Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Το dehydrator είναι ο τελευταίος στόχος...έτσι για να τριτώσει το "κακό" :lol::lol:

Καλοί αποχυμωτες που κρατάνε ζωντανά τα ένζυμα είναι πολύ συγκεκριμένες μάρκες Champion' date=' Omega, Green Star, Green Power, and Angel (και έχει κι άλλες πιο ακριβές ακόμα)

Εγώ παρήγγειλα τον Green Star.

Όλοι οι υπόλοιποι είναι απλοί αποχυμωτές που βγάζουν χυμό χωρίς να κρατάει όλες τις βιταμίνες και τα ένζυμα του φρούτου. Επίσης δεν κάνουν για φυλλώδη λαχανικά από όσο ξέρω.

Δεν μας κάνεις κανένα "κονέ" με τον Ναξιώτη? :D

:[/quote']

Ο Ναξιωτης δεν έχει βιολογικα όμως πιστοποιημένα δηλαδη...κι εγω σκεφτομαι να ξανάπαρω απο κεί ή απο το site που μου δώσατε..

Τις μάρκες αυτες για τον αποχυμωτη τις παίρνετε απο κάποιο site συγκεκριμένα ή να ψάξω γενικώς ;;

Yugup3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ο Ναξιωτης δεν έχει βιολογικα όμως πιστοποιημένα δηλαδη...κι εγω σκεφτομαι να ξανάπαρω απο κεί ή απο το site που μου δώσατε..

Τις μάρκες αυτες για τον αποχυμωτη τις παίρνετε απο κάποιο site συγκεκριμένα ή να ψάξω γενικώς ;;

http://www.amazon.co.uk/gp/search/ref=sr_nr_i_0?rh=k%3Achampion+juicer%2Ci%3Akitchen&keywords=champion+juicer&ie=UTF8&qid=1323873078#/ref=sr_st?keywords=champion+juicer&qid=1323873124&rh=k%3Achampion+juicer%2Cn%3A11052681&sort=-price

Eγώ τον πήρα χονδρική χωρίς απόδειξη από την κουμπάρα της Ροζυ 500ευρώ. Μου τον πήρε από το keimling και με τον ίδιο τρόπο θα πάρω και τα άλλα δύο που θέλω

Θυμασαι πόσο χρέωνε το κιλό?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

http://www.amazon.co.uk/gp/search/ref=sr_nr_i_0?rh=k%3Achampion+juicer%2Ci%3Akitchen&keywords=champion+juicer&ie=UTF8&qid=1323873078#/ref=sr_st?keywords=champion+juicer&qid=1323873124&rh=k%3Achampion+juicer%2Cn%3A11052681&sort=-price

Eγώ τον πήρα χονδρική χωρίς απόδειξη από την κουμπάρα της Ροζυ 500ευρώ. Μου τον πήρε από το keimling και με τον ίδιο τρόπο θα πάρω και τα άλλα δύο που θέλω

Θυμασαι πόσο χρέωνε το κιλό?

Δεν θυμαμαι καθολου γιατι έχω να ψωνίσω πριν τις αλλεργιες..

500:shock: ωραία :lol::lol: κι εγω που έβλεπα τα kenwood κι έλεγα θα παρω τον πιο ακριβο άρα κ τον καλύτερο (< 200?) Χί Χί θα με σκοτώσει στο τέλος ο σύζυγος :mrgreen:

Yugup3.png

αλλά να είναι αληθινό φαγητό όπως γράφει πολύ ωραία η Nina Planck (είχες δίκιο Rosie για άλλη μία φορά)

Χαίρομαι που σου άρεσε! Εγώ το βρίσκω πάρα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο' date=' γράφει πολύ όμορφα η Nina Planck. Αυτό, μαζί με το βιβλίο της Campbell και αυτό του Michael Pollan (In Defence of Food) αποτελούνε για μένα τα πιο "διαφωτιστικά" βιβλία στο θέμα της διατροφής.

Δεν είσαι παρανοικη ολες ετσι σκεφτόμαστε....εγω σκεφτομαι κ το dehydrator αλλα παρα ειναι ακριβός μου φαίνεται κ ο σύζυγος μου λέει πως ίσως δεν αξίζει γιατι θα παιρνουμε κ βιολογικα φρούτα...οπότε το κόστος ανεβαίνει...

