Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Δλδ εσυ εκανες λιγες μερες και το π αρατησες? Τι επαθες ακριβως, ειχες πληρη απωλεια ενεργειας? Το παιδι προχωρησε στην ιντρο? Ρωταω εσενα γιατι νομιζα εκανες παραλληλα με το παιδι και αναρρωτιεμαι τι γινεται με το θηλασμο.

Τα έφτυσα κυριολεκτικά! Επειδή θηλάζω πάρα πάρα πολύ ( μάλλον ίδια περίπτωση με την Rosie) δεν είχα καθόλου ενέργεια και ήμουν όλη μέρα στο κρεβάτι χάλια! Η μικρή ήταν μέσα στην γκρίνια.

ΑΛΛΑ! Δεν ήμουν ξαναλέω καθόλου προετοιμασμένη. Ταυτόχρανα κόψαμε και όλους τους υδατάνθρακες οπότε όπως καταλαβαίνεις ήταν μεγάλο σοκ για τον οργανισμό. Τελικά έχω καταλήξει στην γνώμη οτί καλύτερα να συνηθίσεις λίγο την full και μετά να κάνεις ιντρο.

Αρχίσαμε ομως μαζί την full και π'ηγαμε μια χαρά... Πιστεύω αν θηλάζεις λίγες φορές δεν θα υπάρχει πρόβλημα αλλά έμενα η μικρή είναι απίστευτα κολλημένη σαν βδελιτσα που την λέω εγω πάνω στο στήθος μου! Αυτό σε εξαντλεί αλλά δεν θα είναι καλό και για την αποτοξίνωση να τα παίρνει όλα το μωρό.

Yugup3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Α πηγατε κατευθειαν ιντρο? Σιγουρα θα ειναι χαλια. Εκανα ατκινς καποτε και τριτη μερα κοντεψα να πεσω σε κωμα.

Θηλαζει αρκετα ο μικρος ακομα......το θεμα ειναι οτι θα πρεπει να κοψει το θηλασμο εκεινο το διαστημα ο μεγαλος.

Δε μου λες η μικρη σταματησε κι αυτη η προχωρησε στα σταδια? Επειδη ειπες οτι εστω και το λιγο που εκανε τη βοηθησε.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Υπολογιζω οταν γυρισουμε απο τις διακοπες να κανουμε ιντρο. Εκεινο το διαστημα δεν θα εχω δουλειες υπολογιζω οποτε θα μπορεσουμε να περασουμε τα δυσκολα. Αλλα ακομα δεν εχω ξεκαθαρισει κατα ποσο ειναι ασφαλες να κανω εγω ιντρο. Το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να περιμενω να αποθηλασει ο μικρος γιατι αυτο σημαινει πολυ καιρο ακομα και μετα δεν θα μπορω να τον ελεγχω στη διατροφη.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Α πηγατε κατευθειαν ιντρο? Σιγουρα θα ειναι χαλια. Εκανα ατκινς καποτε και τριτη μερα κοντεψα να πεσω σε κωμα.

Θηλαζει αρκετα ο μικρος ακομα......το θεμα ειναι οτι θα πρεπει να κοψει το θηλασμο εκεινο το διαστημα ο μεγαλος.

Δε μου λες η μικρη σταματησε κι αυτη η προχωρησε στα σταδια? Επειδη ειπες οτι εστω και το λιγο που εκανε τη βοηθησε.

Οχι την κόψαμε γιατί οι γονείς μου αγρίεψαν λιγάκι- δεν είχα κι εγώ τις κατάλληλες γνώσεις. Μόλις οργανώθηκα ξεκινήσαμε κατευθείαν την full. Nαι όντως με τις λίγες αυτες μέρες σταμάτησαν οι πράσινες υδαρείς κενώσεις που δεν έλεγαν αν φύγουν παρόλους τους μήνες απλής αποχής από τα αλλεργιογόνα οπότε όσο κι αν την φοβάμαι την ιντρο είδα τα χειροπιαστά αποτελέσματα!

