Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Όχι, δεν ξέρω να φτιάχνω προζυμένιο ψωμί.

Όταν είναι εδώ η μαμά μου φτιάχνει αυτή και το βάζω στην κατάψυξη, τον τελευταίο καιρό του παίρνω ένα προζυμένιο από τη βιολ. λαϊκή, Άροτρον μου φαίνεται ονομάζεται.

Μια μικρή φετούλα τρώει μόνο κάθε πρωί με ταχίνι και μέλι, δεν του δίνω ποτέ με τα γεύματα.

Η μαμά σου δεν ξέρει να σας φτιάξει;

Φτιαχνει αλλα οχι με προζυμι..σπιτικο τρωνε..δε νομιζω να ξερει με προζυμι. Θα της πεταξω την ιδεα βεβαια. Θα δοκιμασω αυτο που λετε απο τη λαικη. Απο αυτον παιρνω το αλευρι εγω. Εμενα τρωνε λιγο με το αβγο ή το το απογευμα με το γιαουρτι και μελι. Ειναι ψωμαδες παντως, αν τους εδινες θα ετρωγαν συνεχεια!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κι εμείς παίρνουμε αυτό από την λαϊκή αλλά μου φαίνεται πολυ ακριβό βρε παιδιά... Βέβαια είναι και αρκετά βαρύ οπότε κάπως ισορροπεί το πράγμα..

Θέλω να δοκιμάσω αυτή την καινούργια συνταγή της Αγλαιας με τον οξινο χυμό στο προζυμι γιατί η κλασική δεν μου είχε πετύχει ( βέβαια ήταν και χειμώνας ). Δεν συμφέρει πάντως το αγοραστο αν καταναλώνεται σε καθημερινή βάση...

Yugup3.png

Kαλησπερα! Εγω απο χθες εχω μεγαλες αδυναμιες, σερνομαι και δεν εχω δυναμεις. Τρωω κανα φρουτο, πινω κομπουχα και κεφιρ συνερχομαι λιγο και μετα ξανα.....απο το βραδακι και μετα χθες συνηλθα καπως. Σημερα τα ιδια.

Ο γιος μου συνεχιζει να κανει κακα που να μη βρωμοκοπανε ξυνιλα κατι πολυ εντυπωσιακο και ευτυχως ετσι καπως μας στηρζει και ο συζυγος. Δεν περιμενα τετοια βελτιωση τοσο γρηγορα. Μαλιστα στη βδομαδα αλλαξε και το χρωμα εγινε πιο κοκκινοκαφε απο πρασινοκιτρινο.

Παω να χαζεψω τις συνταγες σας μπας και βρω καμμια να φαει κατι το μικρουλι μου γιατι τα μαφινς δεν του αρεσουν. Θα βαλω και μια συνταγη με ψωμι.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Kαλησπερα! Εγω απο χθες εχω μεγαλες αδυναμιες, σερνομαι και δεν εχω δυναμεις. Τρωω κανα φρουτο, πινω κομπουχα και κεφιρ συνερχομαι λιγο και μετα ξανα.....απο το βραδακι και μετα χθες συνηλθα καπως. Σημερα τα ιδια.

Πολλή ζάχαρη (από τα φρούτα) και έλλειψη λίπους, κλασικό λάθος στην GAPS.

Το έπαθα κι εγώ τελευταία και ένιωθα χάλια, έπεσα στην παγίδα των καλοκαιρινών φρούτων...

Φρόντισε τουλάχιστον όταν τρως φρούτα να τα συνοδεύεις με μπόλικο λίπος, πχ κεφίρ γάλακτος, πρόβειο γιαούρτι, αμυγδαλοβούτυρο, ξηρούς καρπούς, τυρί, προσιούτο κτλ. Αλλά όχι συχνά.

Θα νιώσεις ακόμη καλύτερα όταν αρχίσεις να πίνεις ζωμούς, απαραίτητο στοιχείο της GAPS.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Πάντως για να πω την αλήθεια με το μόνο φαγητό που έτρωγα και ένιωθα πλήρης και ικανοποιημένη κλπ ήταν και είναι η μπριζόλα με μπόλικο λίπος στο πλάι. Ακόμα και το καλοκαίρι. Εντάξει όλα τα φαγητά για να έχουμε και ποικιλία τα έφτιαχνα ιδιαίτερα και για το παιδί και τον σύζυγο αλλά στην gaps σε στηρίζει πραγματικά το λίπος και πόσο μάλλον στην αρχή!