Κι εγώ προβληματίζομαι για το αν αξίζει το dehydrator γιατί για την ώρα κάνει και τη δουλειά αυτή ο φούρνος μου που έχει και μεγαλύτερη χωρητικότητα, βάζω 3-4 τεράστια ταψιά κάθε φορά.

Αναρωτιέμαι όμως αν το dehydrator έχει χαμηλότερη κατανάλωση... :?:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Για την κατανάλωση το σκεφτομαι κι εγω αλλα κ για το θέμα οτι χρησιμοποιώ αρκετά το φουρνο κ όταν αφυδατωνω το σταματώ να ψησω, περιμένω να πέσει η θερμοκρασια κ συνεχίζω την αφυδατωση..:?

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια διάβασα πάλι το σημείο στο βιβλίο και γράφει ρητά ότι απαγορεύονται τα roasted nuts. Μόνο ωμά! Το ίδιο και στην λίστα με τις τροφές.

Βρε Ρόζυ' date=' εσύ πού το διάβασες ότι είναι οκ, γιατί έχω ένα ταχίνι της Αρτιζανα ελαφρώς ψημένο και δεν το ανοίγω γιατί φοβάμαι ότι δεν κάνει.. :confused:[/quote']

http://www.gapsdiet.com/uploads/FAQs_PDF.pdf

Σελ. 33

In the GAPS book it says to use raw nuts only, not roasted. I wonder why? I can eat raw nuts instead, but pecans, for example, have a richer flavour if gently roasted. Is home roasting of nuts recommended?

I recommend buying raw nuts, not roasted, salted or processed in any other way, because we cannot trust the industry to process nuts for us. At home we use them for baking, which cooks them. So, you can roast them gently at home, making sure not to burn them.

Ειδικά τα nut butters της Artisana που είναι lightly roasted είναι ιδανικά!

Διαβάστε όμως και την πιο πάνω ερώτηση/απάντηση για την κατανάλωση ξηρών καρπών.

Δεν θυμαμαι καθολου γιατι έχω να ψωνίσω πριν τις αλλεργιες..

500:shock: ωραία :lol::lol: κι εγω που έβλεπα τα kenwood κι έλεγα θα παρω τον πιο ακριβο άρα κ τον καλύτερο (< 200?) Χί Χί θα με σκοτώσει στο τέλος ο σύζυγος :mrgreen:

βρηκα και αυτο το σαιτ

εχει και πιο φτηνους αλλα δε προλαβα να δω αν ειναι καλοι

http://www.vitaminsforlife.co.uk/Juicers/

Εγώ έχω αυτό, τον πήρα πριν αρκετά χρόνια από ένα μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας:

http://www.lexenproducts.com/

Να σου πω όμως, βαριέμαι αφάνταστα να τον χρησιμοποιώ, δεν φαντάζεστε τι μπελάς είναι να κάνετε ένα ποτήρι χυμό, ειδικά αν έχετε γκρινιάρικα παιδιά τριγύρω... :rolleyes:

Αν πάρεις το Vitamix δεν τον χρειάζεσαι, οι raw-foodists χρησιμοποιούνε πολύ το Vitamix για juicing. Δεν πιστεύω ότι διατηρεί τα ένζυμα των φρούτων και των λαχανικών αναλλοίωτα όπως ένα juicer χαμηλών στροφών σαν αυτά που αναφέραμε, αλλά σίγουρα δεν τα καταστρέφει τελείως όπως τα κοινά blenders/αποχυμωτές.

Επίσης με το Vitamix γλιτώνεις ακόμη μια συσκευή, αυτή για το αμυγδαλόγαλο Soyabella, γιατί και πάλι τα κοινά multi/blenders καταστρέφουνε σε κάποιο βαθμό τα ένζυμα των αμυγδάλων.

Θα έπρεπε να πάρω απ' την αρχή το Vitamix για να αποφύγω την αγορά του Soyabella και του juicer :(

Ά, το ζωμό που τον αποθηκεύετε; Προς το παρόν στοκάρω την κατάψυξη με γυάλινα βαζάκια (δεν ακουμπάει στο καπάκι οπότε μάλλον ΟΚ θα είναι) και σκέφτομαι να πάρω και γυάλινα μπουκάλια από αυτά που βάζουμε το νερό ή το γάλα, γιατί με την ίντρο θα χρειαστώ λίτρα μάλλον ε;

Εγώ τον συμπηκνώνω και τον βάζω σε παγοκύστες και αργότερα σε σακουλάκια κατάψυξης.

