Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Πήγα στην οδοδντίατρο για τα αμαγάλματα. Τελικά θέλω μόνο 2! Ήδη έβγαλα το ένα. Σε έναν μήνα θα βγάλω και το 2ο. Καλό είναι πριν πάτε να βγάλετε και μία ψηφιακή πανοραμική. Το κόστος δεν σου φαίνεται γιατί βγάζεις ένα κάθε μήνα και τα σφραγίζεις μόνιμα 3-6 μήνες μετά.

Εχω και μία θηκη που για να την αντικαταστήσει με βιολογικό υλικό θέλει 350 ευρώ! Ευτυχως όμως παραδέχτηκε ότι τα αμαγάλματα είναι το βασικό και επείγον. Το άλλο μπορεί να περιμένει.

Σειρά έχει και ό άντρας μου τώρα, να δει πόσα πρέπει να βγάλει. Εχει γίνει οικογενειακή υπόθεση! Από χθες έκοψε και γλουτένη. Το ψωμί του λείπει πολύ, αλλά τον βλέπω ότι το έχει παρει ζεστά.

Ερώτηση: Εϊμαι 99% σίγουρη ότι έχω ένα κρυφό αμαγαλμα. Θυμάμαι ότι κάποιος οδοντιατρος μου το είχε πει και του είχα δώσει το οκ. Αλλά αυτές δεν βλέπουν κάτι και φυσικά δεν γίνεται να κάνουμε ανασκαφές για ψάξιμο! Πώς μπορώ να βρω αν έχω τετοια κρυφά? Αυτές μου είπαν ότι δεν υπάρχει τρόπος. Είναι δυνατόν?

Επίσης Ροζυ νόμιζα ότι βάζουν κανονική μασκα οξυγόνου. Στις φωτο μάλιστα που μου εδειξαν αυτό είδα. Αλλά μου έβαλαν μόνο αυτό το σωληνάκι για καθαρό αέρα και μία μάσκα χειρουργική στα μάτια. Δεν σου φαίνεται λίγο εκτός αυστηρού πρωτοκόλλου ή εγώ είμαι υπερβολική?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Επίσης Ροζυ νόμιζα ότι βάζουν κανονική μασκα οξυγόνου. Στις φωτο μάλιστα που μου εδειξαν αυτό είδα. Αλλά μου έβαλαν μόνο αυτό το σωληνάκι για καθαρό αέρα και μία μάσκα χειρουργική στα μάτια. Δεν σου φαίνεται λίγο εκτός αυστηρού πρωτοκόλλου ή εγώ είμαι υπερβολική?

Alternative air supply θυμάμαι εγώ.

Αλλά ίσως να βάζουνε και μάσκα οξυγόνου στις μεγάλες διαδικασίες (είπαμε στην Αμερική συνήθως αφαιρούνε πολλά μαζί ακόμη και οι πιστοποιημένοι ολιστικοί οδοντίατροι) οπότε στις περιπτώσεις αυτές απαιτείται μάσκα.

Αλλά για ένα και μόνο δεν χρειάζεται, είναι πολύ μικρή η πιθανότητα να εισπνεύσεις σωματίδια ειδικά με τα σωληνάκια στη μύτη.

Η πανοραμική δεν δείχνει αν είναι μαύρο το σφράγισμα που υποπτεύεσαι;

Αν όχι τότε θα χρειαστείς κάποιο metal detector!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Πάντως κοπέλες οι παρασπονδίες σε παίρνουνε πίσω πάρα πολύ, στα Yahoo Groups λένε οι κοπέλες ότι οι practitioners τους βάζουνε να κάνουνε ξανά την Ίντρο αν συντομία!

Γιατί θα πρέπει να φάτε κι εσείς Κατερίνα απ αυτά που θα φτιάξεις;

Κι εγώ σχεδόν πάντα που καλώ κόσμο που δεν κάνει GAPS φτιάχνω κάτι νορμάλ γι αυτούς και κάτι legal για μας.

Δεν είναι σωστό ούτε αυτούς να τους υποχρεώσω να φάνε πχ την πίτσα με τη βάση από αμύγδαλο αλλά δεν υπάρχει λόγος να φάω κι εγώ από τη δική τους.

Γλυκά πάλι πάντα δύο είδη, ή κάτι εύκολο legal για όλους, πχ παγωτό με γάλα καρύδας.

