Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Διαβάζω τη συζήτησή σας για τα ψάρια και έχω την εξής απορία:

Από την Ελλάδα φρέσκο ψάρι δεν μπορούμε να φάμε όσοι κάνουμε gaps;

Πρέπει απαραίτητα να παραγγείλουμε από έξω; Μήπως αυτό ισχύει για όσους μένουν εξωτερικό όπου δεν έχουν πρόσβαση σε άλλα ψάρια όπως εμείς;

Μα αυτό είπα. Μπορούμε να παίρνουμε και μικρά ψάρια που δεν είναι τόσο επιβαρυμένα, σαρδέλες, γαύρο κλπ. Αν όμως θες να φας σολωμό, τότε προτίμησε την κονσέρβα, κατά την γνώμη μου.

δεν το διαβασα πολυ απλα γιατι μετα απο την αντικαντιντα που εκανα για ενα μηνα κ ειχα πεθανει στην πεινα και ενω μου ειχαν βγει τα ματια να διαβαζω για αυτην στο λιγοστο χρονο που εχω (κανω δυο δουλειες) δεν ειχα κουραγιο ουτε για αλλους πειραματισμους μονη μου, ουτε ομως και για τεκμηριωση σε βαθος. ετσι, ο,τι 'ρουφηξα' απο εσας και τη βερα, σε αλλο φορουμ.

Daf αν δεις τις οδηγίες που γράφουν πεπειραμένες μαμάδες που κάνουν την γκαπς, πρώτη συμβουλή είναι δεν ξεκινάς εδώ και τώρα. Θέλεις μία προετοιμασία τουλάχιστον ενός μήνα, ίσως και δύο. Και σίγουρα πρέπει πρώτα να διαβάσεις το βιβλίο, γιατί είναι πάρα πολλά αυτά που δεν έχουν γραφεί εδώ ή στο άλλο φόρουμ που λες. Εμείς είμαστε και κοντά, αν θες στείλε μου μέιλ, να σου δανείσω αυτό για λίγες μέρες http://gapsguide.wordpress.com/book/

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Διαβάζω τη συζήτησή σας για τα ψάρια και έχω την εξής απορία:

Από την Ελλάδα φρέσκο ψάρι δεν μπορούμε να φάμε όσοι κάνουμε gaps;

Πρέπει απαραίτητα να παραγγείλουμε από έξω; Μήπως αυτό ισχύει για όσους μένουν εξωτερικό όπου δεν έχουν πρόσβαση σε άλλα ψάρια όπως εμείς;

Μην μπερδέυεσαι...:-P Μιλάμε για μεγάλα λιπαρά ψάρια κ όχι φρέσκα ψαράκια!!! Αρκεί να μην είναι ιχθυοτροφείου...

Τα μεγάλα αυτά ψάρια καταληγουν μέσω της τροφικής αλυσίδας να έχουν υψηλα επίπεδα βαρέων μετάλλων..που αποθηκευονται στο λιπος τους..

Yugup3.png

Πρέπει να φύγω γιατί ξύπνησε η μπέμπα. Να πω μόνο ότι είναι σημαντικά στην γκας, η εξάλειψη των χημικών προιόντων, πχ αποσμητικά, σαμπουάν κλπ καθώς και τα μπάνια αποτοξίνωσης, με μηλόξυδο, αλάτι ή σόδα (εναλλάξ κάθε βράδυ).

Αύριο θα προσπαθήσω να βρω χρόνο για να επεκταθώ περισσότερο.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Μιας κ είπες τουρσιά...

Καταρχήν δεν ξέρω να φτιάχνω. Είδα στο Home Economist πως τα φτιάχνει η κυρία κ δεν βάζει καθόλου νερό.

Στα σουπερ μαρκετ τα βαζάκια έχουν νερό.

Τελικά τι κάνουμε; Έχω μπερδεύτει....

Αν έχει κάνει κάποια ας μας δώσει μια συνταγή δοκιμασμένη.

Πάντως η συνταγή της κυρίας αυτής, ηταν απλή , το λάχανο , σπόροι κυμίνου και τυρόγαλα(whey) καθόλου νερό...

