Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες


miriki

Recommended Posts

Έχω ένα γνωστό με κότες, πάπιες, κουνέλια (νομίζω και χήνες αλλά δεν παίρνω όρκο) και λίγα ζαρζαβατικά. Ξέρω ότι χρησιμοποιεί κλωσομηχανή, κατά τα άλλα όμως τα ζώα τρώνε ό,τι βρούνε στο χωράφι. Το χωράφι είναι στην Κερατέα.... Τι λέτε να το τολμήσω;

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Έχω ένα γνωστό με κότες, πάπιες, κουνέλια (νομίζω και χήνες αλλά δεν παίρνω όρκο) και λίγα ζαρζαβατικά. Ξέρω ότι χρησιμοποιεί κλωσομηχανή, κατά τα άλλα όμως τα ζώα τρώνε ό,τι βρούνε στο χωράφι. Το χωράφι είναι στην Κερατέα.... Τι λέτε να το τολμήσω;

 

Αν τα ζώα του τρέχουν ελεύθερα στο χωράφι και βοσκούνε ότι βρούνε θα είναι κλάσσεις ανώτερα απο οτιδήποτε βιολογικό κυκλοφορεί στο σουπερμαρκετ.

 

Θα τα καταλάβεις άμεσα από την πρώτη μπουκιά, απο το χρώμα του κρέατος και απο το πόσο λίγο πάχος έχει όταν το δείς ολόκληρο πριν το μαγειρέψεις.

Link to comment
Share on other sites

Αν τα ζώα του τρέχουν ελεύθερα στο χωράφι και βοσκούνε ότι βρούνε θα είναι κλάσσεις ανώτερα απο οτιδήποτε βιολογικό κυκλοφορεί στο σουπερμαρκετ.

 

Θα τα καταλάβεις άμεσα από την πρώτη μπουκιά, απο το χρώμα του κρέατος και απο το πόσο λίγο πάχος έχει όταν το δείς ολόκληρο πριν το μαγειρέψεις.

 

Επειδή έχουμε κότες ελεύθερες στη φύση που τις ταίζουμε με αποφάγια θα σας πω ότι έχουνε πολύ λίπος. Το αν έχουνε ή όχι λίπος εξαρτάται από τη ράτσα του ζώου. Αν δηλαδή είναι κρεατοπούλια ή όχι. Άρα όχι από το τι τρώνε απαραίτητα.

 

Το σίγουρο είναι ότι αν είναι ελεύθερα και δεν τρώνε ζωοτροφές το κρέας τους θα είναι πολύ πιο σκληρό και ίσως και πιο μαύρο.

Για παράδειγμα εγώ τις δικές μας κοτές τις κάνω ζωμό και μετά το κρέας τους θα το βάλω στο φούρνο. Αν βάλω από την αρχή την κότα στο φούρνο, χωρίς βράσιμο, δεν θα φάει κανείς γιατί θα γίνει πέτρα.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites

Έχω ένα γνωστό με κότες, πάπιες, κουνέλια (νομίζω και χήνες αλλά δεν παίρνω όρκο) και λίγα ζαρζαβατικά. Ξέρω ότι χρησιμοποιεί κλωσομηχανή, κατά τα άλλα όμως τα ζώα τρώνε ό,τι βρούνε στο χωράφι. Το χωράφι είναι στην Κερατέα.... Τι λέτε να το τολμήσω;

 

Αποκλείεται να τρώνε μόνο ό,τι βρούνε στο χωράφι, εκτός αν το χωράφι είναι ο κήπος που φυτεύει. Σίγουρα θα δίνει και λίγο καλαμπόκι.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλά δεν θεωρώ ότι είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα. Αρκεί να μην είναι γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι. Άλλωστε και αυτό φυτική τροφή είναι. Αν είναι όντως ελεύθερα τρώνε πολύ χειρότερα πράγματα. Οι κότες είναι τα πιο βρώμικα ζώα σε σχέση με τη διατροφή τους. Δεν θέλω να επεκταθώ γιατί θα σας σοκάρω.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites

Καλά δεν θεωρώ ότι είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα. Αρκεί να μην είναι γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι. Άλλωστε και αυτό φυτική τροφή είναι. Αν είναι όντως ελεύθερα τρώνε πολύ χειρότερα πράγματα. Οι κότες είναι τα πιο βρώμικα ζώα σε σχέση με τη διατροφή τους. Δεν θέλω να επεκταθώ γιατί θα σας σοκάρω.

