Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Α, κι εγώ ήθελα να το πω αυτό για το κεφίρ. Είναι και από κατσικίσιο και ξινίζει. Με το αλκοόλ τι γίνεται τώρα;

Στο μωρό μήπως φταίει και η ζέστη; Κι δικός μου ο μικρός έχει πάθει παράκρουση πάντως και έχει αρχίσει να.... υπνοκάθεται (δεν είναι φοβισμένος για να πω ότι είναι νυχτερινός τρόμος, πάντως είναι καθιστός και προσπαθεί να ισορροπήσει κοιμώμενος και γκρινιάζει, χωρίς να έρχεται κοντά μου ή κάτι τέτοιο).

Ρε το άτιμο το κεφίρ νερού μου χει κάνει τρελό ντάι όφ. Τίγκα μύκητες και έχω και στο στήθος ενόχληση.... Το έβαλα στη δεύτερη με ροδάκινο και αποξηραμένο βατόμουρο κι έχω λυσάξει όμως....

Άσχετο κάτι φασόλια που έχω να τα μουλιάσω με κεφίρ;

Mesastoura κι εγώ κάπως έτσι το βλέπω για τις θεραπείες. Ούτως ή άλλως πεπερασμένη είναι η γνώση του ανρώπου όσο κι αν προχωράει, οπότε οι συνδυσμοί ίσως είναι πιο ωφέλιμοι...

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Λοιπόν μου ήρθε η εξής φλασιά. Τα συμπληρώματα σιδήρου λέμε ότι δε βοηθούν και πολύ ίσα ίσα ταΐζουν την candida. Σκέφτομαι λοιπόν πόσο σίδηρο πήρα στην εγκυμοσύνη που είχα και μύκητες κατά διαστήματα (καλά τα γλυκά που έτρωγα δεν τα μετράω.... :roll: ) και ίσως και η δυσκοιλιότητα που λέμε ότι είναι λόγω του σιδήρου τότε να οφείλεται και σε αυτό.

Μήπως θα έπρεπε κατά την εγκυμοσύνη να παίρνουμε προβιοτικά ούτως ή άλλως;

Τα βλέπω όλα gaps γιατρέ μου ή μου φαίνεται;;;;

FLcUp3.png0BQfp3.png

Άσχετο κάτι φασόλια που έχω να τα μουλιάσω με κεφίρ;

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=108891

Mesastoura κι εγώ κάπως έτσι το βλέπω για τις θεραπείες. Ούτως ή άλλως πεπερασμένη είναι η γνώση του ανθρώπου όσο κι αν προχωράει, οπότε οι συνδυασμοί ίσως είναι πιο ωφέλιμοι...

Ναι, στα επείγοντα. Διαφορετικά μπορεί να δοκιμάζει κανείς ένα - ένα. Έτσι μαθαίνουμε :D και οι θεραπευτές (αν υπάρχουν και δεν είμαστε οι ίδιοι) δεν "γκρινιάζουν"

πᾶν μέτρον ἄριστον

Εγω τι να πω βρε παιδια που εχω τους χειροτερους μηκυτες της ζωης μου ολη μερα ταμπον με κεφιρ σταματησα να πινω κ το κεφιρ νερου ειχα τρελη εξαραη μιλαμε και πακευω με τον χρονο αυριο μεθαυριο γενναω οπως βλεπετε κ εχω αγχωθει τρομερα που θα παρει παλι μηκυτες το μωρο και τωρα εχω 2- 3 μερες που μαλλον εχω και στις θηλες.που να προλαβω γμτ να μη μολυνω το μωρο.εβαλα λιγο κεφιρ πανω αλλα δεν μπορω συνεχεια αφου ο μικρος θηλαζΕι αβερτα.θα παρω και τα προβιοτικα τα μπειμπι στπ μαιευτηριο μηπως γινει κατι....

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Είναι η ζέστη. Εμένα που μου αρέσει ξυνό το αφήνω και διαχωρίζεται. Μπορείς να το βάλεις και στο ψυγείο φυσικά.

