Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Aυτό που δεν μπορώ με τα φίλτρα αντίστροφης όσμωσης είναι η απαισια γλυφή γεύση που αποκτά το νερό.

Δεν ξέρω αν την συνηθίζετε και αν διαφοροποιείται σημαντικά από κατασκευαστή σε κατασκευαστή, εμένα πάντως αν πιω ένα μεγάλο ποτήρι πραγματικά με ανακατεύει.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν έχω αντιληφθεί κάποια ιδιαίτερη γεύση και ούτε κάποιος άλλος σχολίασε τη γεύση όταν του προσφέραμε νερό!

Όταν προσθέσεις σταγονίτσες μετάλλων μάλιστα μέσα γίνεται σαν εμφιαλωμένο, γλυκίζει κάπως και δεν μου πολυαρέσει.

Εμείς πήραμε και ένα "ανιχνευτή" νερού (ένα μικρό γκατζετάκι είναι, από Αγγλία από εκεί που πήραμε και το φίλτρο) και το τεστάρουμε συχνά για να ξέρουμε πότε θέλουνε αλλαγή τα φίλτρα.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Ο Mercola έβαλε αυτό σήμερα, δεν το διάβασα ακόμη:

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/06/27/probiotics-gut-health-impact.aspx

Το περασα στα γρήγορα, δεν λέει και τιποτα καινούριο για μάς, συνεχώς αναφέρει την Cambell, έχει αναφορές σε μελέτες τρίτων μία ενδιαφέρουσα είναι ότι τα προβιοτικά επηρεάζουν και την λειτουργία των γονιδίων μας καθώς μεγαλώνουμε καθώς και ότι ξεκίνησε Project χαρτογράφησης των μικροοργανισμών του εντέρου.

Έχει και μία συνέντευξη με "μαθήτρια" της Cambell που επαναλαμβάνει τα γνωστά θα περάσει όμως το μήνυμά της εύκολά γιατί είναι είναι κουκλάρα :D:cool:.

Rosie απο δύο διαφορετικά φίλτρα όσμωσης που δοκίμασα η γεύση ήτανε ίδια, παρόμοια με Brita Maxtra απλά πολύ πιο έντονη.

Ισως το δικό σου να είναι διαφορετικό. Στείλε κανένα λινκ για το φίλτρο και το μηχανακι ελέγχου, αν σου είναι εύκολο.

Δεν έχω αντιληφθεί κάποια ιδιαίτερη γεύση και ούτε κάποιος άλλος σχολίασε τη γεύση όταν του προσφέραμε νερό!

Όταν προσθέσεις σταγονίτσες μετάλλων μάλιστα μέσα γίνεται σαν εμφιαλωμένο, γλυκίζει κάπως και δεν μου πολυαρέσει.

Εμείς πήραμε και ένα "ανιχνευτή" νερού (ένα μικρό γκατζετάκι είναι, από Αγγλία από εκεί που πήραμε και το φίλτρο) και το τεστάρουμε συχνά για να ξέρουμε πότε θέλουνε αλλαγή τα φίλτρα.

Τι ακριβώς είναι αυτό; Θα ήθελα να αγοράσω ένα.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διαφημίσεις

Το σύστημα το πήρα πριν από περίπου 5 χρόνια (ήμουνα έγκυος το γιο μου θυμάμαι) από το www.ro-man.com .

Aλλά τότε τα συστήματα RO δεν ήτανε διαδεδομένα στην Ελλάδα, τώρα τα φέρνουνε πολλοί οπότε, κατά τη γνώμη μου, δεν αξίζει να το πάρει κάποιος από Αγγλία από άποψη εγγύησης και ανταλλακτικών (πληρώνουμε κούριερ κάθε χρόνο για τα φίλτρα).