θα ηθελα τη γνωμη σας για κατι εκτακτο.

διαγνωσθηκα με ουρολοιμωξη και ο γιατρος μου ειπε να ξεκινησω αμεσα αντιβιωση.

επειδη δεν εχω τιποτα διαθεσιμο σε προβιοτικο(κεφιρ η καψουλες)σκεφτομαι να τρωω 2-3 προβεια γιαουρτια,τα παραδοσιακα με την πετσα,και ισως ετοιμο κεφιρ στο μπουκαλι του εμποριου.

πιστευευτε οτι καλυπτομαι ετσι?τα φωτα σας παρακαλω

την αντιβιωση μου φαινεται δυσκολο να την αποφυγω γιατι παλευω τα συμπτωματα 4 ημερες και καθε μερα χειροτερευουνε.φοβαμαι για επιπλοκες

Επειδή δεν είμαστε γιατροί καλό είναι να προσέξεις πολύ τι θα κάνεις. Η ουρολοίμωξη είναι εύκολα να πειράξει τα νεφρά και τότε θα πας για εισαγωγή. Σε πρώτη φάση πίνε παρα πολύ νερό. Τόσο όσο δεν αντέχεις ώστε να είσαι σχεδόν συνέχεια τουάλετα. Αν έκανες ομοιοπαθητική θα σου έδιναν κάτι. Μόνο με τρόφιμα του εμπορίου δύσκολο να αποφύγεις την αντιβίωση. Εξαρτάται που είναι τώρα το μικρόβιο. Αν είναι χαμηλά με το νερό μπορεί να σωθείς αλλά κανείς δεν σου το εγγυάται. Θέλει προσοχή και παρακολούθηση.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια θυμήστε μου κάτι. Πώς αντιμετώπιζουμε τα συμπτώματα της κόπωσης κατά τη διάρκεια της διατροφής; Ο άντρας μου θέλει να ξαναρχίσει πιο εντατικά και πέρισυ που την κάναμε ήταν συνέχεια κουρασμένος.

Και κάτι άλλο. Για τα biokult ποιος θα κάνει παραγγελία άμεσα να πάρουμε μαζί; Μου τελειώνουν.

0A53p3.png

oC8dp2.png

(είπαμε στην Αμερική συνήθως αφαιρούνε πολλά μαζί ακόμη και οι πιστοποιημένοι ολιστικοί οδοντίατροι) οπότε στις περιπτώσεις αυτές απαιτείται μάσκα.

Η πανοραμική δεν δείχνει αν είναι μαύρο το σφράγισμα που υποπτεύεσαι;

Αν όχι τότε θα χρειαστείς κάποιο metal detector!

Σωστά το ξέχασα ότι αφαιρνούν πολλά μαζί :cool:

Μου είπε ότι η πανοραμική δεν το δείχνει!

Πού θα βρω ανιχνευτή μετάλλων? :lol: Αν υπάρχει να το ψάξω να το βρω! Τα θέλω να φύγουν από το στόμα μου τα απαίσια!!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

την αντιβιωση μολις την ξεκινησα,οπως ειπα φοβαμαι επιπλοκες.

εκεινο που θα ηθελα να μαθω ειναι αν με καλυπτουν αυτες οι επιλογες για προβιοτικα ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με την αντιβιωση ωστε να αποφυγω εξαρση candida

φυσικα και με προσοχη στη διατροφη(ζαχαρη-υδατανθρακες).ειμαi πολυ candida τυπος λογω κακης διατροφης.ωστοσο ουρολοιμωξη ειναι ισως η 2η η 3η φορα που παθαινω μεχρι τωρα.(ειμαι 38 χρ.οποτε μαλλον καλα μου φαινεται)

επειδη δεν εχω τιποτα διαθεσιμο σε προβιοτικο(κεφιρ η καψουλες)σκεφτομαι να τρωω 2-3 προβεια γιαουρτια,τα παραδοσιακα με την πετσα,και ισως ετοιμο κεφιρ στο μπουκαλι του εμποριου.

την αντιβιωση μου φαινεται δυσκολο να την αποφυγω γιατι παλευω τα συμπτωματα 4 ημερες και καθε μερα χειροτερευουνε.φοβαμαι για επιπλοκες

Πάρε την αντιβίωση, αλλά επισκέψου άμεσα ομοιοπαθητικό για μάθει το ιστορικό σου και να σε καλύπτει τηλ για τα έκτακτα.

