Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Κατερινα ωραίο σάιτ, αλλά νομίζω είδα

International Orders:

Single item £9.00 dispatched 1st class International Priority Mail (Signed For)

Multiple items up to 2kg £15.00 dispatched 1st class International Priority Mail (Signed For)

εχει πολλά πραγματα!

Αλλά αμφιβαλλω αν στελνουν ωμα γαλακτοκομικα εκτος αγγλίας

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δες εδώ:

http://www.e-gynaika.gr/featured/kefir/

Τώρα το ανακάλυψα και ψάχνω να βρω σπόρους...

Σε αυτή τη σελίδα http://www.vita.gr/html/ent/451/ent.2451.asp?mid=1 λέει ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι κεφίρ και ανάλογα με τον τύπο υπάρχουν διαφορετικές ιδιότητες αλλά και γεύση. Η κάμπελ προτείνει συγκεκριμένο τύπο κεφίρ;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Σημερα ξυπνησα με die off. Πόναγαν τα ποδια μου τοσο πολυ που σχεδον δεν μπορουσαν να σταθω ορθια! :( Και πολλά πολλά νεύρα! Κάπως συνηλθα από την αδυναμία με μπανάνες και ζωμό.

Αλλά και η κόρη μου είναι όλο νεύρα σήμερα' date=' τσαντιλα, κλάμα χωρίς λόγο και τώρα ζηταει κλαιγοντας από τον πατερα της πατατα (που δεν έχω καν!)

Είναι πολύ δύσκολο!

Αφήστε που σήμερα όλο πεινάμε και οι δυο μας. Κατερινα νομίζω κι εείς το είχατε αυτό? Μήπως είναι στο μυαλό μου? Αλλά το παιδί? Δεν καταλαβαίνει από δίαιτες. Νομίζω κάπου είχα διαβάσει γι αυτό, αλλά σήμερα δεν έχω καθόλου καθαρό μυαλό να σκεφτώ. Πολύ δύσκολη μέρα![/quote']

Κανετε την intro??? κι εμεις το είχαμε!!! Κοντεύα να τρελαθω:?

Yugup3.png

Rosie το site για το cod liver oil έχει πανακριβα μεταφορικά!! 43$ το σιρόπι κ 45$ τα μεταφορικά:shock::shock: Ο σύζυγος φρίκαρε!!!

To θυμάμαι ότι είχε ψηλά μεταφορικά.

Όμως όταν είχα συγκρίνει τις τιμές με αγγλικά sites μου έβγαινε πιο φθηνό από Αμερική!

Τις σύγκρινες μ΄αυτό που βρήκες πιο κάτω; Υπολόγισες τα μεταφορικά από Αγγλία;

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Αυτο που πήρες εσυ ειναι παραδοσιακά ζυμωμενο;; ( fermented)

Πήρα αυτό. Θα κάνουμε μια αρχή με αυτό κι αν βρεθεί ιστιοσελίδα με φτηνά μεταφορικά θα παρω το BLUE ICE.

Καλώς ή κακώς το πήρα. Ευελπιστώ να μην έκανα μεγάλη κοτσάνα.

Πείτε μου κ εσείς τη γνώμη σας ως πιο εμπειρές.

http://www.iherb.com/Nordic-Naturals-Arctic-Cod-Liver-Oil-Omega-3-Supplement-Strawberry-Flavor-16-fl-oz-473-ml/12039?at=0

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

Απλα απο οτι διάβασα δεν ειναι fermented που συστήνει η Campbell..πάντως καλο θα κανει!!

Προσοχή στις παιδικες γεύσεις!!! Εχουν ολες στεβια οπότε μόνο το κλασσικο μπορούμε να πάρουμε!!!

Απο μεταφορικά έχει 9£ για το ενα μπουκάλι..

Yugup3.png

Ερώτηση:

Τα fermented τρόφιμα είναι αυτά που έχουν υποστεί οποιασδήποτε μορφής ζύμωση; Δηαλαδή, το γιαούρτι, κεφίρ, τουρσι; Ποια άλλα είναι;

Σήμερα θα δοκιμάσω να φτιάξω τουρσί σε μικρό βάζο. Για να δούμε. Να μπαίνω σιγά σιγά στο κλίμα.