Διάφορα γκατζετάκια για να τεστάρετε το νερό έχει εδώ: http://www.ro-man.com/shop/index.php?route=product/category&path=29

Εμείς νομίζω ότι έχουμε το AquaPro Water Quality Tester αλλά και πάλι το πήραμε πριν 2-3 χρόνια, φαντάζομαι ότι υπάρχουνε και πιο εξελιγμένα τώρα.

In terms of the science, it's very difficult to do it because there is only have one ethics review board for the whole country and so it took nine months to get approval for one study. Nobody seems to want to fund this kind of work, maybe because they see it as too low tech. I've had situations where people say, "Pfft! Yogurt! That's not going to help people."

από http://www.sciencewatch.com/ana/st/probiotics/10junProReid/

Υποψιάζομαι αυτός είναι και ο λόγος που η Natasha δεν έχει καμία δημοσιευμένη έρευνα (το wise traditions δεν το μετράω)

πᾶν μέτρον ἄριστον

Δεν ξέρω πόσο χάλια είναι το νερό στην συμπρωτεύουσα αλλά εδώ δυστυχώς είναι απαίσιο. Αν πιεις για πολύ λίγο διάστημα εμφιαλωμενο και μετά το γυρίσεις στης βρύσης καταλαβαίνεις αμέσως την διαφορά.

Έχεις κάποιο λινκ πρόχειρο για την Καμπελ που μιλάει για τα φιλτρα? Για ποιο λόγο δεν τα προτείνει?

Της Maxtra το έχεις ο ίδιος ή ξέρεις από έρευνα που έχεις κάνει?

Ισως σε κάποιους να φαίνεται off topic αλλά δεν είναι. Οσοι κάνουν γκαπς επιβάλλεται να πίνουν σωστό νερό. Οπότε πιστεύω αν καταλήξουμε σε 1-2 σωστές μάρκες θα βοηθηθούν και άλλοι.

Φίλτρο νερού

http://www.multipure.gr/CEA6CEB9CEBBCF84CF81CEBF-CE9DCEB5CF81CEBFCF85/MS_335.html

Sorry για το προηγούμενο βιαστικό μήνυμα.

Ξένια, εμείς αυτό το φίλτρο που σου παρέθεσα έχουμε βάλει.

Είναι ενεργου άνθρακα, με πιστοποίηση

και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι.

Φέτος είναι η τρίτη χρονιά.

Το κάθε φίλτρο-ανταλλακτικό μας κρατάει περίπου 1 χρόνο.

Εχει κι ένα φωτάκι που αναβοσβήνει

και δείχνει την κατάστασή του.

Γειά σας κι από εμάς! Σας χαιρετούμε μετά από μια βδομάδα ασυδοσίας και κρεπάλης...:lol: (κυριολεκτικά μιλάω).

Με πολύ μεγάλη χαρά έχω να πω πως η μικρή μου ΔΕΝ έχει πλέον καθόλου συμπτώματα. Εφαγε μέχρι και κρέμα από γαλλικά μακαρόν ( της το έχωσε στο στόμα ο υπαλληλος του laduree- έπαθα εγκεφαλικό μπορώ να πω στην αρχή:shock:). Αλλά αυτή ήταν μόνο η αρχή όλη την βδομάδα έφαγε ΤΑ ΠΑΝΤΑ και όλα τα απαγορευμένα και είναι super!! Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη!!:D:D:D

Βέβαια επιστρέψαμε και πάλι στην gaps δεν πρόκειται να την αφήσουμε έτσι αμέσως. Σιγουρα θα κάνω ακόμα κάποιους μήνες αυστηρά αλλα το έχω πάρει απόφαση πως δεν πρόκειται να την εγκαταλείψουμε ποτέ. Θα τρώμε ένα ζυμωτό ψωμάκι και ρύζι και πατάτες αργότερα αλλά πως είναι δυνατον να γυρίσουμε στην junk διατροφή?? Πιστεύω πως μας άλλαξε την ζωή.

