Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Κομμενο και το γαλα καρυδας λοιπονννννν! Εγω το χρησιμοποιω αντι του κεφιρ. Γιατι πρεπει να αγορασεις φλουδες καρυδας για να το φτιαξεις? Δεν μπορεις να το κανεις απο μια καρυδα?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πως αξιοποιειται η κρεμα καρυδας? Πως την τρωτε? Παρηγγειλα δυο κουτια απο iherb και τα εχω στο ντουλαπι.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

ευχαριστω για το καλωσορισμα

ο μικρος εχει κανει ολα τα εμβολια του πρωτου ετους δυστυχως,το υποψιαστηκα αλλα βεβαιωθηκα αργα και η παιδιατρος φυσικα αποκλεισε καθε συσχετισμο οταν τη ρωτησα καποια στιγμη.δεν εχουμε κανει το MMR ευτυχως.

ειχα βεβαια καποιες ενδειξεις απο την ωρα που γεννηθηκε(δευτερη καισαρικη-ο μεγαλος μου γιος ειναι σχεδον 5 και δεν εχει ιδιαιτερα διατροφικα προβληματα,μονο καποιες φοβιες και στην αρθρωση(σ,ρ).απο νεογεννητο λοιπον ειχε αγριο δερματακι στο κεφαλι και καποιους ηχους απο τη μυτουλα-ρινιτιδα ειχε πει η παιδιατρος-χωρις να το ψαξουμε αλλο.

ηπιε λιγο υποαλλεργικο γαλα(προληψη γιατι ειχα εγω ιστορικο)και θηλασε πολυ,συνολικα 16 μηνες.45 ημερων,λιγο μετα το πρωτο εμβολιο,κολλησε βρογχιολιτιδα απο τον αδερφο του,νοσηλευτηκαμε 2 ημερες αλλα δεν πηραμε φαρμακα,το περασαμε με ορους και λιγο οξυγονο.εκει περιπου αρχισαν οι πρωτες διαρροιες κτλ,στην αρχη σποραδικα μετα καθημερινα.εκοψα γαλακτοκομικα ,καμια αλλαγη.βελτιωση ειδαμε οταν βαλαμε neocate και εκοψα τα αυγα και ξεκινησε στερεα τροφη.

στο μεταξυ ειχα candida sστις θηλες απο τα γλυκα που ετρωγα καθως ο μικρος με κρατουσε πολλες ωρες με το θηλασμο

για να μην πολυλογω 9 μηνων πηραμε 2 μπουκαλια αντιβιωση για εκκριτικη ωτιτιδα και απο κει αρχισε εκζεμα που κρατησε αρκετους μηνες,θα ελεγα οτι καθαρισε τελειως τωρα το καλοκαιρι,ηλιος και θαλασσα,βιταμινη D που πιστευω οτι του ελειπε με τοσο περιορισμενη διατροφη που κανει.γενικα ειναι πολυ φιλασθενος(ανοσοποιητικο χαμηλο) με ανησυχο υπνο και τον τελευταιο καιρο πολυ κολλημενος μαζι μου

σε επομενο post θα σας γραψω τι τρωει και τις σχετικες αποριες μου για να μπουμε σε gaps σιγα σιγα.

Ησασταν που ησασταν κλασικη περιπτωση gaps πηρατε κι αντιβιωση και ισοπεδωθηκε. Ετσι την πατησα κι εγω με τον μικρο. Τα παιδια αυτα ειναι φιλασθενα, καλα που τον θηλασεις τοσο καιρο. Παντως με τα εμβολια προσεξε το, ειναι επιρρεπης για παρενεργειες.

καλύτερη κρέμα ήτανε εκείνη που πήρα από την Αγγλία αν και ήτανε αμερικάνικη: http://www.red23.co.uk/Organic-Coconut-Cream-Concentrate_p_79.html?osCsid=46dc94d0e8fa216df5353f921967b39d

Εφερε Butter oil για όποιον θελει.

Αν παραγγείλεις αυτήν την κρέμα πες και σε με΄να. Τώρα δυστυχώς είναι out of stock

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Γιατι πρεπει να αγορασεις φλουδες καρυδας για να το φτιαξεις? Δεν μπορεις να το κανεις απο μια καρυδα?

Εννοείται ότι μπορείς, αρκεί να εχεις ένα Vitamix ή κάτι παρόμοιο. Τα δικά μας μούλτι θα καούν αέσως. Δεν ξέρω τι δύναμη έχει ο αποχυμωτής. Και πάλι θα φοβόμουν να το δοκιμάσω...

