Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες


miriki

Recommended Posts

Ηρθε η παγωτομηχανη σημερα! Πολυ γρηγοροι!!! Θελει ομως ανταπτορα να ξερετε.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το προσιουτο το τρωτε επειδη θελετε η ειναι απο τις τροφες που συνιστωνται για καποιο λογο? Ενταξει εγω το τρωω, εχω κανει και ιταλια χαχα...αλλα ειναι περιεργο οντως και δεν ξερω αν αρεσει στον πολυ κοσμο. Αμφιβαλω αν θα αρεσει στα παιδια μου και δεν ξερω αν πρεπει ντε και καλα να τους το μαθω. Απο το να τρωνε αλλα αλλαντικα σιγουρα ειναι προτιμοτερο βεβαια....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον ηθελα να σας πω οτι βρηκα απο μια ψαγμενη φιλη μου (η οποια βεβαια δεν κανει γκαπς αλλα ακολουθει πολυ σωστη διατροφη για τα παιδια της με βιολογικα κτλ.)εναν κυριο που φερνει κρεατα απο τη Ναξο χωρις ενεσεις κτλ πολυ αγνα απο οτι μου ειπε κι εκεινη.τον πηρα τηλεφωνο και εκανα μια μεγαλη παραγγελια και αυριο θα μου τα φερει σπιτι το βραδυ.Τιμη δε ρωτησα :? αλλα θα δοκιμασω και θα σας πω εντυπωσεις.Τοσο καιρο δεν το ξερα και εψαχνα και καλα που μου κοψε να τη ρωτησω:D

DlkKp2.png

 

 

aoJjp3.png

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον ηθελα να σας πω οτι βρηκα απο μια ψαγμενη φιλη μου (η οποια βεβαια δεν κανει γκαπς αλλα ακολουθει πολυ σωστη διατροφη για τα παιδια της με βιολογικα κτλ.)εναν κυριο που φερνει κρεατα απο τη Ναξο χωρις ενεσεις κτλ πολυ αγνα απο οτι μου ειπε κι εκεινη.τον πηρα τηλεφωνο και εκανα μια μεγαλη παραγγελια και αυριο θα μου τα φερει σπιτι το βραδυ.Τιμη δε ρωτησα :? αλλα θα δοκιμασω και θα σας πω εντυπωσεις.Τοσο καιρο δεν το ξερα και εψαχνα και καλα που μου κοψε να τη ρωτησω:D

 

Μήπως έχουμε τον ίδιο χασάπη??:P

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ ενδιαφέρομαι Ελίνα.

Σας διαβάζω και σας χαίρομαι ομολογώ. Εμείς είμαστε μία σκέτη αποτυχία. Ο μικρός συνεχίζει σε φουλ στο περίπου (με μία γερή παρασπονδία κάθε εβδομάδα) κι εγώ το παλεύω όπως μπορώ. Σκέφτομαι τώρα το καλοκαίρι που είμαι και πάρα πολύ πιεσμένη και γενικώς θα λείπουμε, να κρατήσω τη φουλ στο βαθμό που μπορούμε και όταν με το καλό επιστρέψουμε για χειμώνα (μέσα Αυγούστου) να ξεκινήσουμε κι οι δυο ίντρο. Έτσι λοιπόν σκοπεύω να αποφεύγουμε τελείως αυτά που θεριεύουν τα παθογόνα (π.χ. ζάχαρη, μαγιά), αλλά να κάνουμε τις κουτσουκέλες μας με πράγματα που ερεθίζουν το έντερο ( π.χ. γλουτένη, ρύζι, πατάτες). Και φυσικά να παίρνουμε τα προβιοτικά μας.

 

Βέρα τα τουρσιά σου φαίνονται τέλεια, θα τα δοκιμάσω όλα.

 

Λοιπόν ακολουθεί σεντόνι.

