Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

ΥΓ: Είμαι σε αναζήτηση οδοντιάτρου, Εν Θεσσαλονίκη, ή και αλλού εφόσον αξίζει ώστε να αντικαταστήσω τα σφραγίσματα με άλλα ασφαλή. Θα ήθελα να εφαρμόζει πρωτόκολο προστασίας του ασθενή από τον υδράργυρο. Αν δεν θέλετε να το αναφέρετε δημοσίως στείλτε μου ένα PM.

Εγώ σου έστειλα σε μήνυμα σχετικά!

----------------------

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μου γραψε σημερα ενας κυριος σε γκρουπ του φεις (Σορι Ροζι αλλα στα γκρουπ του φεις εγω εχω γνωρισει καταπληκτικα ατομα!) οτι κανοντας οργονη και πινοντας κομπουχα μαυρισαν τα μαλλια του.

Αληθεια καπου πηρε το ματι μου οτι μαυριζουν τα μαλλια με αυτο. Επισης λεει οτι το πρωτο παιδι κομπουχακι μπορεις να το βαλεις στο ψυγειο με το τσαι του και να μεινει εκει για χρονια. Αυτο με παραξενεψε και ζητησα εξτρα πληροφοριες. Τα κεφιρ δεν αντεχουν πολυ.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Για την ομοιοπαθητικη που αναφερεστε καπου εχω να πω οτι δυο χρονια σχεδον που την εφαρμοζω με εχει βοηθησει παρα πολυ και με εχει απαλλαξει απο αρκετα προβληματα. Αν δεν την ειχα αρχισει δλδ θα ειχα αναγκαστει να χρησιμοποιησω βαρια φαρμακα και κορτιζονες που φυσικα δεν θα με θεραπευαν. Καποια προβληματα τα εξαλειψε καποια αλλα που ειναι αυτοανοσης προελευσης οχι, αλλα με απαλλαξε απο πολυ ισχυρους πονους και προς το παρον δεν εμφανιστηκαν ξανα. Φυσικα χρησιμοποιω και αλλες εναλλακτικες μεθοδους παραλληλα αλλα θεωρω απαραιτητη και την ομοιοπαθητικη θεραπεια, πρωτα αυτη θα κοιταξω δλδ και παραλληλα θα ασκησω κι αλλες μεθοδους. Όταν πονας φριχτα το να υπαρχει κατι που θα σε βοηθησει σε μια δυο μερες και θα μειωσει σημαντικα τον πονο ειναι πολυ σημαντικο. Χωρις φυσικα να διαφωνω οτι στη διατροφη μας κρυβεται η θεραπεια για ολες μας τις παθησεις.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

To link στο facebook για κομπούχα κεφιρ :

https://www.facebook.com/groups/kombucha.kefir/

Έκανα απονεύρωση όταν είμουν έγκυος στο 2. Πάνω στο δόντι δεν έχω κάτι σε μαύρο χρώμα. Έχω υδράργυρο ή όχι;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

Μου γραψε σημερα ενας κυριος σε γκρουπ του φεις (Σορι Ροζι αλλα στα γκρουπ του φεις εγω εχω γνωρισει καταπληκτικα ατομα!) οτι κανοντας οργονη και πινοντας κομπουχα μαυρισαν τα μαλλια του.

Αληθεια καπου πηρε το ματι μου οτι μαυριζουν τα μαλλια με αυτο. Επισης λεει οτι το πρωτο παιδι κομπουχακι μπορεις να το βαλεις στο ψυγειο με το τσαι του και να μεινει εκει για χρονια. Αυτο με παραξενεψε και ζητησα εξτρα πληροφοριες. Τα κεφιρ δεν αντεχουν πολυ.

Ισχύει, την δική μου κομπουχα την έχω ψυγείο, γυάλινο μπουκαλι σε πυκνό διάλυμα ζάχαρης και τσαγιού για πάνω απο 3 χρόνια και έιναι μία χαρά. Απλά όταν την ξαναξεκινάς τα πρώτα 1-2 παραγώμενα προιόντα τα πετάς.

https://www.facebook.com/groups/316617988427214/

αυτο ειναι το γκρουπακι, οποιος γουσταρει φεις, ας μαζευουμε κι εκει στοιχεια και λινκ

Ματιλντα σε ευχαριστω! Μου εδωσαν αυτο το λινκ για το κεφιρ-κομπουχα χθες φιλοι και ειναι οντως πολυ καλο γκρουπ, πολλες πληροφοριες. Διαβασα και για τους κινδυνους να βγαλει μουχλα το κομπουχα.

