Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ερώτηση:

Ήρθε η παιδίατρος και μου είπε ότι πρέπει να κάνουμε οπωσδηποτε το μαντού.

Από την στιγμή που δεν έιναι εμβόλιο, φαντάζομαι ότι δεν επηρεάζει την γκαπς. Έχετε διαβάσει κάτι?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ερώτηση:

Ήρθε η παιδίατρος και μου είπε ότι πρέπει να κάνουμε οπωσδηποτε το μαντού.

Από την στιγμή που δεν έιναι εμβόλιο' date=' φαντάζομαι ότι δεν επηρεάζει την γκαπς. Έχετε διαβάσει κάτι?[/quote']

Δεν γνωρίζω τίποτε για το θέμα απλά ήθελα να ρωτήσω γιατί πρέπει οπωςδήποτε να το κάνει? Τί αιτιολογία σας έδωσε? Πάτε σε συμβατικό παιδίατρο?

Yugup3.png

Αποτοξινωση καλο ειναι να γινεται σταδιακα. Δηλαδη ξεκινάς με μικρές ποσότητες προβιοτικων και αυξανεις σιγα σιγα όπως νιώθεις εσυ. Αν νιώθεις συμπτωματα die off παραμενεις στην ίδια δοσολογια μεχρι να σου περασουν.

Αποτοξινωση επισης γινεται με χυμο απο καρότα και φυλλωδη. Κάθε πρωι πριν το πρωινό 30'.

Ακομα επιτυγχάνεται αποτοξινωση με σάουνα και μπάνια με αλατα και σοδα.

Σιγουρα εχουμε βαρέα μέταλλα απο την διατροφη ( φυτοφάρμακα κλπ, τοξινες), εμβόλια, χημικα καθαρισμού, περιβάλλον κα. Απλα μερικοι άνθρωποι "δηλητηριαζονται " πραγματικα όπως φαίνεται πχ σε παιδάκια που εχουν αυτισμο και άλλες νευρολογικες παθήσεις.

Εάν έχεις μαύρα σφραγίσματα τότε σίγουρα έχεις αποθηκευμένο υδράργυρο στο σώμα σου.

Εγώ είμαι σε διαδικασία αφαίρεσης των αμαλγαμάτων και γι' αυτό σκέφτομαι το κομπούχα.

Τώρα αυτά που λένε για την εγκυμοσύνη και το θηλασμό είναι υπερβολές.

Και η GAPS αποτοξίνωση κάνει, εάν οποιαδήποτε μορφή αποτοξίνωσης γίνει σταδιακά τότε μόνο όφελος μπορεί να έχει και η μαμά και το μωρό/παιδί που θηλάζει.

Το γάλα μιας μη-υγιούς μαμάς, πχ με σφραγίσματα και βαρέα μέταλλα και παθογόνα βακτήρια στον οργανισμό της, επηρεάζει και το παιδί αρνητικά.

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις Κατερινουλα και Rosie!

Αραγε αναλαμβανουν ολοι οι οδοντιατροι την αφαιρεση αμαγαλματων?Υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξει καποιος που ενδιαφερεται να αφαιρεσει παλιο σφραγισμα?

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Να ρωτησω κατι....τα προβιοτικα περνάνε στο γάλα;

Εδω και 3 μερες έχω αυξήσει πολυ την ποσοτητα ξινολαχανου που τρώω. Εγω δεν έχω συμπτωματα αλλα η μικρη σήμερα ειναι μέσα στην γκρινια. Ξέρετε αυτη την ανεξήγητη γκρινια που έχει όταν κατι συμβαίνει στο εντερο. Κατι καινούργιο που να την ενόχλησε δεν υπάρχει οπότε σκεφτομαι αυτο μήπως ειναι.

Μπορει βέβαια να ειναι και κατι άσχετο πχ δόντι, ίωση , εκνευρισμός αλλα ρωτάω μήπως συνδέεται...

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Aσχετο αλλά η 100% σοκολάτα είανι πάρα πολύ ωραία!! Ούτε είναι τόσο πολύ πικρή! Καλά η κόρη μου ενθουσιάστηκε :P ¨ολο μου ζητάει "Κι άλλη κολάτα μαμά"!!

