Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες


miriki

Recommended Posts


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Συνηθως τα βραδια ειμαι σουπερ! Σημερα ομως καλα την εβγαλα.

 

Κοιτα απο προβιοτικα του τα διαλυω σε νερο (δεν τα πινει αλλιως) το μεσημερι και το βραδυ απο μια καψουλα......αλλα το μεσημερι συνηθως δεν το πινει ολο. Καθε ποτε δλδ πρεπει να αυξανω και ποσο να παει πια? Νομιζα οτι δυο φορες ειναι καλα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

Δεν τον καταφερνω να πιει ουτε κεφιρ ουτε κομπουχα. Αν και νομιζω θα αρχισω να του το δινω παλι με το ζορι με τη συριγγα. Τον λυπαμαι αλλα δεν γινεται αλλιως. Του το χτυπησα με μελι και κακαο (οπως το γαλα του αδερφου του) που το ζηλευει αλλα παλι δεν το ηπιε. Εχει πονηρεψει πολυ. Και για να πιει το νερο με το προβιοτικο πρεπει να του αλλαζω ποτηρια και να του βαζω με χρωματα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

Όταν λέω προβιοτικά εννοώ και των τροφών, πχ τουρσιά, κεφίρ, γιαούρτι κλπ

 

Μείνε στις ίδιες ποσότητες για κανά 2 μέρες για να είσαι σίγουρη αν φταίνει ή όχι η κουβέρτα.

 

2 κάψουλες την ημέρα είναι καλά. Κάψουλες δεν θα δώσεις παραπάνω.

 

Όσο για την άρνηση....μην απογοητεύεσαι. Εμένα που είναι φαγανή γενικότερα, την πιάνει περίοδος που δεν θέλει να φάει κάτι και μετά ξαναλλάζει γνωμη. Δωστου χρόνο και θα δεις ότι θα γίνει πιο θετικός. Επίσης να του προσφέρεις επιλογές. Δλδ θες κεφίρ ή γιαούρτι ή τουρσί? Να νιώθει ότι επιλέγει και ο ίδιος.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Βρήκα ένα βούτυρο που είναι το πιο κίτρινο που έχω βρει στην Ελλάδα. μην φανταστείτε κατακίτρινο, αλλά σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα είναι το πιο σκούρο. Είναι το βιολογικό Αντόρο (σε τιμή συμβατικού, δλδ 3 ευρώ στα Καρφούρ)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Όταν λέω προβιοτικά εννοώ και των τροφών' date=' πχ τουρσιά, κεφίρ, γιαούρτι κλπ

 

Μείνε στις ίδιες ποσότητες για κανά 2 μέρες για να είσαι σίγουρη αν φταίνει ή όχι η κουβέρτα.

 

2 κάψουλες την ημέρα είναι καλά. Κάψουλες δεν θα δώσεις παραπάνω.

 

Όσο για την άρνηση....μην απογοητεύεσαι. Εμένα που είναι φαγανή γενικότερα, την πιάνει περίοδος που δεν θέλει να φάει κάτι και μετά ξαναλλάζει γνωμη. Δωστου χρόνο και θα δεις ότι θα γίνει πιο θετικός. Επίσης να του προσφέρεις επιλογές. Δλδ θες κεφίρ ή γιαούρτι ή τουρσί? Να νιώθει ότι επιλέγει και ο ίδιος.[/quote']

 

 

Ειναι μικρος ακομα για να συμβιβαστει! :lol: οτι γουσταρει κανει!

 

τουρσι για να φαει πρεπει να τα βαλω σε πιατακι στο σαλονι σε ασχετη φαση..ισως τσιμπησει κανα. ...βεβαια δεν εχω τωρα, πρεπει να γινουν.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

Βρήκα ένα βούτυρο που είναι το πιο κίτρινο που έχω βρει στην Ελλάδα. μην φανταστείτε κατακίτρινο' date=' αλλά σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα είναι το πιο σκούρο. Είναι το βιολογικό Αντόρο (σε τιμή συμβατικού, δλδ 3 ευρώ στα Καρφούρ)[/quote']

 

Και εγώ σε αυτό εχω καταλήξει κατόπιν σύγκρισης οπτικής και γευστικής με καμία 7-8 βούτυρα που κυκλοφορούν εν Ελλάδι. Εξίσου καλό ειναι και το μη βιολογικό Adoro. Δεν ξέρω αν αυτό έχει κάποια βαρύτητα αλλά έμαθα από αξιόπιστη πηγή ότι αυτό χρησιμοποιεί και ο Παρλιαρος στο ζαχαροπλαστείο του. Συνήθως η γεύση είναι ενδεικτική της ποιότητας.

