Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες


miriki

Recommended Posts

ευχαριστω κ εγω για λινκ! κ μολις ειδα αυτη τη συνταγη!απολυτα gaps, αν σωταρεις κιολας σε βουτυρο ή λαδι καρυδας:mrgreen:

http://www.eviotopoi.gr/IndexRecipies.aspx?iid=43&ItemsId=224&CurrentId=3〈=el

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Απορώ... :confused:

Εγώ και ο άντρας μου θέλαμε να κάνουμε εμετό όταν δοκιμάσαμε οτιδήποτε φτιαγμένο με την πούλπα από το αμυγδαλόγαλο!

Και σίγουρα χρειάζεται και μεγαλύτερη ποσότητα γλυκαντικού γιατί όλη η γλύκα του αμυγδάλου έφυγε στο γάλα.

 

 

Την GAPS δεν κάνεις; Αν ναι τότε κάνε οπωσδήποτε να κάνεις την 'Ιντρο για λίγες μέρες.

Η Campbell λέει ότι η κάντιτα ζει στο έντερό μας και απλά εμφανίζεται εξωτερικά όταν δημιουργηθούνε οι κατάλληλες συνθήκες, πχ μεταβολές στις ορμόνες λόγω περιόδου.

Ο σκόρδος απλά ίσως εξαφανίσει το σύμπτωμα, η αιτία θα εξακολουθεί να υφίσταται...

 

Καλά αν σου πω ότι τώρα το είδα το μήνυμα αυτό! Νόμιζα ότι η νεραϊδομαμά αναφερόταν σε αυτά που έλεγες στο λινκ.(Εντάξει δεν πάω καλά και επισήμως πια). Λοιπόν ξεκινάω σε καμιά δυο μέρες με την ίντρο (για όσο αντέξω), αλλά επειδή έχω πολύ έντονα συμπτώματα χρειάζομαι οπωσδήποτε κάτι να με ανακουφίσει άμεσα γιατί δεν την παλεύω με τίποτα!

 

Όσο για τον πολτό από τα αμύγδαλα τι να πω, με μέλι και μύρτιλλα από επάνω μια χαρά μας φάνηκε. (Βέβαια είχε πολύ λίγο αβγό και ίσως να παίζει κι αυτό ένα ρόλο).

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν ξεκινάω σε καμιά δυο μέρες με την ίντρο (για όσο αντέξω), αλλά επειδή έχω πολύ έντονα συμπτώματα χρειάζομαι οπωσδήποτε κάτι να με ανακουφίσει άμεσα γιατί δεν την παλεύω με τίποτα!

 

Το δοκίμασες τελικά το σκόρδο;

Ο σκόρδος είναι πολύ αποτελεσματικός αλλά αν η περιοχή είναι πολύ ερεθισμένη τότε ενδέχεται να τσούζει πολύ!

Επίσης έχει το μειονέκτημα της σκορδίλας στο στόμα σου! :rolleyes:

 

Εφόσον δεν είσαι έγκυος δοκίμασε και ταμπόν (με βιολογικό βαμβάκι) βουτηγμένο σε λίγο λάδι καρύδας και με πολλές σταγονίτσες από Tea Tree Oil πάνω.

 

Όσο για τον πολτό από τα αμύγδαλα τι να πω, με μέλι και μύρτιλλα από επάνω μια χαρά μας φάνηκε. (Βέβαια είχε πολύ λίγο αβγό και ίσως να παίζει κι αυτό ένα ρόλο).

 

Σκέφτομουνα πάντως αυτό που γράφετε για τον πολτό, ό,τι δεν σας απωθεί δηλαδή, και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι μάλλον το Soyabella που χρησιμοποιώ εγώ "στίβει" πάρα πολύ καλά το αμύγδαλο σε σχέση μ' ένα multi με αποτέλεσμα όλη η γεύση να έχει πάει στο γάλα.

