Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

super απαντήσεις.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια, αν και απογοητεύθηκα λίγο σε σχέση με τις επιλογές του σχολείου για τη μεγάλη. Αυτή θα δυσκολευθεί πιο πολύ από όλους. Είναι πολύ εθισμένη στα γλυκά και μολίς της το ανακοίνωσα έκανε επανάσταση. Μου είπε ότι προτιμά να λιμοκτονήσει παρά να τα στερηθεί. Για αυτό έλεγα να ξεκινήσουμε μετά τις διακοπές των χριστουγέννων, για να μην της έρθει πολύ απότομα.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλό θα ήτανε ν' αρχίσετε τη full GAPS και μετά τις γιορτές να κάνετε την Intro.

Η full GAPS είναι εύκολη, και τώρα τις γιορτές μπορείς να φτιάξεις μερικά γλυκάκια με αποξηραμένα φρούτα, ειδικά χουρμάδες, μέλι αν θες και καρύδα.

Και νόστιμα και θρεπτικά και GAPS legal.

Eγώ τουλάχιστον θα φτιάξω κανένα-δυο γλυκά legal (δεν τρώνε τα παιδιά έτσι κι αλλιώς) και θα απολαμβάνουμε λίγους χουρμάδες, σύκα, βερύκοκα με ξηρούς καρπούς αν θελήσουμε κάτι γλυκό.

Πολύ μ' αρέσει και το sauce μήλου, ζεστό με μπόλικο βούτυρο καρύδας και κανέλα.

Edit: Kαι την GAPS να μην κάνει κανείς θεωρώ τα γλυκά των Χριστουγέννων "γλυκό θάνατο", πάντα τα απέφευγα και ποτέ δεν έδινα στα παιδιά, ο γιος μου δεν ξέρει τι είναι το μελομακάρονο και δεν είναι ανάγκη να μάθει ποτέ.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Κοίταξα λίγο αυτό τη σελίδα. Πολύ χρήσιμη.

Μη μου πεις όμως ότι δεν μπερδεύτηκες με όλες αυτές τις ονομασίες από κολοκύθες, που τις ακούω πρώτη φορά όχι μόνο στα αγγλικά αλλά και στα ελληνικά.

Βρε κορίτσια. Βρίσκετε στην Ελλάδα όλα αυτά τα εξειδικευμένα προιόντα;

Εγώ είμαι επαρχία, μένω σε χωριό και προχθές μου έφερε ένας θείος μια γλυκοκολοκύθα τύπου buttercup squash. Τις άλλες πού θα τις βρω?????????

Έχω ήδη αρχίσει να απελπίζομαι. Και να φανταστείς ότι έχω ακόμη πάνω από μήνα για να ετοιμαστώ.

0A53p3.png

oC8dp2.png

http://www.bookdepository.com/Gut-Ps.../9780954852023

5. Διάβασα λίγα πράγματα και δυσκολεύομαι αρκετά με την ονομασία των φαγητών (π.χ. fish stock???? Αλίμονο στο proficiency που έχω και το χρόνο στην Αγγλία' date=' χαμένα πήγανε). Εσείς είστε εξοικιωμένοι με όλα αυτά;

Εγώ που ούτε proficincy έχω ούτε Αγγλία έχω πάει τα διαβάζω μια χαρά. Μάλλον έχεις χάσει την επαφή με την γλώσσα. Λίγο διαβασμα στα αγγλικά και μετά θα τα διαβάζεις νεράκι ;)

Ήδη παρήγγειλα το βιβλίο. Ευχαριστώ πολύ.

Μάλλον δεν είμαι εξοικειωμένη με τη μαγειρική ορολογία. Μετά τη διατροφή αυτή θα μπορώ να γράψω βιβλίο μαγειρικής στα αγγλικά σίγουρα.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Καλό θα ήτανε ν' αρχίσετε τη full GAPS και μετά τις γιορτές να κάνετε την Intro.

Η full GAPS είναι εύκολη, και τώρα τις γιορτές μπορείς να φτιάξεις μερικά γλυκάκια με αποξηραμένα φρούτα, ειδικά χουρμάδες, μέλι αν θες και καρύδα.

