Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Καλημέρα και απο εμενα!! σας διαβαζω καιρο τωρα και προσπαθω να βαλω σε μια σειρα τα πραγματα για να ξεκινησω και εγω τη διατροφη :)! εχω προβληματα συχνα με μυκητες και εχω παρει αντιβιωση στη ζωη μου πολλες φορες :(

εχω κοψει απο τις αρχες Σεπτεμβριου τη ζαχαρη ( και τη κρυφη) και απο την επομενη εβδομαδα θα κοψω και το αμυλο! προετοιμαζομαι σιγα σιγα για να το παρω αποφαση και να ξεκινησω τη gaps!

θα ηθελα τη βοηθεια σας σε οτι προκυψει, εχω παραγγειλει το βιβλιο εννοειται :)

θα ηθελα να ρωτησω τη Κατερινα απο απο αγοραζει κρεας και αν ξερει καποιος να μου πει το τουρσι πιπεριας γινετε οπως του καροτου;;

ευχαριστω πολυ!

Γειά σου Sailor moon (είχα πολύ αδυναμία στην ηρωίδα μεχρι που είχα κατεβάσει του κύκλους στα ιαπωνικά :rolleyes:)!

Λοιπον καλως ήρθες κι εσύ στην παρέα μας ελπίζω να δεις σύντομα αποτελέσματα!

Για κρέας θα σου στείλω πμ γιατί με τόσες φορές που το έχω γράψει θα νομίζουν οτί παίρνω και ποσοστό :P

Yugup3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Παιδιά σκέφτομαι να πάω την μικρή σε πισίνα με οζον για babyswimming.. Tί λέτε?? Τρελαίνεται για το νερό...

οχι ο,τι το καλυτερο, γιατι ακομα και αυτες με το οζον εχουν χλωριο...Αλλα και εγω το σκεφτομαι και μαλλον θα το ξεκινησω καποια στιγμη. Πρωτον για να εχουμε μια δραστηριοτητα το χειμωνα και δευτερον για να μαθουν κολυμπι. Γιατι με τη μια βδομαδα διακοπες το καλοκαιρι δεν προκειται!

Σκεφθηκα την πιεση. συνηθως εχω πολυ χαμηλη. Αμα δω τη μητερα μου αυριο θα την μετρησω.

Εντωμεταξυ δε μου φθανει η γαστρεντεριτιδα , νομιζω οτι μετα απο 29 μηνες θηλασμου ειμαι ετοιμη να αδιαθετησω! Δλδ 38 μηνες απο την τελευταια μου περιοδο!!! Που και τοτε 4 φορες προλαβα να αδιαθετησω πριν ξαναμεινω εγκυος. Δε μου λειψε καθολου η περιοδος τολμω να πω!!

:shock::shock: τι τέλεια!!! εγώ από τον 6ο μήνα....:cry:

Και συνεχιζεται ακομα?

Εμενα μου πρωτοσυνεβει δυο φορες που πηγαμε τα παιδια παρκο, την προηγουμενη βδομαδα και κρατησε οση ωρα ειμασταν εκει, Οταν γυρισα σπιτι περασε. Τωρα το εχω απο το απογευμα.

Η υποταση ειναι. Και εμενα οταν μου πεσει πολυ εχω αυτο το βουλωμα. Και περιοδος = υποταση. Εγω βεβαια σπανια πλεον εχω υποταση και τοσο πολυ που να φτασει σε να βουλωσουν τα αφτια μου. Αν αισθανεσαι τοσο αδυναμια φαε κατι αλμυρο.

Η πίεση λέτε να είναι;;; Η αλήθεια είναι ότι έχω πολύ χαμηλή πίεση και το βούλωμα συμβαίνει συνήθως το πρωί που είμαι στη δουλειά και συνήθως δεν τρώω ή όταν είμαι έξω και ακόμη όταν καταβάλλω προσπάθεια να κάνω κάτι πχ. πολύωρο περπάτημα... Θα δοκιμάσω να έχω κάτι μαζί μου για φαγητό να δω αν περνάει.... Μπαίνω και στην τάξη και είναι ενοχλητικό, με δυσκολεύει στο μάθημα...

οχι ο,τι το καλυτερο, γιατι ακομα και αυτες με το οζον εχουν χλωριο...Αλλα και εγω το σκεφτομαι και μαλλον θα το ξεκινησω καποια στιγμη. Πρωτον για να εχουμε μια δραστηριοτητα το χειμωνα και δευτερον για να μαθουν κολυμπι. Γιατι με τη μια βδομαδα διακοπες το καλοκαιρι δεν προκειται!

Ενα εδώ στην περιοχή μας δεν έχει χλώριο εκτος από την ποσότητα που έχει η ΕΥΔΑΠ. Απολυμαίνουν με βρώμιο νομίζω...