Επίσης ξέρω ότι βοηθάει πολύ ο χυμός από κράνμπερι (θα βρεις χωρίς ζάχαρι σε βιολογικά καταστήματα). Δύο ποτηρια την ημέρα όσο θα παίρνεις αντιβίωση.

Μάλιστα υπάρχουν και χάπια από κράνμπερι, αλλά δεν ξέρω μάρκα κλπ

Και πολύ νερό όπως σου είπε η Γιώτα. Μέχρι να το σιχαθείς!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

την αντιβιωση μολις την ξεκινησα,οπως ειπα φοβαμαι επιπλοκες.

εκεινο που θα ηθελα να μαθω ειναι αν με καλυπτουν αυτες οι επιλογες για προβιοτικα ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με την αντιβιωση ωστε να αποφυγω εξαρση candida

Αν δεν πάρεις και προβιοτικά τα γιαουρτια δεν θα κάνουν τίποτα φοβερό.

Δες εδώ από Δευτέρα

http://www.thepharmacyshop.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=5698&category_id=865&option=com_virtuemart&Itemid=56

Νομίζω ότι είναι στο Φάληρο, μήπως έχουν να πας από εκεί

Σε ποια περιοχή μένεις μήπως εξυπηρετήσω αν είμαι κοντά?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια θυμήστε μου κάτι. Πώς αντιμετώπιζουμε τα συμπτώματα της κόπωσης κατά τη διάρκεια της διατροφής; Ο άντρας μου θέλει να ξαναρχίσει πιο εντατικά και πέρισυ που την κάναμε ήταν συνέχεια κουρασμένος.

ΑΙσθανόταν κουρασμένος, γιατί ο οργανισμός του δεν λάμβανε αρκετό λίπος.

Το κλειδί είναι το πολύ λίπος. πχ

1 ποτήρι νερό με 2κσ λάδι καρύδας κάθε μέρα

τα λαχανικά του φαγητου να καλυφθούν με λιωμένο βούτυρο, γκι, λάδι καρύδας, αναλογα τα γούστα

τα αυγά το ίδιο

βούτυρο σκέτο (κοροιδευα τον Αναστασιο -συγνωμη Αναστασιε, αλλά μου είχε φανεί κάπως όταν μας είπες ότι το έτρωγες το βούτυρο έτσι- και τώρα κάνω μία από τα ίδια και το βρίσκω επίσης απολαυστικό!)

Και γενικά το φαγητό να κολυμπάει στο λίπος

Ζωμοί όσο συχνότερα μπορείς με λίγο λίπος μέσα

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Επίσης ξέρω ότι βοηθάει πολύ ο χυμός από κράνμπερι (θα βρεις χωρίς ζάχαρι σε βιολογικά καταστήματα). Δύο ποτηρια την ημέρα όσο θα παίρνεις αντιβίωση.

Μάλιστα υπάρχουν και χάπια από κράνμπερι' date=' αλλά δεν ξέρω μάρκα κλπ[/quote']

Urinal ονομάζονται.

http://www.vivapharm.gr/index.php/el/proionta/eidika-proionta/urinal

Μαζί με εχινάκεια σε σταγόνες.

Αυτά μου έδωσε η γυναικολόγος μου όταν έπαθα μια φορά ουρολοίμωξη και την ξεπέρασα εύκολα.

Δεν χρειάζεται ομοιοπαθητικό, είναι και ομοιοπαθητικός η γυναικολόγος μου και ξέρει ότι αυτά είναι πιο αποτελεσματικά.

Πάρε και το συμπκυκνωμένο όμως χυμό αν βρεις, συν τα BioKult.

Kefir του εμπορίου όχι, είναι παστεριώμενο άρα και νεκρό.

Με το λίπος θα τα καταφέρουμε. Ζωμούς ήδη μου δήλωσε ότι αποκλείεται.

Τι κόλλημα είναι αυτό που τρώνε με τους ζωμούς! Κι εμένα το ίδιο μου λέει. Οτι δεν μπορεί να το πιει αυτό το πράγμα!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Η αλήθεια είναι ότι πέρσι κάναμε κακή αρχή με τους ζωμούς γιατί δεν ήξερα πώς να τους φτιάχνω και ήτανε άνοστοι. Ήμουνα και πολύ πιο αυστηρή με τους κανόνες και εκεί κάπου τους έχασα. Δεν μπορούσεμε τίποτα να διανοηθεί να πίνει ζωμό για πρωινό. Δεν μπορεί και γενικότερα τις αλλαγές, οπότε πάει το χάσαμε.