 

Έχω την εντύπωση ότι κάποιες περιπτώσεις είναι πιο εύκολες ή πιο δύσκολες. Ο γιος μου γεννήθηκε με καισαρική (πήρε τα μικρόβια του χειρουργείου και όχι της μαμάς του), εγώ είμαι καραγκαπς (!) άτομο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εγκυμοσύνη και την ποιότητα του γάλακτός μου, το μωρό πήρε αντιβίωση κατά τη γέννα (όπως κι εγώ), νοσηλεύτηκε έντεκα μέρες στη ΜΕΝΝ με αντιβίωση (και αρκετές μερίδες ξένο γάλα), και πήρα αντιβίωση εγώ για πιθανή (γκρρρρρ) ουρολοίμωξη και για ένα δόντι και φυσικά περάσαμε καντιντίαση θηλών. Επίσης μέχρι 18 μηνών ειχε κάνει όλα τα εμβόλια που συστήνονταν εκτός από το μμρ (που το κάναμε φέτος).

 

Θεωρώ λοιπόν πολύ δύσκολο να θεραπευτεί πλήρως, πάντα θα χρειάζεται προσοχή. Για μένα πια το θεωρώ αδύνατο, ειδικά με το θέμα των σφραγισμάτων. Μπορούμε όμως να βοηθήσουμε το εντεράκι του αρκετά πιστεύω, ώστε να μπορεί να αντέξει παρασπονδίες, με προϋπόθεση τον υπόλοιπο καιρό να τρώει τα προβιοτικά του κλπ. Επίσης μπορώ να του δείξω ένα δρόμο διατροφής που σίγουρα θα απορρίψει στην πορεία, για κάποιο καιρό (υπό την πίεση της τρέλας που λέγεται μιμητισμός παιδικής και εφηβικής ηλικίας), αλλά εύκολα θα μπορεί να την ξαναβρεί εφόσον τη χρειαστεί.

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αγλαΐα, αυτό που λες με τους ζωμούς το έχω κάνει όχι συνειδητά, αλλά μου προέκυψε. Λοιπόν, όταν δεν καταναλώνω ζωμό (έστω ένα φλυντζάνι την ημέρα) πεινάω περισσότερο κι έχω περισσότερο φούσκωμα. Θέλω να τρώω κυρίως υδατάνθρακες και γλυκά πράγματα. Αντίθετα όταν πίνω ζωμούς νιώθω πιο "πλήρης" και αποζητώ περισσότερο αλμυρά φαγητά.

 

Ούτως ή άλλως πια τις λίγες φορές που θέλω να φάω γλυκό, όταν ενδώσω ανακαλύπτω ότι τελικά αλμυρό ζητούσα. (εντάξει είμαι τρελή καλέστε τις κοινωνικές υπηρεσίες να μου πάρουν το παιδί)....

 

 

Όταν με το καλό παραγγείλετε βουτυράκι θα με υπολογίσετε για μικρή ποσότητα (γιατί δεν έχω καταψύκτη και η κατάψυξή μου δε χωράει τίποτα). Το ίδιο και με τα προβιοτικά.

 

Γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω κεφίρ γάλακτος ή νερού στη θεσσαλονίκη κοντά στο κέντρο; Σκέφτομαι να μην πάρω τα δικά μου μαζί στο τρένο, αλλά δε θα έχω αυτοκίνητο για να μετακινούμαι και θα μένω εκτός πόλης.

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

Μήπως έχουμε τον ίδιο χασάπη??:P

 

 

χαχα λες? Ο ΚΥΡΙΟς που θα μου τα φερει Αρτεμης λεγεται παντως:P

 

μιρικι οταν μου τα φερει θα σου πω κ αν θες σου δινω το τηλ.του .μαρεσει που τα φερνει στο σπιτι τρομερο αυτο για μενα που δεν μπορω να κουνηθω χιχι.εγω παντωσ κοριτσια που θηλαζω κ τα δυο παιδια πειναω συνεχεια.το μυαλο μου ειναι συνεχεια στο φαι...κ το στομα μου βεβαιως βεβαιως...:-P

DlkKp2.png

 

 

aoJjp3.png

Link to comment
Share on other sites

Εσύ κάνεις την καλύτερη δουλειά τώρα, μη μιλάς καθόλου (τρώγε λέμε). ευχαριστώ πολύ πολύ....