Κι εγώ το ίδιο κάνω γιατί μ' αρέσει ξινό και πρόσεξα ότι αν το στραγγίξω πριν το διαχωρισμό γλυκίζει (άρα έχει λακτόζη).

Για τα οξεία περιστατικά εννοείται ότι κι εγώ ομοιοπαθητικό θα δώσω αλλά το θέμα είναι ν' ανακαλύψουμε την αιτία.

Δηλαδή το ότι η κόρη μου έπαθε 2 φορές ασθματική βροχίτιδα και το χειμώνα που μας πέρασε βροχοπνευμονία δεν είναι τυχαίο ή bad luck, είναι παιδάκι GAPS άρα το ανοσοποιητικό της δεν είναι και τόσο δυνατό.

Άρα δεν μπορώ απλά να κάνω συμπτωματική θεραπεία, πρέπει να κοιτάξω το βαθύτερο πρόβλημα.

Ποιος ομοιοπαθητικός το κάνει αυτό;

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

Ρε το άτιμο το κεφίρ νερού μου χει κάνει τρελό ντάι όφ. Τίγκα μύκητες και έχω και στο στήθος ενόχληση.... Το έβαλα στη δεύτερη με ροδάκινο και αποξηραμένο βατόμουρο κι έχω λυσάξει όμως....

Ομοιοπαθούσα :(

Από τη μια η κομπούχα, από την άλλη τα γλυκά που έφαγα αυτές τις μέρες (δεν μπορώ ν' αντισταθώ στην τούρτα bitter που έχω από το Fresh στο ψυγείο, άνθρωπος είμαι!) και το γεγονός ότι αφαίρεσα ένα ακόμη μαύρο σφράγισμα...

Είναι και η ζέστη κοπέλες που ευνοεί τους μύκητες.

Κι εγώ συνεχώς μ' ένα ταμπόν κεφίρ... :oops:

Αύξησα και πολύ το κεφίρ νερού λόγω ζέστης, πέσανε όλα μαζί.

Χρειάζομαι την Ίντρο αλλά ποιος τολμάει να την κάνει με τέτοιο καύσωνα;

Εγώ έκοψα και τους ζωμούς, εσείς τι κάνετε μ' αυτούς;

Εγω τι να πω βρε παιδια που εχω τους χειροτερους μηκυτες της ζωης μου ολη μερα ταμπον με κεφιρ σταματησα να πινω κ το κεφιρ νερου ειχα τρελη εξαραη μιλαμε και πακευω με τον χρονο αυριο μεθαυριο γενναω οπως βλεπετε κ εχω αγχωθει τρομερα που θα παρει παλι μηκυτες το μωρο και τωρα εχω 2- 3 μερες που μαλλον εχω και στις θηλες.που να προλαβω γμτ να μη μολυνω το μωρο.εβαλα λιγο κεφιρ πανω αλλα δεν μπορω συνεχεια αφου ο μικρος θηλαζΕι αβερτα.θα παρω και τα προβιοτικα τα μπειμπι στπ μαιευτηριο μηπως γινει κατι....

Ψυχραιμία καλή μου, είπαμε να βάζεις λίγους κόκκους προβιοτικών στο στήθος σου πριν θηλάσει το μωρό και όλα θα πάνε καλά! :D

...

Άρα δεν μπορώ απλά να κάνω συμπτωματική θεραπεία, πρέπει να κοιτάξω το βαθύτερο πρόβλημα.

Ποιος ομοιοπαθητικός το κάνει αυτό;

Η αλήθεια είναι πως ο ομοιοπαθητικός δεν ξέρει τι κάνει:D

Γενικά δεν ξέρουμε γιατί και πως λειτουργεί η ομοιοπαθητική.

