Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Δεν ξερω τι να κανω τωρα.......ειχαμε μπει στο βουτυρο. Κι εχω σκοπο να ξεκινησουμε ιντρο απο βδομαδα γιατι λειπει ο αντρας μου για δουλεια εκτος Αθηνας και ειναι ευκαιρια. Δεν θα χω μαγειρεματα εξτρα, δεν θα χουμε προβλημα με τα φρουτα. Με βολευε βεβαια να πηγαινει ο μεγαλος στη γιαγια γιατι ετσι ειμαστε πιο ηρεμοι (και δεν εχω θεμα φρουτων παλι) και θα χρειαστουμε ηρεμια λογω εξαντλησης. Αλλα με τη διατροφη που κανει εκει ο μεγαλος, τι κανω/ Ποσο να ανεχτω να μου χαλανε το παιδι? Και το ωραιο ειναι που κανει παραπονα η μανα μου οτι δεν τρωει φαγητο τη στιγμη που τον φλομωνει συνεχεια σε παγωτα και γλυκα. Χθες πηγα να τον παρω απο κει και ηταν πασαλλειμενος με σοκολατα στη μουρη, στα χερια μεχρι και στα ποδια!

Νευριασα και ειπα οτι του απαγορευω να ξαναπαει αλλα θα χω προβλημα απο βδομαδα που θα πηγαινει σχολειο....κανει μεγαλη φασαρια αν δεν θελω να παει στη γιαγια. Πως θα το αντεξω αυτο παραλληλα με τα πρωτα σταδια ιντρο δεν ξερω....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ροζι δες λιγο τι θα κανουμε τη Δευτερα, αν θα βρεθουμε. Πηρα χθες υλικα να φτιαξω αλλο ενα κομματι να δεις. Τριτη εκλεισα ραντεβου με το ρευματολογο μου οποτε σιγουρα δεν μπορω.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Εκανε κακα πριν λιγο παλι ο μικρος. Μεχρι χθες τα κακα του ηταν κιτρινα λογω της γαστρεντεριτιδας. Εκανε χθες πρωι και μεσημερι κιτρινα μους αλλα μυριζαν φυσιολογικα. Το βραδυ εκανε πολλα καφε λασπουρια που βρωμουσε ξινιλα. Τωρα εκανε σφιχτα νορμαλ χρωμα καφε που μυριζαν λιγο ξυνιλα. Τι συμπερασμα να βγαλω δεν ξερω.....φαινεται να περναει η επιδραση των μακαρονιων. Για τη φετα δεν ξερω.

Βερα μου μην αγχωνεσαι τόσο!! Δεν πειράζει μια μέρα παρασπονδια! Το λέει και η Καμπελ ότι δυστυχώς θα υπάρχουν και αυτές οι μέρες αλλά δεν σου χαλάνε τα πάντα! Μην κοιτάς στο yahoo κλπ groups εκεί έχουν παρά πολύ σοβαρά προβλήματα τα παιδιά και το πισωγύρισμα φαίνεται αμέσως! Δόξα τω Θεό τα παιδάκια μας δεν ήταν σε τόσο άσχημη κατάσταση ( που βέβαια αν το αφήναμε ποιος ξέρει σε τί θα εξελισσοταν)!

Δυστυχώς όμως δεν θα πρέπει να τα πηγαίνεις συχνά εκεί :-(. Αν σου λένε και ψέματα είναι πολύ λυπηρό...

Συνέχισε όπως είσαι και βλέπεις αν χρειάζεται να πισωγυρισεις στάδια. Μια ουσία δεν φεύγει από την πρώτη μέρα από το σώμα μας οπότε θα πρέπει να κανείς κανά δυο μέρες υπομονή

Yugup3.png

Στενοχωρηθηκα γιατι μου χαλασε την ιντρο γαλακτοκομικων περισσοτερο και γιατι βλεπω οτι δεν μπορω να την εμπιστευτω σε τιποτα! Προσπαθησα να κρατησω τα νευρα μου και να μη την σκυλοβρισω, της εξηγησα τι ακριβως προκαλεσε με αυτο που εκανε και πως δεν βοηθησε σε τιποτα το παιδι αντιθετως ακυρωσε ολη τη δουλεια που καναμε τοσο καιρο. Εδειξε να ψιλοκαταλαβε αλλα το προβλημα ειναι οτι σε μια βδομαδα παλι τα ιδια θα κανει και παλι θα απολογειται οτι δεν θα το ξανακανει. Και ειναι βιοχημικος τρομαρα της, συμπεριφερεται λες και ειναι καμμια αμορφωτη βλαχα!