Λοιπόν την άνοιξα σήμερα το πρωί και η μικρή είχε ακριβώς την ίδια αντίδραση! :shock:

Δεν προλαμβαίνω να της δίνω, δεν θα κοιμηθεί μου φαίνεται το μεσημέρι από την πολλή καφεϊνη...

Και ναι, δεν είναι ιδιαίτερα πικρή, έχει πολύ ωραία γεύση, φαίνεται ότι είναι ποιοτική σοκολάτα.

Έφτιαξα και σως για τα pancakes με σοκολάτα, κρέμα καρύδας και λίγο μέλι, και από πάνω τριμμένο φουντούκι, μμμ.

Να ρωτησω κατι....τα προβιοτικα περνάνε στο γάλα;

Εδω και 3 μερες έχω αυξήσει πολυ την ποσοτητα ξινολαχανου που τρώω. Εγω δεν έχω συμπτωματα αλλα η μικρη σήμερα ειναι μέσα στην γκρινια. Ξέρετε αυτη την ανεξήγητη γκρινια που έχει όταν κατι συμβαίνει στο εντερο. Κατι καινούργιο που να την ενόχλησε δεν υπάρχει οπότε σκεφτομαι αυτο μήπως ειναι.

Όχι δεν περνάνε στο γάλα αλλά εσύ αποτοξινώνεσαι (die-off) και περνάνε τοξίνες στο γάλα σου.

Γι' αυτό καλό είναι όταν αυξάνουμε την ποσότητα προβιοτικών να αυξάνουμε αντίστοιχα και την ποσότητα που δίνουμε και στα μικρά που θηλάζουνε.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Σπίτι σήμερα λόγω πυρετού της μικρής ( τα είχε όλα ήρθε και το σαραντάρι να την ξετινάξει :evil: Προσπαθώ λοιπόν να φτιάξω τον πρώτο μας ζωμό. Καθώς ξεκοκάλιζα το κοτόπουλο και έριχνα στην κατσαρόλα κόκκαλα και χόνδρους σκέφτηκα οτι αυτά είναι τα αγαπημένα μου κομμάτια από το κρέας, από μικρή με θυμάμαι να δαγκώνω τα κόκκαλα και να γλείφομαι με τους χόνδρους. Δεν ξέρω αν σας φαίνεται αηδία εμένα πάντως εξακολουθεί να με εκπλήσει η σοφία της μαμάς φύσης. Σκεφτόμουν μετά να χωρίσω μεριδούλες στην κατάψυξη με ζωμό και κρέας. Το κάνετε αυτό?? Μάλλον το απόγευμα θα αρχίσω και την προσπάθεια για το ξινολάχανο. Α, να σας πω επίσης οτι σήμερα η μικρή είχε ελαφρώς σχηματισμένη κένωση. Μαλακή βέβαια αλλά όχι διάρροια. Είναι δυνατόν να έχει τόσο σύντομα αλλαγή??? Ευτυχώς και χθες και σήμερα -παρόλο που ψήνεται στον πυρετό- δέχθηκε να δοκιμάσει κρεατάκι. Τον χυμό βέβαια ούτε να τον φτύσει αλλά έφαγε το 1/3 της μπανάνας. Επίσης να ρωτήσω τον καφέ τον κόψατε ή απλώς τον πίνετε σκέτο??? Εγώ από προχθές τον πίνω χωρίς ζάχαρη, πολύ πίκρα βρε παιδί μου.

