Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Η εύκολη απάντηση.... νερό :) Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό να πας κάπου και με το ζόρι να πρέπει να φας γλυκά, χυμούς αμίτες, κοκα κόλες, καφέδες, πιτσες ντελιβερι, μπύρες πράσινες. Και να ο οικοδεσπότης είναι πιεστικός να πρέπει να δικαιολογείσαι ή αν πεις την αλήθεια να απαντάς σε μπαραζ ερωτήσεων.

Εναλλακτικά μπορείς να προσφέρεις μερικά φρέσκα φρούτα ......και μην προβληματίζεσαι καθόλου. Οι καλεσμένοι σου θα είναι ευχαριστημένοι και εσυ δεν θα κουραστεις.

(Τα gaps legal γλυκά ξέχνα τα, πολύς κόπος και χρήμα και κανονικά δεν θα έπρεπε να τα τρώνε ούτε αυτοί.)

ΥΓ. Αναψυκτικό μπορείς να προσφέρεις τζιντζερ. Τρίβεις τζιντζερ στον τρίφτη, το βράζεις 20-25 λεπτά, στραγγίζεις, κρυώνεις και μετά ψυγείο. Σερβίρεται με λεμόνι και μέλι ή αλάτι.

Είναι απίστευτα τέλειο αυτό το ποτό, και ζεστό και κρύο, με τα ίδια ακριβώς συστατικά!:)

Θέλω να ρωτήσω με την σειρά μου αν έχετε βρει σε κάποιο κατάστημα η σουπερ μάρκετ*, έτοιμο γάλα αμυγδάλου, γνωρίζω ακριβώς όλη την διαδικασία για να φτιάξω και μόνη μου, αλλά το θέλω για τις φορές που δεν έχω χρόνο (όρεξη; :oops: ).

υ.γ. *Θεσσαλονίκη!

----------------------

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Είναι απίστευτα τέλειο αυτό το ποτό' date=' και ζεστό και κρύο, με τα ίδια ακριβώς συστατικά[/b']!:)

Θέλω να ρωτήσω με την σειρά μου αν έχετε βρει σε κάποιο κατάστημα η σουπερ μάρκετ*, έτοιμο γάλα αμυγδάλου, γνωρίζω ακριβώς όλη την διαδικασία για να φτιάξω και μόνη μου, αλλά το θέλω για τις φορές που δεν έχω χρόνο (όρεξη; :oops: ).

υ.γ. *Θεσσαλονίκη!

Επιεικως θα το χαρακτήριζα δροσιστικό. Αν μπει μέλι κάτι γίνεται αλλά προσωπικά δεν το θεωρώ σωστή κίνηση.

Για το γάλα αμυγδάλου αν δεν μπορείς να το κάνεις μόνη σου είμαι σίγουρος ότι η βιομηχανική διαδικασία παραγωγής του δεν θα αφήνει τίποτα legal στο τέλος.

Δυστυχώς τα περισσότερα gaps dessert, αν δεν μένεις σε καποια Ευρωπαική χώρα να μπορείς να βρίσκεις τα εξωτικά συστατικά τους εύκολα και φτηνά δεν αξίζει τον κόπο. Οι λιγούρες πρέπει να αντιμετωπίζονται με περισσότερο λίπος και όχι εξωτικά υλικά με γλυκιά επίγευση.

Σας θαυμάζω όλες σας για τον κόπο που καταβάλλετε για τις Gaps Legal Συνταγές στο άλλο thread αλλά μήπως είναι τελικά μία δικαιολογία-πατερίτσα για να μην απεξαρτηθείς από την αίσθηση του γλυκού.

Αν μπορείς να τρώς αυτά τα dessert έστω και gaps legal μήπως καλύτερα να "τσακίσεις" 3-4 παράνομα προφιτερόλ, αραιά και που έτσι για ψυχολογικούς λόγους; :)

Επιεικως θα το χαρακτήριζα δροσιστικό. Αν μπει μέλι κάτι γίνεται αλλά προσωπικά δεν το θεωρώ σωστή κίνηση.

