Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Τοσο καιρο τρωει γκι και τα κακα του ηταν καλα. Τωρα με το ψαρι εβγαλε λασπη. Εφαγε και πολλα. Αφου τον πειραζει το ασπραδι δεν ειναι λογικο να τον πειραζει και το ψαρι?

Την αλλη φορα εφαγε πολυ λιγο ψαρακι και δεν θυμαμαι να ειδα κατι ανησυχητικο. Χθες εφαγε τουλαχιστον 10 σαρδελες. Δεν αφησε λεπι.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τοσο καιρο τρωει γκι και τα κακα του ηταν καλα. Τωρα με το ψαρι εβγαλε λασπη. Εφαγε και πολλα. Αφου τον πειραζει το ασπραδι δεν ειναι λογικο να τον πειραζει και το ψαρι?

Την αλλη φορα εφαγε πολυ λιγο ψαρακι και δεν θυμαμαι να ειδα κατι ανησυχητικο. Χθες εφαγε τουλαχιστον 10 σαρδελες. Δεν αφησε λεπι.

Απλά μου φαίνεται οτί δεν έπρεπε να τον αφήσεις να τις φάει μαζεμένες ;)

Είναι κλασσικό σοκ που μπορεί να παθαίνει ο οργανισμός και ο ομοιο μου το είχε πει. Δηλαδή άσε να περάσει τώρα κανένα 10ήμερο και δώσε μισή σαρδελίτσα πχ μετά δες τί γίνεται αν δεν δεις κάτι ξαναδώσε μισή αλλά καλύτερα μην συνδιάζεις και πολλά υλικά ίσως να την έψηνες στην λαδόκολλα οπως η Fairy's mom.

Eπίσης μπορεί να συνέπεσε με την ίσωση που περνάτε. Δηλαδή απλά να έχει πολύ ελαφρά συμπτώματα και να αντεδρασε ο οργανισμός λόγω χαμηλού ανοσοποιητικου? Υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο.

Να συμπληρώσω απλά οτί η δικιά μου ενώ έτρωγε ψαράκι όταν απέκτησε τις αλλεργίες σταματήσαμε λόγω του αλλεργιολόγου αλλά ορμόμενη από την Campbell αποφάσισα να της ξαναδοκιμάσω. Επί τρεις συνεχόμενες φορές έβγαζε λίγα σπυθουράκια αλλά εμπιστεύτηκα τον όμοιο που μου είπε οτί τέτοιες τροφές μπορεί να προκαλέσουν μια μικρούλα αντίδραση. (μιλάμε και για πολύ λίγα σπυθουράκια αλλά έγω το καταλάβαινα οτί ήταν από αυτό). Από την τέταρτη φορά και μέχρι τώρα δεν ξαναπαρουσίασε τίποτα και τρώει μεγάλη ποσότητα. Οπότε πριν το απορρίψεις κάνε δοκιμες πάλι.

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Καλημερα! Αρρωστησε και ο μικρος τελικα αλλα πολυ ελαφρα κι αυτος. Προχθες τη νυχτα ξυπνησε με εμετο, εκανε δυο φορες κι τιποτε αλλο. Ολη μερα τρεχουν και χοροπηδανε σαν να μη τρεχει κατι. Μονο που δεν τρωνε τιποτα περα απο φρουτο και λαχανικο. 2 μερες χωρις φαγητο ειναι. Ο μεγαλος δεν εκανε καμμια διαρροια, ο μικρος τωρα εκανε κακα χρωματος τσιρλι.

Ανοιξα σημερα το ρεικομελο να το δοκιμασω με τηγανιτες κι επαθα ΠΛΑΚΑ!!!!! Δεν εχω φαει ωραιοτερο, μοιαζει με κρεμα και οχι μελι!!!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

γεια και παλι,το βιβλιο δεν εχει ερθει ακομα και θα ηθελα τη γνωμη σας ....

ο μικρουλης μου εχει ενα 24ωρο με πολλες μυξουλες , εντονο βηχα και"σφυριζει"κατα την εκπνοη,αυριο θα παω να τον ακροαστει.κολλησε σιγουρα απο τον μεγαλο που εχει τα ιδια αλλα πολυ πιο ηπια.του ριχνω ορο,του εδωσα λιγο santasapina toy vogel,ειναι η πρωτη φορα που το παιρνει, και του εκανα εντριβη με λαδι σκορδου στο στηθος και τα ποδια

.στο μεταξυ αγορασα ενα biokult απο φαρμακειο εδω,ειναι σωστο να του δωσω τωρα λιγο,θα βοηθησει σε κατι η να περιμενω να αναρρωσει?ας μου πει καποιος....

