Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Διαβαζα για την τουρτα της Κατερινουλας και σκεφτομαι μηπως την κανω στα γεννεθλια του μεγαλου σε δυο βδομαδες. Να ψαξω δλδ σοκολατα 100% χωρις ζαχαρη και κρεμα καρυδας? Θα βρω στα βιολογικα η θα πρεπει να παραγγειλω απο iherb? Δεν ξερω κι αν θα προλαβει να ερθει. Το σκεφτομουν οτι αυτες οι ζυμες για μαφινακια γινονται ωραιοτατη βαση τουρτας αλλα καπου πηρε το ματι μου μια συνταγη σαν τουρτα με buttercream ...πρεπει να τη βρω και να ψαξω τα υλικα. Δεν ειμαι πολυ φαν της bitter σοκολατας.

Επειδη τότε δεν είχα την 100% σοκολάτα και ήθελα και ποσότητα πήρα τα υλικά απο το Carrefour και την σοκολάτα γύρω στο 80% όχι την βιολογική γιατι δεν μου άρεσε καθολου και την κρέμα πάλι συμβατική. Ανάλογα με το πόσο μέλι και κρέμα θα βάλεις γίνεται και πιο γλυκιά όταν λέμε bitter μην φανταστείς ότι είναι πικρή πραγματικά απλα δεν είναι και σαν μους που σε λιγωνει...

Κανε προβα πριν καλύτερα σε οποιαδηποτε τουρτα διαλεξεισ για να είσαι σίγουρη για την γεύση...

Yugup3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ευχαριστω Κατερινα. Εψαξα και δεν βρηκα σημερα ουτε 100% σοκολατα ουτε κρεμα καρυδας (δεν ηξερε καν τι ειναι αυτο η πωλητρια). Θα σκεφτω τι θα κανω. Ο αντρας μου βασικα θελει τουρτα παγωτο αλλα ειπα να κανω κατι να φαμε κι εμεις.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

100% σοκολάτα έχει η Μαίρη. Δεν είναι ανάγκη να βάλεις κρέμα καρύδας, και το γάλα κάνει. Αν θες βάλε τα τενεκεδάκια στο ψυγείο και όταν τα ανοίξεις πάνω-πάνω θα έχει συγκεντρωθεί η κρέμα.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Ειπε οτι θα φερει γαλα την παρασκευη. Ειπε επισης οτι δεν εχει ζαχαρη, πιστευω να μας κανει

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Ευχαριστω Κατερινα. Εψαξα και δεν βρηκα σημερα ουτε 100% σοκολατα ουτε κρεμα καρυδας (δεν ηξερε καν τι ειναι αυτο η πωλητρια). Θα σκεφτω τι θα κανω. Ο αντρας μου βασικα θελει τουρτα παγωτο αλλα ειπα να κανω κατι να φαμε κι εμεις.

Αν κανείς το παγωτό κακαο- μπανάνα της Rosie είναι τέλειο και πολυ πετυχημένο πάντως αρέσει και στους μη εναλλακτικούς!!

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Θα προτιμουσα ασπρη κρεμα παντως. Νομιζω οτι τη σοκολατενια δεν θα τη φαει ο μικρος επειδη γενικως δεν την βαζουμε σε τουρτες.

Αν κανείς το παγωτό κακαο- μπανάνα της Rosie είναι τέλειο και πολυ πετυχημένο πάντως αρέσει και στους μη εναλλακτικούς!!

Να σου πω αυτο σκεφτομαι.

Χάλια πάλι και σήμερα... σίγουρα δεν είναι ίωση, θα είχε περάσει μέχρι τώρα.

Φοβερός πονόλαιμος και πάλι :(

Και για άλλη μια φορά δεν μπορώ να οδηγήσω να πάω τον μικρό στο σχολείο!