Εμείς έχουμε φιλτρο νερού από το ψυγείο μας και το αλλάζουμε στο εξάμηνο αν θυμάμαι καλά αλλά τώρα συζητούσαμε με τον άντρα μου να παίρναμε ένα για την κεντρική παροχή οπότε μας έκατσε just η συζήτηση σας ;)

Μου πεθάνανε όλα τα κεφίρ ( τα είχα αφήσει στην μητέρα μου αλλά τα ξέχασε!!!:evil:) οπότε αν κάποιος έχει ιδιαίτερα kombucha που δεν έχω δοκιμάσει θα με ενδιέφερε πολύ. Fairy's mom αν έχεις εσύ ή water kefir να το συνδιάσουμε καπως στείλε μου. Οδηγίες για kombucha έχουμε κάπου???

Ελίνα να σου ζήσει το μπουμπουκάκι σου! Γερό, δυνατό και ευλογημένο! Μεσα στο βιβλίο έχει αναλυτικότατες οδηγίες για την εισαγωγή τροφών οπότε δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα έκτος από τον παιδίατρο:lol::lol:

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Δεν ξέρεις πόσο χαρούμενη είμαι με τα νέα σας.

Και εμείς πάμε πάρα πολύ καλά. Κανένα σύμπτωμα από το εμβόλιο, εκτός από λίγο λόξυγκα και μια ελαφριά παλινδρόμηση μια εβδομάδα μετά που το έκανε, αλλά κράτησε μόνο λίγες μέρες και τέρμα.

Λέτε τελικά να έχει δίκιο η Κάμπελ;

Εύχομαι σε όλες και όλους σας να πάτε καλά.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Γειά σας κι από εμάς! Σας χαιρετούμε μετά από μια βδομάδα ασυδοσίας και κρεπάλης...:lol: (κυριολεκτικά μιλάω).

Με πολύ μεγάλη χαρά έχω να πω πως η μικρή μου ΔΕΝ έχει πλέον καθόλου συμπτώματα. Εφαγε μέχρι και κρέμα από γαλλικά μακαρόν ( της το έχωσε στο στόμα ο υπαλληλος του laduree- έπαθα εγκεφαλικό μπορώ να πω στην αρχή:shock:). Αλλά αυτή ήταν μόνο η αρχή όλη την βδομάδα έφαγε ΤΑ ΠΑΝΤΑ και όλα τα απαγορευμένα και είναι super!! Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη!!:D:D:D

Βέβαια επιστρέψαμε και πάλι στην gaps δεν πρόκειται να την αφήσουμε έτσι αμέσως. Σιγουρα θα κάνω ακόμα κάποιους μήνες αυστηρά αλλα το έχω πάρει απόφαση πως δεν πρόκειται να την εγκαταλείψουμε ποτέ. Θα τρώμε ένα ζυμωτό ψωμάκι και ρύζι και πατάτες αργότερα αλλά πως είναι δυνατον να γυρίσουμε στην junk διατροφή?? Πιστεύω πως μας άλλαξε την ζωή.

Μπραβο Κατερινα! Και εμεις ειμαστε αρκετα καλα και εχω εισαγει πατατες και ρυζι. Σιγουρα junk αποφευγω στα παιδια αλλα το μεγαλο στοιχημα θα ειναι το καλοκαιρι που μια βδομαδα διακοπες θα τρωμε εξω.

Βρε παιδιά, τώρα μου΄ρθε φλασιά και θέλω τα φώτα σας.

Εδώ και 3 περίπου εβδομάδες έχω γεμίσει αύθες στο στόμα. Μέχρι σήμερα έλεγα ότι είναι από το άγχος μου, επειδή πιέζομαι αρκετά αυτή την επρίοδο.

Όμως, σήμερα σκέφτηκα ότι το ίδιο διάστημα πίνω περισσότερο και πιο συστηματικά κεφίρ νερού. Υπάρχει περίπτωση να είναι die off; Τι λέτε;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Κατερινα τι ΤΕΛΕΙΑ νεα!!!! Μπράβο σας!!! Πόσο χαίρομαι για εσάς!