Για το γάλα αμυγδάλου αν δεν μπορείς να το κάνεις μόνη σου είμαι σίγουρος ότι η βιομηχανική διαδικασία παραγωγής του δεν θα αφήνει τίποτα legal στο τέλος.

Δυστυχώς τα περισσότερα gaps dessert, αν δεν μένεις σε καποια Ευρωπαική χώρα να μπορείς να βρίσκεις τα εξωτικά συστατικά τους εύκολα και φτηνά δεν αξίζει τον κόπο. Οι λιγούρες πρέπει να αντιμετωπίζονται με περισσότερο λίπος και όχι εξωτικά υλικά με γλυκιά επίγευση.

Σας θαυμάζω όλες σας για τον κόπο που καταβάλλετε για τις Gaps Legal Συνταγές στο άλλο thread αλλά μήπως είναι τελικά μία δικαιολογία-πατερίτσα για να μην απεξαρτηθείς από την αίσθηση του γλυκού.

Αν μπορείς να τρώς αυτά τα dessert έστω και gaps legal μήπως καλύτερα να "τσακίσεις" 3-4 παράνομα προφιτερόλ, αραιά και που έτσι για ψυχολογικούς λόγους; :)

Αχ Αναστάσιε, σε λάθος άτομο τα ..."σούρνεις", :lol:, δυστυχώς,αλλά απο ό,τι κατάλαβα για σένα ίσως ευτυχώς, είμαι πάρα πολύ φρέσκια στην φιλοσοφία/διατροφή gaps, μου κίνησε όμως πολύ το ενδιαφέρον κάποιο άρθρο που διάβασα, και μετά παρατήρησα πως υπάρχουν ενότητες και εδώ σχετικά, προσωπικά θέλω να το δοκιμάσω , και ελπίζω να μας ταιριάξει οικογενειακώς.

Όσο για τα προφιτερόλ δεν πρέπει να έχουν παράπονα απο εμένα, να ΄σαι σίγουρος γι΄αυτό!:cool:

----------------------

Εγώ το φτιάχνω μόνη μου (από αμύγδαλα που έχω μουσκέψει σε αλατόνερο και αφυδατώσει). Αγόρασα ένα αμερικάνικο spice grinder από την αγγλική άμαζον (Cuisinart) και το φτιάχνει πολύ καλά.

Αλλά αν είναι να χρησιμοποιήσω μεγάλη ποσότητα (σπάνια, πχ για να φτιάξω πίτσα) έχω πάντα έτοιμο στην κατάψυξη, δεν είναι ό,τι καλύτερο μια και τα αμύγδαλα δεν είναι καν βιολογικά:

http://www.iherb.com/Fun-Fresh-Foods-Gluten-Free-California-Almond-Flour-14-oz-396-g/33574

Σοφία έχει τόσα νόστιμα φρούτα αυτή την εποχή και σκέφτεσαι τι να κεράσεις; ;)

Ευχαριστώ Rosie. Ο Omega αποχυμωτής δεν κάνει για αλεύρι αμυγδάλου;

Αχ Αναστάσιε' date=' σε λάθος άτομο τα ..."σούρνεις", :lol:, δυστυχώς,αλλά απο ό,τι κατάλαβα για σένα ίσως ευτυχώς, είμαι πάρα πολύ φρέσκια στην φιλοσοφία/διατροφή [b']gaps, [/b]μου κίνησε όμως πολύ το ενδιαφέρον κάποιο άρθρο που διάβασα, και μετά παρατήρησα πως υπάρχουν ενότητες και εδώ σχετικά, προσωπικά θέλω να το δοκιμάσω , και ελπίζω να μας ταιριάξει οικογενειακώς.