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες, αυτό που πιστεύω εγώ είναι πως δίνει στον οργανισμό την ενέργεια ώστε να ολοκληρώσει τον κύκλο του συμπτώματος και να επανέλθει και πάλι σε ισορροπία. Αν το αίτιο συνεχίσει να υπάρχει ή παρουσιαστεί νέο αίτιο και οργανισμός δεν είναι αρκετά δυνατός (ανοσοποιητικό που λές και εσύ) συμπτώματα θα εμφανιστούν και πάλι.

H GAPS με πολλούς τρόπους (απορρόφηση θρεπτικών συστατικών αλλά και παρεμπόδιση τοξινών, έτσι σε επόμενη φάση και καλύτερη ψυχική / νοητική υγεία, πραγματικές ορέξεις κλπ) ενισχύει τον οργανισμό.

Οποιοδήποτε θεραπευτική προσέγγιση ωθεί τον οργανισμό προς την κατεύθυνση της αυτοίασης και δεν καταστέλλει απλά τα συμπτώματα είναι θεμιτή εφόσον τον πηγαίνει μπροστά και όχι πίσω. (πάνω κάτω στα επίπεδα υγείας)

πᾶν μέτρον ἄριστον

...

Είναι και η ζέστη κοπέλες που ευνοεί τους μύκητες.

Κι εγώ συνεχώς μ' ένα ταμπόν κεφίρ... :oops:

Αύξησα και πολύ το κεφίρ νερού λόγω ζέστης, πέσανε όλα μαζί.

Αερισμός! Φροντίστε για καλό αερισμό ;) Αν μπορείτε και ήλιο.

Και - δική μου θεωρία - όχι κρεμοσάπουνα αλλά τέτοια σαπούνια που να αφαιρούν όλη την υγρασία / ιδρώτα.

Αυτό το GSE που μου είχε συστήσει η νεραιδομαμά πρέπει λογικά να βοηθάει επίσης. Στις πατούσες του γιού μου πάντως έκανε καλή δουλειά. Εγω το έχω για στοματικό διάλειμμα :-P

πᾶν μέτρον ἄριστον

Μεσαστούρα σιγά μην πάρω τον ομοιο για τις αυπνίες! Υπομονή θα κάνουμε και θα περάσει...

Α χαιρομαι που είναι φυσιολογικό αυτό με τον διαχωρισμό. Πάντως κι εμένα μου αρεσει πιο ξινούτσικο.

Ελίνα μην αγχώνεσαι κοπέλα μου και είσαι και στις μέρες σου! Τα προβιοτικά να έχεις μαζί σου και των 2 σας και όλα καλά θ απάνε! Εγώ που είχα νοσυλευτεί κιολας 1 βδομαδα πριν γεννήσω, είχα πάρει μαζί μου ψυγείο και κουβαλούσα κεφίρ, πεπτικά, χυμούς βιολογικούς και ό,τι μπορείς να φανταστείς. Εσύ που θα μείνεις μόνο 3 μέρες, μην αγχώνεσαι καθόλου!!!

Αυτό το αποσταγμα από γκρειπφρουτ που έβαλες μεσαστούρα είναι πολύ καλό και για πολλές χρήσεις. Αυτό έβαζα μεταξύ άλλων και στην μόλυνση από σταφυλοκοκκο που έπαθα στο στηθος. Μόνο θέλει προσοχή στην αραίωση γιατί είναι πολύ δυνατό.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Μεσαστούρα σιγά μην πάρω τον ομοιο για τις αυπνίες! Υπομονή θα κάνουμε και θα περάσει...

Κάτι τέτοιο είχα' date=' επί κάπου ένα μήνα ξυπνούσα 5 το πρωί!

Δεν μπορώ να πω τι βοήθησε καθώς έκανα πολλά.

Αυτό το αποσταγμα από γκρειπφρουτ που έβαλες μεσαστούρα είναι πολύ καλό και για πολλές χρήσεις. Αυτό έβαζα μεταξύ άλλων και στην μόλυνση από σταφυλοκοκκο που έπαθα στο στηθος. Μόνο θέλει προσοχή στην αραίωση γιατί είναι πολύ δυνατό.