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Καλημερα! Τελικα δεν αδιαθετησα ακομα , φολς αλαρμ!!! Αλλα ειμαι χαλια απο ενεργεια σερνομαι. Επειδη εχασα 3 κιλα σε τρεις μερες που δεν μπορω να φαω απο τη γαστρεντεριτιδα. Να δω πως θα τα παρω αυτα τα κιλα που οντως εχω γινει ακτινογραφια! Εφαγα σημερα φασολακια με κεφτεδες (ειχα μηνες να φαω φασολακια) και νιωθω καλυτερα. Αφου ειπα να κανω στο συζυγο πατατες για να μη φαει πολλα φασολακια και να μου μεινουν εμενα...χαχαχχχ.

Τα καλα νεα τωρα! Πρωτη μερα στα νηπια ο μεγαλος και του αρεσε δοξα το Θεο!

Επισης ενθουσιαστηκα γιατι καταφερα να κανω τον μικρο να πιει ζωμο χωρις παλη και κεφαλοκλειδωμα. Ειχαμε 3 μερες να πιουμε λογω της αρρωστιας μου (με αναγουλιαζε) και διαβαζοντας τη μιρικι που ελεγε πως δινει το ζωμο στο φλυτζανακι του καφε σκεφθηκα να το δοκιμασω γιατι το αγαπαει πολυ αυτο το κυπελακι. Τον ρωταω αν θελει χμο, λεει ναι και του πασαρω το ζωμο με λεμονακι μεσα. Το πινει!!! Γιουχουυυυυυ! Οχι ολο αλλα το ηπιε χωρις να στραβωσει. Μαλλον επαιξε ρολο το οτι ειχε μερες να πιει ζωμο και δεν του μυρισε αμεσως. Σε ποτηρι που του το εδινα δεν το ηθελε αλλα στο φλυτζανακι το ηπιε. Μετα του εριξα λιγο χυμο μεσα και το ηπιε ολο συν λιγο ακομα ζωμο που προσθεσα. Μακαρι να συνεχιστει αυτο!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Kaι τι άλλο μου είπε...για να προχωρήσουν σε μία θεραπεία έπρεπε να κάνει την τελευταία δόση από ένα παιδικό εμβόλιο (υποψιάζομαι Mmr). Και το έκανε. Και ανέβασε 38' date='5 πυρετό και κρίση στο έντερο. Το κατάλαβε και η ίδια ότι αυτό ήταν το τελευταίο που χρειαζόταν ο οργανισμός της, αλλά φοβήθηκε να μην το κάνει, γιατί την φόβισαν ότι μπορεί ακόμα και να πεθάνει αν κολλήσει στην παρούσα φάση την παιδική ασθένεια.

Πώς γίνεται να εμβολιάζουν άτομα με τέτοια προβλήματα υγείας, απορώ![/quote']

Δλδ για να μη κολλησει καποια παιδικη ασθενεια πηγαν και την εμβολιασαν με ζωντανο ιο????

Και συνεχιζει ακομα με αυτους τους γιατρους? Αυτα παθαινεις οταν τους εμπιστευεσαι τυφλα και δεν κοιτας να ξεστραβωθεις λιγο μονος σου. Μια ματια να ριχνε θα εβλεπε ποσοι παρουσιασαν νοσο Κρον και ειχαν τον ιο ιλαρας που προερχεται απο εμβολιο στο εντερο.

Δεν εχω ψαξει το θεμα αυτης της αρρωστιας γιατι αγχωθηκα πολυ οταν διαβασα οτι τα παιδια που πηραν αντιβιωση πριν το πρωτο ετος παρουσιαζουν ψηλες πιθανοτητες να εμφανισουν νοσο Κρονν καποια στιγμη. Οταν σκεφθομαι δλδ οτι ο μικρος μου επαιρνε αντιβιωση απο 3 μηνων μεχρι 18 μηνων.....:( Λεω οτι τουλαχιστον θηλαζε συνεχεια καθως το μητρικο γαλα επουλωνει τις πληγες στο εντερο αλλα και παλι.....τουλαχιστον ελπιζω να ολοκληρωσουμε την γκαπς αισια.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Λεω οτι τουλαχιστον θηλαζε συνεχεια καθως το μητρικο γαλα επουλωνει τις πληγες στο εντερο αλλα και παλι.....

Πού το διάβασες αυτό; Δεν ισχύει πάντως.

Εξηγεί πολύ καλά η Campbell στο βιβλίο πως λειτουργεί ο θηλασμός σ' ένα GAPS παιδάκι, προστατευτικά και όχι θεραπευτικα.

