Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Εγώ σήμερα θα κάνω μια παραγγελία απ' εδώ γιατί θέλω μερικά πραγματάκια για το σχολείο του μικρού, και θέλω κι εγώ ένα παγουράκι γιατί συνήθως κουβαλάω μαζί μου κεφίρ νερού και είναι πρόβλημα τα γυάλινα εκτός σπιτιού.

http://www.littleacornstomightyoaks.co.uk/

Αν θέλετε κάτι πέστε μου μέχρι το απόγευμα το αργότερο, τα μεταφορικά είναι £6.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εχει κανεις δοκιμασει το adult s blend probiotic? απο την med melon? μου το εδωσε ο φαρμακοποιος για να τα δοκιμασω, τα ξερετε ειναι καλα?φοβαμαι λιγο που τα πηρα, ελπιζω να μην με πειραξουν

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

Η κουμπαρα μου απο τα Γρεβενα μου βρηκε προβειο βουτυρο. Κοστίζει 8,2? (το κιλο υποθετω). δεν έχει αλάτι. είναι για επάλλειψη στο ψωμί, αλλά και για μαγείρεμα

έχει και λιωμένο, που είναι μόνο για μαγείρεμα.

Πως σας φαινεται απο τιμη?

Σκεφτομαι βεβαια πως θα ερθει εδω. Της ειπαν απο το καταστημα να το καταψυξει και να το στειλει μεσα σε σακουλα μονωτικη. Με το λεωφορειο θα κανει κανα 8 ωρο (βαλε 10 ωρες) να φθασει σπιτι μου.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

How Common is Gluten Sensitivity?

Υποθέτω ότι παρόμοια πράγματα ισχύουνε για όλα τα τρόφιμα που μας πειράζουνε τώρα με την GAPS αλλά προ-GAPS τα τρώγαμε "χωρίς πρόβλημα"!

Έχω συνηθήσει πια να μην αισθάνομαι σχεδόν ποτέ κουρασμένη και θλιμμένη, να μην είμαι κακόκεφη και να ξυπνάω όλο ενέργεια, και το κυριότερο για μένα να μην έχω ποτέ πονοκέφαλο και έτσι μου κακοφαίνεται πολύ όταν αλλάζει κάτι στην ενέργεια και τα συναισθήματά μου και σκέφτομαι ότι η παρασπονδία δεν άξιζε καθόλου τον κόπο.

Από πέρυσι που πήγα σε πάρτυ γεννεθλίων και έφαγα λίγη τούρτα και ξερνούσα όλο το απόγευμα δεν ξανάβαλα ζάχαρη στο στόμα μου!

Ακου να δεις τι περιεργο εχω παρατηρησει τελευταια οποτε παμε παιδικη χαρα. Ειναι λιγο πιο ψηλα απο μας κι εχει δασος με πευκα διπλα. Μολις φθανω εκει συμβαινουν τα εξης. Βουλωνουν τα αυτια μου λες και ειμαι σε υψομετρο 1000 μετρων. Οσο ειμαι εκει παραμενουν βουλωμενα. Ξαφνικα ακουγομαι σαν συναχωμενη και νιωθω μια καταρροη. Ειμαι χαλια οσο καθομαι εκει, χασμουριεμαι σαν τρελη συνεχεια και συνερχομαι εντελως οταν γυριζω σπιτι. Δυο φορες συνεβει (τις τελευταιες) ενω χθες που πηγαμε πρωτη φορα δεν βουλωσαν τα αυτια αλλα αισθανομουν σαν συναχωμενη.

Τι περιεργα πραγματα ειναι αυτα? Κρυωμα δεν ειναι αφου μετα ειμαι καλα. Φαινεται σαν να βγηκε στην επιφανεια καποια αλλεργια. Αλλα να βουλωνουν τα αυτια μου???