Yugup3.png

th_681048768_Box1_122_369lo.jpg th_681050497_Box2_122_257lo.jpg th_681053423_insideBlock_122_516lo.jpg

th_681057365_insideBlock2_122_856lo.jpg th_268106157_Last_122_234lo.jpg

Η επιχείρηση Kerrygold τελειωσε. Το βούτυρο έρχεται σε χάρτινη συσκευασία, με το μπλοκ του βουτύρου σε σχήμα ανάλογο με την συσκευασια των 250γρ X 100. Είναι τυλιγμένο σε μπλε πλαστικό αντοχής που διευκόλυνε καθώς το ανοίξαμε και το απλωσαμε για να το κοψουμε.

Ημερομηνία λήξης τέλος 2012.

Μας πήρε 1ω15λ .... 3 ατομα για να τεμαχίσουμε και να συσκευασουμε τα 25κ βούτυρο. Σχετικά εύκολα γίνεται, με ενα μεγάλο λειο κουζινομαχαιρο. 'Οσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερα. Κομμάτια των 500γρ, τύλιγμα σε αλουμινόχαρτο και μετά μέσα σε ziplock σακκουλάκι. Χρειάστηκαν 32 σακκουλάκια ziplock. Οπότε υπολογίστε μία επιβάρυνση 4-5 ευρώ επιπλέον στην τιμή.

Ακόμα και με αυτόν τον καύσωνα το βούτυρο δεν έλλιωσε καθόλου κατά την διαδικασία.

Σε κιτρινάδα είναι οριακά πιο κίτρινο του Adoro, αλλά σε γεύση έχει έντονη επίγευση χόρτου. Είναι το καλύτερο βούτυρο που δοκίμασα μέχρι τώρα.

Rosie πολύ καλό το link του American Scientific ευχαριστούμε.

Και από μένα το παρατήρησα ότι μετά την intro έχει βελτιωθεί η διάθεσή και αντέχω πορισσότερο στο στρες χωρίς να εκνευρίζομαι.

Διαφημίσεις

Χμ, δεν φαίνεται και τόσο κίτρινο όντως... κι εγώ το πρόσεξα αυτό κάποιες φορές και κάπου διάβασα ότι αυτό έχει να κάνει με την εποχή, πχ το ανοιξιάτικο βούτυρο είναι πάντα το πιο κίτρινο στο χρώμα.

Σε κάθε περίπτωση είναι 100% grass-fed. Αν έχετε πάει Ιρλανδία θα προσέξατε ότι οι αγελάδες βόσκουνε ελεύθερα χειμώνα-καλοκαίρι, ακόμη και όταν βρέχει καταρρακτωδώς στο λειβάδι είναι αυτές!

Αν μπει στην κατάψυξη η ημερομηνία λήξεως δεν έχει σημασία.

Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Οχι την κόψαμε γιατί οι γονείς μου αγρίεψαν λιγάκι- δεν είχα κι εγώ τις κατάλληλες γνώσεις. Μόλις οργανώθηκα ξεκινήσαμε κατευθείαν την full. Nαι όντως με τις λίγες αυτες μέρες σταμάτησαν οι πράσινες υδαρείς κενώσεις που δεν έλεγαν αν φύγουν παρόλους τους μήνες απλής αποχής από τα αλλεργιογόνα οπότε όσο κι αν την φοβάμαι την ιντρο είδα τα χειροπιαστά αποτελέσματα!

Δλδ κανατε μονο σταδιο 1? Επαθε και το παιδι σοκ?

Ο δικος μου ειχε πρασινες υδαρεις κενωσεις αλλα σταματησαν με την αποχη απο τα γαλακτοκομικα. Ομως μια κιτρινιλα παντα τη διατηρησαν, ποτε δεν ειχαν φυσιολογικο χρωμα. με το που σταματησαμε τα απαγορευμενα τωρα υπηρξε μια βελτιωση στο χρωμα (περα απο την εξαφανιση της βρωμας) αλλα αυτη παιζει αναλογα με τις τροφες. Χθες που τον κρατησαν οι γονεις μου το απογευμα (και του δωσαν γαλα!) εφαγε κατι μαυρα μουρα που εφεραν απο το χωριο. Τα κακα που εκανε εκει ηταν μεν μουσταρδι αλλα σφιχτα. Μετα ξανακανει τα ιδια το βραδυ σε μας και μιαμισι ωρα αργοτερα εκανε μια πανα κακα να φρικαρεις! Μαυρα εντελως και γεματα απο τα φλουδια μουρων κι αλλες περιεργες τροφες.....να τα κοιταω για ωρα προσπαθωντας να καταλαβω τι του εδωσαν να φαει!!!!