Πάντως ζωμό βάζω σε όλα τα φαγητά. Ειδικά στις φακές και στα φαγητά κατσαρόλας.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Στο φαγητό δεν εχει πρόβλημα. Ισα ισα που βρισκει το φαι πιο νοστιμο όταν το κάνω με ζωμό. Αλλά σαν ρόφημα αρνείται πεισματικά.

Ο άντρς σου καλό είναι αφού θα την ξεκινήσει να μην κάνει ατασθαλίες. Τα απιδιά δύσκολα καταλαβαίνουν, αυτός όμως πρέπει να έχει εγκράτεια για να μην έχει πισωγυρίσματα.

Επίσης μην την ξεκινήσει αμέσως. Κόβει σταδιακά τροφές: ζάχαρη, γλουτένη, άμυλο, με αυτήν την σειρά. Και μετά από κάποιο καιρό στην φουλ, θα πρέπει σίγουρα να κανει και την ίντρο. Εκτός αν δουλεύει πολύ όπως τον δικό μου, όποτε εκ των πραγμάτων η ιντρο είναι απαγορευτική.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Δυστυχώς ειδικά το χειμώνα δουλεύει πολύ και χειρωνακτικά, οπότε πεινάει και πολύ. Φέτος θα το οργανώσουμε καλύτερα οπότε ελπίζω να κρατήσουμε και περισσότερο.

0A53p3.png

oC8dp2.png

κοριτσια ευχαριστω για τις πληροφοριες,δε μενω αττικη,ζω στη λαρισα.

παραγγελνω συχνα απο το pharmacy4u,κοιταξα,βρηκα το urinal και το biokult,και επισης το bio-kult candea που εχει επιπλεον σκορδο και σπορους γκρειπφρουτ για εξτρα καταπολεμηση candida.το γνωριζετε?μηπως να παραγγειλω αυτο αντι του απλου?

Rosie με τα urinal και την εχινακεια εχεις ξεπερασει εστω μετρια ουρολοιμωξη χωρις αντιβιωση?

Ναι, δεν πήρα αντιβίωση και ήτανε άσχημη ουρολοίμωξη που εμφανίστηκε λίγες μέρες μετά τον τοκετό γιατί είχα πολλά ράμματα κάτω.

Θήλαζα και η γυναικολόγος μου δεν ήθελε να πάρω αντιβίωση (ευτυχώς! στο γιο μου δεν πήρα ποτέ αντιβίωση και δεν έχει GAPS συμπτώματα), αν δεν άντεχα τον πόνο (καλά εγώ είχα και τα ράμματα τότε) μου είπε ντεπόν και αν έκανα πυρετό θα πηγαίναμε αμέσως για αντιβίωση.

παραγγελνω συχνα απο το pharmacy4u,κοιταξα,βρηκα το urinal και το biokult,και επισης το bio-kult candea που εχει επιπλεον σκορδο και σπορους γκρειπφρουτ για εξτρα καταπολεμηση candida.το γνωριζετε?μηπως να παραγγειλω αυτο αντι του απλου?

Η Campbell πάντως το απλό συστείνει.

Τρώγε πολλά ωμά σκόρδα για έξτρα ενίσχυση, αλλά το βασικό είναι να βρεις σπόρους κεφίρ γάλακτος που είναι πολύ ισχυρό.

Εγώ τελικά έπαθα μυκητίαση από την υπερβολική ποσότητα κεφίρ προχθες!

Και είχα και ένα ελαφρύ πονοκέφαλο όλη μέρα, ακόμη και σήμερα το πρωί.

Πήρα ασπιρίνη, ταμπόν κομπούχας και τώρα είμαι ΟΚ!

Η Campbell πάντως το απλό συστείνει.

Τρώγε πολλά ωμά σκόρδα για έξτρα ενίσχυση, αλλά το βασικό είναι να βρεις σπόρους κεφίρ γάλακτος που είναι πολύ ισχυρό.