Rosie πως εισαι; Κυκλοφορει στρεπτοκοκκος και σε θυμηθηκα που ελεγες για το λαιμο σου...Δε ξερω αν υπαρχει περιπτωση βεβαια να το περασει καποιος μονο με πονολαιμο και οχι πυρετο. Εχει η αδερφη μου και εχουν και στο σχολειο που πανε οι μικροι. Ουτε να το σκεφτομαι δε θελω να ερθω σε δίλημμα για αντιβιωση.

Ένα άρθρο για τη ζειά :

http://ermionh.blogspot.gr/search?q=%CE%B6%CE%AD%CE%B1

Είναι σοκαριστικό όταν μαθαίνεις ότι το αλεύρι που καταναλώνεις κανονικά είναι ζωοτροφή!

Ελεος πια...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Είμαι καλύτερα αλλά με πονάει ελαφρώς ακόμη ο λαιμός μου.

Μπορεί και να ήτανε στρεπτόκοκκος, δεν το αποκλείω γιατί πονούσα πολύ.

Δυστυχώς δεν κάνω ποτέ πυρετό πια, τόσο χάλια είναι το ανοσοποιητικό μου.

Ο μικρός το πρωί είχε πολύ βήχα, τώρα αποκοιμήθηκε αμέσως μετά το μπάνιο και είναι λίγο ζεστός και παραμιλάει.

Τουλάχιστον ό,τι είναι θα το ξεπεράσει πιο γρήγορα από μένα, πάντα μετά από μια νύχτα πυρετού είναι πολύ καλύτερα.

Κομπούχα πάντως δεν ήπιαμε πάλι σήμερα αν και με ικέτευε!

Διαφημίσεις

Κατερινούλα δεν σε ξέχασα, απλά περιμένω να δω πότε θα είμαστε όλοι καλά για να σας δούμε! :D

Kαι είχα αρχίσει να ανησυχώ...:lol:

Rosie για πες δυο λόγια παραπάνω γι΄αυτά τα τσιμπηματάκια.. είναι μύκητες δηλαδή? Κατάλαβα οτί προερχόταν από die off θα μπορούσε να το πάθει και κάποιος απλά και μόνο από τους μύκητες ή είναι ο boulardi που φέρνει στην επιφάνεια τις τοξίνες κλπ? Μην γελάσετε απλά η καημένη η γιαγιούλα μου συνεχ'ώς παραπονιόταν οτί νιώθει παντου τσιμπηματάκια σαν κουνούπια και την "κοροιδεύαμε" την καημένη αλλά τώρα που το περιέγραψες κι εσύ λέώ μήπως ήταν τελικά μήκυτες?

Yugup3.png

Τα συμπτώματα είτε έχεις μύκητες είτε die-off είναι περίπου τα ίδια, μια και στο die-off οι μύκητες βρίσκονται σε μια τελευταία έξαρση πρωτού σκοτωθούνε.

Tα τσιμπήματα οφείλονται στο διαπερατό έντερο - leaky gut - όπου παθογόνα βακτήρια ξεφεύγουνε από το έντερο και περνάνε στο αίμα μας και μας προκαλούνε πολλά και διάφορα, θα έλεγα ότι τα τσιμπήματα είναι από τα πιο αθώα συμπτώματα!

Τσιμπήματα τέτοια, μαζί με φαγούρα, θυμάμαι ένιωθα χρόνια πριν στην Αγγλία που περνούσα μια πολύ down φάση της ζωής μου από άποψη υγείας, έντονες και επώδυνες ημικρανίες και ατονία και υπνηλία big time.

Και πήγα σ` ένα σωρό γιατρούς, και εναλλακτικούς, και κανείς δεν ανέφερε καν την καντίτα!

Τώρα επιτέλους κατάλαβα τι μου συνέβαινε τότε, ήμουνα και low fat χορτοφάγος :roll:

Τα συμπτώματα είτε έχεις μύκητες είτε die-off είναι περίπου τα ίδια, μια και στο die-off οι μύκητες βρίσκονται σε μια τελευταία έξαρση πρωτού σκοτωθούνε.