Σημερα προσπαθουσα να κανω τη μανα μου να καταλαβει οτι υπαρχει προβλημα και πρεπει να γινει η θεραπεια......μερικες μερες με κρεας και ζωμο δεν καταλαβαινω γιατι την τρομαζει τοσο....πιστευω θα αντιδρουσε λιγοτερο αν της ελεγα οτι θα τρωει ολη μερα μονο καραμελες!

Σημερα προσπαθουσα να κανω τη μανα μου να καταλαβει οτι υπαρχει προβλημα και πρεπει να γινει η θεραπεια......μερικες μερες με κρεας και ζωμο δεν καταλαβαινω γιατι την τρομαζει τοσο....πιστευω θα αντιδρουσε λιγοτερο αν της ελεγα οτι θα τρωει ολη μερα μονο καραμελες!

Ειναι εξαιρετικα δυσκολο να πειστουν οι μεγαλοι να αλλαξουν τροπο διατροφης στον εαυτο τους. Αυτο θα σημαινε οτι πολλα απο αυτα που εφαρμοσαν σε μας σαν παιδια ηταν πανω κατω λαθος. Πολυ απλα, δε συνδεουν τη διατροφη με ολα τα προβληματα υγειας που εχουν. Θεωρουν οτι τα προβληματα υγειας ειναι το πεπρωμενο τους και δεν προκειται να βελτιωθουν με αλλαγη στη διατροφη.

Εγω εχω επικεντρωθει στα παιδια πλεον..

οταν το βγαλεις απο την καταψυξη ποσο θα κραταει;

Όσο κρατάει και ένα φρέσκο βούτυρο υποθέτω, μερικούς μήνες δηλαδή.

Οι δικοί μου που λέτε απλά πιστεύουνε ότι τα προβλήματα υγείας επέρχονται με την πάροδο του χρόνου, λόγω ηλικίας :roll:

Διαφημίσεις

Είμαι να σκάσω. Στον πατέρα μου (εκτός από όοοοοοοολα τα άλλα) βρήκαν τελευταία ελικοβακτηρίδιο και έλκος στο στομάχι και του είπαν να τρώει πατάτες, μακαρόνια και ψητό ψάρι μόνο (λέει) και να κόψει τα κρέατα. Του είπα για προβιοτικά κλπ και μου είπε αυτοί είναι γιατροί ξέρουν.

Συνειδητοποίησα επίσης πόσο γκαπς οικογένεια είμαστε όλοι μας και στ' αλήθεια στεναχωρέθηκα πολύ.

Κατά τα άλλα επειδή εδώ που είμαστε δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια καθώς φιλοξενούμαστε ακολουθούμε μια gaps friendly προσέγγιση αλλά κατά τι illegal. Το σημαντικό όμως είναι ότι βλέπει ο μικρός ότι δεν τρώμε ακριβώς τα ίδια όλοι, υπάρχουν προτιμήσεις και διαφορές κι έτσι πιστεύω ότι σύντομα θα τα καταφέρουμε να επανέλθουμε.

Αααα και τα καλά νέα πάμε για νυχτερινό αποθηλασμό..... άντε και στους υπόλοιπους....

Αναστάσιε το βουτυράκι γιατί σε αλουμινόχαρτο και όχι σε λαδόχαρτο; (χαρτί ψησίματος)

FLcUp3.png0BQfp3.png

To βούτυρο του σουπερμαρκετ έχει δικαίωμα η εταιρεία παραγωγής να του δίνει ημερομηνία λήξης 1 χρόνο μετά την παραγωγή. Αν εσείς το καταψύξετε ουσιαστικά παγώνετε για τον αντίστοιχο χρόνο την ημερομηνία λήξεως. Δηλ. αν καθίσει στην κατάψυξη 3μηνες άλλο τόσο παρατείνετε και την ημερομηνία λήξεως.