Και νόστιμα και θρεπτικά και GAPS legal.

Eγώ τουλάχιστον θα φτιάξω κανένα-δυο γλυκά legal (δεν τρώνε τα παιδιά έτσι κι αλλιώς) και θα απολαμβάνουμε λίγους χουρμάδες, σύκα, βερύκοκα με ξηρούς καρπούς αν θελήσουμε κάτι γλυκό.

Πολύ μ' αρέσει και το sauce μήλου, ζεστό με μπόλικο βούτυρο καρύδας και κανέλα.

Edit: Kαι την GAPS να μην κάνει κανείς θεωρώ τα γλυκά των Χριστουγέννων "γλυκό θάνατο", πάντα τα απέφευγα και ποτέ δεν έδινα στα παιδιά, ο γιος μου δεν ξέρει τι είναι το μελομακάρονο και δεν είναι ανάγκη να μάθει ποτέ.

Μπορούμε να κάνουμε την intro μετά;

Που μπορώ να βρω συνταγές για γλυκά legal ?

Η μεγάλη κόρη μου μέχρι 2 χρονών (τώρα σχεδόν11) δεν είχε δοκιμάσει γλυκό, πόσο μάλλον σοκολάτα. Ήμουν πολύ αυστηρή με αυτά. Μέχρι το νήπειο ήταν πολύ της υγειυνής διατροφής (όχι πολλά γλυκά, φρούτα, λαχανικά κτλ).

Από το δημοτικό και μετά δεν ξέρω τι την έπιασε και δεν μπορούσε να κάνει χωρίς κάτι γλυκό κάθε μέρα. Τώρα έχει ξεφύγει τελείως.

Και να φανταστείς ότι στο σπίτι δεν φτιάχνω επίτηδες γλυκά και τα ντουλάπια δεν έχουν junk για αυτό το λόγο.

Δεν ξέρω πια τι να κάνω και πώς να την πείσω για αυτή τη διατροφή.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διαφημίσεις

Μπορούμε να κάνουμε την intro μετά;

Που μπορώ να βρω συνταγές για γλυκά legal ?

Η μεγάλη κόρη μου μέχρι 2 χρονών (τώρα σχεδόν11) δεν είχε δοκιμάσει γλυκό, πόσο μάλλον σοκολάτα. Ήμουν πολύ αυστηρή με αυτά. Μέχρι το νήπειο ήταν πολύ της υγειυνής διατροφής (όχι πολλά γλυκά, φρούτα, λαχανικά κτλ).

Από το δημοτικό και μετά δεν ξέρω τι την έπιασε και δεν μπορούσε να κάνει χωρίς κάτι γλυκό κάθε μέρα. Τώρα έχει ξεφύγει τελείως.

Και να φανταστείς ότι στο σπίτι δεν φτιάχνω επίτηδες γλυκά και τα ντουλάπια δεν έχουν junk για αυτό το λόγο.

Δεν ξέρω πια τι να κάνω και πώς να την πείσω για αυτή τη διατροφή.

Κοιτα αν ψάξεις στο net για gaps legal recipes ή scd recipes θα βρεις αρκετά πράγματα..Επίσης γράφουμε κι εμεις εδώ συνταγές οι οποίες πέτυχαν κ τις μοιραζόμαστε..

Μπορείς να ξεκινήσιες να φτιάχνεις γλυκά με μέλι ή φρούτα στο μπλέντερ για γλυκαντικό παράγοντα κ σιγα σιγά να μειώνεις την ποσότητα...πχ έκανα κάτι cakes κ έγραφε μιση κούπα μέλι, την επόμενη έβαλα 1/3 κλπ..

Εγώ παίρνω ότι κολοκύθα βρω συνήθως pumkin ή butternut την άλλη την σκούρα δεν την έχω δει ποτέ...κ πιστεύω δεν χρειάζεται τόση λεπτομέρεια απλά σου δίνει κάποια ερεθίσματα κ μετά κάνεις δικές σου συνταγές!!