Όσο για τα προφιτερόλ δεν πρέπει να έχουν παράπονα απο εμένα, να ΄σαι σίγουρος γι΄αυτό!:cool:

Δεν τα σέρνω σε κάνεναν, πόσο μαλλον σε σένα, εκφράζω μία ερώτηση που την είδα να συζητιέται και σε ξένα forum.

Δύσκολη αποφαση να ξεκινήσεις gaps, διάβασε πρώτα και ενημερώσου. Το δυσκολότερο είναι η οργάνωση για την παρασκευή των τροφών, παρά οι "στερήσεις" και αλλάγες φαγητών. Σε ανταμείβει η βελτίωση την υγείας σου.

Διαφημίσεις

Μεγάλη συζήτηση ανοίγεις που αν θες την κάνουμε, με ενδιαφέρει και με προβληματίζει κι εμένα το θέμα αυτό.

Αλλά υποθέτω ότι δεν έχεις παιδιά γι' αυτό και δυσκολεύεσαι να καταλάβεις γιατί καταβάλουμε τόση προσπάθεια για "εξωτικές" συνταγές, σωστά;

Είναι ΠΟΛΥ δύσκολο να αναθρέφεις παιδιά σ΄ένα τόσο junk κόσμο.

Δεν μπορείς ούτε να τα απομονώσεις (δεν είναι και επιθυμητό) αλλά ούτε και να τους απαγορεύεις και να τους στερείς συνέχεια αυτά που τρώνε τα υπόλοιπα παιδάκια, ούτε κι αυτό το θεωρώ σωστό.

Μπορώ όμως όταν μου ζητάνε παγωτό Haagen-Dazs έξω να τους λέω ότι έχουμε το δικό μας παγωτό σπίτι και να χαίρονται.

Σιγά σιγά μαθαίνουνε στις λιγότερες γλυκιές γεύσεις και στις λιγότερο επεξεργασμένες τροφές οπότε αν τελικά γευτούνε και το Haagen-Dazs να το απορρίψουνε γιατί θα τους λιγώσει!

Ή, άλλο παράδειγμα, όταν πάμε σ' ένα παιδικό πάρτυ να μπορώ να τους προσφέρω μια γευστική και πιο φυσική σοκολατέ εναλλακτική από την τούρτα με τα άθλια συστατικά, τα χρώματα, τη ζάχαρη, τις φυτικές συνταγές κτλ.

Δεν γίνεται δηλαδή εκείνη τη στιγμή να τους προσφέρω ένα μπιφτέκι! :lol:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Δεν τα σέρνω σε κάνεναν, πόσο μαλλον σε σένα, εκφράζω μία ερώτηση που την είδα να συζητιέται και σε ξένα forum.

Δύσκολη αποφαση να ξεκινήσεις gaps, διάβασε πρώτα και ενημερώσου. Το δυσκολότερο είναι η οργάνωση για την παρασκευή των τροφών, παρά οι "στερήσεις" και αλλάγες φαγητών. Σε ανταμείβει η βελτίωση την υγείας σου.

Μα αστειευόμουνα φυσικά!

Σε αυτή την φάση βρίσκομαι, προσπαθώ να μάθω και να ενημερωθώ, και ευελπιστώ στην ανταμοιβή!

Και αν έχεις βρει έναν έξυπνο τρόπο οργάνωσης, μην το κρατάς μυστικό εντάξει;:wink:

----------------------

Δεν μπορείς ούτε να τα απομονώσεις (δεν είναι και επιθυμητό) αλλά ούτε και να τους απαγορεύεις και να τους στερείς συνέχεια αυτά που τρώνε τα υπόλοιπα παιδάκια, ούτε κι αυτό το θεωρώ σωστό.

Μπορώ όμως όταν μου ζητάνε παγωτό Haagen-Dazs έξω να τους λέω ότι έχουμε το δικό μας παγωτό σπίτι και να χαίρονται.

