Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Ελίνα μου θα προσπαθήσω να σε πάρω τηλέφωνο το απόγευμα.

Κοιμάται η μικρή τώρα κι εγώ έχω πονοκέφαλο, ξεφάντωσα χθες με τα κεφίρ, έφαγα και μπόλικο ποπ-κορν και σαν να μην έφθανε σήμερα ήπια άλλα δύο ποτήρια κεφίρ γάλακτος το πρωί και να μαι τώρα, τιμωρούμαι...

Αλλά δεν κατάλαβα την πρώτη φορά δεν το έκανες με ζαχαρόνερο, μόνο τη δεύτερη;

Εμένα η γεύση μου θυμίζει μηλόξυδο, δεν μου είναι και τόσο ευχάριστη αλλά ούτε και απωθητική.

Αλλά εγώ φροντίζω να μην γλυκίζει καθόλου πριν το καταναλώσω, σε 24 ώρες με τη ζάχαρη δεν γίνεται, το δικό μου θέλει 4-5 μέρες.

Σε καταλαβαινω κι εγω τον ταιζω και θα παμεγια υπνο οποτε εαν θες απογευματακι παρε με!!!Την πρωτη το εκανα με ζαχαρονερο ναι και μετα αυτο το σουρωσα (και επανελαβα παλι με ζαχαρονερο τη διαδικασια για το επομενο) γιατι νομισα με τις φουσκαλες οτι ειναι ετοιμο αλλα ηταν ψιλογλυκο ανθρακουχο.Αρα δεν πρεπει να ναι γλυκο?τωρα δηλαδη ειναι αχρηστο να μην πιω το υπολοιπο που φυλαξα στο ψυγειο?ηπια μισο ποτηρακι του κρασιου.Αμα δηλαδη κανει φουσκαλες να μην το βγαζω να το αφηνω περισσοτερες μερες κι εγω για να μη γλυκιζει?Ετσι πρεπει?

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εντωμεταξυ μαλλον στις συνταγες επρεπε να τα γραφω ολα αυτα ε? Τεσ πα διαβασα αρα πρεπει να περιμενω να φαγωθει η ζαχαρη...αρα αυτο πιυ ειναι τωρα γλυκο το πινω κανει τιποτα η να το πεταξω?

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Ο καφές στην gaps είναι απογορευμένος, και εδώ που τα λέμε για τους περισσότερους ανθρώπους (και ανευ gaps) θα έπρεπε να καταλώνεται κατόπιν ωρίμου σκέψης.

Συμφωνώ αλλά ... υπάρχει και η λύση του μελιού για όσους δεν μπορούν να τον κόψουν

Καλή επιτυχία! (Στην ατυχία σου θα μάθεις και μερικά πράγματα που θα σε βοηθήσουν στο υπόλοιπο της ζωής.)

+1

Μακάρι να αντιμετώπιζαν έτσι περισσότεροι άνθρωποι τις προσκλήσεις της ζωής.

Για το κεφίρ θυμίζω αυτό http://diaita-express.com/diaita.php?id=1761 (αν και δεν έχω δοκιμάσει να φτιάξω χωρίς τους κόκκους)

πᾶν μέτρον ἄριστον

Μαζί με την κρέμα (σμετανα) όμως είναι και οι σπόροι. Αν τη σουρώσω γίνεται τίποτα ή τσάμπα κόπος;

Ο μικρός έχει λυσσάξει με το κεφίρ. Πίνει ένα σφηνάκι την ημέρα κι έχουμε τρελά κλάματα που δεν του δίνω κι άλλο. Αυτό το παιδί διαρκώς με εκπλήσσει με τις γαστριμαργικές του επιλογές.....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Καλημερα σας!Σημερα ειδα το κεφιρακι μου του γαλακτος και χαρηκα πολυ γιατι νομιζω το πετυχα πολυ καλα και στην υφη και στην γευση(δοκιμασα ελαχιστο να δω τι εκανα ελπιζω να μην πειραξει τον μικρο:oops:)βεβαια για αρχη δεν εβαλα το ιδανικοτερο γαλα ομως παρηγγειλα του λιβαδερου απο ενα σαιτ που εχει εδρα στο μαρουσι και θα φτιαξω και με αυτο!