γενικα ειναι λογικο να του ξεκινησω bio-kult kai clo χωρις να εχω κανει ακομα αλλες αλλαγες?με ενδιαφερει πολυ να τον θωρακισω μεχρι να προσαρμοστουμε στη gaps,κατι που πιστευω θα μας παρει χρονο

κατι ακομα,τα biokult και το fermented clo τα αγοραζετε απο amazon η blueherbs η καποιο αλλο?θελω να παραγγειλω και τα 2 καθως και αλλα (coconut oil?τι αλλο παιρνετε εσεις??)αν ειναι δυνατον απο ενα shop.

κατι τελευταιο,κλυσμα κανουμε σε αυτη την ηλικια(22 μηνων)?κανονικα με νερο?και με τη συσκευη?

παλι ρωτησα πολλα..οποιος μπορει να βοηθησει,please:confused:

...

κατι τελευταιο,κλυσμα κανουμε σε αυτη την ηλικια(22 μηνων)?κανονικα με νερο?και με τη συσκευη?

κλύσμα εκτός αν είναι μεγάλη ανάγκη καθυστέρησε το (να μην γίνει και η συνηθισμένη λύση). γράφει το βιβλίο σχετικά και με αυτό.

επίσης, αν θυμάμαι καλά συστήνει ξινολάχανο για δυσκοιλιότητα.

μπορώ να δω αργότερα το απόγευμα το βιβλίο αν θες.

Τα υπόλοιπα που λες δεν υπάρχει θέμα να τα ξεκινήσεις απλά δεν θα πιάσουν τόσο τόπο εφόσον το έντερο αργότερα θα βελτιώσει την απορρόφηση όλων αυτών.

biokult θέλει και πολύ σταδιακά.

για τις μυξούλες η πρόταση της Νατάσας είναι να ανοίξεις την κάψουλα και να την αδειάσεις στο στόμα του πριν τον ύπνο.

το σφύριγμα που γράφεις με προβληματίζει κάπως. ίσως πρέπει να το δει παιδίατρος, ομοιοπαθητικός κατά προτίμηση, ώστε να αποφύγεις και την αντιβίωση αν δεν χρειάζεται πραγματικά.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Διαφημίσεις

mesastoura ευχαριστω για τις πληροφοριες

ευτυχως ο μικρος ειναι καλυτερα σημερα,εχει βεβαια πολυ φλεμμα αλλα ευτυχως η παιδιατρος δε βρηκε τιποτα κατα την ακροαση-αρα οχι φαρμακα,πιστευω οτι τον βοηθησαν πολυ οι"φυσικες"πρωτες βοηθειες που του εκανα και που θα συνεχισω ..να πω επισης οτι το κρεμμυδι, κομμενο στη μεση,διπλα του στη διαρκεια του υπνου εχει αποδειχθει για μενα super βοηθητικο οσες φορες το εκανα..

πριν απο λιγο παρελαβα το βιβλιο επιτελους,διαβασα επιλεκτικα καποια κομματια..εκεινο που σκεφτηκα ειναι οτι με μπερδευουν λιγο καποια ονοματα λαχανικων,οι ποικιλιες τους,δεν ξερω ....μαλλον θα χρειαστω συντομα τη βοηθεια σας και γι αυτο..:lol:

επισης με προβληματισε λιγο η παιδιατρος μιλωντας για τα εμβολια που μειναμε πισω.καταλαβε την αρνητικοτητα μου και μου ανεφερε περιπτωσεις περισταστικων εγκεφαλιτιδας απο ιλαρα και ανεμοβλογια που η ιδια ειχε βιωσει στο λοιμωδων...εβλεπα στο βλεμμα της τη θλιψη της...δεν ξερω αν ηθελε να με φοβησει....απλα αναρωτιεμαι αν κολλησει π.χ ιλαρα ο μικρος μου που εχει τωρα χαμηλο ανοσοποιητικο,δεν θα ειναι πολυ πιο επικινδυνη ετσι η εκθεση στον ιο?

επισης μου ειπε οτι με την ελευση ολων αυτων των ξενων κοινωνικων ομαδων,ειναι πολυ πιθανο να ξεκινησουν παλι τετοιου τυπου πανδημιες--κινδυνος ο οποιος δεν υπηρχε τοτε που οι δικες μας γενιες δεν εμβολιαζοτανε(ενα μικρο κατα προσεγγιση παραδειγμα που μου ερχεται ειναι η φυματιωση που οπως λεγεται ηρθε για να μεινει...