Σιγά σιγά μαθαίνουνε στις λιγότερες γλυκιές γεύσεις και στις λιγότερο επεξεργασμένες τροφές οπότε αν τελικά γευτούνε και το Haagen-Dazs να το απορρίψουνε γιατί θα τους λιγώσει!

Ή, άλλο παράδειγμα, όταν πάμε σ' ένα παιδικό πάρτυ να μπορώ να τους προσφέρω μια γευστική και πιο φυσική σοκολατέ εναλλακτική από την τούρτα με τα άθλια συστατικά, τα χρώματα, τη ζάχαρη, τις φυτικές συνταγές κτλ.

Δεν γίνεται δηλαδή εκείνη τη στιγμή να τους προσφέρω ένα μπιφτέκι! :lol:

Πολύ με εκφράζουν και οι ανησυχίες αλλά και οι προθέσεις σου Rosie, έτσι ακριβώς.

Και ξέρετε, έχω την πεποίθηση πως ένα άτομο που προσπαθεί για έναν ποιοτικότερο και εναλλακτικό τρόπο ζωής, δεν σταματάει στα στενά όρια του σπιτιού του και τις διατροφής του, τι εννοώ; Μου είναι τρομερά δύσκολο, για παράδειγμα, να φανταστώ ένα άτομο με τέτοιες ανησυχίες, να κάνει μασούρι τα σκουπίδια και να τα πετάει από το παράθυρο του αυτοκινήτου του, η να αφήνει πλαστικά μπουκαλάκια στις παραλίες, θεωρώ πως υπάρχει ένας καθολικά προστατευτικός τρόπος σκέψης και δράσης για το περιβάλλον γενικότερα.

----------------------

Επίσης Αναστάσιε δοκίμασε να δουλεύεις, να μαγειρεύεις όλη την ημέρα, να βρίσκεις τρόπους να πείσεις το δίχρονο να φάει και να πιει τα διάφορά του και να θηλάζεις κιόλας. Για πότε το χτυπάς το μάφιν με το αλεύρι καρύδας και σου φαίνεται και παράδεισος δεν το συζητάω....

Είναι αλήθεια βέβαια ότι λειτουργεί σα δεκανίκι, όμως είμαστε άνθρωποι οι δυσκολίες πολλές. (Μιλάω κι εγώ βέβαια που ανάθεμά με κι αν έχω τηρήσει τη δίαιτα αυστηρά πάνω από εβδομάδα). Το χειρότερό μου είναι ότι πλέον δεν απολαμβάνω τις illegal γεύσεις.....

Παρόλα αυτά αν η δίαιτα εφαρμοστεί ως πρωτόκολλο (που αυτό είναι στην ουσία) νομίζω ότι ξεμπερδεύεις πολύ πιο γρήγορα..... Τι λέτε;

FLcUp3.png0BQfp3.png

Παρόλα αυτά αν η δίαιτα εφαρμοστεί ως πρωτόκολλο (που αυτό είναι στην ουσία) νομίζω ότι ξεμπερδεύεις πολύ πιο γρήγορα..... Τι λέτε;

Σίγουρα. Εννοείται ότι αν είχα να φροντίσω μόνο για τον εαυτό μου θα την είχα κάνει αυστηρά και κατά γράμμα.

Στην Αγγλία ακολουθούσα ευλαβικά τα πιο κουλά διατροφικά σχήματα συν εντατική γυμναστική καθημερινά!

Περασμένα μεγαλεία που λένε... :lol:

Διαφημίσεις

...............................................................................................

Ποσες φορές έχω έρθει σε δύσκολη θέση....