Ο γιός μου, 12 ετών τώρα, είπε την επόμενη μέρα "επιτέλους ο μπαμπάς μου έβαλε κάτι καλό!" Ήταν μάλλον αρχή μυκητίασης ή κάτι άλλο χειρότερο. Ιδρώνουν πολύ τα πόδια του και αρνείται ανοιχτά παπούτσια! :evil:

Ψιλοφοβήθηκα και έβαλα αδιάλυτες 1-2 σταγόνες και τις άπλωσα με το χέρι μου μόλις πριν κοιμηθεί.

Βρήκα επιβέβαιωση , sorry για το off topic

Επεξεργάστηκαν by mesastoura
last link

πᾶν μέτρον ἄριστον

Γεια σας κι απο μας!!

Τελικα δεν αντεξα και δοκιμασα ελάχιστο κοτόπουλο... και δεν την πειραξε!! Δεν είχαμε συμπτωματα καθολου!:D

Αυτα ειναι τα ευχάριστα, το " άσχημο " ειναι οτι τελικα δεν μπόρεσε να ανέχτει την λακτοζη του γιαουρτιου εμπορίου. Δεν εμφάνισε καθολου συμπτωματα απλα κατάλαβα οτι ενισχύονταν οι φοβίες. Μόλις το έκοψα έγινε πάλι η ατρομητη μικρούλα μου!

Εντάξει πιστευω πως πάμε πολυ πολυ καλα απλα θα περιμένουμε ακομα λιγο για έτοιμο γιαουρτι.

Εγω ειμαι χάλια λογω γαστρεντεριτιδας που κόλλησα απο τον σύζυγο....:mad: αλλα για πρώτη φορα μετα απο καιρο σήκωσα 39 πυρετο! Αυτο εγω το βλεπω θετικο συμφωνα τους εναλλακτικούς ;) το περάσαμε κ οι δυο με προβιοτικα. Αν εξαιρέσουμε τον πυρετο το πέρασα ελαφρια. Δυστυχως όμως ουτε να δω gaps legal φαγητά μόνο ρύζι ήθελα ( αν κι ακομα μετα απο 24 ώρες δεν έχω φάει τιποτα ).

Σας βλεπω να μιλάτε όλο για scoby και ζηλεύω :lol::lol: Άντε απο Ιούλιο θα γυρίσουμε στην αυστηρή δίαιτα! Μου έχει λείψει οσο και παράδοξο να ακούγεται.:-P

Yugup3.png

Κάτι τέτοιο είχα, επί κάπου ένα μήνα ξυπνούσα 5 το πρωί!

Δεν μπορώ να πω τι βοήθησε καθώς έκανα πολλά.

Μήπως ήταν ψυχολογικά τα αίτια? Έχω περάσει στο παρελθόν το ίδιο λόγω στεναχώριας. Μόνο που εγώ αργούσα να κοιμηθώ ενώ νύσταζα (κατά τις 4-5 με επαιρνε ο υπνος)

Η δικιά μου πάντως τώρα φαίνεται να είναι οκ!

Ο γιός μου, 12 ετών τώρα, είπε την επόμενη μέρα "επιτέλους ο μπαμπάς μου έβαλε κάτι καλό!"

:lol::lol:

Περαστικά του! :-D

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Γεια σας κι απο μας!!

Τελικα δεν αντεξα και δοκιμασα ελάχιστο κοτόπουλο... και δεν την πειραξε!! Δεν είχαμε συμπτωματα καθολου!:D

Αυτα ειναι τα ευχάριστα, το " άσχημο " ειναι οτι τελικα δεν μπόρεσε να ανέχτει την λακτοζη του γιαουρτιου εμπορίου. Δεν εμφάνισε καθολου συμπτωματα απλα κατάλαβα οτι ενισχύονταν οι φοβίες. Μόλις το έκοψα έγινε πάλι η ατρομητη μικρούλα μου!