Στην οικογενεια μου και η μητερα μου αλλα κι ο αδερφος φαινονται να εχουν καποια αλλεργια με γυρες και τα τοιαυτα, εγω παρολο που ειχα διαφορα αλλεργικα κι εκζεματα απο μικρη δεν φανηκε ποτε να ειχα προβλημα με γυρες, πευκα κλπ.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Το θεμα τι κανεις αν βρεθεις σε κατασταση που να σε βαλει στον πειρασμο... Οπως σε μια γιορτη. Τοτε μπορεις να πεις 'δεν θελω γιατι θα με πειραξει' και ολοι θα σε κοιτανε περιεργα...Αν νομισεις οτι θα ειναι οκ και φας...την πατησες! Το ιδιο επαθα κι εγω προσφατα που επεμεναν οι γονεις μου να παμε για παγωτο. Και εφαγε αρκετες κουταλιες και ο γιος μου που λυσσαει αμα δει σοκολατα. Εγω αιστανθηκα σαν να ειχα φαει δυο κουταλιες της σουπας σκετη ζαχαρη. Και αναριωτιεμαι αν εμενα με χαλασε τοσο πολυ, τι θα προκαλεσε στο παιδι...

Εμεις τωρα το καλοκαιρι παντως δεν φαγαμε τιποτα σε γλυκο η απαγορευμενο. Οσο κι αν επεμειναν τους ελεηγα οτι απαγορευεται πως κανουμε ειδικη διατροφη, σε κανα δυο εξηγησα πιο λεπτομερως και δεν επεμεναν. Δεν ειμαι υπερ του να χαλαμε τη διαιτα μια στο τοσο γιατι μετα θα μας παρει ο κατηφορος και πανω που το παιδι συνηθισε και δεν ζηταει αμαρτια ειναι να το σαμποταρω και να το μπερδευω.

Διαφημίσεις

Εγώ σήμερα θα κάνω μια παραγγελία απ' εδώ γιατί θέλω μερικά πραγματάκια για το σχολείο του μικρού, και θέλω κι εγώ ένα παγουράκι γιατί συνήθως κουβαλάω μαζί μου κεφίρ νερού και είναι πρόβλημα τα γυάλινα εκτός σπιτιού.

http://www.littleacornstomightyoaks.co.uk/

Αν θέλετε κάτι πέστε μου μέχρι το απόγευμα το αργότερο, τα μεταφορικά είναι £6.

Αν δεν παραγγειλες ηδη για μενα, αστο καλυτερα. Μας εχουν στριμωξει τα εξοδα και θα μεινω στα απολυτως απαραιτητα πλεον.

Η κουμπαρα μου απο τα Γρεβενα μου βρηκε προβειο βουτυρο. Κοστίζει 8,2? (το κιλο υποθετω). δεν έχει αλάτι. είναι για επάλλειψη στο ψωμί, αλλά και για μαγείρεμα

έχει και λιωμένο, που είναι μόνο για μαγείρεμα.

Πως σας φαινεται απο τιμη?

Σκεφτομαι βεβαια πως θα ερθει εδω. Της ειπαν απο το καταστημα να το καταψυξει και να το στειλει μεσα σε σακουλα μονωτικη. Με το λεωφορειο θα κανει κανα 8 ωρο (βαλε 10 ωρες) να φθασει σπιτι μου.

Σύμπτωση, σήμερα ο άντρας μου έφερε ένα αιγοπρόβειο βούτυρο Ζακύνθου (λιωμένο λέει πάνω) από ένα μαγαζάκι στο Πειραία που πουλάει πολύ ποιοτικά τοπικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα (Μανδραγόρας λέγεται) αλλά ήτανε πολύ ακριβό, 13 Ευρώ το κιλό!

Έχει όμως πολύ έντονη μυρωδιά, άνοιξα το κουτάκι και το έκλεισα στα γρήγορα... έλεγα να το βάλω στο ψωμάκι που θα φτιάξω σήμερα αλλά δεν ξέρω τώρα, φοβάμαι μήπως έχει έντονη γεύση και μυρωδιά :confused:

Ας μας πει ο Αναστασιος αν ειναι καλες τιμες και αν εχει ενοχλητικα εντονη μυρωδια. Η κουμπαρα παντως με ρωτησε οταν το ανεφερα " μα δεν εχει πολυ εντονη μυρωδια?"

