Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

ευχαριστω ολες σας για τις συμβουλες...

katerinoula στο gaps.me εννοεις για τα τουρσι?ειναι πολλα τα links που εχω κρατησει για την gaps.επισης εχω δει διαφορες και στην συνταγη για ζωμο-με σκορδο,λαχανικα κ.α..η βασικη με λιγο μηλοξυδο ειναι οκ για αρχη απο τωρα?δηλ.να του κανω τις σουπες με ζωμο,ειναι το μονο ευκολο για τωρα

δωστε μου ιδεες για λαχανικα αυτη την εποχη..οσες φορες εκανα χωρις πατατα δε του αρεσει ,δεν τρωει πολυ και δε χορταινει,κι ετσι θελει να τσιμπολογαει αναμεσα

To gaps.me έχει απαντήσεις που δίνει η ίδια η Campell σε επίμαχα θέματα και ερωτήσεις πάνω στην διατροφή και όχι τόσο συνταγές (αν και έχει ελάχιστες). Ερωτήσεις οπως πως θα ξεχωρίσεις die off ή πότε να προχωρήσεις σε άλλη τροφή ή οτιδήποτε άλλο μπορέις να σκεφτείς.

Μην φοβάσαι που δεν τρώει ούτε και τα δικά μας έτρωγαν και μετά από λίγο καιρό τους άνοιξε η όρεξη για τα καλά!:P Επίσης μπορείς να αφήσεις την πατάτα για το τέλος. Δηλαδή ξεκίνα με τυποποιημένα, ψωμιά, μακαρόνια, ρύζια και τέλος πατάτες. Κόβε σταδιακά για να μπορεί να προσαρμοστεί...

Yugup3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Kateriνα κι εγώ έδινα προβιοτικά με άδειο στομάχι. :? Καλά πώς δεν το προσέξαμε ρε γμτ!

Εμενα τα μασαει κάθε πρωί. Τώρα θα της τα δίνω μαζί τον ζωμό ή με τα αυγά της. Άντε τώρα να κόψω την συνήθεια...

Το ίδιο ισχύει και για τα προβιοτικά των τροφών?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Κατερίνα από τον κρεοπώλη σου εμπιστεύεσαι και συκώτι και χοιρινό? Θέλω να πάω από εκεί μέσα στην βδομάδα, να τον γνωρίσω από κοντά και μετά κάνω και τηλεφωνικά τις παραγγελίες μου

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ροζυ είδα ότι η φαρμα Κουκάκη έχει και κρέμα γάλακτος. Άραγε να είναι υψηλής παστερίωσης?

http://www.koukfarm.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=90&Itemid=17323

Μου είπαν στις κούνιες πού το βρίσκω στην περιοχή μου και θα πάω αύριο μία βόλτα

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Είδα ότι γράφει φρέσκια κρέμα γαλακτος, αλλά λέει ότι την διαθέτει στους επαγγελματίες. Για να το ψάξουμε λίγο...

Εντιτ: Είναι σε συσκευασίες 5 και 10 κιλών

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια ακόμη και πάνω στο κουτί των BioKult γράφει ότι πρέπει να παίρνονται με φαγητό, πώς μπερδευτήκατε τόσο; :-P

Το τουρσί πχ πρέπει να το συνοδεύουμε με γεύμα για να μας βοηθήσει στην πέψη του γεύματος.

Το κεφίρ γάλακτος και το γιαούρτι είναι από μόνα τους τροφή, το κεφίρ νερού προσωπικά δεν μπορώ να το πιω με άδειο στομάχι, ούτε και την κομπούχα, πάντα μετά το φαγητό.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Άσχετη ερώτηση: έχει περίπου ένα χρόνο τώρα που κάνω την GAPS και πρόσεξα ότι τους τελευταίους μήνες ο κύκλος μου είναι συντομότερος από τέσσερεις βδομάδες, συνήθως αδιαθετώ κάπου μέσα στην τέταρτη βδομάδα.

Περίεργο δεν είναι; Το έχει προσέξει και καμιά άλλη αυτό;

Άσχετη ερώτηση: έχει περίπου ένα χρόνο τώρα που κάνω την GAPS και πρόσεξα ότι τους τελευταίους μήνες ο κύκλος μου είναι συντομότερος από τέσσερεις βδομάδες, συνήθως αδιαθετώ κάπου μέσα στην τέταρτη βδομάδα.

Περίεργο δεν είναι; Το έχει προσέξει και καμιά άλλη αυτό;

Δεν είναι πολύς καιρός που αδιαθέτησα μετά την γέννα, αλλά στον τελευταίο κύκλο μου έτυχε κι εμένα. Το θεώρησα τυχαίο. Αλλά θα το παρατηρήσω και θα σας πω

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Κι εγώ τυχαίο το θεωρούσα μέχρι τώρα αλλά είναι ο τρίτος ή τέταρτος κύκλος που μου συμβαίνει αυτό, αν και στα ενδιάμεσα πρέπει να είχα ένα κανονικό κύκλο 28 ημερών.

