Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Intro Gaps - 3 μήνες.

Σε λίγες μέρες κλείνω 3 μήνες Intro. Σε αυτό το διάστημα πρέπει να έφαγα 2 Hagen παγωτά και 1-2 γλυκά. Δηλ. την εκτέλεσα αυστηρά.

Είμαι 5ο στάδιο πλέον. Την τελευταία βδομάδα είχα ένα πισωγύρισμα με τους χυμούς/smoothies λαχανικών, τους ξεκίνησα λίγο απότομα (2 ποτήρια/μερα) και με πολλά πράσινα και μάλλον με ενόχλησαν στην πεψη χωρίς βέβαια έντονα συμπτώματα. Τους σταμάτησα για μερικές μερες και θα ξεκινήσω πάλι μόνο με καρότο μαρούλι. Οι ζωμοί συνεχίζονται 2-3 φορές την μέρα. Έχει σταματήσει όμως η ακατάσχετη όρεξη για βούτυρο. Το μόνο που δεν δοκίμασα καθάλου είναι το αλεύρι αμυγδάλου, δεν βόλεψε ακόμα να ασχοληθώ με την κατασκευή του.

Κατά τα άλλα, τρώω κεφίρ, γιούρτι σε μεγάλες ποσότητες, που δεν μπορούσα πριν. Επίσης δεν με πειράζει να τα συνδυάσω σε λογικές ποσότητες ακόμα και με το φαγητό, πράγμα που κυριολεκτικά μου κατέστρεφε την χώνεψη για όσο καιρό θυμάμαι τον εαυτό μου. Γενικά το πεπτικό μου σύστημα δεν θυμάμαι ΠΟΤΕ να ήτανε τόσο καλά. Μερικές φορές ανεξήγητα φουσκώνω χωρίς αλλά συμπτώματα, αλλά και η Cambell γραφει ότι αυτό συμβαίνει και πρέπει να το αγνοούμε αν δεν υπάρχουν αλλα προβλήματα.

Παρατήρησα τρομερή αντοχή σε καρδιαγγειακή γυμναστική, δεν ανεβαίνουν οι σφιγμοί και δεν λαχανιάζω και πριν gaps ήμουν γυμνασμένος αλλά αυτό είναι σε άλλο επίπεδο. Πολύ ενέργεια, και ποιοτικός ύπνος. Παρατηρώ και μία διαφορετική αντιμετώπιση του στρες. Είμαι πιο χαλαρός γενικά. Επιδερμίδα γυαλίζει! Τώρα μπορεί να είναι και ιδέα μου αλλά οι αμυγδαλιές μου ήταν πάντοτε έντονα κόκκινες και κάποιου μεγέθους. Νομίζω ότι έχουν μικρύνει και είναι λιγότερο κόκκινες.

Αυτά προς το παρόν. Πλησιάζω για Full Gaps.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Θα παω στο χωριο τον Αυγουστο και ειπα ηδη στη θεια μου να φτιαξουμε γιαουρτι απο ντοπιο γαλα. Δε νομιζω οτι θα το καταναλωνα ωμο καθοτι στο χωριο ειχαμε και αρρωστιες και θανατους απο μελιταιο πυρετο. Νομιζω οτι το ωμο γαλα ειναι ασφαλες μονο οταν ο κτηνοτροφος το πρωωθει στην καταναλωση ως ωμο. Δλδ δεν φροντιζει απλα την καθαριοτητα, αλλα φροντιζει επιμελως την υγεια των ζωων, με παρακολουθηση γιατρου κλπ. Οι κτηνοτροφοι οι δικοι μας ξερουν οτι το γαλα τους θα βραστει απο τον αγοραστη.

Κρούσματα μελιταίου είχαμε και εδώ όχι μηνιγγίτιδας που έγραψα πριν. Πάω να το διορθώσω...

Βεβαια εγω της ειχα δωσει να διαβασει το βιβλιο της Καμπελ΄μπας και κανει και την υπολοιπη διατροφη μιας και απεχει απο αυτα αλλα......

η καταναλωση μεγάλης ποσότητας κρέατος και λίπους ΠΡΟΚΑΛΕΙ σκλήρυνση κατά πλάκας :rolleyes: (το χω ξανααναφέρρει)......

http://www.dia-trofis.gr/epikairotita/pagosmia-imera-sklirinsis-kata-plakas/

όταν προκειτε για σοβαρές ασθένειες στις οποίες δεν γνωρίζετε ούτε τα βασικά (την παθογένεια ή την αιτιολογία πχ), μην προτείνετε τίποτα και πάρετε στο λαιμό σας κανέναν άνθρωπο.....

