Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Πήρα και εγώ το βιβλίο οπότε έκανα ένα διάβασμα και πάλι το νήμα :P

...

Χθες επιτέλους πήρα το Ghee από το iherb, βιολογικό από αγελάδες που βόσκανε, και λέει ότι είναι "Lactose and Casein Free"

Ήδη το δοκίμασα στο applesauce και μ' άρεσε πολύ!

http://www.iherb.com/Purity-Farms-Organic-Ghee-Clarified-Butter-13-oz-368-g/26860?at=0

Αυτό δεν θέλει ψυγείο για να διατηρηθεί; Πως το στέλνουν;

Αρχικό μήνυμα απο fairy's mom

Η δικια μου το πινει με καλαμακι

ζεστό όμως;

μόνο τα κλασικά πλαστικά έχω στο σπίτι και δεν θέλω να τους τα δίνω, πόσο μάλλον με κάτι ζεστό.

Και εγώ έτσι νιώθω με το πλαστικό καλαμάκι όταν η κόρη μου το βάζει σε ζεστό (γάλα :( )

Γυάλινο δεν μπορούμε άραγε να βρούμε κάπου;

πᾶν μέτρον ἄριστον

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πήρα και εγώ το βιβλίο οπότε έκανα ένα διάβασμα και πάλι το νήμα :P

Αυτό δεν θέλει ψυγείο για να διατηρηθεί; Πως το στέλνουν;

Και εγώ έτσι νιώθω με το πλαστικό καλαμάκι όταν η κόρη μου το βάζει σε ζεστό (γάλα :( )

Γυάλινο δεν μπορούμε άραγε να βρούμε κάπου;

"store in a cool dry place"

Δεν εχω δει γυαλινο καλαμακι και δε θα τους το εμπιστευομουν.. Η αλλη λυση ειναι τα sippies, τα παγουρακια που εχουν bpa-free καλαμακι/στομιο (kleen kanteen κλπ).

Δυστυχώς εδώ δεν έχουμε βιολογική λαϊκή.

Εγώ τα πήρα σήμερα από το βιολογικάδικο της γειτονιάς μου 6 και κάτι ψιλά (πολύ ψιλά) το κιλό. Είναι από τη Λάρισα. Ένα που δοκίμασα μου άρεσε. Θα τα φτιάξω να δω κι αν μου αρέσουν λέω να επικοινωνήσω με τον παραγωγό κατευθείαν. Στη λαϊκή δεν προλαβαίνω να πάω, αλλά αν τα καταφέρω θα δω μήπως παραγγέλνοντας ποσότητα πετύχω καλύτερη τιμή. Πάντως πολλήηηηη δουλειά τα άτιμα.

Αυτό που μένει από το αμυγδαλόγαλα ξέρετε για πόσο διατηρείται στο ψυγείο με ασφάλεια;

Κι εγώ παγουράκι σκέφτομαι και για μένα και για τον μικρό. Καθώς και τα bpa freeποτηράκια της nuby.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Εγώ τα πήρα σήμερα από το βιολογικάδικο της γειτονιάς μου 6 και κάτι ψιλά (πολύ ψιλά) το κιλό. Είναι από τη Λάρισα. Ένα που δοκίμασα μου άρεσε. Θα τα φτιάξω να δω κι αν μου αρέσουν λέω να επικοινωνήσω με τον παραγωγό κατευθείαν. Στη λαϊκή δεν προλαβαίνω να πάω, αλλά αν τα καταφέρω θα δω μήπως παραγγέλνοντας ποσότητα πετύχω καλύτερη τιμή. Πάντως πολλήηηηη δουλειά τα άτιμα.

Αυτό που μένει από το αμυγδαλόγαλα ξέρετε για πόσο διατηρείται στο ψυγείο με ασφάλεια;

Κι εγώ παγουράκι σκέφτομαι και για μένα και για τον μικρό. Καθώς και τα bpa freeποτηράκια της nuby.

Μένω και σε χωριό και δεν μπορώ να τρέχω κάθε λίγο και λιγάκι στα βιολογικά (που είναι μόνο δύο και με ελάχιστη ποικιλία). Αύριο θα δω.