Ολοι τα ιδια λενε.... την ιδια κασετα παιζουν.

vera πιστευεις οτι κανενα εμβολιο δεν πρεπει να γινεται?

διαβαζα κατι threads εδω σχετικα με εμβολια και ειδα και δικα σου posts που ησουνα πιο δεκτικη.για της ανεμοβλογιας ας πουμε

τα δικα σου παιδια εκαναν εμβολια?

εμενα ο μεγαλος τα εκανε ολα κανονικα και ποτε δεν ειχε παρενεργειες εκτος απο κατι εξανθηματα στο MMR..τι να πω...με τον μικρο ενοχλησεις στο γαστρεντερικο και τα γνωστα θεματα της gaps,υπερενταση τρομερη αλλα οχι πυρετους..

παντως οσο διαβαζω τοσο πειθομαι για τη θεωρια της campbell οποτε δεν θα του κανω αλλο αμεσα αν και φοβαμαι τι θα φερει ο μεγαλος απο τα νηπια

Καλησπέρα,δεν ξέρω αν γράφω στο σωστό θέμα (δεν είμαι και πολύ σίγουρη τι ακριβώς συζητάτε εδώ) οπότε συγχωρέστε με αν είμαι οφ τόπικ. Σήμερα φάγαμε για 1η φορά ψάρι (φρέσκο μπακαλιάρο) και κανένα τέταρτι μετά μου έκανε εμετό. Θεώρησα ότι μπορεί να ήτανε και τυχαίο αλλά μου έκανε ξανά το απόγευμα κανένα 5ωρο μετά το μεσημεριανό. Δεν τηλ στην γιατρό..λέτε να είναι κάτι σε αλλεργία?

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

εμενα ο μεγαλος τα εκανε ολα κανονικα και ποτε δεν ειχε παρενεργειες εκτος απο κατι εξανθηματα στο MMR..τι να πω...με τον μικρο ενοχλησεις στο γαστρεντερικο και τα γνωστα θεματα της gaps,υπερενταση τρομερη αλλα οχι πυρετους..

http://www.homeopathy.gr/homeopathy/vaccines_scientific_critisism.html

Ομάδα ατόμων πλήρως ασυμπτωματικών στον συγκεκριμένο εμβολιασμό. Τα άτομα αυτά που δεν εμφανίζουν καμία άμεση αντίδραση μετά από εμβολιασμό ανήκουν σε δύο κατηγορίες:

• Α) Ατομα με εξαιρετική υγεία και καθόλου ευαισθησία ή προδιάθεση στο συγκεκριμένο αντιγόνο. ...................

• Β) Ατομα που πάσχουν ήδη σε μεγάλο βαθμό. Στην πραγματικότητα το επίπεδο υγείας τους είναι τόσο χαμηλό που το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν μπορεί καν να αντιδράσει στην δόση του εμβολίου. ............................

2) Ομάδα ατόμων που αναπτύσσουν ήπια συμπτώματα αμέσως μετά τον συγκεκριμένο εμβολιασμό.

Οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτή την ομάδα, αναπτύσσουν ήπια συμπτώματα αμέσως μετά σαν αντίδραση στο εμβόλιο και στη συνέχεια αποκτούν μία χρόνια νόσο. Ενώ, όπως θα δούμε παρακάτω στην ομάδα 4 αναπτύσσονται βαριά, καταστροφικά θα λέγαμε συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό, εδώ πέφτει το επίπεδο της ανοσολογικής κατάστασης του οργανισμού και αρχίζουν οι χρόνιες ή υποτροπιάζουσες ασθένειες. Επανειλημμένες ωτίπιδες, άσθμα, παιδική ρευματοειδής αρθρίτις, επανειλημμένες ουρολοιμώξεις που οδηγούν τον συμβατικό ιατρό σε χρόνια χημειοπροφύλαξη

...................

Αποτέλεσμα αυτής της αδυναμίας ανοσολογικής εξέλιξης είναι ο οργανισμός να μπαίνει σε διαδικασία συνεχούς προσπάθειας για να την πετύχει και στα πλαίσια αυτά αναπτύσσονται τα χρόνια προβλήματα. Είναι σαν να παλεύει συνέχεια ανεπιτυχώς να ανέβει επίπεδο από τη στιγμή που δέχτηκε το ανοσολογικό στρες του εμβολίου και μετά.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

παντως οσο διαβαζω τοσο πειθομαι για τη θεωρια της campbell οποτε δεν θα του κανω αλλο αμεσα αν και φοβαμαι τι θα φερει ο μεγαλος απο τα νηπια