Γιατί το ίδιο με μένα νιώθει και μια φίλη μου που επίσης έχει το Soyabella.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Και υστερα ειναι και το οικονομικο θεμα που σε περιοριζει (προσωπικα). Δεν υπαρχει ανω οριο στο ποσο καλυτερες τροφες μπορεις να αγορασεις. Υπαρχει παντα κατι καλυτερο και αρα πιο ακριβο. Οποτε κανεις οτι καλυτερο μπορεις με βαση τις δυναμεις σου.

Πολύ σωστά τα λες! Εγώ πλέον βάζω προτεραιότητες. Το φαγητό απαραίτητα βιολογικό! Όταν θα δυσκολεύομαι και για το φαγητό, θα βάλω προτεραιότητα το κρέας με τα γαλκτοκομικά κοκ. Στην τελική αν κάποιος έχει σοβαρό πρόβλημα, ας επιλέγει συμβατικά τρόφιμα, αλλά να είναι αληθινό φαγητό όπως γράφει πολύ ωραία η Nina Planck (είχες δίκιο Rosie για άλλη μία φορά)

 

 

Εγώ προσωπικά ξοδεύω το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων μας στο φαγητό και νιώθω πολύ καλά μ' αυτή την απόφαση, θεωρώ ότι η υγεία μας είναι το πιο σημαντικό αγαθό που έχουμε.

Έτσι με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιώ τα έξοδα στους γιατρούς, βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα.

Μια από τα ίδια. Επενδύω στην υγεία μας.

Κοινώς προτιμώ να ψωνίσω βιολογική μπριζόλα παρά μπότες :mrgreen:

 

Με όλα αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας, έχω τρομοκρατηθεί και είμαι σίγουρη ότι θα βγουμε από το ευρώ και μετά πώς θα συνεχίσω την γκαπς με τόσες παραγγελίες από έξω? Μην με κοροιδεψετε, που θα σας πω το σκεπτικό μου. :idea: Είπα να κάνω κάποιες επενδύσεις. Μία είναι ο αποχυμωτής που κρατάει ζωντανά τα ένζυμα και κάνει και για πράσινα/φυλλώδη. Αυτόν ήδη τον παρήγγειλα. Τώρα σκέφτομαι μήπως πάρω και το vitamix για να είμαι σίγουρη ότι θα έχω αλευρι (τι στο καλό, αμυγδαλα θα μπορώ να βρω και Ελλάδα) και nutbutters που πλέον θα φτιάχνω μόνη μου. Αλλά και στο ευρώ να μείνουμε, πιστεύω θα κάνω αποσβεση αφού θα σταματήσουν πολλές παραγγελίες για αυτά τα είδη, που είναι και ακριβά. :cool:

Αν υπάρχει και καμία άλλη παρανοική, ας μου πει μήπως πετύχουμε στο Vitamix καλύτερη τιμή.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω κ εγω για λινκ! κ μολις ειδα αυτη τη συνταγη!απολυτα gaps, αν σωταρεις κιολας σε βουτυρο ή λαδι καρυδας:mrgreen:

http://www.eviotopoi.gr/IndexRecipies.aspx?iid=43&ItemsId=224&CurrentId=3〈=el

 

Το κακό με τα κρέατα τους είναι ότι συνήθως είναι πολύ σκληρά και θέλουν ή χύτρα ή πολύ ώρα βράσιμο. Οι μπριζόλες μόνο βγαίνουν πιο καλες και πάλι ανάλογα την παρτίδα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Το κακό με τα κρέατα τους είναι ότι συνήθως είναι πολύ σκληρά και θέλουν ή χύτρα ή πολύ ώρα βράσιμο. Οι μπριζόλες μόνο βγαίνουν πιο καλες και πάλι ανάλογα την παρτίδα.

