Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Ναι, επιβιώνανε γιατί είναι GAPS παιδάκι.

Γράφει η Campbell: "Patients with GAPS Syndrome usually have low stomach acidity, so this is not big problem for them".

Γι' αυτό και στην Ίντρο τα προβιοτικά συνήθως παίρνονται με άδειο στομάχι.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Χθες το βραδυ αρρωστησα, επαθα γαστρεντριτιδα. Μου αρεσει που ανησυχουσα οτι θα αρρωστησουμε με τα νηπια και τελικα αρρωστησα εγω πριν καν ξεκινησουμε.

Ειναι σχετικα ηπια, με λιγη διαρροια (δυο φορες μονο απο χθες) λιγο κοιλοπονο, μυαλγιες και πολλη κουραση. Τη νυχτα ειχα ριγη και σκεπαζομουν με σεντονι. Ο πονος στη μεση με τσακιζει περισσοτερο κι πηρα ντεπον για να μπορεσω να κανω καμμια δουλεια. Πηρα κι αρσενικουμ και προβιοτικα.

Πιστευω οτι αρρωστησα επειδη κανω την αποχη απο τα γαλακτοκομικα και δεν παιρνω αρκετα λιπη με τη διατροφη αλλα νομιζω οτι ειναι υποπτο γενικως το γεγονος οτι δεν θυμαμαι καν ποτε επαθα γαστρεντεριτιδα τελευταια φορα (καπου στο δημοτικο) κι εκτοτε την κολλησα δυο φορες περσι και μια τωρα με το καλημερα. Κατι δεν παει καλα με το εντερο μου (που το ξερω ηδη βεβαια)

Οι δικοι μου φυσικα αρχισαν να με πρηζουν οτι φταιει η γκαπσ που αρρωστησα, λες και περσι που δεν εκανα γκαπσ δεν περασα γαστρεντεριτιδα δυο φορες σε ενα μηνα! Τους λεω οτι ισα ισα χαρη στη γκαπσ φαινεται να την περναω ελαφρα. Αν δεν ημουν τοσο καταβεβλημενη απο την κουραση και την ατονια δεν θα την καταλαβαινα.

Περαστικά!

Kάποιος να κάνει μια ανακεφαλαίωση για το πόσα προβιοτικά θέλουμε και το ποιος θα κάνει την παραγγελία;;;; Συγγνώμη αλλά δεν προλαβαίνω. Ευχαριστωωωωώ.

0A53p3.png

oC8dp2.png

επανερχομαι για καποιες αποριες μεχρι να ερθει το βιβλιο.

ο μικρος τρωει τα εξης:

7π.μ γαλα NAN HA2 υποαλλεργικο

10π.μ φρουτα αλεσμενα μπανανα ροδακινο αχλαδι μηλο σταφυλι καρπουζι αναλογα την εποχη ενιοτε με κανενα μιραντα αν βγει ξυνη

το μεσημεριανο ειναι κατα βαση κοτοπουλο με πατατα καροτο κολοκυθακι κρεμμυδι φασολακια(διαφοροι συνδυασμοι ,η πατατα βασικη) η ρυζι

1-2 φορες μοσχαρι(δειχνει να τον πειραζει)με λαχανικα ,αραια με κριθαρακι η γιουβαρλακια

το απογευμα γαλα και βραδυνο οτι εχει και το μεσημερι

ενδιαμεσα μπορει να φαει λιγο ψωμι,δεν ξεπερναει τη μιση φετα η κρακερακια (pick παπαδοπουλου) η λιγες μπουκιτσες πιτα που φτιαχνουν συνεχεια οι γιαγιαδες.

γενικα τα θελει ολα αλεσμενα εκτος απο το ρυζι σουπα ενω μασαει κανονικα το ψωμι κτλ

εχω καταλαβει οτι τον πειραζει το κανονικο γαλα,το αυγο(μεσω θηλασμου αρχικα και οποτε δοκιμασα εισαγωγη με μικρες ποσοτητες στις 3-4 ημερες γινεται απιστευτα ανησυχος με πολλα αερια και σπυρακια.δηλ.δεν κανει αμεση αντιδραση-ωστοσο οταν αυτα ειναι μαγειρεμενα,κεικ ,πιτες κ.α τα ανεχεται καλυτερα αν και ποτε δεν του δινω μεγαλη ποσοτητα

δεν εχουμε φαει ακομη ψαρι και τα οσπρια επισης τον τρελαινουν

1)με τι αντικαθιστω την πατατα ωστε η σουπα να γινει χορταστικη?ιδεες για λαχανικα

2)το ρυζι το μουλιαζωκαι συνεχιζω η το σταματαω?