Τι ευχάριστα νέα είναι αυτά!!!! Μπράβο σας!!!! Άντε τόσοι κόποι είδες που δεν πάνε χαμένοι? Θα σου πω το ίδιο που μου είχε πει κάποτε η Ρόζυ...η κορούλα σου είναι πολύ τυχερή που έχει μία τόσο καλή και άξια μαμά! Και εσύ ακόμα περισσότερο από εμάς τις υπόλοιπες (αν μου επιτρέπετε κορίτσια), γιατί έχεις μία ηλικία που δεν συνάδει με την ενημέρωση σου και τον αγώνα που δίνεις. Μπράβο σας!!! :D

Όσο για το γιαουρτι εμποριου, μικρό το κακό! Θα το κατακτήσετε και αυτό :wink:

Καλά για τον πυρετό...γιούπι! Κατακτήσατε καλύτερο επίπεδο υγείας! Σε φανταζομαι...να είσαι χάλια και να χαίρεσαι που ψήνεσαι στον πυρετό! Όλοι να σου λένε πάρε ένα ντεπόν κι εσύ να το βλέπεις σαν τον εχθρό σου :lol:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Τι ευχάριστα νέα είναι αυτά!!!! Μπράβο σας!!!! Άντε τόσοι κόποι είδες που δεν πάνε χαμένοι? Θα σου πω το ίδιο που μου είχε πει κάποτε η Ρόζυ...η κορούλα σου είναι πολύ τυχερή που έχει μία τόσο καλή και άξια μαμά! Και εσύ ακόμα περισσότερο από εμάς τις υπόλοιπες (αν μου επιτρέπετε κορίτσια)' date=' γιατί έχεις μία ηλικία που δεν συνάδει με την ενημέρωση σου και τον αγώνα που δίνεις. Μπράβο σας!!! :D

[/quote']

Συμφωνώ σ' όλα!

Εγώ πάντως ακόμη δεν έχω ξεπεράσει το πόσο νεαρή είσαι! :lol:

Στην ηλικία σου ήμουνα αλλού για αλλού, δηλαδή αν έκανα παιδί δεν θα μου περνούσε καν από το μυαλό να το θηλάσω, όχι ν' ασχοληθώ με την GAPS... :oops:

Κι εδώ υπάρχει επιδημία γαστρεντερίτιδας και φαίνεται ότι την έπαθε κι ο γιος μου.

Ξύπνησε από το μεσημεριανό του ύπνο (που είναι πολύ σπάνιο να κοιμηθεί) με έντονο πονοκέφαλο, έκλαιγε ο καημένος και τον λυπήθηκα πολύ γιατί ξέρω πόσο άσχημο πράγμα είναι ο πονοκέφαλος.

Του έδωσα μισή ασπιρίνη (πρώτη φορά μου φαίνεται του δίνω παυσίπονο, ντεπόν όμως δεν έχω καν στο σπίτι) και του πέρασε γρήγορα, μέχρι και στον κήπο βγήκε και έτρεχε!

Μετά το μπάνιο όμως άρχισε να ανεβάζει πυρετό, πριν από λίγο ξύπνησε και έκανε εμετό.

Ελπίζω μ' όλα τα προβιοτικά και το κεφίρ που πίνει να το περάσει στο πόδι όπως και την προηγούμενη φορά.

Τώρα η μικρή που εκτός από τα προβιοτικά πίνει και από τα δύο είδη κεφίρ και τρώει και τουρσί ελπίζω να μην κολλήσει καθόλου!

Διαφημίσεις

Ουφ τη ζέστη είναι αυτή, εγώ μόνο σαλάτες και φρούτα τρώω πάντως, δεν μπορώ καθόλου το ζεστό φαγητό.

Βάζω βέβαια και λίγη πρωτεϊνη, πχ σήμερα έβαλα μια κονσέρβα με γαριδούλες στη σαλάτα μου, αλλά για ζωμό και μαγειρευτό φαγητό ούτε λόγος.