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Σπίτι σήμερα λόγω πυρετού της μικρής ( τα είχε όλα ήρθε και το σαραντάρι να την ξετινάξει :evil: Προσπαθώ λοιπόν να φτιάξω τον πρώτο μας ζωμό. Καθώς ξεκοκάλιζα το κοτόπουλο και έριχνα στην κατσαρόλα κόκκαλα και χόνδρους σκέφτηκα οτι αυτά είναι τα αγαπημένα μου κομμάτια από το κρέας, από μικρή με θυμάμαι να δαγκώνω τα κόκκαλα και να γλείφομαι με τους χόνδρους. Δεν ξέρω αν σας φαίνεται αηδία εμένα πάντως εξακολουθεί να με εκπλήσει η σοφία της μαμάς φύσης. Σκεφτόμουν μετά να χωρίσω μεριδούλες στην κατάψυξη με ζωμό και κρέας. Το κάνετε αυτό?? Μάλλον το απόγευμα θα αρχίσω και την προσπάθεια για το ξινολάχανο. Α, να σας πω επίσης οτι σήμερα η μικρή είχε ελαφρώς σχηματισμένη κένωση. Μαλακή βέβαια αλλά όχι διάρροια. Είναι δυνατόν να έχει τόσο σύντομα αλλαγή??? Ευτυχώς και χθες και σήμερα -παρόλο που ψήνεται στον πυρετό- δέχθηκε να δοκιμάσει κρεατάκι. Τον χυμό βέβαια ούτε να τον φτύσει αλλά έφαγε το 1/3 της μπανάνας. Επίσης να ρωτήσω τον καφέ τον κόψατε ή απλώς τον πίνετε σκέτο??? Εγώ από προχθές τον πίνω χωρίς ζάχαρη, πολύ πίκρα βρε παιδί μου.

Ο καφές στην gaps είναι απογορευμένος, και εδώ που τα λέμε για τους περισσότερους ανθρώπους (και ανευ gaps) θα έπρεπε να καταλώνεται κατόπιν ωρίμου σκέψης.

Ζωμό δεν υπάρχει λογική να βάλεις στην κατάψυξη γιατί οι ποσότητες που θα πρέπει να καταναλώνεις εσύ και η κόρη σου είναι μεγάλες και δεν θα σου μένει τόσο καιρό ώστε να χρειάζεται κατάψυξη. Στην συντήρηση αντέχει 5-6 μέρες.

Για εσένα και την κόρη σου θα χρειάζεσαι μια 8λιτρη κατσαρόλα ζωμού κάθε 3 μέρες. Είναι το α και ω της gaps διατροφής, 3 φορές την μέρα σε μεγάλες ποσότητες.

Εφόσον το γυρίσεις αποκλειστικά σε ζωμούς, κρέατα και βραστά λαχανικά αφαιρώντας όλα τα άλλα θα έχεις κατακόρυφη βελτίωση άμεσα. Αν και στην αρχή πιθανώς θα αντιμετωπίσεις εντονες δυσκολίες καθώς ο οργανισμός αλλάζει καύσιμο απο υδατάνθρακες (γλυκόζη) σε λιπαρά οξέα (λίπος).

Καλή επιτυχία! (Στην ατυχία σου θα μάθεις και μερικά πράγματα που θα σε βοηθήσουν στο υπόλοιπο της ζωής.)

Ο καφές στην gaps είναι απογορευμένος, και εδώ που τα λέμε για τους περισσότερους ανθρώπους (και ανευ gaps) θα έπρεπε να καταλώνεται κατόπιν ωρίμου σκέψης.

Δεν ξέρω τι μου'ρθε και ήπια προχθές καφέ ελληνικό μετά από πολυυυυυυύ καιρό, σχεδόν 4 χρόνια και μιλάμε ο οργανσισμός μου έπαθε σοκ. Δεν κοιμήθηκα καθόλου για το επόμενο 24ωρο, είχα ταχυκαρδία, τρέμουλο, τάση για εμετό.

Για να ξαναπιώ καφέ θα πρέπει να είνα πολυ μεγάλη ανάγκη.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Ήθελα να σε ρωτήσω από το πρώτο σου ποστ, ο γιατρός σας τι λέει; Σας παρακολουθεί κάποιος συστηματικά; Έχετε διεγνωσμένη αλλεργία με ιατρικά τεστ;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διαφημίσεις

μπορείς να αποθηκεύεις ζωμό στην κατάψυξη αν κανεις μεγάλες ποσότητες τον κρατάμε κανένα μήνα. Τώρα που έχει τόσο υψηλό πυρετό καλύτερα να μην την ζορίζεις για κρέας δίνε της άφθονη σουπίτσα. Στην gaps απαγορεύεται μόνο ο στιγμιαίος καφές και ο πολύ δυνατός. Κατά τα άλλα αν δεν σε ενοχλεί εσένα ή την μικρή ( δεν θυμάμαι αν θηλάζεις ) δεν υπάρχει προβλημα.