Αυτό έλεγα και εγώ. Μήπως επικοινωνούσαμε τηλεφωνικώς κατευθείαν με τους παραγωγούς για καλύτερη τιμή. Αν πάρουμε κανένα τσουβάλι η καθεμια δεν θα υπάρχει πρόβλημα πιστεύω.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διαφημίσεις

Μένω και σε χωριό και δεν μπορώ να τρέχω κάθε λίγο και λιγάκι στα βιολογικά (που είναι μόνο δύο και με ελάχιστη ποικιλία). Αύριο θα δω.

Αυτό έλεγα και εγώ. Μήπως επικοινωνούσαμε τηλεφωνικώς κατευθείαν με τους παραγωγούς για καλύτερη τιμή. Αν πάρουμε κανένα τσουβάλι η καθεμια δεν θα υπάρχει πρόβλημα πιστεύω.

Κορίτσια κι εγω ενδιαφερομαι γιατι θα ξεμεινω σε λιγο:(

Yugup3.png

Διαβασα οτι στην γκαπς αν θες πεπτικα ενζυμα χρειαζεσαι αυτό

http://www.shop.gapsdiet.com/product.sc?productId=15&categoryId=5

Τα πεπτικά ενζυμα του εμποριου είναι για μετα την ίαση.

Θα επεκταθώ αλλη φορα γιατι παλευει η μπεμπα με το πληκτρολογιο

Kt0tp2.png NaAfp3.png

The Bristol Stool Form Scale

http://gapsdiet.com/Stools.html

Η μεγαλη μου ειναι τυπος 6

Εμεις εδω κ πολυ καιρο ειμαστε 3,4 αλλα καμία φορα μπορει να ειμαστε κ 2... Δεν ξέρω γιατι.. Ίσως αν δεν φάει αρκετά λαχανικά.. Παλιά ήμασταν πολυ χειρότερα κ απο τον τελευταίο τύπο..:?

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Νομίζω ότι το ανέφερα και πιο παλιά, αμύγδαλα πήραμε με τη Vera από το Keimling, 10 κιλά η κάθεμια, σπασμένα και πιστοποιημένα βιολογικά, και μας βγήκε γύρω στα 11 Ευρώ το κιλο (κάνουνε έκπτωση για μεγάλες παραγγελίες).

Και το πιο σημαντικό είναι ότι είναι πολύ γλυκά!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Νομίζω ότι το ανέφερα και πιο παλιά, αμύγδαλα πήραμε με τη Vera από το Keimling, 10 κιλά η κάθεμια, σπασμένα και πιστοποιημένα βιολογικά, και μας βγήκε γύρω στα 11 Ευρώ το κιλο (κάνουνε έκπτωση για μεγάλες παραγγελίες).

Και το πιο σημαντικό είναι ότι είναι πολύ γλυκά!

Το θέμα είναι αν μπορούμε να τα βρούμε πιο φτηνά.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Πιστοποιημένα βιολογικά και καθαρισμένα λίγο δύσκολο να τα βρείτε πιο φθηνά.

Και αυτό γιατί η φίλη μου που έχει το μαγαζί με τα βιολογικά έκανε μια έρευνα στην ελληνική αγορά και δεν βρήκε τίποτα φθηνότερο, ακόμη και σε χονδρική τιμή!

Τελικά επέλεξε να τα παίρνει από το Keimling και αυτή που τουλάχιστον ξέρουμε ότι είναι νόστιμα και ποιοτικά.

Οι γονείς μου τα παίρνουνε άσπαστα από παραγωγό σ' ένα ορεινό χωριό, δεν έχουνε βιολογική πιστοποίηση αλλά ούτε καν τις φροντίζουνε τις αμυγδαλιές εκεί πέρα.

50 λεπτά το κιλό!

Η μαμά μου λέει ότι για να βγάλεις ένα κιλό σπασμένα θες περίπου 4 κιλά άσπαστα, οπότε περίπου μας έρχονται 2 Ευρώ το κιλό.

Είναι σούπερ γλυκά και μικρότερα από τα εισαγωγής.

Επειδή όμως είναι μεγάλη φασαρία το σπάσιμο, ξεφλούδισμα κτλ (άσε που τα φέρνουνε και από του διαόλου τη μάνα που πάνε μια φορά το χρόνο!) τα κρατάω για να τα τρώμε σαν σνακ, τα λυπάμαι για αμυγδαλόγαλο ή στη ζαχαροπλαστική.

