Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Πηγαίνοντας για Χαλκιδική δεν μπορείτε να σταματήσετε σε ένα carrefour στη Θεσσαλονίκη για να ψωνίσετε; Επίσης, μπορείς από τώρα να πάρεις ό,τι θες από το iherb και να βάλεις τη διευθυνση της πεθεράς σου για να τα παραλάβει.

Όποιος πάει οδικώς ή με πλοίο στο χωρίο του δεν έχει πρόβλημα, τα τυριά δεν παθαίνουν τίποτα εκτός ψυγείου. Εμείς κάνουμε το αντίθετο, φέρνουμε ολόκληρα κεφάλια γραβιέρα στην Αθηνα και δεν παθαίνουν τίποτα

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Bαλτε μεσα κι εμενα για ομαδικη παραγγελια.

Κι εμεις που θα παμε στο χωριο να δουμε τι θα πρεπει να κουβαλησουμε.......αν ο μπαξες εχει τα ζαρζαβατικα που θελουμε καλως αν οχι.....δεν ξερω καν αν θα βρω τα τυρια μας στα μαγαζια εκει. Απο τα δικα μας τυρια, κεφαλοτυρια κλπ δεν κανει κανενα για gaps?

Λοιπον αυτο το αναρωτιόμουν κι εγω! Για να πούμε ποιά τυριά ελληνικα είναι gaps legal...! Tα μαλακά ξέρουμε οτι δεν είναι. Από τα σκληρά τωρα?

Αχ μόλις διαπίστωσα οτί οι γραβιέρες δεν είνaι legal είναι αυτό που λέει η Campell στη λίστα gruyere cheese

Yugup3.png

τα κεφαλοτυρια? Αν και δε συμφερει οικονομικα, θα τα καταβροχθιζει ο αντρας μου.......ενω τωρα το ρεγκατο και την παρμεζανα τα αγγιζει με το ζορι μονο αν τυχον ξεμεινουμε απο φετα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Η Χαλκιδική δεν έχει καθόλου χωριά; Όλο κοσμοπολίτικα μέρη είναι; Γιατί και τα Χανιά είναι τουριστικό must αλλά όλο χωριά είναι γύρω-γύρω και πολλές λαϊκές έχει.

Στο χωριό που πήγα μια φορά βρήκα μόνο κάτι παρακμιακά μανάβικα... προφανώς ο καθένας έχει το μπαξέ του και έτσι δεν ενδιαφέρονται για την ποιότητα των ζαρζαβατικών στο εμπόριο.

Φρούτα και λαχανικά στα σούπερ των τουριστικών περιοχών χάλια :(

Υπάρχει μόνο μια πολύ μικρή βιολ. λαϊκη μια φορά τη βδομάδα, πάμε μόνο αν κάποιος μας δανείσει το αυτοκίνητό του γιατί είναι και μια ώρα δρόμος.

Ευτυχώς ο πεθερός μου που θα πηγαινοέρχεται θα μας φέρνει κρέας από βιολ. κρεοπωλείο στη Θεσσαλονίκη.

Θα δω αν μπορέσω να πάρω κανένα cheddar, αυγά αναγκαστικά βιολογικά του σούπερ.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

Κι εγώ μεσα για βούτυρο!

Ρόζυ ο καταψύκτης είναι η πιο σοφή μου αγορά και δεν την μετάνιωσα καθόλου παρόλο που αναγκάστηκα να αλλάξω όλη την διακόσμηση του σαλονιού και να στριμωχτου΄με και λίγο. Εσύ εχεις δει πώς είναι και καταλαβαίνεις..

Πήγα σε καρφουρ Γερακα και είχε το προσούτο 28 ευρώ ενώ στο Μαρούσι 21,5! Και είμαι σίγουρη ότι ήταν το ίδιο προιον γιατί πάντα τους βάζω να μου δείξουν τα συστατικά πριν το κόψουν, για να είμαι απολύτως σίγουρη.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Πήγα σε καρφουρ Γερακα και είχε το προσούτο 28 ευρώ ενώ στο Μαρούσι 21' date='5! Και είμαι σίγουρη ότι ήταν το ίδιο προιον γιατί πάντα τους βάζω να μου δείξουν τα συστατικά πριν το κόψουν, για να είμαι απολύτως σίγουρη.[/quote']

Για το San Daniele λες; Γιατί αυτό έχει 27,5 Ευρώ αν θυμάμαι καλά στο Μαρούσι, ενώ της Πάρμας 21,5.

Τα συστατικά είναι ακριβώς τα ίδια, ωμό χοιρινό κρέας και αλάτι, αλλά καμία σχέση στη γεύση, το San Daniele είναι πολύ πιο νόστιμο, γλυκό και όχι τόσο αλμυρό.