Στη μικρη μου με την με την intro 3 τρείς μέρες σταμάτησαν οι διάρροιες!!

Καλή συνέχεια και μην δυστάζεις να ρωτάς ότι θες :D

Yugup3.png

Για το κεφίρ νερού: κλείνετε τελείως και σφιχτά το καπάκι ή το αφήνετε χαλαρό όπως στο κεφίρ γάλακτος;

Όταν λέμε ότι βάζουμε νερό,εννοούμε μεταλικό με ανθρακικό;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Προς ενημέρωση των υπολοίπων παρέλαβα, από Μερκολα και το κουβαδάκι με το λάδι καρύδας, κάνενα πρόβλημα με το τελωνείο.

Γνωρίζετε πότε συνήθως ξαναδίνει δωρεάν μεταφορικά ο Mercola??

Για το κεφίρ νερού: κλείνετε τελείως και σφιχτά το καπάκι ή το αφήνετε χαλαρό όπως στο κεφίρ γάλακτος;

Όταν λέμε ότι βάζουμε νερό,εννοούμε μεταλικό με ανθρακικό;

Στις ζυμώσεις δεν κλεινουμε ερμειτικά ποτέ τα καπάκια ώστε να μπορούν να απελευθερώνονται τα αέρια.

Νερό κανονικό όχι με ανθρακικό. Αν βάλεις βρύσης πρέπει να το βράσεις και να το αφήσεις σε ανοικτή κατσαρόλα να κρυώσει αρκετές ώρες ώστε να μειωθεί το χλώριο (αν και ο κίνδυνος να χαλάσει τελείως από το χλώριο είναι μικρός). Αλλά σίγουρα μειώνεται η ανάπτυξή του.

Του χρόνου την ίδια εποχή (στη γιορτή της μητέρας) αν δεν κάνω λάθος.

Παρέλαβα κι εγώ το λαδάκι μου χτες. Είχε μέσα και μπόνους δωρεάν τα μεταφορικά για την επόμενη παραγγελία. Να υποθέσω ότι ισχύει και στις διεθνείς αποστολές ε; Μη χαρώ τσάμπα....

Το καπάκι ανοιχτό και στο ψυγείο; Το ένα κεφίρ που το είχα με το καπάκι σφραγισμένο στο ψυγείο φαίνεται χάλια με φυσαλίδες πάνω πάνω ενώ το άλλο που απλά το σκέπασα με ένα πολυμπαγκ είναι κανονικό. Το καταναλώνουμε κανονικά ή θα συναντήσουμε το δημιουργό μας;

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Του χρόνου την ίδια εποχή (στη γιορτή της μητέρας) αν δεν κάνω λάθος.

Νοέμβριο ή Δεκέμβριο στην Γιορτή των Ευχαριστιών;)

Aσχετο αλλά η 100% σοκολάτα είανι πάρα πολύ ωραία!! Ούτε είναι τόσο πολύ πικρή! Καλά η κόρη μου ενθουσιάστηκε :P ¨ολο μου ζητάει "Κι άλλη κολάτα μαμά"!!

Ακριβώς το ίδο ήθελα να σας γράψω! Δεν ξέρω αν πήραμε την ίδια.Παρέλαβα πριν από λίγο αυτή http://www.amazon.co.uk/Zotter-Organic-Percent-Peru-Chocolate/dp/B0069KVKI6/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1337947510&sr=8-2 από το αγγλικό αμαζον και δεν έχει καμία σχέση με την 100% που είχα πάρει από iherb. Τέλεια γεύση για τόσο πίκρη σοκολάτα!!!

