Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

καλά δεν είναι και τόσο θέμα. απλά αν το στομάχι είναι αρκετά όξινο - που δεν είναι σε gaps ανθρώπους - πεθαίνει ένα μέρος από αυτά και έτσι δεν έχει κανείς την μέγιστη δράση.

Mε την τιμή που έχουν είναι θέμα το να μην παίρνει όλη την ισχύ τους!

Για τα δικά μας στην Ρόζυ όπως είχες προτείνει :wink:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κατερινα πραγματικά ανυπομονώ να πάω και να να δω από κοντά τι έχει. Θεωρώ πως μπορώ πλέον να ξεχωρίσω ένα καλό κρέας (με την γκαπς έχουμε γίνει εξπερ στις πρώτες ύλες), οπότε θα σας πω εντυπωσεις. Είμαι σίγουρη όμως ότι κι εσύ και η Ελίνα έχετε δίκιο για την καλή ποιότητα.

Εσένα κάνει γκαπς και ο άντρας σου? Τελικά παρασύρονται μαζί μας, ευτυχώς! Εστω και σε κάποια βασικά. Για μας είναι μεγάλη πρόκληση να ξαναμετρησουμε σε λίγο καιρό την χοληστερίνη του, που 35 χρονών και είχε πάρει την ανιούσα (με τόσα γλυκά και τυροπουτοειδή που έτρωγε...)

Επείδή είδα ότι τρώτε έξω, να σας προτείνω ένα καλό εστιατόριο, αν δεν το ξέρετε. Λεγεται Polly Magoo και έχει γαλλική κουζίνα. Εξαίσιο πιάτο σημα κατατεθέν του, είναι οι φακές με το αυγό (ούτε που φανταζόνμουν ότι οι φακές μπορεί να γίνουν τόοοοσο νόστιμες). Προτείνω να το επισκεφτείτε. Από όσο θυμάμαι όταν είχαμε πάει (προ γκαπς) όλα σχεδόν τα πιάτα του είναι legal. Και είμαι σχεδόν σίγουρη ότι μαγειρεύει μόνο με βούτυρο.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Πολύ φθηνά έχει τα bio-kult το αμαζον αγγλίας αλλά... δεν τα στέλνει Ελλάδα. 20,80/120. Μερικές φορές τα βάζω και λιγότερο... Αν κάποια έχει άνθρωπο να της τα στέλνει από Αγγλία είναι το πιο οικονομικό νομίζω....

Παιδιά για πείτε μου γιατι δεν θυμάμαι τα αμύγδαλα όταν τα αφυδατωνουμε τα διατηρούμε ψυγείο ή μόνο το αλεύρι;;;:confused:

Εγώ τα βάζω σε fido μέσα στο ψυγείο.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Απο το σαιτ που τα εχει οικονομικα και πηρε η Rosie ειναι συσκευασιες των 120. Συγκεκριμενα συμφερουν μαζεμενα 10 πακετα των 120.

Οποτε σε πακετα των 120 εχουμε (διορθωστε αν κανω λαθος)

Κατερινα 3-4

miriki 2

yotasam 2

camouflage 3

mesastoura 2

Είμαστε όλοι οκ με αυτά? Να υπενθυμίσω οτί μου είπατε των 120!

Επιβεβαιώστε όλοι και το βράδυ θα το κοιτάξω λίγο και θα σας στείλω γαιτί τώρα είμαι δουλειά.

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Νεραιδομαμά ναι ο άντρας μου έχει γίνει ο πιο φανατικός οπαδός της gaps! :D

Θα φάει καμμιά φορά το προζυμένιο ψωμάκι του αλλά κατά κύριο λόγο προσέχει πάρα πολύ. Ενταξει αν πάμε ποτέ έξω δεν τρώει legal αλλά να δείτε έχασε και κιλά και έχει και ενέργεια..! Σε όσους τον ρωτούν πώς έχασε τους λέει "Αδυνάτισα τρώγοντας λίπος :lol::lol::lol:"