Εύκολη μόνο το τυρόγαλο είναι το προβλήμα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Daf τρώς μεγάλες ποσοτητες από τουρσί κ προβιοτικά κ προιοντα καρύδας??? Αυτες είναι τροφές που προκαλούν το die off αν έχεις διαβάσει...

Η Campbell λέει να γίνεται πολύ σταδιακή αυξηση της ημερήσιας πρόσληψης για να περιορίζεται οσο γίνεται αυτό το φαινόμενο αν είναι έντονο..μήπως πρέπει να σταθεροποιήσεις τις ποσοτητες αυτες για ένα διάστημα κ αργότερα να τις αυξήσεις πάλι??

Εμένα μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση το πόσο σταδιακά κ αργά βάζει η Campbell την οποιαδήποτε τροφή στο διατροφολόγιο...είναι πολύ προσεκτικη..

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Μα αυτό είπα. Μπορούμε να παίρνουμε και μικρά ψάρια που δεν είναι τόσο επιβαρυμένα' date=' σαρδέλες, γαύρο κλπ. Αν όμως θες να φας σολωμό, τότε προτίμησε την κονσέρβα, κατά την γνώμη μου.

Daf αν δεις τις οδηγίες που γράφουν πεπειραμένες μαμάδες που κάνουν την γκαπς, πρώτη συμβουλή είναι δεν ξεκινάς εδώ και τώρα. Θέλεις μία προετοιμασία τουλάχιστον ενός μήνα, ίσως και δύο. Και σίγουρα πρέπει πρώτα να διαβάσεις το βιβλίο, γιατί είναι πάρα πολλά αυτά που δεν έχουν γραφεί εδώ ή στο άλλο φόρουμ που λες. Εμείς είμαστε και κοντά, αν θες στείλε μου μέιλ, να σου δανείσω αυτό για λίγες μέρες http://gapsguide.wordpress.com/book/

αχ συμφωνω κοριτσι αλλα το θεμα μου ηταν επειγον, τι να σου λεω τωρα.. μεγαλη ιστορια. χιλια ευχαριστω , θα σου στειλω μειλ την επομενη εβδομαδα !:)

Μιας κ είπες τουρσιά...

Καταρχήν δεν ξέρω να φτιάχνω. Είδα στο Home Economist πως τα φτιάχνει η κυρία κ δεν βάζει καθόλου νερό.

Στα σουπερ μαρκετ τα βαζάκια έχουν νερό.

Τελικά τι κάνουμε; Έχω μπερδεύτει....

Αν έχει κάνει κάποια ας μας δώσει μια συνταγή δοκιμασμένη.

Πάντως η συνταγή της κυρίας αυτής, ηταν απλή , το λάχανο , σπόροι κυμίνου και τυρόγαλα(whey) καθόλου νερό...

Εύκολη μόνο το τυρόγαλο είναι το προβλήμα.

Προσπάθησε να διαβάσεις το θέμα από την αρχή κ θα σου λυθουν αρκετες απόρίες!! Επίσης η Αγλαια σελ. 98 της αλλεργιας σε μωρό που θηλάζει έχει την βασικά συνταγή για τουρσι..:D

Yugup3.png

Προσπάθησε να διαβάσεις το θέμα από την αρχή κ θα σου λυθουν αρκετες απόρίες!! Επίσης η Αγλαια σελ. 98 της αλλεργιας σε μωρό που θηλάζει έχει την βασικά συνταγή για τουρσι..:D

Να τη βάλετε στο θέμα με τις gaps συνταγές για να μη χαθεί, ίσως και άλλες απαραίτητες (δεν ξέρω να το κάνω). Ευχαριστώ πολύ.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Fairy 's mom το βιβλιαράκι το πήρες από εκείνο το σάιτ; Πόσο πήγε περίπου;

Τώρα για ψάρια βρήκα αυτό http://en.wikipedia.org/wiki/Oily_fish οπότε με τον βακαλάο μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα για τις σούπες. Τι λέτε;

FLcUp3.png0BQfp3.png

Όσες έχετε διαβάσει αρκετά για τη gaps διατροφή , θα ήθελα να μου σχολιάσετε το οικογενειακό μας ιστορικό και αν νομίζετε ότι αυτή η διατροφή ταιριάζει σε εμάς και θα έχει αποτελέσματα.