Mε έναν καλό και ιδανικά εναλλακτικό παιδίατρο, αντιμετωπίζονται όλα. ;)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

γενικα ειναι λογικο να του ξεκινησω bio-kult kai clo χωρις να εχω κανει ακομα αλλες αλλαγες?με ενδιαφερει πολυ να τον θωρακισω μεχρι να προσαρμοστουμε στη gaps,κατι που πιστευω θα μας παρει χρονο

κατι ακομα,τα biokult και το fermented clo τα αγοραζετε απο amazon η blueherbs η καποιο αλλο?θελω να παραγγειλω και τα 2 καθως και αλλα (coconut oil?τι αλλο παιρνετε εσεις??)αν ειναι δυνατον απο ενα shop.

μουρουνέλαιο ξεκινάς άμεσα, κάνει δεν κάνει γκαπς

προβιοτικά ξεκινάς πολύ σταδιακά, γιατί φοβόμαστε το die off

Προβιοτικά και λάδια:

http://www.red23.co.uk/Healthy-Oils-Omega-3_c_41.html

http://www.funkyraw.com/shop/index.php?main_page=index&cPath=33

http://www.specialhealthstore.co.uk/search.asp?types=Gut+and+Psychology+Syndrome

κλύσμα δεν έχω κάνει ποτέ και ούτε πρόκειται, γιατί φοβάμαι. Προτιμώ να αντιμετωπίζω την δυσκοιλιότητα (σπάνια, ευτυχώς) με την διατροφή και με άλατα

Δεν πιάνεις να διαβάσεις το θέμα από την αρχή? Θα σου λυθούν πολλές απορίες και θα αισθανθείς κι εσύ πιο ενημερωμένη για πολλά

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Αναστάσιε βρήκα σε μία πολύ ενημερωμένη κάβα της περιοχής μου αλάτι Ιμαλαίων με 12,5 ευρώ το κιλό. Τσιμπιμένη τιμή, άρα πρέπει να είναι καλό. Ήταν χονδρό και αρκετά ροζ. Τον ρώτησα αν είναι το αυθεντικό και ο υπάλληλος με διαβεβαίωνε. Σε ενδιαφέρει να ρωτήσω αν ξέρουν πού να βρεις Θεσσαλονίκη?

Ακόμα δεν έχω επικοινωνήσει με τους συγγενείς Κοζάνη. Θα σου πω όμως εντός της βδομάδας.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Κορίτσια σχετικά με την γονιμότητα που συζητάγαμε...παρατήρησα και είμαι σχεδόν σίγουρη ότι περνάω πλέον πολύ έντονα την ωορηξία μου.

Βέρα μήπως κι εσύ πέρασες το ίδιο και νόμιζες ότι θα αδιαθετήσεις?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

vera πιστευεις οτι κανενα εμβολιο δεν πρεπει να γινεται?

διαβαζα κατι threads εδω σχετικα με εμβολια και ειδα και δικα σου posts που ησουνα πιο δεκτικη.για της ανεμοβλογιας ας πουμε

τα δικα σου παιδια εκαναν εμβολια?

Διαβασε τι λεει η Καμπελ για τα εμβολια. Στο μεγαλο δεν ειχα ιδεα και τα εκανα ολα κανονικα μεχρι 18 μηνων. Εκτος mmr φυσικα. Αναπτυξιακα καθυστερησε πολυ να εξελιχθει, εχει ακομα εκζεματα, δυσκοιλιοτητα κλπ. Στο μικρο ευτυχως δεν εκανα τιποτα και μου βγηκε σε δωρο Θεου καθως οταν ηταν 5 μηνων ανακαλυψαμε σε εξετασεις που καναμε για αλλα πραγματα οτι δεν λειτουργουσε σχεδον καθολου το ανοσοποιητικο του. Κατι που συμβαινει συχνα σε παιδακια gaps. O μικρος απο 3 μηνων επαιρνε συνεχεια αντιβιωση λογω παλλινδρομισης στα νεφρα και ουρολοιμωξεων, εκει ξεκινησαν οι πρασινες κενωσεις που απεδωσα σε αλλεργιες, του καταστρεψαμε εντελως το εντερο για 18 μηνες και μονο μετα διαβαζοντας το βιβλιο καταλαβα τι συνεβαινε τοσο καιρο. Τωρα προσπαθω να τα διορθωσω. Κανενα εμβολιο δεν προκειται να του κανω ουτε τωρα ουτε οταν γινει καλα. Με οσα εχω διαπιστωσει περισσοτερο κινδυνευει απο αυτα παρα απο αρρωστιες. Περσι παντως ειτε δεν κολλουσε καν απο τον αδερφο του ειτε περνουσε τις αρρωστιες πολυ ελαφρα.