Πήγαμε προχθές σε μια επίσκεψη (στην μαμά μιας φίλης μου)

και είχε έτοιμο σε ένα πιατάκι κάτι λουκουμάκια με ζάχαρη

για το μωρό λέει :shock:

τα έβαλε στα χείλη του μωρού (για να γλύψει την ζάχαρη)

για να το γλυκάνει λέει επειδή ήταν η πρώτη φορά που μπήκε στο σπίτι της!!!! :shock::roll::roll:

Η εύκολη απάντηση.... νερό :) Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό να πας κάπου και με το ζόρι να πρέπει να φας γλυκά, χυμούς αμίτες, κοκα κόλες, καφέδες, πιτσες ντελιβερι, μπύρες πράσινες. Και να ο οικοδεσπότης είναι πιεστικός να πρέπει να δικαιολογείσαι ή αν πεις την αλήθεια να απαντάς σε μπαραζ ερωτήσεων.

Εναλλακτικά μπορείς να προσφέρεις μερικά φρέσκα φρούτα ......και μην προβληματίζεσαι καθόλου. Οι καλεσμένοι σου θα είναι ευχαριστημένοι και εσυ δεν θα κουραστεις.

(Τα gaps legal γλυκά ξέχνα τα, πολύς κόπος και χρήμα και κανονικά δεν θα έπρεπε να τα τρώνε ούτε αυτοί.)

ΥΓ. Αναψυκτικό μπορείς να προσφέρεις τζιντζερ. Τρίβεις τζιντζερ στον τρίφτη, το βράζεις 20-25 λεπτά, στραγγίζεις, κρυώνεις και μετά ψυγείο. Σερβίρεται με λεμόνι και μέλι ή αλάτι.

.........έχει τόσα νόστιμα φρούτα αυτή την εποχή και σκέφτεσαι τι να κεράσεις; ;)

Ευχαριστώ! :D

Tο σκέφτηκα για τα φρούτα

αλλά έλεγα μήπως υπήρχε και τίποτα άλλο.

YΓ: Τζίντζερ που θα βρω;; Εχει στην βιολογική λαική;

Εγώ να δεις εγκεφαλικό που του έδωσαν γλειφιτζούρι της προάλλες σε ένα μαγαζί. Ξέρεις τι θα πει να παρακαλάς να σκοντάψει το παιδί για να του πέσει το γλειφιτζούρι;;;

FLcUp3.png0BQfp3.png

Να μην λέω μεγάλα λόγια...

Στην βάφτισή μας

θέλοντας να ενισχύσω το "χαμόγελο του παιδιού"

παρήγγειλα marshmallow για τα παιδάκια

http://www.hamogelo-eshop.gr/p.Zacharota-Vaptisis-gia-koritsi.369073.html

Ηξερα όμως οτι τα παιδιά που είχαμε καλεσμένα

ήταν απο γονείς καρασυμβατικούς και καρα-junk-ικούς!

(εγώ πάντως στην κόρη μου φρόντισα να μην δώσω...

κοινώς τα εξαφάνισα και δεν έφαγε ούτε ένα! :wink:)

Μεγάλη συζήτηση ανοίγεις που αν θες την κάνουμε, με ενδιαφέρει και με προβληματίζει κι εμένα το θέμα αυτό.

Αλλά υποθέτω ότι δεν έχεις παιδιά γι' αυτό και δυσκολεύεσαι να καταλάβεις γιατί καταβάλουμε τόση προσπάθεια για "εξωτικές" συνταγές, σωστά;

Δεν γίνεται δηλαδή εκείνη τη στιγμή να τους προσφέρω ένα μπιφτέκι!

Εϊναι όπως τα λέτε Rosie και λοιπές κυρίες! Παλεύετε εναντίον ενος junk περιβαλλοντος. Σύμμαχοι εκεί εξω δεν υπάρχουν και αν για έναν ενήλικο είναι θέμα προσωπικής επιλογής για τα παιδάκια δεν υπάρχει καμία προστασία πέρα απο υπευθυνότητα των γονεων του.