 

Οι πάπιες και οι γαλοπούλες να δεις, έχει ένας αλβανός εδώ κοντά και τις έχει ελεύθερες και τριγυρνάνε ακόμη και στο πάρκο που παίζουνε τα παιδιά (!) και μια φορά τις είδα να τρώνε ένα ψόφιο γάτο!!!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει υπάρχει μία διαφορά απο το να τρώνε αποφάγια και σκουλήκια και απο το να τρώνε ψόφιες αστικές γάτες. :idea:

 

Η ποικιλία πάντως των τροφών και η ελεύθερη κίνηση και ο ήλιος κάνουν την ποιότητα. Το κρέας πράγματι είναι σκληρό στα ελεύθερα ζώα γιατί είναι γυμνασμένοι μύες και υγιείς. Γιαύτο δεν γίνεται να τα μαγειρεύουμε όπως τα απλά. Θέλουν γάστρα ή πολύωρο βράσιμο ή μαρινάδα στο ψυγείο.

 

Μαρινάδα με ανανά τα μαλακώνει όλα σε μερικές μέρες στο ψυγείο.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, έκανα χθες ζωμό και η ποσότητα βγήκε για ακόμα μία φόρα περισσότερη από όση μπορώ να αποθηκεύσω εύκολα.

 

Πρέπει πλέον να αγοράσω διάφορα (πλαστικά) δοχεία/βάζα για την κατάψυξη. Βλέπω η Sarah του HealthyHomeEconomist χρησιμοποιεί κάτι πλαστικά δοχεία με μπλε καπάκι και δεύτερο καπάκι/τάπα πάνω στο μεγάλο καπάκι.

 

Βρήκα μία φωτό απο το ψυγείο της

th_682435523_freezerbroth1_122_194lo.jpg

 

Εχετε καμία πρόταση για μεγέθη απο 1 μέχρι 3-4 λίτρα και απο που να τα αγοράσω; Πρέπει να χωράνε και στην πορτα του ψυγείου και φυσικά BPA free κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Αναστάσιε επειδή έχω περιορισμένο χώρο στην κατάψυξη συμπηκνώνω συνήθως το ζωμό αν κάνω ποσότητα και τον βάζω σε παγοκύστες (έχει και stainless steel αν ενδιαφέρεσαι) και μετά σε freezer bags.

Αν θέλω να τον πιω σε κούπα προσθέτω από πάνω καυτό νερό, διαφορετικά στο μαγείρεμα ρίχνω πολύ εύκολα 1-2 κύβους και ξεμπέρδεψα.

Μ' αρέσει ο τρόπος αυτός γιατί συνήθως ξεχνάω να βγάλω το ζωμό από την κατάψυξη την προηγούμενη μέρα.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Anastasie εγώ χρησιμοποιω κάτι μεγάλα ορθογώνια που είχα βρει στον ΑΒ. Δεν είμαι σίγουρη αν είναι BPA free αλλά βάζω τον ζωμό πάντα κρύο, και μετά στην κατάψυξη. Δεν θερμαίνεται δλδ καθόλου το πλαστικό. Χωρητικότητα περίπου 1,5 λίτρο πρέπει να είναι

 

Βρήκες κάποια άκρη με το Colloidal Silver?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Camouflage εδώ πώς πληρώνεις; http://www.organic4u.gr/

Και ποιο τρόπο αποστολής διαλέγεις;

 

Με αντικαταβολη. Ερχονται με κουριερ και με πανω απο 50ε ειναι δωρεαν η αποστολη.

Link to comment
Share on other sites

Τι άλλο παίρνεις;

Πήρα αμυγδαλοβούτυρο και φυστικοβούτυρο και ζάχαρη Rapadura για το κεφίρ.

 

(ακόμη λείπει σε διακοπές ο άλλος οπότε δεν ξέρω πόσο θα μας τα αφήσει αν πάρουμε μεγάλες ποσότητες, θα σας πω όταν μάθω).

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Τι άλλο παίρνεις;

Πήρα αμυγδαλοβούτυρο και φυστικοβούτυρο και ζάχαρη Rapadura για το κεφίρ.

 

(ακόμη λείπει σε διακοπές ο άλλος οπότε δεν ξέρω πόσο θα μας τα αφήσει αν πάρουμε μεγάλες ποσότητες, θα σας πω όταν μάθω).