Vera δυστυχως με τις συνταγές θα πρέπει να πειραμάτιστεις πολύ γιατί δεν αρέσουν σε όλους όλα και μερικές βγαίνουν αποτυχημένες.

Καλό κουράγιο και ευτυχώς που έχεις και τα αποτελέσματα του μικρού και παρηγορείσαι:-D

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Εμένα το κέντρο της γλώσσας μου από τότε που άρχισα την κομπούχα είναι λευκό!

Αχ αυτοί οι μύκητες, είναι πολύ ανθεκτικοί :-(

Η λύση είναι η εξής αν δεν την ξέρεις ήδη:

Το πρωί που ξυπνάς, πρώτη κίνηση, παίρνεις μία κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο (ασχημη γεύση) ή λάδι καρύδας (ακριβό) και κάνεις έντονη πλύση για 5-15 λετπά το στόμα σου. Μην το κάνεις λιγότερο από 5 λεπτά δεν θα έχεις αποτέλεσμα. Περισσότερο έιναι καλύτερα.

Φτύνεις το λάδι στην τουαλέτα γιατί είναι γεμάτο μικρόβια, Μετά την πλύση θα δείς ότι το λεπτό φίλμ πάνω στην γλώσσα σου έχει γίνει πιο χοντρό. Παίρνεις ένα κουτάλι της σούπας και κάνεις διεξοδική απόξυση το άσπρο στρώμα απο την γλώσσα σου. Βάλτο όσο πιο βαθιά μπορείς σε σημείο που να ενεργοποιείς gag reflex.

Βουρτίζεις δόντια και κάνεις πλύση με αλατόνερο, 3-15 λεπτά. (1κτγ αλάτι σε 1 ποτήρι).

Θα καθαρίσει η γεύση σου, η γλώσσα σου, η αναπνοή σου και θα σφίξουν τα ούλα.

Το πρωί που ξυπνάς, πρώτη κίνηση, παίρνεις μία κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο (ασχημη γεύση) ή λάδι καρύδας (ακριβό) και κάνεις έντονη πλύση για 5-15 λετπά το στόμα σου. Μην το κάνεις λιγότερο από 5 λεπτά δεν θα έχεις αποτέλεσμα. Περισσότερο έιναι καλύτερα.

Φτύνεις το λάδι στην τουαλέτα γιατί είναι γεμάτο μικρόβια, Μετά την πλύση θα δείς ότι το λεπτό φίλμ πάνω στην γλώσσα σου έχει γίνει πιο χοντρό. Παίρνεις ένα κουτάλι της σούπας και κάνεις διεξοδική απόξυση το άσπρο στρώμα απο την γλώσσα σου. Βάλτο όσο πιο βαθιά μπορείς σε σημείο που να ενεργοποιείς gag reflex.

Βουρτίζεις δόντια και κάνεις πλύση με αλατόνερο, 3-15 λεπτά. (1κτγ αλάτι σε 1 ποτήρι).

Για τις αύθες τίποτα αποτελεσματικό; Δεν αντέχω άλλο.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Κι αυτο καθε μερα?????

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Διαφημίσεις

Σημερα καλα ειμαι (θα τα εχω υποψη μου αυτα που ειπες Ροζι) . Χθες εψησα τα κρακερακια με αλευρι αμυγδαλου, αυγο κι αλατι και τα ψιλοτρωει ο μικρος......αντε να δουμε!

Εκανα και το μπανανοψωμο και βγηκε πολυ ωραιο αλλα δεν δεχθηκε ακομα να το δοκιμασει. Μονο μια κουταλια μελι εβαλα και βγηκε πολυ νοστιμο. Εδωσα να δοκιμασει και μια φιλη μου και της αρεσε πολυ.

Εχουν αρχισει να με πρηζουν οι γονεις μου.....διαβασαν καπου στο 7 μερες tv οτι πρεπει να τρωμε ψωμι γιατι θα εχουμε πονοκεφαλο και κοντευαν να κλαψουν γιατι κατα τη γνωμη τους υποφερει με πονοκεφαλους το παιδι......χαχαχχχχχχ.

Λυστε μου μια απορια. Σοδα τελικα επιτρεπεται η οχι? Διαβασα οτι δεν επιτρεπεται αλλα εσεις την αναφερετε στις συνταγες.

Για τις αύθες τίποτα αποτελεσματικό; Δεν αντέχω άλλο.

Δοκίμασε και αλατόνερο (1κτλ σε ένα ποτήρι).