μολις θυμηθηκα οτι εχω σπορους κεφιρ στην καταψυξη εδω και 2 τουλαχιστον χρονια.αν τους ξεπαγωσω κανουν αυτοι?μου τους ειχε δωσει μια γνωστη μου αλλα τοτε δεν πολυασχοληθηκα γι αυτο και τους φυλαξα.κι αν ειναι οκ, τους βαζω σε κλασσικο παστεριωμενο πληρες γαλα?μονο αυτο μπορω να βρω τωρα

με τη μυρωδια του σκορδου τι γινεται?

Αμφιβάλλω αν είναι ακόμη ζωντανοί μετά από 2 χρόνια αλλά δοκίμασε να τους αναζωγονήσεις, ξεπάγωσέ τους μέσα σε λίγο γάλα και μετά βάλε τους σ' ένα ποτήρι γάλα και δες αν θα γίνει κεφίρ με νορμάλ γεύση (το λέω αυτό γιατί τελευταία ξεπάγωσα κάτι σπόρους από την κατάψυξη και μου κάνανε πικρό κεφίρ, και στην τρίτη ζύμωση πεθάνανε εντελώς!). Μπορεί να πάρει χρόνο όμως μέχρι να ομολαποιηθούνε.

Και ένα ακόμη βότανο πολύ καλό για ουρολοιμώξεις που ξέχασα, το Uva Ursi. Έχω ένα της Vogel, μας το σύστεισε η παιδίατρος μας:

http://www.vita4you.gr/index.php?product_id=3514&page=shop.product_details&category_id=49&flypage=flypage.tpl&option=com_virtuemart&Itemid=362

Έχει και εχινάκεια αυτό οπότε δεν θα χρειαστείς επιπλέον.

http://gapsdiet.com/The_Diet.html

Στα ελληνικά νομίζω ότι υπάρχει μόνο αυτό το θέμα εδώ και ίσως κάποιες ομάδες στο φέις.

Αν δεν έχεις χρόνο για διάβασμα' date=' μην την ξεκινήσεις. Πρέπει πρώτα να ενημερωθείς σωστά, γιάτί πρέπει να την κάνεςι σωστά. Αν δεν γίνεται σωστά, τότε μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Όπως και να χει ξεκίνα σταδιακά με καταργηση της ζάχαρης και στη συνέχεια και της γλουτένης και ενημερώνεσαι ταυτόχρονα. Επίσης ξεκίνα να φτιάχνεις τουρσιά και ειδικά λάχανο όταν βγουν τα καλά.[/quote']

Σε ευχαριστω! Αυτο το λινκ εχω προλάβει και το χω μελετησει λιγάκι . Τωρα ψαχνομαι για συνταγες για ψωμι με αλευρι αμυγδαλου. Εχω κοψει ζαχαρη και το επεξεργαζομαι ακόμα για τη γλουτενη . Θα βρω και καμια συνταγη για τουρσιά τα οποια φανταζομαι είναι χωρις ξύδι έτσι ???

Το βιβλίο΄λεει για αποτελέσματα σε 2 χρόνια .. εσεις ποσο καιρό την κανετε βρε κορίτσια τη διατροφή ? Ακομα ποσο χαλαει τη διατροφη αν ξεφυγεις μια φορά σε καποια γιορτη πχ ?

Επειδη εχω κακο ιστορικο με τις ουρολοιμωξεις καλα εκανες και ξεκινησες αντιβιωση. Η κουμπαρα μου που ειχε πολυ ελαφρα συμπτωματα το παλεψε με την ομοιοπαθητικη κι ενω πηγαινε πολυ καλα και δεν ειχε κανενα συμπτωμα την χτυπησε με κολικο.

ΥΠΑΡΧΕΙ επισης του UVA URSI ΤΟΥ VOGEL, einai σταγονες και θα το βρεις σε φαρμακειο. 13-14 ευρω. Το δινω στο γιο μου που εχει παλλινδρομιση στα νεφρα και το παιρνω οποτε χω κυστιτιδα, κανει φοβερη δουλεια, σε λιγα λεπτα συνερχομαι. Η παιδιατρος μας το χρησιμοποιει και σε ουρολοιμωξεις οταν κρινει οτι μπορει να αποφευχθει η αντιβιωση.

Εγω μενω δυτικα προαστια, αν σε εξυπηρετει να στειλεις καποιον μπορω να σου δωσω ενα κουτι biokult.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...