Και εάν η μαμά είναι και αυτή GAPS τότε η προστασία του θηλασμού δεν είναι και η καλύτερη.

Για να επουλωθεί το έντερο χρειάζεται η GAPS.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Πού το διάβασες αυτό; Δεν ισχύει πάντως.

Εξηγεί πολύ καλά η Campbell στο βιβλίο πως λειτουργεί ο θηλασμός σ' ένα GAPS παιδάκι, προστατευτικά και όχι θεραπευτικα.

Και εάν η μαμά είναι και αυτή GAPS τότε η προστασία του θηλασμού δεν είναι και η καλύτερη.

Για να επουλωθεί το έντερο χρειάζεται η GAPS.

Το χω διαβασει σε διαφορα αρθρα. Οχι σχετικα με την γκαπς.

Η υποταση ειναι. Και εμενα οταν μου πεσει πολυ εχω αυτο το βουλωμα. Και περιοδος = υποταση. Εγω βεβαια σπανια πλεον εχω υποταση και τοσο πολυ που να φτασει σε να βουλωσουν τα αφτια μου. Αν αισθανεσαι τοσο αδυναμια φαε κατι αλμυρο.

Παντα χαμηλη πιεση ειχα 6-8 αντε 9. Εχω παει και 4 με 6 και δεν βουλωναν ποτε τα αυτια μου. θΥμαμαι στην εγκυμοσυνη μονο μου χε τυχει να χω το ιδιο με τα αυτια. Αλλα νομιζα οτι ηταν θεμα υπερτασης.

Διαφημίσεις

Βέρα πέρσι είχαμε κάνει μια μίνι ίντρο και έπινε αρκετό ζωμό τότε, αλλά όχι με πολλή όρεξη, περισσότερο με κόλπα κλπ. Φέτος του είπα ότι για να μπορεί να τρώει παγωτά κάθε μέρα του χρόνου το καλοκαίρι, θα πρέπει να πιει πολύ ζωμό και να φάει πολύ τουρσάκι κλπ του χει μείνει. Επίσης του έβαλα το ζωμό σε φλυντζάνι που πίνει ο πατέρας του καφέ, τον οποίο τον έχει πρότυπο. Σίγουρα βοήθησε το γεγονός ότι δεν του το πρόσφερα (το είχα βάλει για μένα και μου το ήπιε) καθώς και το ότι είχε πολύ καιρό να πιει. Και τέλος είμαι βέβαιη ότι τις τροφές που μας κάνουν καλό τις αποζητούμε. Και το κοτόζουμο είναι στάνταρ μία από αυτές.

Αχ Βέρα μακάρι να είχα το γιο σου στην τάξη μου.... Να με βλέπει να τρώω τα διάφορά και να παίρνει κουράγιο το παιδί....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Να σαι καλα παιδι μου που ανεφερες το φλυτζανακι του καφε! Επισης εξυπνο το οτι δεν προσφερεις....θα το δοκιμασω κι αυτο αυριο....ειναι πνευματα αντιδρασης τα ατιμα!

Εμενα ακομα δεν χαμπαριαζει απο κουβεντες του τυπου ¨φαε αυτο για να μπορεσεις να φας το αλλο"

Τερμα τα ξενυχτια κοριτσια, προς το παρον μαλλον. Κοιμαμαι νωριτερα τωρα για να ξυπναω το πρωι...ουφφφφ....δε γινεται να κοιμαμαι στις 4 για να ξυπναω στις 7.

Αχ Βέρα μακάρι να είχα το γιο σου στην τάξη μου.... Να με βλέπει να τρώω τα διάφορά και να παίρνει κουράγιο το παιδί....

Να δηλώσουμε άλλη διευθυνση του χρόνου? :lol:

Σήμερα ανακάλυψα τυχαία ότι η δασκάλα της κόρης μου εχει την ίδια παιδίατρο με εμάς και είναι της ίδιας φιλοσοφίας ως προς τα θέματα υγείας! :D

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Τερμα τα ξενυχτια κοριτσια, προς το παρον μαλλον. Κοιμαμαι νωριτερα τωρα για να ξυπναω το πρωι...ουφφφφ....δε γινεται να κοιμαμαι στις 4 για να ξυπναω στις 7.

Me too!

Αλλά έλα που έχω και τα κεφιράκια μου που θέλουνε περιποίηση κι αυτά, είμαι στην κουζίνα τώρα πελαγωμένη με κεφίρ νερού και γάλακτος... :rolleyes:

Ρόζυ εμείς ακόμα νερό χρησιμοποιούμε για τα δόνται και του Μερκόλα δεν είναι συμβατό με την ομοιοπαθητική από ό,τι θυμάμαι. Γιατί δεν δοκιμάζεις σόδα, νερό και αλάτι?