Χρειαζονται και μερικες αρρωστιες, για να μπορεσει να εξασκηθει και να λειτουργει το ανοσοποιητικο. Να κανει τη δουλεια για την οποια προοριζεται.

Τα εξανθηματα που εκανε ο γιος σου με το mmr ηταν επειδη περασε την ιλαρα με το εμβολιο, εχει ζωντανο ιο οπως και της ανεμοβλογιας και λογω του εμβολιου γινονται οι ¨περιφημες¨ επιδημιες ιλαρας με τις οποιες μας τρομοκρατουν οι παιδιατροι. Αυτο πες στην παιδιατρο σου την επομενη φορα που θα σου πει το παραμυθι με το δρακο. Πολλα παιδια εκδηλωνουν ιλαρα λογω του εμβολιου που μας πρηζουν να κανουμε για να μη κολλησουν ιλαρα και πεθανουν απο εγκεφαλιτιδα. Και σε παιδια με προβληματικο ανοσοποιητικο οπως τα δικα μας μπορεις να φανταστεις τι γινεται....αυτο που προσπαθουμε να αποφυγουμε!

Να μην αγχωνεσαι γιατι ουτως αλλως τα εμβολια δεν καλυπτουν ουτε ολες τις ασθενειες ουτε ολους τους ιους. Αν διαβασεις αρθρα σχετικα με τις διαφορες επιδημιες θα δεις οτι ενα πολυ μεγαλο ποσοστο οσων ασθενουν ειναι εμβολιασμενοι για τη συγκεκριμενη ασθενεια.

Κορίτσια σχετικά με την γονιμότητα που συζητάγαμε...παρατήρησα και είμαι σχεδόν σίγουρη ότι περνάω πλέον πολύ έντονα την ωορηξία μου.

Βέρα μήπως κι εσύ πέρασες το ίδιο και νόμιζες ότι θα αδιαθετήσεις?

Πολυ πιθανο!

Επειδή τα BioKult είναι ακριβά και δεν έχει νόημα να τα παίρνεις χωρίς αυστηρή GAPS καλύτερα για την ώρα να επικεντρωθείς στα προϊοντα ζύμωσης.

Άρχισε με τουρσιά (κυρίως ξινολάχανο) και σπιτικό γιαούρτι και κεφίρ.

Αν ο μικρός τα απορρίψει να συνεχίσεις να προσφέρεις, μην ανησυχείς, όλο και κάποια θα δεκτεί.

Η κόρη μου ήτανε πολύ αρνητική στο κεφίρ νερού και μετά από μήνες προσπάθειας πίνει τώρα αρκετό, καθώς και κεφίρ γάλακτος.

Τα μικρά παιδιά είναι πιο δεκτικά από τα μεγαλύτερα, ο γιος μου ούτε να το μυρίσει το κεφίρ γάλακτος, ούτε το τουρσί αλλά ούτε και τις ελιές - πίνει όμως αρκετό κεφίρ νερού και λίγη κομπούχα.

Δεν γίνεται, κάτι θα τους αρέσει τελικά αν προσφέρεις ποικιλία, αλλά άρχισε σιγά-σιγά.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Άρχισε με τουρσιά (κυρίως ξινολάχανο) και σπιτικό γιαούρτι και κεφίρ.

το ξινολαχανο ειναι το πρασινο λαχανο η καποια αλλη ποικιλια?

Τωρα προσπαθω να τα διορθωσω. Κανενα εμβολιο δεν προκειται να του κανω ουτε τωρα ουτε οταν γινει καλα.

με το σχολειο τι γινεται?

Δεν πιάνεις να διαβάσεις το θέμα από την αρχή? Θα σου λυθούν πολλές απορίες και θα αισθανθείς κι εσύ πιο ενημερωμένη για πολλά

το κανω ηδη' date='μοιραζω το χρονο μου εδω και στο βιβλιο

Mε έναν καλό και ιδανικά εναλλακτικό παιδίατρο, αντιμετωπίζονται όλα. ;)

το επιθυμω αλλα στην πολη μου δεν εχει.μαλλον θα παω σε μια ομοιοπαθητικο-γαστρεντερολογο που ειναι εδω.

μου εχουν πει οτι η ομοιοπαθητικη μπορει να αναχαιτισει ως ενα βαθμο τις παρενεργειες των εμβολιων.ισχυει?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...