Δυστυχώς για εσάς τις μαμάδες, η ώρα της ευθύνης για τα παιδιά σας εμφανίζεται πολύ πρίν γεννηθούν ώστε να είστε εσείς υγιείς και να γεννηθούν υγιή με φυσική προστασία από το junk περιβάλλον. Άδικο... πολύ αδικο αλλά αυτό είναι.

Μετά είναι αργά και η κατάσταση διορθώνεται μόνο με τεράστιους κόπους που τους βιώνετε κάθε μέρα. O τελευταίος που μπορεί να σας συμβουλεύσει τί να κάνετε είναι καποιος που δεν έχει παιδιά, αλλά καμιά φορά ο γονέας πρέπει να είναι και αυστηρός για το καλό τους.

Συγχαρητήρια για το κουράγιο σας και τον αγώνα σας!!

Update: Intro DIET 8 βδομάδες

Ειμαι 4ο σταδιο, έχω εισαγάγει κεφίρ εδώ και μία βδομάδα ποσότητα 1-2 ποτήρια την μέρα. Σημειωνω ότι στο παρελθόν δεν μπορούνα να φάω κεφιρ, όσες φορές το επιχείρησα σε 2-3 μέρες μέσα ήμουνα τόσο ασχημα που σταματούσα. Και τώρα είχα μερικά πολύ πολύ ελαφρά dieoff συμπτώματα 2 ημερών. Κλινική εικόνα εξαιρετική, πεπτικό σύστημα σχεδόν άψογο.

Συνεχίζω ζωμούς, ψητά και βραστά κρέατα. Η τρελλή λιγούρα για λίπος έχει κοπάσει ίσως και λόγω καλοκαιριού. Ξεκίνησα και χυμούς λαχανικών, καμία διαφορά δεν πρόσεξα προς το παρόν. Η ενέργεια είναι στα ύψη, πολύ λιγότερη αναγκη για ύπνο.

Διαφημίσεις

Οπως τα λες Αναστασιε! Ολα θα ηταν πιο ευκολα αν ειχαμε τα μυαλα να τα καναμε πριν γεννησουμε. Αλλα δυστυχως οταν μενουμε εγκυες ξυπναμε και αρχιζουμε να τα ψαχνουμε προσπαθωντας το καλυτερο για τα παιδια μας.

Μακαρι να τα ηξερα πιο πριν! Μαλιστα στην εγκυμοσυνη τη δευτερη την πατησα και χειροτερεψα λογω ενος αποστηματος σε δοντι που προκαλεσε μικροβιαιμια. Τοσοι οδοντιατροι κι ουτε ενας δεν ειπε να ψαξουμε τι γινεται. :(

Anyway αρχιζουμε κι εμεις GAPS σιγα σιγα, ελπιζω να τα καταφερουμε. Ξεκινησαμε με αποχη απο δημητριακα και ζαχαρη προς το παρον και βλεπουμε. Παιρνουμε φυσικα εδω και καιρο προβιοτικα και κεφιρ.

Ροζι την καρδια περιβολι μου κανατε με την κομπουχα και τον υδραργυρο! Ειναι οντως πολυ νοστιμη ;)

Οποιος θελει κομπουχα και τον βολευει η Πετρουπολη μπορει να του δωσω by the way!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Επισης ξεκινησα ενα γκρουπ στο facebook για gaps, Ροζι, mesastura kai Fairy's σας εχω προσθεσει ηδη στα μελη, οποιος αλλος ενδιαφερεται να το ακολουθησει μας λεει.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Στην ομάδα του facebook αλλά και στο βιβλίο λένε ότι μπορεί να γίνει και με λευκό τσάι (τελειο), με πράσινο (επίσης τελειο) αλλά και με μαύρο (δυνατό )

Μετά μπορείς να το ζυμώσεις αφού το βγάλεις το μύκητα και να προσθέσεις berries , ginger κλπ.