Tα τσιμπήματα οφείλονται στο διαπερατό έντερο - leaky gut - όπου παθογόνα βακτήρια ξεφεύγουνε από το έντερο και περνάνε στο αίμα μας και μας προκαλούνε πολλά και διάφορα, θα έλεγα ότι τα τσιμπήματα είναι από τα πιο αθώα συμπτώματα!

Τσιμπήματα τέτοια, μαζί με φαγούρα, θυμάμαι ένιωθα χρόνια πριν στην Αγγλία που περνούσα μια πολύ down φάση της ζωής μου από άποψη υγείας, έντονες και επώδυνες ημικρανίες και ατονία και υπνηλία big time.

Και πήγα σ` ένα σωρό γιατρούς, και εναλλακτικούς, και κανείς δεν ανέφερε καν την καντίτα!

Τώρα επιτέλους κατάλαβα τι μου συνέβαινε τότε, ήμουνα και low fat χορτοφάγος :roll:

Μάλιστα οπότε μάλλον κάτι τέτοιο θα ήταν!

Αχ σε πόσους εναλλακτικούς έχω αναφέρει για την κάντιντα και με κοιτάνε έτσι :shock:. Δεν το έχουν ψάξει καθόλου δυστυχώς..

Yugup3.png

Να δεις σε ποσους γιατρους ελεγα οτι τα κοπρανα του μικρου ειναι προβληματικα και δεν ειχαν τιποτα να πουν. "Συμβαινει αυτο στα μωρα" η απαντηση.

Ναι....συνεχεια!

Διαφημίσεις

ΦΙΛΤΡΑ

Από το FAQ στο gaps.me

2. Any thoughts on alkaline water? It seems to be the health craze lately and Iʼm just wondering if itʼs worth the investment? Also what type of water filtration do you recommend?

Water filtration: there are many methods and devices, from simple carbon filters to very complex and expensive solutions. Majority of people I know use an under-the-sink carbon filter; a separate tap comes from it. It is affordable and does provide acceptable quality water, removing fluoride, chlorine and pesticides. I do not recommend using distilled water or reverse osmosis, as there is a concern amongst scientists that this water looses its ʽlifeʼ and becomes ʽdeadʼ, because all minerals and salts are removed. Water is a universal carrier of information and requires minerals and salts to maintain its crystalline structure and carry information.

Φϊλτρα Brita Maxtra χρησιμοποιώ και εγώ, τα πρότεινε παλαιότερα και ο Mercola, μειονέκτημα είναι ότι δεν αφαιρούν το χλώριο. Είναι μια φτηνή λύση, κάπως δύσχρηστη.

Αν το φίλτρα σας είναι 4 ή 5 σταδίων τότε είναι αντίστροφης όσμωσης.

Τα χρησιμοποιούμε πολύ καιρό τώρα, τα είχε πάρει η μητέρα μου στην αρχή, και τώρα εγώ, στο δικό μου σπιτικό.

Με απασχολεί η σύσταση της κανάτας Brita και των φίλτρων που είναι πλαστικά, δεν αναφέρεται κάπου πως δεν έχουν BPA, ωστόσο, έψαξα λιγάκι τώρα κάπως πρόχειρα και είδα πως τις ίδιες ανησυχίες είχε και μια άλλη κυρία με εμένα, εδώ:

Are Brita and Pur Water Pitchers BPA-free?

Το χλώριο είναι ένα θέμα, και η ποσότητα που εμπεριέχεται στο πόσιμο νερό αλλά και σε αυτό που σίγουρα βρίσκεται στο ντους μας, μιας και όπως εικάζεται μπορεί να απορροφηθεί και από το δέρμα μας, οπότε τι κάνω αν η Brita δεν το αφαιρεί;