Πραγματικά τα προβλήματα υγείας της κόρης μου τα θεωρησα στην αρχή κατάρα. Τώρα αισθάνομαι τυχερή γιατί όλο αυτό μας άλλαξε την ζωή προς το καλύτερο. Είμαι σίγουρη ότι αν δεν είχαμε τις αλλεργίες θα είμασταν ακόμα στον προηγούμενο τροφικό σκοταδισμό. Τώρα πλέον έχουμε μάθει τι πραγματικά μας κάνει καλό και τι όχι.

Για το κεφίρ θα σου στείλω πμ να συνεννοηθούμε.

Εδώ και 3 περίπου εβδομάδες έχω γεμίσει αύθες στο στόμα. Μέχρι σήμερα έλεγα ότι είναι από το άγχος μου, επειδή πιέζομαι αρκετά αυτή την επρίοδο.

Όμως, σήμερα σκέφτηκα ότι το ίδιο διάστημα πίνω περισσότερο και πιο συστηματικά κεφίρ νερού. Υπάρχει περίπτωση να είναι die off; Τι λέτε;

Είναι πάρα πολύ πιθανό! Εγώ πίνω αυξημένες ποσότητες κεφίρ γάλατος και υποφέρω από μύκητες, σε σημείο που μάλλον θα πάρω χημικό υποθετο και έχω και δέκατα συνεχόμενα επί μία βδομάδα. Έχω κανει εξετασεις και περιμενω αποτελεσματα μην είναι τπτ άλλο, αλλά πολύ πιθανότερο να φταίει το κεφίρ.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Κοπέλες μήπως ενδιαφέρεται καμία για Soyabella? Θα φέρει η Μαίρη με τα βιολογικά και αν θέλει και καμία από εσάς ίσως να μπορεί να πετύχει καλύτερη τιμή.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Μεσα στο βιβλίο έχει αναλυτικότατες οδηγίες για την εισαγωγή τροφών οπότε δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα έκτος από τον παιδίατρο:lol::lol:

Μερικές φορές η άγνοια είναι ευτυχία... lol

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Είστε στο εξοχικό; Και μόλις ετοιμαζόμουνα να σε πάρω τηλέφωνο στο σπίτι!

Να σου ζήσει ο άντρας σου! ;)

Κατερίνα και κομπούχα και κεφίρ να σου δώσω.

Χαίρομαι που το τόλμησες και άφησες τη μικρή να δοκιμάσει διάφορα!

Είδες και αγχωνόσουνα; ;)

Η ίδια η Campbell είπε σε μια συνέντευξή της ότι σκοπός της GAPS είναι να μπορούμε να πάμε σ' ένα πάρτυ/διακοπές κτλ και να φάμε ό,τι επιθυμούμε χωρίς να επιβαρύνουμε την υγεία μας.

Κι εγώ δίνω στη μικρή διάφορα να δοκιμάσει, πχ τρώει φρέσκο βιολ. καλαμπόκι κάποτε τώρα που είναι της εποχής, όμως δεν της δίνω ζάχαρη και γλουτένη, τα θεωρώ τα πιο ζημιογόνα για GAPS και μη.

Αλλά ναι, ο γιος μου που δεν κάνει GAPS τρώει άνετα και το προζυμένιο του ψωμάκι και το ρύζι του και γλυκά με ακατέργαστη ζάχαρη (μπουκτίσαμε το μέλι πια :lol:) χωρίς πρόβλημα, απλά δεν το παρακάνουμε και φυσικά παίρνει τα προβιοτικά του (σκόνη, κεφίρ νερού ακόμη και κομπούχα) καθημερινά.

Καμία πρόταση για κρέμα γάλακτος χωρίς καραγενάνη και όχι υψηλής παστερίωσης (UHT) υπάρχει;

Δεν χρειάζεται να είναι αναγκαστικά βιολογική.

Η μόνη που βρήκα είναι βιολογική creme fraiche στα Carrefour.

