Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Vera περαστικά! Θα δεις ότι με την GAPS θα περνάς τη γαστρεντερίτιδα στο πόδι, το ίδιο και τα παιδιά.

Προβιοτικά και μπόλικο κεφίρ νερού και θα είσαι σύντομα περδικάκι!

Ουφ, ούτε και απ' έξω πια φαίνεται να μην μπορώ να φάω τα GAPS legal.

Φάγαμε σε εστιατόριο το μεσημέρι και πήγαμε σε παιδικό πάρτυ το βράδυ και αν και δεν έφαγα κάτι illegal (πχ δεν άγγιξα γλυκό στο πάρτυ, μόνο δύο καλαμάκια, 2-3 κομματάκια λουκάνικο και μπόλικα λάχανικα) επέστρεψα με δυσπεψία: για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια νιώθω να μου ανεβαίνει το φαγητό στο λαιμό!

Τι στο καλό... μήπως τα σουβλάκια ήτανε βουτηγμένα σε MSG?

Δεν θα μπορούμε να πηγαίνουμε πουθενά πια για φαγητό, θα πρέπει να κουβαλάμε ταπεράκι, άσε που όλοι με κοιτάζανε περίεργα που δεν άγγιξα γλυκό.

Είχα πάρει μαζί μου και ένζυμο και το ξέχασα, μόνο το μεσημέρι πήρα.

Από την ώρα που μπήκα της πόρτας πίνω κεφίρ νερού, είμαι πολύ καλύτερα τώρα.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Vera περαστικά! Θα δεις ότι με την GAPS θα περνάς τη γαστρεντερίτιδα στο πόδι, το ίδιο και τα παιδιά.

Προβιοτικά και μπόλικο κεφίρ νερού και θα είσαι σύντομα περδικάκι!

Ουφ, ούτε και απ' έξω πια φαίνεται να μην μπορώ να φάω τα GAPS legal.

Φάγαμε σε εστιατόριο το μεσημέρι και πήγαμε σε παιδικό πάρτυ το βράδυ και αν και δεν έφαγα κάτι illegal (πχ δεν άγγιξα γλυκό στο πάρτυ, μόνο δύο καλαμάκια, 2-3 κομματάκια λουκάνικο και μπόλικα λάχανικα) επέστρεψα με δυσπεψία: για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια νιώθω να μου ανεβαίνει το φαγητό στο λαιμό!

Τι στο καλό... μήπως τα σουβλάκια ήτανε βουτηγμένα σε MSG?

Δεν θα μπορούμε να πηγαίνουμε πουθενά πια για φαγητό, θα πρέπει να κουβαλάμε ταπεράκι, άσε που όλοι με κοιτάζανε περίεργα που δεν άγγιξα γλυκό.

Είχα πάρει μαζί μου και ένζυμο και το ξέχασα, μόνο το μεσημέρι πήρα.

Από την ώρα που μπήκα της πόρτας πίνω κεφίρ νερού, είμαι πολύ καλύτερα τώρα.

Δυστυχώς το ίδιο περνάμε κι εγώ και ο άντρας μου... Δεν μπορούμε να ευχαριστήθουμε πουθενά έξω εκτός και αν είναι πολυ καλο εστιατόριο. Καλα ειδικά φαγητό σε πάρτυ που λες ούτε να τα δούμε αλλα τα τρώμε απο ευγένεια :-(. Απλά αποφασίσαμε αν είναι να πάμε έξω θα είναι σε πολυ ποιοτικά μέρη και αραιά... Πάντως μας έκανε φοβερή εντύπωση στην Γαλλία όταν πήγαμε που φάγαμε ένα σωρό illegal και δεν μας ενόχλησε τίποτε ούτε μια φορά!!! Ειλικρινά έχουμε να το λέμε...το παν είναι στην ποιότητα και εδώ στην Αθήνα τα περισσότερα " εστιατόρια " δεν την ξέρουν αυτή τη λέξη :evil:

Yugup3.png

Ζαχαρίνη φτιάξτης μακαρόνια από κολοκυθάκι.... είναι πολύ νόστιμα.

Τελικά της έβαλα γιαούρτι με κράνμπερι. Είχαμε πάει κάμπινγκ το ΣΚ και γυρίσαμε αργά χθες οπότε δεν μαγειρέψαμε...