3)θελω να του ξεκινησω clo kai coconut oil.ποτε και πως θα ξερω αν τον πειραζουν?του εχω βαλει λαδι καρυδας εξωτερικα σε εκζεμα ,δεν μπορεσα να καταλαβω αν τον πειραξε .χωρις να εχει φαει ψαρι,πως δινω clo?

sorry αν σας κουρασα

Διαφημίσεις

επανερχομαι για καποιες αποριες μεχρι να ερθει το βιβλιο.

ο μικρος τρωει τα εξης:

7π.μ γαλα NAN HA2 υποαλλεργικο

10π.μ φρουτα αλεσμενα μπανανα ροδακινο αχλαδι μηλο σταφυλι καρπουζι αναλογα την εποχη ενιοτε με κανενα μιραντα αν βγει ξυνη

το μεσημεριανο ειναι κατα βαση κοτοπουλο με πατατα καροτο κολοκυθακι κρεμμυδι φασολακια(διαφοροι συνδυασμοι ,η πατατα βασικη) η ρυζι

1-2 φορες μοσχαρι(δειχνει να τον πειραζει)με λαχανικα ,αραια με κριθαρακι η γιουβαρλακια

το απογευμα γαλα και βραδυνο οτι εχει και το μεσημερι

ενδιαμεσα μπορει να φαει λιγο ψωμι,δεν ξεπερναει τη μιση φετα η κρακερακια (pick παπαδοπουλου) η λιγες μπουκιτσες πιτα που φτιαχνουν συνεχεια οι γιαγιαδες.

γενικα τα θελει ολα αλεσμενα εκτος απο το ρυζι σουπα ενω μασαει κανονικα το ψωμι κτλ

εχω καταλαβει οτι τον πειραζει το κανονικο γαλα,το αυγο(μεσω θηλασμου αρχικα και οποτε δοκιμασα εισαγωγη με μικρες ποσοτητες στις 3-4 ημερες γινεται απιστευτα ανησυχος με πολλα αερια και σπυρακια.δηλ.δεν κανει αμεση αντιδραση-ωστοσο οταν αυτα ειναι μαγειρεμενα,κεικ ,πιτες κ.α τα ανεχεται καλυτερα αν και ποτε δεν του δινω μεγαλη ποσοτητα

δεν εχουμε φαει ακομη ψαρι και τα οσπρια επισης τον τρελαινουν

1)με τι αντικαθιστω την πατατα ωστε η σουπα να γινει χορταστικη?ιδεες για λαχανικα

2)το ρυζι το μουλιαζωκαι συνεχιζω η το σταματαω?

3)θελω να του ξεκινησω clo kai coconut oil.ποτε και πως θα ξερω αν τον πειραζουν?του εχω βαλει λαδι καρυδας εξωτερικα σε εκζεμα ,δεν μπορεσα να καταλαβω αν τον πειραξε .χωρις να εχει φαει ψαρι,πως δινω clo?

sorry αν σας κουρασα

motherly, περα απο τη γκαπς, μιραντα και οποιαδηποτε τυπου μπισκοτακια, κρακερακια 'παιδικα' και μη απο το σουπερ μαρκετ συσκευασμενα απαγορευονται στα παιδια γιατι εκτος απο ζαχαρη εχουν ενα σωρο αλλα βλαβερα χημικα.

Για την γκαπς τωρα δυστυχως πρεπει να ξεχασεις το ψωμι, το ρυζι, την πατατα, τις πιτες σπιτικες και μη, κεικ, οτιδηποτε σε αρτοσκευασματα. Μπορεις εναλλακτικα να φτιαχνεις ψωμακια, σνακ και γλυκακια πολυ νοστιμα και υγιεινα με gaps legal υλικα. Θα βρεις πολλες ιδεες στο αντιστοιχο θεμα με γκαπς συνταγες.