Yugup3.png

Παιδιά για πείτε μου γιατι δεν θυμάμαι τα αμύγδαλα όταν τα αφυδατωνουμε τα διατηρούμε ψυγείο ή μόνο το αλεύρι;;;:confused:

Εγώ διάβασα ότι μόνο τα αφυδατωμένα καρύδια θέλουνε ψυγείο γιατί έχουνε ευαίσθητα λιπαρά.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

επιβεβαιώνω για τα bio kult

...Σε όσους τον ρωτούν πώς έχασε τους λέει "Αδυνάτισα τρώγοντας λίπος :lol::lol::lol:"

Μα φυσικά, υπάρχει και βιβλίο!

Τώρα πρόσεξα καλύτερα την συγγραφέα (την μία);)

Weston price foundation & gaps είναι συγγενείς.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Στο μπακάλικο που πήγα για το γάλα, είχε και πολλά τυριά. Του ζήτησα γραβιέρα με μεγάλη ωριμανση και πηγε να μου δώσει μία 12 μηνών. Του είπα ότι η κορη μου έχει αλλεργίες και μου απαντάει ότι αυτό που την πειράζει είναι λακτόζη και τότε να μου δώσει μία άλλη γίδινη. Μου είπε ότι η κατσικίσια γραβιέρα σε 3-4 μήνες ψήνεται και επομένως η 8 μηνών που μου έδωσε είναι ασφαλής ως προς την λακτόζη.

Και μου είπε επίσης ότι παλιότερα είχε και ακόμα καλύτερα τυριά, αλλά έχουν κλείσει πολλοί μικροί παραγωγοί δυστυχώς που του κόστισαν καταπληκτικά προιόντα.

Επίσης για την φρέσκια κρέμα που τον ρώτησα ξέρει ότι δίνει μόνο ποσότητες σε επαγελματίες. Γαι ελαφριά παστεριωμένο γάλα ούτε λόγος. Θα μας πάνε μέσα αν φέρουμε τετοιο στα μαγαζί, μου είπε. Τα ζεσταίνουν στους 80 βαθμούς για μία ώρα!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Μπορει να μου πει καποιος γιατι βουλωνουν τα αυτια μου? Εδω και ποση ωρα βουλωνουν λες και ειμαι σε κανα υψομετρο.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

Μπορει να μου πει καποιος γιατι βουλωνουν τα αυτια μου? Εδω και ποση ωρα βουλωνουν λες και ειμαι σε κανα υψομετρο.

Γενικά τα αυτιά απ'οσα διαβάσαμε παίζουν πολύ στην gaps οπότε μηπως γίνεται καμμιά "παλη" εκεί μέσα?? Κι εμένα κάποια στιγμή στην διατροφή με ενοχλήσανε... Τώρα περισσότερα δεν ξέρω γιατί δεν ρωτάς και τον ομοιο? Μπορεί να σου δώσει και κάτι να το ξεπεράσεις αμέσως αν είναι ενοχλητικό. Απ'οτι θυμάμαι είναι και standar ερώτηση των ομοιο για να βρει το ιδιοσυγκρασιακό αν σε ενοχλούν τα αυτιά.

Yugup3.png

Επίσης για την φρέσκια κρέμα που τον ρώτησα ξέρει ότι δίνει μόνο ποσότητες σε επαγελματίες. Γαι ελαφριά παστεριωμένο γάλα ούτε λόγος. Θα μας πάνε μέσα αν φέρουμε τετοιο στα μαγαζί' date=' μου είπε. [b']Τα ζεσταίνουν στους 80 βαθμούς για μία ώρα![/b]

:shock:

Εντελώς νεκρό δηλαδή...

Είμαι πολύ χαρούμενη: σήμερα μου έφερε ο άντρας μου βιολογικό φρέσκο γάλα από τα Γρεβενά!

Βρήκε και αγελαδινό και κατσικίσιο, μου έφερε κατσικίσιο (αν και αρκετά πιο ακριβό) για να το δοκιμάσω στο κεφίρ.

Θα σας γράψω εντυπώσεις.