Ροζι ενταξει με τα προβιοτικα, θα στα δωσει 15 ευρω οπως και σε μενα (δεν μπορει χαμηλοτερα λεει) παραγγειλα μια δεκαδα για σενα.

Σύμπτωση, σήμερα ο άντρας μου έφερε ένα αιγοπρόβειο βούτυρο Ζακύνθου (λιωμένο λέει πάνω) από ένα μαγαζάκι στο Πειραία που πουλάει πολύ ποιοτικά τοπικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα (Μανδραγόρας λέγεται) αλλά ήτανε πολύ ακριβό, 13 Ευρώ το κιλό!

Μιας και λεει λιωμενο πρεπει να ειναι μονο για μαγειρεμα.

Μιας και λεει λιωμενο πρεπει να ειναι μονο για μαγειρεμα.

Πάντως εγώ δεν τολμώ να το αλείψω στο ψωμί αυτό το πράγμα! :lol:

Έχει υφή σαν ghee.

Ευχαριστώ για τα προβιοτικά!

Ένα πακετό των 60 μας πάει μόνο 7 μέρες, και σύντομα τελειώνουνε αυτά της μικρής και θα της δίνω και αυτής Biokult.

Δεν συμφέρουνε οικονομικά καθόλου τα προβιοτικά, μόλις δροσίσει ο καιρός και βγούνε καλά λάχανα, καρότα κτλ θα φτιάξω τουρσιά και θα μειώσω τη δική μου ποσότητα.

Στα έξι τη μέρα όμως ομολογώ ότι αισθάνομαι πολύ καλά, με μπόλικο κεφίρ νερού και λίγη κομπούχα (και μόλις ξανάρχισα και του γάλακτος)! :D

Διαφημίσεις

καλησπερα σε ολους.

αν και διαβαζω καιρο διαφορα θεματα ως επισκεπτης,αποφασισα να γινω μελος καθως το θεμα της gaps και ολα οσα συνεπαγεται με εκανε να αναγνωρισω και να συνειδητοποιησω πολλες αληθειες.

προσπαθω εδω και μερες να διαβασω οσο πιο πολλα posts σας και links που δινεται για το θεμα και πραγματικα εχω πελαγωσει.σκεφτομαι να κανω καποιες gaps legal συνταγες για αρχη(ιδιαιτερα snacks)καθως και ζωμους,κεφιρ και fermented λαχανικα.

θα παραγγειλω το βιβλιο αλλα μεχρι να ερθει πειτε μου σας παρακαλω αν μπορω να κανω καποιες ερωτησεις εδω η υπαρχει αλλο thread?βλεπω οτι εδω ειστε ολοι προχωρημενοι και δε θα ηθελα να χαλασω τη ροη.

η μεγαλη μου εγνοια ειναι ο 22 μηνων γιος μου με προβληματα απο τοτε που εκανε το πρωτο του εμβολιο(διαρροιες βλεννωδεις,αιματηρες παρολο που θηλαζε,ανησυχιες,προβληματα στον υπνο)μεχρι και σημερα που ειναι ενα υπερκινητικο παιδι με οχι καλο υπνο,αργη εξελιξη στο λογο του και περιορισμενο μενου λογω δυσανεξιων.για πολλους λογους ακομη θεωρω οτι εχουμε(κι εγω πρωτιστως) leaky gut.

θεωρω μεγαλη προκληση να αναλαβεις τη διατροφη-θεραπεια του παιδιου σου και η αληθεια ειναι οτι εχω καποιους ενδοιασμους .ωστοσο επθυμω διακαως να αλλαξω την κατασταση

αν μπορειτε να μου λυσετε καποιες αποριες,θα ημουν ευγνωμων

μια πολυ αγχωμενη μανουλα

Π΄ρωτον μην αγχώνεσαι. Φυσικά και μπορείς να ρωτήσεις ό,τι θες και δεν νομίζω και οι υπόλοιπες να ενοχληθούν. Εδώ βοηθάει ο ένας τον άλλον. Καλό κουράγιο.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Καλησπερα και καλως ηρθες motherly.