Εμένα το κέντρο της γλώσσας μου από τότε που άρχισα την κομπούχα είναι λευκό!

Αχ αυτοί οι μύκητες, είναι πολύ ανθεκτικοί :-(

Αλλά ναι, ο γιος μου που δεν κάνει GAPS τρώει άνετα και το προζυμένιο του ψωμάκι και το ρύζι του και γλυκά με ακατέργαστη ζάχαρη (μπουκτίσαμε το μέλι πια :lol:) χωρίς πρόβλημα, απλά δεν το παρακάνουμε και φυσικά παίρνει τα προβιοτικά του (σκόνη, κεφίρ νερού ακόμη και κομπούχα) καθημερινά.

το ψωμακι μονη σου το φτιαχνεις Rosie; Ψαχνω λυση γιατι οι μικροι τρωνε στη μαμα μου λιγο σχεδον καθημερινα και μου ειναι αδυνατο να φτιαξω προζυμι...ξερω ειναι πολυ ευκολο αλλα ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα το ξεχασω ή θα τα παρατησω στη μεση.

Οποτε προζυμενιο απ'εξω ή με μαγια σπιτικο; (εχω αρτοπαρασκευαστη)

Αναστάσιε δυστυχώς δεν έχω βρει τίποτα στην Ελλάδα από φρέσκια κρέμα όσο και αν έψαξα... ήμουνα στη χώρα της φρέσκιας κρέμας (double cream, single cream, clotted cream etc) και ήρθα στην Ελλάδα και με τρόμο μου συνειδητοποίησα ότι μόνο junk κρέμες χρησιμοποιούνε οι Έλληνες, UHT με χίλια-δυο άλλα ή, οι περισσότεροι, φυτικές! jaw.gif

("Είναι πιο υγιεινή!" λέει η πεθερά μου όταν τη ρώτησα γιατί έβαλε φυτική κρέμα στην τούρτα που έφτιαξε για το γιο μου... φυσικά ούτε ο μικρός ούτε εγώ δοκιμάσαμε καν την τούρτα! :lol:)

το ψωμακι μονη σου το φτιαχνεις Rosie; Ψαχνω λυση γιατι οι μικροι τρωνε στη μαμα μου λιγο σχεδον καθημερινα και μου ειναι αδυνατο να φτιαξω προζυμι...ξερω ειναι πολυ ευκολο αλλα ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα το ξεχασω ή θα τα παρατησω στη μεση.

Οποτε προζυμενιο απ'εξω ή με μαγια σπιτικο; (εχω αρτοπαρασκευαστη)

Όχι, δεν ξέρω να φτιάχνω προζυμένιο ψωμί.

Όταν είναι εδώ η μαμά μου φτιάχνει αυτή και το βάζω στην κατάψυξη, τον τελευταίο καιρό του παίρνω ένα προζυμένιο από τη βιολ. λαϊκή, Άροτρον μου φαίνεται ονομάζεται.

Μια μικρή φετούλα τρώει μόνο κάθε πρωί με ταχίνι και μέλι, δεν του δίνω ποτέ με τα γεύματα.

Η μαμά σου δεν ξέρει να σας φτιάξει;

Ρόζυ ευχαριστούμε για τις ευχές!

Καμουφλάζ κι εγώ έπαιρνα ψωμί από αυτόν τον κυριο στην λαική. Το ψωμί του το έχει και ο Βασιλοπουλος. Μου το είχε πει ο ίδιος και πράγματι το είχα βρει (στην λαική το έχει λίγο πιο φθηνά).

Πλέον όμως παίρνω ένα άλλο που δεν είναι βιολογικό. Είναι το μόνο στον Βασιλοπουλο που είναι με προζύμι και μόνο αλεύρι ολικής και είναι ήδη κομμένο σε φέτες που εξυπηρετεί τον σύζυγο. Στον άντρα μου αρέσει περισσότερο από αυτό της λαικής.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...