γενικα το μπερδεμα μου ειναι με ποια σειρα θα εισαγω ολα τα καινουρια πραγματα της gaps(προβιοτικα ,ελαια,άλευρι αμυγδαλου,αυγα??,fermented λαχανικα) και πως θα ξεχωρισω το die-off απο το οτι κατι πραγματικα τον πειραζει

I feel so confused and overwhelmed

motherly, περα απο τη γκαπς, μιραντα και οποιαδηποτε τυπου μπισκοτακια, κρακερακια 'παιδικα' και μη απο το σουπερ μαρκετ συσκευασμενα απαγορευονται στα παιδια γιατι εκτος απο ζαχαρη εχουν ενα σωρο αλλα βλαβερα χημικα.

Για την γκαπς τωρα δυστυχως πρεπει να ξεχασεις το ψωμι, το ρυζι, την πατατα, τις πιτες σπιτικες και μη, κεικ, οτιδηποτε σε αρτοσκευασματα. Μπορεις εναλλακτικα να φτιαχνεις ψωμακια, σνακ και γλυκακια πολυ νοστιμα και υγιεινα με gaps legal υλικα. Θα βρεις πολλες ιδεες στο αντιστοιχο θεμα με γκαπς συνταγες.

ναι αυτο θελω να κανω αλλα πως θα καταλαβω αν π.χ τον πειραζει το αλευρι καρυδας η αμυγδαλου που εχουν οι συνταγες?και τα αυγα....

Διαφημίσεις

γενικα το μπερδεμα μου ειναι με ποια σειρα θα εισαγω ολα τα καινουρια πραγματα της gaps(προβιοτικα ,ελαια,άλευρι αμυγδαλου,αυγα??,fermented λαχανικα) και πως θα ξεχωρισω το die-off απο το οτι κατι πραγματικα τον πειραζει

Ενα ενα, θελει χρονο και υπομονή. Οσο χρονο εχεις καθε μερα αφιερωνεις στο μαγειρεμα αλλα κυριως στην οργανωση! Σιγα σιγα θα τα βρεις ολα.

Δε νομιζω οτι για τα συμπληρωματα παιζει ρολο η σειρα, αρκει να μη τα βαλεις ολα μαζι και σε μεγαλη ποσοτητα.

Αρχικα κοβεις τα απαγορευμενα σιγα σιγα. Αποφασιζεις το προγραμμα φαγητου της ημερας ή και της εβδομαδας με legal φαγητα. Μετα εισαγεις ζωμους, τουρσια κλπ, αναλογα το χρονο που εχεις για να τα φτιαξεις. Ετσι και αλλιως δε μπορεις μια μερα να δωσεις στο παιδακι ολο καινουριες γευσεις.

δες και αυτο

http://www.docstoc.com/docs/26826301/A-Guide-to-Being-Underwhelmed-on-GAPS

ναι αυτο θελω να κανω αλλα πως θα καταλαβω αν π.χ τον πειραζει το αλευρι καρυδας η αμυγδαλου που εχουν οι συνταγες?και τα αυγα....

αφου εχεις δει οτι τον πειραζουν τα αβγα, αρχικα δε θα τα βαλεις στις συνταγες (υπαρχουν συνταγες χωρις αβγα). Οταν εισαγεις κατι θα πρεπει να εισαι σιγουρη για τις τροφες που τρωει μεχρι τοτε οτι ειναι οκ. Δε βαζεις πολλα καινουρια μαζι.

Θα σου πουν και οι αλλες κοπελες.

ο μικρος ειναι σχεδον 22 μηνων

Εγω ρώτησα για το γάλα....:?

Νομίζω πως καλυτερα θα είναι να περιμένεις το βιβλίο για την εισαγωγή των τροφών.

Όπως σου είπε η Camouflage άρχισε να κόβεις όλα τα τυποποιημένα και άρχισε να αντικαθιστας τα μακαρόνια, τα ρυζια κλπ με εναλλακτικά λαχανικά, σαλάτες κ.α.

Μετα διάβασε το βιβλίο γιατι πρέπει να καταλάβεις πως πρέπει να μαγειρευεις και πως θα καταλάβεις αν κάτι πειράζει...θα καταλάβεις και γιατι κάποιες τροφές απαγορεύονται κλπ. Αξίζει τον κόπο η αναμονή γιατι πρόκειται και για μικρουλι...θα σε βοηθήσει και στην εισαγωγή των τροφών που ακόμα δεν έχετε κάνει...