Στο site τους γράφει:

Το γάλα συλλέγεται από 50 αμιγώς βιολογικές κτηνοτροφικές μονάδες αιγοπροβάτων και μία με αγελάδες. Οι μονάδες αυτές είναι εγκατεστημένες στον ορεινό όγκο του Νομού Γρεβενών. Τα ζώα ανήκουν σε ντόπιες φυλές και από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο βόσκουν ελεύθερα στους βοσκότοπους των βουνών. Τους χειμερινούς μήνες (Νοέμβριο – Μάρτιο) ταΐζονται απόλυτα με 100% βιολογικές τροφές που παράγονται στην ίδια περιοχή. Αυτή είναι και η μεγάλη ποιοτική διαφορά των προϊόντων BIOΡΑΝ. Ταΐζουμε τα ζώα μας με όσες βιολογικές τροφές χρειάζονται πραγματικά και όχι με τις ελάχιστες που απαιτούνται για να πληρούν τους όρους των κανονισμών, ώστε να χαρακτηρίζονται βιολογικά.

...φιλτράρεται και παστεριώνεται στους 72 βαθμούς C για 15 λεπτά.

http://www.kourellas.gr/kourellasgr.html

Για να δούμε μπας και βρούμε κάτι αξιόλογο, ακόμη κλαίω που σταμάτησε την παραγωγή ο Λιβαδερός :(

Rosie, για τον σύντομο κύκλο ρώτα τη μαμά σου πώς ήταν ο κύκλος της στην ηλικία σου. Εγώ δεν κάνω gaps, αλλά έχω σύντομο κύκλο μετά τη γένα και τον "κληρονόμησα" από την μαμά μου

Μία από τα ίδια μόνο που εγώ το είχα πριν ξεκινήσω την διατροφή:(

Επιβεβαιώνω τα προβιοτικά κι εγώ.

Λοιπόν ο μικρός έχει τρελαθεί να πίνει ζωμούς από χτες που ξαναξεκινήσαμε.... Δύο φλιντζανάκια του καφέ με το πρωινό, δύο με το βραδυνό. Και ζητάει κι άλλο.

Βέρα τα αυτιά σχετίζοναι με την πίεση μερικές φορές για κοίτα το λίγο.

Επίσης που έλεγες για τα τυριά, παρατήρησα για άλλη μια φορά ότι όταν πίνω πολύ ζωμό δεν τα ζητάω.

Αύριο πρώτη συνάντηση με τους γονείς του σχολείου μου κι ετοιμάζομαι να δώσω τη μαχη του συσκευασμένου κρουασάν.....

Αν δείτε τι ταΐζουν θα πάθετε πλάκα......

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Ase miriki, αυτο φοβαμαι, οτι θα δει ο γιος μου τι βλακειες τα ταιζουν και θα ζηταει τα ιδια.

Μακαρι να κατεβαζε κι ο μικρος μου ετσι το ζωμο που του κανω κεφαλοκλειδωμα καθε μερα. Δε μου λες πως τους πινει? ζεστους, με λεμονι?

Σκεφθηκα την πιεση. συνηθως εχω πολυ χαμηλη. Αμα δω τη μητερα μου αυριο θα την μετρησω.

Εντωμεταξυ δε μου φθανει η γαστρεντεριτιδα , νομιζω οτι μετα απο 29 μηνες θηλασμου ειμαι ετοιμη να αδιαθετησω! Δλδ 38 μηνες απο την τελευταια μου περιοδο!!! Που και τοτε 4 φορες προλαβα να αδιαθετησω πριν ξαναμεινω εγκυος. Δε μου λειψε καθολου η περιοδος τολμω να πω!!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Μία από τα ίδια μόνο που εγώ το είχα πριν ξεκινήσω την διατροφή:(

Και συνεχιζεται ακομα?

Εμενα μου πρωτοσυνεβει δυο φορες που πηγαμε τα παιδια παρκο, την προηγουμενη βδομαδα και κρατησε οση ωρα ειμασταν εκει, Οταν γυρισα σπιτι περασε. Τωρα το εχω απο το απογευμα.