Λυπάμαι πολύ με τις ιστορίες που ακούω για τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε από "άρρωστους" συγγενείς και μη υποστηρικτικό περιβάλλον. Πάντως αν τουλάχιστον ο πατέρας της οικογένειας συμφωνεί, έχετε ευθύνη προς τα παιδιά σας να επιβληθείτε στο περιβάλλον σας με κάθε μέσο.

Δεν θα δίσταζα ακόμα και να επινοήσω έναν φανταστικό γιατρό που έδωσε το διαιτολόγιο, αν αυτό είναι που "καταλαβαίνουν" μη συνεργαζόμενοι συγγενείς. Το καλύτερο όπλο για να πολεμήσετε είναι η στέρεη γνώση γιατί κάνετε ότι κάνετε και να μην αναλώνεστε να πείσετε κάποιον που δεν θέλει ούτε να ακούσει.

Επειδή και εγώ ως παιδί αντιμετώπισα προβλήματα υγείας, λόγω άγνοιας των γονέων μου και κακών ιατρικών συμβουλών, είναι απαράδεκτο να γνωρίζετε αλλά να μην μπορείτε να εφαρμόσετε.

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Το καλύτερο δώρο/εφόδιο που πρέπει να προσφέρετε στα παιδιά σας είναι η καλή υγεία και η μόρφωση. Όλα τα άλλα έπονται.

th_700170914_Arla1_122_351lo.jpg

Βρήκα και αυτή την κρέμα Arla στο Metro, αρκετά ακριβότερη από τις άλλες. Έψαξα την εταιρεία Arla.com και έχει ποιοτική παραγωγή γαλακτοκομικών μόνο στην Σκανδιναβία. Θα την δοκιμάσω (ζύμωση) και θα σας πω.

Αναστάσιε το βουτυράκι γιατί σε αλουμινόχαρτο και όχι σε λαδόχαρτο; (χαρτί ψησίματος)

Τα λιπαρά σε αλουμίνιο και τα όξινα σε πλαστικά, αυτός είναι ο κανόνας. Το λαδόχαρτο το θεωρώ καλή λύση αλλά για καθαρό λίπος το αλουμίνιο είναι καλύτερο. Φαντάζομαι κολλά και πιο σταθερά στο βούτυρο.

Μιρικι ο μπαμπας μου επασχε χρονια απο ελκος και ταλαιπωρηθηκε πολυ με γιατρους και φαρμακα μεχρι που θεραπευτηκε εντελως με διατροφη. Θα τον ρωτησω τι εκανε αλλα σιγουρα επινε κεφιρ και ετρωγε σκορδα και κρεμμυδια. Μαλιστα νομιζω οτι πρεπει να καταπινεις σκελιδες σκορδου με αδειο στομαχι για καλυτερα αποτελεσματα. Εχει κατι παλια βιβλια με φυσικα γιατροσοφια που του αρεσει να εφαρμοζει. Απεχθανεται τα φαρμακα.

Τα πεθερικα μου αντιθετα ηταν της νοοτροπιας ¨το ειπε ο γιατρος¨ Και τους εφαγε το μαυρο χωμα.

Διαφημίσεις

Για να ρωτήσω δικό μου γνωστό που ίσως να εισάγει ή να μπορεί να εισάγει μικρότερες συσκευασίες ποιό ακριβώς είναι το βούτυρο που θέλουμε;

http://www.kerrygold.com/products/ βλέπω αρκετά εδώ...

(ελπίζω να καταφέρουμε να γλυτώσουμε αυτή την διαδικασία)

πᾶν μέτρον ἄριστον

To βούτυρο του σουπερμαρκετ έχει δικαίωμα η εταιρεία παραγωγής να του δίνει ημερομηνία λήξης 1 χρόνο μετά την παραγωγή. Αν εσείς το καταψύξετε ουσιαστικά παγώνετε για τον αντίστοιχο χρόνο την ημερομηνία λήξεως. Δηλ. αν καθίσει στην κατάψυξη 3μηνες άλλο τόσο παρατείνετε και την ημερομηνία λήξεως.

