Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

http://www.iherb.com/Edward-Sons-Organic-Creamed-Coconut-7-oz-200-g/39732

Τι τα κανουμε αυτα περα απο το παγωτο? Τα τρωμε και πανω σε ψωμι?

Και λεγοντας για ψωμι εφτιαξα το ψωμι τηε gutsy με 4 αυγα και αλευρι καρυδας. Να δουμε πως θα βγει.

Ευχαριστούμε Βέρα!!! Καλή εναλλακτική μου φαίνεται!!

Και φυσικά Αναστάσιε αν ξαναδείς δωρεάν μεταφορικά ενημέρωσέ μας, μην τα πάρεις όλα τα κουβαδάκια μόνος σου!!!:lol:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Θέλω κι εγώ να πάρω φέτος food processor και κοιτάζω της KItchen Aid που έχω και τις υπόλοιπες συσκευές και είναι σκυλιά! Αλλά είχα δει και της cuisinart.

Πήρα όλα τα αμύγδαλα της γνωστής μου που σας είχα πει και πέρσυ που έχει αμυγδαλιές και δεν τους ρίχνει τίποτε και δεν ξέρω πώς να τα αποθηκεύσω για να μην μου χαλάσουν. Τί προτείνετε? Είναι πολλά κιλά και μου τα έβαλε τώρα σε ναιλον σακούλες.

Εγώ που είχα πάρει 10 κιλά το Φλεβάρη και ήταν σε νάυλον σακούλες δεν έπαθαν τίποτα μέχρι και τον Ιούνιο. Αλλά δεν θέλουν υγρασία και πολλή ζέστη. Έτσι μου είχε πει τότε ο παραγωγός. Όχι δίπλα σε καλοριφέρ για παράδειγμα. Εγώ τα είχα στην αποθήκη μου.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Τα φρουτά εν τω μεταξύ τους είναι άγνωστα:-( Πόσο ζήλεψα την Rosie που βάζει μηλαράκι στον γιο της... Σκέφτομαι πάντως καμιά φορά το πρωί αντί για ψωμί να της βάζω φρούτο... Δεν θέλω να τρώει κάθε μερά ψωμί ακόμη και gaps legal... άσε που μας βόλευε για όταν πηγαίναμε έξω το απόγευμα αφού είναι πιο χορταστικό από τα φρούα, αν τρώει το πρωί στο σχολείο δεν θα της ξαναδίνω το απόγευμα:-(

Δεν κατάλαβα... γιατί θα πρέπει να τρώει και αυτή ψωμί;

Σίγουρα σ΄ένα παιδάκι GAPS δεν δίνουμε καθημερινά baked goods έστω και legal, το τονίζει η Campbell αυτό.

Σήμερα της έδωσα εγώ μια φετούλα από το ψωμί που έφτιαξα χθες μετά από πολύ καιρό.

Θα μου ήτανε πιο εύκολο όμως ο γιος μου αν έτρωγε και κανένα ψωμάκι ή μάφιν στο σχολείο, δεν τα δοκιμάζει καν.

Ούτε και γιαούρτι τρώει πια, οπότε σκάω για το τι θα τρώει για κολατσιό μια και το πρωί θα τρώει μήλο με αμυγδαλοβούτυρο στο σχολείο, δεν θέλω πάλι φρούτο, μακάρι να δεκτεί κρακεράκια με τυρί και προσιούτο, πέρσι τα έτρωγε πολύ.

Και θα τον παίρνω στις 2.00 για να μην έχω να ετοιμάζω και μεσημεριανό από την προηγούμενη!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Καλησπέρα κορίτσια !

Ενδιαφερομαι να ξεκινησω τη δίαιτα αλλά δε ξέρω απο που να αρχίσω .. Διαβασα για την intro diet και θα ήθελα να μάθω αν υπαρχει κάπου στο ιντερνετ αναλυτικά. Ξεκινησα να διαβαζω και το θεμα αλλά εχω πολύ περιορισμενο χρονο αυτη την εποχή και δυσκολευομαι . Οποια θα μπορουσε να με κατευθυνει θα την ευχαριστουσα θερμά. ΑΚομα με δυσκολευει λιγακι που ειναι όλα στα αγγλικά . Υπαρχει κάτι γραμμενο στα ελληνικά στο νετ που να αναφερει τι τρως και τι δε τρως ??