Ποια μακαρόνια κάνεις; Αυτά ή αυτά;

Δεν κατάλαβα... γιατί θα πρέπει να τρώει και αυτή ψωμί;

Σίγουρα σ΄ένα παιδάκι GAPS δεν δίνουμε καθημερινά baked goods έστω και legal, το τονίζει η Campbell αυτό.

Σήμερα της έδωσα εγώ μια φετούλα από το ψωμί που έφτιαξα χθες μετά από πολύ καιρό.

Απ'ότι κατάλαβα οι νηπιαγωγοί δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα με το τι θα της βάλω. Εγώ το έχω το πρόβλημα που δεν θέλω να αισθάνεται άσχημα σε σχέση με τα άλλα παιδάκια. Αυτοί μάλλον δεν το σκεφτήκαν καν γιατί να φανταστείτε το ψωμάκι που της δίνω, της το δίνουν με το τάπερ, δεν της το βάζουν σε πιατάκι όπως των άλλων παιδιών... αλλά θα τους το επισημάνω γιατί η ίδια ντρέπεται να το ζητήσει ενώ το θέλει...

Εν τω μεταξύ, σήμερα που κάθισε πολλές ωρές με πήρανε τηλέφωνο πριν λίγο να με ρωτήσουν αν μπορεί να φαέι φρούτο (άρα τους παρεξήγησα.. τρώνε και φρούτα:-)). Και εγώ που ελεγα να της βάζω φρούτο το πρωί αντί για ψωμάκι τώρα τι να της βάζω;; Καμιά ιδέα κανείς;;;

Θα μου ήτανε πιο εύκολο όμως ο γιος μου αν έτρωγε και κανένα ψωμάκι ή μάφιν στο σχολείο, δεν τα δοκιμάζει καν.

Ούτε και γιαούρτι τρώει πια, οπότε σκάω για το τι θα τρώει για κολατσιό μια και το πρωί θα τρώει μήλο με αμυγδαλοβούτυρο στο σχολείο, δεν θέλω πάλι φρούτο, μακάρι να δεκτεί κρακεράκια με τυρί και προσιούτο, πέρσι τα έτρωγε πολύ.

Και θα τον παίρνω στις 2.00 για να μην έχω να ετοιμάζω και μεσημεριανό από την προηγούμενη!

Μεσημεριανό τους μαγειρεύουν εκεί;

Ε κι εγω αλλα αλλοτε γινονται καλυτερα κι αλλοτε χειροτερα.

Αυτο τωρα βαρεθηκα να το κοσκινισω οπως κανω με το αλλο. Δεν το ζητουσε κιολας οποτε το αφησα. Ισως φταιει κι αυτο.

vera σε κάποια site είχα διαβάσει ότι καλό είναι να το κοσκινίζουμε εφ'όσον δεν χρησιμοποιούμε ραβδομπλέντερ και αναμειγνυούμε τα υλικά με το χέρι οπότε μην δυσκολεύεις την ζωή σου χωρίς λόγο;)

Διαφημίσεις

Rosie είπες ότι βρήκες μεγάλα μήλα;; fudgi δηλαδή;; Εγώ βρήκα μόνο τα κανονικά τα κόκκινα και δεν ήταν και ώριμα:?

Jona Gold παίρνουμε, τα φέρνει ένας παραγωγός από τη Βέροια.

Είναι γλυκόξυνα και πολλές φορές τόσο μεγάλα όσο και ένα μικρό πεπόνι!

Κάνουνε και πολύ ωραίο applesauce.

Αν βρω και Pink Lady παίρνω πάντα.

Ζαχαρίνι όχι, όλα τα γεύματα τους τα παίρνουμε εμείς.

Εκεί απλά έχουνε φούρνο (κανονικό) και γκαζάκι και τους τα ζεσταίνουνε.

Δοκίμασε για πρωινό κομμένο τυράκι και κομματάκια από λουκάνικο αν το τρώει, στικς καρότου, αγγουριού, ντοματίνια κτλ και κανένα κρακεράκι.