Παγοκύστες υπάρχουνε ανοξείδωτες, σιλικόνης, ή από πλαστικό χωρίς BPA.

Όταν θέλω να πιω ζωμό ή να κάνω σουπίτσα απλά ρίχνω 1-2 κύβους, ανάλογα με τις μερίδες.

Εγώ έχω αυτό, τον πήρα πριν αρκετά χρόνια από ένα μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας:

http://www.lexenproducts.com/

Να σου πω όμως, βαριέμαι αφάνταστα να τον χρησιμοποιώ, δεν φαντάζεστε τι μπελάς είναι να κάνετε ένα ποτήρι χυμό, ειδικά αν έχετε γκρινιάρικα παιδιά τριγύρω... :rolleyes:

Αν πάρεις το Vitamix δεν τον χρειάζεσαι, οι raw-foodists χρησιμοποιούνε πολύ το Vitamix για juicing. Δεν πιστεύω ότι διατηρεί τα ένζυμα των φρούτων και των λαχανικών αναλλοίωτα όπως ένα juicer χαμηλών στροφών σαν αυτά που αναφέραμε, αλλά σίγουρα δεν τα καταστρέφει τελείως όπως τα κοινά blenders/αποχυμωτές.

Επίσης με το Vitamix γλιτώνεις ακόμη μια συσκευή, αυτή για το αμυγδαλόγαλο Soyabella, γιατί και πάλι τα κοινά multi/blenders καταστρέφουνε σε κάποιο βαθμό τα ένζυμα των αμυγδάλων.

Θα έπρεπε να πάρω απ' την αρχή το Vitamix για να αποφύγω την αγορά του Soyabella και του juicer :(

Τώρα με την κρίση δεν με παίρνει για πολλά πολλά. Πήρα ήδη μια μηχανή κιμά.

Θα χρησιμοποιήσω τον αποχυμωτή που έχω ήδη. Δεν είναι από αυτούς που αναφέρετε αλλά τι να κάνω. Πιστεύετε ότι δεν θα γίνεται καθόλου δουλειά. Μήπως υπερβάλλουμε λίγο;

Από ξηρούς καρπούς είναι κανείς που δεν επιτρέπεται (φυστίκη αράπικο, αιγίνης κ.τ.λ.);

Θα φτιάξω λάδι από λαρδί. Μήπως ξέρει καμιά σας τρόπο αποθήκευσης;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διαφημίσεις

Τώρα με την κρίση δεν με παίρνει για πολλά πολλά. Πήρα ήδη μια μηχανή κιμά.

Θα χρησιμοποιήσω τον αποχυμωτή που έχω ήδη. Δεν είναι από αυτούς που αναφέρετε αλλά τι να κάνω. Πιστεύετε ότι δεν θα γίνεται καθόλου δουλειά. Μήπως υπερβάλλουμε λίγο;

Από ξηρούς καρπούς είναι κανείς που δεν επιτρέπεται (φυστίκη αράπικο, αιγίνης κ.τ.λ.);

Θα φτιάξω λάδι από λαρδί. Μήπως ξέρει καμιά σας τρόπο αποθήκευσης;

Κι εγω έλεγα να φτιάξω την άλλη βδομάδα ..φαντάζομαι στο ψυγείο σε γυάλινο όπως όλα τα βούτυρα...

Yugup3.png

• Επιστημονική συνεργάτιδα
Εμεις όταν τρώγανε μοσχάρι παίρναμε απο ενα φίλο μας που έχει φάρμα στη Νάξο κ δεν εμβόλιαζει τα ζωα κ μας είχε εξηγήσει ακριβως την διαδικασία που ακολουθούν γενικα οι έμποροι κρεάτων κ αποσιδηρωνουν το κρέας για να ειναι μαλακό..κι αυτουνου αν δεν το έκοβα μικρά κυβακια δεν γινόταν μαλακό με τιποτα... Το ίδιο κ το χοιρινό που παιρνουμε τώρα απο αλλον χασαπη πάλι προσεκτικο...