 

Με διαφορά χειρότερο το βιολογικό Χωριό (Ελαίς).

 

Σε αναζήτηση ακόμα ποιοτικής κρέμας γάλακτος.

Link to comment
Share on other sites

  • Επιστημονική συνεργάτιδα

Αναστάσιε, από τα μη βιολογικά: crème fraîche épaisse carrefour και beurre de Bretagne carrefour.

 

H κρέμα είναι καταπληκτική.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Link to comment
Share on other sites

  • Επιστημονική συνεργάτιδα

Για όσους καταναλώνουν συστηματικά ζωμούς, όποτε μπορείτε να κάνετε την εξής δοκιμή: μείνετε μια εβδομάδα χωρίς ζωμό και καταγράψτε τα συμπτώματα (ίσως και να μην τα παρατηρήσετε). Την επομένη πιείτε μισό λίτρο συμπυκνωμένο ζωμό και καταγράψτε τις διαφορές.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αυτό το βούτυρο του Carrefour Αγλαϊα το έχω πάρει αλλά είναι απογοητευτικά λευκό και το βρίσκω και άσχημο στη γεύση σε σχέση με τα αγγλικά βούτυρα.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον σημερα ο μικρος εκανε σφιχτα κακακια!! Και βρωμουσαν φυσιολογικα!!!! Πολυ σπανια κανει σφιχτα κακα, αναρρωτιεμαι αν ειναι η δευτερη μερα ζωμου η απλα η μπανανα που χλαπακιασε σημερα. Θα φανει αυριο! Ποσο μου φαινεται περιεργο....χαχα.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

Στην Ελληνική σελίδα του Kerrygold φαίνεται ότι υπάρχει και στην Ελλάδα το βούτυρο Kerrygold. Aυτό είναι το ανάλατο, που είναι cultured, υπάρχει και αλατισμένο:

http://www.kerrygold.com/gr/products/pure-irish-butter-unsalted

 

Εγώ δεν το είδα πουθενά στα μαγαζιά, εσείς το είδατε κάπου;

Και δεν βρίσκω και στοιχεία επικοινωνίας στην Ελλάδα :?

 

Έβαλα σήμερα στη βουτυριέρα μου το βούτυρο αυτό μαζί με το άλλο βούτυρο του Carrefour και η διαφορά είναι πολύ μεγάλη στο χρώμα!

Αν μπορέσω αύριο θα σας βάλω φώτο.

Φυσικά στην Αγγλία βρίσκω και πολύ πιο κίτρινα βούτυρα από το Kerrygold.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

  • Επιστημονική συνεργάτιδα
Αυτό το βούτυρο του Carrefour Αγλαϊα το έχω πάρει αλλά είναι απογοητευτικά λευκό και το βρίσκω και άσχημο στη γεύση σε σχέση με τα αγγλικά βούτυρα.

 

Λευκό δεν το έχω πετύχει. Σίγουρα έχω φάει και καλύτερα βούτυρα, αλλά όχι στην Ελλάδα.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Link to comment
Share on other sites

  • Επιστημονική συνεργάτιδα
Στην Ελληνική σελίδα του Kerrygold φαίνεται ότι υπάρχει και στην Ελλάδα το βούτυρο Kerrygold. Aυτό είναι το ανάλατο, που είναι cultured, υπάρχει και αλατισμένο:

http://www.kerrygold.com/gr/products/pure-irish-butter-unsalted

 

Εγώ δεν το είδα πουθενά στα μαγαζιά, εσείς το είδατε κάπου;

Και δεν βρίσκω και στοιχεία επικοινωνίας στην Ελλάδα :?

Το kerrygold πού το βρίσκεις; Το έχω ψάξει στα σούπερ μάρκετ που έχουν τυρί kerrygold, αλλά το βούτυρο δεν το βρήκα.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Στο low-fat Kerrygold αναφερότανε μια φορά η Sarah αν θυμάμαι καλά.