Κατερινούλα άμα θες τα παραγγέλνουμε μαζί, να μοιραστούμε και τα μεταφορικά. Σκέψου το και τα λέμε. Δεν έχω καθόλου χρόνο για ... σπάσιμο χεχεχε.

Έμαθα ότι θα γίνει σεμινάριο gaps σύντομα στην Ελλάδα και θα πιστοποιήσει practitionners. Άντε βρε Ρόζι να μας τα λες και πιστοποιημένη (αν και μάλλον πιο πολλά θα ξέρεις εσύ ;) )

Επεξεργάστηκαν by miriki
typo
FLcUp3.png0BQfp3.png

Έμαθα ότι θα γίνει σεμινάριο gaps σύντομα στην Ελλάδα και θα πιστοποιήσει practitionners. Άντε βρε Ρόζι να μας τα λες και πιστοιποιημένη (αν και μάλλον πιο πολλά θα ξέρεις εσύ ;) )

Από πού το άκουσες;

Έχεις λινκ;

Διαφημίσεις

Πιστοποιημένα βιολογικά και καθαρισμένα λίγο δύσκολο να τα βρείτε πιο φθηνά.

Και αυτό γιατί η φίλη μου που έχει το μαγαζί με τα βιολογικά έκανε μια έρευνα στην ελληνική αγορά και δεν βρήκε τίποτα φθηνότερο, ακόμη και σε χονδρική τιμή!

Τελικά επέλεξε να τα παίρνει από το Keimling και αυτή που τουλάχιστον ξέρουμε ότι είναι νόστιμα και ποιοτικά.

Οι γονείς μου τα παίρνουνε άσπαστα από παραγωγό σ' ένα ορεινό χωριό, δεν έχουνε βιολογική πιστοποίηση αλλά ούτε καν τις φροντίζουνε τις αμυγδαλιές εκεί πέρα.

50 λεπτά το κιλό!

Η μαμά μου λέει ότι για να βγάλεις ένα κιλό σπασμένα θες περίπου 4 κιλά άσπαστα, οπότε περίπου μας έρχονται 2 Ευρώ το κιλό.

Είναι σούπερ γλυκά και μικρότερα από τα εισαγωγής.

Επειδή όμως είναι μεγάλη φασαρία το σπάσιμο, ξεφλούδισμα κτλ (άσε που τα φέρνουνε και από του διαόλου τη μάνα που πάνε μια φορά το χρόνο!) τα κρατάω για να τα τρώμε σαν σνακ, τα λυπάμαι για αμυγδαλόγαλο ή στη ζαχαροπλαστική.

το χωριό ειναι κοντα στην αθήνα; οντως στην επαρχια παντως βρισκεις πολυ φθηνοτερα.

βρηκα αυτα

http://www.makin.gr/products.html

και οταν ρωτησα για λιανικη (τους εστειλα μειλ) μου απαντησαν απευθυνθείτε:

Ελληνικά Οργανικά Προϊόντα

Δερβενακίων 95, Κορυδαλλός

Τ 210 4949 477

δυστυχως ο κορυδαλλος μου πεφτει απαγορευτικα μακρια αλλα καποια στιγμη θα παρω τηλ. μηπως τα διαθετουν και καπου αλλου.

Αν ειναι 4κιλα για 1 κιλο τοτε αυτα απο τη λαικη κανουν 24ε/κιλο - πανακριβα. Το 11ε/κιλο μου φαινεται καλη τιμη οποτε ειμαι και εγω μεσα αν παραγγειλετε.

Κατερινούλα άμα θες τα παραγγέλνουμε μαζί, να μοιραστούμε και τα μεταφορικά. Σκέψου το και τα λέμε. Δεν έχω καθόλου χρόνο για ... σπάσιμο χεχεχε.