Την περασμένη φορά μου επέμενε η κοπέλα στο deli να δοκιμάσω και αυτό του Υφαντή (δεν κοίταξα καθόλου συστατικά) αλλά ήτανε λύσσα, όλο αλάτι!

Αναστάσιε μάθε τιμή σε παρακαλώ και πες μας.

Γίναμε ήδη τέσσερεις για παραγγελία.

Θα πρέπει επίσης να μάθουμε αν μπορούνε να μας το τεμαχίσουνε σε μερίδες, τουλάχιστον του ενός κιλού.

Θα πρέπει επίσης να μάθουμε αν μπορούνε να μας το τεμαχίσουνε σε μερίδες, τουλάχιστον του ενός κιλού.

+1=5 :)

πᾶν μέτρον ἄριστον

Διαφημίσεις

κι εγω μεσα!

Παιδιά εγω τα παίρνω από την Κύπρο αλλά έχω και καταψύκτη οπότε αν βγει καλή τιμή θα ενδιαφερόμουν κι εγώ για το βούτυρο.

Rosie εμένα μου αρέσει πολύ και το αλατισμένο δεν κατάλαβα από αυτό που έγραψες δεν είναι καλό?

Yugup3.png

Παιδιά εγω τα παίρνω από την Κύπρο αλλά έχω και καταψύκτη οπότε αν βγει καλή τιμή θα ενδιαφερόμουν κι εγώ για το βούτυρο.

Θυμάσαι τιμή από Κύπρο;

Το άλλο το βρήκες, το Double Devon Cream?

Πήγε η κουμπάρα μου διακοπές και άμα είναι να της πω να μου φέρει.

Το αναλατο έχει υποστεί ζύμωση, είναι δηλαδή πιο παραδοσιακό, άρα και καλύτερο. Εγώ παίρνω και τα δύο, το αλατισμένο στο φαγητό και το ανάλατο στη ζαχαροπλαστική.

Αμυγδαλοβούτυρο παίρνω αυτό της Artisana, όχι το ωμό όμως, το roasted.

Είναι πανάκριβα στην Ελλάδα και δεν συγκρίνονται στη γεύση.

Και το roasted cashew butter της Artisana είναι πολύ νόστιμο.

Για το San Daniele λες; Γιατί αυτό έχει 27,5 Ευρώ αν θυμάμαι καλά στο Μαρούσι, ενώ της Πάρμας 21,5.

Τα συστατικά είναι ακριβώς τα ίδια, ωμό χοιρινό κρέας και αλάτι, αλλά καμία σχέση στη γεύση, το San Daniele είναι πολύ πιο νόστιμο, γλυκό και όχι τόσο αλμυρό.

Την περασμένη φορά μου επέμενε η κοπέλα στο deli να δοκιμάσω και αυτό του Υφαντή (δεν κοίταξα καθόλου συστατικά) αλλά ήτανε λύσσα, όλο αλάτι!

Kι εγ'ω το San daniele σας έλεγα παλαιότερα! Το καταβροθίζουμε με την μικρή αλλα απ'οτι βλέπω το παίρνω πολύ ακριβότερα σχεδον 29 το κιλό:-(. Δεν συγκρίνεται με το Παρμα όμως! Πολύ ωραίο είναι και το γαλλικό bayonne αλλά δεν το έχω βρει κάπου.

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Θυμάσαι τιμή από Κύπρο;

Το άλλο το βρήκες, το Double Devon Cream?

Πήγε η κουμπάρα μου διακοπές και άμα είναι να της πω να μου φέρει.

Το αναλατο έχει υποστεί ζύμωση, είναι δηλαδή πιο παραδοσιακό, άρα και καλύτερο. Εγώ παίρνω και τα δύο, το αλατισμένο στο φαγητό και το ανάλατο στη ζαχαροπλαστική.

Περίπου 7,50 με 7,80 τα 3 τουβλάκια και 1 δώρο. Πολύ καλή τιμή από τον Ορφανίδη. Το double το είχα παρει από το Carrefour αλλά δεν ξαναπήρα τώρα γαιτί εχω αποθεμα!

Yugup3.png

Το bayonne το έχει το Carrefour στο Μαρούσι, στο Avenue.

Αλλά και πάλι προτιμώ το San Daniele.

Μου είχανε φέρει κι εμένα αυτές τις συσκευασίες με τα τέσσερα βούτυρα μέσα και έχω ακόμη στην κατάψυξη.

Άρα περίπου 7.50 Ευρώ το κιλό από Κύπρο.

φανταζομαι απο iherb ε; το παιρνω και εγω αλλα φευγει ενα βαζακι την εβδομαδα και θα με κυνηγαει ο αντρας μου που παει να τα φερει απο το ταχυδρομειο :? Ειναι ομως οντως πιο νοστιμα απο τα rapunzel.

Σε αναζήτηση του βούτυρου Kerrygold ενημέρωση......