Νήμα πότε τους ξεκινάμε, ξέρετε?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

αν ξερει καποιος να μου πει το τουρσι πιπεριας γινετε οπως του καροτου;;

ευχαριστω πολυ!

Καλώς όρισες! :P Χαίρομαι πολύ όταν βλέπω κόσμο να θέλει έστω να ενημερωθεί, πόσο μάλλον να αρχίζει δραστικές αλλαγες στην διατροφή του.

Μπράβο για την ζάχαρη! Είναι το πρώτο μεγάλο βήμα. Και το μεγαλύτερο θα είναι η γλουτένη. Το άμυλο θα σου σύστηνα να το εγκαταλείψεις τελευταίο.

Τουρσί πιπεριάς δεν έχω κάνει ποτέ, αλλά θα το έφτιαχνα όπως τα άλλα, δλδ για βαζάκι ενός λίτρου 2 κσ αλάτι και ίσως και καμία κάψουλα προβιοτικά.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Fairy's mom ευχαριστώ για τα λινκς!

Λοιπόν παιδιά ενδιαφέρεται κανένας για 1 πακέτο ακόμη για να κλείσουμε 20σάδα?

Πείτε μου μέχρι αύριο για να σας στείλω τί αντιστοιχεί στον καθένα και να τα παραγγείλουμε.

Καληνύχτα!

Yugup3.png

Ρόζυ εμείς ακόμα νερό χρησιμοποιούμε για τα δόνται και του Μερκόλα δεν είναι συμβατό με την ομοιοπαθητική από ό' date='τι θυμάμαι. Γιατί δεν δοκιμάζεις σόδα, νερό και αλάτι?

[/quote']

Εννοείς να στείλω στο σχολείο σόδα-νερό και αλάτι για τα δόντια του μικρού; :shock::lol:

Τελικά του πήρα αυτή που έχει 0 hazard score στο skin deep:

http://www.iherb.com/Nature-s-Gate-Natural-Toothpaste-Creme-de-Anise-Fluoride-Free-6-oz-170-g/6180

Αυτή του Mercola έχει δυόσμο, δεν ξέρω αν είναι συμβατός με την ομοιοπαθητική αλλά έτσι κι αλλιώς δεν κάνουμε ομοιοπαθητική.

Εννοείς να στείλω στο σχολείο σόδα-νερό και αλάτι για τα δόντια του μικρού; :shock::lol:

:lol: για το σπίτι εννοούσα

Τους βάζουν να πλένουν δόντια?! :shock: Μπράβο τους! Μετά από κάθε γεύμα η μόνο μετά το μεσημεριανό?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Γειά σου Sailor moon (είχα πολύ αδυναμία στην ηρωίδα μεχρι που είχα κατεβάσει του κύκλους στα ιαπωνικά :rolleyes:)!

Πώς φαίνεται η διαφορά δεκαετίας...γκούγκλαρα για να δω ποιο καρτούν ήταν :lol:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Μετά από το πρόγευμα σίγουρα, δεν ξέρω για μετά από το κολατσιό, μεσημεριανό δεν τρώμε εκεί.

Μιρίκι τελικά έπιασε η ιδέα σου: του έστειλα ένα βαζάκι αμυγδαλοβούτυρο, έβαλα πάνω μια ετικέτα με το όνομά του και το έχουνε στο ψυγείο.

Κάθε μέρα του βάζω ένα μήλο σ' ένα υφασμάτινο σακουλάκι το οποίο του το κόβουνε σε φετούλες και το βουτάει στο βούτυρο!

Ξέρετε πόσο χρόνο έχανα πέρσι κάθε πρωί για να του ετοιμάσω το μήλο του;;; :mad:

Για κολατσιό προς το παρόν του βάζω 1-2 κρακεράκια (βρώμης), αυγό βραστό, στικς από τσένταρ και αγγουράκι/καρότο και αύριο θα του βάλω και προσιούτο.

Κάτι τρώει αλλά όχι όλα, δεν πειράζει τρώει το μεσημέρι στο σπίτι με όρεξη.

Κατερίνα σε ευχαριστω πολύ γλυκία μου!!

fairymam να εισαι καλα :) , εχω ταλαιπωρηθει τοσο πολυ με φαρμακα γενικα που πρεπει να παρω τα πανω μου, ααα και εχω και μια καισαρικη στο ιστορικο μου...

σε ευχαριστω για το τουρσι, δυστηχως ομως δεν εχω αγορασει ακομα προβιοτικα.

εχει καμια κοπελα να μου δωσει κεφιρ νερου;; θελω να ξεκινησω και να πινω αλλα και να τα χρησιμοποιω με ταμπον γιατι εχω παλι μυκητες!!

aIcEp2.png

rDT8p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...