Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Πάνω σ' αυτό που έγραψα νωρίτερα σήμερα, ο άντρας μου το απόγευμα έφαγε ΙΟΝ αμυγδάλου και μετά κατέβασε και καμπόση κομπούχα... τι die-off να πάθει βρε παιδιά; :lol:

Γενικά δεν τρώω γλυκά, ίσως λίγο ψωμί μερικές φορές και συνήθως bio.

Κάποια στιγμή θα κάνω ένα detox.

Λοιπόν, επιβεβαιώσεις έρχονται από άσχετα σημεία, π.χ.

Oι μύκητες Candida Albicans, Candida Glabrata, Candida Tropicalis, Candida Parapsilosis ανήκουν στους ζυμομύκητες, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να εκμεταλλεύονται ό,τι μένει στο έντερο μας άπεπτο από άμυλα (φρούτα, ζυμαρικά κλπ), να τα «ζυμώνει» (ferment) (με τον ίδιο τρόπο που ο μούστος υφίσταται ζύμωση και γίνεται κρασί) και έτσι να παράγονται αμέτρητες ποσότητες τοξινών, κυρίως αλκοόλες (όπως ακεταλδεΰδη, μετανόλη, ετανόλη, προπυλική αλκοόλη, ινδόλη, πολυτρεξίνη, κανταβερίνη), οι οποίες επηρρεάζουν κυρίως τη σκέψη και τη συμπεριφορά.

3α. Υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ δυσλειτουργιών του εντέρου και ψυχικών παθήσεων. Για παράδειγμα, μια μεγάλη έρευνα που έγινε στο νοσοκομείο John Radcliffe της Οξφόρδης (Αγγλία) κατέδειξε ότι ανάμεσα σε ασθενείς που ζήτησαν επανειλημμένα ιατρική βοήθεια για προβλήματα που είχαν στο πεπτικό σύστημα, ένα ποσοστό 90% είχε τουλάχιστον μία διάγνωση ψυχικής διαταραχής και ένα 48% δύο ή περισσότερες διαγνώσεις ψυχικών διαταραχών (ψυχιατρικών νοσημάτων). Επίσης 20 άλλες μελέτες δείχνουν ότι υπάρχει συσχέτιση που κυμαίνεται από 54 έως 94% μεταξύ ψυχιατρικών διαταραχών και συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου. Όσον δε αφορά στις αλλεργίες και δυσανεξίες, οι δυσλειτουργίες του εντέρου οδηγούν σε αυτές με τον εξής τρόπο: Οι περισσότερες εκδηλώσεις αλλεργιών είναι αποτέλεσμα της μείωσης της ακεραιότητας του ηθμού (του φίλτρου) των βλεννογόνων και ιδιαίτερα του βλεννογόνου του εντέρου, με αποτέλεσμα να γίνεται ο βλεννογόνος διαπερατός στις "ξένες" προς τον οργανισμό ουσίες.

Σε ένα υγιές έντερο, τα μόρια των τροφίμων διασπώνται πλήρως μέχρι να γίνουν απλές χημικές ενώσεις πχ μονοσακχαρίτες οι υδατάνθρακες, αμινοξέα οι πρωτεΐνες. Αυτά απορροφώνται στην κυκλοφορία του αίματος διαμέσου του εντερικού βλεννογόνου. Ο οργανισμός μας, που αποτελείται από μονοσακχαρίτες και αμινοξέα, τα αναγνωρίζει σαν δικά του στοιχεία και τα χρησιμοποιεί.

3β. Μπορεί όμως λόγω της μη πλήρους διάσπασης των τροφών να αυξηθεί ο όγκος των άπεπτων τροφών στο έντερο. Λόγω και της τοπικής καταστροφής της επιφάνειας του βλεννογόνου του εντέρου με τον μηχανισμό της φλεγμονής, που γίνεται πλέον διαπερατό στις μη πλήρως διασπασμένες προαναφερθείσες ουσίες (δηλ. το leaky gut syndrome-σύνδρομο του διαπερατού εντέρου), έχει σαν αποτέλεσμα πχ πρωτεΐνες να περνούν τον μειονεκτικό φραγμό του εντέρου και να βρίσκονται στο εσωτερικό του οργανισμού και στην κυκλοφορία του αίματος, όπου θα αναγνωριστούν σαν "ξένες". Θα ακολουθήσει η παραγωγή αντισωμάτων για να τις καταστρέψει και θα ξεκινήσει αργότερα η αλλεργική αντίδραση στις τροφές που περιέχονται. Σαν απλό παράδειγμα αιτιών μπορούμε να αναφέρουμε την πτωχή πέψη των τροφών σε συνδυασμό με την μειονεκτική χλωρίδα του εντέρου ή την ανάπτυξη δυσβίωσης στο έντερο (αύξηση του πληθυσμού των μυκήτων)