Εβαλα λοιπον εκει που χρειαζομουν το κεφιρ:oops: και το υπολοιπο το κρατησα σε ενα ποτηρι στο ψυγειο(επανελαβα εννοειται τη διαδικασια με νεο γαλατακι) με καπακι για να το πινει κι ο αντρας μου που σημειωτεον εχει μεγαλο θεμα με μυκητες αλλα ουτε να ακουσει για γκαπς στον εαυτο του λεει δεν μπορει με τιποτα...Τουλαχιστον το κεφιρ μπορει να το πιει...

Να ρωτησω κατι?Επειδη κι εκεινος εχει προβλημα με μυκητες οπως ειπα,ποια πρεπει να ειναι η δοση που πρεπει να ξεκινησει λετε?Μπορει να τον πιασει κανα τρελο die-off ετσι και πιει αρκετο?

Παντως το ζηλεψα πολυ το κεφιρακι με γαλα μακαρι να το επινα ολο....!!!Σε σχεση δε με του εμποριου καμια συγκριση ακομη και που εβαλα ενα γαλα που δεν ειναι και οτι το καλυτερο...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Ερωτηση κρισεως...

Σε 2 βδομαδες περιπου γενναω...Στο μαιευτηριο δινουν τα γνωστα φαγητα που ολες ξερετε...

Εγω τι θα κανω οεο?Ταπερακι απο το σπιτι?Εσεις τι θα κανατε?Γιατι αυτο συζητουσα και μαλλον ετσι θα πρεπει να κανω αν δεν θελω να φαω ολα τα αχρηστα συν αυτα στα οποια κανω αποχη(και ειναι ουκ ολιγα:confused:)

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Νομίζω ότι έχεις αρκετές επιλογές.

1. Μπορείς να ζητήσεις να σου φέρουν συγκεκριμένα πράγματα (π.χ. βραστό κοτόπουλο υπάρχει πάντα).

2. Μπορείς να έχει μαζί σου τα προβιοτικά σου και το ταπεράκι σου για όταν δεν τρώγεται τίποτα με τίποτα.

3. Δε θα καθίσεις εκεί να ξεχειμωνιάσεις. Φύγε το νωρίτερο δυνατό, αλλά και όλες τις ημέρες αν καθίσεις θα είναι σύνολο 3 ή 4. Ε σιγά, μην αγχωθείς γιαυτό.

Άντε κορίτσι ζυγώνει η ώρα. Μ' ένα πόνο.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Μακαρι σε ευχαριστω!!!Ακουσα πως καλο ειναι εφοσον κιολας δεν τρωω τοσο καιρο γαλακτοκομικα λογω του γιου μου,να μην τρωωτωρα και στην μικρη ωστε μηπως ετσι δεν της ενεργοποιησω αλλεργια στο γαλα (το λεω λιγο μπακαλιστικα).Ουτως η αλλως δεν θα τρωω γιατι ιθα θηλαζει σιγουρα κι ο γιος μου οποτε ελπζιω αυτη τη φορα που διατροφη ειναι σαφως καλυτερη απο της προηγουμενης εγκυομοσυνης να μην εχουμε τοσο μεγαλα προβληματα...Ξερω βεβαια οτι ακομη ειμαι με τους μηκυτες αλλα ελπιζω σε κατι λιιιγο καλυτερο....