Ο σύζυγος συνέχεια με zantac και με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση σε τέτοιο βαθμο που κάποιες φορές ξυπνά το βράδυ και δεν μπορεί να ξανακοιμηθεί.

Η μεγάλη κόρη μου νοσηλεύτηκε πέρσι 2 φορές με γαστρεντερίτιδα και το στομάχι της την πονάει συχνά με εμετό, κυρίως όταν πιέζεται ψυχολογικά.

Η μικρή μου γεννήθηκε με κρυφή ΓΟΠ, προβλήματα στον ύπνο και ακόμη έχει δυσανεξία σε τροφές, όπως τα γαλακτοκομικά (αυγό δοκιμάζει αυτή την εβδομάδα με επιτυχία, ευτυχώς). Για μεγάλο διάστημα έπαιρνέ epadoren / laprazol.

Πιστεύετε ότι με αυτή τη διατροφή μπορούν να εξαφανιστούν τα παραπάνω συμπτώματα;

Με την ομοιοπαθητική καταφέραμε να εξαφανίσουμε τις κορτιζόνες από το σπίτι. Υπάρχει νομίζετε ελπίδα και για τα τύπου zantac φάρμακα;

Τι λέτε;

Επιπλέον, εγώ δεν έχω κανένα σύμπτωμα στο πεπτικό μου. Υπάρχει πεερίπτωση τα παιδιά μου να επηρέαστηκαν από το κακό πεπτικό του συζύγου και όχι το δικό μου; Αναφέρει κάτι η Cambell για αυτό; Έτσι, πληροφοριακά ρωτάω, όχι για να αποδώσω ευθύνες.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διαφημίσεις

Από ό,τι έχω καταλάβει οι ζωμοί πρέπει να μαγειρύονται πολύ αργά. Έχετε αγοράσει slow cooker; Αν όχι, πώς μαγειρεύετε; Αν ναι, ποιον και από πού; Με μια βόλτα στο internet είδα ότι στα ελληνικά sites είναι μέχρι και 3 φορές πιο ακριβοί από ότι στα ξένα.

Καμιά ιδέα;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Όσες έχετε διαβάσει αρκετά για τη gaps διατροφή , θα ήθελα να μου σχολιάσετε το οικογενειακό μας ιστορικό και αν νομίζετε ότι αυτή η διατροφή ταιριάζει σε εμάς και θα έχει αποτελέσματα.

Ο σύζυγος συνέχεια με zantac και με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση σε τέτοιο βαθμο που κάποιες φορές ξυπνά το βράδυ και δεν μπορεί να ξανακοιμηθεί.

Η μεγάλη κόρη μου νοσηλεύτηκε πέρσι 2 φορές με γαστρεντερίτιδα και το στομάχι της την πονάει συχνά με εμετό, κυρίως όταν πιέζεται ψυχολογικά.

Η μικρή μου γεννήθηκε με κρυφή ΓΟΠ, προβλήματα στον ύπνο και ακόμη έχει δυσανεξία σε τροφές, όπως τα γαλακτοκομικά (αυγό δοκιμάζει αυτή την εβδομάδα με επιτυχία, ευτυχώς). Για μεγάλο διάστημα έπαιρνέ epadoren / laprazol.

Πιστεύετε ότι με αυτή τη διατροφή μπορούν να εξαφανιστούν τα παραπάνω συμπτώματα;

Με την ομοιοπαθητική καταφέραμε να εξαφανίσουμε τις κορτιζόνες από το σπίτι. Υπάρχει νομίζετε ελπίδα και για τα τύπου zantac φάρμακα;

Τι λέτε;

Επιπλέον, εγώ δεν έχω κανένα σύμπτωμα στο πεπτικό μου. Υπάρχει πεερίπτωση τα παιδιά μου να επηρέαστηκαν από το κακό πεπτικό του συζύγου και όχι το δικό μου; Αναφέρει κάτι η Cambell για αυτό; Έτσι, πληροφοριακά ρωτάω, όχι για να αποδώσω ευθύνες.

Yotasam απ΄'οτι γράφεις σίγουρα χρειάζεστε gaps!! Αν δεν βρίσκονται καπου αλλού τα αίτια της καταστασης σας βέβαια...Η gaps είναι βάλσαμο σε τέτοιες καταστασεις..εγώ που δεν είχα ποτε θέμα με το πεπτικο ποτέ παρα μόνο σπανια φουσκώματα τωρα ειμαι τέλεια!!