Επίσης, δεν έχω βάλει ακόμη φίλτρο στο ντους, αλλά το σκέφτομαι σοβαρά, ειδικά τώρα που κάνω μπάνιο την μικρή μου, το χειμώνα που ήταν νεογέννητο έβραζα στον βραστήρα νερό και το έβαζα στο μπανιερό, αλλά δεν ξέρω αν έτσι έκανα δουλειά με τα διάφορα και πιθανά επιβλαβή στοιχεία που βρίσκονταν στο νερό, οπότε αν οποιοσδήποτε έχει κάποια καλή πρόταση για τέτοιου είδους φίλτρο παρακαλώ να μου το προτείνει.

edit:Τώρα θυμήθηκα έναν φίλο μου που αρκετό καιρό πριν, είχε ψαράκια σε κλασική γυάλα, όταν χρειαζόταν να ανανεώσει το νερό, έβαζε σε ένα μπουκάλι νερό βρύσης το οποίο το είχε αφήσει ένα 24ωρο χωρίς καπάκι εκτός ψυγείου, με αυτό τον τρόπο έλεγε πως εξατμιζότανε το χλώριο και δεν ασφυκτιούσαν τα ψαράκια με αυτό τον τρόπο, ισχύει άραγε στ' αλήθεια αυτό;

----------------------

Σχετικά με την παγωτομηχανή από το amazon: δεν υπάρχει πρόβλημα με το βάρος-τελωνείο;

Δοκίμασε καμια/κανείς να φτιάξει το παγωτό της Rosie χωρίς παγωτομηχανή;

697577wcowvfyq3s.gif

Τα χρησιμοποιούμε πολύ καιρό τώρα' date=' τα είχε πάρει η μητέρα μου στην αρχή, και τώρα εγώ, στο δικό μου σπιτικό.

Με απασχολεί η σύσταση της κανάτας Brita και των φίλτρων που είναι πλαστικά, δεν αναφέρεται κάπου πως δεν έχουν BPA, ωστόσο, έψαξα λιγάκι τώρα κάπως πρόχειρα και είδα πως τις ίδιες ανησυχίες είχε και μια άλλη κυρία, εδώ:

Are Brita and Pur Water Pitchers BPA-free?

Το χλώριο είναι ένα θέμα, και η ποσότητα που εμπεριέχεται στο πόσιμο νερό αλλά και σε αυτό που σίγουρα βρίσκεται στο ντουζ μας, μιας και όπως εικάζεται μπορεί να απορροφηθεί και από το δέρμα μας, οπότε τι κάνω αν η Brita δεν το αφαιρεί;

Επίσης, δεν έχω βάλει ακόμη φίλτρο στο ντουζ, αλλά το σκέφτομαι σοβαρά, ειδικά τώρα που κάνω μπάνιο την μικρή μου, το χειμώνα που ήταν νεογέννητο έβραζα στον βραστήρα νερό και το έβαζα στο μπανιερό, αλλά δεν ξέρω αν έτσι έκανα δουλειά με τα διάφορα και πιθανά επιβλαβή στοιχεία που βρίσκονταν στο νερό, οπότε αν οποιοσδήποτε έχει κάποια καλή πρόταση για τέτοιου είδους φίλτρο παρακαλώ να μου το προτείνει.

edit:Τώρα θυμήθηκα έναν φίλο μου που αρκετό καιρό πριν, είχε ψαράκια σε κλασική γυάλα, όταν χρειαζόταν να ανανεώσει το νερό, έβαζε σε ένα μπουκάλι νερό βρύσης το οποίο το είχε αφήσει ένα 24ωρο χωρίς καπάκι εκτός ψυγείου, με αυτό τον τρόπο έλεγε πως εξατμιζότανε το χλώριο και δεν ασφυκτιούσαν τα ψαράκια από αυτό, ισχύει άραγε, στ' αλήθεια αυτό;

όταν το νερό κάθεται στάσιμο το χλωριο σιγά σιγά εξατμίζεται. φυσικά δεν πρόκειται να εξαφανιστεί τελείως. Η διαδικασία. γίνεται πιο έντονη με το βράσιμο. Για νερό βρύσης δεν πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να το βράσεις εκτός και αν έχεις βάσιμες υποψίες ότι είναι μολυσμένο. Ευτυχώς δεν γίναμε ακόμα Αφρική και το νερό μας είναι πόσιμο.