Αναστασιε ποση ζαχαρη και τσαι βαζεις δλδ περιπου?

Διαβασα οτι τα κομπουχα δεν πρεπει να τα χρησιμοποιουμε για περισσοτερες απο 6-8 χρησεις και πως πρεπει να χουμε παντα στην ακρη καποια κομπουχακια για ασφαλεια.

To link στο facebook για κομπούχα κεφιρ :

https://www.facebook.com/groups/kombucha.kefir/

Έκανα απονεύρωση όταν είμουν έγκυος στο 2. Πάνω στο δόντι δεν έχω κάτι σε μαύρο χρώμα. Έχω υδράργυρο ή όχι;

Τα αμαλγαματα υδραργυρου ειναι ασημι χρωμα και μαυριζουν με τον καιρο. Τωρα πια δεν τα βαζουν τοσο πολυ, ισως τα προτιμουν οταν ειναι μεγαλα τα σφραγισματα για να ειναι πιο ανθεκτικα.

Κι εγω λιγο πριν μεινω εγκυος στο δευτερο θυμαμαι πηγα να φτιαξω ενα δοντι και μου πε ο βλακας ο οδοντιατρος να το κανει μεταλλικο. Δεν ηξερα η ηλιθια και τον αφησα.....το ωραιο ηταν που χαλασε αλλο πριν το φτιαξει και εφαγα ποσο μεταλλο :(

Αναρρωτιεμαι ομως παιδια σχετικα με αυτο που λενε, να μη συνδυαζεις κομπουχα με μαυρα σφραγισματα. Ολη η δικια μας γενια εχει μαυρα κι ομως τοσος κοσμος πινει κομπουχα.

Τι άλλο? Το μικρο μου ζηταει ακομα ψωμι αλλα ετυχως οχι για πολυ.....προσπαθω συνεχεια να του το κρυβω. Τεταρτη μερα σημερα χωρις δημητριακα και απο χθες τα κακα του δεν βρωμανε πια ξυνιλα και ειναι λιγο πιο σκληρα. Βρωμουσανε απιστευτα μεχρι τωρα!

https://www.facebook.com/groups/316617988427214/

Αναστασιε ποση ζαχαρη και τσαι βαζεις δλδ περιπου?

Διαβασα οτι τα κομπουχα δεν πρεπει να τα χρησιμοποιουμε για περισσοτερες απο 6-8 χρησεις και πως πρεπει να χουμε παντα στην ακρη καποια κομπουχακια για ασφαλεια.

Σε εξι με 8 χρήσεις δηλ γύρω στις 10+ βδομάδες θα έχεις 6-8 καινούρια μανιτάρια οπότε αναγκαστικά πετάς γιατί δεν μπορείς να τα κρατάς και φυσικά ξεφορτώνεσαι και τα παλιότερα.

Γεμίζεις το βαζο με έτοιμο χυμό κομπούχα και διπλάσια-τριπλάσια δόση ζάχαρης απο ότι θα έβαζες κανονικά. Μερικοί λένε ότι αν έχεις αεροστεγες βάζο πρέπει να το ανοίγεις που και που για να μπει οξυγόνο. Μπορείς να βάλεις και ενα ποτήρι πολύ δυνατό (με πολλά φακελάκια) μαύρο τσαι.

Διαφημίσεις

Αναρρωτιεμαι ομως παιδια σχετικα με αυτο που λενε, να μη συνδυαζεις κομπουχα με μαυρα σφραγισματα. Ολη η δικια μας γενια εχει μαυρα κι ομως τοσος κοσμος πινει κομπουχα.

Τα αποτελέσματα και οι συνέπειες διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο και ανάλογα την υγεία του. Όπως κάποιοι πεθαίνουν απο καπνισμα και άλλοι καπνίζουν μέχρι τα γεράματα.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να επιλέγουμε τις πιο υγιεινές επιλογές και να αξιολογούμε και μόνοι μας τα αποτελέσματα από τις πρακτικές που χρησιμοποιούμε.

Σε εξι με 8 χρήσεις δηλ γύρω στις 10+ βδομάδες θα έχεις 6-8 καινούρια μανιτάρια οπότε αναγκαστικά πετάς γιατί δεν μπορείς να τα κρατάς και φυσικά ξεφορτώνεσαι και τα παλιότερα.