Στα ενδιάμεσα πολύ κεφίρ γάλακτος και νερού και θα ξαναρχίσω την κομπούχα μόλις περάσουνε οι μύκητες (πήρα ντακταρίν τελικά, δεν άντεξα, μ΄ενοχλούνε πάρα πολύ τώρα με τη ζέστη!).

Α ναι και παγωτάκια με γάλα καρύδας και φράουλες, αύριο θα φτιάξω και μπανάνας.

Κορίτσια μην τα λέτε ετσι... Με κανετε και ντρέπομαι :oops::-D

Πάντως αν δεν είχα κι εσάς να με καθοδηγειτε και να με στηριζετε δεν θα είχα κανει τίποτε απο όλα αυτα!! :-D

Η αλήθεια ειναι οτι το κοτόπουλο φοβόμουν να το δοκιμάσω αλλα βρήκα απο έναν καλο χασαπη και ηταν σκουροχρωμο και άρπαξα την ευκαιρία! Τώρα μόνο το μοσχάρι έμεινε να δοκιμάσουμε.

Ήθελα να ρωτησω για την ασπιρίνη επειδη δεν έχω εμπειρία... Είχα ακούσει οτι με άδειο στομάχι δεν κανει να παιρνουμε ασπιρίνη πχ καλη ώρα η γαστρεντεριτιδα που δεν θες να φας τίποτε. Αν πόνας πολυ ( καλα πολύς πόνος και στο κεφαλι και γενικα σε όλο το σώμα :-() μπορεις να παρεις ΄η καλύτερα ενα ντεπον;;

Απο ζωμους... μμμμ... Έχω σχεδον ξεχάσει την γεύση τους :?:lol::lol::lol: Η μικρη εδω και καιρο δεν τους θελει εκτός αν ειναι ψαροσουπα...

Yugup3.png

Κατερινόπουλο τέλεια νέα!

Λοιπόν εμένα μ' έχει πιάσει αμόκ με το κεφίρ γάλακτος. Αμόκ όμως..... Ο μικρός μου αναρρώνει από μία χαζή ίωση και δε θέλει τίποτα. Έκανε και κάτι διάρροιες σερί και υπέκυψα στις σειρήνες του λαπά. Τουλάχιστον τρώει γιαούρτι. Παρατήρησα ότι μετά το γιαούρτι δεν κάνει διάρροια για αρκετές ώρες....

Κατά τα άλλα όλο κάτι θέλω να φάω, αλλά δεν ξέρω τι. Όσο για τους ζωμούς είχαμε κάνει ένα μπρέικ μιας εβδομάδας και σήμερα ξαναρχίζουμε φλυντζανάκι φλυντζανάκι....

FLcUp3.png0BQfp3.png

@fairys' mom: Την άλλη μέρα το πρωί το πόδι είχε καθαρίσει.

ντακταρίν ?! Δυσάρεστο αυτό ... Καλά, δεν φαίνεται και τόσο ισχυρό φάρμακο.

Για τη χλωρίδα του εντέρου των μωρών http://estia.hua.gr:8080/dspace/bitstream/123456789/628/1/mhtsou.pdf

Διάβασα την συζήτηση και δυσκολεύτηκα να βγάλω συμπεράσματα... :confused:

Σε πολλά σημεία γράφει πως δεν είναι σαφές ... ναι μεν αλλά... κλπ κλπ

Δείτε όμως τουλάχιστον από την σελίδα 288 (272 στην αρίθμηση) που ξεκινούν τα συμπεράσματα.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Απο ζωμους... μμμμ... Έχω σχεδον ξεχάσει την γεύση τους :?:lol::lol::lol: Η μικρη εδω και καιρο δεν τους θελει εκτός αν ειναι ψαροσουπα...

Ναι, αλλά οι ζωμοί είναι εξίσου σημαντικοί όπως τα προβιοτικά.