Το βράσιμο δεν κάνει τπτ για ανόργανα στοιχεία και τοξίνες.

Μόλις στραγγίσει η κανάτα brita μην αφήνεις το νερο μέσα. Μεταγγισε το σε μια γυάλινη..bpa free!

Σχετικά με την παγωτομηχανή από το amazon: δεν υπάρχει πρόβλημα με το βάρος-τελωνείο;

Δοκίμασε καμια/κανείς να φτιάξει το παγωτό της Rosie χωρίς παγωτομηχανή;

Αν την παραγγείλεις από το αγγλικό δεν έχει τελωνείο... Ε;

Το μπανανοπαγωτό το έφτιαξα κι εγώ χωρίς παγωτομηχανή, αλλά βαριόμουν και να ανακατεύω οπότε ήρθε και κρυστάλλιασε καταπληκτικά :-P

btw το έφτιαξα με κεφίρ και λίγο μέλι είναι ξυνούτσικο, αλλά όντως πιο γλυκό από ό,τι να πιεις το κεφίρ σκέτο. Ο μικρός το τσακίζει πάντως..... (Το έβαλα σε σφηνάκια στην κατάψυξη)

FLcUp3.png0BQfp3.png

Δε μπορουν λεει να την στειλουν στη διευθυνση μου........και δεν αναφερει κοστος μεταφορικων. Για αγγλια ειναι σχεδον 2 λιρες.

Δε μπορουν λεει να την στειλουν στη διευθυνση μου........και δεν αναφερει κοστος μεταφορικων. Για αγγλια ειναι σχεδον 2 λιρες.

Ναι γιατί στη συγκεκριμένη πωλητής δεν είναι η άμαζον.

Αυτή είναι ΟΚ, δεν έχει μεταφορικά:

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0000C78PZ/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&m=A3P5ROKL5A1OLE

Τελικά λέω να μην πάρω άλλη μια παγωτομηχανή και να το χτυπάω με το ραβδομπλέντερ, για να δούμε αν θα τα καταφέρω...

Βαριέμαι και μόνο στη σκέψη να το κτυπάω ανά μισάωρο για 2-3 ώρες :-(

Ναι γιατί στη συγκεκριμένη πωλητής δεν είναι η άμαζον.

Αυτή είναι ΟΚ, δεν έχει μεταφορικά:

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0000C78PZ/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&m=A3P5ROKL5A1OLE

Τελικά λέω να μην πάρω άλλη μια παγωτομηχανή και να το χτυπάω με το ραβδομπλέντερ, για να δούμε αν θα τα καταφέρω...

Βαριέμαι και μόνο στη σκέψη να το κτυπάω ανά μισάωρο για 2-3 ώρες :-(

Αλήθεια με την παγωτομηχανή αν μείνει και το βάλεις στην κατάψυξη γίνεται πολύ σκληρό? Εμένα γίνεται πέτρα και αναρωτιέμαι αν φταίει η παγωτομηχανή ή αν είναι φυσιολογικό

Yugup3.png

Αλήθεια με την παγωτομηχανή αν μείνει και το βάλεις στην κατάψυξη γίνεται πολύ σκληρό? Εμένα γίνεται πέτρα και αναρωτιέμαι αν φταίει η παγωτομηχανή ή αν είναι φυσιολογικό

Ναι, δυστυχώς σκληραίνει αρκετά για δύο λόγους: 1. Οι καταψύξεις μας δεν είναι "ειδικές" για παγωτά, θα προσέξατε τα ειδικά ψυγεία που βάζουνε τα παγωτά του εμπορίου, και 2. Δεν περιέχουνε διάφορα χημικά για να μην κρυσταλλώνουνε, πχ anti-freeze!

http://www.thehealthyhomeeconomist.com/antifreeze-in-your-ice-cream-2/

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...