμα. :roll: Δεν θα είχε αν μη τι άλλο ανησυχία?

Τώρα στην περίπτωση που δείξει η μαγιερ αίμα, τότε θα προσπαθήσω να κάνω αντιαλλεργική-gaps legal διατροφή μέχρι να κλείσουν οι πληγές και θα την τονώσω και ομοιοπαθητικά. Αλλά δεν μπορεί βρε κορίτσια με τέτοια εικόνα να ήταν αίμα...

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...