 

μια φορα εχω παραγγειλει μονο, πηρα μπολικα αμυδγαλοβουτυρα, τη ζαχαρη που λες την πηρα και εγω και πηρα και ενα μελι που το εχει οικονομικα

Φυστικοβουτυρο το εμπιστευεσαι; Εχει ωραια γευση;

Link to comment
Share on other sites

Ναι, είναι πολύ καλό της Rapunzel και αυτός έχει και μεγάλη συσκευασία.

Δεν το τρώνε τα παιδιά όμως, είναι για μας.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Fairy's Mom:

Τελικά πήρα αυτό που είχα αναφέρει....

http://www.iherb.com/Source-Naturals-Wellness-Colloidal-Silver-30-PPM-8-fl-oz-236-56-ml/1492

Υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση σχετικά με το είδος του αργύρου. Είναι ακριβό αλλά είναι το μόνο που έχει το iherb που φαίνεται να έχει τα κατάλληλα ιόντα και περιεκτικότητα. Περιμένω να το παραλάβω. Παράλληλα ψαχνω το θέμα και θα ενημερώσω.

 

Τα ορθογώνια δοχεία του ΑΒ τα είδα και εγώ αλλά προτιμώ κάτι σε σχήμα βάζου να μπορώ να κερδίζω σε ύψος και να έχω και την πόρτα ψυγείου για αποθήκευση.

 

Rosie:

Τρώω σούπα ζωμό πρωί μεσημέρι βράδυ. Αν είναι συμπηκνωμένος θα πρέπει να ξαναμαγειρεύω. Αλλιώς πρέπει να τον πίνω ποτηρι όπως εσύ αλλά προτιμώ να ρίχνω όλο το γεύμα μέσα στην σούπα.

 

Παγοκύστες ανοξοίδωτες που βρίσκεις;

Bioart.gr και organic4u έχουν διαφορετικές τιμές ή εννοείς το εμπορικό κατάστημα ;

Link to comment
Share on other sites

http://www.littleacornstomightyoaks.co.uk/shop/Onyx/Ice_tray

 

Και πλαστικές χωρίς ΒΡΑ (αυτές έχω): http://www.babykind.co.uk/weaning.htm#peaninapod

 

Εγώ όταν δεν τον συμπηκνώνω τον βάζω σε γυάλινα βάζα στην κατάψυξη, έχει το Carrefour (σαν canning jars) και έχω και πολλά μπουκάλια από βιολογική σάλτσα ντομάτας (τα μεγάλα). Σ' αυτά βάζω και το applesauce στην κατάψυξη, καθώς και τη φρέσκια σάλτσα ντομάτας που κάνω εγώ αν βρω φθηνές στη λαϊκή.

Προτιμώ το γυαλί από το πλαστικό.

 

Εννοώ ότι το φυσικό κατάστημα είναι πιο ακριβό από το ηλεκτρονικό, αλλά μόλις μου είπε ο άντρας μου ότι αυτό συμβαίνει σχεδόν σ' όλα τα καταστήματα με eshop.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

http://www.thehealthyhomeeconomist.com/avoiding-saggy-breast-syndrome-after-nursing/

 

Διατροφη για δερμα ελαστικό χωρις ραγαδες. Δεν ξερω αν βοηθα οντως στη "καθιζηση" μια φορα για το δερμα καλο ειναι.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

http://www.medicalnewstoday.com/articles/249584.php

 

Breast Milk Boosts Beneficial Growth Of Gut Flora

 

 

 

................

 

 

In the human breast milk sample, the bacteria clung together and formed biofilms: an essential layer of flora that acts as a barrier against pathogens and infection.

 

................

 

They conclude that their study shows human breast milk uses "multiple mechanisms to facilitate bacterial association". In contrast, infant formula and cow's milk encourage more plankton-like colonies of bacteria.

...................

 

Αυτα και μη βιαζεστε να αποθηλασετε :)

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

How Common is Gluten Sensitivity?

 

Itʼs conceivable that gluten could be doing damage and causing constant, low-grade inflammation without you even knowing it. This is why folks who go Primal and give up wheat and other gluten-containing grains become more “sensitive” to wheat upon reintroduction. Itʼs not that going Primal has suddenly made them intolerant of gluten; itʼs likelier that going Primal has made them more sensitive to their gluten sensitivity. It was probably always there, but they never knew what they were feeling until they removed it and then tried to reintroduce it.

 

Υποθέτω ότι παρόμοια πράγματα ισχύουνε για όλα τα τρόφιμα που μας πειράζουνε τώρα με την GAPS αλλά προ-GAPS τα τρώγαμε "χωρίς πρόβλημα"!