Απαντήσεις σε παρα πολλές ερωτήσεις θα βρεις και εδώ:

http://gaps.me/preview/?page_id=32

Yugup3.png

κατι ακομα

το απογευμα θα ψαξω για σπορους κεφιρ που νομιζω οτι θε εχει μια γνωστη μου που ασχολειται

εγω θελω να κανω water κεφιρ.ειναι ιδιοι οι σποροι με αυτους του γαλακτος?εκεινη κανει milk σιγουρα .αν ναι πρεπει να τους ξεπλυνω και που θα τους διατηρω,μεσα σε γαλα δεν πρεπει?

Διαφημίσεις

κατι ακομα

το απογευμα θα ψαξω για σπορους κεφιρ που νομιζω οτι θε εχει μια γνωστη μου που ασχολειται

εγω θελω να κανω water κεφιρ.ειναι ιδιοι οι σποροι με αυτους του γαλακτος?εκεινη κανει milk σιγουρα .αν ναι πρεπει να τους ξεπλυνω και που θα τους διατηρω,μεσα σε γαλα δεν πρεπει?

Όχι δεν είναι οι ίδιοι σπόροι! Αλλα τους διατηρείς σε γάλα ( καλυτερα όχι ΥΠ) και τους ξεπλενεις σε σουρωτηρι ( όχι μεταλλικό ) και με νερό χωρίς χωριο.

Yugup3.png

τι εννοεις?

Στην gaps καλο είναι να αποφεύγεται η κατανάλωση οποιουδήποτε γάλακτος εκτός απο του μητρικου. Τα γαλακτοκομικα που καταναλώνονται είναι όλα ζυμωμενα ( τυριά , γιαούρτια, κέφιρ). Αλλα τώρα επειδη είναι υποαλλεργικο κλπ καλυτερα να πάρεις και άλλες γνώμες απο τους υπόλοιπους όπως και περισσότερο να διαβάσεις το κεφάλαιο σχετικά με το γάλα για να πάρεις μονη σου απόφαση :)

Yugup3.png

motherly για το γαλα καλυτερα να το ψαξεις, μπορεις να το δεις στα yahoo groups που ειναι πολυ ενημερωμενοι.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Είσαι μπερδεμένη και αγχωμένη γιατί δεν διάβασες το βιβλίο, είναι απαραίτητο για να αρχίσεις την GAPS!

Κόψε αυτά που σου είπανε οι κοπέλες για αρχή, διάβασε το βιβλίο και θα είσαι ΟΚ. Εξηγεί πολύ καλά τη σειρά εισαγωγής των τροφών.

Και το υποαλλεργικό να το κόψεις, είναι σχεδόν 2 χρόνων, δεν χρειάζεται γάλα το παιδί.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Και το υποαλλεργικό να το κόψεις, είναι σχεδόν 2 χρόνων, δεν χρειάζεται γάλα το παιδί.

κι εγω το θελω αλλα τι να κανω που ξυπναει το πρωι και το ζηταει..πινει και ξανακοιμαται ακομα λιγο...νομιζω ειναι απο πεινα.τι αλλο θα μπορουσα να του δωσω εκεινη την ωρα?

motherly για το γαλα καλυτερα να το ψαξεις, μπορεις να το δεις στα yahoo groups που ειναι πολυ ενημερωμενοι.

δεν ξερω τι ειναι αυτα,δεν εχω ασχοληθει ποτε,sorry για την αγνοια..

Όχι δεν είναι οι ίδιοι σπόροι! Αλλα τους διατηρείς σε γάλα ( καλυτερα όχι ΥΠ) και τους ξεπλενεις σε σουρωτηρι ( όχι μεταλλικό ) και με νερό χωρίς χωριο.

ουπς!δεν εχω ιδεα που θα βρω τοτε τετοιους σπορους...

κι εγω το θελω αλλα τι να κανω που ξυπναει το πρωι και το ζηταει..πινει και ξανακοιμαται ακομα λιγο...νομιζω ειναι απο πεινα.τι αλλο θα μπορουσα να του δωσω εκεινη την ωρα?

δεν ξερω τι ειναι αυτα,δεν εχω ασχοληθει ποτε,sorry για την αγνοια..

ουπς!δεν εχω ιδεα που θα βρω τοτε τετοιους σπορους...

Έχουν τα κορίτσια να σου στείλουν απο εδώ αλλα θα σου πρότεινα να μην πάρεις ακόμη. Οι αλλαγές είναι παρα πολλές και θα πελαγωσεις... Ξεκινά απο τα βασικά αν θες να κανείς κάτι με προβιοτικα να παραγγέιλεις καψουλες και να μάθεις να φτιαχνεις τουρσι λαχανο- κάροτο. Κανε αναζητηση στο site και θα βρεις συνταγή.