Πως γέννησες τα παιδάκια σου με καισαρική ή φυσιολογικά??

Για τους ζωμους τους βάζεις απλά στην μεγαλύτερη σου κατσαρόλα...περιμένεις να βράσει κ μετα το χαμηλώνεις πολύ κ το αφήνεις να σιγοβράζει ανάλογα με το είδος του κρέατος..σκεπασμένο.Τοσο απλά!!

Yugup3.png

Επιτέλους βρήκα παιδίατρο που φαίνεται να γνωρίζει αρκετά για τη λειτουργία του εντέρου και την επούλωσή του!

Της είπα το ιστορικό της κόρης μου (αίμα στα κακά δηλαδή) και μου είπε ότι αυτού του είδους τα συμπτώματα δεν οφείλονται σε πραγματικές αλλεργίες αλλά σε προβλήματα/φλεγμονές του εντέρου.

Και ότι στις περιπτώσεις αυτές θα πρέπει να αποφεύγεται το άμυλο! :o

Σίγουρα η γλουτένη λέει, και αν θέλω να της δοκιμάσω κάποιο δημητριακό ν' αρχίσω απ' αυτά που έχουνε το λιγότερο άμυλο, πχ το κεχρί.

Δεν της είπα για την GAPS, δεν είχα όρεξη για συζήτηση, ίσως το κάνω στο μέλλον, αλλά γενικά μου έκανε πολύ θετική εντύπωση.

Αυτά πολύ συνοπτικά τα γράφω, αλλά αν κάποια θέλει τα στοιχεία της να της τα δώσω με πμ (απενεργοποίησα τη δυνατότητα για πμ γιατί έπαιρνα πάρα πολλά που δεν προλάβαινα καν να διαβάσω, γι' αυτό γράψτε το εδώ αν θέλετε και θα σας στείλω εγώ πμ).

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

Πού άλλου σκέφτεσαι ότι μπορεί να βρίσκονται; Περνάει κάτι από το μυαλό σου;

Οχι δεν περνάει κάτι αυτή την στιγμή παρά μόνο η Gaps απλά έτσι το είπα...

Σε ρώτησα για τον τοκετό γιατί αν έχεις γεννήσει φυσιολογικά τα παιδιά παίρνουν όλη τη χλωρίδα του εντερου καλή κ κακή την δική σου.. Επίσης η Campbell λέει πως λόγω της επαφής ενα ανδρόγυνο μοιράζεται την ίδια χλωρίδα..μετά παίζουν ρόλο κ άλλοι παράγοντες, τι έτρωγες εσύ στο θηλασμό, αν το παιδί ή εσύ έχετε πάρει κ πόσες αντιβιώσεις, αν εχουν κάνει εμβόλια κ.α..

Επίσης δεν είναι μονο γαστρεντερικά τα gaps προβληματα αλλά γενικοτερα εμφανίζονται σε διάφορες αυτοάνοσες κ μη μορφές οπως πχ ασθμα ή αρθροίτιδα ή πολλά άλλα...

Yugup3.png

Fairy 's mom το βιβλιαράκι το πήρες από εκείνο το σάιτ; Πόσο πήγε περίπου;

Το πήρα από εδώ μαζί με τα προβιοτικά. Είχα και 9 ευρώ μεταφορικά.

http://www.specialhealthstore.co.uk/search.asp?types=Gut+and+Psychology+Syndrome

Είναι ακριβό για το μέγεθός του, αλλά χρήσιμο.

Αν κάποια δυσκολεύεται οικονομικά μπορώ να της το δανείσω για φωτοτυπίες. Ας μου στειλει πμ.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Θα σου πω τι εγραφε η Καμπελ. Όταν γεννησει μια γυναικα -νομίζω με καισαρική- είναι επιτακτική αναγκη να βάλει αμέσως το μωρό στο στηθος της και γενικά πάνω στο γυμνό της σώμα για να μοιραστούν μικρόβια. Αν δεν μπορεί να το κάνει για κάποιον λόγο, τότε πρέπει να το κάνει ο μπαμπάς, γιατί το ζευγάρι μοιράζεται βακτήρια κλπ. Άρα πολύ πιθανό να έχει "συνεισφέρει" και ο μπαμπάς σας.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Επιτέλους βρήκα παιδίατρο που φαίνεται να γνωρίζει αρκετά για τη λειτουργία του εντέρου και την επούλωσή του!