Λες να συνεχισω την dairy introduction οπως ειμασταν?

Διαφημίσεις

vera σε καταλαβαινω απολυτα..παθουσα κι εγω...

πηρα απο τον κρεοπωλη μου ενα κοκκαλο μοσχ. ποδιου(δεν ειναι grass fed φυσικα και αναρωτιεμαι αν θα βρω κιολας)το εσπασε στη μεση και εβαλα το μισο για ζωμο,εχει και καποιους χονδρους πανω αλλα καθολου κρεας.εβαλα και καποια λαχανικα αλλα παιδια αυτη η μυρωδια κοκαλιλας ειναι απαισια,και η γευση.πως θα το φαμε?ετσι υποτιθεται οτι μυριζει?

σκεφτομαι να βρασω και λιγο κρεας αυριο και να το αναμειξω.τι λετε?

υπαρχει αλλος τροπος να σπασει η μυρωδια?

Άρχισε με ζωμούς κρέατος, ειδικά ο ζωμός από τα κόκκαλα του μοσχαριού δεν είναι ευχάριστος, αλλά ο ζωμός με κρέας (πάνω σε κόκκαλο) είναι πολύ νόστιμος!

Και η Campbell σε ζωμό με κρέας αναφέρεται, ακολούθησε την απλή συνταγή της.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

εν τω μεταξυ ο μικρος εναι ακομα φουλ μυξα και φλεμματα,το μισο βραδυ δεν κοιμηθηκε,βγαζει και δοντι...φοβαμαι ομως οτι παει για ωτιτιδα,εχει πολλες εκκρισεις απο το ενα του αυτι,σα σκουρο κερι αλλα πολυ,ειχε και 2 σταγονες στο μαξιλαρι του

ειμαι σιγουρη οτι το επαθε απο τον κρυο αερα που ειχε χθες εδω παρολο τη λιακαδα...ακριβως ετσι προεκυψε η πρωτη του περσινη και δραματικη εκκριτικη ωτιτιδα.

εκτος απο ζεστες κομπρεσες και αναθυμιασεις κρεμμυδιου που διαβασα, εχετε κατι αποτελεσματικο που κανετε εσεις σε αυτο το σταδιο?σε ομοιοπαθητικο δεν εχω παει ακομη και θελω οπωσδηποτε να αποφυγω την αντιβιωση

και τελος.PROSPAN κανει να δωσω στο μικρο να τον βοηθησω?λεει για 12 ετων κατι αλλα πολλες μανουλες εδω το δινουν και σε μικροτερα.ο δικος μου κοντευει τα 2

συγγνωμη που βγηκα off-topic

Prospan δίνουνε ακόμη και στα βρέφη οι ομοιοπαθητικοί, αλλά αν δεν έχει βήχα γιατί να του δώσεις;

Έχεις παιδική εχινάκεια; Εγώ συνήθως τους δίνω με τα πρώτα συμπτώματα κρυολογήματος.

Γιατί δεν ακολουθείς τις οδηγίες της Campbell για την αντιμετώπιση της ωτίτιδας;

Σελ.316-319

Παρόμοια πράγματα συστείνει και η δικιά μας παιδίατρος.

Διαφημίσεις

Prospan δίνουνε ακόμη και στα βρέφη οι ομοιοπαθητικοί, αλλά αν δεν έχει βήχα γιατί να του δώσεις;

Έχεις παιδική εχινάκεια; Εγώ συνήθως τους δίνω με τα πρώτα συμπτώματα κρυολογήματος.