Επισης εχω τρελλαθει στις κραμπες ποδιων σημερα. Το πρωι δεν μπορουσα να συνελθω και να σηκωθω απο το κρεββατι, μιλαμε για τρελλη φαση. Αλλα οφειλεται στο γεγονος οτι δεν τρωω σχεδον τιποτα 3 μερες λογω γαστρεντεριτιδας....δεν τολμω καν να ζυγιστω!

Rosie, για τον σύντομο κύκλο ρώτα τη μαμά σου πώς ήταν ο κύκλος της στην ηλικία σου. Εγώ δεν κάνω gaps, αλλά έχω σύντομο κύκλο μετά τη γένα και τον "κληρονόμησα" από την μαμά μου

Εγώ όμως πάντα ήμουνα κανονική στις 28 μέρες και η μαμά μου το ίδιο.

Λοιπόν δεν σας είπα, το έψαξα χθες βράδυ λίγο το θέμα του κύκλου στα Yahoo Groups και είδα ότι και άλλες κοπέλες παρατηρήσανε το ίδιο πράγμα!

Δηλαδή σύντομος κύκλος, ακόμη και στις 3 βδομάδες.

Κάποιες άλλες αναφέρανε ότι χάσανε κύκλους όταν κάνανε την Ίντρο και άλλες ότι γενικά δεν αδιαθετούνε όταν περνάνε περίοδο έντονου die-off.

Η Campbell λένε απάντησε ότι ο κύκλος μας είναι σε άμεση εξάρτηση από τη διατροφή μας και όλα είναι νορμάλ μέχρι να θεραπευτούμε.

Και τώρα που το σκέφτομαι, λογικό είναι μια κοπέλα που περνάει έντονο die-off να μην έχει κύκλο εφόσον το σώμα της είναι στην πλέον ακατάλληλη φάση να τεκνοποιήσει.

Η Ίντρο επίσης στις γυναίκες συνήθως συνοδεύεται από χαμηλή λίμπιντο, τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά! :wink:

Βέρα σίγουρα θα αδιαθετήσεις σύντομα τώρα με την GAPS γιατί το σώμα σου είναι πια έτοιμο να είναι γόνιμο και πάλι μια και αρχίζεις να αναπληρώνεις διατροφικές ελλείψεις.

Εγώ όμως πάντα ήμουνα κανονική στις 28 μέρες και η μαμά μου το ίδιο.

Λοιπόν δεν σας είπα, το έψαξα χθες βράδυ λίγο το θέμα του κύκλου στα Yahoo Groups και είδα ότι και άλλες κοπέλες παρατηρήσανε το ίδιο πράγμα!

Δηλαδή σύντομος κύκλος, ακόμη και στις 3 βδομάδες.

Κάποιες άλλες αναφέρανε ότι χάσανε κύκλους όταν κάνανε την Ίντρο και άλλες ότι γενικά δεν αδιαθετούνε όταν περνάνε περίοδο έντονου die-off.

Η Campbell λένε απάντησε ότι ο κύκλος μας είναι σε άμεση εξάρτηση από τη διατροφή μας και όλα είναι νορμάλ μέχρι να θεραπευτούμε.

Και τώρα που το σκέφτομαι, λογικό είναι μια κοπέλα που περνάει έντονο die-off να μην έχει κύκλο εφόσον το σώμα της είναι στην πλέον ακατάλληλη φάση να τεκνοποιήσει.

Η Ίντρο επίσης στις γυναίκες συνήθως συνοδεύεται από χαμηλή λίμπιντο, τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά! :wink:

Βέρα σίγουρα θα αδιαθετήσεις σύντομα τώρα με την GAPS γιατί το σώμα σου είναι πια έτοιμο να είναι γόνιμο και πάλι μια και αρχίζεις να αναπληρώνεις διατροφικές ελλείψεις.

