Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Στο φαγητό δεν εχει πρόβλημα. Ισα ισα που βρισκει το φαι πιο νοστιμο όταν το κάνω με ζωμό. Αλλά σαν ρόφημα αρνείται πεισματικά.

Ki o dikos moy τρελλαινεται για το ζωμο στο φαι, εχει λατρεψει μακαρονια και ρυζια. Αλλα να τον πιει οχι (οχι οτι του δινω...χαχα...εδω για μας δεν φθανει)

Σημερα εκανα κοτοπουλο με μανιταρια με ζωμο και βγηκε πεντανοστιμο. Εγλειφα τα δαχτυλα μου!!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κοριτσια ευχαριστω για τις πληροφοριες,δε μενω αττικη,ζω στη λαρισα.

Ουπς....τωρα το ειδα!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Σημερα φαγαμε αντι για παγωτο, παγωμενες μπανανες, καρφωμενες σε ξυλακια! Μεχρι και η μαμα μου τρελλαθηκε και ειπε δεν ξαναπαιρνει παγωτα!

για την ουρολοίμωξη μου είχαν συστήσει το ρεναλκα της χιμαλάια. Δεν το πήρα, αλλά συγγενής μου πίνει νερό στο όνομά του.

Επίσης το νερό που θα πίνεις φρόντισε να έχει μέσα λίγες σταγόνες λεμόνι (για αντισηψία και γεύση). Ένα κόλπο που εμένα με έσωσε πραγματικά για να πίνω νερό είναι να πίνω ένα μικρό ποτήρι νερό κάθε φορά που έκανα τσίσα μου. Δημιουργείς φαύλο κύκλο έτσι (νερού- ούρησης) και δεν αηδιάζεις από μεγάλες ποσότητες.

Βέρα που βρίσκεις ξυλάκια;

Εγώ φίλες και φίλοι είμαι σε κατάσταση προετοιμασίας ακόμη. Σήμερα φτιάχνω τον πρώτο ζωμό εδώ και πολύ καιρό. Κοτοπουλάκι εννοείται και συνειδητοποιώ τώρα που το μυρίζω ότι μου έχει λείψει πάαααααρα πολύ.

Ρόζι τα παγάκια του ζωμού μέχρι γίνουν στην κατάψυξη τα έχεις χωρίς καπάκι; Έχω κάτι θήκες για καπ κέικ από σιλικόνη και λέω να τα βάλω εκεί, γιατί είναι πολύ ΟΚ μέγεθος αλλά δεν έχουν καπάκι; Εναλλακτικά θα τα βάλω μέσα σε ένα πυρέξ με καπάκι και μετά στην κατάψυξη, μέχρι να τα μεταφέρω σε σακουλάκι. Τι λέτε;

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

http://empoweredsustenance.com/beeswax-candles-and-allergies-an-effective-solution/

Ενδιαφερον αρθρο για τα κερια. Ποσο βλαπτουν τα κερια παραφινης και ποσο ευεργετικα (και σε αλλεργιες) τα κερια μελισσας.

Acne originates in the gut

Όταν γύρω στα 20 μου εμφάνισα ακμή (ελαφριάς μορφής αλλά με ενοχλούσε πολύ) πήγα και σε δερματολόγο και ενδοκρινολόγο και σε ομοιοπαθητικό.

Ο πρώτος μου έδωσε αντιβίωση και κρέμες, ο δεύτερος ορμόνες και αντισυλληπτικά και ο τρίτος μακροπρόθεσμη αγωγή με περίεργα χαπάκια και κρέμες.

Κανείς τους δεν μου είπε το παραμικρό για τη διατροφή μου (ήμουνα χορτοφάγος τότε).

Με τους πρώτους δύο είδα βελτίωση αλλά μόλις σταματούσα την αγωγή το πρόβλημα επανεμφανιζότανε.

Με τον όμοιο δεν είδα την παραμικρή βελτίωση.

Μόνο όταν άρχισα Πάλεο καθάρισε το πρόσωπό μου.