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Βρε κορίτσι ακόμη και να σου δίνουν κάθε μέρα παστίτσιο (γαλακτοκομικά και μακαρόνια δηλαδή) που αποκλείεται κάπως θα το σουλουπώσεις μετά με τη διατροφή σου. Θα κάνεις το καλύτερο που γίνεται, όχι αυτό που θα ήταν το ιδανικό..... Εδώ βλέπεις ότι με την αποχή στρώνουν κάπως και μωράκια που ήταν εκτεθειμμένα σε δύσκολες πηγές για καιρό, δε θα σας ταράξουν οι πρώτες τρεις (3) μέρες.

FLcUp3.png0BQfp3.png

ναι το ξερω αλλα επειδη κ ο μικρος στανταρ θα πιει γαλα ετσι κ φαω ξαφνικα μετα απο δυομιση χρονια τα παντα εστω κ για 3 μερες(δηλαδη γαλακτοκομικα,αυγα,σογια)φοβαμαι τι θα παθει ο καημενος:confused:

εχει κ ενα αλλεργικο σοκ στο ενεργητικο του:?

DlkKp2.png

aoJjp3.png

• Επιστημονική συνεργάτιδα
Αγλαϊα άκρως κατατοπιστική, ευχαριστώ πολύ. Δεν έχω καταλάβει ακόμη τι κάνω με τα φρούτα στην δική μου διατροφή. Μπορώ να τρώω ελεύθερα ή αποκλείω κάποια? Ο μπαμπάς μου έχει κότες και κατσίκια οπότε θα έχουμε μπόλικα κόκκαλα για βράσιμο...Α, επίσης λαχανικά και σαλάτες τρώω εγώ ή περιμένω τις κενώσεις της μικρής πρώτα? Κορίτσια λυπάμαι για το πρήξιμο:oops:

Tα τρως όλα και μόνο αν το μωρό παρουσιάσει κάποια έντονη αντίδραση, ψάχνεις το αν υπάρχει σύνδεση με κάποι συγκεκριμένο φρούτο ή λαχανικό.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Ακριβώς το ίδο ήθελα να σας γράψω! Δεν ξέρω αν πήραμε την ίδια.Παρέλαβα πριν από λίγο αυτή http://www.amazon.co.uk/Zotter-Organic-Percent-Peru-Chocolate/dp/B0069KVKI6/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1337947510&sr=8-2 από το αγγλικό αμαζον και δεν έχει καμία σχέση με την 100% που είχα πάρει από iherb. Τέλεια γεύση για τόσο πίκρη σοκολάτα!!!

Η zotter είναι πράγματι εξαιρετική. Έχω δοκιμάσει και άλλες 100% και καμία δεν μου άρεσε, οι περισσότερες ήταν μέτριες και μία μόνο ήταν χάλια. Η zotter όμως είναι πάρα πολύ ωραία.

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Διαφημίσεις

Εμενα λοιπον το κεφιρ νερου εκανε σε 24 ωρες πανω πανω αφρο,το σουρωσα κι επανελαβα σε ζαχαρονερο...Αυτο που ηπια ηταν ελαφρως γλυκο με κατι σαν ανθρακικο...Ερωτηση...

Πρεπει να μην ειναι γλυκο η οχι?και ποσο πρεπει να το αφηνωγια να μην ειναι?τι γευση πρεπει να εχει?Το κανα καλα η οχι?

Mε αυτές τις θερμοκρασίες θέλει περίπου 2-3 24ωρα, ίσως και παραπάνω για να μην γλυκίζει. Όταν δεν γλυκίζει, έχει ολοκληρωθεί η ζύμωση και είναι περισσότερο ωφέλιμο.

Αγλαια σε ευχαριστω πολυ !Σημερα ηταν μια χαρα το κεφιρακι μου:-D

επισης κοριτσια κ του γαλακτος το καινουριο που εβαλα εχθες ηταν ετοιμο!!!Πολυ χαιρομαι χαχαχαα

Να ρωτησω καποια ειχε πει οτι εχει καποια ακρη για μελι απο φιλη της.Εαν ειναι και παραγγειλετε τιποτα υπολογιστε κι εμενα!!!!