http://www.alternativebipolar.gr/index.php/articles/natassa-vasilaki-articles/35-2010-07-16-14-16-39.html (ενδιαφέρον site γενικά)

Ένα παράδειγμα, το οποίο συναντάμε πάρα πολύ συχνά είναι η κακή γαστρεντερική λειτουργία, με αποτέλεσμα μειωμένη απορρόφηση αλλά και αυξημένη ανοσιακή απόκριση έναντι τροφών. Έτσι, όχι μόνο η διατροφή δε μας βοηθάει στην ικανοποίηση των αναγκών, αλλά ενεργοποιεί και το ανοσοποιητικό μας με αποτέλεσμα να εμφανίζονται αλλεργικές αλληλεπιδράσεις. Ακόμη, η κακή κατάσταση του εντέρου οδηγεί και σε μειωμένη αποτελεσματικών φαρμακευτικών σκευασμάτων, έτσι ώστε να απαιτείται όλο και αυξημένη δοσολογία, αλλά και συχνή αλλαγή φαρμακολογικών σχημάτων.

http://www.detoxcenter.gr/diatrofiki-antimetopisi-kai-prolipsi-xronion-nosimaton/

άλλο ένα

http://www.drtsoukalas.com/subject.php?id=102

Να μειώσουμε τις επεξεργασμένες τροφές

- Να μειώσουμε την κατανάλωση ζάχαρης και επεξεργασμένων υδατανθράκων (δίνουν τροφή σε

παθογόνα μικρόβια και μύκητες, αλλάζοντας δραματικά την εικόνα της εντερικής χλωρίδας)

- Να καταναλώνουμε τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση (γιαούρτι, τυριά, natto, κεφίρ)

πᾶν μέτρον ἄριστον

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ωραίες οι παραθεσεις mesastoura! Και πανω που ήθελα να ρωτησω για την περιεκτικότητα προβιοτικων στα τυρια... Άραγε βοηθούν και αυτα όπως λέει και η παράθεση; Γιατι η μικρη που καταναλώνει μεγάλες ποσότητες.

Yugup3.png

Πολύ ενδιαφέρον Μιρίκι, ευχαριστούμε!

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα βρήκα την τελευταία παράγραφο:

Επιπλέον, οι ερευνητές έχουν πραγματοποιήσει ένα άλλο σημαντικό εύρημα, αυτή τη φορά από την άποψη της βασικής επιστήμης: έχουν βρει το μηχανισμό με τον οποίο τα βακτήρια που αποικούν το μαστικό αδένα κατά τη διάρκεια της περιόδου κοντά στη γέννηση, φτάνουν εκεί από το έντερο. Σύμφωνα με τον Rodríguez, σε αυτή την περίοδο «κάποια βακτήρια του μητρικού εντέρου είναι σε θέση να συνδεθούν με συγκεκριμένα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος και να μεταναστεύσουν με αυτά στο μητρικό αδένα διαμέσου μιας ενδογενής οδού: τη διαδρομή εντερο-μαστού». «Αυτή η ανακάλυψη, προσθέτει, ανοίγει νέες προοπτικές στη χρήση προβιοτικών σε έγκυες γυναίκες ή θηλάζουσες.

Αρα αν έχουμε μύκητες στο έντερο μας τότε το παιδί μας θα τους πάρει και μέσω του θηλασμού, άσχετα αν έχουμε καντιτίαση στήθους ή όχι.

Εγώ για παράδειγμα δεν έπαθα ποτέ μαστίτιδα ή καντιτίαση στο στήθος αλλά επειδή έχω παθογόνα βακτήρια στο έντερο τότε σίγουρα η μικρή "επιμολύνεται" και από μένα.