Τα προβιοτικά καταπολεμούνε τα παθογόνα βακτήρια και επαναφέρουνε την καλή εντερική χλωρίδα.

Οι ζωμοί επουλώνουνε το διαπερατό έντερο.

Αλλά δεν μου κάνει κέφι να πιω ζωμό, ενώ όταν κάνει κρύο μ' αρέσει πολύ ο ζωμός, με ζεσταίνει και με κάνει να νιώθω όμορφα!

Κυρίες μου, με το αλεύρι αμυγδάλων τί γίνεται;

Το φτιάχνεται μόνες σας; Το αγοράζεται από κάπου έτοιμο;

Έχετε καμία πρόταση για κατάστημα αγοράς;

Ευχαριστώ.

Να σας ρωτήσω κάτι κι εγώ η άσχετη; :mrgreen:

Θέλω να καλέσω στο σπίτι ένα απόγευμα

κάτι φίλους που κάνουν gasp diet.

Και εδώ τίθεται ένα σημαντικό θέμα:

Τι να τους προσφέρω που εμείς δεν κάνουμε τέτοια δίαιτα;;;;:confused:

Τα φώτα σας please!

Να σας ρωτήσω κάτι κι εγώ η άσχετη; :mrgreen:

Θέλω να καλέσω στο σπίτι ένα απόγευμα

κάτι φίλους που κάνουν gasp diet.

Και εδώ τίθεται ένα σημαντικό θέμα:

Τι να τους προσφέρω που εμείς δεν κάνουμε τέτοια δίαιτα;;;;:confused:

Τα φώτα σας please!

Η εύκολη απάντηση.... νερό :) Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό να πας κάπου και με το ζόρι να πρέπει να φας γλυκά, χυμούς αμίτες, κοκα κόλες, καφέδες, πιτσες ντελιβερι, μπύρες πράσινες. Και να ο οικοδεσπότης είναι πιεστικός να πρέπει να δικαιολογείσαι ή αν πεις την αλήθεια να απαντάς σε μπαραζ ερωτήσεων.

Εναλλακτικά μπορείς να προσφέρεις μερικά φρέσκα φρούτα ......και μην προβληματίζεσαι καθόλου. Οι καλεσμένοι σου θα είναι ευχαριστημένοι και εσυ δεν θα κουραστεις.

(Τα gaps legal γλυκά ξέχνα τα, πολύς κόπος και χρήμα και κανονικά δεν θα έπρεπε να τα τρώνε ούτε αυτοί.)

ΥΓ. Αναψυκτικό μπορείς να προσφέρεις τζιντζερ. Τρίβεις τζιντζερ στον τρίφτη, το βράζεις 20-25 λεπτά, στραγγίζεις, κρυώνεις και μετά ψυγείο. Σερβίρεται με λεμόνι και μέλι ή αλάτι.

Κυρίες μου, με το αλεύρι αμυγδάλων τί γίνεται;

Το φτιάχνεται μόνες σας; Το αγοράζεται από κάπου έτοιμο;

Έχετε καμία πρόταση για κατάστημα αγοράς;

Ευχαριστώ.

Εγώ το φτιάχνω μόνη μου (από αμύγδαλα που έχω μουσκέψει σε αλατόνερο και αφυδατώσει). Αγόρασα ένα αμερικάνικο spice grinder από την αγγλική άμαζον (Cuisinart) και το φτιάχνει πολύ καλά.

Αλλά αν είναι να χρησιμοποιήσω μεγάλη ποσότητα (σπάνια, πχ για να φτιάξω πίτσα) έχω πάντα έτοιμο στην κατάψυξη, δεν είναι ό,τι καλύτερο μια και τα αμύγδαλα δεν είναι καν βιολογικά:

http://www.iherb.com/Fun-Fresh-Foods-Gluten-Free-California-Almond-Flour-14-oz-396-g/33574

Σοφία έχει τόσα νόστιμα φρούτα αυτή την εποχή και σκέφτεσαι τι να κεράσεις; ;)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...