 

Δεν ξέρω για τα υπόλοιπα κρέατα, πάντως εμείς που έχουμε κότες το κρέας τους είναι πολύ σκληρό. Άρα, μήπως αυτό είναι ένδειξη ότι όντως είναι βιολογικά;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστά τα λες! Εγώ πλέον βάζω προτεραιότητες. Το φαγητό απαραίτητα βιολογικό! Όταν θα δυσκολεύομαι και για το φαγητό' date=' θα βάλω προτεραιότητα το κρέας με τα γαλκτοκομικά κοκ. Στην τελική αν κάποιος έχει σοβαρό πρόβλημα, ας επιλέγει συμβατικά τρόφιμα, αλλά να είναι αληθινό φαγητό όπως γράφει πολύ ωραία η Nina Planck (είχες δίκιο Rosie για άλλη μία φορά)

 

 

 

Μια από τα ίδια. Επενδύω στην υγεία μας.

Κοινώς προτιμώ να ψωνίσω βιολογική μπριζόλα παρά μπότες :mrgreen:

 

Με όλα αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας, έχω τρομοκρατηθεί και είμαι σίγουρη ότι θα βγουμε από το ευρώ και μετά πώς θα συνεχίσω την γκαπς με τόσες παραγγελίες από έξω? Μην με κοροιδεψετε, που θα σας πω το σκεπτικό μου. :idea: Είπα να κάνω κάποιες επενδύσεις. Μία είναι ο αποχυμωτής που κρατάει ζωντανά τα ένζυμα και κάνει και για πράσινα/φυλλώδη. Αυτόν ήδη τον παρήγγειλα. Τώρα σκέφτομαι μήπως πάρω και το vitamix για να είμαι σίγουρη ότι θα έχω αλευρι (τι στο καλό, αμυγδαλα θα μπορώ να βρω και Ελλάδα) και nutbutters που πλέον θα φτιάχνω μόνη μου. Αλλά και στο ευρώ να μείνουμε, πιστεύω θα κάνω αποσβεση αφού θα σταματήσουν πολλές παραγγελίες για αυτά τα είδη, που είναι και ακριβά. :cool:

Αν υπάρχει και καμία άλλη παρανοική, ας μου πει μήπως πετύχουμε στο Vitamix καλύτερη τιμή.[/quote']

 

Προτεραιότητες ναι...πρεπει να πεισω και το συζυγο βεβαια και ηδη εχω βαλει κοκκινη γραμμη σε τζανκ φουντ (κοινως ο,τι πουλαει το σουπερ) με το σκεπτικο οτι εχουν κοστος και στην υγεια και στο πορτοφολι.

Οι επενδυσεις ειναι καλη ιδεα γιατι αργα ή γρηγορα αυτα θα χρειαστουν και τα αγοραζεις μια φορα και ξεμπερδευεις. Τωρα για το ευρω δε ξερω, δε το σκεφτομαι καν, προτιμω να σκεφτομαι το τωρα (που ειναι ηδη too much σε υποχρεωσεις) γιατι το να προβλεψεις το μελλον ειναι αδυνατο (ποιος φανταζοταν οτι θα φταναμε εδω;). Σκεφτομαι και εγω για αποχυμωτη αλλα δεν εχω χωρο και με εκνευριζουν οι απειρες/ογκωδεις συσκευες πανω στον παγκο. Υπαρχει κανενας που να κανει τη δουλεια του και να ειναι σχετικα μικρος και ανθεκτικος;

Link to comment
Share on other sites

Στο βιβλιο η καμπελ λεει οτι τα γαλακτοκομικα (τυρι, βουτυρο) θα πρεπει να δινονται μετα απο 6-12μηνες στη διαιτα. Υποθετω οτι αν δεν ειναι σοβαρα τα προβληματα του πεπτικου μπορεις να τα δινεις απο την αρχη;; Με μπερδευει λιγο το βιβλιο γιατι εχει επικεντρο τα παιδακια με αυτισμο κλπ (και καλα κανει) και δε ξερω αν πρεπει να γινει καποια προσαρμογη σε περιπτωσεις με πιο ηπια συμπτωματα.

Link to comment
Share on other sites

http://www.keimling.de/.cms/220-7

 

Μπορεί να μας το φέρει η κουμπάρα μου σε πολύ καλή τιμή (το παίρνει χονδρικά από το keimling), ειδικά αν δεν θέλουμε απόδειξη. Η εγγύηση ισχύει μου είπε ακόμη και αν δεν πάρουμε απόδειξη.