Τι εννοείς, ότι ακόμη και στο ψυγείο "γεννάει" το μανιτάρι;

Για τα σφραγίσματα, τελευταία διάβασα πολλά πάνω στο θέμα αυτό και κατάλαβα ότι όσο έχουμε στο στόμα μας αυτά τα πράγματα δεν πρόκειται να θεραπευθούμε ποτέ όποια αποτοξινωτική διατροφή και αν ακολουθήσουμε.

Γι' αυτό και μπήκα στην επώδυνη (σωματικά και οικονομικά) διαδικασία να τα αφαιρέσω, ένα το μήνα επιτρέπει το πρωτόκολλο.

Ακόμη και τα μωράκια μας που θηλάζουνε κάθε φορά παίρνουνε και μια μικρή δόση υδράργυρου με το γάλα μας, πώς να θεραπευθούνε κι αυτά; :(

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Πάντως στο γκρουπάκι το αμερικάνικο του φεις για την κομπούχα έλεγε ότι δεν πρέπει να βάζουμε την κομπούχα στο ψυγείο. Μάλιστα ήταν και μια ερώτηση που είχα κάνει δημοσία.

Τώρα τι να πω....

Αναστάσιε και λοιποί της γκαπς διατροφής θα μπορούσατε να γράψετε περιληπτικα τα 10 ή 20 σημαντικά είδη που χρησιμοποιείται για την συγκεκριμένη διατροφή. Δεν έχω πολύ χρόνο για το βιβλίο. Συγνώμη αλλά δυσκολεύομαι πολύ.

Η Σάρα στο blog της γράφει πως το καλοκαίρι που κάνει ζέστη και δεν μπορούμε να πίνουμε ζωμούς μπόρουμε να χρησιμοποιήσουμε nutritional yeast ή gelatin.

Αυτό το yeast είναι το Brewer's yeast (μαγία μπύρας δηλαδή; )

Στο iherb δεν βρήκα την μάρκα που προτείνει η Σάρα για τη gelatin. Mου φάνηκε κοολ να τα προσθέτεις στο σμουθις ή σ' έναν χυμό ή στο κεφίρ και να έχεις τα ίδια benefits αν έπινες ένα ζωμό. Τι λέτε;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πάντως στο γκρουπάκι το αμερικάνικο του φεις για την κομπούχα έλεγε ότι δεν πρέπει να βάζουμε την κομπούχα στο ψυγείο. Μάλιστα ήταν και μια ερώτηση που είχα κάνει δημοσία.

Να σου πω κι εγώ αυτό γνωρίζω, γι' αυτό και τα SCOBYs τα διατηρώ σε κομπούχα εκτός ψυγείου και "γεννάνε" πάλι.

Αναστάσιε και λοιποί της γκαπς διατροφής θα μπορούσατε να γράψετε περιληπτικα τα 10 ή 20 σημαντικά είδη που χρησιμοποιείται για την συγκεκριμένη διατροφή. Δεν έχω πολύ χρόνο για το βιβλίο. Συγνώμη αλλά δυσκολεύομαι πολύ

Δεν κατάλαβα ακριβώς την ερώτηση.

Δες εδώ για σύντομες πληροφορίες:

http://www.gapsdiet.com/GAPS_Outline.html

http://www.gapsdiet.com/The_Diet.html

Η Σάρα στο blog της γράφει πως το καλοκαίρι που κάνει ζέστη και δεν μπορούμε να πίνουμε ζωμούς μπόρουμε να χρησιμοποιήσουμε nutritional yeast ή gelatin.

Μπορείς να μας δώσεις το λινκ σε παρακαλώ; Αυτό μου ξέφυγε...

Όχι, η μαγιά μπύρας απαγορεύεται στην GAPS.

Aυτή είναι η διατροφική μαγιά που παίρνω εγώ:

http://www.iherb.com/Frontier-Natural-Products-Powdered-Nutritional-Yeast-16-oz-453-g/30832

Είναι τέλεια πάνω στα ποπ-κορν, αλλά αυτά απαγορεύονται...

Αλλά μπορείς να τη βάλεις και πάνω σε βραστά ή σωταρισμένα λαχανικά, και πάνω από όσπρια.

Ζελατίνη παίρνω μια βιολογική απ' εδώ στην Ελλάδα αλλά είναι σε φύλλα.