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ti είναι ακριβώς αυτό;

Φτιάχνεις οδοντόκρεμα με αυτό και σόδα και αλάτι. Οξυγώνει την περιοχή και έτσι σκοτώνει τα μικρόβια που είναι αναερόβια.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Εννοείται ότι μπορείς' date=' αρκεί να εχεις ένα Vitamix ή κάτι παρόμοιο. Τα δικά μας μούλτι θα καούν αέσως. Δεν ξέρω τι δύναμη έχει ο αποχυμωτής. Και πάλι θα φοβόμουν να το δοκιμάσω...[/quote']

Ο αποχυμωτής Omega το φτιάχνει μία χαρά το δοκίμασα. Το θέμα είναι ποιος σπάει και καθαρίζει την καρύδα για να βγάλει μερικά γραμμάρια υγρό; Δεν αξίζει τον κόπο.

Vitamix πουλάνε στην Ευρώπη;

motherly καλως όρισες!

Εννοείται ότι ρωτάς ότι θες! Αλλά μέχρι να σου έρθει το βιβλίο διάβασε και το θέμα αυτό όλο από την αρχή και κράτα σημειώσεις. Αν έχεις απορίες ρωτάς ό,τι θες!

Καταλαβαίνω τον φόβο σου να αναλάβεις εσύ μία θεραπευτική διατροφή στο παιδί σου. Αλλά είναι τόσο πίσω οι Έλληνες γιατροί που δυστυχώς βελτίωση θα δεις μόνο αν πάρεις εσύ τα ηνία. Αν είχαμε έναν practitioner όλες θα σκάγαμε την κατοστάρα στην επίσκεψη, έιμαι σίγουρη. Αλλά δεν έχουμε οπότε διαβάζουμε πολύ, βοηθάμε ο ένας τον άλλο και δόξα τον Θεό πάμε καλά! Εσείς θα ξεκινήσετε σε καλή ηλικία. Η μεγάλη μου ξεκίνησε 2,5 χρονών χωρίς δυσκολίες (είναι όμως και καλόφαγη γενικότερα)

Συμβουλή: Μην κάνεις άλλα εμβόλια! Διάβασε και το βιβλίο.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ο αποχυμωτής Omega το φτιάχνει μία χαρά το δοκίμασα. Το θέμα είναι ποιος σπάει και καθαρίζει την καρύδα για να βγάλει μερικά γραμμάρια υγρό; Δεν αξίζει τον κόπο.

Vitamix πουλάνε στην Ευρώπη;

Ναι το νερό είναι λίγο, αλλά με την ψίχα της καρύδας κάνεις αρκετό γάλα θεωρώ (λάθος κάνω :confused:)

Φυσικά και βρίσκεις από Ευρώπη. Εϊτε Γερμανία (keimling) είτε Αγγλία (uk juicers). Αυτά τα ξέρω σίγουρα, γιατί τον λιγουρευόμουν πέρισυ και πολύ μετάνιωσα που δεν τον πήρα όσο είχα ακόμα λεφτά :-(

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

vera τι εννοεις για τις παρενεργειες?

απο αυτα που εχει ηδη κανει η για επομενα?δε σκοπευω αμεσα να του ξανακανω.πρεπει πρωτα να δω αλλαγες προς το καλυτερο.

αντιβιωση εχει παρει 3 φορες μεχρι τωρα με τελευταια φορα τον ιουνιο

Α ρε Rosie τι μου θύμισες! Είχανε βγάλει μία προσφορά για δωρεάν ταχυδρομικά (πριν χρόνια οι Ευρωπαίοι αντιπρόσωποι) και μεταξύ των άλλων πήρα ένα κουτί με δώδεκα βάζα κρέμα coconut. Τί λιχουδιά ήταν εκείνη ;; Ακόμα το θυμάμαι. Σε 2 βδομάδες τα καθαρίσαμε. Σιγά μην το χαραμίσω για να κάνω γάλα... κατευθείαν με το κουτάλι.

Κι εγώ τη λυπάμαι αυτή την κρέμα για γάλα, τη χρησιμοποιώ στις συνταγές που θέλουνε φρέσκια κρέμα.

Αλλά σε 2 βδομάδες;;; :shock:

Είναι πολύ συμπηκνωμένη και πάει πολύ καιρό!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Πως αξιοποιειται η κρεμα καρυδας? Πως την τρωτε? Παρηγγειλα δυο κουτια απο iherb και τα εχω στο ντουλαπι.

Ποιο ακριβώς προϊον παράγγειλες;

Πήγαμε σήμερα στον παιδικό 1η μέρα! Ευτυχώς ύπήρξε η απόλυτη συνεννοηση και κατανόηση!

Θα την πηγαίνω κατά τις 9.30 για να έχουν φάει το πρωινό τους και το μεσημέρι θα τρώει το ταπεράκι με το φαγητό που θα της ετοιμάζω. Αν δω ότι έχει κάτι που δεν μπορώ να φτιάξω απλά θα την παίρνω νωρίτερα.

Γαι να δούμε και στην πράξη..

Επίσης ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θα παίρνει χημικά φάρμακα. Σε τυχόν πυρετό τηλ στους γονείς και να την πάρουμε. (ουφ, πάει κι αυτό!)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Colloidal Silver:

Σωματιδια αργύρου αιωρούμενα σε νερό.