 

Γράφοντας σε ένα άλλο θέμα για το πως χειριζόμαστε τις διαφορετικές διατροφικές μας επιλογές μου ήρθε η ιδέα να γράψω ένα γκαπσ παραμυθάκι που θα μιλάει για τα προβιοτικά, την επούλωση κλπ. Θα χρειαστώ τη βοήθειά σας.

 

Ρόζι μη με μαλώσεις, ξέρω ότι πρέπει να γράψω το διδακτορικό πρώτα..... αλλά μάλλον το άλλο με καίει πιο πολύ.....

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

Miriki σκεφτόμουνα σήμερα το πρωί ό,τι ψιλοχάθηκες από το θέμα αυτό τελευταία και αναρωτιόμουνα γιατί, αλλά βλέπω επανήλθες δρυμίτερη! :lol:

 

Αν έχεις ταλέντο στα παραμυθάκια γράψε σε παρακαλώ και ένα με τίτλο "Καιρός να μην πίνουμε το γάλα της μαμάς" για την κόρη μου, γιατί πραγματικά βαρέθηκα, θέλω να αποθηλάσω και τα πράγματα γίνονται χειρότερα, όλη μέρα είμαστε σε κόντρα με τη μικρή!

Δεν ξέρω, με το γιο μου είχα υπομονή και είχα πει ότι θα τον αφήσω να αποθηλάσει όποτε ήθελε αυτός πράγμα που έγινε, αλλά με την κόρη δεν αντέχω άλλο... :oops:

 

Αυτά τα μοσχάρια που λέτε στη Νάξο βόσκουνε; Έχει η Νάξος βοσκοτόπια; Γιατί αν απλά δεν τους δίνουνε φάρμακα αλλά τα ταϊζουνε σπόρους τότε καλύτερα να παίρνουμε αυτά με βιολογική πιστοποίηση.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Μιρικι κι εγω παρατηρησα οτι τις μερες που τρωμε σουπα ειμαι πολυ χορτατη ολη μερα. Μου κανει εντυπωση γιατι πριν με τη σουπα κατα κανονα χλαπακιαζα και πολυ ψωμι.

 

Μου κανει εντυπωση ποσο πιο ευκολα τελικα κανω τη διατροφη. Δεν το περιμενα......ολη μερα ψωμι ετρωγα και οπωσδηποτε ηθελα κατι γλυκο να φαω με τραβουσε. Κι ομως δεν μου κανουν πια αισθηση.....πιστευα οτι θα δυσκολευομουν πολυ. Εχω παψει και να ψηνω ψωμακια γιατι δεν τα τρωω (και πρεπει γιατι θα μου ληξουν τα αλευρια καρυδας!)

 

Σημερα εκανα κοτοπουλο στην κατσαρολα με πλευρωτους, κρεμμυδι και πιπερια και εβαλα και ζωμο κοτοπουλου. Εγινε πεντανοστιμο!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ροζυ λεει ναι βοσκουνε κ οτι ειναι πολυ αγνα κ καλυτερα απο τα βιολογικα ...τωρα τι να πω παντως αυτος ο κυριος ειναι εμπιστοσυνης κ επεμεινε οτι ειναι πολυ καλο το κρεας.και η φιλη το ιδιο.Θα δοκιμασω απο αυριο που θα ερθει,πηρα ενα σωρο χεχε

DlkKp2.png

 

 

aoJjp3.png

Link to comment
Share on other sites

χαχα λες? Ο ΚΥΡΙΟς που θα μου τα φερει Αρτεμης λεγεται παντως:P

 

μιρικι οταν μου τα φερει θα σου πω κ αν θες σου δινω το τηλ.του .μαρεσει που τα φερνει στο σπιτι τρομερο αυτο για μενα που δεν μπορω να κουνηθω χιχι.εγω παντωσ κοριτσια που θηλαζω κ τα δυο παιδια πειναω συνεχεια.το μυαλο μου ειναι συνεχεια στο φαι...κ το στομα μου βεβαιως βεβαιως...:-P

 

Eεεε αυτός είναι! Είναι πολύ καλός μας φίλος!