• Επιστημονική συνεργάτιδα

Μήπως θα έπρεπε κατά την εγκυμοσύνη να παίρνουμε προβιοτικά ούτως ή άλλως;

Τα βλέπω όλα gaps γιατρέ μου ή μου φαίνεται;;;;

Tα προβιοτικά είναι απαραίτητα για τη διατήρησης της υγείας το πεπτικού, ανεξάρτητα από εγκυμοσύνες.

Ακόμη και μια απλή ιογενής γαστρεντερίτιδα που έχει ιαθεί μόνη της, μπορεί να διαταράξει τόσο τη χλωρίδα του εντέρου που να μην μπορεί να συνέλθει μόνη της.

Για την αναιμία (μια και ανέφερες το σίδηρο που έπαιρνες στην εγκυμοσύνη), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτός από το κρέας και τα φρούτα-λαχανικά που έχουν βιταμίνη C, συστήνει κεφίρ και λάχανο τουρσί. Το συστήνει για παιδιά και ενήλικες. Η έλλειψη σιδήρου είναι ένα πρόβλημα που αφορά το 40% του πληθυσμού της γης.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Διαφημίσεις

• Επιστημονική συνεργάτιδα

"We're dead without our organisms; it's as simple as that."

http://www.sciencewatch.com/ana/st/probiotics/10junProReid/

Aπό τη συνέντευξη του expert των προβιοτικών, Dr. Gregor Reid

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Thanks Rosie

http://www.thehealthyhomeeconomist.com/the-crucial-reason-you-need-more-gelatin-in-your-diet/

Διάβασα κ άλλα στο μπλογκ της Σάρας η οποία πρότεινε την ίδια μαγιά που παίρνεις κι εσύ και για gelatin μια της Great lake αλλά δεν την έχει το iherb.

Tα λέμε αργότερα ξυπνήσε το μωρό.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τι εννοείς, ότι ακόμη και στο ψυγείο "γεννάει" το μανιτάρι;

Για τα σφραγίσματα, τελευταία διάβασα πολλά πάνω στο θέμα αυτό και κατάλαβα ότι όσο έχουμε στο στόμα μας αυτά τα πράγματα δεν πρόκειται να θεραπευθούμε ποτέ όποια αποτοξινωτική διατροφή και αν ακολουθήσουμε.

Γι' αυτό και μπήκα στην επώδυνη (σωματικά και οικονομικά) διαδικασία να τα αφαιρέσω, ένα το μήνα επιτρέπει το πρωτόκολλο.

Ακόμη και τα μωράκια μας που θηλάζουνε κάθε φορά παίρνουνε και μια μικρή δόση υδράργυρου με το γάλα μας, πώς να θεραπευθούνε κι αυτά; :(

Εχεις δίκιο Rosie, απλά από αυτά που διάβασα και εγώ υπάρχει σημαντικό θέμα με την διαδικασία εξαγωγής. Πρέπει να υπάρχει γνώση από τον οδοντίατρο ώστε να μην καταλήξεις σε 30 λεπτά να πάρεις την δόση μιάς πενταετίας.

Προς το παρόν θα συνεχίσω με την δίαιτα και θα κάνω έρευνα αγοράς για να βρω τον κατάλληλο οδοντίατρο. Από την στιγμή που βελτιώνομαι διαρκώς δεν θεωρώ προτεραιότητα, για μένα, τα σφραγίσματα. Θέλω πάντως να τα αφαιρέσω.

Τώρα τι να πω....

Αναστάσιε και λοιποί της γκαπς διατροφής θα μπορούσατε να γράψετε περιληπτικα τα 10 ή 20 σημαντικά είδη που χρησιμοποιείται για την συγκεκριμένη διατροφή. Δεν έχω πολύ χρόνο για το βιβλίο. Συγνώμη αλλά δυσκολεύομαι πολύ.

Στο iherb δεν βρήκα την μάρκα που προτείνει η Σάρα για τη gelatin. Mου φάνηκε κοολ να τα προσθέτεις στο σμουθις ή σ' έναν χυμό ή στο κεφίρ και να έχεις τα ίδια benefits αν έπινες ένα ζωμό. Τι λέτε;

Προσωπικά έχω scoby στο ψυγείο, και δεν γεννά, και 2 φόρες τα τελευταία 3 χρόνια το ξαναξεκίνησα από το ψυγείο χωρίς πρόβλημα αλλά τις 2 πρώτες παραγωγές μετά απο το ξεκίνημα τις πέταξα.