Βεβαιως και να σε βοηθησουμε οπου μπορουμε.

Εγω ξεκινησα στη γκαπς το μικρο μου 25 μηνων και προσαρμοστηκε πολυ καλα. Ειναι η καταλληλη ηλικια για να τον ξεκινησεις γιατι μετα θα δυσκολευτεις πολυ.

Θα δεις πιστευω διαφορα στη συμπεριφορα του ακομα κι αν του σταματησεις δημητριακα και ζαχαρη.

Εμβολια συνεχισατε και κανετε μετα το πρωτο επεισοδιο?

Πρόβειο βούτυρο:

Η τιμή παιζει γύρω απο τα 7-8 ευρώ το κιλό για το φρέσκο.Το λιωμένο είναι ακριβότερο. Μην αγοράζετε λιωμένο γιατί ουσιαστικά είναι ghee ταλαιπωρημένο όμως θερμικά και άγνωστο πόσο καλά στραγγισμένο.

Φυσικά η γεύση και η οσμή είναι πάρα πολυ έντονη αν το συγκρίνετε με το αγελαδινό. Το αγελαδινό έχει μόνο επίγευση αλλά το πρόβειο σου βορβαδίζει τους γευστικούς κάλυκες μόλις το βάλεις στο στόμα. Είναι πιο βελουτέ και αφράτο σαν υφή. Παγωμένο έχει λιγότερο έντονη γεύση. Αν μπει σε γλυκά μοσχομυρίζει απο απόσταση 10 μετρων απο την κουζίνα.

Προσωπικά τρελλαίνομαι για την γεύση του. Πρόβειο β. και μέλι το προτιμώ απο μερέντα για να καταλάβετε. Ίσως να είναι λίγο too much αν είστε ασυνήθιστοι αλλά είμαι σίγουρος ότι θα σας αρέσει μετά απο 1-2 δοκιμές. Πολλοί το έχουν τόσο ενοχοποιημένο (χοληστερίνη) που εξαιτίας αυτής της δυσφήμισης το αποστρέφονται.

Παλαιότερα η μυρωδιά των βρασμένων κοκκάλων δεν μου άρεσε, τώρα μου τρέχουν τα σάλια μόλις δω ζωμό. Κάτι ανάλογο θα σας συμβεί και με το πρόβειο β. Εμένα από την αρχή μου άρεσε, τώρα το αγελαδινό μου φαίνεται άνοστο.

Να συμπληρώσω ότι στο πρόβειο είναι πολύ ευκολότερο για Ελλάδα να βρείτε φρεσκότατο και απο ζωάκια που τρώνε χορταράκια και λίαζονται στον ήλιο.

Καλώς ήρθες Μotherly. Κάθε αρχή κα δύσκολη. Αυτά που περιγράφεις δικαιολογούν πλήρως την χρήση Gaps για σένα και το παιδί σου.

Η συνταγή της επιτυχίας για την GAPS είναι η καλή γνώση της θεωρίας. Διάβασε το βιβλίο. Αν δεν πάρεις την ευθύνη της υγείας σας στα χέρια σου, προκοπή δεν θα δεις.

Μέχρι να σου έρθει το βιβλίο μάθε να κάνεις ζωμούς και τουρσί είναι το Α κ Ω της επιτυχίας.

Ξεκίνα από εδώ ψάχνοτας chicken stock ή fish stock ή bone broth

Τα λέει πολύ απλά και με βίντεο.

http://www.thehealthlyhomeeconomist.com

Καλή επιτυχία.

Διαφημίσεις

Ευχαριστουμε Αναστασιε! Λεμε να παραγγειλουμε μολις δροσισει ο καιρος για να μην εχουμε θεμα υψηλης θερμοκρασιας στο ταξιδι.