Αυτό θα βάζω στο γιο μου για κολατσιό μάλλον.

vera σε κάποια site είχα διαβάσει ότι καλό είναι να το κοσκινίζουμε εφ'όσον δεν χρησιμοποιούμε ραβδομπλέντερ και αναμειγνυούμε τα υλικά με το χέρι οπότε μην δυσκολεύεις την ζωή σου χωρίς λόγο;)

Ναι, το θυμήθηκα κι εγώ τώρα που έβλεπα αυτή τη συνταγή που λέω να φτιάξω σήμερα:

http://nourishedandnurtured.blogspot.gr/2011/10/apple-cinnamon-muffins-grain-free-nut.html

*If you use an immersion blender to combine the ingredients, you can skip the step of sifting the coconut flour. This also gives you less dirty dishes!

Και εγώ που ελεγα να της βάζω φρούτο το πρωί αντί για ψωμάκι τώρα τι να της βάζω;; Καμιά ιδέα κανείς;;;

Aχ τα σκέφτομαι κι εγώ γιατί πλησιάζουμε κι εμείς...;)

Σκεφτόμουν ισως...:

• baked goods ( με δυο λέξεις καταλάβατε )
  • τυράκι με αλλαντικό (πχ προσουτο-παρμεζάνα) και κρακεράκια
  • αυγό scrambled σε ταπεράκι που δεν λερώνει ούτε μυρίζει
  • γιαουρτάκι παίζει?
  • εμμ τί άλλο???

Yugup3.png

...

Ο γιος μου που δεν κάνει GAPS τρώει και χυλό βρώμης (fermented) το χειμώνα που τον ετοιμάζω με γάλα αμυγδάλου, μπόλικο λάδι καρύδας και κάποιο αποξηραμένο φρούτο ή μέλι.

Τι εννοείς fermented;

...

Και κάτι άλλο. Για τα biokult ποιος θα κάνει παραγγελία άμεσα να πάρουμε μαζί; Μου τελειώνουν.

Κανείς άλλος;;;

biokult θέλω και εγώ (μου έχουν μείνει κάποια candea που κακώς πήρα)

πᾶν μέτρον ἄριστον

Aχ τα σκέφτομαι κι εγώ γιατί πλησιάζουμε κι εμείς...;)

Σκεφτόμουν ισως...:

• baked goods ( με δυο λέξεις καταλάβατε )
  • τυράκι με αλλαντικό (πχ προσουτο-παρμεζάνα) και κρακεράκια
  • αυγό scrambled σε ταπεράκι που δεν λερώνει ούτε μυρίζει
  • γιαουρτάκι παίζει?
  • εμμ τί άλλο???

Εμενα ο ενας μου γιος τρωει το παστελι,οποτε λεω να επιχειρησω να φτιαξω ή να παρω ετοιμο χωρις ζαχαρη και να του βαζω. Ειναι και πολυ χορταστικο!

Και τα 'σοκολατακια' με χουρμαδες, αμυγδαλο/φουντουκι, βανιλια και κακαο δε μου φαινονται κακη επιλογη. Λετε να πειραζει το κακαο; αν τρωει δυο ας πουμε ειναι 1/5 της κουταλιας της σουπας.

Στο μεταξυ αλλαζουν γουστα απο καιρο σε καιρο, ουφ! Παλια ο ενας λατρευε τα σταφυλια τωρα ουτε να τα δει. Αλλα αλλαξε αποψη για το βραστο αυγο, τωρα το τρωει μια χαρα. Αβυσσος η ψυχη των νηπιων! :)

Διαφημίσεις

Στο μεταξυ, τα φρουτα κομμενα κομματακια μια ωρα πριν δεν εχουν χασει ολες τις βιταμινες; Μου φαινεται θα καταφυγω στη λυση μπανανα και τα υπολοιπα το απογευμα.

Rosie, εσενα τρωει πρωινο-δεκατιανο-μεσημεριανο;

Εμεις δε προλαβαινουμε για πρωινο στο σπιτι (με το ζορι καμια πορτοκαλαδα). Μετα 9-10 η ωρα ειναι το πρωινο και μετα 12:30 μεσημεριανο.