Για τα προιόντα ή θα πηγαίνεις κάπου κεντρικά που θα έχει βιολογικά προιόντα ή από το internet που θα στα φέρνουν κ στην πόρτα σου... επειδή είσαι κ σε χωριό θα μπορείς να φτιάχνεις κ πολλά πράγματα μόνη σου οπώς γιαούρτι, ghee κλπ αν έχετε καλές πρώτες ύλες ( αν έχεις ωμό γάλα θα ενδιαφερόμουν να μου έλεγες:mrgreen:)

Οταν διαβάσεις με το καλό το βιβλίο θα καταλάβεις την φιλοσοφία της διατροφής κ δεν θα σου φαίνονται βουνό όπως τώρα... το παν είναι αγνές τροφές μαγειρεμένες στο σπίτι κ ότι έχετε!! Δεν θα γίνει κάτι αν δεν μαγειρέψεις πχ κολοκύθα:-P

Yugup3.png

• Επιστημονική συνεργάτιδα

μπορείς να κάνεις gaps legal μελομακάρονα, μόνο με καρύδι, μέλι και αρωματικά: κανέλα, λίγο γαρύφαλο, λίγο μοσχοκάρυδο, λίγο μπαχάρι (all spices) και αν θέλεις και ξύσμα από πορτοκάλι

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Χα χα, θα σκέφτεσαι κάθε φορά που απολαμβάνεις ένα ότι σου στοιχίζει πάνω από 50 λεπτά η μπουκιά! :lol:

Εγώ πήρα 2.5 κιλά από τους Medjool!

O AB έχει Medjool 11 ευρώ το κιλο (παρά κάτι λεπτά), είναι οι μόνοι χουρμάδες που μου αρέσουν.

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

μπορείς να κάνεις gaps legal μελομακάρονα, μόνο με καρύδι, μέλι και αρωματικά: κανέλα, λίγο γαρύφαλο, λίγο μοσχοκάρυδο, λίγο μπαχάρι (all spices) και αν θέλεις και ξύσμα από πορτοκάλι

Αγλαια έχεις ακριβή συνταγη ή τα κανεις με το μάτι;;;

Yugup3.png

Για τα προιόντα ή θα πηγαίνεις κάπου κεντρικά που θα έχει βιολογικά προιόντα ή από το internet που θα στα φέρνουν κ στην πόρτα σου... επειδή είσαι κ σε χωριό θα μπορείς να φτιάχνεις κ πολλά πράγματα μόνη σου οπώς γιαούρτι, ghee κλπ αν έχετε καλές πρώτες ύλες ( αν έχεις ωμό γάλα θα ενδιαφερόμουν να μου έλεγες:mrgreen:)

Πιστεύω ότι είναι εύκολο να βρω εδώ φρέσκο γάλα από κατσίκες ή πρόβατα μιας και υπάρχουν αρκετοί βοσκοί εδώ τριγύρω. Αυτή την εποχή νομίζω δεν έχουν γεννήσει ακόμη και δεν αρμέγουν.

Εσύ γιατί ενδιαφέρεσαι;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διαφημίσεις

Πιστεύω ότι είναι εύκολο να βρω εδώ φρέσκο γάλα από κατσίκες ή πρόβατα μιας και υπάρχουν αρκετοί βοσκοί εδώ τριγύρω. Αυτή την εποχή νομίζω δεν έχουν γεννήσει ακόμη και δεν αρμέγουν.

Εσύ γιατί ενδιαφέρεσαι;

Θελουμε ώμο γάλα απο ζωα που τρέφονται με χορτάρακι κ δεν παίρνουν - οσο το δυνατόν αντιβιωσεις κλπ. Το ώμο σπάνια προκαλει αλλεργιες κ θα ήθελα να φτιάξω γιαουρτακι..

Yugup3.png

Θελουμε ώμο γάλα απο ζωα που τρέφονται με χορτάρακι κ δεν παίρνουν - οσο το δυνατόν αντιβιωσεις κλπ. Το ώμο σπάνια προκαλει αλλεργιες κ θα ήθελα να φτιάξω γιαουρτακι..