Ναι, φυσικά το λέει και η Campbell στο βιβλίο της αυτό, ότι το γάλα μιας μαμάς που έχει gut dysbiosis έχει ένα σωρό ανεπιθύμητες ουσίες στο γάλα της που επηρεάζουνε αρνητικά το παιδί.

Αχ εγώ εξακολουθώ να μην ανέχομαι καλά την κομπούχα, ενώ από τα υπόλοιπα κεφίρ πλέον πίνω ποσότητες χωρίς πρόβλημα.

Προχθές το βράδυ πάλι αποπειράθηκα να πιω ένα φλυτζανάκι του καφέ κομπούχα και χθες όλη μέρα είχα ημικρανία και φούσκωμα :(

Φοβάμαι να ξαναπιώ... τη Δευτέρα θα πάω να αφαιρέσω ένα ακόμη σφράγισμα, θα μου μείνουνε δύο πολύ μικρά μαύρα, ελπίζω το πρόβλημα να μειωθεί.

Πιστεύω ότι η κομπούχα είναι η πιο δυνατή γιατί σκοτώνει άμεσα την καντίτα μια και έχει Saccharomyces boulardii.

Έχω δύο "μανιταράκια" διαθέσιμα για όποια κοπέλα θέλει!

Είναι πολύ πιο νόστιμη από το κεφίρ νερού.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Καλά έτσι και φέρω και μανιτάρι εδώ μέσα με βλέπω να μαζεύω μπαγκάζια...... χαχάααα

Ρόζι με το μαύρο τσάι τι κάνεις που δεν επιτρέπεται στην ομοιο; Έτσι δε φτιάχνεται η κομπούχα;

Άσχετο, εμένα το ντάι οφφ είναι κυρίως ψυχολογικό. Δηλ με πιάνει μια μελαγχολία που μου θυμίζει πολύ δύσκολες περιόδους και ένα άκυρο άγχος. Και φούσκωμα βεβαίως βεβαίως. Αλλά το χω τσακίσει το νεροκέφιρο.... και βάζω και στο νερό του μικρού....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Δεν κάνω ομοιοπαθητική, αλλά διάβασα ότι το μανιτάρι εκτός από τη ζάχαρη "τρώει" και την καφεϊνη και έτσι το τελικό αποτέλεσμα είναι απαλλαγμένο από ζάχαρη και καφεϊνη!

Εξάλλου βάζεις ελάχιστη ποσότητα τσαγιού, ένα φακελάκι τσάι (βάζω μια κουταλιά της σούπας γιατί το έχω σε φύλλα) σε ένα λίτρο νερού.

Μια κ.σ. μόνο βάζω το πρωί στο τσάι μου σε μια μόνο κούπα προκειμένου ν' ανοίξω τα μάτια μου! :lol:

Ο mesastoura το έκανε μισό-μισό με πράσινο αλλά προσωπικά βρήκα το δικό μου που το έφτιαξα μόνο με μαυρό πολύ πιο ωραίο, καμία σχέση η γεύση!

Έκανα και δεύτερη ζύμωση με αποξηραμένο μάγκο και έγινε θεϊκό, ο άντρας μου πίνει συνέχεια αλλά όπως είπαμε δεν καταλαβαίνει τίποτα από die-off! :lol:

Τώρα που το λες κι εμένα με επηρέασε ψυχολογικά η κομπούχα και δεν το είχα συνδέσει, μόνο την κοιλιά μου έβλεπα και αγχωνόμουνα περισσότερο!

Ένιωθα όλη μέρα την Κυριακή ένα ανεξήγητο άγχος, λες και είχα πέτρα στο στομάχι...

Και γενικά εγώ δεν είμαι άνθρωπος του άγχους, τα βλέπω όλα θετικά αλλά εκείνη τη μέρα ψυχοπλακώθηκα χωρίς λόγο και αφορμή!

Εγώ θα πάω στην παιδίατρο δωράκι την άλλη εβδομάδα και προς το παρόν μοιράζω σε φίλους και γνωστούς. Πολύ γρήγορα πολλαπλασιάζεται όμως το άτιμο....

Χμ ερώτηση για το άλλο τόπικ, αλλά τώρα που σε βρήκα. Το γάλα για το κεφίρ το ζεσταίνουμε όπως στο γιαούρτι ε;;;; (Παστεριωμένο είναι).