Βασική χρήση..... σκοτώνουν απαντες τους μικροοργανισμούς. Χρησιμοποιούνται εξωτερικά σε πληγές, σε αποστείρωση νερού, για κατάπωση στα πρώτα συμπτώματα ίωσης, σε πάστα για βούρτσισμα δοντιών.

Είναι πολύ δραστικά και άρα εν δυνάμει επικίνδυνα. Αμφιλεγόμενη η χρήση τους.

H KerryAnn του cookingTF προτείνει αυτό

http://www.iherb.com/Sovereign-Silver-Colloidal-Bio-Active-Silver-Hydrosol-Dropper-Top-10-PPM-8-fl-oz-236-ml/4887

Από ότι βρηκα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται συγκεντρώσεις πάνω απο 30ppm και όλες οι καλές εταιρείες κοστίζουν.

σας ευχαριστω ολους παρα πολυ για το ενδιαφερον.εχω διαβασει αρκετα και συνεχιζω οποτε βρισκω χρονο.

το βιβλιο το εχει φερει κανεις στην ελλαδα?οχι μεταφρασμενο φυσικα.λεω να το παρω απο το healthstore.

χρειαζεται και το gaps guide?

Κι εγώ τη λυπάμαι αυτή την κρέμα για γάλα, τη χρησιμοποιώ στις συνταγές που θέλουνε φρέσκια κρέμα.

Αλλά σε 2 βδομάδες;;; :shock:

Είναι πολύ συμπηκνωμένη και πάει πολύ καιρό!

Δεν με χάλασε καθόλου, αν δεν με πιστεύεις στείλε μία εξάδα Tropical Traditions να δοκιμάσω αν θυμάμαι καλά για τις 2 βδομάδες. :)

Ο Vitamix γιατί είναι τόσο ακριβός, κάνει και άλλες δουλειές1; Χρειάζομαι βασικά ένα food processor και θα με βόλευε αν δούλευε και ως μιξερ.

Καμία πρόταση;

http://www.bookdepository.co.uk/Gut-Psychology-Syndrome-Dr-Natasha-Campbell-McBride/9780954852023

Xωρίς μεταφορικά.

Ό,τι διαβάζεις καλό είναι. Εγώ θα στο σύστηνα ή να ξεσκονίσεις το μπλογκ της.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Εγώ έχω ένα πολύ δυνατό ραβδοπλέντερ (θρυμματίζει μέχρι και πάγο πολύ εύκολα) και το χρησιμοποιώ για τα πάντα, πχ παγωτά, ζύμες, smoothies, χτύπημα αυγών κτλ.

Είναι ακριβό όμως αλλά αξίζει τα χρήματά του.

http://www.braun.com/gr/household/food-preparation/multiquick-hand-blenders/multiquick-7/models.html

Το δεύτερο έχω εγώ.

Ένα πιο φθηνό που πήρα από το Carrefour στη μισή τιμή χάλασε πολύ σύντομα.

Έχω βάλει και στο μάτι το food processor της Cuisinart!

Ραβδομπλεντερ έχω και εγώ ένα επαγγελματικό της Bosch, αλλά είναι σκέτο. Ποιο μοντέλο Cuisinart κοιτάς;

Στην Ελλάδα υπάρχουνε μόνο αυτά τα δύο:

http://www.benrubi.gr/el/products.html?page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=92&category_id=183&keyword=Cuisinart

http://www.benrubi.gr/el/products.html?page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=449&category_id=184&keyword=Cuisinart

Θέλω πρώτα να μάθω πόσα τα έχουνε εδώ για να συγκρίνω τιμές με το Άμαζον.

Αλλά αν η διαφορά δεν είναι μεγάλη θα το πάρω απ' εδώ για να με καλύπτει η εγγύηση.

Ο Μπενρουμπής είναι και κοντά στο σπίτι μου εδώ στο Μαρούσι, πρέπει να περάσω κάποια μέρα να μάθω τιμές.

Στην Ελλάδα υπάρχουνε μόνο αυτά τα δύο:

http://www.benrubi.gr/el/products.html?page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=92&category_id=183&keyword=Cuisinart

http://www.benrubi.gr/el/products.html?page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=449&category_id=184&keyword=Cuisinart

Θέλω πρώτα να μάθω πόσα τα έχουνε εδώ για να συγκρίνω τιμές με το Άμαζον.

Αλλά αν η διαφορά δεν είναι μεγάλη θα το πάρω απ' εδώ για να με καλύπτει η εγγύηση.

Ο Μπενρουμπής είναι και κοντά στο σπίτι μου εδώ στο Μαρούσι, πρέπει να περάσω κάποια μέρα να μάθω τιμές.

Cuisinart MP14NE .... 305,00 euro στο Skroutz

Δεν μπορώ να βρω τα μοντέλα αυτά στην Γερμανία. Μάλλον θα έχουνε άλλο όνομα. Θα το ψαξω λίγο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...