Δύσκολο εώς αδύνατον. Όσοι εμπρεύονται το γάλα αποκλείεται να μην δίνουν αντίβιωση, θεωρώ. Αλλά μπορώ να κάνω μια έρευνα εδώ και θα σου πω. Όσο για το φαγητο, από ό,τι βλέπω εδώ είναι ελεύθερα στο βουνό, οπότε μάλλον μόνο χόρτα τρώνε.

Θα σε ενημερώσω όταν έχω νέα. Αλλά και να βρω, πώς θα σου το στείλω; Δύσκολο δεν είναι?

0A53p3.png

oC8dp2.png

Αχ εμενα παλι κοριτσια δεν με νοιαζουν τα γλυκα ιδιαιτερα αλλα στα μελομακαρονα δεν αντιστεκομαι.Εγω τα θελω ολα να υπαρχουν αλλα με μετρο (εκτος βεβαια απο τα εντελως σκουπιδια:mrgreen:)

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Λοιπόν, βρήκα. Οι κατσίκες θα έχουν γάλα περίπου το Γενάρη.

Μπορώ να βρω τόσο αγνό όσο θες.

Μαλλον θα πρεπει να το κανεις επαγγελμα με τοσες που ψαχνουμε να βρουμε οι ερμες ωμο γαλατακι!!

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

Λοιπόν, βρήκα. Οι κατσίκες θα έχουν γάλα περίπου το Γενάρη.

Μπορώ να βρω τόσο αγνό όσο θες.

Θα την βρούμε την άκρη:lol::lol:

Τώρα είδα οτί είσαι στα Χανια:mrgreen:

Yugup3.png

Αγλαια έχεις ακριβή συνταγη ή τα κανεις με το μάτι;;;

Κατερίνα, έκανα μόνο μία φορά πέρυσι μερικα κομμάτια για μένα και τα έκανα με το μάτι. Αν ξανακάνω φέτος, θα τα μετρήσω.

Όπως έτριψα το καρύδι για τα άλλα μελομακάρονα, κράτησα μια ποσότητα που την ανακάτεψα με μέλι και αρωματικά και έγιναν πολύ ωραία. Τότε δεν ήξερα τη GAPS, τα έκανα έτσι για να αποφύγω κυρίως τη ζάχαρη και το αλεύρι.

Δύσκολο εώς αδύνατον. Όσοι εμπρεύονται το γάλα αποκλείεται να μην δίνουν αντίβιωση, θεωρώ. Αλλά μπορώ να κάνω μια έρευνα εδώ και θα σου πω. Όσο για το φαγητο, από ό,τι βλέπω εδώ είναι ελεύθερα στο βουνό, οπότε μάλλον μόνο χόρτα τρώνε.

Θα σε ενημερώσω όταν έχω νέα. Αλλά και να βρω, πώς θα σου το στείλω; Δύσκολο δεν είναι?

yotasam, γιατί να δώσουν αντιβίωση; Τα αντιβιοτικά είναι πολύ ακριβά και αν τα ζώα βόσκουν έξω, δεν αρρωσταίνουν συχνά. Τα αρνιά και τα κατσίκια που είναι ελευθέρας βοσκής, μπορεί να μην έχουν πιστοποίηση βιολογικού αλλά ουσιαστικά είναι βιολογικά.

Θα την βρούμε την άκρη:lol::lol:

Τώρα είδα οτί είσαι στα Χανια:mrgreen:

Θεωρώ ότι το πιο δύσκολο είναι το να σας το στείλω. Από όσο ξέρω το φρέσκο γάλα χρειάζεται σωστό βράσιμο και μετά δεν νομίζω ότι διατηρείται εύκολα εκτός ψυγείου. Αν και η γιαγιά μου το άφηνε έξω από το ψυγείο (άλλωστε πολύ παλιά δεν είχαν) και μάζευε κάθε λίγο και λιγάκι την τσίπα για να κάνει στάκα. Αυτό πρέπει να συνέβαινε για αρκετές μέρες. Δεν θυμάμαι καλά.