Μήπως γίναμε σούπερ γόνιμες; :lol:

Διαφημίσεις

Κι εγώ αυτά σκέφτομαι: από την μια οι σύντομοι κύκλοι και από την άλλη το ψηλό libido αυξάνουνε κατά πολύ τις πιθανότητες για άλλο ένα παιδί σύντομα και τότε θα τρώμε όλοι χόρτα γιατί δεν θα υπάρχουνε χρήματα για τίποτα άλλο, ήδη όσα παίρνουμε πάνε στο φαγητό μας!

νεραιδομαμα εχω τον ιδιο κρεοπωλη με την κατερινα κ αν κ δεν τρωω ακομη συκωτια κτλ.σου λεω μονο πως ειναι αξιος εμπιστοσυνης κ προσωπικα ειμαι υπερευχαριστημενη με τα κρεατα που μου βαζει....

ροζυ αυξημενη λιμπιντο ειναι το μονο που δεν εχω αυτον τον καιρο χαχαχα

παντως κοριτσια εγω πειναω παρα πολυ κ κυριως νιωθω οτι θελω συνεχεια κρεας.ακομη κ το πρωι δηλ.μολις παει 12 το πολυ σκεφτομαι ολο κρεατα με λιπος!,γιατι καλε τετοιο πραγμα εχω παθει τοσο πολυ;ο δε αρνισιος ζωμος ειναι αγαπημενος μου κ το πρωι ακομη.εντωμεταξυ τοσο καιρο ειχα ακρες για αμυγδαλα ταχινια μελια κ δεν το ξερα,τα πεθερικα μου εχουν φουρνο στις σερρες κ εχουν παραγ γους πογ τους προμηθευουν για τα γλυκα τους κτλ κ τωρα που το συζητησαμε μου δτειλαν μελι δεκα κιλα κ αυριο δεκα κιλα ταχινι κ δεκα κιλα αμυγδαλα δωρο!!ο σερραιος με τα αμυγδαλα που λεγατε ειναι ο ιδιος που τους προμηθευει μου πε η πεθερα μου.

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Kateriνα κι εγώ έδινα προβιοτικά με άδειο στομάχι. :? Καλά πώς δεν το προσέξαμε ρε γμτ!

...

καλά δεν είναι και τόσο θέμα. απλά αν το στομάχι είναι αρκετά όξινο - που δεν είναι σε gaps ανθρώπους - πεθαίνει ένα μέρος από αυτά και έτσι δεν έχει κανείς την μέγιστη δράση.

ναι αυτο θελω να κανω αλλα πως θα καταλαβω αν π.χ τον πειραζει το αλευρι καρυδας η αμυγδαλου που εχουν οι συνταγες?και τα αυγα....

Η λογική τι ενοχλεί και τι όχι δεν είναι σημαντική εδώ. Αυτή είναι η προσέγγιση άλλης θεραπευτικής προσέγγισης. Με την GAPS θεραπεύουμε το πεπτικό οπότε σταδιακά θα ενοχλούν όλο και λιγότερες τροφές. Δεν χρειάζεται διαφορετική εισαγωγή τροφών για κάθε περίπτωση.

Αυτό που αλλάζει είναι η καθυστέρηση από στάδιο σε στάδιο.

Ξεκίνα το μάζεμα συνταγών και τροφών (π.χ. κεφιρ, αμύγδαλα κλπ), μην αγχώνεσαι, προσπάθησε να αποκτήσεις σύμμαχους στην οικογένεια ή να κερδίσεις αποδοχή για ότι θα κάνεις εξηγώντας και όλα θα γίνουν.

Καλή συνέχεια.;)

πᾶν μέτρον ἄριστον

Κατερίνα από τον κρεοπώλη σου εμπιστεύεσαι και συκώτι και χοιρινό? Θέλω να πάω από εκεί μέσα στην βδομάδα' date=' να τον γνωρίσω από κοντά και μετά κάνω και τηλεφωνικά τις παραγγελίες μου[/quote']

Fairy's mom αν είναι να περάσεις από κει δες από μόνη σου το χρώμα του κρέατος και πες μας! ;)

Συκώτι εγώ τρελαίνομαι αλλά η μικρή και ο πατέρας της ούτε να το μυρίσουν οπότε δεν με αφήνουν καν να το βάλω στο σπίτι :-(.

Εγώ πάντως δεν έχω ξαναδοκιμάσει τέτοιο χοιρινό αφού μια φορά νόμιζα πως μας έφερε μοσχάρι από το χρώμα.. Μετα είδα και το μοσχάρι τί διαφορά είχε!

Επίσης κόκκορα και κουνέλι καμμία σχέση με ότι είχα φάει.