Τώρα πια με την GAPS δεν βγάζω ποτέ σπυράκι, το δέρμα μου είναι λείο και λαμπερό!

Σχετικο!

http://empoweredsustenance.com/clear-skin-diet-secrets-of-a-holistic-health-authority/

Μου φεραν οι γονεις μου σημερα ενα μελι απο τη λαικη τους (συμβατικη) απο ρεικι, ανεπεξεργαστο κι αθερμο, 10 ευρω το κιλο!

http://empoweredsustenance.com/legal-coconut-milk-for-the-scd-and-gaps-diet/

Εδω προτεινει γαλατα καρυδας legal kai χωρις BPA

Miriki δεν ξερω αν προσεξες αυτη τη συνταγη που εβαλα στο αλλο τοπικ. Ειναι μπισκοτα απο αλευρι καρυδας χωρις αυγα. Νομιζω θα τα δοκιμασω μολις βαλουμε το βουτυρο στη διατροφη

http://thecoconutmama.com/2012/08/coconut-flour-cookies/

Διαφημίσεις

BPA and Narrowed Arteries: New Study Links Plastics Chemical with Coronary Artery Stenosis

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/09/08/bpa-narrowed-arteries.aspx?e_cid=20120908_DNL_artNew_2

Ρόζι τα παγάκια του ζωμού μέχρι γίνουν στην κατάψυξη τα έχεις χωρίς καπάκι; Έχω κάτι θήκες για καπ κέικ από σιλικόνη και λέω να τα βάλω εκεί, γιατί είναι πολύ ΟΚ μέγεθος αλλά δεν έχουν καπάκι; Εναλλακτικά θα τα βάλω μέσα σε ένα πυρέξ με καπάκι και μετά στην κατάψυξη, μέχρι να τα μεταφέρω σε σακουλάκι. Τι λέτε;

Καλή ιδέα οι θήκες σιλικόνης!

Οι παγοκύστες μου έχουνε και καπάκι, εφόσον δεν έχουνε οι δικές σου βάλε τις σε μια freezer bag για να μην μυρίσει η κατάψυξη ζωμούς! :P

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Πάρε την αντιβίωση' date=' αλλά επισκέψου άμεσα ομοιοπαθητικό για μάθει το ιστορικό σου και να σε καλύπτει τηλ για τα έκτακτα.

Επίσης ξέρω ότι βοηθάει πολύ ο χυμός από κράνμπερι (θα βρεις χωρίς ζάχαρι σε βιολογικά καταστήματα). Δύο ποτηρια την ημέρα όσο θα παίρνεις αντιβίωση.

Μάλιστα υπάρχουν και χάπια από κράνμπερι, αλλά δεν ξέρω μάρκα κλπ

Και πολύ νερό όπως σου είπε η Γιώτα. Μέχρι να το σιχαθείς![/quote']

Η μάρκα λέγεται urinal. Τα παίρνουν η πεθερά και μια φίλη μου και έχουν σωθεί!

Yugup3.png

Πάντως κοπέλες οι παρασπονδίες σε παίρνουνε πίσω πάρα πολύ, στα Yahoo Groups λένε οι κοπέλες ότι οι practitioners τους βάζουνε να κάνουνε ξανά την Ίντρο αν συντομία!

Γιατί θα πρέπει να φάτε κι εσείς Κατερίνα απ αυτά που θα φτιάξεις;

Κι εγώ σχεδόν πάντα που καλώ κόσμο που δεν κάνει GAPS φτιάχνω κάτι νορμάλ γι αυτούς και κάτι legal για μας.

Δεν είναι σωστό ούτε αυτούς να τους υποχρεώσω να φάνε πχ την πίτσα με τη βάση από αμύγδαλο αλλά δεν υπάρχει λόγος να φάω κι εγώ από τη δική τους.

Γλυκά πάλι πάντα δύο είδη, ή κάτι εύκολο legal για όλους, πχ παγωτό με γάλα καρύδας.