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Καλά σε λίγο θα βγούμε όλοι ξαδέρφια να μου το θυμηθείτε :)

 

Άστο Ρόζυ ο αποθηλασμός είναι και η δική μου αχίλλειος πτέρνα. Ομολογώ ότι έχω κουραστεί. Ευελπιστώ να βοηθήσουν και οι διακοπές αν και φοβάμαι ότι αν δε φτιάξει το εντεράκι δε θα έχω μέλλον! Μόλις αποφασίσω τι θα πω στο μικρό το σκαρώνουμε κι αυτό το παραμυθάκι.

Δριμύτερη δεν έχω επανέλθει (πίτσα φάγαμε...) αλλά χαίρομαι τόσο πολύ με τα νέα σας που παίρνω κουράγιο να ξαναρχίσω από την αρχή.

 

Α και στην Αντίπαρο ξέρω ότι έχουν μοσχάρια και ότι την Άνοιξη το νησί είναι ένα απέραντο βοσκοτόπι (το υπόλοιπο καιρό υποθέτω παραγγέλνουν έξω.....). Η Νάξος όμως είναι μεγάλο νησί έχει και το βουνάκι της, άνετο το βλέπω να έχει βοσκοτόπια.

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

Ο συγκεκριμένος δεν φέρνει απλά κρέατα από τη Ναξο. Κατάγεται από το νησί και τα κρέατα που πουλάει τα ξέρει από την γέννηση τους. Ο αδερφός του που μένει μόνιμα εκεί τον προμηθεύει. Είναι όντως ελευθέρας βοσκής και αν χρειαστεί συμπλήρωμα (γιατί είπαμε στην Ελλάδα ζούμε όχι στη Γερμανία) τους δίνουν από εκεί ντοπια προιόντα.

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Η Νάξος φημίζεται για τα κατσίκια και τα αρνιά της. Επίσης για τη γραβιέρα της η οποία είναι από αγελαδινό γάλα, σε αντίθεση με την Κρητική που είναι από πρόβειο

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Μου κανει εντυπωση ποσο πιο ευκολα τελικα κανω τη διατροφη. Δεν το περιμενα......ολη μερα ψωμι ετρωγα και οπωσδηποτε ηθελα κατι γλυκο να φαω με τραβουσε. Κι ομως δεν μου κανουν πια αισθηση.....πιστευα οτι θα δυσκολευομουν πολυ. Εχω παψει και να ψηνω ψωμακια γιατι δεν τα τρωω (και πρεπει γιατι θα μου ληξουν τα αλευρια καρυδας!)

 

Βάλε τα στην κατάψυξη, και να λήξουνε δεν θα πάθουνε τίποτα.

Τελικά του Mercola είναι το καλύτερο, όχι μόνο από άποψη γεύσης αλλά και από συσκευασία. Είναι πολύ ποιοτική η συσκευασία του, κλείνει αεροστεγώς και δεν είναι από φθηνό πλαστικό σακούλας όπως αυτό του Keimling.

 

Μιρίκι κάποια στιγμή που θα έχω διαύγεια πνεύματος (σπάνια στιγμή δηλαδή πια!) θα σου πω τι λέω στο γιο μου για τα προβιοτικά, παρόμοια ιστορία που του λέω και όταν έχει πυρετό.

Πιάνει πάντως, το κεφίρ νερού που έχει και άσχημη γεύση το πίνει, η κομπούχα του αρέσει πολύ αλλά ούτε που να αγγίξει τουρσί και κεφίρ γάλακτος. Δεν πειράζει, γούστα είναι αυτά.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Eυχαριστω για το τιπ, το ειχα αγχος! Απο το iherb τα πηρα εδω και μηνες ετοιμαζοντας σιγα σιγα αποθεμα και δυστυχως ειδα οτι τα περισσοτερα ληγουν σεπτεμβριο.

