Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες


miriki

Recommended Posts

Σήμερα, μετά από σχεδόν 6 μήνες ξανάκανε εμβόλιο η μικρή. Έκανε το 6απλό για να τελειώνουμε με όλα τα βασικά εμβόλια. Για να δούμε. Την έχω φλομώσει στα προβιοτικά (κεφίρ, κάψουλες, γιαούρτι κ..τ.λ.).

Η παιδίατρος μας είπε ότι έχουν έρθει φέτος νέες οδηγίες για τα παιδιά που έχουν καθυστερήσει να εμβολιαστούν και μάλλον θα κάνει 1 ανά εξάμηνο και όχι πολλαπλά.

 

Για πες πιο πολλες λεπτομέρειες αν ξέρεις.. Τί οδηγιες;

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Για πες πιο πολλες λεπτομέρειες αν ξέρεις.. Τί οδηγιες;

 

Δεν τη ρώτησα λεπτομέρειες. Μου έδειξε όμως έναν κατάλογο που είχε ως τίτλο "Εμβολιαστικό πρόγραμμα 2012", υποθέτω από το υπουργείο. Μου είπε ότι ήρθε πολύ πρόσφατα και δεν είχε προλάβει καλά καλά να τον μελετήσει διεξοδικά. Αφορούσε τα παιδιά που καθυστερούν τον εμβολιασμό γιατί, όπως μου είπε, τελευταία πολλά παιδιά καθυστερούν να εμβολιαστούν. Αυτό που γενικά κατάλαβα, συζητώντας για τη μικρή μου, είναι ότι θα κάνει 2 φορές το χρόνο εμβόλιο από εδώ και πέρα μέχρι να τα τελειώσει και μάλλον οι δόσεις θα είναι λιγότερες από ό,τι αν ήταν βρέφος.

Εμείς έχουμε κάνει όλα κι όλα 4 εμβόλια, αν θυμάμαι καλά, και ήδη το 5-6απλό θα το επανάλαβει σε 3 χρόνια και τέρμα. Αυτό είναι και το πιο βασικό από ό,τι μου είπε. Και από μόνη της θεώρησε ότι δεν πρέπει να την πολυ ταλαιπωρούμε τη μικρή και πρότεινε το 2 φορές το χρόνο περίπου.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ήθελα να σε ρωτήσω από το πρώτο σου ποστ, ο γιατρός σας τι λέει; Σας παρακολουθεί κάποιος συστηματικά; Έχετε διεγνωσμένη αλλεργία με ιατρικά τεστ;

Τα αυτοκόλλητα στην πλάτη έδειξαν γάλα, ρύζι, σόγια και αυγό. Πηγαίναμε στην Συρίγου αλλά το κόψαμε, πλέον μόνοι μας.

Το μαγείρεψες, το άφησες να κρυώσει και μετά ξεχώρισες τα κόκκαλα; Νερό για το ζωμό προσθέτουμε με το μάτι;

Εγώ δεν πρόσθεσα καθόλου νερό. Στην 8λιτρη-μαλλον-κατσαρόλα έβαλα το κρέας να βράσει μετά έβγαλα το κρέας και έριξα πίσω όλα τα άλλα και το άφησα σε χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι από το πρωί έως το βράδυ. Όταν τελείωσε είχε μείνει περίπου το μισό το οποίο και ήπιαμε. Αν έκανα κάτι λάθος πείτε κορίτσια.

 

Ερωτήσεις κρίσεως τώρα: Έκανα λάχανο τουρσί χθες το βράδυ και σήμερα το μεσημέρι που το ανακάτεψα έβγαλε φυσαλίδες. Είναι ήδη έτοιμο?

Αν έχω κόκκαλα από κρέας που έχει ψηθεί μπορώ να τα βράσω μετά και να χρησιμοποιήσω τον ζωμό ή είναι άχρηστος? Η μικρή τον Σεπτέμβριο θα κάνει 2η επέμβαση στον δακρυϊκό πόρο, τα φάρμακα που θα πάρει θα καταστρέψουν την προσπάθεια ή μιας και θα πάρει φάρμακα η διατροφή θα την βοηθήσει να το περάσει πιο καλά. Και το τελευταίο, δεν έχει κάνει κανένα εμβόλιο και σκεφτόμουν μέσα στο καλοκαίρι να της κάνω 2 σχήματα. Ισχύει η ίδια ερώτηση με πριν καλύτερα τότε που θα κάνει και την διατροφή ή τα πάμε όλα πίσω. Κορίτσια και αγόρια συγνώμη και πάλι για το κείμενο. Δεν έχω enter

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Link to comment
Share on other sites

VICKY81, μπορείς να κάνεις ζωμό και με χρησιμοποιημένα κόκκαλα. Αν το νερό κάλυπτε τα κόκκαλα, τότε δεν χρειαζόταν να προσθέσεις νερό.