Και φυσικά αν μαζευτούμε 3-4 άτομα τότε μπορούμε να απαίτησουμε καλύτερη τιμή λέει.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Το κακό με τα κρέατα τους είναι ότι συνήθως είναι πολύ σκληρά και θέλουν ή χύτρα ή πολύ ώρα βράσιμο. Οι μπριζόλες μόνο βγαίνουν πιο καλες και πάλι ανάλογα την παρτίδα.

 

ετσι κ αλλιως το βρασιμο που κανω πια ειναι 5 ωρες μινιμουμ! παντως η γιωτα νομιζω εχει ενα δικιο...απο το χωριο, ο,τι πουλερικο τρωμε, θελει παντα πολλη ωρα βρασιμο για να μαλακωσει.

Link to comment
Share on other sites

http://www.keimling.de/.cms/220-7

 

Μπορεί να μας το φέρει η κουμπάρα μου σε πολύ καλή τιμή (το παίρνει χονδρικά από το keimling), ειδικά αν δεν θέλουμε απόδειξη. Η εγγύηση ισχύει μου είπε ακόμη και αν δεν πάρουμε απόδειξη.

Και φυσικά αν μαζευτούμε 3-4 άτομα τότε μπορούμε να απαίτησουμε καλύτερη τιμή λέει.

 

Δηλαδη για τι τιμή μιλάμε;;

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστά τα λες! Εγώ πλέον βάζω προτεραιότητες. Το φαγητό απαραίτητα βιολογικό! Όταν θα δυσκολεύομαι και για το φαγητό' date=' θα βάλω προτεραιότητα το κρέας με τα γαλκτοκομικά κοκ. Στην τελική αν κάποιος έχει σοβαρό πρόβλημα, ας επιλέγει συμβατικά τρόφιμα, αλλά να είναι αληθινό φαγητό όπως γράφει πολύ ωραία η Nina Planck (είχες δίκιο Rosie για άλλη μία φορά)

 

 

 

Μια από τα ίδια. Επενδύω στην υγεία μας.

Κοινώς προτιμώ να ψωνίσω βιολογική μπριζόλα παρά μπότες :mrgreen:

 

Με όλα αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας, έχω τρομοκρατηθεί και είμαι σίγουρη ότι θα βγουμε από το ευρώ και μετά πώς θα συνεχίσω την γκαπς με τόσες παραγγελίες από έξω? Μην με κοροιδεψετε, που θα σας πω το σκεπτικό μου. :idea: Είπα να κάνω κάποιες επενδύσεις. Μία είναι ο αποχυμωτής που κρατάει ζωντανά τα ένζυμα και κάνει και για πράσινα/φυλλώδη. Αυτόν ήδη τον παρήγγειλα. Τώρα σκέφτομαι μήπως πάρω και το vitamix για να είμαι σίγουρη ότι θα έχω αλευρι (τι στο καλό, αμυγδαλα θα μπορώ να βρω και Ελλάδα) και nutbutters που πλέον θα φτιάχνω μόνη μου. Αλλά και στο ευρώ να μείνουμε, πιστεύω θα κάνω αποσβεση αφού θα σταματήσουν πολλές παραγγελίες για αυτά τα είδη, που είναι και ακριβά. :cool:

Αν υπάρχει και καμία άλλη παρανοική, ας μου πει μήπως πετύχουμε στο Vitamix καλύτερη τιμή.[/quote']

 

Δεν είσαι παρανοικη ολες ετσι σκεφτόμαστε....εγω σκεφτομαι κ το dehydrator αλλα παρα ειναι ακριβός μου φαίνεται κ ο σύζυγος μου λέει πως ίσως δεν αξίζει γιατι θα παιρνουμε κ βιολογικα φρούτα...οπότε το κόστος ανεβαίνει...

 

Ποιος ειναι ο αποχυμωτης που λες;; Εγω σκεφτόμουν έναν της kenwood...