Αυτά είναι τα βασικά σιγά σιγά άρχισε να πρόσθετες προβιοτικες τροφές αλλα όλα αυτά επειδη είναι ζωντανοί οργανισμοί θέλουν χρόνο και φροντίδα ας μην σου πέσουν όλα μαζί. Καλυτερα βήμα βήμα για να αφομοιωνεται με την καθημερινότητα.

Σου τα λέω αυτα με όλη την καλή προαίρεση και απο την προσωπική μου εμπειρία που έπεσα κι εγω με τα μούτρα και μου ήρθαν λίγο απότομα όλα. Σιγα σιγα διάβαζα και συγκρωτηθηκα και οργανωθηκα!

Yugup3.png

Έχουν τα κορίτσια να σου στείλουν απο εδώ αλλα θα σου πρότεινα να μην πάρεις ακόμη. Οι αλλαγές είναι παρα πολλές και θα πελαγωσεις... Ξεκινά απο τα βασικά αν θες να κανείς κάτι με προβιοτικα να παραγγέιλεις καψουλες και να μάθεις να φτιαχνεις τουρσι λαχανο- κάροτο. Κανε αναζητηση στο site και θα βρεις συνταγή.

Αυτά είναι τα βασικά σιγά σιγά άρχισε να πρόσθετες προβιοτικες τροφές αλλα όλα αυτά επειδη είναι ζωντανοί οργανισμοί θέλουν χρόνο και φροντίδα ας μην σου πέσουν όλα μαζί. Καλυτερα βήμα βήμα για να αφομοιωνεται με την καθημερινότητα.

Σου τα λέω αυτα με όλη την καλή προαίρεση και απο την προσωπική μου εμπειρία που έπεσα κι εγω με τα μούτρα και μου ήρθαν λίγο απότομα όλα. Σιγα σιγα διάβαζα και συγκρωτηθηκα και οργανωθηκα!

ευχαριστω ολες σας για τις συμβουλες...

katerinoula στο gaps.me εννοεις για τα τουρσι?ειναι πολλα τα links που εχω κρατησει για την gaps.επισης εχω δει διαφορες και στην συνταγη για ζωμο-με σκορδο,λαχανικα κ.α..η βασικη με λιγο μηλοξυδο ειναι οκ για αρχη απο τωρα?δηλ.να του κανω τις σουπες με ζωμο,ειναι το μονο ευκολο για τωρα

δωστε μου ιδεες για λαχανικα αυτη την εποχη..οσες φορες εκανα χωρις πατατα δε του αρεσει ,δεν τρωει πολυ και δε χορταινει,κι ετσι θελει να τσιμπολογαει αναμεσα

Το βασικό για αρχή είναι να κόψετε όλα τα τυποποιημένα/συσκευασμένα προιόντα από το σούπερ. Όλα αυτά είναι σκέτη καταστροφή.

Μην του κόψεις απότομα πολλά μαζί γιατί θα έχεις μεγάλη αντίδραση.

Και για σένα θα είναι καλό να μπείτε σταδιακά. Καταλαβαίνω την αγωνία σου για βελτίωση αλλά δεν ενημερωθείς και αν δεν οργανωθείς σωστά δεν θα έχεις το αναμενόμενο αποτέλεσμα και μόνο ζημιά θα κάνεις. Για παράδειγμα δεν μπορείς να του κόψεις το γάλα αν δεν ξέρεις από πριν με τι θα το αντικαταστήσεις και για να το δεχτεί καλύτερα το μικρό αλλά και για να έχει ισορροπημένη διατροφή.

Μην βιάζεσαι και διάβασε το βιβλίο πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο.

0A53p3.png

oC8dp2.png

motherly εχε υποψη σου οτι σε αυτη την ηλικια δεν ειναι τοσο δυσκολο οσο φανταζεσαι. Ο μικρος μου ειχε μεγαλο κολλημα με το ψωμι και θεωρουσα ακατορθωτο να του το κοψω. Κι ομως σε μια βδομαδα ξεκολλησε απο αυτο και πλεον ουτε το ζηταει αλλα ουτε και θα το φαει αν το βρει. Ξερει οτι δεν επιτρεπεται. Ξεκινα τωρα που ειναι μικρο και το χειριζεσαι ευκολα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...