Με τα προβιοτικά τι θα κάνετε; Εγώ του τα δίνω μαζί με το πρωινό, τι να κάνω τώρα που θα τρώει το πρωινό του στο σχολείο;

Εύχομαι να πίνει τουλάχιστον ένα μικρό ποτηράκι κεφίρ νερού πριν έρθει το σχολικό!

Camouflage επειδή το δικό μας είναι νηπιαγωγείο στις 12 είναι το κολατσιό και στις 2 το μεσημεριανό, οπότε εγώ ζήτησα να μου τον φέρνουνε στις 2.00 για να τρώει στο σπίτι φρεσκομαγειρεμένο φαγητό.

Για τα αυγά που λέτε, πιο παλιά ο γιος μου τα έτρωγε ΜΟΝΟ scrambled, μετά ΜΟΝΟ μάτια και τώρα ΜΟΝΟ βραστά... πραγματικά η ψυχή τους είναι άβησσος! :roll:

Εγω τα προβιοτικα τα βάζω στο χυμό που πίνει το πρωί αλλα σήμερα ήθελε να μασησει την καψουλα :shock: είναι και η άλλη μάρκα τα adult οπότε πήρε overdose :? με το ζόρι δεν την άφησα να την μασησει όλη!

Το clo είχα σταματήσει να το δίνω το καλοκαίρι λόγω του γυαλινου μπουκαλιού και των πολλών μετακινήσεων. Τώρα θα της το ξαναρχισω εσείς ποτε το δίνετε;;

Rosie το πρωί δεν πίνει κάτι;; Νερό , χυμο κλπ;; Διαλυσε τα εκεί μέσα για να τα παίρνει σίγουρα

Yugup3.png

Κατερίνα τα προβιοτικά τα μασάει ο γιος μου, δύο καψουλίτσες BioKult τη μέρα.

Το ίδιο θα κάνω και με τη μικρή τώρα που μου τελειώνει η σκόνη, αυτή μασάει και τις καψουλίτσες με το CLO!

Δεν νομίζω να κάνει να του τα δίνω μόνο με νερό ή χυμό/κεφίρ, χρειάζεται να έχει και φαγητό μέσα το στομάχι για να απορροφηθεί, αυτό δεν γράφει η Campbell στο βιβλίο;

Εμενα ο ενας μου γιος τρωει το παστελι,οποτε λεω να επιχειρησω να φτιαξω ή να παρω ετοιμο χωρις ζαχαρη και να του βαζω. Ειναι και πολυ χορταστικο!

Και τα 'σοκολατακια' με χουρμαδες, αμυγδαλο/φουντουκι, βανιλια και κακαο δε μου φαινονται κακη επιλογη. Λετε να πειραζει το κακαο; αν τρωει δυο ας πουμε ειναι 1/5 της κουταλιας της σουπας.

Στο μεταξυ αλλαζουν γουστα απο καιρο σε καιρο, ουφ! Παλια ο ενας λατρευε τα σταφυλια τωρα ουτε να τα δει. Αλλα αλλαξε αποψη για το βραστο αυγο, τωρα το τρωει μια χαρα. Αβυσσος η ψυχη των νηπιων! :)

Έτοιμο χωρίς ζάχαρη είναι το μελεκουνι και τα παραδοσιακά στα νησιά πχ τη Ζάκυνθο ΑΛΛΑ επειδή πήρα κι εγω ποσότητα για ώρες που δεν έχω να δώσω τίποτα και είμαστε έξω συνειδητοποίησα ότι εμένα τουλάχιστον και στον άντρα μου φέρνει φουσκωμα γιατί το σουσαμι δεν είναι μουλιασμενο! Στην μικρη βέβαια δεν παρατήρησα τίποτα ( βέβαια πλέον είναι σε πολυ καλύτερη κατάσταση το εντέρο της απο το δικό μας :lol::lol:) αλλα προτιμώ να μην το δίνω καθημερινά και να φτιάξω δικά μου ( αν γίνεται :?).

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Κατερίνα τα προβιοτικά τα μασάει ο γιος μου, δύο καψουλίτσες BioKult τη μέρα.

Το ίδιο θα κάνω και με τη μικρή τώρα που μου τελειώνει η σκόνη, αυτή μασάει και τις καψουλίτσες με το CLO!