Άλλη ερώτηση: Οι πιπεριές στο ξύδι επιτρέπονται; Έχει φτιάξει ο πατέρας μου με πιπεριές από τον κήπο του.

Έχουν τα ίδια ευεργετικά αποτελέσματα με τα τουρσιά;

0A53p3.png

oC8dp2.png

To θυμάμαι ότι είχε ψηλά μεταφορικά.

Όμως όταν είχα συγκρίνει τις τιμές με αγγλικά sites μου έβγαινε πιο φθηνό από Αμερική!

Τις σύγκρινες μ΄αυτό που βρήκες πιο κάτω; Υπολόγισες τα μεταφορικά από Αγγλία;

Σωστά σας είπα, το δοκίμασα με 2 και 3 μπουκαλάκια και η τιμή είναι η ίδια.

Ίσως αν πάρουμε και παραπάνω να είναι πιο φθηνά.

Μάλλον πρέπει να συνεννοούμαστε για να παραγγέλνουμε όλες μαζί αν είναι πιο φτηνά όσο πιο πολλά αγοράζεις.

Η συγκεκριμένη σελίδα είναι έγκυρη για τις επιτρεπόμενες και μη τροφές;

http://www.breakingtheviciouscycle.info/legal/legal_illegal_t-z.htm

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διαφημίσεις

Rosie πχ εσυ ξέρεις οτι θα το πίνει αλλά η δικία μου δεν ξέρω...οπότε για αρχή πρέπει να παρω 1 μπουκαλι για δοκιμή..

Το άλλο site πως το βλέπεις ??

Yugup3.png

Η κόρη μου ίσα-ίσα που δεν πρόκειται να το πίνει, αλλά αν δεν την καταφέρω θα το δώσω στο γιο μου ή θα το πίνω εγώ.

Ήθελα να σε ρωτήσω, για να την καταφέρεις να πίνει ζωμό χρησιμοποίησες τη τεχνική της Campbell, δηλαδή πρώτα ζωμός και μετά θηλασμός ως επιβράβευση;

Πρέπει να βρω ένα τρόπο να την πείσω να δοκιμάσει ζωμό ή τουλάχιστον σουπίτσα με ζωμό...

Ο ζωμός είναι κι εμένα το αδύνατό μου σημείο. Μ' αρέσει στις σούπες αλλά ακόμη δεν τόλμησα να τον πίνω καθημερινά μέσα σε κούπα και ξέρω ότι πρέπει να το κάνω ακόμη και αν δεν κάνω την Ίντρο για να επουλωθεί το έντερό μας γρήγορα.

Η κόρη μου ίσα-ίσα που δεν πρόκειται να το πίνει, αλλά αν δεν την καταφέρω θα το δώσω στο γιο μου ή θα το πίνω εγώ.

Ήθελα να σε ρωτήσω, για να την καταφέρεις να πίνει ζωμό χρησιμοποίησες τη τεχνική της Campbell, δηλαδή πρώτα ζωμός και μετά θηλασμός ως επιβράβευση;

Πρέπει να βρω ένα τρόπο να την πείσω να δοκιμάσει ζωμό ή τουλάχιστον σουπίτσα με ζωμό...

Ο ζωμός είναι κι εμένα το αδύνατό μου σημείο. Μ' αρέσει στις σούπες αλλά ακόμη δεν τόλμησα να τον πίνω καθημερινά μέσα σε κούπα και ξέρω ότι πρέπει να το κάνω ακόμη και αν δεν κάνω την Ίντρο για να επουλωθεί το έντερό μας γρήγορα.

Δοκιμασα αυτη την τεχνική μερικές φορες κ εξαγριωθηκε!!! Γενικα δεν έχει συνηθίσει να της αρνούμαι το στήθος κ το πήρε παρα πολυ στραβά... Εγω της το δινω με επιτραπέζια για να ξεχνιέται.. Δηλαδη καθόμαστε κάτω κ παίζουμε κ κουταλιτσα κουταλιτσα... Μην νομίζεις οτι το τρώει παντα.. Όταν πει stop τελείωσε δεν ξανανοιγει το στόμα... Όμως η τεχνική της Campbell ίσως ειναι για βαριές καταστάσεις που δεν γινεται διαφορετικά...