Σου το λέω γιατί όταν αρχίσαμε τις αλλεργίες σταματήσαμε (βλακωδώς) να παίρνουμε από αυτόν επειδή νόμιζα πως μόνο για το μη αποσιδηρομένο μοσχάρι αγοράζαμε από αυτόν. (τότε δεν τα ήξερα όλα αυτά για τα εμβόλια και τις ζωοτροφές). Εεε και ψώνιζα από την περιοχή μου πάλι από "καλά" κρεοπωλεία. Οταν ξανάρχισε να μου φέρνει κρέατα είδα μεγάλη διαφορά.

Αλλά αφού θα πας δες και μόνη σου. Αν θες πες οτί σε έστειλα εγώ.

Yugup3.png

Τελικά δεν κατάλαβα για τα biokult...:rolleyes:

Θα τα πάρουμε από τον γνωστό της Vera ή από Αγγλία?

Πείτε μου κι αν είναι στείλτε μου πμ να συννενοηθούμε γιατί ο άντρας μου με κυνηγάει που του έχουν τελειώσει :lol::lol::lol:

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Κανονιστε καλυτερα εσεις οπως ξερετε κι εχετε το συστημα σας με τα κουριερ γιατι αλλιως μπορει να μπλεξουμε και να αργησουμε.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

biokult

Eχουμε και λεμε: (παρακαλω συμπληρωστε τις ποσοτητες)

Κατερινα 3-4

miriki 2

yotasam ?

camouflage 3

mesastoura ?

fairy's mom ?

ξεχασα κανεναν;

Vera μπορει ο γνωστος σου να μας φερει αυτες τις ποσοτητες και σε ποια τιμη;

Κοριτσια για θυμηστε μου, αυτα πρεπει να τα φυλαμε στο ψυγειο καλυτερα;

Παιδια ο ξαδερφος μου δεχθηκε να δωσει στην τιμη των 15 ευρω το κουτι (60 καψ) καποιες παραγγελιες για δυο φιλες που ζητησα και μου τονισε οτι το κερδος του ειναι ελαχιστο, τακτοποιωντας την εφορια του. Τα κοριτσια τα βλεπω σε τακτικη βαση κι οταν εχω τα προβιοτικα θα τους τα δωσω απο κοντα.

Οποτε νομιζω οτι αν ειναι να μπλεξουμε και με μεταφορικα στον καθενα χωριστα, και να μαζευω πληρωμες απο παντου, περιπλεκεται η κατασταση και δεν ξερω κι αν θα στραβωσει κιολας οτι τον εκμεταλευομαι, Καλυτερα καντε την παραγγελια σας οπως πριν αφου εχετε ακρη και με φθηνα κουριερ να στε και σιγουροι ποτε θα τα παρετε. Εμενα εχει τυχει να μου τα αργησει πανω απο μηνα αλλα και να μου τα φερει σε μια βδομαδα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

biokult

Κατερινα 3-4

miriki 2

yotasam ?

camouflage 3

mesastoura ?

fairy's mom ?

ξεχασα κανεναν;

Vera μπορει ο γνωστος σου να μας φερει αυτες τις ποσοτητες και σε ποια τιμη;

Κοριτσια για θυμηστε μου, αυτα πρεπει να τα φυλαμε στο ψυγειο καλυτερα;

Η fairy's mom εχει παραγγειλει απο μενα.

Τελικά δεν κατάλαβα για τα biokult...:rolleyes:

Θα τα πάρουμε από τον γνωστό της Vera ή από Αγγλία?

Πείτε μου κι αν είναι στείλτε μου πμ να συννενοηθούμε γιατί ο άντρας μου με κυνηγάει που του έχουν τελειώσει :lol::lol::lol:

Κανονίστε ό,τι είναι πιο συμφέρον για όλους. Εσείς που μιλάτε και είστε κοντά ξέρετε καλύτερα.

Τώρα είδα όλες τις απαντήσεις.

Εγώ θέλω 2.

0A53p3.png

oC8dp2.png

biokult

Κατερινα 3-4

miriki 2

yotasam 2

camouflage 3

mesastoura 4x60 ή 2x120

fairy's mom ?

ξεχασα κανεναν;

4x60 ή 2x120

Φαντάζομαι όλοι μιλάτε για συσκευασίες των 60...

πᾶν μέτρον ἄριστον

Θέλετε να τα πάρω εγω που διευκολυνομαι και με τις courier να σας τα στείλω;

Θα σας δώσω λογαριασμό τραπέζης και θα τα βρούμε έτσι όπως και τις άλλες φορές.

Αποφασιστε αν πρέπει να πάρουμε των 60 ή των 120 και στείλτε μου πμ να κανονισουμε.

Yugup3.png

Απο το σαιτ που τα εχει οικονομικα και πηρε η Rosie ειναι συσκευασιες των 120. Συγκεκριμενα συμφερουν μαζεμενα 10 πακετα των 120.

Οποτε σε πακετα των 120 εχουμε (διορθωστε αν κανω λαθος)

Κατερινα 3-4

miriki 2

yotasam 2

camouflage 3

mesastoura 2

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...