Προσωπικά και η σόδα και το αλάτι που τα δοκίμασα δεν μου κάνανε τπτ παλαιότερα. Πολλοι άλλοι όμως βοηθήθηκαν. Η οδοντόκρεμα να ξέρεις τα επιβαρύνει, πλύνε τα δόντια σου μόνο με σόδα στην οδοντόβουρτσα.

Υπάρχουν και αλλα γιατροσόφια με βότανα και συνταγές διάφορες που άλλους του βοηθάνε και άλλους όχι. Παίζει απο οργανισμό σε οργανισμό.

Αν θες να το ψαξεις στο διαδίκτυο θα κοιτάξεις canker cores ή aphthous ulcers.

Κι αυτο καθε μερα?????

Όταν ξυπνάς και η γλώσσα σου ειναι ασπρη καλόν είναι να το κάνεις. Θα είσαι όλη την μέρα με μία απαίσια γεύση.

Σχετικά με την Gaps..... ξεκινάς ανάποδα, πιάσε τους ζωμούς και ασε τα αλευράκια γιατί άδικα θα παιδεύεσαι και εσύ και το παιδί σου και πρόοδος μηδέν.

Όταν ξυπνάς και η γλώσσα σου ειναι ασπρη καλόν είναι να το κάνεις. Θα είσαι όλη την μέρα με μία απαίσια γεύση.

Το θέμα είναι ότι οι μύκητες ζούνε στο έντερό μας όπως λέει και η Campbell και απλά συχνά κάνουνε εξωτερικές εμφανίσεις σε διάφορα σημεία του σώματος μας.

Προσωπικά δεν αντέχω το oil pulling κτλ, καλό είναι δεν λέω αλλά δεν αποτελεί τη λύση, η λύση είναι να καταπολεμήσουμε τους μύκητες από τον οργανισμό μας και τότε θα ξε-ασπρίσει και η γλώσσα μας ;)

Αναστάσιε αν θυμάμαι καλά ανέφερες ότι όταν πρωτοδοκίμασες την κομπούχα είχες συμπτώματα ίωσης, σωστά;

Πώς κατάλαβες ότι ήτανε από την κομπούχα και δεν ήτανε κάποιος ιός;

Εγώ εδώ και μια βδομάδα είμαι χάλια, πονάει ο λαιμός μου, ξυπνάω κουρασμένη χωρίς ενέργεια και τρέχει και λίγο η μύτη μου.

Κανείς άλλος στο σπίτι δεν είναι άρρωστος και ακόμη και το χειμώνα όταν αρπάζω κάποιο ιό τα συμπτώματα διαρκούνε πολύ λιγότερο, ποτέ μια βδομάδα!

Εδώ και 10 μέρες όμως περίπου πίνω αρκετή κομπούχα, 1 μικρό ποτηράκι (του καφέ) καθημερινά.

Είναι δυνατόν να είναι απ' αυτό; :confused:

Ο μικρός στο μεταξύ πίνει κομπούχα χωρίς πρόβλημα!

Vera έχει δίκαιο ο Αναστάσιος, αν από τώρα αρχίσεις στο μωρό ψωμί και μπισκοτάκια δεν θα έχετε πρόοδο, κάπου το αναφέρει και η Campbell αυτό στα FAQs ότι εάν απλά αντικαταστήσουμε αυτά που τρώγαμε πριν με GAPS-legal versions δεν πρόκειται να θεραπευθούμε ποτέ.

Διαφημίσεις

Δοκίμασε και αλατόνερο (1κτλ σε ένα ποτήρι).

Προσωπικά και η σόδα και το αλάτι που τα δοκίμασα δεν μου κάνανε τπτ παλαιότερα. Πολλοι άλλοι όμως βοηθήθηκαν. Η οδοντόκρεμα να ξέρεις τα επιβαρύνει, πλύνε τα δόντια σου μόνο με σόδα στην οδοντόβουρτσα.

Υπάρχουν και αλλα γιατροσόφια με βότανα και συνταγές διάφορες που άλλους του βοηθάνε και άλλους όχι. Παίζει απο οργανισμό σε οργανισμό.