Τώρα που λέμε για ζωμο...ο ζώμος ψαριού πόσες μερες κρατάει στο ψυγείο;;

Yugup3.png

Κάποια από εσάς, δεν θυμάμαι πια, μου ανέφερε ότι το ελαιόλαδο δεν κάνει για τηγάνισμα. Όμως στη σελίδα που σας έγραψα πιο πάνω, αναφέρει ότι το ελαιόλαδο είναι ιδανικό για ψήσιμο / τηγάνισμα. Είναι έγκυρη η σελίδα αυτή;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Κάποια από εσάς, δεν θυμάμαι πια, μου ανέφερε ότι το ελαιόλαδο δεν κάνει για τηγάνισμα. Όμως στη σελίδα που σας έγραψα πιο πάνω, αναφέρει ότι το ελαιόλαδο είναι ιδανικό για ψήσιμο / τηγάνισμα. Είναι έγκυρη η σελίδα αυτή;

Καλύτερα να επικεντρωθείς στην GAPS.

Το βιβλίο της Campbell είναι πολύ πιο ενημερωμένο (και πρόσφατο).

Εγώ πάντως βρήκα και μικροδιαφορές στις λίστες με τα επιτρεπόμενα φαγητά μεταξύ GAPS και SCD, τώρα δεν θυμάμαι κάποιο συγκεκριμένο παράδειγμα.

Πάντως με το ελαιόλαδο δεν μαγειρεύουμε.

Και όταν αρχίσεις να μαγειρεύεις με άλλα λίπη θα δεις ότι τα φαγητά γίνονται πολύ πιο νόστιμα.

Εγώ για παράδειγμα δεν έτρωγα σχεδόν ποτέ ψητό κοτόπουλο, και έλεγα μάλιστα ότι δεν μου αρέσει το κοτόπουλο. Η μαμά μου πάντα το έκανε κλασικά με ελαιόλαδο.

Όταν άρχισα να το κάνω με βούτυρο γλύφω και τα δάκτυλά μου από τη νοστιμιά!

Διαφημίσεις

Βουτυρο αγελαδινο;

Εχτες εκανα τον πρωτο μου ζωμο απο κοκκαλα (ειπαμε αρχιζουμε με τα ευκολα). Αλλα η κουζινα μου εκανε το θαυμα και εκλεισε καποια στιγμη στη νυχτα. Το πρωι η κατσαρολα εκαιγε αλλα οχι το ματι. Ειχαν περασει 10 ωρες περιπου. Στην περιπτωση αυτη κανει να ανοιξουμε παλι το ματι και να συνεχισουμε το βρασιμο; Ξερετε; fairy's mom κι εσυ δεν ειχες το ιδιο προβλημα;

Φυσικα ο ζωμος δεν ηταν πηκτος αλλα εβαλα μια καλη ποσοτητα του μαζι με το κρεας που ειχε μεινει στα κοκκαλα και εφτιαξα κρεατοσουπα. Ειχε αρκετο λιπος μεσα αλλα τα παιδια την εφαγαν με ορεξη. Μ'αυτα τα φαγητα επιτελους θα γινει το ονειρο μου πραγματικοτητα να παχυνει ο γιος μου :-D

Βουτυρο αγελαδινο;

Εχτες εκανα τον πρωτο μου ζωμο απο κοκκαλα (ειπαμε αρχιζουμε με τα ευκολα). Αλλα η κουζινα μου εκανε το θαυμα και εκλεισε καποια στιγμη στη νυχτα. Το πρωι η κατσαρολα εκαιγε αλλα οχι το ματι. Ειχαν περασει 10 ωρες περιπου. Στην περιπτωση αυτη κανει να ανοιξουμε παλι το ματι και να συνεχισουμε το βρασιμο; Ξερετε; fairy's mom κι εσυ δεν ειχες το ιδιο προβλημα;

Φυσικα ο ζωμος δεν ηταν πηκτος αλλα εβαλα μια καλη ποσοτητα του μαζι με το κρεας που ειχε μεινει στα κοκκαλα και εφτιαξα κρεατοσουπα. Ειχε αρκετο λιπος μεσα αλλα τα παιδια την εφαγαν με ορεξη. Μ'αυτα τα φαγητα επιτελους θα γινει το ονειρο μου πραγματικοτητα να παχυνει ο γιος μου :-D

Δεν νομίζω να παχυνει... Αλλα θα είναι υγιής :D το λέει η Cambell k στο βιβλίο ότι δεν παχαινεις με αυτούς τους συνδυασμούς... Εγω ποτε δεν ήμουν τόσο αδύνατη.. Για την ακρίβεια δυσκολευόμαι να βρω ρούχα..