Έμαθα ότι θα γίνει σεμινάριο gaps σύντομα στην Ελλάδα και θα πιστοποιήσει practitionners. Άντε βρε Ρόζι να μας τα λες και πιστοποιημένη (αν και μάλλον πιο πολλά θα ξέρεις εσύ ;) )

Miriki σε ποια περιοχή είσαι;;

Yugup3.png

Βρε κορίτσια 3η φορα που της έδωσα να φάει ψάρι κ ενώ όλα μια χαρα, μου βγάζει κοκκινιλα το πιπακι της:(.. Ενω με το ζωμο δεν εμφανίζει τετοια προβληματα... Τι να κανω να συνεχίσω να της δινω;;; Ο Χρ. Μου είχε πει πως μπορει να αντιδρά ο οργανισμος κ οσο δεν βλεπω βλεννες ή κατι αλλο να συνεχίζω να της δινω... Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου;;

Yugup3.png

Σε αυτο το συνεταιρισμό που είχε γραψει η Αγλαια έχει πάρει κάποιος τηλέφωνο;;

Αν θυμάμαι καλά μου είπε η Αγλαϊα ότι κόστισαν 12 Ευρώ το κιλό περίπου.

Αλλά επειδή μένει Θεσσαλονική της κάνανε δωρεάν παράδοση γιατί βρίσκονται κάπου στα βόρεια.

Κατερίνα η παιδίατρος που σου είπα μου είπε ότι η μια της κόρη έχει αλλεργία στο ψάρι, ίσως να μπορεί να σε βοηθήσει.

Ααα κανείς δε μου απαντάει στο άσχετο μηνυματάκι μου! :(:-D

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι με τη σειρά μου για το μέλι μια και είναι gaps legal!

Μπορούμε να καταλάβουμε από την όψη και την υφή του μελιού αν δεν έχει υποστεί επεξεργασία(αν είναι δηλαδή άθερμο?)

Μου έφερε ο μπαμπάς μου ένα βάζο που το πήρε από τοπικό παραγωγό,αλλά όταν τον ρώτησα αν έχει θερμανθεί,δεν ήξερε καν για τι πράγμα μιλούσα:mrgreen:

Σας βάζω και μια φωτό

20072011085.jpg

ΥΓ: Αυτό είναι τελείως στερεό..

διαβασα λοιπον ότι έχουμε συνδέσει τα πεπτικά ένζυμα με τα παγκρεατικά. Αυτά υπο ΚΣ δουλευουν μια χαρα, και η Καμπελ συστηνει αν αισθανεσαι οτι σε ωφελουν να τα παιρνεις χωρις να περιεχουν ομως fillers or binders (αυτα δεν εχω καταλαβει τι ακριβως ειναι)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Μηπως εμεις με τις αλλερτγιες θα επρεπε να τα παρουμε αυτά?

http://www.shop.gapsdiet.com/product.sc?productId=14&categoryId=5

TriEnza is high in DPP IV, dipeptidyl peptidase IV; the only enzyme known to breakdown casomorphin (from casein) and gluteomorphin (from gluten).

Στο iherb βρηκα αυτα όταν επελεξα dipeptidyl peptidase IV

http://www.iherb.com/Search?kw=+DPP+IV%2C+dipeptidyl+peptidase+IV%3B#p=1&sr=2

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ααα κανείς δε μου απαντάει στο άσχετο μηνυματάκι μου! :(:-D

Ένα άλλο φαινόμενο που θα μπορούσε ίσως - σε σπάνιες περιπτώσεις- να παρουσιαστεί στο μέλι είναι αυτό της διχρωμίας ή αλλιώς του διαχωρισμού του. Μια πρώτη εξήγηση είναι πάνω κάτω ίδια με παραπάνω: η έλλειψη θερμικής επεξεργασίας του μελιού μας. Πιο συγκεκριμένα, έχει διαπιστωθεί πως μέλια με διαφορετικά ποσοστά υγρασίας που "συνυπάρχουν" σε ένα βάζο είναι πιθανό κάποια στιγμή να χωριστούν σε επάλληλα στρώματα αν δεν έχουν θερμανθεί. Για να αποκτήσει το μέλι τέτοια ομοιογένεια που δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία αυτού του φαινομένου θα πρέπει να θερμανθεί στους 70οC (Πηγή: "Μελισσοκομία: Επιστήμη και Εφαρμογή", Μ. Υφαντίδης, 1995). http://www.ktimafuga.gr/greek/proionta_meli5.htm

Paizei ρολο και το χρωμα αναλογα με το ειδος του μελιου. Το εψαξες καθολου στο google?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...