 

Με ενδιαφερουν και μενα τα κρεατα, ενημερωστε μας και για τις τιμες.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

Eεεε αυτός είναι! Είναι πολύ καλός μας φίλος!

 

Ελα βρε!!!!!τρομερο!!!εμεις εχουμε την αδερφη του δικηγορο μας!!!τον αρτεμη δεν τον ηξερα σημερα μιλησα πρωτη φορα!!!!απιστευτο!!!!χαχα μικρος ο κοσμος!!αρα θα ναι καλα τα κρεατα κατερινακι ε?πολυ χαιρομαι!

DlkKp2.png

 

 

aoJjp3.png

Link to comment
Share on other sites

Καλά νέα!!! kerrygold 25 kg -> 128,00 ευρώ δηλαδή 1.28ευρω τα 250γρ

 

Δυστυχώς χρειάζεται επαγγελματικός κωδικός για να το ψωνίσετε, αύριο θα έχω αναλυτικές πληροφορίες, από ότι κατάλαβα είναι ελαστικοί στο άνοιγμα καρτέλας πελάτη.

Link to comment
Share on other sites

Καλά νέα!!! kerrygold 25 kg -> 128,00 ευρώ δηλαδή 1.28ευρω τα 250γρ

 

Δυστυχώς χρειάζεται επαγγελματικός κωδικός για να το ψωνίσετε, αύριο θα έχω αναλυτικές πληροφορίες, από ότι κατάλαβα είναι ελαστικοί στο άνοιγμα καρτέλας πελάτη.

Καλά, έχουμε γνωστούς που δούλευαν εκεί παλαιότερα και μάλλον μπορούν να βοηθήσουν... ;) Και αν δεν μπορούν οι ίδιοι υπάρχουν φίλοι επαγγελματίες :-D

 

Βλέπω έχει και κατάστημα κοντά μου:wink:

πᾶν μέτρον ἄριστον

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ωραία, πολύ καλή τιμή!

Μάλλον θα χρειαστούμε όμως περισσότερο από 25 κιλά γιατί ήδη μαζευτήκαμε γύρω στα 10 άτομα, όλοι στην Αθήνα πλην τον Αναστάσιο.

 

Εντωμεταξύ μου απαντήσανε τα εξής από την Kerrygold Ιρλανδίας:

 

Good Morning -

I hope this email finds you well.

Thank you for contacting the Kerrygold website and for your Butter query.

 

In response; We do not sell any retail butter in the Greek market. Our focus for our business in this market has always been Cheese, primarily Regato, with extensions into other types in recent years; Cheddar, Emmental and Tirotrella / Cheese strings.

 

Unfortunately there is not or will not be any outlets to buy Kerrygold butter in the Greek market for the foreseeable future.

 

Kind Regards,

 

Julie Curtin

Sales & Marketing Manager - Southern Europe

Irish Dairy Board | Consumer Foods Division

Εντωμεταξύ η Ελλαδα πρέπει να είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που να μην έχει βούτυρο Kerrygold, και να πεις ότι έχουμε άλλα ποιοτικότερα να το καταλάβω, αλλά... :roll:

 

 

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ ενδιαφέρομαι Ελίνα.