Δοκίμασες ομοιοπαθητική για τον δακρυϊκό πόρο; Δεν χάνεις τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Τα αυτοκόλλητα στην πλάτη έδειξαν γάλα, ρύζι, σόγια και αυγό. Πηγαίναμε στην Συρίγου αλλά το κόψαμε, πλέον μόνοι μας.

 

Εγώ δεν πρόσθεσα καθόλου νερό. Στην 8λιτρη-μαλλον-κατσαρόλα έβαλα το κρέας να βράσει μετά έβγαλα το κρέας και έριξα πίσω όλα τα άλλα και το άφησα σε χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι από το πρωί έως το βράδυ. Όταν τελείωσε είχε μείνει περίπου το μισό το οποίο και ήπιαμε. Αν έκανα κάτι λάθος πείτε κορίτσια.

 

Ερωτήσεις κρίσεως τώρα: Έκανα λάχανο τουρσί χθες το βράδυ και σήμερα το μεσημέρι που το ανακάτεψα έβγαλε φυσαλίδες. Είναι ήδη έτοιμο?

Αν έχω κόκκαλα από κρέας που έχει ψηθεί μπορώ να τα βράσω μετά και να χρησιμοποιήσω τον ζωμό ή είναι άχρηστος? Η μικρή τον Σεπτέμβριο θα κάνει 2η επέμβαση στον δακρυϊκό πόρο, τα φάρμακα που θα πάρει θα καταστρέψουν την προσπάθεια ή μιας και θα πάρει φάρμακα η διατροφή θα την βοηθήσει να το περάσει πιο καλά. Και το τελευταίο, δεν έχει κάνει κανένα εμβόλιο και σκεφτόμουν μέσα στο καλοκαίρι να της κάνω 2 σχήματα. Ισχύει η ίδια ερώτηση με πριν καλύτερα τότε που θα κάνει και την διατροφή ή τα πάμε όλα πίσω. Κορίτσια και αγόρια συγνώμη και πάλι για το κείμενο. Δεν έχω enter

 

Το τουρσι άστο σε ενα σκοτεινό μέρος να ξεκουραστεί μην το πασπατευεις τουλαχιστον 3,4 μερες πρέπει να σταματήσουν οι φυσαλιδες.

Η φαρμακευτική αγωγή, τα εμβόλια κλπ επιβαρύνουν τις καταστάσεις της εντερικης χλωρίδας. Οσο πιο υγιής ειναι τόσο το καλύτερο! Θα σε πανε σιγουρα πίσω αλλα δεν θα ειναι το ίδιο αν το εντερο ειναι full ερεθισμενο. Οπότε ξεκινά και έχεις την διατροφη σύμμαχο. Μπορεις εκεινη την περίοδο να αυξήσεις τα προβιοτικα για μεγαλύτερη πρόληψη. Καλύτερα να τα κανεις ενα ενα οχι όλα μαζι. Δηλαδη αν χρειάζεται οπωσδήποτε η επέμβαση ξεκινα με αυτη και άφησε μετα κάποιο διάστημα για να επουλωθει πάλι το εντερο. Όταν είσαι οκ ξεκινάς και τα εμβόλια ενα ενα σε ασφαλές χρονικό διάστημα μεταξύ τους.

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Δυσυχώς την επέμβαση δεν την γλυτώνει- θα είναι η δεύτερη- το παλέψαμε πολύ με ομοιοπαθητικά, μασάζ και γάλα δικό μου αλλά δεν τα καταφέραμε. Στο site που είχε παραθέσει η aglaia για το τουρσί έλεγε να το ανακατεύεις κάθε μέρα για να μην μουχλίασουν τα επάνω κομμάτια???? Nα σας πω και τον πόνο μου ;ζύγισα προχθές την μικρή, 9700 πήγε...δεν έτρωγε που δεν έτρωγε τώρα με τον πυρετό έκοψε και το γάλα...για ένα 24ωρο δεν ήπιε σταγόνα...