Α, ωραία για την καφεϊνη. Ούτως ή άλλως στο παιδί δε θα δώσω, καλά δε θυμάμαι;

FLcUp3.png0BQfp3.png

Τους σπόρους του κεφίρ πια τους πετάω στις γλάστρες, διπλασιάζονται καθημερινά!

Φιλενάδα αν σου περισσευει κομπούχα φερε μου το Σαββατο που θα βρεθουμε!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

Καλά έτσι και φέρω και μανιτάρι εδώ μέσα με βλέπω να μαζεύω μπαγκάζια...... χαχάααα

...

Κάπως έτσι νοιώθω και εγώ σπίτι μου ... :oops:

αν είναι εύκολη τελικά η κομπούχα, τώρα που θα έχω και καλές οδηγίες, θέλω ...

και κεφιρ μάλλον επειδή έδωσα και σε μια γειτόνισά και μου έχει μείνει λίγο ...

πᾶν μέτρον ἄριστον

Φιλενάδα αν σου περισσευει κομπούχα φερε μου το Σαββατο που θα βρεθουμε!

ΟΚ, θα σου φέρω.

Η κομπούχα είναι η πιο εύκολη καλλιέργεια!

Φτιάχνεις απλά μαύρο τσάι με ζάχαρη και μόλις φθάσει σε θερμοκρασία δωματίου βάζεις μέσα το μανιτάρι, καλύπτεις μ' ένα πανί και το ξεχνάς για καμιά βδομάδα.

Δεν θέλει στράγγισμα για παράδειγμα όπως τα κεφίρ, με το χέρι πιάνω το μανιτάρι για να το βάλω/βγάλω.

Αυτό το κεφίρ νερού άρχισε να με κουράζει. Πολλαπλασιάζεται ραγδαία και όσο και αν δώσω πάντα πετάω ένα σωρό μέσα στις γλάστρες.

Και αν δεν κάνεις δεύτερη ζύμωση δεν πίνεται.

Αλλά είναι δροσιστικό τώρα που κάνει ζέστη, άρχισε ακόμη και η μικρή να το ζητάει!

Μιρίκι όχι, το γάλα για το κεφίρ δεν θέλει βράσιμο.

Ευχαριστώ... Δοκιμάστε το κεφίρ νερού με αποξηραμένα μύρτιλλα και μάνγκο! Είναι τέλειο.

αλήθεια το καλοκαίρι που θα φύγω ή άμα το βαρεθώ για λίγο καιρό τι θα το κάνω;

FLcUp3.png0BQfp3.png

Ela nte! Εμενα μαλλον μου χαλασε το κεφιρ φρουτου. Βγαζει απο την πρωτη μερα αυτη την ασπριλα στην επιφανεια...πρεπει να ειναι μουχλα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Διαφημίσεις

Καλημερα κι απο εμάς!

Εμεις γενικα τα πηγαίνουμε πολυ καλα απο θέμα συμπτωμάτων. Της δοκιμασα και γιαουρτι εμπορίου απο εδω μόνο με γάλα και καλλιέργεια γιαουρτιου και ηταν μια χαρα ( 2 φορες ) φαίνεται οτι το έχει ξεπεράσει το θέμα των πρωτεϊνών του γάλακτος. Δυστυχως εδω όλο μας καλούν γνωστοί και όλο κάνουμε παρασπονδιες ( κυρίως εγω ) η μικρη προσπαθω να μην κανει.

Το μόνο που έχει αλλάξει τις τελευταίες μερες ειναι οτι φοβάται ευκολα. Βασικά δεν ξέρω αν ειναι φυσιολογικό λογω ηλικιας καθώς πλεον μιλάει σαν κανονικός άνθρωπος και ξέρει τα παντα ( οπως και την λεξη φοβαμαι και μου την κοτσαρει ) οπότε μήπως ειναι φυσιολογικη αντιδραση ( ιδιαίτερα σε ζωηφια κλπ). Νομίζετε οτι μπορω να υποπτευθω gaps σύμπτωμα;;; Απλα τρέμει και πολλες φορες σε έντονους θορύβους :?

Yugup3.png

Καλημερα κι απο εμάς!