Θέλω μόνο να αποθηλάσει η μικρή για να την κάνω, με κούρασε ο θηλασμός και ελπίζω ότι θα αποθηλάσουμε σύντομα. Ήδη κόψαμε σε μεγάλο βαθμό τους θηλασμούς εκτός σπιτιού και τους βραδινούς... αλλά ακόμη obsessed είναι με το θηλασμό πράγμα που με προβληματίζει.

Ειναι επειδη καταλαβαινει την επιθυμια σου να την αποθηλασεις. Οσο το αισθανεσαι τοσο περισσοτερο θα αγκιστρωνεται πανω σου.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Κατερινα ποσο καιρο κρατησε η ιντρο στο παιδι? Περιπου ποσο καθε σταδιο αν θυμασαι? Εκανες κι εσυ?

Λοιπον σας διαβαζα για τα περιστατικα τρομου που αναφερατε για τα παιδια σας και δεν κρυβω οτι μου φαινονταν λιγο υπερβολικα. Ελα ομως που ο μικρος παρουσιαζει συνεχεια περιστατικα τρομου μολις ξυπναει. Περα απο το χθεσινο μεσημεριανο υπνο, το ξαναεκανε ξυπνωντας τα ξημερωματα και μολις τωρα απο το μεσημεριανο υπνο. Ξυπναει τρομοκρατημενος, τρεμει ολοκληρος και χτυπαει τον εαυτο του σαν να περπαταει κατι πανω του. Μετα ηρεμει.....σκεφτομουν τα τσιμπηματα που ανεφερε η Ροζι (θα δικαιολογουσαν τον τρομο και τα χτυπηματα) αλλα γιατι να συμβαινουν μονο στον υπνο? Ροζι καμμια ιδεα?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Διαφημίσεις

Ολη μερα μαγειρεμα, παντως, τα εχω παιξει....τωρα καθισα να ξεκουραστω (δλδ να κανω καμμια δουλεια στον υπολογιστη) και βλεπουμε......εκανα και αγγουρια τουρσι, να δουμε αν θα μου πετυχουν γιατι συνηθως μου τα φτιαχνουν οι δικοι μου. Εκανα μια σουπιτσα γιουβαρλακια με μανιταρια αυγολεμονο (το εγραψα στο τοπικ των συνταγων) και βγηκε πολυ ωραια......αλλα να δω τι ρευμα θα μας ερθει με τοσο μαγειρεμα....εκανα και το ζωμο απο κοκκαλα γαλοπουλας χθες, μου πετυχε αλλα θελω αλλη κατσαρολα γιατι απο αυτη που εχω εξατμιζεται ο ζωμος.

Σημερα ηπιαμε και ζωμο πρωτη φορα και μου γυρισαν τα εντερα παρολο που ηταν καλος. Αναγκασα και το παιδι να πιει με τη συριγγα......δεν μου αρεσει με το ζορι αλλα τι αλλο να κανω? Εγω παντως το ηπια με κεφιρ για να φυγει η γευση. Που να πιω και κανα μοσχαρι! Μπλιαχχχχχ...

Πώς τα έκανες τα αγγουράκια τουρσί; Με νερό, αλάτι και whey μόνο, όπως τα καρότακια;

Εμένα μου έλεγε η κοπέλα που με βοηθάει στο σπίτι και είναι Μολδαβή ότι θα πρέπει να πάρω ειδικά αγγουράκια κατάλληλα για τουρσί, αυτά τα μικρά τα αγκαθωτά.

Τα βλέπω συνήθως στο τέλος του καλοκαιριού στη βιολ. λαϊκή.

Vera οι ζωμοί από κόκαλα δεν είναι ιδιαίτερα νόστιμοι, οι ζωμοί από κρέας όμως είναι!

Άλλωστε ζωμό από κρέας προτείνει η Campbell στην Ίντρο.

Τους ζωμούς από κόκκαλα τους συμπηκνώνω, τους βάζω σε παγοθήκες και μετά βάζω τους κύβους στο φαγητό.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

whey δεν εχω ακομα, τα εκανα οπως τα κανει ο μπαμπας μου. Με αλατι, ανιθο, κοκκους πιπεριου, λιγο ξυδι, και δαφνη.

Πως τους συμπυκνωνεις? Πηρα κοτα αλανιαρα και θα βρασω κι αυτη

Για πες λιγο για το θεμα του μικρου με τον τρομο.