Γιατι θα έχω τουλάχιστον 15 άτομα... Στην αρχη πάντα της βάζω legal πραγματάκια στο πιάτο της αλλα αν δει τα απαγορευμένα σίγουρα θα θελήσει... Ασε έχουμε δυσκολέψει ΠΑΡΑ πολυ σε αυτο το θέμα! Ζηλεύει ΠΑΡΑ πολυ αν βλέπει κάτι απαγορευμένο - φαίνεται δηλαδή ότι το έχει στερηθεί - και κλαίει ουρλιαζοντας.... Έεε αν είμαστε μεταξύ μας δεν ενδιδω αλλα με τόσους συγγενεις θα γίνει χαμός. Έχει τόσο πείσμα που μπορει να διαλύσει όλη την ημέρα γιατι δεν έφαγε πατάτα πχ :-(

Ευτυχώς που ξεκινήσαμε την δίατροφη πέρσυ όσο ήταν πιο μικρή και πιο εύκολη...γενικά ο χαρακτήρας της έχει φτιάξει παρα παρα πολυ αλλα στο θέμα των απαγορεύσεων δυσκολεψαμε.

Yugup3.png

Κορίτσια θυμήστε μου κάτι. Πώς αντιμετώπιζουμε τα συμπτώματα της κόπωσης κατά τη διάρκεια της διατροφής; Ο άντρας μου θέλει να ξαναρχίσει πιο εντατικά και πέρισυ που την κάναμε ήταν συνέχεια κουρασμένος.

Και κάτι άλλο. Για τα biokult ποιος θα κάνει παραγγελία άμεσα να πάρουμε μαζί; Μου τελειώνουν.

Κι εγώ θέλω biokult! 3-4 πακέτα

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Rosie είπες ότι βρήκες μεγάλα μήλα;; fudgi δηλαδή;; Εγώ βρήκα μόνο τα κανονικά τα κόκκινα και δεν ήταν και ώριμα:?

Αμυγδαλοβουτυρο ποια είναι η πιο γευστική μάρκα;; Μέχρι τώρα έπαιρνα το rapunzel αλλα το βαρέθηκα. Τί έχετε να προτείνετε;;

Yugup3.png

Ki o dikos moy τρελλαινεται για το ζωμο στο φαι, εχει λατρεψει μακαρονια και ρυζια. Αλλα να τον πιει οχι (οχι οτι του δινω...χαχα...εδω για μας δεν φθανει)

Σημερα εκανα κοτοπουλο με μανιταρια με ζωμο και βγηκε πεντανοστιμο. Εγλειφα τα δαχτυλα μου!!

Γράψε συνταγή!

Επίσης επειδη κι εγώ θέλω να κάνω ζώμο κοτόπουλο βάζετε ολόκληρο να βράσει και μετα το ξεψαχνιζετε; Η βάζετε μόνο φτερούγες λαιμους κλπ και τα αφήνετε μέχρι το τέλος;

Yugup3.png

Γράψε συνταγή!

Επίσης επειδη κι εγώ θέλω να κάνω ζώμο κοτόπουλο βάζετε ολόκληρο να βράσει και μετα το ξεψαχνιζετε; Η βάζετε μόνο φτερούγες λαιμους κλπ και τα αφήνετε μέχρι το τέλος;

εγώ κάνω και τα δύο ανάλογα με το τι μπορώ να βρω. Πάντως οι φτερούγες και οι λαιμοί είναι μακράν καλύτεροι.....

Βέρα την έκανα τη συνταγή για τα μπισκοτάκια και έγιναν σαν ελαφρόπετρες..... ίσως τα παραέψησα, αλλά σκέφτομαι ότι αν τα ξανακάνω έτσι , θα τα χρησιμοποιήσω σαν βάση για τσιζκεΐκ. (το οραματίζομαι με πολύ σουρωμένο κεφίρ για την κρέμα, θα δοκιμάσω και θα σας πω).