Εμένα πάντως ο ζωμος αν κ δεν τον αφήνω τόσες ώρες όσες λέει η Rosie γίνεται πηκτος κάτι λιγότερο απο ζελέ μόλις κρυωσει... Μήπως εξαρτάται κ απο το είδος του. Ζώου ;;;

Τελικά ξέρετε για το ψάρι να μου πείτε;;

Yugup3.png

Καλύτερα να επικεντρωθείς στην GAPS.

Το βιβλίο της Campbell είναι πολύ πιο ενημερωμένο (και πρόσφατο).

Εγώ πάντως βρήκα και μικροδιαφορές στις λίστες με τα επιτρεπόμενα φαγητά μεταξύ GAPS και SCD, τώρα δεν θυμάμαι κάποιο συγκεκριμένο παράδειγμα.

Πάντως με το ελαιόλαδο δεν μαγειρεύουμε.

Και όταν αρχίσεις να μαγειρεύεις με άλλα λίπη θα δεις ότι τα φαγητά γίνονται πολύ πιο νόστιμα.

Εγώ για παράδειγμα δεν έτρωγα σχεδόν ποτέ ψητό κοτόπουλο, και έλεγα μάλιστα ότι δεν μου αρέσει το κοτόπουλο. Η μαμά μου πάντα το έκανε κλασικά με ελαιόλαδο.

Το βιλίο της Campbell τέχω παραγείλει εδώ και 10 μέρες και δεν έχει έρθει ακόμη. Τα νέυρα μου.....

Θέλω να προετοιμαστώ και δεν μπορώ.

Τεσπα.

Μπορούμε να μαγειρύεουμε με ζωικό λίπος, γιατί το λάδι καρύδας μόλις το άκουσε ο άντρας μου έφριξε.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Βουτυρο αγελαδινο;

Μάλλον δεν θα παχύνει. Όταν έκανα παρόμοια διατροφή για ιατρικούς λόγους (χωρίς καθόλου δημητριακά , άμυλο και ζάχαρη) αδυνάτισα πολύ.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Δεν νομίζω να παχυνει... Αλλα θα είναι υγιής :D το λέει η Cambell k στο βιβλίο ότι δεν παχαινεις με αυτούς τους συνδυασμούς... Εγω ποτε δεν ήμουν τόσο αδύνατη.. Για την ακρίβεια δυσκολευόμαι να βρω ρούχα..

Εμένα πάντως ο ζωμος αν κ δεν τον αφήνω τόσες ώρες όσες λέει η Rosie γίνεται πηκτος κάτι λιγότερο απο ζελέ μόλις κρυωσει... Μήπως εξαρτάται κ απο το είδος του. Ζώου ;;;

Δε παχαινει λες ε; Αυτο ειναι καλο για μενα (αρκει να το αποφασισω).

Μοσχαρι εβαλα..Οταν κρυωσε επηξε λιγο βεβαια, σα ζελε οπως το λες..Με πανω πανω το λιπος. Ειχα βαλει αρκετο νερο με την προοπτικη να βραζει 24 ωρες.

Κανενα κολπο για να δοκιμαζουν τις νεες συνταγες; Ο λεπτος ειναι ευκολος, ο αλλος (που δεν ειναι παχυς απλως εχει μαγουλακια) δε δοκιμαζει τιποτα, ουτε καν ξηρους καρπους. Αν τον ρωτησεις τι θες να φας θα πει πατατες (τηγανιτες αν γινεται) και ή ζαμπον! Αυτα κανουν οι γιαγιαδες και οι μπαμπαδες οταν τους αφηνεις να ταισουν τα παιδια. :shock:::evil:

Κι εγώ άρχισα να χάνω ακόμη πιο πολύ... ένας από τους λόγους που διστάζω να κάνω την Ίντρο είναι ότι φοβάμαι να χάσω πολλά κιλά, θα γίνω πολύ αδύνατη και δεν θέλω...