Πως να κανω whey ευκολα? Ειπ[α να φτιαξω γιαουρτι με την θεια τον αυγουστο που ειναι ειδημων, μη κανω καμμια βλακεια και δε μου βγει (το πιο πιθανο). Να φτιαξω λες απο κανα παραδοσιακο βιο γιαουρτι?

Δεν ξέρω για τον τρόμο, και η κόρη μου κάποιες φορές ξυπνάει κλαίγοντας αλλά πιστεύω ότι βλέπει εφιάλτη.

Whey δεν είναι ανάγκη να το πάρεις από γιαούρτι, πάρε αυτό του κεφίρ, είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από του γιαουρτιού.

Στα τουρσιά δεν βάζουμε ξύδι, γιατί γίνονται απλά ξυδάτα. Η οξύτητα του ξυδιού δεν αφήνει τους μικροοργανισμούς να αναπτυχθούνε.

Για τη συμπκήνωση, στο τέλος του βρασίματος ανοίγεις το καπάκι και συνεχίζεις να το βράζεις μέχρι να φθάσει στη στάθμη που θες.

Διαφημίσεις

Κι ειπα μηπως αντιθετα το ξυδι δημιουργησει οξυτητα οπως γινεται στην κομπουχα. Δεν πειραζει, στα επομενα.

Πως κανω whey απο κεφιρ?

Όπως και με το γιαούρτι!

Εάν το ξύδι είναι ελάχιστο και "ζωντανό", πχ raw apple cider vinegar που συστείνει και η Campbell, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

Den ksero an einai raw αλα μηλοξυδο ειναι. Ε δεν πειραζει θα κανω αλλο μετα με whey. τρελλαινομαι για αγγουρακια τουρσι, αρκει να βγουν οπως μου αρεσουν. Να πω την αληθεια εμεις παντα παραδοσιακα ετσι τα καναμε, δεν βαζει κανεις συγγενης μου ορρο. Δεν βαζουν ξυδι ομως, εγω ειπα να βαλω.

Δλδ βαζω το υγρο κεφιρ οπως βγαινει η καλλιεργεια σε τουλπανι και το κρεμαω? Να δω που θα βρω τουλπανι.

Το whey δεν είναι απαραίτητο, απλά επισπεύδει τη διαδικασία ζύμωσης.

Εναλλακτικά μπορείς να ανοίξεις μια κάψουλα BioKult, ή να βάλεις λίγο ζουμί από πιο παλιό τουρσί.

Εγώ βάζω μόνο αλάτι και η Μολδαβή το ίδιο μου είπε ότι κάνουνε.

Αλλά σήμερα για πρώτη φορά πέταξα ένα τεράστιο βάζο από ξινολάχανο, κόκκινες πιπεριές και καρότο :(

Δεν ξέρω τι πήγε στραβά, ίσως η υπερβολική ζέστη. Το άφησα στο υπόγειο για 4-5 μέρες και μετά για κανένα μήνα στο ψυγείο.

Είχε περίεργη γεύση και άλλαξε και χρώμα το λάχανο!

Έπρεπε να είχα βάλει κάψουλα προβιοτικών αλλά ξέχασα.

Μπορεί φυσικά να έφταιγε και το λάχανο, ήτανε από τα πρώιμα τα οποία είναι ακατάλληλα λέει η Campbell.

Αντε! Να βαλω καψουλα?

Παλιο τουρσι ουτε για δειγμα!

Ο μπαμπας μου βαζει οτι θες μεσα, ολο πειραματιζεται. Τρομάξαμε να τον πεισουμε να σταματησει να βαζει τζιντζερ, χαλουσε πολυ τη γευση!

Βασικα εμεις τετοιο καιρο κανουμε αγγουρια, ντοματες πρασινες και πιπεριες πρασινες (τις μακρουλες) τουρσι. Λαχανο μονο στις γεμιστες πιπεριες. Γιαμ τα λατρευω ολα, μου τρεχουν τα σαλια μονο που τα σκεφτομαι τωρα! Ο ανιθος δινει ωραια γευση στα αγγουρακια. Ειπα στη θεια μου στο χωριο να μας κανει αλλα ακομα δεν βγηκαν στον κηπο.

Επισης ο μπαμπας φτιαχνει πολυ ωραια μανιταρια τουρσι. Αγοραζει τα μικρα στρογγυλα κονσερβας και τα κανει σκορδατα. Εχουν μεγαλη επιτυχια αυτα!

Α και στο χωριο μου συνηθιζουν να κανουν το λαχανο τουρσι σε μεγαλα φυλλα. Τωρα που θα παμε θα βαλω τη θεια να μου τα μαθει αυτα.