εχει πολλα φλεμματα εξου κι ο βηχας που εχει,οχι τρελλος αλλα υπαρχει.νομιζω οτι πρεπει να του δωσω

του vogel εχεις την παιδικη?αποψε θα βαλω παραγγελια και την εχω μεσα

Γιατί δεν ακολουθείς τις οδηγίες της Campbell για την αντιμετώπιση της ωτίτιδας;

Σελ.316-319

το τσεκαρω αμεσως

vera σε καταλαβαινω απολυτα..παθουσα κι εγω...

πηρα απο τον κρεοπωλη μου ενα κοκκαλο μοσχ. ποδιου(δεν ειναι grass fed φυσικα και αναρωτιεμαι αν θα βρω κιολας)το εσπασε στη μεση και εβαλα το μισο για ζωμο,εχει και καποιους χονδρους πανω αλλα καθολου κρεας.εβαλα και καποια λαχανικα αλλα παιδια αυτη η μυρωδια κοκαλιλας ειναι απαισια,και η γευση.πως θα το φαμε?ετσι υποτιθεται οτι μυριζει?

σκεφτομαι να βρασω και λιγο κρεας αυριο και να το αναμειξω.τι λετε?

Δεν εχω τολμησει ακομα να βρασω κοκκαλα μοσχαριου. Μονο γαλοπουλα και κοτοπουλο.

Μηπως να τον ριξεις σε καμμια σουπα μεσα? Κανα φαι?

motherly εχουμε και σελιδα στο facebook οπου μπορεις να βρεις λινκς, ισως πιο ευκολα απο δω.

Υπάρχουνε και σταγόνες εχινάκειας χωρίς αλκοόλ, αλλά και με αλκοόλ να πάρεις δεν έχει και τόση σημασία, απλά βάλε ζεστό νερό και άφησε το για λίγα λεπτάκια και θα εξατμιστεί το αλκοόλ.

Διαφημίσεις

vera

μπορεις να τον βαζεις στα περισσοτερα φαγητα, τα λαχανικα, τα οσπρια, τον κιμα...ουτε εμενα μου αρεσει αλλα μεσα στα φαγητα το τρωνε τα παιδια

Ο ζωμος κοτοπουλου (εγω βαζω ολο το κοτοπουλο να βρασει αρκετες ωρες και μετα μονο τα κοκκαλα) ειναι πολυ πιο νοστιμος..

Υπάρχουνε και σταγόνες εχινάκειας χωρίς αλκοόλ, αλλά και με αλκοόλ να πάρεις δεν έχει και τόση σημασία, απλά βάλε ζεστό νερό και άφησε το για λίγα λεπτάκια και θα εξατμιστεί το αλκοόλ.

του vogel η παιδικη ειναι σε ταμπλετες και εχει και σορβιτολη.να παρω τις σταγονες αλλα δε λεει δοσολογια για τοσο μικρα.που να βαλω ζεστο νερο?στην καθε δοση?

απο iherb θα κανω αργοτερα παραγγελια,οταν συγκεντρωσω αυτα που θελω

μπορεις να τον βαζεις στα περισσοτερα φαγητα, τα λαχανικα, τα οσπρια, τον κιμα...ουτε εμενα μου αρεσει αλλα μεσα στα φαγητα το τρωνε τα παιδια

Ο ζωμος κοτοπουλου (εγω βαζω ολο το κοτοπουλο να βρασει αρκετες ωρες και μετα μονο τα κοκκαλα) ειναι πολυ πιο νοστιμος..

κοτοπουλο ζωμο εκανα κι εγω αρκετες φορες,ειναι πολυ ωραιος.τελικα το εβρασα για 12 ωρες και,ναι,ειναι απαισιος.βγηκε πολυ μεδουλι,νομιζω αυτο εχει τη μυρωδια.θα τον κανω παγακια και απο λιγο στα φαγητα

motherly εχουμε και σελιδα στο facebook οπου μπορεις να βρεις λινκς, ισως πιο ευκολα απο δω.