Έγω έβαλα goji berries + multiberry. σ' ένα άλλο έβαλα δύο φράουλες.

Είναι πολύ ωραίο.

Δεν έχω προλάβει να διαβάσω το λινκ που έβαλες, Ρόζι, θα το κάνω το βράδυ που θα κοιμούνται τα παιδιά.

Αν πάντως μπορούμε να το πιούμε τότε σουπερ!!!!:P

Aν μπορεις στειλε μου το λινκ σπο το γκρουπ!

Επισης ξεκινησα ενα γκρουπ στο facebook για gaps, Ροζι, mesastura kai Fairy's σας εχω προσθεσει ηδη στα μελη, οποιος αλλος ενδιαφερεται να το ακολουθησει μας λεει.

Δεν έχω FB, προτιμώ να συζητάμε εδώ που είναι δημόσιο το φόρουμ.

Δεν έχω FB, προτιμώ να συζητάμε εδώ που είναι δημόσιο το φόρουμ.

κΑΛΑ εγω σε προσθεσα με το προφιλ του αντρα σου.

Δε μου λες βρε Ροζι, μπερδευτηκα. Διαβαζα τα προηγουμενα (εφαγα ολη τη μερα, γι αυτο δεν θελω να μπαινω σε φορουμς!) και λες οτι θες να πινεις κομπουχα για να αποδεσμευτει ο υδραργυρος απο τον οργανισμο. Δεν ειναι κακο ομως αυτο? Αφου παει στο αιμα, και καθετραι στα οργανα?

Αν κάποιος δεν κάνει GAPS τότε αυτό μπορεί να συμβεί, αλλά η GAPS είναι αποτοξινωτική διατροφή έτσι κι αλλιώς (όχι μόνο για τους παθογόνους μικροοργανισμούς αλλά και για τα βαρέα μέταλλα) οπότε αυτό δεν είναι πρόβλημα, θα αποβληθεί ο υδράργυρος.

Και η Campbell συστείνει την κομπούχα.

Αυτό που ισχύει για όλες τις τροφές που προκαλούν αποτοξίνωση όπως και η kombucha, είναι ότι ο οργανισμός πρεπει να είναι σε καλή κατάσταση ώστε να μπορεί να γίνει η αποτοξίνωση.

Όταν είναι επιβαρυμένος, το συκώτι τοξικό και έντερο άρρωστο πρέπει να γίνονται άλλα πιο ήπια βήματα πριν καταλήξουμε στην kombucha, γιατί ο οργανισμός δεν θα τα καταφέρει να αποβάλλει τοξίνες και θα γίνει χειρότερα. Σε μερικές ιστοσελίδες μάλιστα γράφουνε ότι αν έχεις σφραγίσματα δεν θα πρέπει να παίρνεις κομπούχα.

Σε κάθε περίπτωση εφόσον δεν υπάρχει διάρροια ή εντονη δυσκοιλιότητα, ανέχονται τα whey, kefir κτλ μπορεί να ξεκινήσει κάποιος με μικρή δόση 1-2 κ.τ.γ. και κρίνοντας από την κλινική εικόνα να συνεχίσει.

Παλαιότερα στο πρώτο μισό ποτήρι που δοκίμασα Kombucha είχα πυρετό για 2 μέρες. Ακόμα και 1 κτσ μου προκαλούσε προβλημα.

Τώρα σκοπεύω να δοκιμάσω ξανά πρός το τέλος Ιουλίου μετά απο 12 βδομάδες intro και βλέπουμε.

Σε κάθε περίπτωση συνιστώ να δοκιμάσετε την intro εφόσον δεν είστε έγκυες ή θηλάζουσες. Εφόσον κάνετε gaps δεν είναι τπτ να το κάνετε. Για μένα τα αποτελέσματα ήταν πέρα απο εντυπωσιακά.