Της είπα το ιστορικό της κόρης μου (αίμα στα κακά δηλαδή) και μου είπε ότι αυτού του είδους τα συμπτώματα δεν οφείλονται σε πραγματικές αλλεργίες αλλά σε προβλήματα/φλεγμονές του εντέρου.

Και ότι στις περιπτώσεις αυτές θα πρέπει να αποφεύγεται το άμυλο! :o

Σίγουρα η γλουτένη λέει, και αν θέλω να της δοκιμάσω κάποιο δημητριακό ν' αρχίσω απ' αυτά που έχουνε το λιγότερο άμυλο, πχ το κεχρί.

Δεν της είπα για την GAPS, δεν είχα όρεξη για συζήτηση, ίσως το κάνω στο μέλλον, αλλά γενικά μου έκανε πολύ θετική εντύπωση.

Αυτά πολύ συνοπτικά τα γράφω, αλλά αν κάποια θέλει τα στοιχεία της να της τα δώσω με πμ (απενεργοποίησα τη δυνατότητα για πμ γιατί έπαιρνα πάρα πολλά που δεν προλάβαινα καν να διαβάσω, γι' αυτό γράψτε το εδώ αν θέλετε και θα σας στείλω εγώ πμ).

Θα έχει ενδιαφέρον αν την ρωτησεις την επομενη φορά. Πάντως πολύ ενημερωμένη! Μπράβο! Γιατί εμένα κανένας παιδίατρος δεν μου το έχει πει αυτό για το άμυλο!

Τι επίσκεψη σας πήρε?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Αυτά πολύ συνοπτικά τα γράφω, αλλά αν κάποια θέλει τα στοιχεία της να της τα δώσω με πμ

Ροσι μπορεις να μου τα στειλεις; Σε ποια περιοχή είναι; Ευχαριστώ!

Αγλαια κ εμένα ένα βάζο τουρσί μου έπιασε αυτή τη "μυξα".Κι έβγαλε κ μουχλα μάλλον... Τί να πήγε στραβά??

Το βάζο ηταν καθαρό κ η διαδικασία η κλασσική... Μήπως φταίει η χαμηλότερη θερμοκρασία?? Να το βάζαμε κοντα στο καλοριφερ??

Yugup3.png

Το βάζο ηταν καθαρό κ η διαδικασία η κλασσική... Μήπως φταίει η χαμηλότερη θερμοκρασία?? Να το βάζαμε κοντα στο καλοριφερ??

Το αντίθετο, να το βάζεις κάπου με χαμηλή θερμοκρασία.

Η Μολδαβή καθαρίστριά μου μάλιστα μου είπε ότι στη Μολδαβία τα τουρσιά με το που τα κάνουνε τα βάζουνε στα πολύ πολύ κρύα κελλάρια τους και έτσι αυτή τα βάζει κατευθείαν στο ψυγείο όταν τα κάνει στην Ελλάδα.

Στο Wild Fermentation αναφέρει ότι το τουρσί γίνεται πιο νόστιμο, διατηρείται πάρα πολύ καιρό και δεν χαλάει αν το βάλουμε κατευθείαν σε πολύ κρύο μέρος.

Σήμερα θα φτιάξουμε ντοματούλες πράσινες με διάφορα λαχανικά, μου είπε τη συνταγή η κοπέλα και μου έφερε να δοκιμάσω και από το δικό της, πολύ νόστιμο!

Επίσης μου έφερε και σαρδέλες (ωμές) τουρσί, ακόμη δεν δοκίμασα, ανυπομονώ! :D

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Κι η μαμά μου θυμάμαι έξω τα έβγαζε τα τουρσιά στο μπαλκόνι σε σκιερό μέρος.

Νεραϊδομαμά ευχαριστώ....

Ρόζι τσέκαρε και τις σαρδέλες Καλλονής είναι αντίστοιχη διαδικασία.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...