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Link to comment
Share on other sites

Βίκυ εγώ για να φτιάξω το τουρσί το βάζω μέσα σε ένα βάζο και για να πατιέται γεμίσω ένα βαζάκι με νερό. Κάθε μέρα πατάω το βαζάκι και ανεβαίνουν οι φυσαλίδες. Την ημέρα που θα σταματήσουν να βγαίνουν πολλές φυσαλίδες το βάζω στο ψυγείο (τσεκάρω και τη γεύση βέβαια).

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Είχα δει ενα ωραιο κόλπο σε ενα βιντεακι ενός αποχυμωτη. Έφτιαχνε το τουρσι και μετα κρατούσε ενα δυο απο τα μεγάλα εξωτερικά φύλλα και με αυτα σκέπαζε το περιεχόμενο του βάζου. Ετσι δεν υπάρχει φόβος μην πεταχτεί κανένα και μουχλιασει ;) το εκανα κι εγω στο τελευταίο τουρσι που έφτιαξα. Κι εγω το παταω λιγο να δω τις φυσαλιδες. Δεν ξέρω εμένα άμμου αρέσει να έχει ζυμώθει αρκετα και μετα δεν το τρώω αμέσως μόλις το βάλω στο ψυγείο το αφήνω για λιγο διάστημα.

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Εγώ βάζω ένα πιατάκι και από πάνω ένα ποτηράκι το οποίο πιέζεται από το καπάκι, έτσι όλα είναι βυθισμένα στο ζουμί.

Το παίρνω κάτω στην αποθήκη και δεν ασχολούμαι καθόλου μαζί του για καμιά-δυο βδομάδες.

Όταν το γευτώ και μ' αρέσει το βάζω στο ψυγείο, αλλά κι εγώ πρόσεξα ότι όσο καιρό κάθεται στο ψυγείο τόσο περισσότερο νοστιμίζει!

 

Αχ χθες που έστειλα τον άντρα μου βιολ. λαϊκή μου είπε ότι δεν είχε κανείς λάχανο :(

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Δυσυχώς την επέμβαση δεν την γλυτώνει- θα είναι η δεύτερη- το παλέψαμε πολύ με ομοιοπαθητικά, μασάζ και γάλα δικό μου αλλά δεν τα καταφέραμε. Στο site που είχε παραθέσει η aglaia για το τουρσί έλεγε να το ανακατεύεις κάθε μέρα για να μην μουχλίασουν τα επάνω κομμάτια???? Nα σας πω και τον πόνο μου ;ζύγισα προχθές την μικρή, 9700 πήγε...δεν έτρωγε που δεν έτρωγε τώρα με τον πυρετό έκοψε και το γάλα...για ένα 24ωρο δεν ήπιε σταγόνα...

 

Ωχ το καημενο... Πρέπει να αρχίσεις την διατροφη. Θα δεις σε λιγο καιρο θα πάρει τα πανω της όπως και τα δικα μας. Εντάξει ποτε δεν θα ειναι τα στρουμπουλουτσικα παιδια αλλα η δικια μου επιτέλους εκανε πιασιματα!!! Η διατροφη της άνοιξε παρα πολυ την όρεξη αφου όπου πάμε οι γονείς την βλέπουν να τρώει πχ μια μπριζολα, ενα ολόκληρο ψάρι, 3 καλαμακια σουβλακι και στεναχωριουνται που τα δικα τους τρώνε λίγα κομματάκια με τα χίλια ζόρια! Μην ανησυχείς για το βάρος θα στρώσει σιγουρα :)

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Εμείς έχουμε κάνει όλα κι όλα 4 εμβόλια, αν θυμάμαι καλά, και ήδη το 5-6απλό θα το επανάλαβει σε 3 χρόνια και τέρμα.

Mε κάθε φιλική διάθεση στο λέω. Όταν ξανακάνεις, κάνε μονά, διπλά, έστω και 3πλα, αλλά όχι 5πλα ή 6πλα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

VICKY81, μπορείς να κάνεις ζωμό και με χρησιμοποιημένα κόκκαλα.