 

Το Kerrygold δεν το βρίσκω στην Ελλάδα, μου το φέρνουνε φίλοι και συγγενείς είτε από Κύπρο είτε από Αγγλία. Κράταω πάντα ποσότητα στην κατάψυξη.

 

Έστειλα email στην Kerrygold στην Ιρλανδία, για να δούμε αν μου απαντήσουνε...

 

Η αλήθεια είναι ότι όσα βούτυρα δοκίμασα στην Ελλάδα είναι άθλια, και τα ντόπια και τα εισαγωγής. Θυμάμαι ένα Alpine butter ήτανε καλούτσικο.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι το αρθρο της Sarah για το Kerrygold

http://www.thehealthyhomeeconomist.com/beware-the-new-kerrygold-butter/

 

Δεν τρέχει τπτ ίσα ίσα η εταιρεία της απάντησε αμέσως με διόρθωση.

 

Την αντιπροσωπεία της Kerrygold στην Ελλάδα έχει η Optima A.Ε.

www.optima.gr

OΠTIMA Α.Ε. Σωρού 1, 14451 Μεταμόρφωση Αττικής, τηλ: 210 2893400, φαξ 210 2845937

 

Στις φωτογραφίες το βούτυρο Kerrygold φάινεται απίστευτα κίτρινο. Αν εισαγάγεται στην Ελλάδα κάπου θα υπάρχει.

 

Όταν λέει "Πλήρως αρωματισμένο" και "σε γαλακτική παραλλαγή" τί εννοεί ο ποιήτης;

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Μιλησα μαζί τους, δυστυχώς το βούτυρο συσκευασίας 250γρ δεν το εισαγάγουνε πλέον. Φέρνουνε όμως συσκευασία 25 κιλών για επαγγελματική χρήση. Με διαβεβαίωσαν ότι είναι το ίδιο προίον και το πουλάνε απευθείας οι ίδιοι. Υπάρχει και γραφείο τους στην Θεσσαλονίκη που και απο εκεί μπορεί να αγοραστεί. Τιμή δεν ξέρω ακόμα.

 

Ενδιαφέρεται κανείς για ομαδική παραγγελία;

Link to comment
Share on other sites

IMG_0086-1.jpg

 

Την έβγαλα σήμερα το πρωί, πίσω το Kerrygold και μπροστά το γαλλικό του Carrefour.

 

Αναστάσιε συνήθως οι ελληνικές μεταφράσεις είναι άθλιες. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι το ανάλατο είναι cultured (με γαλακτικές καλλιέργειες) ενώ το αλατισμένο όχι.

 

Θέλω να πάρω τηλέφωνο αλλά δεν θα μ΄αφήσουνε τα παιδιά να συννενοηθώ.

Μπορεί να πάρει κάποιος άλλος;

 

Απογοητεύομαι όταν συνειδητοποιώ πόσο χαμηλά είναι τα διατροφικά γούστα των Ελλήνων, κρέμες μακράς διαρκείας, άθλια γάλατα σούπερ επεξεργασμένα, αυγά βιολογικά από κότες που τρέφονται με σπόρους, κακής ποιότητας κρέας, λευκά βούτυρα, άθλιες σοκολάτες κτλ...

Και υποτίθεται έχουμε ένα σωρό σόου μαγειρικής αλλά κανείς δεν ασχολείται με την ποιότητα των πρώτων υλών.

Ενώ αντίθετα αν δεις τον Jamie Oliver ή τον Gordon Ramsey τονίζουνε συνεχώς πόσο σημαντική είναι η ποιότητα των πρώτων υλών.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

25 κιλά είναι τεράστια ποσότητα βούτυρο!

Αλλά αν μαζευτούμε πολλές στην Αθήνα θα ήθελα να πάρω και να το βάλω στην κατάψυξη.

Αχ πρέπει να πάρω ένα καταψύχτη, έχω σοβαρή έλλειψη χώρου στην κατάψυξη, ειδικά τώρα το καλοκαίρι.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

IMG_0086-1.jpg

 

Την έβγαλα σήμερα το πρωί, πίσω το Kerrygold και μπροστά το γαλλικό του Carrefour.