μπορει να ακουγεται παλιομοδιτικο αλλα δεν εχω facebook.μπορω να σας βρω αν μπω απο μια φιλη?

Σελ.316-319

rosie h campbell γραφει και για προβιοτικο.μπορω να δωσω στον δικο μου bio-kult που δεν εχει ξαναπαρει?φανταζομαι λιγο απο την καψουλα και το αλλο τι?το πεταω?

κρεμμυδι του εβαλα το μεσημερι μονο που εγω το κανω πρωτα στον ατμο γιατι ο μικρος δεν ειναι καθολου συνεργασιμος και το ωμο κρεμμυδι θα τον τσουξει πολυ αν το ακουμπησει.τωρα θα του ξανακανω.για το σκορδελαιο το ηξερα αλλα φοβαμαι να του ριξω κατι μεσα στο αφτι,του εβαλα λιγο εξωτερικα με μπατονετα

του vogel η παιδικη ειναι σε ταμπλετες και εχει και σορβιτολη.να παρω τις σταγονες αλλα δε λεει δοσολογια για τοσο μικρα.που να βαλω ζεστο νερο?στην καθε δοση?

απο iherb θα κανω αργοτερα παραγγελια,οταν συγκεντρωσω αυτα που θελω

Καλύτερα να πάρεις τις σταγόνες, είναι πιο αποτελεσματικές.

Βάζεις σ' ένα ποτήρι λίγο ζεστό νερό και προσθέτεις τις σταγόνες (η δοσολογία για μικρά παιδάκια συνήθως είναι η μισή απ' αυτή των ενηλίκων) και περιμένεις λίγα λεπτάκια πριν το δόσεις στο παιδί.

Ναι, άνοιξε την καψουλίτσα, δώσε του λίγη σκόνη και μετά ξανακλείσε την.

Δεν το δοκίμασα γιατί ακόμη στη μικρή δίνω τα προβιοτικά σε σκόνη αλλά θυμάμαι ότι το κάνανε άλλες κοπέλες και ήτανε εύκολο.

Από το iherb μπορείς να πάρεις και black elderberry (γράφει και η Campbell γι' αυτό στο βιβλίο) σε σταγονίτσες, τα δίνω σε συνδιασμό συνήθως με την εχινάκεια.

Και η κόρη μου μπουκωμένη και γκρινιάρα απόψε και λίγο ζεστή, απελπίστηκα από τους πολλούς θηλασμούς!

Ήτανε ο αδερφός της κρυωμένος αλλά το πέρασε στο πόδι, του έδινα κεφίρ νερού, εχινάκεια και elderberry γιατί δεν ήθελε να χάσει το σχολείο!

Σ΄αυτή δεν δίνω τίποτα μια και δεν πάει σχολείο, θα αναρρώσει με το χρόνο της.

http://www.iherb.com/Search?kw=black+elderberry&x=10&y=11

Ποιο απο ολα παιρνεις Ροζι?

(τωρα μου πε ο αχαιρευτος αντρας μου οτι με πηρες τηλεφωνο το απογευμα. Θα τα πουμε αυριο)

Ο μεγαλος επισης ηταν κρυωμενος χθες, καταρροη ειχε. Εδωσα εχινακεια, cod oil, του κανα τσαι με μελι, σημερα ηταν μια χαρα!

http://www.iherb.com/Gaia-Herbs-Elderberry-Organic-1-fl-oz-30-ml/10067

Ναι, ξέχασα ότι έχω και τσάι με αποξηραμένο elderberry και άλλα βότανα που βοηθάνε στη γρίππη και τους κάνω πάντα με μέλι μανούκα, και στη μικρή αρέσει πολύ!

http://www.iherb.com/The-Synergy-Company-Healing-Honey-Active-15-Manuka-Honey-12-oz-340-g/45648

Περάσαμε το βράδυ με πυρετό, τώρα είναι ζωηρή και ζητάει επίμονα pancakes με καρύδα και σοκολάτα!

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/04/02/crucial-role-of-microflora-in-health.aspx?np=true

They Outnumber Your Cells Ten to One but Researchers Show they Play Crucial Role in Your Health

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...