Πάντως η Campbell λέει να μην χρησιμοποιούμε χυτρα κ προτείνει το εντελώς αντίθετο slow cooker:cool:

Kατερίνα, μπορείς να μου πεις ποια είναι αυτή η φάρμα στη Νάξο;

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Kατερίνα, μπορείς να μου πεις ποια είναι αυτή η φάρμα στη Νάξο;

Περιστερακης λεγεται...τώρα η φάρμα δεν ξέρω αν έχει αλλο όνομα, δεν έχω παει ποτε να τα δω απο κοντά...

Yugup3.png

Για αποθήκευση των ζωμών, είναι βολικά τα γυάλινα βάζα για κονσέρβες, αυτά του λίτρου ή των 750 ml, όταν καταναλώνονται άμεσα ή όταν τα βάζουμε στο ψυγείο για να αφαιρέσουμε το λίπος από πάνω.

Γενικά πρέπει να αφαιρείται το λίπος, πριν τα καταψύξουμε.

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Περιστερακης λεγεται...τώρα η φάρμα δεν ξέρω αν έχει αλλο όνομα, δεν έχω παει ποτε να τα δω απο κοντά...

Μάλιστα!

Βρήκα την ιστοσελίδα

http://www.proionta-naxou.gr/kreata/mosxarisia

Οι κτηνοτρόφοι είναι πολλοί. Ίσως να έχω γνωρίσει τις αγελάδες τους από κοντά!

Διαφημίσεις

Μάλιστα!

Βρήκα την ιστοσελίδα

http://www.proionta-naxou.gr/kreata/mosxarisia

Οι κτηνοτρόφοι είναι πολλοί. Ίσως να έχω γνωρίσει τις αγελάδες τους από κοντά!

Ναι αυτός ειναι!!! ΧΑΑ ΧΑΑ δεν ηξερα οτι είχε site!! Ειναι μεγάλη οικογένεια πολλα αδέρφια απο τη Νάξο κ εχουν κ τα μοσχαρια..

Yugup3.png

χμμμ... ίσως και εγώ.

πράγματι πολύ αφράτο το γλυκάκι σου και νόστιμο. Συμφωνώ με τον σύζυγο της νεραϊδόμαμας ;)

Να υπενθυμίσω πως έχουμε και εμείς και φτιάχνουμε κεφίρ στο σπίτι (μας το έδωσε η Τίνα Λυμπέρη βλέπε αεικαλλιέργεια)[γάλακτος]

Όποιος/όποια θέλει ας επικοινωνήσει.

Η θεωρία θυμίζει τους EM. Δείτε τουλάχιστον εδώ για την αρχή της επικράτησης.

Οι κόκκοι κεφίρ, παραδοσιακά δίνονται δωρεάν, έτσι τους πήρα και εγώ.

Γράφει και η Campbell για τους EM

8. What is your opinion on EMs (Effective Micro-organisms)?

EM concept is very similar to what we understand about gut flora: it is a complex world of various microbes living side-by-side and affecting each other, as well as the host. The original development of the concept is attributed to a Japanese Professor Teruo Higa. The EM formulas are mixtures of various bacteria and fungi; originally they were used in silage preparation in farming. Now there are many various proprietary formulas on the market under the name of EM. Professor Higa classified the microbes in any natural eco-system into three groups: beneficial, negative and opportunistic. Exactly the same classification exists for human gut flora. EMs aim at boosting the beneficial microbes in order to keep the system healthy. So, any multi-strain probiotic can be considered an EM, as it is a mixture of beneficial microbes.

Πιστεύω πως είναι μια πολύ καλή ιδέα για καθαριότητα στο σπίτι. Δίνουν και ΕΜα (5? το λίτρο) το οποίο το δεν αναφέρουν στο site τους και κάνει για πολλές πολλές δουλείες.

Όσο για τους ζωμούς δεν μπορούμε να τους βάλουμε στις θήκες για παγάκια;Ένας συνάδελφος το έχει κάνει πάντως αλλά αναρωτιέμαι πόσο safe είναι. Αγλαΐα γιατί πρέπει να αφαιρείτε το λίπος;

πᾶν μέτρον ἄριστον

Όσο για τους ζωμούς δεν μπορούμε να τους βάλουμε στις θήκες για παγάκια;Ένας συνάδελφος το έχει κάνει πάντως αλλά αναρωτιέμαι πόσο safe είναι. Αγλαΐα γιατί πρέπει να αφαιρείτε το λίπος;

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=2246211&postcount=784

Δεν αφαιρώ ποτέ το λίπος.