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Εμεις όταν τρώγανε μοσχάρι παίρναμε απο ενα φίλο μας που έχει φάρμα στη Νάξο κ δεν εμβόλιαζει τα ζωα κ μας είχε εξηγήσει ακριβως την διαδικασία που ακολουθούν γενικα οι έμποροι κρεάτων κ αποσιδηρωνουν το κρέας για να ειναι μαλακό..κι αυτουνου αν δεν το έκοβα μικρά κυβακια δεν γινόταν μαλακό με τιποτα... Το ίδιο κ το χοιρινό που παιρνουμε τώρα απο αλλον χασαπη πάλι προσεκτικο...

 

Πάντως η Campbell λέει να μην χρησιμοποιούμε χυτρα κ προτείνει το εντελώς αντίθετο slow cooker:cool:

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

δεν εχω χωρο και με εκνευριζουν οι απειρες/ογκωδεις συσκευες πανω στον παγκο. Υπαρχει κανενας που να κανει τη δουλεια του και να ειναι σχετικα μικρος και ανθεκτικος;

Πρέπει να δεις τον δικό μου πάγκο και θα αναθεωρήσεις, είμαι σίγουρη!:lol:

Δεν εχω ιδεα πόσο μεγάλος είναι. Όταν μου έρθει, θα σας πω εντυπωσεις.

 

Στο βιβλιο η καμπελ λεει οτι τα γαλακτοκομικα (τυρι, βουτυρο) θα πρεπει να δινονται μετα απο 6-12μηνες στη διαιτα. Υποθετω οτι αν δεν ειναι σοβαρα τα προβληματα του πεπτικου μπορεις να τα δινεις απο την αρχη;; Με μπερδευει λιγο το βιβλιο γιατι εχει επικεντρο τα παιδακια με αυτισμο κλπ (και καλα κανει) και δε ξερω αν πρεπει να γινει καποια προσαρμογη σε περιπτωσεις με πιο ηπια συμπτωματα.

Εσύ θα προχωράς βάσει της δικής σας εικόνας. Αν δεις βελτίωση και σταθερότητα τότε δοκιμάζεις και γαλακτοκομικά, ξεκινώντας ή από το whey ή από το ghee, δεν θυμάμαι (θα το δω αν θες και θα σου πω). Πάντως στα μωρά είναι το whey σίγουρα.

 

και εγω το σκέφτομαι το vitamix....τι κόστος έχει ?

Πρέπει να βγαίνει γύρω στα 500 ή ίσως και λιγότερο με τον τρόπο που λεει η Ρόζυ :roll: Άστα είναι πολλά...γι αυτό το λέω επένδυση

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Έχω παρατηρήσει ότι όσο σκληρό και να είναι το κρεας αν το βάλω σε πολύ σιγανή φωτιά για πολλή ώρα στη γάστρα στο φούρνο γίνεται λουκούμι.

Αλήθεια, εκτός από βραστά και στον ατμό επιτρέπονται τα κοκκινιστά; Για τα τηγανητά μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα αρκεί να τηγανίζονται σε ζωικό λίπος, έτσι;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites

Δεν είσαι παρανοικη ολες ετσι σκεφτόμαστε....εγω σκεφτομαι κ το dehydrator αλλα παρα ειναι ακριβός μου φαίνεται κ ο σύζυγος μου λέει πως ίσως δεν αξίζει γιατι θα παιρνουμε κ βιολογικα φρούτα...οπότε το κόστος ανεβαίνει...

 

Ποιος ειναι ο αποχυμωτης που λες;; Εγω σκεφτόμουν έναν της kenwood...

Το dehydrator είναι ο τελευταίος στόχος...έτσι για να τριτώσει το "κακό" :lol::lol:

 

Καλοί αποχυμωτες που κρατάνε ζωντανά τα ένζυμα είναι πολύ συγκεκριμένες μάρκες Champion, Omega, Green Star, Green Power, and Angel (και έχει κι άλλες πιο ακριβές ακόμα)

Εγώ παρήγγειλα τον Green Star.