Λυπάμαι πολύ με τις ιστορίες που ακούω για τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε από "άρρωστους" συγγενείς και μη υποστηρικτικό περιβάλλον. Πάντως αν τουλάχιστον ο πατέρας της οικογένειας συμφωνεί, έχετε ευθύνη προς τα παιδιά σας να επιβληθείτε στο περιβάλλον σας με κάθε μέσο.

Δεν θα δίσταζα ακόμα και να επινοήσω έναν φανταστικό γιατρό που έδωσε το διαιτολόγιο, αν αυτό είναι που "καταλαβαίνουν" μη συνεργαζόμενοι συγγενείς. Το καλύτερο όπλο για να πολεμήσετε είναι η στέρεη γνώση γιατί κάνετε ότι κάνετε και να μην αναλώνεστε να πείσετε κάποιον που δεν θέλει ούτε να ακούσει.

Επειδή και εγώ ως παιδί αντιμετώπισα προβλήματα υγείας, λόγω άγνοιας των γονέων μου και κακών ιατρικών συμβουλών, είναι απαράδεκτο να γνωρίζετε αλλά να μην μπορείτε να εφαρμόσετε.

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Το καλύτερο δώρο/εφόδιο που πρέπει να προσφέρετε στα παιδιά σας είναι η καλή υγεία και η μόρφωση. Όλα τα άλλα έπονται.

th_700170914_Arla1_122_351lo.jpg

Βρήκα και αυτή την κρέμα Arla στο Metro, αρκετά ακριβότερη από τις άλλες. Έψαξα την εταιρεία Arla.com και έχει ποιοτική παραγωγή γαλακτοκομικών μόνο στην Σκανδιναβία. Θα την δοκιμάσω (ζύμωση) και θα σας πω.

Αν μπορούσατε να βρείτε καμιά καλή κρέμα γάλακτος από έξω, είμαι η πρώτη που θέλω.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Αυτή την Arla την είδα σήμερα στο Βερόπουλο αλλά δεν μου γέμισε και πολύ το μάτι, είναι UHT που σημαίνει ότι οι πρωτεϊνες της είναι ήδη μεταλλαγμένες και επομένως βλαβερές.

Καλά κι εγώ δεν προσπαθώ να πείσω κανένα πια για τη διατροφή που κάνουμε, αλλά όσον αφορά τα παιδιά είμαι αδίστακτη, κάνω φασαρία σε όποιον τολμήσει να τους δώσει κάτι χωρίς να με ρωτήσει, και δεν με νοιάζει αν αυτό το άτομο είναι η μαμά μου, η πεθερά μου, η κουνιάδα μου κτλ. Τα παιδιά μου είναι πιο σημαντικά για μένα απ' όλους αυτούς!

Για να ρωτήσω δικό μου γνωστό που ίσως να εισάγει ή να μπορεί να εισάγει μικρότερες συσκευασίες ποιό ακριβώς είναι το βούτυρο που θέλουμε;

http://www.kerrygold.com/products/ βλέπω αρκετά εδώ...

(ελπίζω να καταφέρουμε να γλυτώσουμε αυτή την διαδικασία)

Mesastoura είναι το δεύτερο στην σειρά, με την ασημένια συσκευασία, pure irish butter unsalted. Τα 25κιλά για 3 οικογένειες, που κάνουν Gaps/Weston Price διατροφή δεν είναι και πολλά. Η φασαρία είναι στην συννενόηση.

Αν μπορούσατε να βρείτε καμιά καλή κρέμα γάλακτος από έξω, είμαι η πρώτη που θέλω.

Δυστυχώς κρέμα γάλακτος δεν μπορεί να παραγγελθεί από το εξωτερικό γιατί είναι προίον ψυγείου. Πολύ θα το ήθελα αλλά, μόνο κανένα κατάστημα με βιολογικά να μας κάνει κάποιο μαζική παραγγελία. Όποιος βρει άκρη και έγώ μέσα.

Αυτή την Arla την είδα σήμερα στο Βερόπουλο αλλά δεν μου γέμισε και πολύ το μάτι, είναι UHT που σημαίνει ότι οι πρωτεϊνες της είναι ήδη μεταλλαγμένες και επομένως βλαβερές.