Τώρα βέβαια μέσω του φορουμ πλέον μπορείς να βρεις κομπούχα εύκολα, είστε πολλές οι κυρίες που την καλλιεργείτε, οπότε ίσως να μην αξίζει τον κόπο η προσπαθεια συντήρησης . Εγώ είχα αναγκαστεί πριν απο χρόνια να την παρω απο γερμανία. Νομίζω 20 ευρώ είχα πληρώσει.

Παιδιά εγώ συνεχίζω να πίνω ζωμό και τώρα με την ζέστη, απλά έχω μειώσει λίγο την ποσότητα και φυσικά όχι ζεστό. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι τις μέρες που γυμνάζομαι ο ζωμός κατεβαίνει σαν νερό, τις μέρες που δεν έχω τόσο έντονη σωματική δραστηριότητα θέλω λιγότερη ποσοτητα.

Εναλλακτικά μπορείτε να πίνετε 1 ποτήρι καθαρό ζωμό (χωρίς λαχανικά) από το ψυγείο με λεμονάκι. Από το να τρώω ζελατίνη προτιμώ 2 ποτήρια ζωμό την μέρα.

Matilda δυστυχώς πρέπει να διαβάσεις, η CAmbel τα έχει γραψει τόσο περιλιπτικά στη www.gaps.me που όσο και να θέλουμε λιγότερα να σου γράψουμε δεν γίνεται. Κάνε μόνο συγκεκριμένες ερωτήσεις για απορίες εδω.

Αυτή την έχω σε κάψουλες (την πήρα κατά λάθος μια φορά!) αλλά διστάζω να τη χρησιμοποιήσω γιατί δεν είναι βιολογική και δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για την ποιότητά της.

Εχεις δίκιο Rosie, απλά από αυτά που διάβασα και εγώ υπάρχει σημαντικό θέμα με την διαδικασία εξαγωγής. Πρέπει να υπάρχει γνώση από τον οδοντίατρο ώστε να μην καταλήξεις σε 30 λεπτά να πάρεις την δόση μιάς πενταετίας.

Προς το παρόν θα συνεχίσω με την δίαιτα και θα κάνω έρευνα αγοράς για να βρω τον κατάλληλο οδοντίατρο. Από την στιγμή που βελτιώνομαι διαρκώς δεν θεωρώ προτεραιότητα, για μένα, τα σφραγίσματα. Θέλω πάντως να τα αφαιρέσω.

Εξ όσων γνωρίζω η μοναδική οδοντίατρος εκπαιδευμένη γι' αυτό και με την κατάλληλη ανεξάρτητη πιστοποίηση είναι αυτή που πάω εγώ εδώ στην Αθήνα:

http://www.iaomt.org/

http://iaomt.org/patients/search/results.php

Η ίδια μου είπε ότι κάποιοι άλλοι οδοντίατροι, πολύ λίγοι, κυρίως ομοιοπαθητικοί (όπως αυτή που σου είπα στη Θεσσαλονίκη) γνωρίζουνε το πρωτόκολλο και το εφαρμόζουνε.

Αλλά συμφωνώ ότι για ένα άντρα που δεν θηλάζει δεν είναι και προτεραιότητα τα μαύρα σφραγίσματα, αυτό είπα και στον άντρα μου που σκέφτεται να τα αφαιρέσει κι αυτός.

Καλησπερα κι απο μενα!!!Γεννησα κοριτσακια κι εγω μια μπουμπου παχια παχια πριν 12 μερες,ολα πηγαν τελεια βγηκα σε δυο μερες ,της εδωσα και προβιοτικα στο μαιευτηριο ,λιγους κοκκους οπως με συμβουλεψε η Ροζυ;) και γενικα εφοσον δεν τρωω γαλακτοκομικα κτλ παραμενει ενα μυστηριο για το θεμα των αλλεργιων.Λιγο χαλασα την διατροφη γιατι εφαγα λιγους υδατανθρακες οπως ρυζι αλλα θα ξαναμπω στο προγραμμα μου ....Επισης με το που γεννησα οντως σταματησαν να με ενοχλουν οι μυκητες οπως τα λεγατε...Οχι οτι δεν θα υπαρχουν βεβαια...Κατα τα αλλα θελω να δω τωρα πως μπορω σε τοσο μικρο μωρακι να εφαρμοσω γκαπς και ειδικα οταν αρχισουμε στερεες τροφες...Το βιβλιο γραφει κατι?γιατι δεν το χω διαβασει ολο ακομη και δεν ξερω εαν λεει,μου φαινεται πως οχι...