Φάγαμε στο Ναύπλιο από το τυροκομείο του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου που μέναμε και όντως ήταν καταπληκτικό το πρόβειο β.

Στο φαγητό δε νομίζω ότι θα το έβαζα πάντως γιατί είναι πολύ έντονη η μυρωδιά του.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Βέρα χωρίς παγοκύστες θα δίσταζα να το πάρω μετά από τόσες ώρες ταξίδι.

Αν κρυώσει ο καιρός ίσως να είναι πιο επίφοβο γιατί μπορεί να έχουνε θέρμανση στο λεωφορείο.

Δοκιμή in progress... έφτιαξα το γνωστό ψωμάκι και έβαλα 2/3 αγελαδινό και 1/3 πρόβειο.

Περιμένω να κρυώσει για να το δοκιμάσω, I'll fill you in! ;)

μμμμμ βούτυρο πρόβειο!!! Θα συμφωνήσω με Αναστάσιο, καλύτερο και από μερέντα!!! η αλήθεια όμως είναι ότι σε όσους δεν έχουν μεγαλώσει σε χωριό και δεν έχουν "μάθει" σε αυτές τις γεύσεις τους φαινεται κάπως;)

Βρήκα και κάτι σχετικά με το γάλα καρύδας (ξαναδιαβάζοντας το βιβλίο της Καμπελ είδα ότι το canned coconut oil συγκαταλέγεται στα μη επιτρεπόμενα φαγητά οπότε το έψαξα λίγο). Τα περισσότερα λοιπόν περιέχουν guar gum (καλαμπόκι είναι αυτό)που δεν επιτρέπεται στην γκαπς. Αυτό της native forest περιέχει σίγουρα. Το biona γράφει μόνο νερό και καρύδα αλλά πάλι δεν είμαι 100% σίγουρη γιατί κάπου διάβασα ότι αν κάποιο συστατικό είναι σε πολύ μικρή ποσότητα δεν είναι υποχρεωτικό να το αναγράφουν.

Προσοχή λοιπόν όσοι κάνετε αυστηρά γκαπς διατροφή!

Έχεις δίκαιο Ζαχαρίνι, το είχα διαβάσει κι εγώ αυτό στα Yahoo Groups αλλά το ΒΡΑ που περιέχει το Biona είναι τοξικό και καρκινογόνο, ενδέχεται να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά από την ελάχιστη ποσότητα του guar gum.

Φυσικά οι πιο αυστηρές το φτιάχνουνε μόνες τους, αλλά αν αρχίσω να φτιάχνω και αυτό δεν θα κοιμάμαι ποτέ!

Έχεις δίκαιο Ζαχαρίνι, το είχα διαβάσει κι εγώ αυτό στα Yahoo Groups αλλά το ΒΡΑ που περιέχει το Biona είναι τοξικό και καρκινογόνο, ενδέχεται να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά από την ελάχιστη ποσότητα του guar gum.

Φυσικά οι πιο αυστηρές το φτιάχνουνε μόνες τους, αλλά αν αρχίσω να φτιάχνω και αυτό δεν θα κοιμάμαι ποτέ!

Εγώ κατέληξα ότι θα το απόφευγω γενικώς για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο... έχω 7 κουτιά στο ντουλάπι, 5 βιονα και 3 native forest και ευτυχώς λήγουν μετά από πολλους μήνες οπότε θα τα καταναλώσουμε με αργούς ρυθμούς.

Για να φτιάχνω μόνη μου δεν νομίζω... τουλάχιστον όχι στο άμεσο μέλλον:-D

ευχαριστω για το καλωσορισμα

ο μικρος εχει κανει ολα τα εμβολια του πρωτου ετους δυστυχως,το υποψιαστηκα αλλα βεβαιωθηκα αργα και η παιδιατρος φυσικα αποκλεισε καθε συσχετισμο οταν τη ρωτησα καποια στιγμη.δεν εχουμε κανει το MMR ευτυχως.