 

Αναστάσιε συνήθως οι ελληνικές μεταφράσεις είναι άθλιες. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι το ανάλατο είναι cultured (με γαλακτικές καλλιέργειες) ενώ το αλατισμένο όχι.

 

Θέλω να πάρω τηλέφωνο αλλά δεν θα μ΄αφήσουνε τα παιδιά να συννενοηθώ.

Μπορεί να πάρει κάποιος άλλος;

 

Απογοητεύομαι όταν συνειδητοποιώ πόσο χαμηλά είναι τα διατροφικά γούστα των Ελλήνων, κρέμες μακράς διαρκείας, άθλια γάλατα σούπερ επεξεργασμένα, αυγά βιολογικά από κότες που τρέφονται με σπόρους, κακής ποιότητας κρέας, λευκά βούτυρα, άθλιες σοκολάτες κτλ...

Και υποτίθεται έχουμε ένα σωρό σόου μαγειρικής αλλά κανείς δεν ασχολείται με την ποιότητα των πρώτων υλών.

Ενώ αντίθετα αν δεις τον Jamie Oliver ή τον Gordon Ramsey τονίζουνε συνεχώς πόσο σημαντική είναι η ποιότητα των πρώτων υλών.

 

Tο μόνο που μας σώνει είναι η σχετικά εύκολη πρόσβαση στα τρόφιμα των χωριών και οι Λαικές που αν έχεις λίγο κοινωνικές δεξιότητες μπορείς να παραγγείλεις βασικά είδη από αυτά που κρατάνε οι παραγωγοί για τον εαυτό τους.

 

Για το 25κιλο Kerrygold αν δεν μαζευτούμε αρκετοι στην Θεσσαλονίκη, μπαίνω και σε ομαδική παραγγελία που θα κάνετε από Αθήνα.

Link to comment
Share on other sites

25 κιλά είναι τεράστια ποσότητα βούτυρο!

Αλλά αν μαζευτούμε πολλές στην Αθήνα θα ήθελα να πάρω και να το βάλω στην κατάψυξη.

Αχ πρέπει να πάρω ένα καταψύχτη, έχω σοβαρή έλλειψη χώρου στην κατάψυξη, ειδικά τώρα το καλοκαίρι.

 

Δεν είναι και τόσο πολύ για 7-10 άτομα. 5κιλά θα τα επαιρνα.

Link to comment
Share on other sites

Στην Αθήνα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για ποιοτικά προϊόντα από τα χωριά.

Και στα τουριστικά μέρη ακόμη χειρότερα, σκέφτομαι τις 15 μέρες που θα είμαστε στη Χαλκιδική μ' όλα τα φρικιαστικά junk και αγχώνομαι! Πόσα πράγματα πια να κουβαλήσω από την Αθήνα, αεροπορικώς θα πάμε :(

Θα φρικάρω και την πεθερά με τις διατροφικές μας επιλογές :lol:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Στην Αθήνα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για ποιοτικά προϊόντα από τα χωριά.

Και στα τουριστικά μέρη ακόμη χειρότερα, σκέφτομαι τις 15 μέρες που θα είμαστε στη Χαλκιδική μ' όλα τα φρικιαστικά junk και αγχώνομαι! Πόσα πράγματα πια να κουβαλήσω από την Αθήνα, αεροπορικώς θα πάμε :(

Θα φρικάρω και την πεθερά με τις διατροφικές μας επιλογές :lol:

 

Η Χαλκιδική δεν έχει καθόλου χωριά; Όλο κοσμοπολίτικα μέρη είναι; Γιατί και τα Χανιά είναι τουριστικό must αλλά όλο χωριά είναι γύρω-γύρω και πολλές λαϊκές έχει.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites

Bαλτε μεσα κι εμενα για ομαδικη παραγγελια.

 

Κι εμεις που θα παμε στο χωριο να δουμε τι θα πρεπει να κουβαλησουμε.......αν ο μπαξες εχει τα ζαρζαβατικα που θελουμε καλως αν οχι.....δεν ξερω καν αν θα βρω τα τυρια μας στα μαγαζια εκει. Απο τα δικα μας τυρια, κεφαλοτυρια κλπ δεν κανει κανενα για gaps?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...