Ρόζι καλή ιδέα η σακούλα, αλλά και τα beef strips.

biokult θέλω κι εγώ 2 (των 120 ε; )

FLcUp3.png0BQfp3.png

Βέρα την έκανα τη συνταγή για τα μπισκοτάκια και έγιναν σαν ελαφρόπετρες..... ίσως τα παραέψησα, αλλά σκέφτομαι ότι αν τα ξανακάνω έτσι , θα τα χρησιμοποιήσω σαν βάση για τσιζκεΐκ. (το οραματίζομαι με πολύ σουρωμένο κεφίρ για την κρέμα, θα δοκιμάσω και θα σας πω).

Aληθεια? Απογοητευση δλδ?

Εχεις βρει κανα ψωμι χωρις αυγα?

Γράψε συνταγή!

Τιποτα το ιδιαιτερο. Βαζω κρεμμυδακι, σκόρδο και κοκκινη πιπερια για σωταρισμα και μετα το κρεας, μπουτακι στηθος κλπ. Βαζω μανιταρια (τα προβεια που λεμε στο χωριο μου!) τσιγαριζω, αλατι, πιπερι, ριγανη, μπαχαρι και μετα ριχνω το ζωμο να βρασουν. ρΙΧΝΩ ΚΑΙ λεμονι. Οταν βρασει αφηνω να εξατμιστει λιγο το ζουμι, να μη βγει νερουλο.

Εγω παιρνω το κοτοπουλο κι αφηνω εξω μονο κανα μπουτι, καμμια μεριδα για αλλο ενα φαι για μενα και το μικρο. Τα υπολοιπα τα βραζω και μετα απο 2 μισι τρεις ωρες ξεψαχνιζω. Κραταω το κρεας με λιγο ζουμι για καμμια σουπα και το υπολοιπο βραζω με τα κοκκαλα.

Χθες το βραδυ αρρωστησα, επαθα γαστρεντριτιδα. Μου αρεσει που ανησυχουσα οτι θα αρρωστησουμε με τα νηπια και τελικα αρρωστησα εγω πριν καν ξεκινησουμε.

Ειναι σχετικα ηπια, με λιγη διαρροια (δυο φορες μονο απο χθες) λιγο κοιλοπονο, μυαλγιες και πολλη κουραση. Τη νυχτα ειχα ριγη και σκεπαζομουν με σεντονι. Ο πονος στη μεση με τσακιζει περισσοτερο κι πηρα ντεπον για να μπορεσω να κανω καμμια δουλεια. Πηρα κι αρσενικουμ και προβιοτικα.

Πιστευω οτι αρρωστησα επειδη κανω την αποχη απο τα γαλακτοκομικα και δεν παιρνω αρκετα λιπη με τη διατροφη αλλα νομιζω οτι ειναι υποπτο γενικως το γεγονος οτι δεν θυμαμαι καν ποτε επαθα γαστρεντεριτιδα τελευταια φορα (καπου στο δημοτικο) κι εκτοτε την κολλησα δυο φορες περσι και μια τωρα με το καλημερα. Κατι δεν παει καλα με το εντερο μου (που το ξερω ηδη βεβαια)

Οι δικοι μου φυσικα αρχισαν να με πρηζουν οτι φταιει η γκαπσ που αρρωστησα, λες και περσι που δεν εκανα γκαπσ δεν περασα γαστρεντεριτιδα δυο φορες σε ενα μηνα! Τους λεω οτι ισα ισα χαρη στη γκαπσ φαινεται να την περναω ελαφρα. Αν δεν ημουν τοσο καταβεβλημενη απο την κουραση και την ατονια δεν θα την καταλαβαινα.

Toxic Polyunsaturated Fats Stuck in Your Cells? A Simple Solution

http://butterbeliever.com/toxic-polyunsaturated-fats-stuck-in-your-cells/

Κορίτσια αν θέλετε όλες ποσότητα δέστε μήπως μπορεί να σας εξυπηρετήσει και ο ξάδερφος της Βερόνικας, η τιμή είναι η σχεδόν ίδια, 15 Ευρώ τα 60, εμένα με τη συναλλαγματική ισοτιμία - παρόλη την έκπτωση που πήρα με τον κωδικό - μου βγήκε 29 Ευρώ τα 120.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...