Διαφημίσεις

Vera για γράψε καμμιά συνταγή για τουρσι!!! Ωραίοι μου ακούγονται οι συνδυασμοί!!

Δυστυχώς μόνο ελάχιστες μέρες είχαμε κάνει intro ούτε στάδια ούτε τίποτα τέτοιο, δεν αντεξα ήμουν ο,η μέρα στο κρεβάτι χάλια με ένα μωρό στο στήθος... Φαντάσου όμως και μόνο με αυτο έφυγαν τα πράσινα κακά και η διαρροια. Μετά απο λίγο καιρό ξεκίνησα την full.

Η fairy's mom είναι πλέον εξπερ στην intro! Απο όσο γνωρίζω το κάθε στάδιο απο τα πρώτα καλό είναι να μην κρατάει πάνω απο βδομάδα αλλά το βλέπεις στο παιδι...

Για τις φοβίες δυστυχώς αν δεν το ζεις το παιδι ίσως ακούγονται υπερβολικά και αστεία ( δεν το λέω για σένα προσωπικά έτσι ;)) αλλα είναι πολυ στεναχώρο να βλέπεις το παιδι σου να σείεται απο τον τρόμο για χαζό ή ανεξήγητο λόγο...

Yugup3.png

Ετσι ειναι.....γι αυτο κι εγω εντυπωσιαστηκα απο αυτα τα περιστατικα του μικρου. Σημερα δεν το εκανε την νυχτα ευτυχως.

Ξερω απο τη νεραιδομαμα τι τραβηξε με την ιντρο και γι αυτο ανησυχω...δεν νομιζω να καταφερω να κρατησω τα πρωτα δυσκολα σταδια πολυ.

Εκανες κι εσυ μαζι την ιντρο Κατερινα? Οχι υποθετω αφου θηλαζεις. Αν καταλαβα καλα μονο ο Αναστασιος εχει κανει ιντρο εδω μεσα. Ασε κι ηπιαμε παλι το ζωμο σημερα και ηταν μπλιαχ......ελπιζω να μη θελει ποσοτητα για το παιδι τουλαχιστον, δυο συριγγες 5αρες του εδωσα αλλα καποια ποσοτητα βγηκε εξω. Τωρα φτιαχνω κοτοπουλο ψητο, ελπιζω να φαει. χΘΕς τη σουπα την τσακισε κυριολεκτικα!!! Θα την ξανακανω!

Ερωτηση.....μου δημιουργηθηκε η εντυπωση οτι μπορουμε να βρασουμε τα κοκκαλα που θα βγαλουμε απο το ψητο κοτοπουλο. Κανω λαθος? Μπορω να τα κανω ζωμο?

Κατερινα μου για τα τουρσι ειναι οπως τα λεω, δεν ξερω ποσοτητες γιατι και οι δικοι μου με το ματι τα κανουν και οταν ρωταω δε μου λενε :( Πιστευω οτι γινονται οπως και τα αλλα απλα ειναι θεμα λαχανικων. Δλδ βαλε πρασινες ντοματουλες, πιπεριες, αγγουρια...εμεις τα κανουμε σε ξεχωριστες γυαλες. Θα ρωτησω τη θεια μου μετα μηπως μου δωσει καμμια συμβουλη.

Ερωτηση.....μου δημιουργηθηκε η εντυπωση οτι μπορουμε να βρασουμε τα κοκκαλα που θα βγαλουμε απο το ψητο κοτοπουλο. Κανω λαθος? Μπορω να τα κανω ζωμο?

τα βάζω στην κατάψυξη και όταν έρθει η ώρα να βράσω ωμά κόκκαλα βάζω και αυτά σαν συμπλήρωμα στην κατσαρόλα

Θα γραψω τωρα στις συνταγες Κατερινα καποια τιπς που εδωσε η μαμα μου για τα τουρσια.

ο μικρος ξανακανε το επεισοδιο τρομου τωρα που ξυπνησε απο τον εμσημεριανο υπνο και ηταν σε κατασταση πανικου κλαιγοντας και χτυπωντας το προσωπο του σαν να υπεφερε. Τον επλυνα με νερο και ξαναξαπλωσαμε μαζι θηλαζοντας για να ηρεμησει. Δεν ειναι ονειρο αυτο, κατι του συμβαινει και τον ενοχλει. Πρεπει να εχει σχεση με το προσωπο. Υποψιαζομαι κατι σχετικα με την θεραπευτικη κουβερτα του (αν και ουδεποτε συνεβει ξανα στα 2 χρονια) και θα δοκιμασω μερικες μερες χωρις αυτην υπνο να δω αν θα συνεχιστει.