Εχω να πω παντως οτι με την εφαρμογη της γκαπς οσο ημουν εγκυος εστω και προς το τελος,πηρα κιλα χωρις να πρηστω,ετρωγα πολυ σωστα και το μωρο μου νομιζω οτι πηρε πολλες βιταμινες πολυ καλυτερα γενικα απο οτι στον γιο μου!!

Α και ικτερο δεν καναμε καθολου...Αυτα και σορρυ εαν ειμαι και λιγακι οφ τοπικ αλλα ηθελα να σας ενημερωσω!

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Καλησπερα κι απο μενα!!!Γεννησα κοριτσακια κι εγω μια μπουμπου παχια παχια πριν 12 μερες,ολα πηγαν τελεια βγηκα σε δυο μερες ,της εδωσα και προβιοτικα στο μαιευτηριο ,λιγους κοκκους οπως με συμβουλεψε η Ροζυ;) και γενικα εφοσον δεν τρωω γαλακτοκομικα κτλ παραμενει ενα μυστηριο για το θεμα των αλλεργιων.Λιγο χαλασα την διατροφη γιατι εφαγα λιγους υδατανθρακες οπως ρυζι αλλα θα ξαναμπω στο προγραμμα μου ....Επισης με το που γεννησα οντως σταματησαν να με ενοχλουν οι μυκητες οπως τα λεγατε...Οχι οτι δεν θα υπαρχουν βεβαια...Κατα τα αλλα θελω να δω τωρα πως μπορω σε τοσο μικρο μωρακι να εφαρμοσω γκαπς και ειδικα οταν αρχισουμε στερεες τροφες...Το βιβλιο γραφει κατι?γιατι δεν το χω διαβασει ολο ακομη και δεν ξερω εαν λεει,μου φαινεται πως οχι...

Εχω να πω παντως οτι με την εφαρμογη της γκαπς οσο ημουν εγκυος εστω και προς το τελος,πηρα κιλα χωρις να πρηστω,ετρωγα πολυ σωστα και το μωρο μου νομιζω οτι πηρε πολλες βιταμινες πολυ καλυτερα γενικα απο οτι στον γιο μου!!

Α και ικτερο δεν καναμε καθολου...Αυτα και σορρυ εαν ειμαι και λιγακι οφ τοπικ αλλα ηθελα να σας ενημερωσω!

Να σου ζήσει, να είναι γερό και δυνατό το κοριτσάκι σου !!!

Το βιβλίο έχει αναλυτικές οδηγίες, θα σε κατατοπίσουνε οι υπόλοιπες μαμάδες. Τυχερό το κοριτσάκι σου θα μεγαλώσει από μία μαμά που γνωρίζει τι πρέπει να κάνει.

Από μαμά σε μάμα η γνώση διαχέεται στην κοινωνία (και με την αμέριστη βοήθεια του ιντερνετ) ίσως σε μερικά χρόνια είναι πλέον κοινώς τόπος τα πρωτόκολα θεραπείας της Cambell και τότε καθστερημένα και τελευταίοι θα εμφανιστούν και οι γιατροί.

Ελινα να σου ζησει το μωρακι!!! Καλοτυχο και υγιες να ειναι!! Μπραβο που πηγαν ολα καλα!

Scobby παιδια αν καταλαβα ειναι βαζο με πολλα κομπουχακια μεσα? Πολυκατοικια?

Αυτα με τη ζελατινη τα αγνοω εντελως!

Ελινα να σου ζησει το μωρακι!!! Καλοτυχο και υγιες να ειναι!! Μπραβο που πηγαν ολα καλα!

Scobby παιδια αν καταλαβα ειναι βαζο με πολλα κομπουχακια μεσα? Πολυκατοικια?

Αυτα με τη ζελατινη τα αγνοω εντελως![/QUOTe]

Scoby λεγεται το μανιταρι που παραγει την κομπουχα. Δεν παίζει ρόλο το πληθος.

Γνωρίζετε κανένα δικτυακό καταάστημα Ελληνικό ή Ευρωπαικό με καλές τιμές όπου μπορώ να αγοράσω εργαλεία για την κουζίνα.

Χρειάζομαι ένα μαντολίνο ποιότητας, στίφτη λεμονιιών χειρός (τανάλια), αποφλειωτές και διάφορα άλλα. Και Αμερικάνικο κατάστημα αν και θα προτιμούσα να μην μπλέξω με τελωνεία.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...