Οι κόκκοι κεφίρ, παραδοσιακά δίνονται δωρεάν, έτσι τους πήρα και εγώ.

Γράφει και η Campbell για τους EM

Πιστεύω πως είναι μια πολύ καλή ιδέα για καθαριότητα στο σπίτι. Δίνουν και ΕΜα (5? το λίτρο) το οποίο το δεν αναφέρουν στο site τους και κάνει για πολλές πολλές δουλείες.

Στο πανεπιστήμιο θυμαμαι που μας είχε τονίσει ένας καθηγητής ποτε να μην χρησιμοποιούμε ζελατινη wrap που να ακουμπάει σε ζωικο λίπος, διότι μεταφέρεται μια καρκινογονος ουσία ( δεν συγκρατησα το όνομα της ). Τώρα δεν ξέρω αν αναφερόταν στα BPA..κ δεν ξέρω αν ισχυει κ για αλλα πλαστικά όπως οι παγοκυστες δηλαδη..

Σας διαφωτίσα εε;;:mrgreen:

Yugup3.png

Πως καταλαβαίνουμε αν το παιδι μας περναει die-off??? Εχω την μικρη με παρα πολλα νεύρα κ δεν ξέρω που να το αποδώσω...δεν της δινω τιποτα καινούργιο εκτός απο το ginger στα μπισκότα που της τα έκοψα χτες απο φόβο μήπως την ενοχλει...

Αχ δεν ξέρω έχω λιγάκι μπερδευτεί...

Yugup3.png

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=2246211&postcount=784

Δεν αφαιρώ ποτέ το λίπος.

Rosie, νομίζω το διάβασα στο nourishin traditions, αλλά τώρα δεν έχω χρόνο το ψάξω

Εγώ το αφαιρώ γιατί το χρησιμοποιώ, ειδικά αυτό του κοτόπουλου.

Πως καταλαβαίνουμε αν το παιδι μας περναει die-off??? Εχω την μικρη με παρα πολλα νεύρα κ δεν ξέρω που να το αποδώσω...δεν της δινω τιποτα καινούργιο εκτός απο το ginger στα μπισκότα που της τα έκοψα χτες απο φόβο μήπως την ενοχλει...

Μήπως βγάζει κανένα τραπεζίτη ή περνάει ελαφρά ιωσούλα;

Πόσο καιρό κάνετε τη διατροφή; Έχω μια αίσθηση ότι το die-off πρέπει να ισχύει για τον πρώτο πρώτο καιρό. Δεν είναι δυνατόν να πεθαίνουν μαζεμένα τα παθογόνα μικρόβια συνέχεια ή ανά διαστήματα. Λέω εγώ τώρα.....

0A53p3.png

oC8dp2.png

Υποθετω οτι μπορει να ειναι ενα συμπτωμα die-off οπως γραφει και η καμπελ για τα tantrums. Τωρα ειναι και η ηλικια ομως λιγο, το θυμαμαι απο τα δικα μου που σε αυτη την ηλικια δε θελανε τιποτα (να τους αλλαξω, να τους ταισω κλπ) και κλαιγανε με το παραμικρο. Σιγα σιγα μεγαλωνοντας φτιαχνει.

Εγω πηρα καταλαθος (δηλ νομιζοντας οτι θα ειναι νοστιμο) αυτο: http://www.iherb.com/Nordic-Naturals-Baby-s-DHA-with-Vitamin-D3-2-fl-oz-60-ml/23058?at=0

τελικα ο ενας μου μικρος τρελαινεται να το πινει (!!) και ο αλλος (οπως και εγω) ουτε να το δει. Το εχει παρει καμια σας; Λεω να συνεχισω με αυτο.

Εχω ενα ακομα καμπανακι για τον ενα μου μικρο, βγαζει κατι στρογγυλα εκζεματακια στα ποδια. Υποθετω οτι η διαιτα θα τον βοηθησει, αλλα σκεφτομαι να τον παω και σε κανενα γιατρο (που ομως, ομοιοπαθητικο, παιδιατρο ή αλλεργιολογο;; )

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...