• Επιστημονική συνεργάτιδα
η καταναλωση μεγάλης ποσότητας κρέατος και λίπους ΠΡΟΚΑΛΕΙ σκλήρυνση κατά πλάκας :rolleyes: (το χω ξανααναφέρρει)......

http://www.dia-trofis.gr/epikairotita/pagosmia-imera-sklirinsis-kata-plakas/

όταν προκειτε για σοβαρές ασθένειες στις οποίες δεν γνωρίζετε ούτε τα βασικά (την παθογένεια ή την αιτιολογία πχ), μην προτείνετε τίποτα και πάρετε στο λαιμό σας κανέναν άνθρωπο.....

Έχω το βιβλίο του Δ. Γρηγοράκη με τίτλο Διατροφή και Σκλήρυνση Κατά Πλάκας. Στο βιβλίο αυτό κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα και πλήρη βιβλιογραφική ανασκόπηση.

Στη σελίδα 43 λέει ότι "έχει αναφερθεί συσχέτιση ΣΚΠ με χαμηλή κατανάλωση λιπαρών"

Επίσης, στο κεφάλαιο που κάνει κριτική σε διάφορες δίαιτες που έχουν προταθεί αναφέρει τα εξής:

Για τη δίαιτα χαμηλή σε ζωικά λιπαά (Swankdid): δεν έχει φανεί αξιόπιστη συσχέτιση. Οι μαύροι Νοτιοαφρικανοί με μικρότερα κρούσματα ΣΚΠ καταναλώνουν πολλά ζωικά λιπαρά.

Για τη δίαιτα kousmine που μεταξύ άλλων είναι χαμηλή σε ζωικά λιπαρά λέει ότι δεν γνωρίζουμε αν έχει θετική επίδραση, το ίδιο και για τη δίαιτα ARMS. Για τη δίαιτα McDougal που επίσης είναι χαμηλή σε ζωικά λιπαρά, αναφέρει ότι δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση γιατί δεν έχει ερευνηθεί ποτέ.

Από τότε που έχει γραφτεί το βιβλίο μέχρι τώρα, δεν έχει προστεθεί κάποια συσχέτιση στα ζωικά λιπαρά και στο κρέας. Αντίθετα, αναφέρεται (στο ίδιο βιβλίο) ότι

"τα παράγωγα των μεγάλων αλυσίδων ενσωματώνονται στο ΚΝΣ ταχύτερα από τα πρόδρομα λιπαρά οξέα"

"Η έλλειψη ΑΛΟ (Απαραίτητων Λιπαρών Οξέων) οδηγεί σε υποεμμυέλωση"

Στη σελίδα 46 όπου γίνεται αναφορά στη βιταμίνη Β6: Ίσως η έλλειψη επηρεάζει. Βρίσκεται στο κρέας και στα ψάρια. Παίζει ρόλο στο μεταβολισμό των αμινοξέων και των λιπών.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

τα βάζω στην κατάψυξη και όταν έρθει η ώρα να βράσω ωμά κόκκαλα βάζω και αυτά σαν συμπλήρωμα στην κατσαρόλα

Αχ έχω δοκιμάσει να κάνω κι εγώ τέτοιο ζωμό αλλά δεν μπορω να τον πιω ούτε εγώ ούτε το παιδί! Και αναγκαστικά κάνω με ωμά κόκκαλα. Με τα ψημένα μας φαίνεται πάρα πολύ βαριά η γεύση του...μόνο για μαγείρεμα!

Ο πιο νόστιμος ζωμός είναι αυτός με το κρέας Βέρα. Με τα κόκκαλα βγαίνουν πιο δυνατοί στην γεύση και ίσως να πάνε καλύτερα στην μαγειρική. Εμείς βέβαια τους πίνουμε και αυτούς. Αλλά όπως είπα από ωμά κόκκαλα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Βερα αυτος ο πανικός που περιγράφεις μήπως είναι die off? Αν άρχισε τώρα με την γκαπς τότε εκεί θα το απέδιδα

Γεια σου γλυκεια νεραιδομανουλα!!!

Μα αυτο σκεφτομαι! Αλλα θα τον δοκιμασω κανα δυο μερες χωρις υπνο στη θεραπευτικη κουβερτα να δω γιατι ο αντρας μου λεει τωρα οτι κι αυτος νιωθει τσιμπηματα σε ολο το σωμα οταν ξαπλωνει πανω. Εγω δεν νιωθω και το μωρο δεν εδειξε ποτε τετοιο θεμα εδω και δυο χρονια αλλα ποτε δε ξερεις.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...