Προσπαθώ λοιπόν να φτιάξω τον πρώτο μας ζωμό. Καθώς ξεκοκάλιζα το κοτόπουλο και έριχνα στην κατσαρόλα κόκκαλα και χόνδρους

Το μαγείρεψες, το άφησες να κρυώσει και μετά ξεχώρισες τα κόκκαλα; Νερό για το ζωμό προσθέτουμε με το μάτι;

697577wcowvfyq3s.gif

Παρέλαβα κι εγώ το λαδάκι μου χτες. Είχε μέσα και μπόνους δωρεάν τα μεταφορικά για την επόμενη παραγγελία. Να υποθέσω ότι ισχύει και στις διεθνείς αποστολές ε; Μη χαρώ τσάμπα....

εμενα λεει μεχρι 31/5...δε δοκιμασα να δω αν ισχυει για international shipping - ελπιζω να ισχυει!

Ναι Maggie ήταν η πρώτη. Οπότε ισχύει μάλλον ε;

Λεπόν να σας πω για μέλι. Η φίλη μου στους Μολάους θα βγάλει τελικά μόνο θυμαρίσιο. Το ανθόμελο θα το αφήσει να το φάνε οι μέλισσες για να μην τις ταϊσει ζάχαρη.

Θα της παραγγείλω τώρα για τον Αύγουστο. Όσοι πιστοί... Θα επανέλθω με τιμές. (όχι τις τιμές που πρέπει να μου αποδώσετε ως εξέχων μέλος αυτής της παρέας, αλλά τιμή του μελιού :) ).

FLcUp3.png0BQfp3.png

Ακριβώς το ίδο ήθελα να σας γράψω! Δεν ξέρω αν πήραμε την ίδια.Παρέλαβα πριν από λίγο αυτή http://www.amazon.co.uk/Zotter-Organic-Percent-Peru-Chocolate/dp/B0069KVKI6/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1337947510&sr=8-2 από το αγγλικό αμαζον και δεν έχει καμία σχέση με την 100% που είχα πάρει από iherb. Τέλεια γεύση για τόσο πίκρη σοκολάτα!!!

Ναι, αυτή πήραμε κι εμείς!

Αλλά πήραμε τη μεγάλη πλάκα, 1200 γρ και μας βγήκε αρκετά οικονομική, 32 Ευρώ αν δεν κάνω λάθος.

Ο ελαφρύς καφές και το τσάι επιτρέπονται αλλά στη full GAPS, όχι στη φάση που είναι η Vicky τώρα.

Αλλά καταλαβαίνω την ανάγκη σου για καφεϊνη, αν δεν αντέχεις τότε φτιάξε ένα ελαφρύ.

Το Νοέμβριο στο Thanksgiving θα έχει και πάλι free shipping, κι εγώ τα παρέλαβα όλα τα πακέτα χωρίς πρόβλημα.

Το καπάκι ανοιχτό και στο ψυγείο; Το ένα κεφίρ που το είχα με το καπάκι σφραγισμένο στο ψυγείο φαίνεται χάλια με φυσαλίδες πάνω πάνω ενώ το άλλο που απλά το σκέπασα με ένα πολυμπαγκ είναι κανονικό. Το καταναλώνουμε κανονικά ή θα συναντήσουμε το δημιουργό μας;

Χα χα Μιρικάκι μια χαρά το έφτιαξες, με φυσαλίδες πρέπει να ναι, όσο πιο πολλές τόσο το καλύτερο.

Στο ψυγείο πάντα σφραγίζουμε τα καπάκια στα κεφίρ!

Ναι, αυτή πήραμε κι εμείς!

Αλλά πήραμε τη μεγάλη πλάκα, 1200 γρ και μας βγήκε αρκετά οικονομική, 32 Ευρώ αν δεν κάνω λάθος.

Πολύ καλή τιμή σας βγήκε! Τι κρίμα που δεν σας έχω πιο κοντά!! Γι'αυτό και είναι και πιο δύσκολο να την κόψεις. Οι δικές μας πλάκες είναι πολύ λεπτές...

Αλήθεια, Rosie, με ποιό πρόγραμμα μετέτρεψες την συνέντευξη της campbell σε mp3; Προσπάθησα χθες αλλά δεν κατάφερα να το κάνω....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...