Σας διαβάζω και σας χαίρομαι ομολογώ. Εμείς είμαστε μία σκέτη αποτυχία. Ο μικρός συνεχίζει σε φουλ στο περίπου (με μία γερή παρασπονδία κάθε εβδομάδα) κι εγώ το παλεύω όπως μπορώ. Σκέφτομαι τώρα το καλοκαίρι που είμαι και πάρα πολύ πιεσμένη και γενικώς θα λείπουμε, να κρατήσω τη φουλ στο βαθμό που μπορούμε και όταν με το καλό επιστρέψουμε για χειμώνα (μέσα Αυγούστου) να ξεκινήσουμε κι οι δυο ίντρο. Έτσι λοιπόν σκοπεύω να αποφεύγουμε τελείως αυτά που θεριεύουν τα παθογόνα (π.χ. ζάχαρη, μαγιά), αλλά να κάνουμε τις κουτσουκέλες μας με πράγματα που ερεθίζουν το έντερο ( π.χ. γλουτένη, ρύζι, πατάτες). Και φυσικά να παίρνουμε τα προβιοτικά μας.

 

Βέρα τα τουρσιά σου φαίνονται τέλεια, θα τα δοκιμάσω όλα.

 

Λοιπόν ακολουθεί σεντόνι.

 

Έχω την εντύπωση ότι κάποιες περιπτώσεις είναι πιο εύκολες ή πιο δύσκολες. Ο γιος μου γεννήθηκε με καισαρική (πήρε τα μικρόβια του χειρουργείου και όχι της μαμάς του), εγώ είμαι καραγκαπς (!) άτομο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εγκυμοσύνη και την ποιότητα του γάλακτός μου, το μωρό πήρε αντιβίωση κατά τη γέννα (όπως κι εγώ), νοσηλεύτηκε έντεκα μέρες στη ΜΕΝΝ με αντιβίωση (και αρκετές μερίδες ξένο γάλα), και πήρα αντιβίωση εγώ για πιθανή (γκρρρρρ) ουρολοίμωξη και για ένα δόντι και φυσικά περάσαμε καντιντίαση θηλών. Επίσης μέχρι 18 μηνών ειχε κάνει όλα τα εμβόλια που συστήνονταν εκτός από το μμρ (που το κάναμε φέτος).

 

Θεωρώ λοιπόν πολύ δύσκολο να θεραπευτεί πλήρως, πάντα θα χρειάζεται προσοχή. Για μένα πια το θεωρώ αδύνατο, ειδικά με το θέμα των σφραγισμάτων. Μπορούμε όμως να βοηθήσουμε το εντεράκι του αρκετά πιστεύω, ώστε να μπορεί να αντέξει παρασπονδίες, με προϋπόθεση τον υπόλοιπο καιρό να τρώει τα προβιοτικά του κλπ. Επίσης μπορώ να του δείξω ένα δρόμο διατροφής που σίγουρα θα απορρίψει στην πορεία, για κάποιο καιρό (υπό την πίεση της τρέλας που λέγεται μιμητισμός παιδικής και εφηβικής ηλικίας), αλλά εύκολα θα μπορεί να την ξαναβρεί εφόσον τη χρειαστεί.

 

Miriki μην απογοητεύσαι... Αν σου πω εγώ τι φάρμακα έχω παρεί... Απο μικρή μονίμως με αντιβιώσεις ήμουν. Όλο μου το βιβλιάριο είναι γεμάτο με αμυγδαλίτιδες. Διατροφή πολύ χάλια. Ναι μεν είχαμε αρκετά παραδοσιακά προϊόντα στο χωριό αλλά οι σοκολάτες και τα γλυκά ήταν τα αγαπημένα μου. Και φυσικά σαν αποτέλεσμα έχω ένα σωρό σφραγίσματα συν μία απονεύρωση... Στην εφηβεία μου και για αρκετά χρόνια αποφάσισα να γίνω χορτοφάγος χωρίς καμία ενημέρωση για το τι πρέπει να προσέχω..οπότε η κατανάλωση ζυμαρικών αυξήθηκε κατακόρυφα. Και σαν να μην έφταναν αυτά πριν μερικά χρόνια μου βρήκανε λέμφωμα και ακολούθησα χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία. Εκεί να δεις χημικό.... Το καταλαβαίνω ότι ο οργανισμός μου είναι πολύ επιβαρυμένος. Τόσο καιρό με προβιοτικά, χωρις ζάχαρη και γενικά ακολουθώντας αυτά που λέει η γκαπς και ακόμα έχω σοβαρό πρόβλημα. Με αυτό εννοώ ότι ακόμη δεν μπορώ να φάω πολλά φρούτα, αποξηραμένα σχεδόν καθόλου, μέλι ελάχιστο, τα παγωτά (gaps - legal εννοείται) όπως και τα πολλά γκαπς γλυκά με ενοχλούν.Ακόμη και ξηρούς καρπούς δεν τους άνεχομαι σε μεγάλες ποσότητες. Τυρί τρώμε σπάνια. Το τελευταίο διάστημα δε οι θηλές μου πονάνε απίστευτα κάθε φορά που θηλάζω και η γλώσσα μου είναι κάτασπρη τα πρωινά.