Ως απλός ιδιωτης δεν μπορείς να αγοράσεις απο την Optima A.E. χρειάζεται επαγγελματική καρτέλλα πώλησης στο αρχείο της εταιρείας όμως το Metro Cash and Carry είναι θυγατρική τους και μπορεί να αγοράσει από εκεί οποιοσδήποτε ιδιώτης.....

Μου είπανε να το ζητήσω από εκεί και αν δεν το έχουνε το κάνουνε παραγγελία και μας το παραδίδουν, τιμή ακόμα δεν έμαθα, το απόγευμα θα επισκεφτώ ένα κατάστημα Metro και ελπίζω τελικά να μάθω.

Εδώ το δίκτυο καταστημάτων Metro

http://cash-carry.metro.com.gr/map.php

Περίπου 7,50 με 7,80 τα 3 τουβλάκια και 1 δώρο. Πολύ καλή τιμή από τον Ορφανίδη. Το double το είχα παρει από το Carrefour αλλά δεν ξαναπήρα τώρα γαιτί εχω αποθεμα!

Double Devon Cream στο Carrefour για πείτε και μένα ... τί είναι αυτό;;

Double Devon Cream στο Carrefour για πείτε και μένα ... τί είναι αυτό;;

Eίναι από Carrefour Κυπρου δυστυχώς δεν υπάρχει εδω... Είναι πάρα πολύ νόστιμο και κίτρινο από grass fed ζωα... Η Rosie θα ξέρει περισσότερα

Yugup3.png

Δεν έχω δει κάποια υπεραγορά Μετρό εδώ τα βόρεια της Αθήνας.

Είμαστε αρκετοί τελικά για βούτυρο, να μάθουμε και τιμή και να προχωρήσουμε σε παραγγελία αν συμφέρει.

Η Κατερίνα αναφέρεται στο κυπριακό Carrefour, αυτό το βούτυρο είναι καταπληκτικό, σχεδόν πορτοκαλί στο χρώμα!

http://www.coombecastle.com/12/double-devon-cream-butter/

Εκεί εισάγουνε και τα Devon Double Cream και clotted cream :(

http://www.coombecastle.com/category/product-range/devon-cream-company/double-devon-cream/

http://www.coombecastle.com/category/product-range/devon-cream-company/clotted-cream/

http://www.coombecastle.com/category/product-range/devon-cream-company/creme-fraiche/

Προηγούμενως μιλούσατε για προσούτο και λέγατε ότι ήταν αλμυρό.

Εγώ πήρα ένα από το Βασιλόπουλο, συσκευασμένο ελληνικό και πανάκριβο. 3,50 περίπου ευρώ οι 5 διαφανείς μακρόστενες φετούλες, αλλά δεν ήταν καθόλου αλμυρό και ήταν και άγευστο. Έτσι χωρίς γεύση είναι όλα; Πρώτη φορά πήρα. Δυστυχώς πέταξα τη συσκευασία και δεν θυμάμαι όνομα και μάρκα. Δεν ήταν στα αλλαντικά αλλά στο ράφ με τα συσκευασμένα και η πωλήτρια μου είπε ότι είναι το μόνο ελληνικό και το καλύτερο ποιοτικά.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Προηγούμενως μιλούσατε για προσούτο και λέγατε ότι ήταν αλμυρό.

Εγώ πήρα ένα από το Βασιλόπουλο, συσκευασμένο ελληνικό και πανάκριβο. 3,50 περίπου ευρώ οι 5 διαφανείς μακρόστενες φετούλες, αλλά δεν ήταν καθόλου αλμυρό και ήταν και άγευστο. Έτσι χωρίς γεύση είναι όλα; Πρώτη φορά πήρα. Δυστυχώς πέταξα τη συσκευασία και δεν θυμάμαι όνομα και μάρκα. Δεν ήταν στα αλλαντικά αλλά στο ράφ με τα συσκευασμένα και η πωλήτρια μου είπε ότι είναι το μόνο ελληνικό και το καλύτερο ποιοτικά.

Οχι οχι αν είναι θα πηγαίνεις πάντα στον πάγκο αλλαντικών ποτέ σε συσκευασμένα. Τα συσκευασμένα δεν έχουν καλή ποιότητα. Ετσι κι αλλίως καλύτερο από ιταλικό προσούτο δεν νομίζω (αντε και το γαλλικό ;)) να φτιάχνουμε στην Ελλαδα.

Κοίτα η γεύση είναι ιδιαίτερη μπορέι να μην αρέσει σε όλους αλλά κι εγω που δοκίμασα συσκευασμένο μια φορά από ανάγκη ήταν άθλιο. Το θέμα είναι να το πάρεις φρεσκοκομμένο. Αν πας αλλη φορά σε μεγάλο ή ψαγμενο τέλος πάντων κατάστημα πήγαινε να δοκιμάσεις πρώτα στα αλλαντικά.

Yugup3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...