ειχα βεβαια καποιες ενδειξεις απο την ωρα που γεννηθηκε(δευτερη καισαρικη-ο μεγαλος μου γιος ειναι σχεδον 5 και δεν εχει ιδιαιτερα διατροφικα προβληματα,μονο καποιες φοβιες και στην αρθρωση(σ,ρ).απο νεογεννητο λοιπον ειχε αγριο δερματακι στο κεφαλι και καποιους ηχους απο τη μυτουλα-ρινιτιδα ειχε πει η παιδιατρος-χωρις να το ψαξουμε αλλο.

ηπιε λιγο υποαλλεργικο γαλα(προληψη γιατι ειχα εγω ιστορικο)και θηλασε πολυ,συνολικα 16 μηνες.45 ημερων,λιγο μετα το πρωτο εμβολιο,κολλησε βρογχιολιτιδα απο τον αδερφο του,νοσηλευτηκαμε 2 ημερες αλλα δεν πηραμε φαρμακα,το περασαμε με ορους και λιγο οξυγονο.εκει περιπου αρχισαν οι πρωτες διαρροιες κτλ,στην αρχη σποραδικα μετα καθημερινα.εκοψα γαλακτοκομικα ,καμια αλλαγη.βελτιωση ειδαμε οταν βαλαμε neocate και εκοψα τα αυγα και ξεκινησε στερεα τροφη.

στο μεταξυ ειχα candida sστις θηλες απο τα γλυκα που ετρωγα καθως ο μικρος με κρατουσε πολλες ωρες με το θηλασμο

για να μην πολυλογω 9 μηνων πηραμε 2 μπουκαλια αντιβιωση για εκκριτικη ωτιτιδα και απο κει αρχισε εκζεμα που κρατησε αρκετους μηνες,θα ελεγα οτι καθαρισε τελειως τωρα το καλοκαιρι,ηλιος και θαλασσα,βιταμινη D που πιστευω οτι του ελειπε με τοσο περιορισμενη διατροφη που κανει.γενικα ειναι πολυ φιλασθενος(ανοσοποιητικο χαμηλο) με ανησυχο υπνο και τον τελευταιο καιρο πολυ κολλημενος μαζι μου

σε επομενο post θα σας γραψω τι τρωει και τις σχετικες αποριες μου για να μπουμε σε gaps σιγα σιγα.

Αυτή η μάρκα που προτείνει πάντως είναι πολύ καλή, Let's Do Organic.

Πήρα και κρέμα, και αλεύρι και coconut flakes.

Και της Artisana το βούτυρο το χρησιμοποιώ στο παγωτό, αλλά η καλύτερη κρέμα ήτανε εκείνη που πήρα από την Αγγλία αν και ήτανε αμερικάνικη: http://www.red23.co.uk/Organic-Coconut-Cream-Concentrate_p_79.html?osCsid=46dc94d0e8fa216df5353f921967b39d

Αυτή η μάρκα που προτείνει πάντως είναι πολύ καλή, Let's Do Organic.

Πήρα και κρέμα, και αλεύρι και coconut flakes.

Και της Artisana το βούτυρο το χρησιμοποιώ στο παγωτό, αλλά η καλύτερη κρέμα ήτανε εκείνη που πήρα από την Αγγλία αν και ήτανε αμερικάνικη: http://www.red23.co.uk/Organic-Coconut-Cream-Concentrate_p_79.html?osCsid=46dc94d0e8fa216df5353f921967b39d

Α ρε Rosie τι μου θύμισες! Είχανε βγάλει μία προσφορά για δωρεάν ταχυδρομικά (πριν χρόνια οι Ευρωπαίοι αντιπρόσωποι) και μεταξύ των άλλων πήρα ένα κουτί με δώδεκα βάζα κρέμα coconut. Τί λιχουδιά ήταν εκείνη ;; Ακόμα το θυμάμαι. Σε 2 βδομάδες τα καθαρίσαμε. Σιγά μην το χαραμίσω για να κάνω γάλα... κατευθείαν με το κουτάλι.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...