Όμως, από την άλλη πλευρά, από όταν έκοψα την ζάχαρη, δεν ξαναεμφανίστηκε έρπης, σπάνια βγάζω άφθες, δεν έχω σχεδόν ποτέ αέρια, τα κακά της μικρής είναι πολύ καλύτερα.

Άρα υπάρχει ελπίδα. Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρουμε και για να είμαι ειλικρινής δεν θέλω πια να επιστρέψω στην διατροφή που έκανα πριν. Μου αρκεί αραιά και που να μπορώ να φάω έξω ή σε κάποιο άλλο σπίτι χωρίς πρόβλημα.

Για τα μικρά μας, είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα φάνε και πολλά άλλα πράγματα αλλά χτίζουμε μια γερή βάση που θα τα ακουλουθεί σε όλη τους τη ζωή.

Άλήθεια υπάρχει κάποια που να στέλνει το παιδάκι της παιδικό; Αναγκαστικά θα την στείλω από Σεπτέμβρη στον δημοτικό παιδικό. Πήγα να κάνω εγγραφή και τα μικρά τρώγανε φέτες ψωμί με βιτάμ και μαρμελάδα.:shock: Και έχει και μεσημεριανό το μενού... Αφού παρακαλάω τώρα με την κρίση να κάνουν περικοπές και να τους δίνουμε εμείς φαγητό από το σπίτι όπως γίνεται σε κάποιους άλλους παιδικούς... Φυσικά τους είπα ότι η μικρή έχει πρόβλημα και συμφωνήσαμε να μου λένε τι έχει το πρόγραμμά τους ώστε να φτιάχνω κάτι αντίστοιχο. Αλλά ανησυχώ για το πως θα το δεχτεί η μικρή. Έχει και μια εμμονή με το φαγητό.... Αν υπάρχει κάποια ( ή κάποιος) που να έχει παρόμοια εμπειρία ας μας πει πως το χειρίστηκε...

(Συγγνώμη για το μεγάλο ποστ, ήταν να μην καθίσω να γράψω:P)

Link to comment
Share on other sites

Βρήκα γνωστό μου που έχει καρτέλα πελάτη στο Μετρο, οπότε δεν χρειάζεται να ανοίγω κωδικό. Χρειάζονται 1 με 2 μέρες για να φέρουνε το βούτυρο κατόπιν παραγγελίας.

 

Αφού μαζευτήκατε ήδη 10 ατομα για Αθήνα νομίζω λύσατε και το πρόβλημα της ποσότητας. Και εγω βρηκα ακόμα μία οικογένεια που θέλει kerrygold, αν βρούμε ακόμα έναν θα παραγγείλω. Ίσως και μέσα στην βδομάδα να το πάρω.

 

Θα ενημερώσω μόλις έχω νέα.

 

Στο Μετρο βρήκα και κρέμα γάλακτος ενός λίτρου ARLA 36% (Δανίας ;; ) (UHT), η εταιρεία αυτή παράγει στις σκανδιναβικές χώρες, πιθανως να είναι καλύτερης ποιότητας, η τιμής της είναι ακριβότερη του Adoro. Δυστυχώς στο www.arla.com δεν έχει πληροφορίες. Θα την δοκιμάσω και βλέπουμε.