Αχ τι θυμήθηκα τώρα .... στάκα!!!!!

0A53p3.png

oC8dp2.png

yotasam, γιατί να δώσουν αντιβίωση; Τα αντιβιοτικά είναι πολύ ακριβά και αν τα ζώα βόσκουν έξω, δεν αρρωσταίνουν συχνά. Τα αρνιά και τα κατσίκια που είναι ελευθέρας βοσκής, μπορεί να μην έχουν πιστοποίηση βιολογικού αλλά ουσιαστικά είναι βιολογικά.

Το νομίζω γιατί αν είναι για εμπόριο δεν θα πρέπει να το διακινδυνεύουν να τους ψοφήσουν από ασθένειες. Πάντως εδώ όλα όσα βλέπω είναι στους γύρω λόφους και βόσκουν.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Το νομίζω γιατί αν είναι για εμπόριο δεν θα πρέπει να το διακινδυνέυουν να τους ψοφήσουν από ασθένειες. Πάντως εδώ όλα όσα βλέπω είναι στους γύρω λόφους και βόσκουν.

Αχ να τα έβλεπα κι εγώ:rolleyes:!! Ζηλεύω την εξοχη....!!!!

Yugup3.png

Το νομίζω γιατί αν είναι για εμπόριο δεν θα πρέπει να το διακινδυνέυουν να τους ψοφήσουν από ασθένειες.

Αν είναι έτσι, τότε να παίρνουμε κι εμείς συνέχεια αντιβιοτικά να μην αρρωσταίνουμε και να μην πεθαίνουμε.

Αν τα ζώα έπαιρναν συνέχεια προληπτικά αντιβιοτικά όπως λές, σύντομα θα αρρώσταιναν από άλλες ασθένειες. Η κατάχρηση των αντιβιοτικών δημιουργεί προβλήματα και στον άνθρωπο και στα ζώα. Το κόστος της αντιβίωσης για ένα ολόκληρο κοπάδι (πχ 100 ζώα που δεν είναι και μεγάλος αριθμός) είναι ίδιο με ο κόστος αντιβίωσης για 100 ανθρώπους. Ποιος κτηνοτρόφος μπορεί να πληρώνει τέτοιο κόστος συνεχόμενα για να πουλήσει μετά το κρέας για 2-4 ευρώ το κιλό που είναι η χονδρική τιμή;

Αντιβιοτικά συνήθως χρειάζονται τα ζώα εντατικής εκτροφής γιατί ζούνε σε μη φυσικές συνθήκες (σταβλισμένα) και χωρίς αρκετό χώρο. Ακόμη όμως και σε αυτή την περίπτωση, όταν ανιχνεύονται αντιβιοτικά στο γάλα πάνω από τα όρια ασφαλείας, τότε αυτό δεν διατίθεται στο εμπόριο αλλά πηγαίνει για ζωοτροφή σε πολύ πιο χαμηλή τιμή. Δηλαδή η χρήση αντιβιοτικών εκτός από το κόστος της, σημαίνει και μεγάλη απώλεια εισοδήματος για τον κτηνοτρόφο.

Αν είναι έτσι, τότε να παίρνουμε κι εμείς συνέχεια αντιβιοτικά να μην αρρωσταίνουμε και να μην πεθαίνουμε.

Αν τα ζώα έπαιρναν συνέχεια προληπτικά αντιβιοτικά όπως λές, σύντομα θα αρρώσταιναν από άλλες ασθένειες. Η κατάχρηση των αντιβιοτικών δημιουργεί προβλήματα και στον άνθρωπο και στα ζώα. Το κόστος της αντιβίωσης για ένα ολόκληρο κοπάδι (πχ 100 ζώα που δεν είναι και μεγάλος αριθμός) είναι ίδιο με ο κόστος αντιβίωσης για 100 ανθρώπους. Ποιος κτηνοτρόφος μπορεί να πληρώνει τέτοιο κόστος συνεχόμενα για να πουλήσει μετά το κρέας για 2-4 ευρώ το κιλό που είναι η χονδρική τιμή;