H full gaps δεν θεραπεύει μόνο βελτιώνει ή αναστέλει τα συμπτώματα. Λίγο πολύ έκανα παραλλαγη gapς, την paleo diet, για χρόνια και όμως αυτά που μου προσέφερε η intro στους 2 μήνες δεν τα κατάφερε η paleo ουτε σε 10!

ΥΓ: Είμαι σε αναζήτηση οδοντιάτρου, Εν Θεσσαλονίκη, ή και αλλού εφόσον αξίζει ώστε να αντικαταστήσω τα σφραγίσματα με άλλα ασφαλή. Θα ήθελα να εφαρμόζει πρωτόκολο προστασίας του ασθενή από τον υδράργυρο. Αν δεν θέλετε να το αναφέρετε δημοσίως στείλτε μου ένα PM.

Σε κάθε περίπτωση συνιστώ να δοκιμάσετε την intro εφόσον δεν είστε έγκυες ή θηλάζουσες. Εφόσον κάνετε gaps δεν είναι τπτ να το κάνετε. Για μένα τα αποτελέσματα ήταν πέρα απο εντυπωσιακά.

Αν προσέξεις από τα τικεράκια μας σχεδόν όλες μας θηλάζουμε παιδάκια!

Συγκεκριμένα οι τροφικές δυσανεξίες της κόρης μου όταν ακόμη θήλαζε αποκλειστικά ήτανε αυτές που με ωθήσανε να ανακαλύψω την GAPS και να τη μεταφέρω και εδώ στο parents.

Η Campbell δυστυχώς δεν συστείνει την Ίντρο όταν θηλάζεις ακόμη, αλλά σκοπεύω όταν μειώσει αρκετά τους θηλασμούς η κόρη μου (ή ίσως και να αποθηλάσει) να τη δοκιμάσω, αλλά όχι τώρα το καλοκαίρι γιατί δεν αντέχω τους ζωμούς, δεν έχω πια καμία επιθυμία γι' αυτούς τώρα με τη ζέστη!

H full gaps δεν θεραπεύει μόνο βελτιώνει ή αναστέλει τα συμπτώματα. Λίγο πολύ έκανα παραλλαγη gapς, την paleo diet, για χρόνια και όμως αυτά που μου προσέφερε η intro στους 2 μήνες δεν τα κατάφερε η paleo ουτε σε 10!

Εάν το πρόβλημα δεν είναι σοβαρό (δηλ. δεν υπάρχει κάποιο αυτοάνοσο στη μέση) τότε και η full GAPS μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό αν τηρηθεί αυστηρά, καταναλώνουμε προϊόντα ζύμωσης σε μεγάλες ποσότητες και δεν το ρίξουμε στο μέλι και στα προϊόντα ζαχαροπλαστικής GAPS :-P

Η Paleo δεν είναι θεραπευτική διατροφή, την έκανα κι εγώ.

Δεν περιλαμβάνει προϊόντα ζύμωσης οπότε πώς θα σκοτωθούνε τα παθογόνα από το έντερο;

Είναι για ήδη υγιείς οργανισμούς αλλά και πάλι μακροπρόθεσμα πιστεύω ότι οι ζωμοί, τα τουρσιά, τα κεφίρ κτλ είναι απαραίτητα για την καλή υγεία.

ΥΓ: Είμαι σε αναζήτηση οδοντιάτρου, Εν Θεσσαλονίκη, ή και αλλού εφόσον αξίζει ώστε να αντικαταστήσω τα σφραγίσματα με άλλα ασφαλή. Θα ήθελα να εφαρμόζει πρωτόκολο προστασίας του ασθενή από τον υδράργυρο. Αν δεν θέλετε να το αναφέρετε δημοσίως στείλτε μου ένα PM.

Ζήση Θεοδώρα.

Είναι η οδοντίατρος της Αγλαϊας αν θες να της ζητήσεις λεπτομέρειες, εγώ μόνο το όνομα θυμάμαι.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...