Εμεις γενικα τα πηγαίνουμε πολυ καλα απο θέμα συμπτωμάτων. Της δοκιμασα και γιαουρτι εμπορίου απο εδω μόνο με γάλα και καλλιέργεια γιαουρτιου και ηταν μια χαρα ( 2 φορες ) φαίνεται οτι το έχει ξεπεράσει το θέμα των πρωτεϊνών του γάλακτος. Δυστυχως εδω όλο μας καλούν γνωστοί και όλο κάνουμε παρασπονδιες ( κυρίως εγω ) η μικρη προσπαθω να μην κανει.

Το μόνο που έχει αλλάξει τις τελευταίες μερες ειναι οτι φοβάται ευκολα. Βασικά δεν ξέρω αν ειναι φυσιολογικό λογω ηλικιας καθώς πλεον μιλάει σαν κανονικός άνθρωπος και ξέρει τα παντα ( οπως και την λεξη φοβαμαι και μου την κοτσαρει ) οπότε μήπως ειναι φυσιολογικη αντιδραση ( ιδιαίτερα σε ζωηφια κλπ). Νομίζετε οτι μπορω να υποπτευθω gaps σύμπτωμα;;; Απλα τρέμει και πολλες φορες σε έντονους θορύβους :?

Sta dyo xronia βγαζουν φοβιες τα παιδια. μετα το ξεπερνανε σιγα σιγα.

Κατερινούλα όντως είναι φυσιολογικό. Αρχίζει να λειτουργεί η αντίληψη και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και σε αυτό το επίπεδο. Αρκεί να μην είναι κάτι εξαιρετικά ακραίο. Κι ο δικός μου ταράζεται εύκολα, αλλά του μαθαίνουμε να το διαχειρίζεται.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Ψάχνοντας για την κομπούχα και την καφεΐνη βρήκα αυτά http://happyherbalist.com/analysis_of_kombucha.htm Εμπεριστατωμένη ανάλυση...... όχι παίζουμε.

Κατερινούλα νομίζω ότι ως συμπτώματα μπορούμε να εκλαμβάνουμε αντιδράσεις που είτε είναι (όχι φαίνονται) απρόκλητες είτε είναι σε υπερβολικό βαθμό. Δηλ. ένα παιδί που ακούει ένα μηχανάκι να περνάει και χλωμιάζει και δεν μπορείς να το κάνεις καλά με τίποτα σε προβληματίζει. Ένα παιδί που ξαφνιάζεται και σε κοιτάει και βλέπεις ότι φοβάται ή άποφεύγει, αλλά πείθεται εύκολα, σε καθησυχάζει (μέχρι πότε θα είναι ατρόμητα αλλιώς, είναι επικίνδυνο).

Άσχετο, με το που πίνει τον χυμό (καρότο μήλο προς το παρόν και όχι και από τον καλύτερο αποχυμωτή στον κόσμο) σε μισή ώρα το πολύ φεύγει σφαίρα για τουαλέττα (με κανένα σχήμα βεβαίως αλλά οχι νερό). Να ανησυχήσω;

Α, και το δίνω αραιωμένο με νεράκι όχι όπως βγαίνει από τα φρούτα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Αχ ωραια σας ευχαριστω πολυ!! :D

Κι ημουν λιγο ανήσυχη γιατι κατα τα αλλα τα πηγαίνουμε πολυ καλα!

και εμενα, τωρα που το σκεφτομαι, κοντα στα δυο χρονια φοβοντουσαν ενα σωρο πραματα (ο ενας τουλαχιστο) το λεωφορειο, την καμπανα, το σκοταδι...ισως και αλλα κουφα. Ενα 'κολπο' που ειχα διαβασει ειναι να το κανεις να αισθανεται πιο δυνατο απο αυτο που φοβαται, πχ του λες διωξτο το λεωφορειο και πες του να μη ξαναρθει...Τελοσπαντων, οπως και να εχει τωρα τα εχουμε ξεπερασει προ πολλου (κλεισαμε τα τρια).

Άσχετο, με το που πίνει τον χυμό (καρότο μήλο προς το παρόν και όχι και από τον καλύτερο αποχυμωτή στον κόσμο) σε μισή ώρα το πολύ φεύγει σφαίρα για τουαλέττα (με κανένα σχήμα βεβαίως αλλά οχι νερό). Να ανησυχήσω;

Α, και το δίνω αραιωμένο με νεράκι όχι όπως βγαίνει από τα φρούτα.

εχμ δε μου φαινεται καλο...αν του προκαλει ψιλοδιαρροια μηπως να βγαλεις καποιο φρουτο;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...