Όλοι οι υπόλοιποι είναι απλοί αποχυμωτές που βγάζουν χυμό χωρίς να κρατάει όλες τις βιταμίνες και τα ένζυμα του φρούτου. Επίσης δεν κάνουν για φυλλώδη λαχανικά από όσο ξέρω.

 

Εμεις όταν τρώγανε μοσχάρι παίρναμε απο ενα φίλο μας που έχει φάρμα στη Νάξο κ δεν εμβόλιαζει τα ζωα κ μας είχε εξηγήσει ακριβως την διαδικασία που ακολουθούν γενικα οι έμποροι κρεάτων κ αποσιδηρωνουν το κρέας για να ειναι μαλακό..κι αυτουνου αν δεν το έκοβα μικρά κυβακια δεν γινόταν μαλακό με τιποτα... Το ίδιο κ το χοιρινό που παιρνουμε τώρα απο αλλον χασαπη πάλι προσεκτικο...

Δεν μας κάνεις κανένα "κονέ" με τον Ναξιώτη? :D

 

Ή το βάζεις στη γάστρα και το ξεχνάς....

Πιο φτηνά δεν έρχεται η κουζίνα στο 2-3 από τον φούρνο? Εγώ γι αυτ΄΄ο την προτιμάω με τόσες ώρες που θέλει το μαγείρεμα, είναι ακόμα και αυτό ασύμφορο! :?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Έχω παρατηρήσει ότι όσο σκληρό και να είναι το κρεας αν το βάλω σε πολύ σιγανή φωτιά για πολλή ώρα στη γάστρα στο φούρνο γίνεται λουκούμι.

Αλήθεια, εκτός από βραστά και στον ατμό επιτρέπονται τα κοκκινιστά; Για τα τηγανητά μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα αρκεί να τηγανίζονται σε ζωικό λίπος, έτσι;

Στο πόσο το βάζεις και για πόση ώρα περίπου?

 

Εννοείται πως είναι οκ τα κοκκινιστά. Αρκεί να βάζεις τριμμένη ντομάτα και όχι έτοιμη.

 

Και τα τηγανιτά ίναι οκ πχ αυγά ή τηγανίτες, αρκεί να είναι με λάδι καρύδας ή βούτυρο ή ghee ή λίπος από τον ζωμό σου.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια διάβασα πάλι το σημείο στο βιβλίο και γράφει ρητά ότι απαγορεύονται τα roasted nuts. Μόνο ωμά! Το ίδιο και στην λίστα με τις τροφές.

 

Βρε Ρόζυ, εσύ πού το διάβασες ότι είναι οκ, γιατί έχω ένα ταχίνι της Αρτιζανα ελαφρώς ψημένο και δεν το ανοίγω γιατί φοβάμαι ότι δεν κάνει.. :confused:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δίκιο έχεις για το φούρνο, αλλά και το ψητό χρειάζεται που και που για αλλαγή. Σκέφτομαι να δοκιμάσω μια κάπως στρογγυλή πυρέξ γάστρα που έχω στις εστίες γκαζιού (ω ναι μαγειρεύω με γκάζι και νομίζω ότι μόλις βρήκα πώς θα μαγειρεύει.... αργά. Μια ζωή κόντρα σε όλους! Τι να πω!).

 

Τώρα για τον αποχυμωτή έχω προβληματιστεί κι εγώ, αλλα οικονομικά δε νομίζω ότι με παίρνει τώρα άμεσα να κάνω κάτι. Μπλέντερ και σούρωμα όχι ε; (και η πούλπα κέικ με συνταγή Αγλαΐας).

 

Ά, το ζωμό που τον αποθηκεύετε; Προς το παρόν στοκάρω την κατάψυξη με γυάλινα βαζάκια (δεν ακουμπάει στο καπάκι οπότε μάλλον ΟΚ θα είναι) και σκέφτομαι να πάρω και γυάλινα μπουκάλια από αυτά που βάζουμε το νερό ή το γάλα, γιατί με την ίντρο θα χρειαστώ λίτρα μάλλον ε;

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

http://www.keimling.de/.cms/220-7

 

Μπορεί να μας το φέρει η κουμπάρα μου σε πολύ καλή τιμή (το παίρνει χονδρικά από το keimling), ειδικά αν δεν θέλουμε απόδειξη. Η εγγύηση ισχύει μου είπε ακόμη και αν δεν πάρουμε απόδειξη.