Kι εγώ παρατήρησα διαφορές στην περίοδό μου και στις μέρες αλλά και στον πόνο...ακόμα βλέπουμε πώς θα πάει στο μέλλον :rolleyes:

Βέρα σε ζηλεύω ΠΑΡΑ πολύ!!! Εγώ 3 μηνών αδιαθέτησα :cry:

Yugup3.png

Σήμερα στεναχωρήθηκα πάρα πολύ!:-(

Ηρθε επισκεψη η παλιά babysitter της κορης μου και μου είπε ότι έπαθε Κρον. Μιλάμε για 22-23 ετών κοπέλα.:-( Εννοείται ότι έφυγε με το βιβλίο της Scd από το σπίτι μου. Της φάνηκε κάπως η όλη διατροφή με τα τόσα λίπη αλλά δεν την απέκλεισε (είναι πολύ open minded άτομο, ίσως παραπάνω από οποιονδήποτε έχω γνωρίσει). Η κοπέλα γενικά πρόσεχε την διατροφή της (ως είθισται χωρίς λίπη), αλλά και χωρίς να τρώει την συνηθισμένη σαβούρα. Δεν λάμβανε όμως και προβιοτικές τροφές... κανένα προιόν ζύμωσης.

Της βγήκε μετά από σοβαρό άγχος λόγω ασθένειας της μαμάς της. Προσεύχομαι να δώσει την αρμόζουσα σημασία στην διατροφή!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Εμένα η κουμπάρα μου στην Αγγλία έχει Κρονς, ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ με χειρουργεία κτλ.

Τελευταία μου είπε ότι είναι όλα under control με σωστή διατροφή, έκανε αρκετά junk διατροφή όμως και τώρα μόνο βιολογικά και καλλιεργούνε και λαχανικά στο back yard τους!

Δεν της ανέφερα τίποτα για την GAPS, εφόσον είναι open-minded θα τη βρει την άκρη, ήδη είναι σε πολύ καλό δρόμο.

Και μετά από μια σειρά από αποβολές είναι έγκυος τώρα και όλα πάνε καλά (η βαφτιστήρα μου είναι 10 χρονών τώρα, δεν έχει άλλα παιδιά στα ενδιάμεσα).

Οπότε μην στεναχωριέσαι, άλλωστε εσύ της έδωσες και βιβλίο! :wink:

Kaι τι άλλο μου είπε...για να προχωρήσουν σε μία θεραπεία έπρεπε να κάνει την τελευταία δόση από ένα παιδικό εμβόλιο (υποψιάζομαι Mmr). Και το έκανε. Και ανέβασε 38,5 πυρετό και κρίση στο έντερο. Το κατάλαβε και η ίδια ότι αυτό ήταν το τελευταίο που χρειαζόταν ο οργανισμός της, αλλά φοβήθηκε να μην το κάνει, γιατί την φόβισαν ότι μπορεί ακόμα και να πεθάνει αν κολλήσει στην παρούσα φάση την παιδική ασθένεια.

Πώς γίνεται να εμβολιάζουν άτομα με τέτοια προβλήματα υγείας, απορώ!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Τελευταία μου είπε ότι είναι όλα under control με σωστή διατροφή, έκανε αρκετά junk διατροφή όμως και τώρα μόνο βιολογικά και καλλιεργούνε και λαχανικά στο back yard τους!

Δυστυχώς επικεντρώνεται περισσότερο στο ψυχολογικό κομμάτι και της φαίνεται ότι η διατροφή της ήταν αρκετά σωστή. Έχει εντοπίσει τις κρίσεις μετά από άγχος, στεναχώρια ή θυμό που δεν έχει εξωτερικευθεί (πχ με κλάμα) και πλέον κάνει διαλογισμό που την βοηθάει πολύ από ότι μου λέει. Θα ήθελα να καταλάβει την σημασία της διατροφης και τα λάθη που έκανε και δεν γνώριζε, αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι θα απαγκιστρωθεί εύκολα από το κομμάτι της ψυχολογίας.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Και τα δύο είναι σημαντικά, αλλά το βασικότερο είναι η διατροφή.

Όταν τρέφεσαι σωστά όλα μπορείς να τα αντιμετωπίσεις πιο εύκολα και ομαλά.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...