Ειλικρινα σας ευχαριστω προκαταβολικά για το χρονο που θα διαθεσετε για να με βοηθησετε :D .

Διαφημίσεις

και ξεκιναω με αυτα που ξερω .. δηλ δεν τρωω ζαχαρη . γλυκα ,άμυλα , ξυδι . Απο φρουτα πως πάμε ??? Γιαουρτι τρωμε και αγελαδινο ? μέλι ? αλάτι όσο θέλω ???

Θα μου ήτανε πιο εύκολο όμως ο γιος μου αν έτρωγε και κανένα ψωμάκι ή μάφιν στο σχολείο, δεν τα δοκιμάζει καν.

Ούτε και γιαούρτι τρώει πια, οπότε σκάω για το τι θα τρώει για κολατσιό μια και το πρωί θα τρώει μήλο με αμυγδαλοβούτυρο στο σχολείο, δεν θέλω πάλι φρούτο, μακάρι να δεκτεί κρακεράκια με τυρί και προσιούτο, πέρσι τα έτρωγε πολύ.

ενα φρουτο για πρωινο λιγο δεν ειναι; φοβαμαι οτι τα δικα μου θα πεινασουν πολυ στο σχολειο γιατι μονα τους σιγα μη φανε πανω απο ενα φρουτο. Ελπιζω να φανε το ψωμακι τουλαχιστο. Προτιμω να τρωνε καθε μερα ψωμι παρα να ειναι πεινασμενα γιατι μετα θα κουραζονται και θα αρρωσταινουν πιο ευκολα.

Δοκιμασα να τους δωσω βιολογικο παστελι (χωρις ζαχαρη) και ο ενας που ειναι πιο πολυ του αλμυρου το παρατησε. Αναρωτιεμαι αν πειναει ομως δε θα το φαει; :cool:

Εμενα δεν τρωει σχεδον καθολου ψωμια και τηγανιτες οποτε μαλλον πρεπει να ειμαι ευχαριστημενη και να μη τον ωθω να τα τρωει.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Με το ψωμι της gutsy τελικα δεν ενθουσιαστηκα. Απο γευση δεν ηταν κακο αλλα δεν φουσκωσε. Δε θα το ξαναεπιχειρησω.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

το βιβλιο που λέτε είναι αυτό http://www.amazon.co.uk/Gut-Psychology-Syndrome-Depression-Schizophrenia/dp/0954852028/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1347029487&sr=8-1 ?

Aκομα ως θηλαζουσα κανω την Introduction Diet ? 'η την προσπερνω?

Διαφημίσεις

fairy's mom ευχαριστω για το link.μολις εκανα παραγγελια

2411konmar αν θελεις κοιταξε λιγο πιο πριν στο post της fairy's mom για να παρεις το βιβλιο χωρις μεταφορικα

ενα φρουτο για πρωινο λιγο δεν ειναι; φοβαμαι οτι τα δικα μου θα πεινασουν πολυ στο σχολειο γιατι μονα τους σιγα μη φανε πανω απο ενα φρουτο. Ελπιζω να φανε το ψωμακι τουλαχιστο. Προτιμω να τρωνε καθε μερα ψωμι παρα να ειναι πεινασμενα γιατι μετα θα κουραζονται και θα αρρωσταινουν πιο ευκολα.

Το αμυγδαλοβούτυρο τον χορταίνει πολύ.

Και το μήλο που του βάζω συνήθως είναι γιγαντιαίο!

Αν καμιά φορά (πέρσι στο σχολείο) το μήλο ήτανε μικρό του έκοβα και λίγα κυβάκια τσένταρ μαζί στο τάπερ.

Εγώ πάντως προτιμώ να μην τρώει ψωμί για πρωινό, έστω και legal.

Ο γιος μου που δεν κάνει GAPS τρώει και χυλό βρώμης (fermented) το χειμώνα που τον ετοιμάζω με γάλα αμυγδάλου, μπόλικο λάδι καρύδας και κάποιο αποξηραμένο φρούτο ή μέλι.

Τον κρατάει για ώρες και ώρες!