Δεν νομίζω να κάνει να του τα δίνω μόνο με νερό ή χυμό/κεφίρ, χρειάζεται να έχει και φαγητό μέσα το στομάχι για να απορροφηθεί, αυτό δεν γράφει η Campbell στο βιβλίο;

Εγω γιατι θυμάμαι το αντίθετο;;; :? πριν το φαγητο ώστε να μην εκκρινονται υγρά που τα σκοτώνουν;;;

Yugup3.png

Κι εγω θυμαμαι οτι λεει πως πρεπει να λαμβανονται με τροφη ωστε οταν περνανε απο τα οξεα του στομαχιου να γλυτωνει και κανα προβιοτικο και να περναει στο εντερο.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Το αντίθετο, σελ. 253 "To make sure that your probiotic survives the stomach acid the general rule is to take it with food or after food, when most stomach acid is bound to food particles".

Έτοιμο χωρίς ζάχαρη είναι το μελεκουνι και τα παραδοσιακά στα νησιά πχ τη Ζάκυνθο ΑΛΛΑ επειδή πήρα κι εγω ποσότητα για ώρες που δεν έχω να δώσω τίποτα και είμαστε έξω συνειδητοποίησα ότι εμένα τουλάχιστον και στον άντρα μου φέρνει φουσκωμα γιατί το σουσαμι δεν είναι μουλιασμενο! Στην μικρη βέβαια δεν παρατήρησα τίποτα ( βέβαια πλέον είναι σε πολυ καλύτερη κατάσταση το εντέρο της απο το δικό μας :lol::lol:) αλλα προτιμώ να μην το δίνω καθημερινά και να φτιάξω δικά μου ( αν γίνεται :?).

α κι εμενα μαλλον με φουσκωνει γιαυτο χορταινω τοσο πολυ :)

δεν ειναι μουλιασμενο αλλα ειναι ψημενο, δεν ειναι πιο ευπεπτο απο ωμο;

Για καθημερινα δε το βλεπω γιατι θα το βαρεθουν και αυτο και αντε βρες εναλλακτικη :) Εχω δει αρκετες συνταγες αλλα τωρα τι θα βγει δε ξερω.

Kαι μόλις πρόσεξα ότι ένα παιδάκι στην ηλικία του γιου μου μπορεί να παίρνει 4-8 κάψουλες, οπότε θα του αυξήσω τη δόση τώρα που θα αρχίσει σχολείο.

Ροζι ο ξαδερφος ειπε οτι εχει ετοιμες δυο εξαδες προβιοτικα και θα μου τις φερει οταν ευκαιρισει. Θα παραγγειλει κι αλλες για την νεραιδομαμα που ζητησε. Τωρα ποτε θα βρεθουμε δεν ξερω που ειμαι ακομα αρρωστη.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Βέρα εγώ δεν τα επείγομαι, έχω ακόμη 8 πακετάκια των 120!

Οπότε αν τα θέλει κάποια άμεσα δώσε της τα και μου παίρνεις άλλα αργότερα.

Πες το ντε!!! Το ειδα σε συνταγη που ελεγε για χρηση μπλεντερ και εκτοτε κοσκινιζω συνεχεια.

Βέρα εγώ δεν τα επείγομαι, έχω ακόμη 8 πακετάκια των 120!

Οπότε αν τα θέλει κάποια άμεσα δώσε της τα και μου παίρνεις άλλα αργότερα.

Θα τα παρει οποια απο σας δω πρωτη η θα παρετε απο μια εξαδα. Αλλα μετα οταν θα επειγεσαι μπορει να μας αργησει....χαχα...

Το αντίθετο, σελ. 253 "To make sure that your probiotic survives the stomach acid the general rule is to take it with food or after food, when most stomach acid is bound to food particles".

Τέλεια! Τόσους μήνες είχα καταλάβει το αντίθετο και την κραταγα για να μην φάει!!!:cool: πάντως τα έπαιρνε γιατί όταν λάμβανε περισσότερη ποσότητα κατευθείαν κοκκινιζε οπότε επιβιωνανε :lol::lol:

Edit: βασικά τώρα που το σκέφτομαι η κόρη μου ποτε δεν είχε άδειο στομάχι λόγω του θηλασμου οπότε γί'αυτο μάλλον δεν είχε θέμα

Yugup3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...