Καλά κι εγώ δεν προσπαθώ να πείσω κανένα πια για τη διατροφή που κάνουμε, αλλά όσον αφορά τα παιδιά είμαι αδίστακτη, κάνω φασαρία σε όποιον τολμήσει να τους δώσει κάτι χωρίς να με ρωτήσει, και δεν με νοιάζει αν αυτό το άτομο είναι η μαμά μου, η πεθερά μου, η κουνιάδα μου κτλ. Τα παιδιά μου είναι πιο σημαντικά για μένα απ' όλους αυτούς!

Την έβαλα να ζυμώνεται με κεφίρ, δυστυχώς το UHT κατέληξε να είναι η μοναδική επιλογή. Δεν υπάρχει τπτ άλλο στην αγορά :( Εχουνε διαλύσει τα τρόφιμα οι βιομηχανίες. Με εξοργίζουν όταν δεν υπάρχουν ενναλακτικές.

Θα την κάνω κανένα μπανανοπαγωτό που ακόμα δεν έφαγα από τότε που ξεκίνησα ιντρο πριν 3 μήνες. Μου φαίνεται πιο πηχτή από το Adoro, στο 24ωρο πάντως όλες καταλήγουν συμπαγής σαν τυρί, ελπίζω να την φέρει γύρα η παγωτομηχανή.

Και ένα ωραίο λινκ απο την Σαρα

http://execonn.com/sf/

2 γλάστρες, την μία την ποτίζαμε με νερό ζεσταμένο στα μικροκύμματα. Την 7η μέρα πέθανε!

Τυρί Cheddar σε μεγάλη συσκευασία (όχι αυτή την μικρή του Kerrygold που έχουνε και είναι πανάκριβη) υπάρχει σε κάποιο μαρκετ.

Στο Μέτρο είχανε κωδικό στο σύστημά τους για 1kg Kerrygold Cheddar αλλά ήταν ανενεργός κωδικός λόγο μη ζητησης.

Σ' όλα τα μεγάλα σουπερμάρκετ υπάρχει Αναστάσιε, στο deli.

Πήρα σήμερα το απόγευμα 20 φέτες Cheddar Kerrygold από το Βερόπουλο, φαντάζομαι ότι αν θες σου πουλάνε και όλο το "τούβλο".

Σ' όλα τα μεγάλα σουπερμάρκετ υπάρχει Αναστάσιε, στο deli.

Πήρα σήμερα το απόγευμα 20 φέτες Cheddar Kerrygold από το Βερόπουλο, φαντάζομαι ότι αν θες σου πουλάνε και όλο το "τούβλο".

Bρε παιδιά μόνο ο Σκλαβενίτης που είναι κοντάς μας και ψωνίζουμε δεν έχει τίποτα από ποικιλία (αλλαντικά, τυριά, κλπ) :evil:. Φανταστείτε από cheddar δεν έχει τίποτα μόνο ένα άθλιο συσκευασμένο με χρωστική.

Αχ σήμερα την πάτησα :( Εφαγα μια πηρουνιά τηγανιτές πατάτες (μην βαράτε :cool:) και το στομάχι μου τα έπαιξε κανονικά.... πόνος...:( Ευτυχώς με μι α πιρουνιά τουρσί λάχανο μου πέρασε. Αχ έχει γίνει το γιατρικό μου, και δυο άλλες φορές που πάλι έκανα χοντρή παρασπονδία μόλις έφαγα ελάχιστο λάχανο μου πέρασε ο πόνος. Εχω αρχίσιε να υποπτεύομαι πως ίσως να είμαι πιο πολύ gaps απ'ότι φανταζόμουν αρχικά. Αλλάξαμε ρόλους με την μικρή ;) Πριν έκανα την διατροφή για εκείνη. Τώρα την κάνω για μένα!

Yugup3.png

Για το Σκλαβενίτη δεν ξέρω, αλλά τα Kerrygold τα βρίσκω στο Βερόπουλο, στο Βασιλόπουλο και στο Carrefour.

Προτιμάμε συνήθως το Regato, φαίνεται πιο ώριμο τυρί και είναι και πιο νόστιμο, αλλά και πιο αλμυρό.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...