Επισης πολυ καλο τοκεφιρ στον κολπο:oops:ειδα μεγαλη διαφορα και δεν εχω και φαγουρα πια'!!!

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Βίκυ πού είσαι; Πώς τα πάτε;

Να ρωτήσω εσείς που ξέρετε τα πολλά. Αν ο μικρός κάνει die off από κεφιρ με πολύ ήπια έξαρση του εκζέματος και λίιιιγο μπούκωμα (τα κλασικά της αλλεργίας του δηλ) πόσο είναι πιθανό να κρατήσει; Από πότε δηλ αντιλαμβανόμαστε ότι όχι δεν είναι die off, αλλά τον πειράζει.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Καλημερα κοριτσακια εγραψα στο τοπικ με τις αλλεργιες για τα ραστ που καναμε και τα πηρα εχθες...Οποια εχει καποια γνωμη θα την ηθελα παρακαλω αν το δειτε να μου πειτε κι εσεις...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

εμενα λεει μεχρι 31/5...δε δοκιμασα να δω αν ισχυει για international shipping - ελπιζω να ισχυει!

δε μου το δεχεται τον κωδικο! δοκιμασε καμια αλλη για να δουμε αν ισχυει για Ελλαδα;

Παιδια εγω πολυ πολυ άτυχη :-(

Είχα πακεταρει τέλεια ενα βάζο με water kefir και ενα με τουρσακι και ενω αντεξανε ολόκληρη πτήση... Σπασανε στο ξενοδοχείο και τα 2 :shock:.... Δεν με παει η gaps εδω περα :mad:!!!!! Μόνο καψουλες τώρα εκτός αν φτιάξω τουρσι καινούργιο αλλα αν δεν ειναι με βιολογικα λαχανικα θα πειραζει;;; Τι λέτε;;

Αχ αχ....:-(

Καλα ΤΟ κουφο!! Εδω ( Κύπρο ) έχει παρα πολλα καταστηματα που φτιάχνουν χυμο. Ετσι μεχρι να έρθει ο αποχυμωτης μας είπα να παρω απο ενα που μου προτεινανε όλοι. Λοιπόν παίρνω για μένα και την μικρη και τον άντρα μου και μου λενε στην μικρη να μην βάλουμε πάγο. Οκ πολυ ωραίος τον ήπιαμε όλοι. Παει την επόμενη μέρα ο άντρας μου να ξαναπάρει και του λέει οτι ο πάγος δεν ειναι σκέτος πάγος αλλα με γλυκαντικα :shock::shock::shock: γρανίτα δηλαδη :shock:

Έλεος!! Ευτυχως που δεν βάλαμε στην μικρη

Yugup3.png

Κατερίνα κεφίρ γάλακτος δεν πίνετε, μόνο του νερού;

Δεν της δοκιμασα ακομα :P φοβάμαι λιγάκι :P...

Πρέπει να το επιχειρήσω... Γιατι ρωτας έχεις αφήσει εδω :lol::lol::lol:;;;

Yugup3.png

Ξέρω από που μπορείς να βρεις!

Αν θες στείλε μου πμ να σου πω.

Εφόσον της δίνεις γιαούρτι δεν θα έχει πρόβλημα, μόνο να περιορίσεις στην αρχή την ποσότητα γιατί είναι πιο δυνατό από το γιαούρτι και το κεφίρ του νερού.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Σήμερα, μετά από σχεδόν 6 μήνες ξανάκανε εμβόλιο η μικρή. Έκανε το 6απλό για να τελειώνουμε με όλα τα βασικά εμβόλια. Για να δούμε. Την έχω φλομώσει στα προβιοτικά (κεφίρ, κάψουλες, γιαούρτι κ..τ.λ.).

Η παιδίατρος μας είπε ότι έχουν έρθει φέτος νέες οδηγίες για τα παιδιά που έχουν καθυστερήσει να εμβολιαστούν και μάλλον θα κάνει 1 ανά εξάμηνο και όχι πολλαπλά.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...