 

Τωρα θελω και έναν καλό παραγωγό αμυγδάλων για να φτιάξω και το αλεύρι.

Link to comment
Share on other sites

Miriki σκεφτόμουνα σήμερα το πρωί ό,τι ψιλοχάθηκες από το θέμα αυτό τελευταία και αναρωτιόμουνα γιατί, αλλά βλέπω επανήλθες δρυμίτερη! :lol:

 

Αν έχεις ταλέντο στα παραμυθάκια γράψε σε παρακαλώ και ένα με τίτλο "Καιρός να μην πίνουμε το γάλα της μαμάς" για την κόρη μου, γιατί πραγματικά βαρέθηκα, θέλω να αποθηλάσω και τα πράγματα γίνονται χειρότερα, όλη μέρα είμαστε σε κόντρα με τη μικρή!

Δεν ξέρω, με το γιο μου είχα υπομονή και είχα πει ότι θα τον αφήσω να αποθηλάσει όποτε ήθελε αυτός πράγμα που έγινε, αλλά με την κόρη δεν αντέχω άλλο... :oops:

 

Αυτά τα μοσχάρια που λέτε στη Νάξο βόσκουνε; Έχει η Νάξος βοσκοτόπια; Γιατί αν απλά δεν τους δίνουνε φάρμακα αλλά τα ταϊζουνε σπόρους τότε καλύτερα να παίρνουμε αυτά με βιολογική πιστοποίηση.

 

Αχ, μεγάλο θέμα ο θηλασμός... Δεν σκοπεύω να αποθηλάσω αν και η μικρή τους τελευταίους 2-3 μήνες έχει μειώσει αρκετά τους θηλασμούς αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι θηλασμός και ζέστη είναι μαρτύριο!!!!

Link to comment
Share on other sites

Ζαχαρίνη είσαι έμπνευση! Δεν απογοητεύομαι, αλλά νιώθω ότι αν βλέπω ρεαλιστικά τα πράγματα θα μπορέσω πιο εύκολα να προσπαθήσω για κάτι εφικτό οπότε να μην... απογοητευτώ στην πορεία.

 

Με τον παιδικό ξεκινήσαμε πέρσι. Εκεί που πήγαινε το κάθε παιδί έφερνε το δικό του φαγητό οπότε ήταν πιο διαχειρίσιμα τα πράγματα αν και ζήλευε πολύ. Φέτος όλα θα τρώνε το ίδιο φαγητό εκτός από τον δικό μου. Κι εγώ θα ακολουθώ το μενού της εβδομάδας, στο βαθμό που θα μπορώ, αλλά το συγκεκριμένο σχολείο έχει πολύ καλή ψυχολογική υποστήριξη και είπαμε ότι θα δουλέψουμε το θέμα της διαφορετικότητας στην ομάδα και κατ ιδίαν. Ήδη έχω αρχίσει να του λέω ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί μεταξύ μας δεν μας αρέσουν τα ίδια πράγματα και δεν τρώμε τα ίδια πράγματα και να του εξηγώ πολύ απλά πώς λειτουργούν οι τροφές και το πεπτικό μας.

 

Εννοείται ότι προχτές το βράδυ τον πείραξε η πίτσα, αλλά ήταν η πρώτη φορά που το παρατήρησε. Συνέδεσα λοιπόν τον κακό του ύπνο και το σύγκαμα με την πίτσα και του εξήγησα ότι ακόμη δεν είναι έτοιμος γι' αυτό και ότι πρέπει να φάει πολλά προβιοτικά (όλες τις μορφές κλπ) και να πιει πολλούς ζωμούς για να γίνει έτοιμος. Οπότε πιστεύω ότι αυτό θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο το να παρατηρεί το σώμα του και να καταλαβαίνει τι γίνεται ( amaretto ευχαριστώ για την ιδέα). Ξέρω ότι δεν το κατάλαβε, αλλά μπήκαν οι βάσεις.

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...