Αν θες να το ψαξεις στο διαδίκτυο θα κοιτάξεις canker cores ή aphthous ulcers.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Ούτε σε μένα έπιασαν η σόδα και το αλατόνερο. Επίσης δοκίμασα και το χαμομήλι. Τίποτα. Ακόμη και τσικουδία έβαλα (εκεί να δεις πόνο, πήδηξα). Όσο μουδιάζει είναι καλά, δηλαδή για λίγο. Μετά πάλι απότ ην αρχή.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Το θέμα είναι ότι οι μύκητες ζούνε στο έντερό μας όπως λέει και η Campbell και απλά συχνά κάνουνε εξωτερικές εμφανίσεις σε διάφορα σημεία του σώματος μας.

Προσωπικά δεν αντέχω το oil pulling κτλ, καλό είναι δεν λέω αλλά δεν αποτελεί τη λύση, η λύση είναι να καταπολεμήσουμε τους μύκητες από τον οργανισμό μας και τότε θα ξε-ασπρίσει και η γλώσσα μας ;)

Αναστάσιε αν θυμάμαι καλά ανέφερες ότι όταν πρωτοδοκίμασες την κομπούχα είχες συμπτώματα ίωσης, σωστά;

Πώς κατάλαβες ότι ήτανε από την κομπούχα και δεν ήτανε κάποιος ιός;

Εγώ εδώ και μια βδομάδα είμαι χάλια, πονάει ο λαιμός μου, ξυπνάω κουρασμένη χωρίς ενέργεια και τρέχει και λίγο η μύτη μου.

Κανείς άλλος στο σπίτι δεν είναι άρρωστος και ακόμη και το χειμώνα όταν αρπάζω κάποιο ιό τα συμπτώματα διαρκούνε πολύ λιγότερο, ποτέ μια βδομάδα!

Εδώ και 10 μέρες όμως περίπου πίνω αρκετή κομπούχα, 1 μικρό ποτηράκι (του καφέ) καθημερινά.

Είναι δυνατόν να είναι απ' αυτό; :confused:

Ο μικρός στο μεταξύ πίνει κομπούχα χωρίς πρόβλημα!

Vera έχει δίκαιο ο Αναστάσιος, αν από τώρα αρχίσεις στο μωρό ψωμί και μπισκοτάκια δεν θα έχετε πρόοδο, κάπου το αναφέρει και η Campbell αυτό στα FAQs ότι εάν απλά αντικαταστήσουμε αυτά που τρώγαμε πριν με GAPS-legal versions δεν πρόκειται να θεραπευθούμε ποτέ.

Rosie είναι από την κομπούχα! 100%. 2 πράγματα μπορείς να κάνεις για να σιγουρευτείς. Το κόβεις προσωρινά και ξεκινάς μετά από μερικές μέρες με κτγ ή κάνεις τον Ράμπο.... 1 τεράστιο ποτήρι κομπούχα και την άλλη μέρα άρρωστη με κανονικό πυρετό. :D:D:D

Τα καλά νέα είναι ότι μόλις σταματήσεις θα "πάθεις" μία τρομερή έκρηξη ενέργειας. Τα κακά νέα είναι δεν είσαι έτοιμη ακόμα για κομπούχα. Ξεκίνα το 1κτγ και αν δεν παει κάνε το μέρα παρα μέρα.

Στοίχημα ότι διψάς και πίνεις πολύ νερό αυτές τις μέρες;

ΥΓ. To κόλπο με το λάδι, εφόσον κάνεις gaps, βοηθά πολύ στην στοματική υγιεινή μέχρι να ξαναγίνει ροζ η γλώσσα. Προφανώς δεν έιναι θεραπεία βοηθά όμως στο συμπτωμα. Αξίζει κάποιος να το δοκιμάσει.

Λες να είναι η κομπούχα τελικά;;; Σήμερα το σκέφτηκα αυτό το ενδεχόμενο μια και περίμενα να ήμουνα καλύτερα μέχρι τώρα αν ήτανε κάποιο κρυολόγημα.

Σκέψου ότι ούτε να οδηγήσω αυτοκίνητο δεν μπορώ από τη ζαλάδα και την ατονία... έχει από την περασμένη Τετάρτη να πάρω τον μικρό στο σχολείο!

Ναι, διψάω πολύ αλλά και πάλι όταν είμαι κρυωμένη και πάλι διψάω.

Το άλλο πολύ περίεργο που μου συμβαίνει αυτές τις μέρες και όλο ξεχνάω να κάτσω να το ψάξω στο google είναι ότι νιώθω ξαφνικά "τσιμπήματα" σ' όλο μου το σώμα λες και με τσιμπάνε κουνούπια!