Αντιβιοτικά συνήθως χρειάζονται τα ζώα εντατικής εκτροφής γιατί ζούνε σε μη φυσικές συνθήκες (σταβλισμένα) και χωρίς αρκετό χώρο. Ακόμη όμως και σε αυτή την περίπτωση, όταν ανιχνεύονται αντιβιοτικά στο γάλα πάνω από τα όρια ασφαλείας, τότε αυτό δεν διατίθεται στο εμπόριο αλλά πηγαίνει για ζωοτροφή σε πολύ πιο χαμηλή τιμή. Δηλαδή η χρήση αντιβιοτικών εκτός από το κόστος της, σημαίνει και μεγάλη απώλεια εισοδήματος για τον κτηνοτρόφο.

Πιθανότατα έχεις δίκιο. Εντούτοις δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι τελείως απαλλαγμένα από χημικά, π.χ. εμβόλια. Η χρήση τους δεν θα προκαλέσει αλοίωση και στο γάλα ή δεν θα περάσει ένα μέρος και στο γάλα;

Μήπως πρέπει να πάρω κατσικούλα; Και έγω μπορώ να το κάνω, εσεις όμως;

Το ίδιο και με το μέλι. Ποιος μου εγγυάται ότι δεν χρησιμοποιείται ζάχαρη για την εκτροφή των μελισσών ή οποιοδήποτε άλλο χημικό, δεν ξέρω πού και πώς, για να αποτραπούν ασθένειες στις μέλισσες ή να γίνει το μέλι καλύτερο σε εμφάνιση κ.τ.λ. Όμως το μέλι επιτρέπεται στην gaps, έτσι δεν είναι;

Το χημικό που χρησιμοποιείται για να δίνουν χρώμα στα φρούτα δεν περνάει σε αυτά και άρα και σε εμάς;

Ακολουθώντας την gaps, απο ό,τι κατάλαβα, προσπαθείς να αποφύγεις όλα τα επικίνδυνα για την υγεία, μπορείς όμως; Αν τα προσλαμβάνεις χωρίς να το ξέρεις δεν αποδυναμώνεις ή ακυρώνεις την gaps διατροφή;

Το ερώτημά μου είναι το εξής: Από που να παίρνουμε πρώτη ύλη για να τρεφόμαστε με ασφάλεια όσοι ακολουθούμε την gaps, εφόσον το ζητούμενο είναι να καταναλώνουμε τρόφιμα όσο γίνεται πιο αγνα και άρα απαλλαγμένα και από χημικά;

Τέλος, πόσο αξίζει να ακολουθήσεις τόσο αυστηρή διατροφή αν τελικά δεν έχεις τα προσδοκομένα αποτέλεσματα λόγω παραγόντων που δεν μπορείς να ελέγξεις;

Σημειώνω ότι δεν είμαι αντιθετη στην gaps. Μάλιστα στο παρελθόν έχω ακολουθήσει παρόμοια διατροφή που μου τη σύστησε πάρα πολύ καλός γιατρός για να μείνω έγκυος. Απλώς παραθέτω σκέψεις που πιθανότατα και άλλοι θα κάνουν ώστε να επικρίνουν τέτοιου είδους διατροφή και θα ήθελα τη γνώμη σας.

0A53p3.png

oC8dp2.png

O AB έχει Medjool 11 ευρώ το κιλο (παρά κάτι λεπτά), είναι οι μόνοι χουρμάδες που μου αρέσουν.

Τους πήρα σήμερα που πήγα για ψώνια γιατί δεν άντεχω να περιμένω τους χουρμάδες από τη Γερμανία! :oops:

Πολύ νόστιμοι (αν και ο γιος μου λιγώθηκε από τη γλύκα και τον έφτυσε!) αλλά διστάζω να τους τρώω σε συχνή βάση γιατί δεν είναι βιολογικοί.

Χωρίς ψήσιμο, δηλαδή ωμοφαγική συνταγή;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...