 

Έχω συνηθήσει πια να μην αισθάνομαι σχεδόν ποτέ κουρασμένη και θλιμμένη, να μην είμαι κακόκεφη και να ξυπνάω όλο ενέργεια, και το κυριότερο για μένα να μην έχω ποτέ πονοκέφαλο και έτσι μου κακοφαίνεται πολύ όταν αλλάζει κάτι στην ενέργεια και τα συναισθήματά μου και σκέφτομαι ότι η παρασπονδία δεν άξιζε καθόλου τον κόπο.

 

Από πέρυσι που πήγα σε πάρτυ γεννεθλίων και έφαγα λίγη τούρτα και ξερνούσα όλο το απόγευμα δεν ξανάβαλα ζάχαρη στο στόμα μου!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

How Common is Gluten Sensitivity?

 

 

 

Υποθέτω ότι παρόμοια πράγματα ισχύουνε για όλα τα τρόφιμα που μας πειράζουνε τώρα με την GAPS αλλά προ-GAPS τα τρώγαμε "χωρίς πρόβλημα"!

 

Έχω συνηθήσει πια να μην αισθάνομαι σχεδόν ποτέ κουρασμένη και θλιμμένη, να μην είμαι κακόκεφη και να ξυπνάω όλο ενέργεια, και το κυριότερο για μένα να μην έχω ποτέ πονοκέφαλο και έτσι μου κακοφαίνεται πολύ όταν αλλάζει κάτι στην ενέργεια και τα συναισθήματά μου και σκέφτομαι ότι η παρασπονδία δεν άξιζε καθόλου τον κόπο.

 

Από πέρυσι που πήγα σε πάρτυ γεννεθλίων και έφαγα λίγη τούρτα και ξερνούσα όλο το απόγευμα δεν ξανάβαλα ζάχαρη στο στόμα μου!

 

Υπαρχει ομως περιπτωση μετα απο καιρο να ειμαστε σε θεση να φαμε τα απαγορευμενα χωρις επιπτωσεις;

Οταν απεχεις απο τη ζαχαρη δε τη ζητας κιολας. Αυτο ειναι το καλο. Το θεμα τι κανεις αν βρεθεις σε κατασταση που να σε βαλει στον πειρασμο... Οπως σε μια γιορτη. Τοτε μπορεις να πεις 'δεν θελω γιατι θα με πειραξει' και ολοι θα σε κοιτανε περιεργα...Αν νομισεις οτι θα ειναι οκ και φας...την πατησες! Το ιδιο επαθα κι εγω προσφατα που επεμεναν οι γονεις μου να παμε για παγωτο. Και εφαγε αρκετες κουταλιες και ο γιος μου που λυσσαει αμα δει σοκολατα. Εγω αιστανθηκα σαν να ειχα φαει δυο κουταλιες της σουπας σκετη ζαχαρη. Και αναριωτιεμαι αν εμενα με χαλασε τοσο πολυ, τι θα προκαλεσε στο παιδι...

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχει ομως περιπτωση μετα απο καιρο να ειμαστε σε θεση να φαμε τα απαγορευμενα χωρις επιπτωσεις;

 

Μα φυσικά, γι' αυτό κάνουμε την GAPS άλλωστε.

Αλλά θέλει χρόνο να επουλωθεί το έντερο, και ειδικά χωρίς την Ίντρο και χωρίς πολλά προϊόντα ζύμωσης μπορεί και να μην επουλωθεί ποτέ.

 

Φτάνει να μην το παρακάνουμε μετά την GAPS με τα ψωμοειδή κτλ, δηλαδή θα είναι ΟΚ να τρώμε καμιά φορά ψωμί ζυμωμένο με προζύμι αλλά όχι πίττες και κουλουράκια κτλ συχνά, δεν θα τα θέλουμε κιόλας, εμένα δεν μου κάνουνε καμιά αίσθηση.

 

Δεν δικαιολογούμαι σε κανένα που δεν τρώω ζάχαρη, το λέω καθαρά ότι αποφεύγουμε τη ζάχαρη εγώ και η μικρή ενώ ο γιος μου μπορεί να φάει αν θέλει αλλά ευτυχώς συνήθως δεν θέλει.

 

Η μόνη "εξαίρεση" που κάνω εκτός σπιτιού είναι τα τυριά, τα τρώω όλα ακόμη και τα illegal προκειμένου να μην φάω κάτι άλλο βλαβερό όπως το αλεύρι και η ζάχαρη.

Αλλά ποτέ δεν είχα θέμα με τα γαλακτοκομικά, ευτυχώς.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...