Φυσικά εξαρτάται από το είδος του ζώου!

Ο ζωμός από κόκκαλα κοτόπουλου δεν πήζει και ιδιαίτερα, το κόκκαλο του μοσχαριού όμως γίνεται πολύ ωραίο ζελέ.

Θα δοκιμάσω και από γαλοπούλα μετά τα Χριστούγεννα! :D

Παρήγγειλα σήμερα βιολογική για το τραπέζι των Χριστουγέννων.

Τελικά ξέρετε για το ψάρι να μου πείτε;;

Δεν ξέρω αλλά γιατί θεωρείς ότι έχει διαφορετική διάρκεια από τους υπόλοιπους;

Δηλαδή να κραταει μια βδομάδα;;; Δεν ξέρω γί αυτο ρωταω:D

camouflage θέλει υπομονή κ καθολου ζόρισμα... Τουλάχιστον στη δικια μου όταν την πίεζε μετα το θυμάται κ για πολλές μέρες αρνείται κ να το δει:?

Yugup3.png

κορτιτσια μπορει κ να μην χασετε με την ιντρο τραγικα πολλα.........το θεμα με τα κιλα ηταν απο τα πιο σημαντικα στο δικο μου προβλημα, ειχα φοβηθει πολυ οτι θα χασω κ αλλα. τελικα καμια σχεση, με ολες τις αλλες διατροφες εχασα παρα πολλα, τον σεπτεμβρη μονο, 3!!ενω τωρα ειμαι τελειως σταθερη, για την ακριβεια δεν εχασα καθολου. στα δυο πρωτα σταδια που τρως σχεδον μονο ζωμους κ κρεας, τρως οποτε πεινας (ζωμους επινα ολη μερα..). και φυσικα ολο αυτο ειναι λιπος. σιγουρα παντως δεν παιρνεις κιλα...

Για τους ζωμούς έχω να καταθέσω ότι εμένα προσωπικά μου δίνουν μια απιστευτη αίσθηση μανουλίσια φροντίδας. Αρκεί βέβαια να είναι κάτι που σου αρέσει.

Κοτόζουμο και ψαρόζουμο που δοκίμασα σε κούπα (και να σκεφτεί κανείς ότι απεχθάνομαι τα ψάρια.....) με λίγο λεμόνι και λίγο ελαιόλαδο ωμό από επάνω, ξετρελλάθηκα. Ένιωθα σαν να μπαίνανε τα μέσα μου στη θέση τους, σαν να με έπαιρνε κάποιος αγκαλιά και να μου έκανε γούτσου γούτσου. Ο δε μικρός που είχει και πονόλαιμο χτες (καταλήξαμε στο νοσοκομείο με αιμορραγικό εξάνθημα αλλά ευτυχώς όλα οκ μάλλον μιας και μας άφησαν να φύγούμε) έπινε το ζωμό με το καλαμάκι και με κοιτούσε με γουρλωμένα τα μάτια του.

Αφού νομίζω ότι θα το καθιερώσω ούτως ή άλλως για μένα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Για τους ζωμούς έχω να καταθέσω ότι εμένα προσωπικά μου δίνουν μια απιστευτη αίσθηση μανουλίσια φροντίδας. Αρκεί βέβαια να είναι κάτι που σου αρέσει.

Κοτόζουμο και ψαρόζουμο που δοκίμασα σε κούπα (και να σκεφτεί κανείς ότι απεχθάνομαι τα ψάρια.....) με λίγο λεμόνι και λίγο ελαιόλαδο ωμό από επάνω, ξετρελλάθηκα. Ένιωθα σαν να μπαίνανε τα μέσα μου στη θέση τους, σαν να με έπαιρνε κάποιος αγκαλιά και να μου έκανε γούτσου γούτσου. Ο δε μικρός που είχει και πονόλαιμο χτες (καταλήξαμε στο νοσοκομείο με αιμορραγικό εξάνθημα αλλά ευτυχώς όλα οκ μάλλον μιας και μας άφησαν να φύγούμε) έπινε το ζωμό με το καλαμάκι και με κοιτούσε με γουρλωμένα τα μάτια του.

Αφού νομίζω ότι θα το καθιερώσω ούτως ή άλλως για μένα.

Πως το έπαθε αυτό το παιδί??

Yugup3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...