Έχω δοκμάσει 2-3 φορές να κάνω ζωμό από χρησιμοποιημένα και δεν μας άρεσε. Και η κόρη μου αμέσως εντόπιζε την διαφορά στην γεύση.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Mε κάθε φιλική διάθεση στο λέω. Όταν ξανακάνεις' date=' κάνε μονά, διπλά, έστω και 3πλα, αλλά όχι 5πλα ή 6πλα.[/quote']

+1

Ναι Maggie, δεν έχεις κάνει μόνο 4 εμβόλια! Ξέχασες τον πολλαπλασιασμό... α*χ+β*ψ+γ*ω+δ*ζ=...

πᾶν μέτρον ἄριστον

Link to comment
Share on other sites

Έχω δοκμάσει 2-3 φορές να κάνω ζωμό από χρησιμοποιημένα και δεν μας άρεσε. Και η κόρη μου αμέσως εντόπιζε την διαφορά στην γεύση.

 

Τι εννοείς, βάζεις πάντα ωμά;

Εγώ ποτέ ωμά, ωμό κρέας πάνω σε κόκαλο βάζουμε μόνο στο ζωμό κρέατος.

Ακόμη και στο Nourishing Traditions γράφει ότι καλό είναι να ροδίζουμε τα κόκαλα στο φούρνο πριν τα κάνουμε ζωμό.

 

Εμείς κρατάμε πάντα τα κόκαλα από το ψητό κοτόπουλο, τα βάζω στην κατάψυξη και όταν μαζευτούνε κάνω ποσότητα ζωμού.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

+1

Ναι Maggie, δεν έχεις κάνει μόνο 4 εμβόλια! Ξέχασες τον πολλαπλασιασμό... α*χ+β*ψ+γ*ω+δ*ζ=...

 

Ενοούσα τις φορές που έχουμε πάει στον παιδίατρο βασικά.

Επίτηδες επέλεξα το 6απλό για να ξεμπερδεύουμε. Αλλιώς κάθε μήνα θα έπρεπε να ήμασταν στην παιδίατρο. Τώρα το διάστημα θα είναι μεγάλο και θα μπορέσει να αποτοξινωθεί. Για να δούμε.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites

Ενοούσα τις φορές που έχουμε πάει στον παιδίατρο βασικά.

Επίτηδες επέλεξα το 6απλό για να ξεμπερδεύουμε. Αλλιώς κάθε μήνα θα έπρεπε να ήμασταν στην παιδίατρο. Τώρα το διάστημα θα είναι μεγάλο και θα μπορέσει να αποτοξινωθεί. Για να δούμε.

 

Κι εγώ κάπως έτσι το σκέφτομαι να το κάνουμε.

 

Έχουμε σίγουρα ένα επαναληπτικό πενταπλό που "χρωστάμε" και θέλω να δω τι θα κάνουμε με την ηπατίτιδα γιατί τώρα αρχίζει να χρησιμοποιεί την τουαλέττα στον παιδικό....

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

Mesastoura το κομπούχα μου άρχισε να γεννάει κομπουχάκι, το δικό σου όμως όχι.

Γι' αυτό υποψιάζομαι ότι κάτι δεν πήγε καλά με τις αναλογίες σου, θα το αφήσω κι άλλο όμως να δούμε.

Έχει πολύ ωραία γεύση το κομπούχα, έντονη, το βρίσκω πιο ωραίο από το κεφίρ νερού.

Και φαντάζομαι ότι αν κάνω και δεύτερη ζύμωση με φρούτα θα είναι ακόμη πιο ωραίο.

 

Το πρώτο κομπουχάκι το έχω "τάξει" σε φίλη, όμως τα μετέπειτα θα τα δώσω σε όποια κοπέλα απ' εδώ ενδιαφέρεται.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Σας έχω πριξει με το cheddar συγγνώμη :oops:

 

Λοιπόν βρήκα cheddar kerrygold και χαρούμενη πήρα ενα γενναίο κομμάτι και έδωσα και στην μικρη να δοκιμάσει. Ύστερα μπήκα στο site της kerrygold και είδα οτι ειναι μόνο 3-6 μηνών ωρίμανσης:-(. Είχε επισης το mature 12 μηνες και το vintage 15 μηνες αλλα αυτα δεν τα βρήκα στο κατάστημα. Τι λέτε εκανα βλακεία που της το έδωσα;;; Εφαγα κι εγω μπόλικο :oops:

 

Βάσει ωρίμανσης δεν το βλέπει η Campbell ή παίζουν και άλλοι παράγοντες για τα τυρια;;; ( δεν έχω και το βιβλιο εδω :mad:)

 

Απλα σκεφτομαι μήπως για δεύτερο τυρι έπρεπε να της δωσω μεγαλύτερης ωρίμανσης.