Και φυσικά αν μαζευτούμε 3-4 άτομα τότε μπορούμε να απαίτησουμε καλύτερη τιμή λέει.

 

χμμμ... ίσως και εγώ.

 

πράγματι πολύ αφράτο το γλυκάκι σου και νόστιμο. Συμφωνώ με τον σύζυγο της νεραϊδόμαμας ;)

 

Να υπενθυμίσω πως έχουμε και εμείς και φτιάχνουμε κεφίρ στο σπίτι (μας το έδωσε η Τίνα Λυμπέρη βλέπε αεικαλλιέργεια)[γάλακτος]

Όποιος/όποια θέλει ας επικοινωνήσει.

 

Η θεωρία θυμίζει τους EM. Δείτε τουλάχιστον εδώ για την αρχή της επικράτησης.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Link to comment
Share on other sites

Τώρα για τον αποχυμωτή έχω προβληματιστεί κι εγώ, αλλα οικονομικά δε νομίζω ότι με παίρνει τώρα άμεσα να κάνω κάτι. Μπλέντερ και σούρωμα όχι ε; (και η πούλπα κέικ με συνταγή Αγλαΐας).

 

Ά, το ζωμό που τον αποθηκεύετε; Προς το παρόν στοκάρω την κατάψυξη με γυάλινα βαζάκια (δεν ακουμπάει στο καπάκι οπότε μάλλον ΟΚ θα είναι) και σκέφτομαι να πάρω και γυάλινα μπουκάλια από αυτά που βάζουμε το νερό ή το γάλα, γιατί με την ίντρο θα χρειαστώ λίτρα μάλλον ε;

 

αυτο με το μπλεντερ το εχω σκεφτει αλλα δεν το εχω δοκιμασει. Γινεται, βγαινει τιποτα? Πχ απο καροτα..

 

Το ζωμο εγω επειδη τον αφησα να φυγει το νερο τον εβαλα σε...σφηνοποτηρα στο ψυγειο. Εχω φτιαξει κι αλλο βεβαια και τον εβαλα σε μικρα βαζακια γυαλινα. Οτι βολευει ο καταψυκτης ειναι παντως

Link to comment
Share on other sites

πράγματι πολύ αφράτο το γλυκάκι σου και νόστιμο. Συμφωνώ με τον σύζυγο της νεραϊδόμαμας ;)

 

Να υπενθυμίσω πως έχουμε και εμείς και φτιάχνουμε κεφίρ στο σπίτι (μας το έδωσε η Τίνα Λυμπέρη βλέπε αεικαλλιέργεια)[γάλακτος]

Όποιος/όποια θέλει ας επικοινωνήσει.

Μου ζήτησε πλέον να τα κάνω κι εγώ έτσι αφράτα, αλλά πιο γλυκά. Ο δικός μου ο γλυκατζής θέλει και κανα 2 κούπες μέλι μέσα :lol:

 

Εγω εγώ! Θα ερθεις στην άρνικα να μου το φέρεις τότε?

 

Το ζωμο εγω επειδη τον αφησα να φυγει το νερο τον εβαλα σε...σφηνοποτηρα στο ψυγειο. Εχω φτιαξει κι αλλο βεβαια και τον εβαλα σε μικρα βαζακια γυαλινα. Οτι βολευει ο καταψυκτης ειναι παντως

Εγώ το βάζω σε πλαστικα ποτηρια νερού (ξέρετε αυτά τα άσπρα) και έτσι τα έχω σε έτοιμες μερίδες. Εννοείται ότι τον βάζω αφού κρυώσει πολύ καλά. Και αν θέλω μετά να τον ζεστάνω, σπάω το ποτήρι, ανακύκλωση και έτοιμο.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...