Με το ψωμι της gutsy τελικα δεν ενθουσιαστηκα. Απο γευση δεν ηταν κακο αλλα δεν φουσκωσε. Δε θα το ξαναεπιχειρησω.

Δεν φούσκωσε γιατί έχει πολύ λίγα αυγά.

Αυτό που φτιάχνω εγώ έχει 8 και φουσκώνει πολύ ωραία, σαν κανονική φραντζόλα!

Aκομα ως θηλαζουσα κανω την Introduction Diet ? 'η την προσπερνω?

Ξεκινα με τη full gaps και βλεπεις. Ας μεγαλωσει λιγο το μωρο να θηλαζει λιγοτερο. Επισης πρεπει να κανει και το μωρο τη διατροφη για να αποβαλει τοξινες δικες του αλλα κι αυτες που θα του περνας εσυ.

Κι εγω θηλαζω κι ετοιμαζομαστε για ιντρο αλλα ειναι μεγαλυτερος ο γιος μου (και παλι ανησυχω)

Δεν φούσκωσε γιατί έχει πολύ λίγα αυγά.

Αυτό που φτιάχνω εγώ έχει 8 και φουσκώνει πολύ ωραία, σαν κανονική φραντζόλα!

Το δικο της ομως φουσκωσε.

Δε διακρινομαι και για τις μαγειρικες μου ικανοτητες!

Διαφημίσεις

Καλά όλα αυτά τα ψωμάκια GAPS δεν θέλουνε και καμία ιδιαίτερη τέχνη όπως πχ τα παραδοσιακά με το προζύμι και το αλεύρι.

Εγώ βάζω όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύω με το ραβδομπλέντερ και μετά στη φόρμα και στο φούρνο.

Ε κι εγω αλλα αλλοτε γινονται καλυτερα κι αλλοτε χειροτερα.

Αυτο τωρα βαρεθηκα να το κοσκινισω οπως κανω με το αλλο. Δεν το ζητουσε κιολας οποτε το αφησα. Ισως φταιει κι αυτο.

Ποιο να κοσκινίσεις; Εγώ δεν κοσκινίζω ποτέ τίποτα, βαριέμαι!

Σου είπα, το μόνο που με παίδεψε ήτανε αυτό που έφτιαξα όταν ήρθατε, κολλούσε το cashew butter παντού και ήτανε πολύ δύσκολο το ανακάτεμά του.

Και ήτανε και το χειρότερο ψωμάκι που έφτιαξα ποτέ, και το πιο ακριβό, αλλά δεν έχει σημασία αφού σου άρεσε!

Εγώ πάντως δεν θα το ξαναφτιάξω.

Οχι δεν συμφερει αμα ειναι να βαζεις βουτυρο κασιους, Τα ψωμια πρεπει να ειναι καπως οικονομικα αλλιως θα μας χρεωκοπησουν. Γι αυτο κι εκανα το ψωμακι με τα 4 αυγα και τις 6 κουταλιες λαδι καρυδας χθες.

κΟΣΚΙΝΙΖΩ το αλευρι καρυδας, διαβασα οτι χρειαζεται.....και βαριεμαι αφανταστα τη διαδικασια.

Ρε παιδια.......ποσο καιρο να κρατησω τα σταδια του dairy introduction? ειμαστε σχεδον μια βδομαδα με το ghee και το βιβλιο λεει για 6 βδομαδες!!! Αμα κρατησω τοσο καιρο καθε σταδιο θα μας παρει ενα χρονο να τελειωσουμε. Ελεγα να προχωρησω στο επομενο.

Ρε παιδια.......ποσο καιρο να κρατησω τα σταδια του dairy introduction? ειμαστε σχεδον μια βδομαδα με το ghee και το βιβλιο λεει για 6 βδομαδες!!! Αμα κρατησω τοσο καιρο καθε σταδιο θα μας παρει ενα χρονο να τελειωσουμε. Ελεγα να προχωρησω στο επομενο.