 

Πάντως ηταν πολυ νόστιμο απο grass fed ;);)

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Σας έχω πριξει με το cheddar συγγνώμη :oops:

 

Λοιπόν βρήκα cheddar kerrygold και χαρούμενη πήρα ενα γενναίο κομμάτι και έδωσα και στην μικρη να δοκιμάσει. Ύστερα μπήκα στο site της kerrygold και είδα οτι ειναι μόνο 3-6 μηνών ωρίμανσης:-(. Είχε επισης το mature 12 μηνες και το vintage 15 μηνες αλλα αυτα δεν τα βρήκα στο κατάστημα. Τι λέτε εκανα βλακεία που της το έδωσα;;; Εφαγα κι εγω μπόλικο :oops:

 

Βάσει ωρίμανσης δεν το βλέπει η Campbell ή παίζουν και άλλοι παράγοντες για τα τυρια;;; ( δεν έχω και το βιβλιο εδω :mad:)

 

Απλα σκεφτομαι μήπως για δεύτερο τυρι έπρεπε να της δωσω μεγαλύτερης ωρίμανσης.

 

Πάντως ηταν πολυ νόστιμο απο grass fed ;);)

 

Λοιπόν απαντώ μονη μου στο ερώτημα μου 8-)8-):cool:

 

Διάβασα στο gaps.me οτι παίζει ρόλο το επίπεδο της λακτοζης, τα πρόσθετα και οτροπος παρασκευης. Καλύτερα όμως να καταναλώνονται mature τυρια για να εχουν γινει pre-digested ( sorry δεν ξέρω ακριβή μετάφραση ) οι πρωτεΐνες.....

Όπως και να έχει λέει δοκιμάστε tiny (:?) ποσοτητα και βλέπουμε για αντιδραση....

 

Αυτα!!

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Mesastoura το κομπούχα μου άρχισε να γεννάει κομπουχάκι, το δικό σου όμως όχι.

Γι' αυτό υποψιάζομαι ότι κάτι δεν πήγε καλά με τις αναλογίες σου, θα το αφήσω κι άλλο όμως να δούμε.

Έχει πολύ ωραία γεύση το κομπούχα, έντονη, το βρίσκω πιο ωραίο από το κεφίρ νερού.

Και φαντάζομαι ότι αν κάνω και δεύτερη ζύμωση με φρούτα θα είναι ακόμη πιο ωραίο.

 

Το πρώτο κομπουχάκι το έχω "τάξει" σε φίλη, όμως τα μετέπειτα θα τα δώσω σε όποια κοπέλα απ' εδώ ενδιαφέρεται.

 

Δεν το βγάζεις λοιπόν να το σώσεις ;

πᾶν μέτρον ἄριστον

Link to comment
Share on other sites

Mesastoura το κομπούχα μου άρχισε να γεννάει κομπουχάκι, το δικό σου όμως όχι.

Γι' αυτό υποψιάζομαι ότι κάτι δεν πήγε καλά με τις αναλογίες σου, θα το αφήσω κι άλλο όμως να δούμε.

Έχει πολύ ωραία γεύση το κομπούχα, έντονη, το βρίσκω πιο ωραίο από το κεφίρ νερού.

Και φαντάζομαι ότι αν κάνω και δεύτερη ζύμωση με φρούτα θα είναι ακόμη πιο ωραίο.

 

Το πρώτο κομπουχάκι το έχω "τάξει" σε φίλη, όμως τα μετέπειτα θα τα δώσω σε όποια κοπέλα απ' εδώ ενδιαφέρεται.

 

 

Όντως, η κομπούχα είναι πολλή νοστίμη σε σχέση με το κεφίρ νερού. Έκανα με διάφορα φρούτα στη 2η ζύμωση. Αυτή που μου άρεσε πολύ είναι με φράουλα. Σήμερα ξεκίνησα κομπούχα και κεφίρ νερού με αποξηραμένες φράουλες. Για να δούμε...

 

Α, έχω δημιουργήσει ένα scoby hotel όποια θέλει να της στείλω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...