Τι να ναι πάλι αυτό; :confused:

Αχ είναι πολύ νόστιμη η άτιμη η κομπούχα, δεν αντέχω να πίνω μόνο ένα κουταλάκι του γλυκού! Ενώ από την άλλη το κεφίρ νερού με το ζόρι το πίνω...

Το άλλο πολύ περίεργο που μου συμβαίνει αυτές τις μέρες και όλο ξεχνάω να κάτσω να το ψάξω στο google είναι ότι νιώθω ξαφνικά "τσιμπήματα" σ' όλο μου το σώμα λες και με τσιμπάνε κουνούπια!

Τι να ναι πάλι αυτό; :confused:

Απαντάω μόνη μου:

Είναι από το die-off της καντίτας, μόλις το έψαξα - stinging sensations or muscle twitching.

Δεν θα πιώ αύριο να δούμε τι θα γίνει...

Απαντάω μόνη μου:

Είναι από το die-off της καντίτας, μόλις το έψαξα - stinging sensations or muscle twitching.

Δεν θα πιώ αύριο να δούμε τι θα γίνει...

Ετοιμάσου για εκρηκτική ενέργεια, μάλλον απο μεθαύριο. Άσε μερικές μέρες να περάσουν, πριν ξαναξεκινήσεις.

What Candida Die-off Symptoms to Expect

Increased wellness always includes cleansing and detoxifying the body. Because of individual differences, past history and the degree of strictness with which one follows the nutrition and lifestyle plan, signs of toxin removal via the elimination organs—the skin, kidneys, colon and lungs—will vary. Generally, however, one could experience:

headache_1503934_m.jpg

• fatigue
  • headaches
  • flu-like symptoms
  • excess gas
  • runny nose
  • sore throat
  • sinus congestion
  • hives
  • increased thirst
  • insomnia
  • canker sores
  • bowel sluggishness or diarrhea
  • discouragement
  • mental fogginess
  • weakness
  • reluctance to exercise
  • irritability and, because of the way a healthier body can go back to attend to former conditions,
  • a recurrence of old aches and pains.

Skin breakout too is often a cleanse side effect so be prepared that skin conditions may worsen before getting better. The condition of the skin around areas of acne, roughness, eczema etc. should begin to look and feel healthier as the cleanse progresses, however.

Ξεκίνησα με ημικρανία πολύ άσχημη που διήρκεσε τρεις μέρες, έπειτα απίστευτος πονόλαιμος 5 μέρες σχεδόν τώρα!

Κλασικά flu-like symptoms... αλλά και άσχημη αδυναμία, μην αναφερθώ στο irritability, μαλώνω πολύ άσχημα τα παιδιά αυτές τις μέρες :(

Δεν είναι δυνατόν μετά από τόσα προβιοτικά, τουρσιά και κεφίρ να έχω τόσο έντονα συμπτώματα die-off... πότε θα θεραπευθώ;

Ευτυχώς η μικρή δεν έχει συμπτώματα, μόνο θηλάζει πιο πολύ πράγμα που όχι μόνο με ενοχλεί με εξαντλεί και πιο πολύ.

πολύ ενδιαφέρονται όλα αυτά.

διάβασα χθες μια πολύ καλή απάντηση σε ένα άρθρο της Sarah.

Έχει αρχίσει και με ενοχλεί η Sarah που αρχίζει και μου θυμίζει Mercola (υπερβάλει, προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή). Νομίζω θα αρκεστώ στο blog της Natasha και σε Weston Price.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Τι σε ενοχλεί στη Sarah?

Μια χαρά τα λέει, κανένας παραδοσιακός πλυθυσμός δεν κατανάλωνε green smoothies!

Είναι απλά άλλο ένα Hollywood fad.

Όπως λέει και η Campbell αυτού του είδους τα λαχανικά πρέπει να μαγειρεύονται με μπόλικο λίπος και όχι να τα κάνουμε smoothies!

Τώρα είδα ότι η συγκεκριμένη που απαντάει στη Sarah προωθεί μια vegan raw food diet... δεν θα εμπιστευόμουνα τίποτα από τέτοια πηγή, η Campbell επίσης απαντάει ωραία γιατί αυτού του είδους η διατροφή είναι επιζήμια.

Χάλια πάλι και σήμερα... σίγουρα δεν είναι ίωση, θα είχε περάσει μέχρι τώρα.

Φοβερός πονόλαιμος και πάλι :(

Και για άλλη μια φορά δεν μπορώ να οδηγήσω να πάω τον μικρό στο σχολείο!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...