Καλό είναι να μην βιάζεσαι αλλά μπορείς πιστεύω αν βλέπεις οτί αντιδρά καλά να το δώσεις και νωρίτερα το επόμενο. Οχι και αμέσως όμως μια βδομάδα είναι πάρα πολύ λίγο ασε τρείς τουλάχιστον..δεν είναι και πολύς καιρός περνάει γρήγορα! Καλύτερα τώρα υπομονή για να μην έχουμε πισωγυρίσματα :wink:

Yugup3.png

Εγώ έχω τραπέζι σε μια βδομάδα για την γιορτή της κόρης μου και δεν προβλέπεται να φτιάξω legal menu :-(. Θέλω να τους ευχαριστήσω και κάθε φορά που έκανα αυστηρά gaps legal δεν ήταν και όλοι ικανοποιημένοι. Δεν πρόκειται να κάνω τίποτα junk αλλά θα έχω πατάτες, φύλλο κλπ...

Θα είναι η παρασπονδία μας για το Σεπτέμβρη και λοτι ξεκινήσαμε πάλι αυστηρά :oops:

Γλυκό θα φτιάξω και ένα legal γιατί δεν τρώμε ζάχαρη και θα το ποστάρω αν βγεί καλό:wink:

Yugup3.png

Καλησπέρα κορίτσια !

Ενδιαφερομαι να ξεκινησω τη δίαιτα αλλά δε ξέρω απο που να αρχίσω .. Διαβασα για την intro diet και θα ήθελα να μάθω αν υπαρχει κάπου στο ιντερνετ αναλυτικά. Ξεκινησα να διαβαζω και το θεμα αλλά εχω πολύ περιορισμενο χρονο αυτη την εποχή και δυσκολευομαι . Οποια θα μπορουσε να με κατευθυνει θα την ευχαριστουσα θερμά. ΑΚομα με δυσκολευει λιγακι που ειναι όλα στα αγγλικά . Υπαρχει κάτι γραμμενο στα ελληνικά στο νετ που να αναφερει τι τρως και τι δε τρως ??

http://gapsdiet.com/The_Diet.html

Στα ελληνικά νομίζω ότι υπάρχει μόνο αυτό το θέμα εδώ και ίσως κάποιες ομάδες στο φέις.

Αν δεν έχεις χρόνο για διάβασμα, μην την ξεκινήσεις. Πρέπει πρώτα να ενημερωθείς σωστά, γιάτί πρέπει να την κάνεςι σωστά. Αν δεν γίνεται σωστά, τότε μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Όπως και να χει ξεκίνα σταδιακά με καταργηση της ζάχαρης και στη συνέχεια και της γλουτένης και ενημερώνεσαι ταυτόχρονα. Επίσης ξεκίνα να φτιάχνεις τουρσιά και ειδικά λάχανο όταν βγουν τα καλά.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Καλό είναι να μην βιάζεσαι αλλά μπορείς πιστεύω αν βλέπεις οτί αντιδρά καλά να το δώσεις και νωρίτερα το επόμενο. Οχι και αμέσως όμως μια βδομάδα είναι πάρα πολύ λίγο ασε τρείς τουλάχιστον..δεν είναι και πολύς καιρός περνάει γρήγορα! Καλύτερα τώρα υπομονή για να μην έχουμε πισωγυρίσματα :wink:

Συμφωνώ.

Στην μεγάλη μου της κράταγα αρκετό καιρό κάθε στάδιο για να είμαι σίγουρη. Άλλωστε γι αυτό θέλει και περίπου 2 χρόνια. Γιατί με τους ρυθμούς που εισάγεις πάλι τροφές, περνά ο καιρός σα νεράκι...

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Για τον παιδικό να πω ότι έχω συννενοηθεί να πηγαίνω 9.30 για να μην πετυχαίνει το πρωινό που έχουν πάντα ψωμί. Οπότε το γλυτώσαμε. Μετά την προσαρμογή της θα κάθεται και το μεσημέρι, οπότε τότε θα τρώει αυτό που θα της φτιάχνω. Αν έχουν κάτι που δεν μπορώ να φτιάξω, ίσως να την παίρνω νωρίτερα εκείνη την μέρα.

Από φάρμακα φοβόμουν τα ντεπόν σε κανένα πυρετό που θα τύχαινε. Αλλά έχουν αλλάξει πλέον οι διαδικασίες όπως κατάλαβα (ευτυχώς)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...